Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-09, 21:16   #1951
soffinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Panel swiadczeniobiorcy , Zakładka zasiłki

U mnie tu pusto jestem wściekła
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 21:17   #1952
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Bidulka! Dalej czekasz? Ja na glukozę specjalnie jechałam skoro świt, bo do południa to bym nie wytrzymała bez jedzenia
Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Ja jechałam jak tylko było czynne laboratorium, od 7.30 do 13 na pewno bym nie wytrzymała
Ja byłabym wczesniej, ale musiałam tramwajem jechać i akurat awaria mała była:/ Potem w laboratorium jakis facet zemdał,babce żyły pekały przede mną było parę maluszków do pobrania krwi i taka kumulacja. Jak się okazało, ze ja w ciąży jestem i to glukoza to pani w rejestracji się przejęła, ze od razu nie krzyczalam Ale z drugej strony mam trochę empatii widziałam co sie dzieje wiec grzecznie czekalam na swoją kolej.
Cały dzień jestem zamulona po tej glukozie Ide dziś wcześniej spać

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
A pamietasz w jakiej zakładce?Tam gdzie zasiłki?

Ja wrocilam z zajec w SR dzisiaj poznawalysmy sie rozmawialismy o dolegliwosciach badaniach i ogolnie przebiegu ciazy
Wlaśnie muszę się rozejrzeć za szkołą rodzenia.
Chodzisz do szkoły rodzenia przy szpitalu gdzie będziesz rodziła?

btw suuper ubranka i te ceny
Czemu ja nie mam w poblizu takich fajnych lumpków

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie

Można na pierwszej stronie zakolorować mnie na różowo z córeczką Idą
Córcia ma 311 g i 17cm
Mamy z wizyty filmik 3d/4d jest piękna
Wszystkie przepływy prawidłowe, wszystkie narządy pracują prawidłowo. Jest idealnie.Ma śliczne rączki i nóżki i paluszki. Jestem zakochana
Jestem bardzo zadowolona z wizyty i z czystym sumieniem mogę polecić lekarza.Konkretny i bardzo szczegółowo wszystko nam pokazywał i omawiał wszystko. Córcia popijała sobie wody płodowe ruszając usteczkami i pokazywał nam jak pęcherz się napełnia.

Gratki pozostałym dziewczynom udanych wizyt
Cieszę się, że wszystko ok
I gratuluję zdrowej córeczki

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

kanwa gratulacje córeczki

Gratulację wizyt i ciesze się że wszystko jest w porządku

W czwartek będę miała już normalny internet, więc więcej będę się udzielać.

A tak to u mnie w miare ok... zauważyłam że mam raz lepsze dni raz gorsze.. ale jakoś daję radę.
Malutka dalej milczy.
Byłam dzisiaj na spacerze zobaczyć jaki jest ten park i powiem że spory więc będę miała gdzie spacerować. Wracając obeszłam całe osiedle i szału nie ma : lewiatan, żabka, warzywniak, dwie apteki, krawcowa, dentysta, dwa przedszkola, dentysta, monopol i lidl... a zdecydowanie bym wolała biedronkę. Nie ma żadnego sklepu który lubię: Rossmann, pepco i ani jednego ciucholandu :/ więc dupa... z drugiej strony ok bo nie będę kasy wydawać.
Wracając do domu weszłam do lidla i udało mi się kupić spodnie dresowe przecenione z 50 na 30 zl, ale tuniki już nie było. Zresztą sporo rzeczy nie było. Zauważyłam bardzo fajny biustonosz i może się po niego jutro przejdę ... bo w końcu codziennie spaceruje i zawsze wracając mogę podejść.

Dzisiaj na obiad były leniwe robiłam gotując nie miałam czym odcedzić i dobrze że mam taką tarkę co się nakłada na pojemnik i ona mi pomogła
Trzeba zakupić parę rzeczy do kuchni

Jutro będzie ryba surówka z marchwi i jabłka i Tz zażyczył sobie fryteczki.

Co do Zus moja wypłata jest na etapie końcowym tak usłyszałam w poniedziałek,mam w czwartek zadzwonić i zapytać o wypłatę i mam nadzieję ze w końcu usłyszę datę przelewu.

