Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-09, 14:46   #421
AsiaPo
Mama Land

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Ineso: Wow! Rzeczy wyglądają jak nowe

Kalpana: : oklaski:dla Męża

Valaria: Ja mam jakiś zjazd nastroju od wczoraj i nogi mnie pobolewają jakby na zmianę pogody. Budzę się jak skowronek, śpiewam tańczę, a około 13 klaps i mam po dniu zastanawiałam się, czy to nie od ciśnienia, ale Poza tym nad morzem nie mam halnego, wiec przyczyna na pewno nie ta sama

Gosiaczek: Dzielny Kuba ja byłam o wiele tańsza, bo mój brak płaczu tata kupował kinder jajkiem :P: Też miałam kurzajkę jak byłam szczawiem, właśnie na stopie, na poduszce przy paluchu
Biedna jesteś z tymi żylakami Mam wielką nadzieję, że schowają się i znikną wraz z porodem

Kejka: Wykorzystałaś zielone światło na spacery maksymalnie Piękne łupy
Ja mam bana na ubranka, bo już nie mieszczę w szafach A jeszcze dostanę pakę od znajomej
Jak tętno Maluszka??

Dorzucam Wam świeżutką fotę mojego brzucha 29t3d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20160209_14_33_51_Pro.jpg (91,0 KB, 52 załadowań)
Stary 2016-02-09, 14:48   #422
HappyGirl888
Raczkowanie

Kopycio no wlasnie ja tez przez chwile myslalam ze to moze od obraczki, przeloze na druga reke i zobacze czy zniknie

Lucy mi zamowienie z hubi bardzo szybko przyszlo, chyba po 2 dniach juz kurier u mnie byl ale moze dlatego ze platnosc zaksiegowali jeszcze tego samego dnia co zakupu dokonalam? Nie wiem

Kejka sliczne ciuszki upolowalas!
To i ja wrzuce kilka z tych co od mamy dostalam co prawda dominujacym kolorem jest róż ale mi nie przeszkadza a córcia i tak na pocZatku kolorow nie bedzie rozróżniać ImageUploadedByWizaz Forum1455029272.530336.jpgImageUploadedByWizaz Forum1455029292.880325.jpg
HappyGirl888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 14:52   #423
NetaC
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
NetaC no mozliwe niestety , a wytrzymac jakos wytrzymalam ale ciekawie nie bylo...
Koszmarrr...

Wieci ze w Tesco od 11 pieluchy mają być w promocji te wielorazowe chyba dwie za niecałe 6 zl. Jakies takie kolorowe. Ogólnie jakieś promocje dla maluszka. Butelki smoczki itp itd.

Powiedzcie obowiązkowo musi być wanienka.? Czy wystarczy taka mata do wanienki i do wanny naszej włożyć i małego umyć.? Bo mamy mało miejsca na to wszystko.

A co do badań tych 4D to czy każda z was robiła.? Mi ginekolog polecal ale nie miałam kasy potem czasu potem szpital i w sumie nie byłam ani razu. Nie wiem czy teraz w 3 trymestrze się opłaca jeszcze na to iść. No i czy to jest az tak konieczne. Miałam jedynie badań normalnie u ginekologa usg i tyle.

W ogóle to ja zmieniłam też nazwisko Ale jeszcze mi mam nowego dowodu. Muszę chyba przed porodem to załatwić wszystko.

Edytowane przez NetaC
Czas edycji: 2016-02-09 o 14:53
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 14:53   #424
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Kejka on sam nie chce. Może jeszcze mu się odmieni, nie wiem. Najlepszym wyjściem było by gdyby był chociaż w pierwszej fazie porodu...
Mój też nie chciał teraz bardziej przeżywa to, że jeśli będzie CC to on pępowiny nie przetnie!
Życzę, żeby Twojemu się odmieniło

Ineso dobre!! u mnie była wyceniona na 10 zł ale dziś -50% więc za 5 zł przytuliłam :P a u Ciebie za ile? no i ja mam rozmir9-12 mcy fajne zakupki zrobiłaś

