|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
|
|
|
|
#1622 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1623 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nooo ja jestem wielką fanką wina, ale odkąd rozpoczęliśmy starania odstawiłam praktycznie całkowicie %. Ale jak w tym cyklu nam się nie uda to otwieram winko i będę się czasem raczyć ![]() Cytat:
![]() Dokładnie! ![]() ![]() Ja mam jakieś wahania nastrojów od poniedziałku, wydaje mi się, że aura działa bardzoooo niekorzystnie, bo w dodatku cały czas chce mi się spać... |
|||
|
|
|
#1624 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super, że Twój Maluszek tak ładnie rośnie i pewnie za miesiac będzie już widać, że to ciąża a nie jak piszesz- wydęty brzuch![]() Chudziaszku, a w ktorym cyklu zaszłaś w ciążę? U nas to już 10 cykl starań Cytat:
Cytat:
za niecaly miesiąc mam wizytę u gin, to może ją lepiej podpytam na ten temat..Kurcze, jestem zła że tak długo muszę czekać na wizytę do lekarza... |
|||
|
|
|
#1625 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1626 |
|
Wtajemniczenie
|
o, to fajnie że juz jutro
ale niestety, to wszystko dlatego że to na nfz. Prywatnie ponoć krócej... jak będę pilnie jakoś potrzebować, to pewnie pójdę prywatnie |
|
|
|
#1627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A 10 cykl to już bardzo długo, wiecie czemu Wam nie wychodzi? Jest jakaś diagnoza? Ja też czekam długo do lekarza, ma bardzo odległe wizyty... Wg. mnie sauna nie przeszkadza w poczęciu 😉 |
|
|
|
|
#1628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pater, a ile cykli wy się już staracie z TŻ o drugie dziecko? Nie wiem z czego to wynika, miałam kiedyś nadżerkę, długo brałam anty (prawie 9 lat), mam stresującą pracę, być może to są te czynniki
|
|
|
|
|
#1629 |
|
Zadomowienie
|
Kochane w tym cyklu 5 dni miałam delikatnych takich ino ino plamień, później dostałam okres, jeden dzień silny i dziś już jakby końcówka... Weźcie mi dziewczyny powiedzcie co to znaczy i od czego może to być bo oszaleje... Może któraś już tak miała?
|
|
|
|
#1630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No badania to podstawa |
|
|
|
|
#1631 |
|
Rozeznanie
|
Ja wlasnie dzosiaj sie zapisalam do ginekolizki na nfz i miala wolna wizyte juz w pon. , wuec ide, ale ona chyba nawet nie ma usg, wiec nie bede wuedziec czy jestem przed czy po owu.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1632 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam podobnie 2 ostatnie cykle i do tego kompletnie niekrwawy kolor. Myślałam, że jestem w ciąży za każdym razem, ale nic z tego, niestety. No i kusiło mnie, żeby iść do gin, ale kazała przyjść po 6-7 miesiącach jak nie będzie wychodziło, więc chciałam sie wytrzymać do tego czasu. |
|
|
|
|
#1633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz co owu chyba mam stwierdzoną ostatnio widziała dość duży pęcherzyk na badaniu, ale czy pękł tego nie wiem...TŻ narazie się nie badał... a po jakim czasie starań powinien? Jak to z reguły jest? |
|
|
|
|
#1634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#1635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1636 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tak mam. W sumie wyciek z piersi zauwazylam latem, zrobiłam prolaktyne i wyszła podwyższona, ale nie dużo bo wynosiła 27 a norma jest do 25 więc lekarz stwierdziła, że samo przejdzie i nie trzeba robić nic z tą prolaktyna. Tak to zostawiłam bo wtedy o dziecku nie myślałam a teraz jak chcemy zacząć starać się o bobasa zrobiłam znowu prolaktyne i wynik 39 także wysoka, wyciek z piersi niewielki, wczoraj znowu powtórzyłam i wynik 30 także dalej za wysoka. Dostałam już receptę na tabletki, które ją zbiją ![]() U jednej kobiety lekko podwyższona prolaktyna w niczym nie będzie przeszkadzać a u innej tak jak u mnie już stwarza problem, najprawdopodobniej zablokowała mi w tym cyklu owulacje bo pecherzyk nie pękł. Starania zaczynamy od przyszłego cyklu więc będę już zażywać tabletki na jej zbicie także mam nadzieję, że owulke będę mieć już normalnie
|
|
|
|
|
#1638 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój mąż też się jeszcze nie badał, myślę że po tym nieudanym cyklu będzie musiał iść... Cytat:
|
|||
|
|
|
#1639 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeżeli jest PRL podwyższona po obciążeniu to jest hiperprolaktynemia, taką PRL tym bardziej trzeba zbić. Masz owulacje? Przy hiperprolaktynemi owulacja raczej nie występuje a na pewno jak już się pojawia to bardzo rzadko.
|
|
|
|
#1640 |
|
Zadomowienie
|
Myślałam, że przy hiperprolaktynemii podwyższona jest też zwykła PRL... Ostatnio byłam u lekarza, który stwierdził, że jestem tyle co przed owulacją, czy faktycznie była to nie wiem, badałam później tylko poziom progesteronu i był dobry... Kurczę moze pójść wcześniej do lekarza z tymi wynikami, bo wizytę mam dopiero 18...
|
|
|
|
#1641 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Trafiłam na coś takiego jak mikroskop owulacyjny http://www.sklepstarania.pl/mikrosko...odyta-p-2.html
Mam gdzieś w domu stary mikroskop, odszukam go i chętnie się przyglądnę paprociom w mojej ślinie 😉 Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1643 |
|
Wtajemniczenie
|
hej! Czy jest tu ktoś, kto zaczyna starania w maju? Ja niestety nie mogę wcześniej, bo jestem po cp. Już nie mogę się doczekać kolejnych starań
|
|
|
|
#1644 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
EWULA!! Ale się cieszę
Gratulacje ![]() Nie wiele się pomyliłam Mówiłam że nie pojedziesz na wyjazd zimowy bo będziesz w ciąży, a tutaj właśnie z niego wracasz w ciąży!! Ale czad Cytat:
Ale masz rację, często widzę między nami podobieństwa Cytat:
Sama chciałabym być październikową mamą, ( urodziłam się w październiku) więc również odczuwam sentyment do tego miesiąca, no ale niestety u mnie nie wyszło... Dopisuje Cię do testujących i trzymam ![]() Cytat:
Cytat:
Strasznie ten czas leci. Trzymajcie się i rośnijcie zdrowo ![]() Cytat:
![]() Stay a u Ciebie kto się zadomowił? Chłopczyk czy dziewczynka? ![]() Cytat:
Czy u Was też tak nasypało śniegu? Zaczeło sypać o 18 i wciąż sypie. Żeby nie przesadzić to prawie po kolana tego śniegu nasypało. Fajnie, jak ja kocham zimę!
|
|
|
#1645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja do mojego gin na NFZ czekam 1,5 tygodnia, ale może to dlatego że przyjmuje w południe i mało komu pasuje. Ewula, gratulacje. Dajesz nadzieję innym dziewczynom na wątku. Mnie przynajmniej dałaś. Ja się ostatnio mało udzielam bo odreagowuje poprzedni tydzień w którym miałam mnóstwo nauki. Cały czas chodzę zmęczona. Poza tym zdolowal mnie ten cykl bezowulacyjny który wyszedł na monitoringu. Nawet na testowanie się nie zapisuję bo nie ma po co.
|
|
|
#1646 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale cały świat twierdzi, że wyglądam na chłopaka ![]() No i czas leci niesamowicie, ja pamiętam jak wam biadoliłam na tamtym wątku, że nie wytrzymam psychicznie w pracy, że się zwalniam... a tu nawet już nie pamiętam jak to było ![]() Od tamtego czasu zdążyłam zorganizować ślub i wesele na przeszło 100 osób, tak nas naszło w połowie grudnia i półtora miesiąca później bawiłam się do samego rana na swoim weselu dzidzia dała matce poszaleć ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1647 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam u lekarza zrobił mi usg jeszcze nic nie widać ale sprawdził tez śluz i kazał brać dupka. Teraz czekam w kolejce na betę.
|
#1648 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1649 | ||||||
|
Zadomowienie
|
glukoza, insulina i prolaktyna w porzadku, czekam na 2 pozostałe, ale to potrwa z tydzien...
Cytat:
Cytat:
odnośnie tego po jakim czasie się badać, to najczęściej mówią o tym roku, ale to też indywidualna kwestia. Dla mnie ważny jest wiek, mam juz 3 z przodu i po prostu rozpoczynanie badań po roku to kolejne miesiące biegania po lekarzach i szukania przyczyny więc wolałam to zacząć wcześniej. Za dużo się naczytałam o kilkuletnich staraniach żeby teraz tak lekko do tego podchodzić. A badania TŻ planujemy po 6 cyklu, czyli za miesiąc. Cytat:
Cytat:
właśnie jak to jest, ja miałam tylko prolaktynę badaną i jest ok, to co jednak powinnam po obciązeniu też zbadac? Cytat:
jak to się zakończyło?Cytat:
---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- trzymam kciuki! test dzisiaj powtarzałaś? |
||||||
|
|
|
#1650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Różnie kobiety reagują na podwyższona prolaktyne, niektóre nie mają z tym żadnych problemów. Mi gin przy kontrolnej wizycie właśnie wylapal w tym cyklu, że owulki nie było bo nie pękł pecherzyk i zrobiła się z niego torbiel. Od razu powiedział, że to od prolaktyny w 99% . Akurat my w tym cyklu się jeszcze nie zaczęliśmy starać (pierwszy cykl po odstawieniu tabletek anty), ale od nowego chcemy Damy rade dziewczyny pokonać tą prolaktyne Jedynie cena tabletek mnie przeraża bo te które przepisał mi lekarz kosztują 140zł za 30 tabletek... podobno szybciej działają i nie ma takich skutków ubocznych. A u mnie dzisiaj 25 dc za 3 dni @ powinna przyjść a objawów jej brak poza zwiększonym apetytem i zachciankami. Przyjdzie na pewno bo z kapturkiem było tylko zastanawia mnie, czy przez torbiel cykl się nie wydłuży, czy miała któraś z Was torbiel, jak wtedy wyglądał cykl? Był taki długościowo jak zawsze? Ewula gratulacje!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

Chyba sie duzo nie pomyle jesli napisze ze wszystkie tu marzymy o takich porannych emocjach
i co? Może to za dużo? Jest taka opcja w ogóle?
, bo mam bardzo duży sentyment do tego miesiąca 
bylam wczoraj na basenie i saunie,ale tylko na chwilke pomogło
. Brzuch będzie Cię bolał jak na @, ale małpa nie przyjdzie
ale niestety, to wszystko dlatego że to na nfz. Prywatnie ponoć krócej... jak będę pilnie jakoś potrzebować, to pewnie pójdę prywatnie

tego nie wiem...

Zaczeło sypać o 18 i wciąż sypie. Żeby nie przesadzić to prawie po kolana tego śniegu nasypało. Fajnie, jak ja kocham zimę!