|
|
#1951 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
|
|
|
|
#1952 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale z drugej strony mam trochę empatii widziałam co sie dzieje wiec grzecznie czekalam na swoją kolej.Cały dzień jestem zamulona po tej glukozie Ide dziś wcześniej spać![]() Cytat:
Chodzisz do szkoły rodzenia przy szpitalu gdzie będziesz rodziła? btw suuper ubranka i te ceny Czemu ja nie mam w poblizu takich fajnych lumpków ![]() Cytat:
I gratuluję zdrowej córeczki Cytat:
Lidl też jest fajny cenowo chyba tak jak Biedra wychodzi mniej więcej, czesto fajne ubrania mają i cenowo fanie te ubrania wychodzą.Ja z kolei cieszę się bo dosłownie 4 min spacerem od bloku gdzie mieszkamy otwierają lada chwila ogromną Biedronkę ![]() Ja z kolei zauważyłam, że mam zgagę po cebuli Ewka cieszę się, że z synkiem wszystko ok. Trzymam kciuki za rehabilitację Zuzi oby już Was nie męczyli bardzo
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam blisko biedronke i lidla, a nawet galerie z cerfurem a i tak chodze najczęsciej do osiedlowego lewiatana. |
|
|
|
|
#1954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodzę do SR ale nie tej przy szpitalu co nie znaczy ze ze szpitalem nie współpracują
|
|
|
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja totalnie nie wiem jak szpital wybrać ![]() Fajnie by było wybrać szkołe rodzenia przy szpitalu gdzie chcę rodzić lub tak jak piszesz współpracującą z danym szpitalem.
|
|
#1956 | ||
|
Ania
|
Cytat:
bardzo dobre wiesci ![]() Cytat:
ale warto wlasnie powiedziec przy tym badaniu bo i tak musisz czekać no ale tu takie przeboje, wiec rozumiem
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Kanwa gratuluje wizyty
! Taki filmik to musi być superr ))Jakie bierzecie witaminy? Ja chciałam ta pregne ale nie bylo wiec mąż wziął mi femibion natal 2plus. Ile dha bierzecie? |
|
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biorę za to maganez bo skurcze w stopie i łydkach mnie często łapią
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak pytam, bo w femibionie jest 200mg dha, a niby powinno sie 600 brać. No nie wiem... Myślałam, żeby moze dokupić dha hmmn Te skurcze to od dawna masz? |
|
|
|
|
#1960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w 25tc
![]() Syndrom perfekcyjnej pani domu... dosc skutecznie wylaczylam po porodzie. Skupilam sie na maluszki. Maz ogarnial. Potem stopniowo wracalam dla o zajec.
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za gratki
![]() ![]() Kochane jestescie ![]() Ja biorę femibion natal 2 plus i kupuję go na gemini. |
|
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anuszka dopiszesz mnie do wizyt 12.02 ![]() Musze w tym dniu pójść do swojego ginekologa bo do tgo dnia mam wystawione zwolnienie po szpitalnu.
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, no to nieciekawie... Pewnie gin zaleci Ci więcej magnezu, dobrze ze niedługo wizyta...
![]() A, gadalam z ginem o gbsie, bo w pierwszej ciąży mialam dodatni. Powiedzial, ze w tym przypadku przy drugim porodzie nawet jak gbs wyjdzie ok, to traktuje sie jakby dalej sie go miało i tal czy siak podaje sie antybiotyk na 6h przed porodem. Ja mialam podany jakos 3h przed urodzeniem Zuzi, nic dziwnego ze miała infekcje 😐 |
|
|
|
#1965 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
współczuję wizyty.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i za to I |
||||||
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
LALARE hm.. nie wiem jak strepsil..bezpieczny na pewno jest tantum verde
EWKA co za rehabilitacje macie? Doczytalam juz. WERONIA KANWA swietne wiesci z wizyty ![]() KANWA hm.. tak liczę i wychodzi +8 w 25tc MISIA b.ladna hemoglobina ![]() Ruskie pierogi pyszne robi moja tesciowa ![]() Co do hemoglobiny to mam ok. 12. Nie obniza sie, a lekarze mowia z w normie. Co do hemokrytu w 3miesacu po Ania porodzie mialam 4. w sumie to teraz nie wiem.---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Dobrej nocy gaduly idę jeszcze poczytać
|
#1967 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę, a wagą się nie przejmuj będziemy zrzucać po też mam pewnie podobnie na plusieCytat:
Bardzo dobrze robisz, że będziecie konsultować. My za to trafiliśmy z synkiem jak miał 7tyg do neurologa(syn trzymał głowę w jedą stronę), który wykrył nam kręcz szyi i coś tam jeszcze. Nastraszył operacją, długą rehabilitacją itp. Pojechaliśmy do innego lekarza i jeszcze do fizjoterapeuty dziecięcego i stwierdzili, że dziecku nic nie jest, a i kazali unikać tę panią neurolog- jak się później okazało, pani ta była słynna z tego, że wymyślała dzieciom kręcz szyi, wzmożone napięcie itp![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje najmłodsze znowu chore. Udało się i przechodziła do żłoba po grypie cały tydzień. A już dzisiaj telefon do pracy, żeby dziecko odebrać bo ma gorączkę. Wieczorem był już lekarz i tym razem mamy wirusowe zapalenie oskrzeli. Dobrze, że babcia ma do końca tygodnia wolne, a od przyszłego tygodnia nie pozostaje mi nic innego jak iść już na zwolnienie. To już robi się bez sensu, raz ja choruję, a raz dzieciaki i tak cykam krótkie zwolnienia. Dobrej nocy życzę |
|||||
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
KANWA rózowe gratki!
CIERPLIWOŚĆ ale gbur z tego lekarza, szok! My ostatnio też bylismy z 2,5l synkiem na usg i mimo, że mały po chwili zaczął marudzić, chciał iść itd. to lekarka zachowywala sie wspaniale bo nie dość, że obserwowała maleństwo w brzuchu to jeszcze uśmiechem zagadywała do synka. JUSTYNA owszem, tak jak Elaine pisała, obcy język ma wielki wpływ na mowę dziecka. Piszesz, że dziecko słyszy tylko język polski. No nie do końca- chyba, że nie zamierzasz bywac z dzieckiem wśród ludzi. A place zabaw, klubiki malucha, sklepy itp. Dzieci są bardzo mądre. Nawet nie podejrzewasz jak szybko dziecko zaczyna rozróżniać, że ludzie mówią w innym języku. A jeśli mówisz po angielsku to zobaczysz jak Twoje dziecko będzie obserwowało Ciebie w innym języku. Bo najzwyczajniej w swiecie będzie zaskoczone, że Cię nie rozumie. I to, że nie rozumie wywołuje blokadę na innych ludzi. Owszem, są pewnie dzieci którym to nie przeszkadza ale np. mój synek na każdą próbę zaczepienie/ zagadania przez anglojęzyczną osobę reagował placzem. Właśnie dlatego, że nie rozumiał. Dopiero kilka m-cy temu to się zmieniło Dodam, że takich reakcji w Polsce nie było- ludzie do niego gadali i nigdy nie płakał-bo rozumiał. Odkąd skonczył rok chodzimy na spotkania mam i toddlersów. I co z tego, że chodzimy tam już 1,5 roku. Synek, na każdą próbę zagadania przez którąś z mam zakrywa sie ręką. Jest to dla niego stresujące bo nie rozumie. I pewnie jeszcze nie wie dlaczego nie rozumie i dlaczego oni tak inaczej mówią... Piszesz, że jak się czyta i poświęca czas dziecku to na pewno zacznie wcześniej mówić... Moje dziecko nie wie co to tablet, telefon, bajki ogląda dopiero od jakiegoś czasu. Większość anglojęzycznych znajomych było w szoku jak bylismy u nich i każdy proponował bajkę- my odpowiadaliśmy, że synek nie ogląda bajek, że lubi książki. Ich mina bezcenna! Na bilansie 2-latka dostaliśmy skierowanie do logopedy "tak na wszelki wypadek" i gdyby było tak jak piszesz to lekarka zadalaby nam 2 pytania- o bajki i o czas/czytanie dziecku. A miała 3 strony pytań, bardzo dużo dotyczyło pierwszych 6 m-cy życia dziecka bo jak sie okazuje zachowanie i odgłosy dziecka w tym czasie są bardzo istotne. A poza tym większość tutejszych dzieciaków jest chowana na bajkach a mimo tego zaczynają mówić bardzo wcześnie. Tak więc widzisz, jest wiele innych czynników, które wplywają na rozpoczęcie mówienia i naprawdę nie ma się co dziwić, że niektóre dzieci zaczynają mówić później czy też, że dziecko długo mówi niewyraźnie... A biblioteczkę z książkami mamy taką, że niejedno dziecko w Polsce nie ma nawet polowy (np.2 tyg. temu przyszła paczka z zamowieniem na 390 zł i wszystko dla synka) ![]() Mam nadzieję, że Twój synek zacznie mówić wcześnie dla potwierdzenia Twojej teorii ![]() (przepraszam za długi wywód ale po urodzeniu dziecka duużo teorii się zmienia )---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- MAJKELA zdrówka dla córci! To moze warto już na l4 ciążowe iść
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Mam już wyniki glukozy i reszty badań online.
Glukoza w normie. Hemoglobina 10,09 ![]() Mocz bez bakterii, trochę więcej leukocytów, nieliczne nabłonki płaskie w polu widzenia. Wynik badania moczu mnie cieszy , gorzej z morfologią :/ Dobrze, że w piątek wizyta.
|
#1970 |
|
Zadomowienie
|
Super ze mocz dobry!
|
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
Też mnie to bardzo cieszy
Biorę co prawda dalej furganin x2 dziennie. Mam 16.02 kolejne badania moczu jak wyniki będą w normie to tylko przed snem x1 furganin.
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ewka ja biorę w sumie ponad 700ma bo łykam Pregne DHA i Tran Mollersa. I w sumie to chyba dopiero od 2 tygodni bo wcześniej mi to do głupiej makówki nie przyszła, że przecież tran w domu stoi Jutro jedziemy na połówkowe więc już się cieszę, na spotkanie z Malutką Kolorowych Mamuśki
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a hemoglobinę się podniesie
|
|
|
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba magnez w diecie uzupelnić i dodatkowo sumplemetować w tabletkach. Musi się podnieść
|
|
#1975 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ania230:ja rownież po słodyczach mam zgagę ale tylko po nich dzidzia jest aktywniejsza ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
|
|
#1976 |
|
Rozeznanie
|
Muszę się pochwalić co dziś wyczarował mój maź z kartki prasowanki miał mi kupić na Allegro ale nie wiedział jaki rozmiar i jaki bedzie materiał a ja nienawidzę chińskiej bawełny wrrr. Wiec wziął moja ulubiona bawełniana koszulkę i napracował oto takie cudo wcześniej drukując
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo brzusie!
Dzięki dziewczyny wszystkim razem i każdej z osobna za gratki jeszcze raz ![]() Ida pozdrawia Was o poranku kopiąc matkę ![]() Madziu a suplementujesz żelazo czy jeszcze nie? Weronia super mąż się spisał z tą bluzeczką.Mi się podoba taka z tej serii ze szkieletorkiem który wyskakuje z kopem w powietrze jak ninja ![]() Ja znów nie śpię od 4.30 :/ Emocje chyba mi nie pozwalają spać. |
|
|
|
#1978 |
|
Zadomowienie
|
Kanwa wszystko jest dobrze możesz spać spokojnie
![]() Dziewczyny jaki miałam durny sen! Snilo mi się ze miałam na 8lat iść do więzienia!!! Głupszego snu w życiu nie miałam normalnie się umeczylam! |
|
|
|
#1979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wow super Poproszę na priv instrukcje jak mozna tego dokonać
|
|
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

jestem wściekła

do 13 na pewno bym nie wytrzymała
Ide dziś wcześniej spać

gotując nie miałam czym odcedzić i dobrze że mam taką tarkę co się nakłada na pojemnik i ona mi pomogła 

, bo mąż zamiast oglądać najmłodsze dziecko, czytał starszej książeczki w poczekalni; a poza tym od kiedy byłam sama u gina i dowiedziałam się, że moje dziecko nie żyje, boję się kłaść do usg nie mając przy sobie nikogo bliskiego.
W życiu na takim badaniu nie byłam i już nie pójdę! Na ostatnie prenatalne pójdziemy do tego lekarza, co I razem, no i na wszelki wypadek córki nie weźmiemy (choć u niego mogła być).
i za to I
Chociaż nie łudzę się zbytnio, że coś upoluję, bo to mały sklep i pewnie dawno po przecenach