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
kejka, a ty znowu nakupowałaś, niemożliwa jesteś piękne!
pojeździłam po sklepach meblowych, ale lipa straszna, więc zamówiłam komodę na allegro i kupiłam trochę pieluszek tetrowych i flanelowych w pepco ;] kolejna rzecz z głowy w sumie to muszę tylko zakupy apteczno - kosmetyczne zrobić i będzie wszystko A i koszule kupić do szpitala kupić, ale powoli tracę nadzieję, że to się uda ;D
Tak już mam
no to niedużo zostało do kupienia widzę, dziwne uczucie nie?

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
A moze maja w szpialach cos zastepczego znieczulajacego? boże tak sie boje ze nie dam rady i dzidzia bedzie sie meczyc jakas panika mnie zaczyna łapac
U mnie jedynie chyba jest dolargan...
na co póki co się nie zgadzam..zobaczymy co będzie jeśli będzie mi dane SN i nie będę dawać rady

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 14:55   #425
velika
Winter is coming

aa tak od jutra jakieś promocje w tesco. Podjadę zobaczyć, może będą pampersy w dobrej cenie, bo na nie poluję ;]
Neta, ja nie miałam ani 3D ani 4D, zwykłe usg mam tylko. Myślałam czy nie iść, ale u mnie w mieście robi tylko jeden gin, którego nie lubię, więc wolę te 200 zł przeznaczyć na coś innego.
Co do wanienki to nie pomogę, ja mam kupioną.
HappyGirl888 ale różowo! fajne ciuszki

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 14:55   #426
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Wrzucam moje dzisiejsze lumpkowe łupy z telefonu i zaraz spadam Was nadrabiac na lapku ciuszki za 50 zl]
Jestes niemożliwa!;D Gdzie Ty miescisz te lumpki wszystkie?

AsiaPo piekny brzuszek taki zrabny
Stary 2016-02-09, 14:55   #427
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Wrzucam moje dzisiejsze lumpkowe łupy z telefonu i zaraz spadam Was nadrabiac na lapku ciuszki za 50 zlZałącznik 6181096Załącznik 6181101Załącznik 6181106Załącznik 6181111Załącznik 6181116Załącznik 6181121
te bodziai są mega

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 14:56   #428
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Ineso Ty chyba pisałaś o pieluchach wielo? To mi się dziś na fejsie wyświetliło, może si przyda?
http://www.mamowato.pl/2016/02/pielu...ch-uzywam.html
Ja tylko odpowiadałam, ale też zapiszę
Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
masz jakiś sprawdzony sklep z kosmetykami naturalnymi? potrzebuję oleju kokosowego masła shea no i pewnie jeszcze paru pierdółek

długo czekałaś na zamówienie z hubi, ja o moim z soboty nadal nic nie wiem, nawet nie wiem czy w przygotowaniu jest

masaz pleców, marzy mi się żeby mojego męza ktoś przeszkolił z masażu pleców

ja tez mam czasem takie suche miejsca miedzy palcami szczegolnie jak jest mróz i żadne kremy nawiżające mi nie pomagają
Sklep - krainasoli.pl - pisałam kiedyś już tutaj, że mają najtańsze shea i kakao - kupowałam kilka razy już. Nie pamiętam czy mają kokosa. Kokosa nierafinowanego kupiłam w jedzeniowym sklepie jawo2008.pl

Hubi w weekend na pewno nie pracuje, więc mimo że zamówienie z soboty, to siedli nad nim dziś dopiero

O dokładnie, masaż też chcę (jak się okaże, że pozwolę się dotykać, bo podobno bywa różnie).

Mnie te suche miejsca zaleczyły masła właśnie - zaczęłam te resztki po smarowaniu brzucha wieczorem wcierać między palce.

