|
|
#481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Sol fizjologiczna jest do noska
Ci do kapci szpitalnych, to bylo o tym na ostatnim SR u mnie, ze lepiej kupić takie klapki plastigowe/gumowe, są lepsze w utrzymaniu w czystości gdy np. wody odchodzą i cieknie po nogach
|
#482 |
|
Winter is coming
|
pytanie za 100 punktów - czy coś się stanie, jak nie będę miała koszuli do szpitala ? ktoś próbował takiej nie mieć ? wzięłabym sobie to w czym w domu śpię, jakąś koszulkę i krótkie spodenki. Bo ja już mam dość szukania, wszędzie brzydkie i drogie, a mi szkoda kasy na badziew, który założę dwa razy na rzyć...
madziara, miło, że cię babeczka przepuściła. Mi się nie zdarzyło, jeszcze się wpychają, jak otwierają nową kasę.
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-02-09 o 17:50 |
|
|
|
#483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tabaska zgadzam sie co do kapci nie kupuje juz takich normalnych bo szybko sie je zadeptuje teraz kupie zwykle plastiki i pod prysznic sa spoko a jeszcze chce sobie kupic takie papcie jak bambosze czesto mi jest w stopy zimno a w takich i na lozku moge lezec
---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
. Ja tylko po porodzie sie przebralam w swoja i spalam w niej , przez noc spocilam sie jak mysz . Na drugi dzien tz przywiozl mi leginsy 3/4 i koszulke i tak juz latalam w dzien a na noc spodenki luzne
|
|
#484 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
to olewam te koszule, prędzej osiwieję, niż jakąś kupię.jako kapcie biorę gumowe klapki ;]
|
|
#485 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogarnelam wlasnie ta butelke znajoma mi wyslala podobno bardzo dobra tania ona nie jest , ale raczej w nia zainwestuje http://allegro.pl/mambaby-butelka-an...097484212.html
|
#486 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kejka jak zwykle same cudeńka wyhaczyłaś ![]() 🏻 fajny masz ten sh i taniutko! Ciekawe co jeszcze kupisz do końca ciąży ![]() Cytat:
Kolejna szczęściara dziś z łupami z sh kocyk wygrał, suuuuper zakupy 🏻Dziewczyny wróciłam z Tesco, jest promocja na Pampersy 2 kupiłam pakę od razu, wychodzi 0,51 gr za sztukę, myśle ze spoko! ImageUploadedByWizaz Forum1455037695.707631.jpg
|
|
|
#487 |
|
Rozeznanie
|
Kejka ja miałam zwykłe szwy na zewnątrz i rozpuszczalne w środku
Neta ja byłam raz na tych dodatkowych prenatalnych z opcja 3d. Velika to do mnie zawsze poczta przychodzi jak nas nie ma. Zdążyło się nawet, że byliśmy a i tak awizo w skrzynce. Nie wiem czy im się nie chce czy co, ale nie cierpię przez pocztę zamawiać bo i tak przeważnie muszę sama na tę pocztę zalecieć. Najlepsze są paczkomaty Tabaska mnie nacięcie nic nie bolało, gdyby nie zauważyła tych nożycy to bym nie wiedziała Właśnie na pełnym skurczu je robią Sól fizjologiczna - już nie pamiętam, która pytała, ale używaliśmy jej do noska i do czyszczenia oczu też, bo Młodemu ropiały.
|
#488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ![]() Cytat:
Nie wiedziałam ale i tak muszę się przemeldować ![]() Fajnie macie z tymi koszulami. U mnie to nie przejdzie. Trzeba mieć koszule rozpinane i już :/ |
||
|
|
|
#489 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
|
|
#490 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miła sytuacja w lidlu a co do staników to mogliby i te mniejsze robić ![]() Cytat:
ale kapcie tez biorę bo marznę w stopy a do japonek skarpetek nie założe Cytat:
jednak radziłabym Ci jakąs jedną tanią kupić, nawet brzydką jakby się w szpitalu czepiali skoro czepiają się majtek ze nie są bawełniane czy pokładów to i do spodenek się przyczepią też nie lubie koszul ale nie chcę spodenek i koszulki bo poród jednak troche moze potrwać a jak nie dadza koszuli to nie zamierzam gołym tyłkiem świecić ![]() zerknij moze w sh, ja ostatnio dorwałam nówkę, zwykłą cała granatową idealną do karmienia i kangurowania bo na górze na napy ale jak tylko wróce do domu i rana sie juz w miarę zagoi wskakuję z powrotem w swoje koszulki i kuse spodenki
|
|||
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Aha, bo ja chcę kupic wodę morską. To co pepsze?
Cytat:
Klapki też chcę piankowe. |
|
|
|
|
#493 |
|
Winter is coming
|
ej no dobra, ale jak nikt nie dowiezie, nie będę miała to co? niech się czepiają ile chcą. Będę walczyć z systemem
nasze prababki walczyły o prawo głosu, ja będę walczyć z koszulami w szpitalach
|
#494 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jest coś jeszcze wartego uwagi z dziecięcych rzeczy na promo? wyslą męza żeby kupił i przyniesie taką z misiem albo żyrafką ![]() Cytat:
jak woda dla młodego się nie przyda to sama zużyję na katar |
||
|
|
|
#495 |
|
Wtajemniczenie
|
Walcz!!!
![]() Annihilate juz kolejna jestes z tymi szwami. Czyzbym trafila na luksus w szpitalu?
|
#496 |
|
Rozeznanie
|
Byłam dzisiaj na wizycie u gin. synek ułożony główkowo (główka bardzo nisko), szyjka skrócona o połowę ale nie ma powodów do niepokoju.
Nie wiem ile ma dokładnie szyjka, nawet nie wiem ile miała na początku i może dobrze. Nie potrzebna mi ta wiedza. Gin. powiedział że na tym etapie to już taki standard, dodał że będzie jeszcze krótsza. Waga - 1620g Chciałam kupić na promocji proszek Lovela w Biedronce bo w tak atrakcyjnej promocyjnej cenie nie widziałam nigdzie. Niestety w żadnym z dwóch sklepów już go nie było.
03.05.2016r. Edytowane przez renata3_ Czas edycji: 2016-02-09 o 18:53 |
|
|
|
#497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
walcz! jestem za Toba murem Cytat:
Ja mam płyn. Nawet wolę
|
||
|
|
|
#498 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak rodzice sobie chca popatrzec na dzieciaka. lekarzowi nie daje to kompletnie NIC. przy moich badaniach babka przy dobrym ulozeniu przelaczyla na chwile na 3D i zrobila fotke twarzy - tak w gratisie. ale wszystko ogladala na normalnym obrazie USG. mialam zakaz 3 dni przed smarowac brzuch, zeby nie zaklocac obrazu, a dobry sprzet zalatwil reszte. liczyla palce, ogladala wszystkie zastawki w sercu, w ogole echo serca zrobila, ogladala jakies naczynia w glowie, przeplywy tu i tam... no i wiadomo, pomiary rozne. tego NIE DA sie zrobic z obrazem 3D. bo ten pokazuje ludzika z plasteliny, a nie to, co w srodku.Cytat:
ja mialam rozpuszczalne - glownie po to, zeby ewentualne pozostalosci jednak nie zostaly nigdzie ale mimo wszystko to trwa nim sie takie rozpuszcza i wyjecie ich po tym tygodniu czy 10 dniach - roznie to bywa - daje ogromna ulge ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to nawet ja na sprzecie u mojej ginki doliczylam sie wszystkich paluszkow, dopatrzylam plci, obczailam budowe serca gosciu chyba sie nie umial w ogole sprzetem poslugiwac... albo mial takie zabawkowe usg...
|
|
#499 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jesu nadrabianie jest ciężkie
![]() Byłam w pracy potem na zakupach - które oczywiście mnie zniszczyły. Dobrze, że w domu był obiad przyszlam zjadłam i poszłam spać ![]() BIUSTONOSZ Szukam biustonosza i powiem wam, że dopiero teraz zrozumiałam jaki problem mają duże biusty! Do tej pory jak wchodziłam do tych sieciówek gdzie są tanie biustonosze to każdy miał mój rozmiar. Dziś - nie znalazłam mojego rozmiaru! A i prawie wszystkie w tych sieciówkach mają 2 razy Push Up!! no bez jaj..... Chociaż kiedyś taki push up to było must have dla mnie, a teraz to mnie szlag trafia jak widzę piękny stanik a ma takie poduszki (których się oczywiście wyjąć nie da), że cycki to 5 razy większe! No i cóż, trzeba kupić droższy bo z tych tańszych to ni chu chu nie znajdę mojego nowego rozmiaru. ZDJĘCIA Na dole macie rzeczy z TK Maxa żadnej nie kupiłam od razu zaznaczam ! tylko zrobiłam zdjęcia bo mnie zafascynowały sukieneczki buciczki świecące i to pudełko hehe tam jest też ubranko idealne do karmienia przy BLW hehhee ![]() SERIAL Trisdom póki pamiętam - jessica jones ale to klimaty wiesz marvela czyli nadprzyrodzone moce hehe![]() Cytat:
Cytat:
Dlatego Kochana! Nagrywamy pierwszą kąpiel !!! ![]() Mi położna obiecała,ze jak coś to może nam pomóc przy 1 kąpieli Chociaż maż twierdzi, że sobie poradzi I ubranka piękne dorwałaś Cytat:
|
|
|
#500 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem tradycjonalistką
piorę w proszku + płyn do płukania. Wytłumaczcie mi jak dziecku jeśli kupiłabym to mleczko do prania to wlewam je tam gdzie proszek i już nie ma potrzeby dodawania płynu czy płyn do drugiej przegródki
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to co chcesz w sumie? :p Szorty i koszulkę czy szpitalną koszulę?
|
#502 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Poli jak to nic nie kupiłaś ![]() hah widzisz witamy w świecie dużych biustów
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#504 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
ja dziś po miłym spotkaniu z "cieżarowkami" z pracy
jestesmy trzy z jednego działu w ciąży tylko każda w innym trymestrze wypiłam pycha sok: jabłko, kiwi i seler naciowy polecam Cytat:
Cytat:
ja męża usiłuję do tego zagonić ale skutek marny...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nabyłam za 15 zł Cytat:
![]() ja rodziłam w zwykłym T-shircie Cytat:
straszą w tych szpitalach niepotrzebnie...ja się nawet nie dowiadywałam w szpitalu jaką mam mieć koszulę - moja sprawa - wzięłam jaką miałam i już Cytat:
ale u nas nikt nie sprawdzał koszul ani obecności majtekCytat:
|
||||||||||
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
A co do wanienki, to też miałam zamiar nie kupować tylko kąpać na leżaczku w brodziku pod prysznicem. Przeszło mi na szczęście i kupiłam małą wanienkę za 10zł w smyku. Potem ją nawet bez żalu wyrzucę jak dziecię będzie stabilnie siedziało
|
#506 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupuje sol fizjologiczną jest bardziej uniwersalna bo do noska i oczkow jak zaropieja . Matko jak ja nie rozumiem tego ze sie czepiaja ze ma sie majtki po porodzie albo ze tylko koszula bo w spodenkach rana sie zle goi ... ja bym opie... tych co sie czepiaja i tak bym robila po swojemu bo sama wiem co jest dla mnie najlepsze . Szczerze to nawet wygodniej bylo mi w leginsach chodzic bo podklad sie nie suwał po calej dup... i bylo mi o wiele wygodniej
|
#507 | |
|
Zadomowienie
|
Mi się właśnie tak ciśnie na dół od dłuższego czasu. Dziś po zakupach to aż mnie brzuch rozbolal... Wzięłam nospe, magnez i leżę. Cytat:
Ja mam usg we wtorek i się trochę martwię co z ta moja szyjka... |
|
|
|
|
#508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#509 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po mleczku pewnie ciuszki beda bardziej miękkie niz po proszku wiec mysle, że nie ma potrzeby dodawania płynu Cytat:
Cytat:
mimo, że mam mały biust nie lubię tych staników napakowanych gąbką
|
|||
|
|
|
#510 |
|
Wtajemniczenie
|
Patulinka no ja wlasnie tez sie polozylam i leze bo mnie pobolewa a do tego to moje rozwarcie wole nie przesadzic
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

. Ja tylko po porodzie sie przebralam w swoja i spalam w niej , przez noc spocilam sie jak mysz . Na drugi dzien tz przywiozl mi leginsy 3/4 i koszulke i tak juz latalam w dzien a na noc spodenki luzne
to olewam te koszule, prędzej osiwieję, niż jakąś kupię.
ciuszki za 50 zl
🏻 fajny masz ten sh i taniutko! Ciekawe co jeszcze kupisz do końca ciąży 

, ale nie chce mi sie już zmieniać
🏻
kupiłam pakę od razu, wychodzi 0,51 gr za sztukę, myśle ze spoko! 

ze nie są bawełniane czy pokładów to i do spodenek się przyczepią 

gosciu chyba sie nie umial w ogole sprzetem poslugiwac... albo mial takie zabawkowe usg...

a co do czuca, no coś tam powinnaś czuć, że robią, ale nie każde wkłucie...