A i powiem Wam coś co zauważyłam PO SŁODYCZACH mam ZGAGĘ więc staram się ich jeść bardzo bardzo mało.
Jak daleko masz do Biedry?
Lidl też jest fajny cenowo chyba tak jak Biedra wychodzi mniej więcej, czesto fajne ubrania mają i cenowo fanie te ubrania wychodzą.
Ja z kolei cieszę się bo dosłownie 4 min spacerem od bloku gdzie mieszkamy otwierają lada chwila ogromną Biedronkę Nie wiem tylko gdzie zerknąc kiedy będzie otwarcie

Ja z kolei zauważyłam, że mam zgagę po cebuli

Ewka cieszę się, że z synkiem wszystko ok. Trzymam kciuki za rehabilitację Zuzi oby już Was nie męczyli bardzo

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 21:26   #1953
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się po wizycie

Córcia ma 311 g i 17cm
Wszystkie przepływy prawidłowe, wszystkie narządy pracują prawidłowo. Jest idealnie.Ma śliczne rączki i nóżki i paluszki. Jestem zakochana
Jestem bardzo zadowolona z wizyty i z czystym sumieniem mogę polecić lekarza.Konkretny i bardzo szczegółowo wszystko nam pokazywał i omawiał wszystko. Córcia popijała sobie wody płodowe ruszając usteczkami i pokazywał nam jak pęcherz się napełnia.

Gratuluje dziewczynki. Super że wszystko ok

Ja mam blisko biedronke i lidla, a nawet galerie z cerfurem a i tak chodze najczęsciej do osiedlowego lewiatana.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 21:39   #1954
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Ja byłabym wczesniej, ale musiałam tramwajem jechać i akurat awaria mała była:/ Potem w laboratorium jakis facet zemdał,babce żyły pekały przede mną było parę maluszków do pobrania krwi i taka kumulacja. Jak się okazało, ze ja w ciąży jestem i to glukoza to pani w rejestracji się przejęła, ze od razu nie krzyczalam Ale z drugej strony mam trochę empatii widziałam co sie dzieje wiec grzecznie czekalam na swoją kolej.

Wlaśnie muszę się rozejrzeć za szkołą rodzenia.

Chodzisz do szkoły rodzenia przy szpitalu gdzie będziesz rodziła?

btw suuper ubranka i te ceny

Czemu ja nie mam w poblizu takich fajnych lumpków

Chodzę do SR ale nie tej przy szpitalu co nie znaczy ze ze szpitalem nie współpracują
Stary 2016-02-09, 21:42   #1955
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzę do SR ale nie tej przy szpitalu co nie znaczy ze ze szpitalem nie współpracują
Rozumiem

Ja totalnie nie wiem jak szpital wybrać
Fajnie by było wybrać szkołe rodzenia przy szpitalu gdzie chcę rodzić lub tak jak piszesz współpracującą z danym szpitalem.

Sophia Loren
Stary 2016-02-09, 21:53   #1956
haneczkab92
Ania

Cytat:
Witam się po wizycie

Córcia ma 311 g i 17cm

bardzo dobre wiesci

Cytat:

:
Aha, rozumiem. No to zmienia postać rzeczy ale warto wlasnie powiedziec przy tym badaniu bo i tak musisz czekać no ale tu takie przeboje, wiec rozumiem

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 21:55   #1957
ewka555
Zakorzenienie

Kanwa gratuluje wizyty ! Taki filmik to musi być superr))

Jakie bierzecie witaminy? Ja chciałam ta pregne ale nie bylo wiec mąż wziął mi femibion natal 2plus. Ile dha bierzecie?
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 21:58   #1958
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Kanwa gratuluje wizyty ! Taki filmik to musi być superr))

Jakie bierzecie witaminy? Ja chciałam ta pregne ale nie bylo wiec mąż wziął mi femibion natal 2plus. Ile dha bierzecie?
Ja biorę Femibion Natal 2 plus. Tylko online zamawiałam bo w aptekach stacjonarnie u mnie cena zawyżona. DHA dodatkowo nie biorę, tyle co w femibionie jest.
Biorę za to maganez bo skurcze w stopie i łydkach mnie często łapią

Sophia Loren
Stary 2016-02-09, 22:04   #1959
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Ja biorę Femibion Natal 2 plus. Tylko online zamawiałam bo w aptekach stacjonarnie u mnie cena zawyżona. DHA dodatkowo nie biorę, tyle co w femibionie jest.