Cytat:
A i koszule kupić do szpitala kupić, ale powoli tracę nadzieję, że to się uda ;D

trzymam kciuki!!!
co do kurierów to ja ich nie znoszę staram się tak robić zamówienia, żeby szły przez pocztę albo in post, a jak jest do wyboru tylko kurier to jestem chora i ja nie wiem, ale oni mają jakiś radar, że wiedzą, kiedy nikogo nie ma w domu ostatnio chłop był cały dzień w domu, wyszedł na chwilę, a 5 min po jego wyjściu dzwoni kurier
Dziś oglądałam na placu różne modele do karmienia - naprawdę duży wybór wzorów, super wykonane, świetne kolory i jakość. Ceny od 45 do 60zł.
Co do kurierów - całkowicie się zgadzam
Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Ineso: Wow! Rzeczy wyglądają jak nowe
Aż tak dobrze to nie jest Dzięki
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 14:57   #429
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość
Koszmarrr...

Wieci ze w Tesco od 11 pieluchy mają być w promocji te wielorazowe chyba dwie za niecałe 6 zl. Jakies takie kolorowe. Ogólnie jakieś promocje dla maluszka. Butelki smoczki itp itd.

Powiedzcie obowiązkowo musi być wanienka.? Czy wystarczy taka mata do wanienki i do wanny naszej włożyć i małego umyć.? Bo mamy mało miejsca na to wszystko.

A co do badań tych 4D to czy każda z was robiła.? Mi ginekolog polecal ale nie miałam kasy potem czasu potem szpital i w sumie nie byłam ani razu. Nie wiem czy teraz w 3 trymestrze się opłaca jeszcze na to iść. No i czy to jest az tak konieczne. Miałam jedynie badań normalnie u ginekologa usg i tyle.

W ogóle to ja zmieniłam też nazwisko Ale jeszcze mi mam nowego dowodu. Muszę chyba przed porodem to załatwić wszystko.
Ja nie robiłam ani 3d ani 4d. Uznaliśmy z tz ze fajna pamiątka ale to zbędny wydatek. Wolelismy za te pieniądze częściej iść na zwykłe usg ☺

Grupa krwi
Ja na wynikach mam panieńskie nazwisko. Myślicie ze to będą się czepiac?
Wgl część badań mam na panieńskie A część już na Nowe nazwisko.
Ale na karcie ciąży gin wpisała mi oba nazwiska więc myślę ze nie powinno być problemu ☺

Nazwisko/ dowód
Lepiej zmień jak najszybciej żebyś przed porodem była spokojna.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 14:58   #430
velika
Winter is coming

Cytat:
Tak już mam
no to niedużo zostało do kupienia widzę, dziwne uczucie nie?
noo, a jeszcze kilka dni temu byłam przerażona, że tyyllleee tego! a poszło bardzo szybko i sprawnie ;]
wiadomo jeszcze ciuszki będę dokupować, tym bardziej, że nowa komoda przyjdzie ale to już na spokojnie

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2016-02-09 o 15:00
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 14:58   #431
NetaC
Raczkowanie

Cytat:
aa tak od jutra jakieś promocje w tesco. Podjadę zobaczyć, może będą pampersy w dobrej cenie, bo na nie poluję ;]
Neta, ja nie miałam ani 3D ani 4D, zwykłe usg mam tylko. Myślałam czy nie iść, ale u mnie w mieście robi tylko jeden gin, którego nie lubię, więc wolę te 200 zł przeznaczyć na coś innego.
Co do wanienki to nie pomogę, ja mam kupiona
Są i pampersy różnego rodzaju w gazetce mi się pokazały promocje.

Czyli nie muszę się zadreczac że nie dbam o synka i zaniedbuje ważne badania.?

Wanienka to u nas spory dylemat ...
Stary 2016-02-09, 14:59   #432
AsiaPo
Mama Land

HappyGirl: Biała sukienka w kolorowe serca

NetaC: Ja nie robiłam żadnych prenatalnych dodatkowo płatnych. Wychodzę z założenia, że jestem na tyle młoda, a ciąża przebiega bez zakłóceń, więc nie było sensu. Trochę teraz się martwię, bo ten dzieciaczek słabo rośnie, ale nadal się zastanawia, czy jest sens.
Stary 2016-02-09, 15:01   #433
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
no, no ładnie się bawicie zazdroszczę, że masz ochotę u mnie libido równe 0
U mnie też jakoś szału nie ma z libido, ale po 2 tygodniach rozłąki ochota na jakiś czas wróciła. A poza tym jak się tak mną ładnie zajmuje, to grzech nie korzystać Zwłaszcza że w poniedziałek planuje wyjechać.

Macie jakiś sprawdzonych sprzedawców (np. na fb), którzy szyją pościel z ochraniaczem i nie są drodzy (chciałabym żeby mnie to wyniosło do 50zł). Marzą mi się sowy na miętowym tle, ale na allegro jak już są, to tylko poszewki na kołdrę i poduszkę, bez ochraniacza. Poza allegro znalazłam gdzieś, ale ponad 100zł za taki komplet A na all te same sowy, tylko na tle o innym kolorze za 40-50zł już się kupi. Ktoś? Coś?

UWAGA! JEŚLI KTÓRAŚ SIĘ BARDZO BOI TO NIE CZYTAĆ!
Jeszcze się wypowiem w sprawie szycia po porodzie... Mnie bolało. Niby dostałam jakieś znieczulenie specjalnie do tego przeznaczone (rodziłam bez zzo), ale czułam każde wkłucie i przyjemne to nie było. TŻ mnie wtedy trzymał za rękę i po moich niezbyt delikatnych ściskach miał chyba problemy z czuciem Ściąganie zwów też do przyjemnych nie należało, doktorek mnie upominał, żebym się nie ruszała bo trzeba będzie jeszcze raz zakładać.

Cholera dziewczyny, od prawie 5 tygodni mi laptopa w naprawie trzymają (sklep w którym go kupiłam wysłał go do serwisu della). Niby w dellu nie znaleźli usterki, a dalej nie oddają (przynajmniej tak mówią w sklepie, ale ja nie wiem czy to prawda, bo jak dzwoniłam w czwartek to podobno był status że nie znaleźli nic i laptopa będą odsyłać, więc po co by go dalej trzymali?) i sklep mnie zbywa, że będzie na dniach (od 2 tygodni tak mówią). Ogólnie mają to wszystko w dupie. Chciałam jakiś kontakt do della, to zostałam wyśmiana, że przecież nie dodzwonię się do osoby, która naprawia. Już nie wiem co robić i jak to załatwić żeby mi go oddali

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 15:01   #434
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Kejka: Wykorzystałaś zielone światło na spacery maksymalnie Piękne łupy
Ja mam bana na ubranka, bo już nie mieszczę w szafach A jeszcze dostanę pakę od znajomej
Jak tętno Maluszka??

Dorzucam Wam świeżutką fotę mojego brzucha 29t3d
Jaki słodki brzusio, maleńki
Ja też się nie mieszczę, ale wiesz, kupuję do 12 mcy
a jak popiorę i poprasuję to 6-12 pójdzie do spakowania w ten taki worek próżniowy więc po co mi ban na ciuszki

Wykorzystuję każde wyjście na 100%...ale jak wracam to tylko laptop, tv i leżę U maluszka wszystko okej...tętno w normie...uwielbiam tego słuchać...

Neta a kiedy zmieniłaś nazwisko? Bo na zmianę dowodu i prawka jesli masz to jest 30 dni...więc nie zwlekaj..

dzięki beth

tabaska no w komodzie złożone na pół (śpiochy na 3 części) i na stojąco że tak to nazwę

Patulinka jak masz dwa nazwiska w karcie ciązy to nie problem

Mikołaj <3
Stary 2016-02-09, 15:03   #435
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Cytat:
HappyGirl: Biała sukienka w kolorowe serca

NetaC: Ja nie robiłam żadnych prenatalnych dodatkowo płatnych. Wychodzę z założenia, że jestem na tyle młoda, a ciąża przebiega bez zakłóceń, więc nie było sensu. Trochę teraz się martwię, bo ten dzieciaczek słabo rośnie, ale nadal się zastanawia, czy jest sens.
Ja tez nie robiłam ani 3D ani 4D, w ogole te badania poza tym, że sa drozsze daja wiecej niz zwykle USg (poza obrazem)? pozwalaja na wykrycie wad, ktrych usg nie wykrywa?
Ja staram sie myslec pozytywnie, że dzidzius jest zdrowy, bo co teraz to da ze bede sie zadreczac, i tak chce go urodzic, poza tym sugeruje sie prawidlowym przyrostem masy i pomiarow i ufam ginowi, obym sie nie myliła
Stary 2016-02-09, 15:04   #436
NetaC
Raczkowanie

Uhm w grudniu zmieniłam
A dowodu dalej nie robiłam.
To cholerne zdjecie.

Nie chce takiego brzydkiego jeszcze z dodatkowymi kg...

Koszmar...
Stary 2016-02-09, 15:06   #437
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
noo, a jeszcze kilka dni temu byłam przerażona, że tyyllleee tego! a poszło bardzo szybko i sprawnie ;]
wiadomo jeszcze ciuszki będę dokupować, tym bardziej, że nowa komoda przyjdzie ale to już na spokojnie
Hehe...matki wariatki pewnie, ciuszki można na spokojnie bez stresu kupować, bo praktycznie można fajne rzeczy wyczaić bez większej spiny

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

Ściąganie zwów też do przyjemnych nie należało, doktorek mnie upominał, żebym się nie ruszała bo trzeba będzie jeszcze raz zakładać.
SZYCIE ZE ZNIECZULENIEM KTÓRE NIE DZIAŁĄ TO JAKIŚ ŻAL.PL
Ściąganie szwów z pipki? Przecież dają te co się same rozpuszczają?!
Nie żartuj, że miałaś zwykłe..przecież nie rodziłaś dawno temu...

Neta rozważałaś Tummy Tub? Zajmuje mniej miejsca zdecydowani a można w fajnej cenie kupić używane No i cholerka wymień ten dowód bo to ważny dokument!! a zdjęcie tak czy inaczej jest brzydkie (też mam nowy dowód) więc nie przesadzaj :P

Mikołaj <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2016-02-09 o 15:10
Stary 2016-02-09, 15:07   #438
Ineso
Matka Smoka

Cytat:

Nie musi, tylko jak będziecie nachylać się non stop nad wanną to plecy Wam wysiądą. Są takie malutkie wanienki, np. ikei i można kąpać w pokoju - my tak chyba zrobimy.

Robiłam trzy razy te usg, ale to może też dlatego, że tyle wcześniej przeżyłam w związku z oczekiwaniem na dziecko, że chciałam teraz zapewnić sobie maximum spokoju. Nie uważam, żeby były konieczne - a jesli już, to najważniejsze jest to pierwsze. I wg mnie powinno się robić albo tylko u dobrego diagnosty z dobrym sprzętem, albo wcale - wydać tyle kasy tylko na pamiątkowe zdjęcia 3d, to bez sensu wg mnie.
Cytat:

Ineso dobre!! u mnie była wyceniona na 10 zł ale dziś -50% więc za 5 zł przytuliłam :P a u Ciebie za ile? no i ja mam rozmir9-12 mcy fajne zakupki zrobiłaś
No ja 70 groszy, ten sam rozmiar
Stary 2016-02-09, 15:08   #439
NetaC
Raczkowanie

Cytat:
Ja tez nie robiłam ani 3D ani 4D, w ogole te badania poza tym, że sa drozsze daja wiecej niz zwykle USg (poza obrazem)? pozwalaja na wykrycie wad, ktrych usg nie wykrywa?
Ja staram sie myslec pozytywnie, że dzidzius jest zdrowy, bo co teraz to da ze bede sie zadreczac, i tak chce go urodzic, poza tym sugeruje sie prawidlowym przyrostem masy i pomiarow i ufam ginowi, obym sie nie myliła
Tak pokazują wszystko. Każdy paluszek każda kosteczkę czy jest wadą serca czy nerki czy co tam.
Pierwsze się robi N początku i jak coś nie tak dziecko się usuwa (jak tak bardzo bardzo nie tak) potem chyba w 25 tygodniu prenatalne i one są niby po to że ja da wady to operacja już w brzuszku a jak nie to przygotowują do porodu w szpitalu gdzie maleństwo od razu po porodzie trafi na stół operacyjny...

Mi gin mówił że jego kolega śmiał się z tych badań a potem się okazało że na zwykłym usg nie zobaczył że dziecko nie ma rączki...

Ale ja kasy nie miałam. I teraz już nie wiem. Ale skoro nie każda z was robiła to mi ulzylo. Bałam się już.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-09, 15:09   #440
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Trochę teraz się martwię, bo ten dzieciaczek słabo rośnie, ale nadal się zastanawia, czy jest sens.

Czemu słabo rośnie? Co ci mówił gin? Duża jest różnica w pomiarach?
Na pewno bedzie dobrze

Cytat:
Neta a kiedy zmieniłaś nazwisko? Bo na zmianę dowodu i prawka jesli masz to jest 30 dni
)
30 dni jest ustawowo Ale jak pytałam pani czy można przyjść później i nie będzie konsekwencji to mówiła ze nie ☺
Dowód wymienilam 2 miesiące po ślubie A prawko i dowód rejestracyjny mam jeszcze na panieńskim i się wcale nie spiesze z tym :P
Teraz szkoda mi kasy na wymianę.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 15:10   #441
NetaC
Raczkowanie

Cytat:
)

Net rozważałaś Tummy Tub? Zajmuje mniej miejsca zdecydowani a można w fajnej cenie kupić używane No i cholerka wymień ten dowód bo to ważny dokument!! a zdjęcie tak czy inaczej jest brzydkie (też mam nowy dowód) więc nie przesadzaj :P
Nie wiem nawet co to jest.
Chodzi nam.o coś małego. Bo mamy bardzo mało miejsca.

No ale miałam taki ładny dowód na Stare nazwisko !!!

Edytowane przez NetaC
Czas edycji: 2016-02-09 o 15:11
Stary 2016-02-09, 15:10   #442
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
No ja 70 groszy, ten sam rozmiar
Weź mnie nie denerwuj

Mikołaj <3
Stary 2016-02-09, 15:11   #443
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Sam fakt włączenia opcji 3d i 4d nie daje nic więcej pod kątem diagnostycznym - to jest tylko bajer dla efektów i pamiątki. Dlatego nazywanie tych badań w ten sposób to uproszczenie (no chyba, że lekarz to showman i tylko o to chodzi). Natomiast same te badania usg jeśli są robione na dobrym sprzęcie (a zazwyczaj specjaliści od usg mają o niebo lepszy sprzęt niż lekarze nawet w prywatnych gabinetach) i przez lekarza, który specjalizuje się w usg, a nie jest tylko gin-położnikiem - to oczywiście sprawdzają i wykrywają o wiele więcej rzeczy.
Stary 2016-02-09, 15:12   #444
ania_mala
Zadomowienie

Dobra laski! Znów wyjeżdzamWracam w poniedziałek i wtedy się odezwę Postaram się być w miare na bieżąco, ale bądźcie litościwe i nie szalejcie z postami tak jak ostatnio

Trzymajcie się dzielnie!
ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 15:13   #445
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Wrzucam moje dzisiejsze lumpkowe łupy z telefonu i zaraz spadam Was nadrabiac na lapku ciuszki za 50 zlZałącznik 6181096Załącznik 6181101Załącznik 6181106Załącznik 6181111Załącznik 6181116Załącznik 6181121
a Ty znów nakupowałaś
ale piękne tez dziś byłam w sh, body i pajace po 1 zł za sztukę wiec jak tu nie brac
nie będziemy musiały tak często prać
Cytat:

Następnie udaliśmy się na prezentację mieszkania, które chcielibyśmy kupić no i jest boskie Więc uruchomiliśmy machinę i zobaczymy, czy coś z tego wyjdzie. Jeśli tak i jeśli przed porodem, to muszę zmienić wszystko: szpital, położną i gazylion innych pierdół, bo zmienię miasto Z drugiej strony, wszyscy mięlibyśmy w końcu jedno zameldowanie i wszystko w jednym miejscu, więc trzymajcie

Patulinka: Zazdroszczę paczki z Gemini. Zamawiałam w piątek. Nie dość, że mi w sobotę oznajmili, że nie mają produktu i zwrócą kasę (butelki i smoczki), to jeszcze raczyli powiadomić wczoraj o 21:30, że wysłali kuriera. Dziś dostaję smsa od UPS, że będzie kurier między 11-13. No to dzwonię do dziada i mówię, że mi nie pasuje, że może się wyrobi do tej 11:30, albo później. A on na to, że ma mnie w
No i teraz nie wiem co z moją paczką i gdzie ona jest i czy będą te butelki, czy nie, bo z ich maila wynika, że owszem będzie
trzymam kciuki za mieszkanie i strasznie zazdroszczę

gemini przypilnuj ze zwrotem kasy, bo ja ponad dwa tygodnie czekam, wysłalam im maila i nic

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Poród-TŻ
Moj raczej nie chce, ale o moim szpitalu chodzi pogloska, ze jak tż jest razem z rodzącą to polozne są o wiele milsze i w ogóle inna opieka, wiec sie umowilismy, że przez pierwsza faze jest ze mną, a jak juz Młody zacznie wychodzic to on sobie moze wyjsc i wrocic jak juz dziecie będzie na świecie Zobaczymy, na razie jest bardziej przerażony niż ja
myślę, że w wielu szpitalach tak jest i dlatego nie wyobrażam sobie, ze miałabym rodzić sama

Cytat:
Miki mi się opiera głową o żebra, bosh co za ból...
ojjj, musi boleć
dla mnie bolesne są tez kopniaki czy uderzenia rączkami w okolicy pęcherza, raz to aż mnie zgieło jak stałam
a to Miki się jeszcze nie odwrócił?

Cytat:
kejka, a ty znowu nakupowałaś, niemożliwa jesteś piękne!
pojeździłam po sklepach meblowych, ale lipa straszna, więc zamówiłam komodę na allegro i kupiłam trochę pieluszek tetrowych i flanelowych w pepco ;] kolejna rzecz z głowy w sumie to muszę tylko zakupy apteczno - kosmetyczne zrobić i będzie wszystko A i koszule kupić do szpitala kupić, ale powoli tracę nadzieję, że to się uda ;D

trzymam kciuki!!!
co do kurierów to ja ich nie znoszę staram się tak robić zamówienia, żeby szły przez pocztę albo in post, a jak jest do wyboru tylko kurier to jestem chora i ja nie wiem, ale oni mają jakiś radar, że wiedzą, kiedy nikogo nie ma w domu ostatnio chłop był cały dzień w domu, wyszedł na chwilę, a 5 min po jego wyjściu dzwoni kurier
ja chcę żeby chłop był przy porodzie, ile da radę, tyle da. Byle był, nie wyobrażam sobie być sama.
gosiaczek kurde ale lipa z tymi żylakami ;/ ale do marca coraz bliżej, niedługo się ich pozbędziesz. Już tam lepiej nie zaglądaj
mnie w kurierach wkurza to, że w większości nie dzwonią wczęsnie czy ktoś jest w domu, mimo, że numer podany
dhl miażdy, najpierw wysyłają maila, ze kurier będzie np. między 14-16, a on przychodzi o 12

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość

Tż przy porodzie
Dla mnie ważne jest, że gdybym ja ze zmęczenia czy bólu niezbyt kontaktowała to on musi przypilnować pewnych rzeczy. Np. gdyby coś ze mną było nie tak i nie mogłabym kangurować, to żeby on wziął od razu dziecko albo poszedł i przytargał lekarza, gdyby z położną nie dało się dogadać No i jednak mocne ramię będzie przydatne podczas zmian pozycji, wchodzenia pod prysznic - skoro ja już mam problem z poruszaniem.
Gdyby nie mógł być, to chyba nikogo bym nie brała - ani mama ani koleżanka nie pasują mi do tej sytuacji, ale rozumiem że ktoś inny ma taką relację z inną kobietą, że to by pomogło.
tez o kangurowaniu myślałam gdybym ja nie mogła

i podobnie jak Ty nikogo innego sobie przy porodzie nie wyobrażam, już sama bym wolała

Cytat:
Grupa krwi - mam jeszcze na panienskie nawisko, beda problemy?
Gosiaczek wspolczuje tych wstretnych zylakow, chociaz to mnie na razie omineło, a w sumie to nawet nie sprawdzam :strach:
teoretycznie nie powinno być, bo przecież mamy panieńskie nazwisko w dowodzie, ale wiesz jak jest w szpitalach...
jak dostane skierowanie i bede mogła zrobić za darmo to zrobię zeby nie było gadania później
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 15:13   #446
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

ja dowod wymienilam od razu po slubie, ale z prawkiem zwlekalam prawie 3 lata a zdjecie i tak wyszlo paskudne;D
Stary 2016-02-09, 15:13   #447
NetaC
Raczkowanie

Właśnie u nas jest taki lekarz z super hiper nowoczesnym tym sprzętem i specjalizacja w tym kierunku Plus pracuje w szpitalu.

No ale brak kasy to spory brak.

Ważne że zły mojego gin wszystko jest ok. Więc ufam że widzi co się dzieje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-09, 15:14   #448
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Mi gin mówił że jego kolega śmiał się z tych badań a potem się okazało że na zwykłym usg nie zobaczył że dziecko nie ma rączki...
Nie zobaczyć rączki na zwykłym usg? Bez przesady - nie lekarz tylko konował.
Cytat:
Weź mnie nie denerwuj
Oj przestań, Ty masz tyle super wypasionych rzeczy upolowanych - za takie bym te kilka złotych więcej dała
Stary 2016-02-09, 15:14   #449
HappyGirl888
Raczkowanie

Kejka u nas na SR polozna mowila, ze w tym szpitalu w ktorym zamierzam rodzic (szpital polozniczy 3st. referencyjnosci) to szwy rozpuszczalne zakladaja tylko w srodku pipki a na zewnatrz zwykle i po 5-7 dniach trzeba przyjsc do ambulatorium na zdejmowanie.. Wiec nie wszedzie daja rozpuszczalne..
HappyGirl888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 15:16   #450
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
30 dni jest ustawowo Ale jak pytałam pani czy można przyjść później i nie będzie konsekwencji to mówiła ze nie ☺
Dowód wymienilam 2 miesiące po ślubie A prawko i dowód rejestracyjny mam jeszcze na panieńskim i się wcale nie spiesze z tym :P
Teraz szkoda mi kasy na wymianę.
One tak mówią bo u nich nie będziesz miała konsekwencji, ale w szpitalu już problem może być tym bardziej przy porodzie. To samo przy rejestracji dziecka w USC..także zwlekanie z tym wg mnie jest mega...głupie po prostu Tzn Ty masz nowy więc Cię to ominie ale na miejscu Nety to ja bym sekundy nie czekała...przy rejestracji noworodka potrzebne są dowody obojga rodziców...a poród teraz może być w każdej chwili niestety...i co wtedy?

Prawo i dowód to już inna sprawa... ale tak z drugiej strony. Tak czy inaczej będziesz musiała tą kasę wydać to jaka różnica teraz czy za pół roku?

Cytat:
Nie wiem nawet co to jest.
Chodzi nam.o coś małego. Bo mamy bardzo mało miejsca.
Też mam mało miejsca, obczaj tummy tub albo maleńką wanienke z IKEI jeśli masz dostęp do IKEI..

Mikołaj <3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości