![]() |
#421 |
Mama Land
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Ineso: Wow! Rzeczy wyglądają jak nowe
![]() Kalpana: ![]() ![]() ![]() ![]() Valaria: Ja mam jakiś zjazd nastroju od wczoraj i nogi mnie pobolewają jakby na zmianę pogody. Budzę się jak skowronek, śpiewam tańczę, a około 13 klaps i mam po dniu ![]() ![]() ![]() Gosiaczek: Dzielny Kuba ![]() ![]() Biedna jesteś z tymi żylakami ![]() ![]() Kejka: Wykorzystałaś zielone światło na spacery maksymalnie ![]() ![]() Ja mam bana na ubranka, bo już nie mieszczę w szafach ![]() ![]() Jak tętno Maluszka?? Dorzucam Wam świeżutką fotę mojego brzucha ![]() ![]()
#422 |
Raczkowanie
|
Kopycio no wlasnie ja tez przez chwile myslalam ze to moze od obraczki, przeloze na druga reke i zobacze czy zniknie
![]() Lucy mi zamowienie z hubi bardzo szybko przyszlo, chyba po 2 dniach juz kurier u mnie byl ale moze dlatego ze platnosc zaksiegowali jeszcze tego samego dnia co zakupu dokonalam? Nie wiem ![]() Kejka sliczne ciuszki upolowalas! To i ja wrzuce kilka z tych co od mamy dostalam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wieci ze w Tesco od 11 pieluchy mają być w promocji te wielorazowe chyba dwie za niecałe 6 zl. Jakies takie kolorowe. Ogólnie jakieś promocje dla maluszka. Butelki smoczki itp itd. Powiedzcie obowiązkowo musi być wanienka.? Czy wystarczy taka mata do wanienki i do wanny naszej włożyć i małego umyć.? Bo mamy mało miejsca na to wszystko. A co do badań tych 4D to czy każda z was robiła.? Mi ginekolog polecal ale nie miałam kasy potem czasu potem szpital i w sumie nie byłam ani razu. Nie wiem czy teraz w 3 trymestrze się opłaca jeszcze na to iść. No i czy to jest az tak konieczne. Miałam jedynie badań normalnie u ginekologa usg i tyle. W ogóle to ja zmieniłam też nazwisko Ale jeszcze mi mam nowego dowodu. Muszę chyba przed porodem to załatwić wszystko. Edytowane przez NetaC Czas edycji: 2016-02-09 o 14:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Życzę, żeby Twojemu się odmieniło ![]() Ineso dobre!! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no to niedużo zostało do kupienia widzę, dziwne uczucie nie? ![]() Cytat:
na co póki co się nie zgadzam..zobaczymy co będzie jeśli będzie mi dane SN i nie będę dawać rady ![]()
![]() |
#425 |
Winter is coming
|
aa tak od jutra jakieś promocje w tesco. Podjadę zobaczyć, może będą pampersy w dobrej cenie, bo na nie poluję ;]
Neta, ja nie miałam ani 3D ani 4D, zwykłe usg mam tylko. Myślałam czy nie iść, ale u mnie w mieście robi tylko jeden gin, którego nie lubię, więc wolę te 200 zł przeznaczyć na coś innego. Co do wanienki to nie pomogę, ja mam kupioną. HappyGirl888 ale różowo! fajne ciuszki ![]()
#426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() AsiaPo piekny brzuszek ![]() ![]()
![]() |
#427 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#428 | |||
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hubi w weekend na pewno nie pracuje, więc mimo że zamówienie z soboty, to siedli nad nim dziś dopiero ![]() O dokładnie, masaż też chcę (jak się okaże, że pozwolę się dotykać, bo podobno bywa różnie). Mnie te suche miejsca zaleczyły masła właśnie - zaczęłam te resztki po smarowaniu brzucha wieczorem wcierać między palce. Cytat:
Co do kurierów - całkowicie się zgadzam ![]() Aż tak dobrze to nie jest ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Grupa krwi Ja na wynikach mam panieńskie nazwisko. Myślicie ze to będą się czepiac? Wgl część badań mam na panieńskie A część już na Nowe nazwisko. Ale na karcie ciąży gin wpisała mi oba nazwiska więc myślę ze nie powinno być problemu ☺ Nazwisko/ dowód Lepiej zmień jak najszybciej żebyś przed porodem była spokojna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Winter is coming
|
Cytat:
wiadomo jeszcze ciuszki będę dokupować, tym bardziej, że nowa komoda przyjdzie ![]() ![]()
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-02-09 o 15:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli nie muszę się zadreczac że nie dbam o synka i zaniedbuje ważne badania.? Wanienka to u nas spory dylemat ... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Mama Land
|
HappyGirl: Biała sukienka w kolorowe serca
![]() NetaC: Ja nie robiłam żadnych prenatalnych dodatkowo płatnych. Wychodzę z założenia, że jestem na tyle młoda, a ciąża przebiega bez zakłóceń, więc nie było sensu. Trochę teraz się martwię, bo ten dzieciaczek słabo rośnie, ale nadal się zastanawia, czy jest sens.
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Macie jakiś sprawdzonych sprzedawców (np. na fb), którzy szyją pościel z ochraniaczem i nie są drodzy (chciałabym żeby mnie to wyniosło do 50zł). Marzą mi się sowy na miętowym tle, ale na allegro jak już są, to tylko poszewki na kołdrę i poduszkę, bez ochraniacza. Poza allegro znalazłam gdzieś, ale ponad 100zł za taki komplet ![]() UWAGA! JEŚLI KTÓRAŚ SIĘ BARDZO BOI TO NIE CZYTAĆ! Jeszcze się wypowiem w sprawie szycia po porodzie... Mnie bolało. Niby dostałam jakieś znieczulenie specjalnie do tego przeznaczone (rodziłam bez zzo), ale czułam każde wkłucie i przyjemne to nie było. TŻ mnie wtedy trzymał za rękę i po moich niezbyt delikatnych ściskach miał chyba problemy z czuciem ![]() Cholera dziewczyny, od prawie 5 tygodni mi laptopa w naprawie trzymają (sklep w którym go kupiłam wysłał go do serwisu della). Niby w dellu nie znaleźli usterki, a dalej nie oddają (przynajmniej tak mówią w sklepie, ale ja nie wiem czy to prawda, bo jak dzwoniłam w czwartek to podobno był status że nie znaleźli nic i laptopa będą odsyłać, więc po co by go dalej trzymali?) i sklep mnie zbywa, że będzie na dniach (od 2 tygodni tak mówią). Ogólnie mają to wszystko w dupie. Chciałam jakiś kontakt do della, to zostałam wyśmiana, że przecież nie dodzwonię się do osoby, która naprawia. Już nie wiem co robić i jak to załatwić żeby mi go oddali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też się nie mieszczę, ale wiesz, kupuję do 12 mcy ![]() a jak popiorę i poprasuję to 6-12 pójdzie do spakowania w ten taki worek próżniowy ![]() ![]() ![]() Wykorzystuję każde wyjście na 100%...ale jak wracam to tylko laptop, tv i leżę ![]() ![]() Neta a kiedy zmieniłaś nazwisko? Bo na zmianę dowodu i prawka jesli masz to jest 30 dni...więc nie zwlekaj.. ![]() dzięki beth ![]() ![]() tabaska no w komodzie złożone na pół (śpiochy na 3 części) i na stojąco że tak to nazwę ![]() Patulinka jak masz dwa nazwiska w karcie ciązy to nie problem ![]()
![]() |
#435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja staram sie myslec pozytywnie, że dzidzius jest zdrowy, bo co teraz to da ze bede sie zadreczac, i tak chce go urodzic, poza tym sugeruje sie prawidlowym przyrostem masy i pomiarow i ufam ginowi, obym sie nie myliła
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
Uhm w grudniu zmieniłam
A dowodu dalej nie robiłam. To cholerne zdjecie. Nie chce takiego brzydkiego jeszcze z dodatkowymi kg... Koszmar... |
![]() ![]() |
![]() |
#437 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ściąganie szwów z pipki? Przecież dają te co się same rozpuszczają?! Nie żartuj, że miałaś zwykłe..przecież nie rodziłaś dawno temu... Neta rozważałaś Tummy Tub? Zajmuje mniej miejsca zdecydowani a można w fajnej cenie kupić używane ![]() ![]()
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-02-09 o 15:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#438 | ||
Matka Smoka
|
Cytat:
Robiłam trzy razy te usg, ale to może też dlatego, że tyle wcześniej przeżyłam w związku z oczekiwaniem na dziecko, że chciałam teraz zapewnić sobie maximum spokoju. Nie uważam, żeby były konieczne - a jesli już, to najważniejsze jest to pierwsze. I wg mnie powinno się robić albo tylko u dobrego diagnosty z dobrym sprzętem, albo wcale - wydać tyle kasy tylko na pamiątkowe zdjęcia 3d, to bez sensu wg mnie. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierwsze się robi N początku i jak coś nie tak dziecko się usuwa (jak tak bardzo bardzo nie tak) potem chyba w 25 tygodniu prenatalne i one są niby po to że ja da wady to operacja już w brzuszku a jak nie to przygotowują do porodu w szpitalu gdzie maleństwo od razu po porodzie trafi na stół operacyjny... Mi gin mówił że jego kolega śmiał się z tych badań a potem się okazało że na zwykłym usg nie zobaczył że dziecko nie ma rączki... Ale ja kasy nie miałam. I teraz już nie wiem. Ale skoro nie każda z was robiła to mi ulzylo. Bałam się już. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#440 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Czemu słabo rośnie? Co ci mówił gin? Duża jest różnica w pomiarach? Na pewno bedzie dobrze ![]() Cytat:
Dowód wymienilam 2 miesiące po ślubie A prawko i dowód rejestracyjny mam jeszcze na panieńskim i się wcale nie spiesze z tym :P Teraz szkoda mi kasy na wymianę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chodzi nam.o coś małego. Bo mamy bardzo mało miejsca. No ale miałam taki ładny dowód na Stare nazwisko !!! Edytowane przez NetaC Czas edycji: 2016-02-09 o 15:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Wtajemniczenie
|
#443 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Zadomowienie
|
Dobra laski! Znów wyjeżdzam
![]() ![]() ![]() Trzymajcie się dzielnie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale piękne ![]() nie będziemy musiały tak często prać ![]() Cytat:
![]() gemini przypilnuj ze zwrotem kasy, bo ja ponad dwa tygodnie czekam, wysłalam im maila i nic ![]() Cytat:
![]() ojjj, musi boleć dla mnie bolesne są tez kopniaki czy uderzenia rączkami w okolicy pęcherza, raz to aż mnie zgieło jak stałam a to Miki się jeszcze nie odwrócił? Cytat:
![]() dhl miażdy, najpierw wysyłają maila, ze kurier będzie np. między 14-16, a on przychodzi o 12 ![]() Cytat:
i podobnie jak Ty nikogo innego sobie przy porodzie nie wyobrażam, już sama bym wolała Cytat:
jak dostane skierowanie i bede mogła zrobić za darmo to zrobię zeby nie było gadania później |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Zadomowienie
|
ja dowod wymienilam od razu po slubie, ale z prawkiem zwlekalam prawie 3 lata
![]()
#447 |
Raczkowanie
|
Właśnie u nas jest taki lekarz z super hiper nowoczesnym tym sprzętem i specjalizacja w tym kierunku Plus pracuje w szpitalu.
No ale brak kasy to spory brak. Ważne że zły mojego gin wszystko jest ok. Więc ufam że widzi co się dzieje. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
Oj przestań, Ty masz tyle super wypasionych rzeczy upolowanych - za takie bym te kilka złotych więcej dała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
Kejka u nas na SR polozna mowila, ze w tym szpitalu w ktorym zamierzam rodzic (szpital polozniczy 3st. referencyjnosci) to szwy rozpuszczalne zakladaja tylko w srodku pipki a na zewnatrz zwykle i po 5-7 dniach trzeba przyjsc do ambulatorium na zdejmowanie.. Wiec nie wszedzie daja rozpuszczalne..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Prawo i dowód to już inna sprawa... ale tak z drugiej strony. Tak czy inaczej będziesz musiała tą kasę wydać to jaka różnica teraz czy za pół roku? ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.