Biorę za to maganez bo skurcze w stopie i łydkach mnie często łapią

Tak pytam, bo w femibionie jest 200mg dha, a niby powinno sie 600 brać. No nie wiem... Myślałam, żeby moze dokupić dha hmmn

Te skurcze to od dawna masz?
Stary 2016-02-09, 22:09   #1960
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Witam się po wizycie

Córcia ma 311 g i 17cm

Gratulacje córeczki!
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 22:09   #1961
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Witam sie w 25tc
Syndrom perfekcyjnej pani domu... dosc skutecznie wylaczylam po porodzie. Skupilam sie na maluszki. Maz ogarnial. Potem stopniowo wracalam dla o zajec.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 22:12   #1962
kanwa
Zakorzenienie

Dziękuję za gratki
Kochane jestescie

Ja biorę femibion natal 2 plus i kupuję go na gemini.
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 22:14   #1963
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Tak pytam, bo w femibionie jest 200mg dha, a niby powinno sie 600 brać. No nie wiem... Myślałam, żeby moze dokupić dha hmmn

Te skurcze to od dawna masz?
Skurcze lekkie mialam od około 3 tyg. Po szpitalu mam znacznie większe, biorę magnez 2 x dziennie po 1 tab. W szpitalu dostawałam w kroplowce magnez i zero skurczy a dziś myślalam, ze się rozpłaczę taki koszmarkowy skurcz mnie załapal. Zapytam w piatek gina ile tego magnezu mam brać.

Anuszka
dopiszesz mnie do wizyt 12.02
Musze w tym dniu pójść do swojego ginekologa bo do tgo dnia mam wystawione zwolnienie po szpitalnu.

Sophia Loren
Stary 2016-02-09, 22:23   #1964
ewka555
Zakorzenienie

Madzia, no to nieciekawie... Pewnie gin zaleci Ci więcej magnezu, dobrze ze niedługo wizyta...

A, gadalam z ginem o gbsie, bo w pierwszej ciąży mialam dodatni. Powiedzial, ze w tym przypadku przy drugim porodzie nawet jak gbs wyjdzie ok, to traktuje sie jakby dalej sie go miało i tal czy siak podaje sie antybiotyk na 6h przed porodem. Ja mialam podany jakos 3h przed urodzeniem Zuzi, nic dziwnego ze miała infekcje 😐
Stary 2016-02-09, 22:23   #1965
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
My już po połówkowym. Wojtek jest na 100% Wojtkiem.Wszystko ma na swoim miejscu i w dobrym stanie Mój synek ma prawie 19 cm długości od głowy do pupy i waży 376 gramy. Ogólnie to śliczne dziecko z niego
super wiadomości

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość

A ja idę spać, tylko się Wam jeszcze pożalę.
Byliśmy w piątek na II prenatalnych w Żorach. Z racji, że nie znam tam żadnego lekarza, to tym razem umówiłam się do innego (poprzedni był taki neutralny: nie zachwycił mnie, ale też nie przestraszył) i to był BŁĄD
Pojechaliśmy jak zawsze z córką. Wchodzę z nią do gabinetu, mąż dwa kroki za nami, a doktor na moje dzień dobry odpowiedział: "dziecko wychodzi, a pani się kładzie do badania". Trudno opisać, co wtedy poczułam. Z jednej strony byłam nastawiona o tak No sorry, byłam już u 4 różnych ginekologów (3 na nfz, moja prowadząca przyjmuje w przychodni przyszpitalnej-tłok itp) i nikomu dziecko w usg nie przeszkadzało. Z drugiej strony chciało mi się , bo mąż zamiast oglądać najmłodsze dziecko, czytał starszej książeczki w poczekalni; a poza tym od kiedy byłam sama u gina i dowiedziałam się, że moje dziecko nie żyje, boję się kłaść do usg nie mając przy sobie nikogo bliskiego.
No i jeszcze ten jego ton, zero wyjaśnień i w ogóle.
Potem nie było wcale lepiej. Niby normalne badanie, ale lekarz gburowaty i jeszcze jak mu się malutka nie tak ustawiała, a chciał serduszko zobaczyć, to mi zaczął tak szarpać brzuchem, że aż bolałoW życiu na takim badaniu nie byłam i już nie pójdę! Na ostatnie prenatalne pójdziemy do tego lekarza, co I razem, no i na wszelki wypadek córki nie weźmiemy (choć u niego mogła być).
Dodam jeszcze, że mam prenatalne refundowane, ciekawi mnie czy szanowny pan doktor prywatne pacjentki też tak traktuje, bo bym za takie badanie chyba nie zapłaciła, a na pewno byłaby awantura.
Normalnie brak słów współczuję wizyty.

Cytat:
Dziewczyny a w karcie ciąży kto wpisuje pierwsze ruchy na pierwszej stronie? I jak wygląda zapis? Tydzień tylko? Tydzień i dzień ? Czy data?
W poprzednich ciążach wpisywał tydzień. Teraz tego jeszcze nie zrobił.

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Córa wczoraj poszła po 2 tygodniach nieobecności do żłobka, bałam się, że będzie ciężko, ale chyba się stęskniła, bo poszła z uśmiechem i panie mówiły, że super się bawiła. Także uffff... Ostatnio jak poszła po takiej przerwie po zapaleniu płuc to przez 2 dni mi wyła strasznie przy oddawaniu.
Do kiedy puszczasz córkę do żłobka? Będzie siedziała z Tobą na macierzyńskim czy dalej będzie uczęszczała?

Cytat:
Siedzę w Medicover po wypiciu glukozy,nie była taka straszna. Cytrynową dają w małym kubeczku. Troszeczkę teraz mnie mdli.
Kciuki za wyniki

Cytat:
Pochwale sie moimi łupami
Za wszystko niecałe 20 zł Załącznik 6180796Załącznik 6180801Załącznik 6180856
Fajne łupy i za to ISH
Stary 2016-02-09, 22:42   #1966
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

LALARE hm.. nie wiem jak strepsil..bezpieczny na pewno jest tantum verde
EWKA co za rehabilitacje macie? Doczytalam juz.
WERONIA KANWA swietne wiesci z wizyty
KANWA hm.. tak liczę i wychodzi +8 w 25tc
MISIA b.ladna hemoglobina
Ruskie pierogi pyszne robi moja tesciowa
Co do hemoglobiny to mam ok. 12. Nie obniza sie, a lekarze mowia z w normie. Co do hemokrytu w 3miesacu po Ania porodzie mialam 4. w sumie to teraz nie wiem.

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Dobrej nocy gaduly idę jeszcze poczytać

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 22:48   #1967
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eful Pokaż wiadomość
Ja wczoraj byłam na wizycie... wszystko dobrze gdyby nie te 8 kg do przodu niby 23 tc ale to i tak dużo.. chyba zacznę chodzić na basen bo lekarz powiedział, że nie ma żadnych przeciwwskazań...
A dziś SR
za wizytę, a wagą się nie przejmuj będziemy zrzucać po też mam pewnie podobnie na plusie

Cytat:
Byłyśmy u lekarza rehabilitacji. Wczesniej luski miały być na nóżkach tylko do stania, teraz 7h dziennie. Ale ubralam Zuzi luski i nawet sama w nich chwile stala i zrobila pierwsze dwa kroczki do mnie 😍

No i niby ze dalej slabe napięcie mięśniowe....

Kociak, dokladnie tak mam zamiar zrobić i chce pójść do fizjo nie w moim miescie, tylko troche dalej, noe powiem ze gdzies chodzimy na początku i zobaczymy co powie...[COLOR="Silver"]
Współczuję, pierwszy raz słyszę o łuskach. Już miałam Cię pytać czy konsultowałaś u innego lekarza, ale na dole odpisałaś Kociakowi Bardzo dobrze robisz, że będziecie konsultować. My za to trafiliśmy z synkiem jak miał 7tyg do neurologa(syn trzymał głowę w jedą stronę), który wykrył nam kręcz szyi i coś tam jeszcze. Nastraszył operacją, długą rehabilitacją itp. Pojechaliśmy do innego lekarza i jeszcze do fizjoterapeuty dziecięcego i stwierdzili, że dziecku nic nie jest, a i kazali unikać tę panią neurolog- jak się później okazało, pani ta była słynna z tego, że wymyślała dzieciom kręcz szyi, wzmożone napięcie itp

Cytat:
E
Ja po wizycie, wszystko ok, mam ładne zdjęcia synka wydrukowane 😍

Mocz jednak nie jest zły, gin podejrzewa zd posiew tez będzie ok ale w razie co mam dzwonić. U mnie wyszla po prostu reakcja alergiczna po ziaji :/ przez to wszystko podrażnione. Dostałam furaxin, nystatyne i jakas masc. I wynik wymazu jest ok, choc malo mam tych dobrych bakterii, jak sie podlecze to mam brać jakies globulki z probiotykiem.

U mnie na plusie ok 2-3kg.
Super wiadomości

Cytat:
Córcia ma 311 g i 17cm
Jeszcze raz gratulacje

Cytat:
Nie biorę wcale.

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Witam sie w 25tc

Moje najmłodsze znowu chore. Udało się i przechodziła do żłoba po grypie cały tydzień. A już dzisiaj telefon do pracy, żeby dziecko odebrać bo ma gorączkę. Wieczorem był już lekarz i tym razem mamy wirusowe zapalenie oskrzeli. Dobrze, że babcia ma do końca tygodnia wolne, a od przyszłego tygodnia nie pozostaje mi nic innego jak iść już na zwolnienie. To już robi się bez sensu, raz ja choruję, a raz dzieciaki i tak cykam krótkie zwolnienia.

Dobrej nocy życzę U nas raczej będzie kiepska, bo gorączka rośnie i co chwila się bidulka budzi.
Stary 2016-02-09, 22:58   #1968
miszkaaa
Zakorzenienie

KANWA rózowe gratki!

CIERPLIWOŚĆ ale gbur z tego lekarza, szok!
My ostatnio też bylismy z 2,5l synkiem na usg i mimo, że mały po chwili zaczął marudzić, chciał iść itd. to lekarka zachowywala sie wspaniale bo nie dość, że obserwowała maleństwo w brzuchu to jeszcze uśmiechem zagadywała do synka.

JUSTYNA owszem, tak jak Elaine pisała, obcy język ma wielki wpływ na mowę dziecka. Piszesz, że dziecko słyszy tylko język polski. No nie do końca- chyba, że nie zamierzasz bywac z dzieckiem wśród ludzi. A place zabaw, klubiki malucha, sklepy itp.
Dzieci są bardzo mądre. Nawet nie podejrzewasz jak szybko dziecko zaczyna rozróżniać, że ludzie mówią w innym języku. A jeśli mówisz po angielsku to zobaczysz jak Twoje dziecko będzie obserwowało Ciebie w innym języku. Bo najzwyczajniej w swiecie będzie zaskoczone, że Cię nie rozumie. I to, że nie rozumie wywołuje blokadę na innych ludzi. Owszem, są pewnie dzieci którym to nie przeszkadza ale np. mój synek na każdą próbę zaczepienie/ zagadania przez anglojęzyczną osobę reagował placzem. Właśnie dlatego, że nie rozumiał. Dopiero kilka m-cy temu to się zmieniło
Dodam, że takich reakcji w Polsce nie było- ludzie do niego gadali i nigdy nie płakał-bo rozumiał.
Odkąd skonczył rok chodzimy na spotkania mam i toddlersów. I co z tego, że chodzimy tam już 1,5 roku. Synek, na każdą próbę zagadania przez którąś z mam zakrywa sie ręką. Jest to dla niego stresujące bo nie rozumie. I pewnie jeszcze nie wie dlaczego nie rozumie i dlaczego oni tak inaczej mówią...
Piszesz, że jak się czyta i poświęca czas dziecku to na pewno zacznie wcześniej mówić... Moje dziecko nie wie co to tablet, telefon, bajki ogląda dopiero od jakiegoś czasu. Większość anglojęzycznych znajomych było w szoku jak bylismy u nich i każdy proponował bajkę- my odpowiadaliśmy, że synek nie ogląda bajek, że lubi książki. Ich mina bezcenna! Na bilansie 2-latka dostaliśmy skierowanie do logopedy "tak na wszelki wypadek" i gdyby było tak jak piszesz to lekarka zadalaby nam 2 pytania- o bajki i o czas/czytanie dziecku. A miała 3 strony pytań, bardzo dużo dotyczyło pierwszych 6 m-cy życia dziecka bo jak sie okazuje zachowanie i odgłosy dziecka w tym czasie są bardzo istotne.
A poza tym większość tutejszych dzieciaków jest chowana na bajkach a mimo tego zaczynają mówić bardzo wcześnie. Tak więc widzisz, jest wiele innych czynników, które wplywają na rozpoczęcie mówienia i naprawdę nie ma się co dziwić, że niektóre dzieci zaczynają mówić później czy też, że dziecko długo mówi niewyraźnie... A biblioteczkę z książkami mamy taką, że niejedno dziecko w Polsce nie ma nawet polowy (np.2 tyg. temu przyszła paczka z zamowieniem na 390 zł i wszystko dla synka)
Mam nadzieję, że Twój synek zacznie mówić wcześnie dla potwierdzenia Twojej teorii
(przepraszam za długi wywód ale po urodzeniu dziecka duużo teorii się zmienia )

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

MAJKELA zdrówka dla córci! To moze warto już na l4 ciążowe iść

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 23:03   #1969
Madzia9999
Zakorzenienie

Mam już wyniki glukozy i reszty badań online.
Glukoza w normie.
Hemoglobina 10,09
Mocz bez bakterii, trochę więcej leukocytów, nieliczne nabłonki płaskie w polu widzenia. Wynik badania moczu mnie cieszy , gorzej z morfologią :/ Dobrze, że w piątek wizyta.

Sophia Loren
Stary 2016-02-09, 23:07   #1970
olinka012
Zadomowienie

Super ze mocz dobry!
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 23:13   #1971
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Super ze mocz dobry!
Też mnie to bardzo cieszy
Biorę co prawda dalej furganin x2 dziennie. Mam 16.02 kolejne badania moczu jak wyniki będą w normie to tylko przed snem x1 furganin.

Sophia Loren
Stary 2016-02-09, 23:13   #1972
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Skurcze lekkie mialam od około 3 tyg. Po szpitalu mam znacznie większe, biorę magnez 2 x dziennie po 1 tab. W szpitalu dostawałam w kroplowce magnez i zero skurczy a dziś myślalam, ze się rozpłaczę taki koszmarkowy skurcz mnie załapal. Zapytam w piatek gina ile tego magnezu mam brać.

Anuszka
dopiszesz mnie do wizyt 12.02
Musze w tym dniu pójść do swojego ginekologa bo do tgo dnia mam wystawione zwolnienie po szpitalnu.
Ja czytałam, że powinno sie brać 400mg magnezu. A sama ostatnio miałam taki skurcz, że przeszedł mi dopiero po zażyciu 3 tabletek po 300mg...

ewka ja biorę w sumie ponad 700ma bo łykam Pregne DHA i Tran Mollersa. I w sumie to chyba dopiero od 2 tygodni bo wcześniej mi to do głupiej makówki nie przyszła, że przecież tran w domu stoi

Jutro jedziemy na połówkowe więc już się cieszę, na spotkanie z Malutką Mam nadzieję, że troszkę nadrobiła z wagą bo ostatnio była w dole normy... Ale i tak najważniejsze żeby wszystko w środku jej działało jak należy

Kolorowych Mamuśki

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 23:15   #1973
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam już wyniki glukozy i reszty badań online.
Glukoza w normie.
Hemoglobina 10,09
Mocz bez bakterii, trochę więcej leukocytów, nieliczne nabłonki płaskie w polu widzenia. Wynik badania moczu mnie cieszy , gorzej z morfologią :/ Dobrze, że w piątek wizyta.
super, że z moczem ok
a hemoglobinę się podniesie

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 23:20   #1974
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Ja czytałam, że powinno sie brać 400mg magnezu. A sama ostatnio miałam taki skurcz, że przeszedł mi dopiero po zażyciu 3 tabletek po 300mg...

ewka ja biorę w sumie ponad 700ma bo łykam Pregne DHA i Tran Mollersa. I w sumie to chyba dopiero od 2 tygodni bo wcześniej mi to do głupiej makówki nie przyszła, że przecież tran w domu stoi

Jutro jedziemy na połówkowe więc już się cieszę, na spotkanie z Malutką Mam nadzieję, że troszkę nadrobiła z wagą bo ostatnio była w dole normy... Ale i tak najważniejsze żeby wszystko w środku jej działało jak należy

Kolorowych Mamuśki
Uuu Ciebie też skurczę dopadają, niedobrze Trzeba magnez w diecie uzupelnić i dodatkowo sumplemetować w tabletkach.

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
super, że z moczem ok
a hemoglobinę się podniesie
Musi się podnieść

Sophia Loren
Stary 2016-02-10, 00:16   #1975
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Witam się po wizycie

Córcia ma 311 g i 17cm

Super ze wizyta udała się i gratulacje córeczki

Ania230:ja rownież po słodyczach mam zgagę ale tylko po nich dzidzia jest aktywniejsza

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Dziękuję za słowa wsparcia i zrozumienia

Odwiedziła mnie dziś przyjaciółka i wychodzi na to, że 7 maja idziemy na ślub i chyba jakiś obiad, a następnego dnia na komunię do mojego chrześniaka.

Za chwilę się zbieramy i śmigam do dentysty na kanałowe
W ramach odstresowania przejdę się do Tesco Chociaż nie łudzę się zbytnio, że coś upoluję, bo to mały sklep i pewnie dawno po przecenach
Byłam w Tesco u mnie i były super promocje ale tylko różowe albo niebieski upatrzyłam sobie biały kocyk z minky 70x80 za 44zl ale w gazetce od 11 podajże ma być 20% na pościel i koce dla dzieci
Stary 2016-02-10, 00:21   #1976
Weronia93
Rozeznanie

Muszę się pochwalić co dziś wyczarował mój maź z kartki prasowanki miał mi kupić na Allegro ale nie wiedział jaki rozmiar i jaki bedzie materiał a ja nienawidzę chińskiej bawełny wrrr. Wiec wziął moja ulubiona bawełniana koszulkę i napracował oto takie cudo wcześniej drukując
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (89,7 KB, 18 załadowań)
Stary 2016-02-10, 05:44   #1977
kanwa
Zakorzenienie

Hejo brzusie!
Dzięki dziewczyny wszystkim razem i każdej z osobna za gratki jeszcze raz
Ida pozdrawia Was o poranku kopiąc matkę

Madziu a suplementujesz żelazo czy jeszcze nie?

Weronia super mąż się spisał z tą bluzeczką.Mi się podoba taka z tej serii ze szkieletorkiem który wyskakuje z kopem w powietrze jak ninja

Ja znów nie śpię od 4.30 :/
Emocje chyba mi nie pozwalają spać.
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 06:16   #1978
olinka012
Zadomowienie

Kanwa wszystko jest dobrze możesz spać spokojnie

Dziewczyny jaki miałam durny sen! Snilo mi się ze miałam na 8lat iść do więzienia!!! Głupszego snu w życiu nie miałam normalnie się umeczylam!
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 07:55   #1979
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić co dziś wyczarował mój maź z kartki prasowanki miał mi kupić na Allegro ale nie wiedział jaki rozmiar i jaki bedzie materiał a ja nienawidzę chińskiej bawełny wrrr. Wiec wziął moja ulubiona bawełniana koszulkę i napracował oto takie cudo wcześniej drukując

Wow super
Poproszę na priv instrukcje jak mozna tego dokonać
Stary 2016-02-10, 08:12   #1980
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się po wizycie

Córcia ma 311 g i 17cm

Gratuluję!
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości