Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-10, 18:36   #1621
Aiina
Raczkowanie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
A ja dziś mam taki spadek formy psychicznej i fizycznej że nic tylko położyć się na łóżko i wyć...
Ja też, dodatkowo czuję się taka zmęczona jakbym cały dzień w polu robiła a z łóżka się zwlekłam przed południem...
Aiina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 18:52   #1622
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Pewnie pomyslal ze mu sie sniChyba sie duzo nie pomyle jesli napisze ze wszystkie tu marzymy o takich porannych emocjach
Oj tak...

Cytat:
Oj wcale się pewnie nie mylisz

My też w tamtym cyklu staraliśmy się prawie codziennie, czasami nawet dwa razy dziennie i co? Może to za dużo? Jest taka opcja w ogóle?
Mi lekarz mówił że najlepiej co drugi dzień

Cytat:
Napisane przez monika 1985 Pokaż wiadomość
witam dziewczyny
bardzo dawno z wami nie pisałam , ale staram się czytać na bieżąco

Ewula88 moje gratulację !!!, też bym chciała być mamą październikową , bo mam bardzo duży sentyment do tego miesiąca

panna izabela za ciebie to ja tu trzymam kciuki najmocniej , mam nadzieję, że następnym razem się uda i tego ci życzę kochana z całego serduszka

A tak po za tym to ja już pisałam jakiś czas temu , że od stycznia się z mężem staramy , tak więc w pierwszym cyklu nie wyszło niestety , teraz czekam bo na 16 mam testowanie , kupiłam już sobię nawet testy , bo w rossmanie są w promocji te check&go a one są chyba najlepsze

Mam nadzieję, że ewula pociągnie kilka chętnych dziewczyn za sobą i będzie fala dwóch kreseczek

pozdrawiam

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

ewula od kiedy zauważyłaś skok temperatury u siebie ? po owu oczywiście
3mam kciuki za pozytywny wynik

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj odbieraam wynik insuliny, prolaktyny i glukozy, oby było ok. a za kilka dni pozostałe 2 wyniki.

Dzisiaj 29 dc, objawów nadchodzacej @ brak, ale też i na ciąże mi nic nie wskazuje. W piątek testuje.
I jak wyniki? Powodzenia w testowaniu

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
weszlam sobie na wątek a tu taka świetna informacja!!!!
Ewula GRATULUJE!!!!! skoro na wszystkich testach masz kreskę,choćby bladą to coś w tym jest
ale fajnie ze Ci się udalo
mam nadzieję,ze teraz wiecej z nas będzie mogło tu napisać taką dobrą nowinę

hehe juz jak wcześniej Ewula pisala o tych jajkach na balkonie to pomyslalam sobie ze to chyba jakiś dobry znak

Dziewczyny pisalyscie ostatnio o łapaniu dola i braku slonca..mnie cos takiego dopadlo w poniedziałek u trzyma jeszcze troche bylam wczoraj na basenie i saunie,ale tylko na chwilke pomogło mezuś wygania mnie zebym poszła chociaz na kilka minut na solarium to przynajmniej sztucznego slonca trochę zaaplikuje... nie moge jakos normalnie funkcjoniwac przez tą szarość za oknem

a tak wogole mam do was pytanie. wiem ze przy staraniach o dziecko faceci nie mogą korzystac z sauny,czy kobiet tez to dotyczy? chodze na saune przynajmniej raz w tygodniu,ale tylko na maks.10minut po pływaniu,myslicie ze szkodze sobie w ten sposób..?
Myślę że sauna raczej nie ma wpływy, przynajmniej nie słyszałam żeby miała

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
WOW gratuluję . Brzuch będzie Cię bolał jak na @, ale małpa nie przyjdzie. Mnie jeszcze długo bolał. Bierz magnez bo naprawdę pomaga. Powiem Ci, że miałam ostatnio przeczucie co do Ciebie. Jak jeszcze pisałaś o tych wakacjach i gołębiach na balkonie, to już w ogóle byłam pewna że coś będzie się na wątku działo.

Dziewczyny ja was cały czas czytam, ale się nie udzielam bo nie mam za bardzo doświadczenia w tych waszych problemach, a nie chce wyjść na "ciocię dobra rada"
Cavagirl, Mała Mi i Madd - tylko proszę mi się tu nie dołować. To szczęśliwy wątek, więc Wy też zobaczycie niebawem to co Ewula.

Ja muszę się pochwalić - my już po połówkowym. Będzie Wojtek Obecnie mierzymy od pupy do głowy prawie 19 cm i ważymy 376 gram Ja za tydzień zacznę 6 miesiąc i już w ciążowych spodniach biegam. Co prawda wszyscy pewnie myślą że się tak po ślubie spasłam, bo na razie ten mój brzuch jest jakby wydęty z przejedzenia Ale co tam, ważne że ja wiem kto tam jest
Super że wszystko dobrze

Cytat:
A ja dziś mam taki spadek formy psychicznej i fizycznej że nic tylko położyć się na łóżko i wyć...
Niestety ja też tak mam, ostatnio coraz częściej
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 18:56   #1623
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katelaura Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny, mogę się pzyłączyć? Niedawno zaczełam starania o rodzeństwo dla mojej już prawie 7-letniej córki. Życzę wszystkim szybkich 2 kreseczek na teście
Witaj

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Ja piję praktycznie non stop Nawet i po owulacji się zdarza. Nie słyszałam aby alkohol zaburzał owulacje. Chyba wręcz przeciwnie, patrząc po wpadkach np. na dyskotekach czy pod wpływem %
Haha to prawda nooo ja jestem wielką fanką wina, ale odkąd rozpoczęliśmy starania odstawiłam praktycznie całkowicie %. Ale jak w tym cyklu nam się nie uda to otwieram winko i będę się czasem raczyć

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
laski zrobiłam siekańca dziś bo był temp 37.

Zobaczcie proszę czy to jest pozytyw, jadę zaraz kupić inne testy bo nie wierze.
Brzuch ciągle boli mnie jak na @, jestem za granicą co robic?
Aaaaaa ale cudownie, gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
wreszcie cos sie ruszyloteraz musi iśc lawinowo
Dokładnie!

Cytat:
Ja mam jakieś wahania nastrojów od poniedziałku, wydaje mi się, że aura działa bardzoooo niekorzystnie, bo w dodatku cały czas chce mi się spać...
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 19:40   #1624
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:

Cavagirl, Mała Mi i Madd - tylko proszę mi się tu nie dołować. To szczęśliwy wątek, więc Wy też zobaczycie niebawem to co Ewula.

Ja muszę się pochwalić - my już po połówkowym. Będzie Wojtek Obecnie mierzymy od pupy do głowy prawie 19 cm i ważymy 376 gram Ja za tydzień zacznę 6 miesiąc i już w ciążowych spodniach biegam. Co prawda wszyscy pewnie myślą że się tak po ślubie spasłam, bo na razie ten mój brzuch jest jakby wydęty z przejedzenia Ale co tam, ważne że ja wiem kto tam jest
Chudziaszek, dziękuję za dobre słowo chciałabym, aby to co piszesz, spełniło się jakoś niedługo...

Super, że Twój Maluszek tak ładnie rośnie i pewnie za miesiac będzie już widać, że to ciąża a nie jak piszesz- wydęty brzuch

Chudziaszku, a w ktorym cyklu zaszłaś w ciążę? U nas to już 10 cykl starań

Cytat:
ja tak miałam w poniedziałek... TŻ wygonił mnie dziś na solarium, byłam na 7 minut, i powiem Ci że pomogło witaminka D dostarczona i naprawdę humor od razu jakiś lepszy. Teraz jestem na 100% pewna, że te nasze mini depresje biorą się przez tą beznadziejną pogodę

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość

Myślę że sauna raczej nie ma wpływy, przynajmniej nie słyszałam żeby miała
:
Mam nadzieję, ze jest tak jak piszesz z tą sauną za niecaly miesiąc mam wizytę u gin, to może ją lepiej podpytam na ten temat..
Kurcze, jestem zła że tak długo muszę czekać na wizytę do lekarza...
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 19:53   #1625
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieję, ze jest tak jak piszesz z tą sauną za niecaly miesiąc mam wizytę u gin, to może ją lepiej podpytam na ten temat..
Miesiąc czekasz na wizytę? Ja jutro idę
Stary 2016-02-10, 19:57   #1626
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Miesiąc czekasz na wizytę? Ja jutro idę
o, to fajnie że juz jutro a ja prawie miesiac czekam bo takie kolejki są do tej mojej gin ale niestety, to wszystko dlatego że to na nfz. Prywatnie ponoć krócej... jak będę pilnie jakoś potrzebować, to pewnie pójdę prywatnie narazie się zapisalam, bo mówila że mam dzwonić jak pomimo brania duphastonu dostanę @, i mam wtedy brać drugie opakowanie i czekać grzecznie na wizytę... ciekawe co ona dalej zdziała, pewnie przepisze kolejny duphaston... fajnie, jakby na jakieś badanka skierowała..
Stary 2016-02-10, 19:57   #1627
pater86
Zadomowienie

Cytat:
ja tak miałam w poniedziałek... TŻ wygonił mnie dziś na solarium, byłam na 7 minut, i powiem Ci że pomogło witaminka D dostarczona i naprawdę humor od razu jakiś lepszy. Teraz jestem na 100% pewna, że te nasze mini depresje biorą się przez tą beznadziejną pogodę

Też się w weekend wyrwę na parę minut, bo na razie jestem uwięziona z chorym dzieckiem w domu... Oj daje popalić 😉
A 10 cykl to już bardzo długo, wiecie czemu Wam nie wychodzi? Jest jakaś diagnoza? Ja też czekam długo do lekarza, ma bardzo odległe wizyty...
Wg. mnie sauna nie przeszkadza w poczęciu 😉
Stary 2016-02-10, 20:00   #1628
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Też się w weekend wyrwę na parę minut, bo na razie jestem uwięziona z chorym dzieckiem w domu... Oj daje popalić 😉
A 10 cykl to już bardzo długo, wiecie czemu Wam nie wychodzi? Jest jakaś diagnoza? Ja też czekam długo do lekarza, ma bardzo odległe wizyty...
Wg. mnie sauna nie przeszkadza w poczęciu 😉
Żadnej diagnozy jak narazie Moja gin stwierdziła, że powinnam zacząć się martwić, jak po roku nam się nie będzie udawało
Pater, a ile cykli wy się już staracie z TŻ o drugie dziecko?

Nie wiem z czego to wynika, miałam kiedyś nadżerkę, długo brałam anty (prawie 9 lat), mam stresującą pracę, być może to są te czynniki
Stary 2016-02-10, 20:04   #1629
pater86
Zadomowienie

Kochane w tym cyklu 5 dni miałam delikatnych takich ino ino plamień, później dostałam okres, jeden dzień silny i dziś już jakby końcówka... Weźcie mi dziewczyny powiedzcie co to znaczy i od czego może to być bo oszaleje... Może któraś już tak miała?
Stary 2016-02-10, 20:07   #1630
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
o, to fajnie że juz jutro a ja prawie miesiac czekam bo takie kolejki są do tej mojej gin ale niestety, to wszystko dlatego że to na nfz. Prywatnie ponoć krócej... jak będę pilnie jakoś potrzebować, to pewnie pójdę prywatnie narazie się zapisalam, bo mówila że mam dzwonić jak pomimo brania duphastonu dostanę @, i mam wtedy brać drugie opakowanie i czekać grzecznie na wizytę... ciekawe co ona dalej zdziała, pewnie przepisze kolejny duphaston... fajnie, jakby na jakieś badanka skierowała..
Ja prywatnie czekam około 2 tyg a na nfz jak bym chciała to 2-3 m-ce
No badania to podstawa a masz stwierdzoną owulację? i tż się badał?
Stary 2016-02-10, 20:36   #1631
aska8999
Rozeznanie

Ja wlasnie dzosiaj sie zapisalam do ginekolizki na nfz i miala wolna wizyte juz w pon. , wuec ide, ale ona chyba nawet nie ma usg, wiec nie bede wuedziec czy jestem przed czy po owu.
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 20:47   #1632
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Kochane w tym cyklu 5 dni miałam delikatnych takich ino ino plamień, później dostałam okres, jeden dzień silny i dziś już jakby końcówka... Weźcie mi dziewczyny powiedzcie co to znaczy i od czego może to być bo oszaleje... Może któraś już tak miała?

Ja miałam podobnie 2 ostatnie cykle i do tego kompletnie niekrwawy kolor. Myślałam, że jestem w ciąży za każdym razem, ale nic z tego, niestety. No i kusiło mnie, żeby iść do gin, ale kazała przyjść po 6-7 miesiącach jak nie będzie wychodziło, więc chciałam sie wytrzymać do tego czasu.
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 21:00   #1633
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja prywatnie czekam około 2 tyg a na nfz jak bym chciała to 2-3 m-ce
No badania to podstawa a masz stwierdzoną owulację? i tż się badał?
strasznie długo się czeka do tych lekarzy:/ masakra..

wiesz co owu chyba mam stwierdzoną ostatnio widziała dość duży pęcherzyk na badaniu, ale czy pękł tego nie wiem...
TŻ narazie się nie badał... a po jakim czasie starań powinien? Jak to z reguły jest?
Stary 2016-02-10, 21:17   #1634
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam tak od kilku cykli - takie okresy-nieokresy, na dniach idę badać prolaktynę, jeśli będzie wysoka, to to będzie przyczyną. A raczej będzie, bo przedwczoraj pojawiło mi się mleko w piersiach... Samo z siebie, hormony mi strasznie szaleją 😔

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 21:21   #1635
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:

wiesz co owu chyba mam stwierdzoną ostatnio widziała dość duży pęcherzyk na badaniu, ale czy pękł tego nie wiem...
TŻ narazie się nie badał... a po jakim czasie starań powinien? Jak to z reguły jest?
Raczej nie ma reguły, zależy czy lekarz tego wymaga, mój musiał zrobić bo tego wymagali lekarze w szpitalu i mój gin też chciał wynik chociaż wiadomo było że to ze mną jest problem.. musiała byś mieć zrobiony monitoring cyklu to wtedy było by wiadomo jak to jest z pęcherzykami, jak rosną i pękają
Stary 2016-02-10, 21:28   #1636
wiosenka84
Zadomowienie

Cytat:
laski zrobiłam siekańca dziś bo był temp 37.

Zobaczcie proszę czy to jest pozytyw, jadę zaraz kupić inne testy bo nie wierze.
Brzuch ciągle boli mnie jak na @, jestem za granicą co robic?
Gratulacje!
wiosenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 21:41   #1637
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Ja mam tak od kilku cykli - takie okresy-nieokresy, na dniach idę badać prolaktynę, jeśli będzie wysoka, to to będzie przyczyną. A raczej będzie, bo przedwczoraj pojawiło mi się mleko w piersiach... Samo z siebie, hormony mi strasznie szaleją 😔

Jeżeli jest wyciek mleka z piersi to na 100% prolaktyna podwyższona.
Ja tak mam. W sumie wyciek z piersi zauwazylam latem, zrobiłam prolaktyne i wyszła podwyższona, ale nie dużo bo wynosiła 27 a norma jest do 25 więc lekarz stwierdziła, że samo przejdzie i nie trzeba robić nic z tą prolaktyna. Tak to zostawiłam bo wtedy o dziecku nie myślałam a teraz jak chcemy zacząć starać się o bobasa zrobiłam znowu prolaktyne i wynik 39 także wysoka, wyciek z piersi niewielki, wczoraj znowu powtórzyłam i wynik 30 także dalej za wysoka. Dostałam już receptę na tabletki, które ją zbiją
U jednej kobiety lekko podwyższona prolaktyna w niczym nie będzie przeszkadzać a u innej tak jak u mnie już stwarza problem, najprawdopodobniej zablokowała mi w tym cyklu owulacje bo pecherzyk nie pękł.
Starania zaczynamy od przyszłego cyklu więc będę już zażywać tabletki na jej zbicie także mam nadzieję, że owulke będę mieć już normalnie
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 21:43   #1638
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Ja miałam podobnie 2 ostatnie cykle i do tego kompletnie niekrwawy kolor. Myślałam, że jestem w ciąży za każdym razem, ale nic z tego, niestety. No i kusiło mnie, żeby iść do gin, ale kazała przyjść po 6-7 miesiącach jak nie będzie wychodziło, więc chciałam sie wytrzymać do tego czasu.
Ja nie wytrzymałam tyle i poszłam już po trzecim cyklu...

Cytat:

Ja na mojego prywatnego lekarza czekam 3 do 4 tygodnie...
Mój mąż też się jeszcze nie badał, myślę że po tym nieudanym cyklu będzie musiał iść...

Cytat:

Też myślałam, że to progesteron lub prolaktyna, tylko że u mnie są w normie (oprócz prolaktyny po obciążeniu) zobaczymy co lekarz ba to powie...
Stary 2016-02-10, 22:19   #1639
MajWija
Wtajemniczenie

Jeżeli jest PRL podwyższona po obciążeniu to jest hiperprolaktynemia, taką PRL tym bardziej trzeba zbić. Masz owulacje? Przy hiperprolaktynemi owulacja raczej nie występuje a na pewno jak już się pojawia to bardzo rzadko.
Stary 2016-02-10, 22:41   #1640
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Jeżeli jest PRL podwyższona po obciążeniu to jest hiperprolaktynemia, taką PRL tym bardziej trzeba zbić. Masz owulacje? Przy hiperprolaktynemi owulacja raczej nie występuje a na pewno jak już się pojawia to bardzo rzadko.
Myślałam, że przy hiperprolaktynemii podwyższona jest też zwykła PRL... Ostatnio byłam u lekarza, który stwierdził, że jestem tyle co przed owulacją, czy faktycznie była to nie wiem, badałam później tylko poziom progesteronu i był dobry... Kurczę moze pójść wcześniej do lekarza z tymi wynikami, bo wizytę mam dopiero 18...
Stary 2016-02-10, 22:57   #1641
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeżeli jest wyciek mleka z piersi to na 100% prolaktyna podwyższona.
Ja tak mam. W sumie wyciek z piersi zauwazylam latem, zrobiłam prolaktyne i wyszła podwyższona, ale nie dużo bo wynosiła 27 a norma jest do 25 więc lekarz stwierdziła, że samo przejdzie i nie trzeba robić nic z tą prolaktyna. Tak to zostawiłam bo wtedy o dziecku nie myślałam a teraz jak chcemy zacząć starać się o bobasa zrobiłam znowu prolaktyne i wynik 39 także wysoka, wyciek z piersi niewielki, wczoraj znowu powtórzyłam i wynik 30 także dalej za wysoka. Dostałam już receptę na tabletki, które ją zbiją
U jednej kobiety lekko podwyższona prolaktyna w niczym nie będzie przeszkadzać a u innej tak jak u mnie już stwarza problem, najprawdopodobniej zablokowała mi w tym cyklu owulacje bo pecherzyk nie pękł.
Starania zaczynamy od przyszłego cyklu więc będę już zażywać tabletki na jej zbicie także mam nadzieję, że owulke będę mieć już normalnie
Tak też myślę, kilka lat temu miałam z nią spory problem i leczyłam się Bromergonem który na szczęście pomógł.

Cytat:
Ja miałam po obciążeniu sporo podwyższoną. Teraz, sądząc po zachowaniu organizmu może być podobnie. Na ostatniej wizycie u gin powiedziała mi, że przy podwyższonej prolaktynie owulacje występują, ale są trudne do "uchwycenia", bo prolaktyna rozregulowuje cykl. Mnie się wydaje, że owulacji nie mam od dwóch miesięcy na pewno, w ostatnim cyklu robiłam testy owu i wszystkie wyszły negatywne. Trzeba się za to zabrać.

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 23:10   #1642
monika0185
Zakorzenienie

Trafiłam na coś takiego jak mikroskop owulacyjny http://www.sklepstarania.pl/mikrosko...odyta-p-2.html

Mam gdzieś w domu stary mikroskop, odszukam go i chętnie się przyglądnę paprociom w mojej ślinie 😉

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 23:13   #1643
Ahoy
Wtajemniczenie

hej! Czy jest tu ktoś, kto zaczyna starania w maju? Ja niestety nie mogę wcześniej, bo jestem po cp. Już nie mogę się doczekać kolejnych starań
Ahoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 02:39   #1644
VelaLuca
Wtajemniczenie

EWULA!! Ale się cieszę
Gratulacje

Nie wiele się pomyliłam Mówiłam że nie pojedziesz na wyjazd zimowy bo będziesz w ciąży, a tutaj właśnie z niego wracasz w ciąży!! Ale czad

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Jesteśmy mega podobne, już zauważyłam to jakiś czas temu. A jak jeszcze ostatnio napisałaś, że Twoim marzeniem jest otwarcie schroniska dla zwierząt, to już w ogóle!
Hmm... może ja mam jakąś jeszcze jedną siostrę, o której istnieniu nawet nie wiem
Ale masz rację, często widzę między nami podobieństwa

Cytat:
Napisane przez monika 1985 Pokaż wiadomość
witam dziewczyny
bardzo dawno z wami nie pisałam , ale staram się czytać na bieżąco
Ewula88 moje gratulację !!!, też bym chciała być mamą październikową , bo mam bardzo duży sentyment do tego miesiąca
panna izabela za ciebie to ja tu trzymam kciuki najmocniej , mam nadzieję, że następnym razem się uda i tego ci życzę kochana z całego serduszka.
A tak po za tym to ja już pisałam jakiś czas temu , że od stycznia się z mężem staramy , tak więc w pierwszym cyklu nie wyszło niestety , teraz czekam bo na 16 mam testowanie , kupiłam już sobię nawet testy , bo w rossmanie są w promocji te check&go a one są chyba najlepsze
Mam nadzieję, że ewula pociągnie kilka chętnych dziewczyn za sobą i będzie fala dwóch kreseczek

pozdrawiam [COLOR="Silver"]
Będę trzymać kciuki za październik Sama chciałabym być październikową mamą, ( urodziłam się w październiku) więc również odczuwam sentyment do tego miesiąca, no ale niestety u mnie nie wyszło...
Dopisuje Cię do testujących i trzymam

Cytat:
Dziewczyny pisalyscie ostatnio o łapaniu dola i braku slonca..mnie cos takiego dopadlo w poniedziałek u trzyma jeszcze troche bylam wczoraj na basenie i saunie,ale tylko na chwilke pomogło mezuś wygania mnie zebym poszła chociaz na kilka minut na solarium to przynajmniej sztucznego slonca trochę zaaplikuje... nie moge jakos normalnie funkcjoniwac przez tą szarość za oknem

a tak wogole mam do was pytanie. wiem ze przy staraniach o dziecko faceci nie mogą korzystac z sauny,czy kobiet tez to dotyczy? chodze na saune przynajmniej raz w tygodniu,ale tylko na maks.10minut po pływaniu,myslicie ze szkodze sobie w ten sposób..?
Sauna kobiecie absolutnie nie przeszkadza. Za to mężczyźnie bardzo. W trakcie starań powinni unikać jej jak ognia. Tak samo jak noszenia telefonu w kieszeniach spodni, czy kładzeniu laptopa na kolanach.

Cytat:
WOW gratuluję . Brzuch będzie Cię bolał jak na @, ale małpa nie przyjdzie. Mnie jeszcze długo bolał. Bierz magnez bo naprawdę pomaga. Powiem Ci, że miałam ostatnio przeczucie co do Ciebie. Jak jeszcze pisałaś o tych wakacjach i gołębiach na balkonie, to już w ogóle byłam pewna że coś będzie się na wątku działo.

Dziewczyny ja was cały czas czytam, ale się nie udzielam bo nie mam za bardzo doświadczenia w tych waszych problemach, a nie chce wyjść na "ciocię dobra rada"

Ale rośnie ta Twoja kruszynka Niedawno poznawałyśmy się wszystkie na wątku a tu już u niektórych 6 czy 5 miesiąc.
Strasznie ten czas leci.
Trzymajcie się i rośnijcie zdrowo

Cytat:
Napisane przez StayStylish Pokaż wiadomość
Gratulacje ten wątek na prawdę jest szczęśliwy Moja pierwsza "druga kreska" była jaśniejsza, zdjęcie jej nie chciało uchwycić
Mnie też bolał brzuch bardzo długo jak na @, właściwie teraz też mnie pobolewa, ale za radą chudziaszka zaczęłam jeść magnez i pomogło także polecam to samo

chudziaszek11 właśnie przeglądałam czerwcówki i szukałam co tam u Ciebie, a tu proszę :P też czytam ten wątek i z tego samego powodu siedzę po cichu. Ale kibicuje dziewczynom z całego serducha
Ja już zaczęłam 5 miesiąc, ale ten czas leci... no i mi już brzuszek wyskoczył :P No ale ja jem, jem, jem, jem i ciągle jestem głodna A przytyłam tylko 2kg, aż sama w to nie wierzę.
Jedz, jedz niech Ci w cycki pójdzie
Stay a u Ciebie kto się zadomowił? Chłopczyk czy dziewczynka?

Cytat:
Ja chodzę prywatnie ( mój lekarz przyjmuje tylko prywatnie) a i tak czekam 2 miesiące na wizytę...

Czy u Was też tak nasypało śniegu? Zaczeło sypać o 18 i wciąż sypie. Żeby nie przesadzić to prawie po kolana tego śniegu nasypało. Fajnie, jak ja kocham zimę!
Stary 2016-02-11, 05:27   #1645
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:

Mój lekarz powiedział że tz będzie musiał zbadać nasienie po 6 nieudanym cyklu, czyli W naszym przypadku będzie to kwiecień.

Ja do mojego gin na NFZ czekam 1,5 tygodnia, ale może to dlatego że przyjmuje w południe i mało komu pasuje.

Ewula, gratulacje. Dajesz nadzieję innym dziewczynom na wątku. Mnie przynajmniej dałaś.

Ja się ostatnio mało udzielam bo odreagowuje poprzedni tydzień w którym miałam mnóstwo nauki. Cały czas chodzę zmęczona. Poza tym zdolowal mnie ten cykl bezowulacyjny który wyszedł na monitoringu. Nawet na testowanie się nie zapisuję bo nie ma po co.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 06:53   #1646
StayStylish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Jedz, jedz niech Ci w cycki pójdzie
Stay a u Ciebie kto się zadomowił? Chłopczyk czy dziewczynka?
Niestety nie mam pojęcia, mój gin ma tak beznadziejny sprzęt, że ledwo cokolwiek widać. Mam nadzieję, że się dowiem na połówkowym za dwa tygodnie.
Ale cały świat twierdzi, że wyglądam na chłopaka

No i czas leci niesamowicie, ja pamiętam jak wam biadoliłam na tamtym wątku, że nie wytrzymam psychicznie w pracy, że się zwalniam... a tu nawet już nie pamiętam jak to było
Od tamtego czasu zdążyłam zorganizować ślub i wesele na przeszło 100 osób, tak nas naszło w połowie grudnia i półtora miesiąca później bawiłam się do samego rana na swoim weselu dzidzia dała matce poszaleć

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-02-11, 08:21   #1647
Ewula88
Wtajemniczenie

Byłam u lekarza zrobił mi usg jeszcze nic nie widać ale sprawdził tez śluz i kazał brać dupka. Teraz czekam w kolejce na betę.
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 08:42   #1648
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

Jeju to juz tyle czasu zleciało? Nie chce się wierzyć! Rośnijcie zdrowo

Cytat:
Byłam u lekarza zrobił mi usg jeszcze nic nie widać ale sprawdził tez śluz i kazał brać dupka. Teraz czekam w kolejce na betę.
Czekamy na wieści !
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 09:04   #1649
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
I jak wyniki? Powodzenia w testowaniu

glukoza, insulina i prolaktyna w porzadku, czekam na 2 pozostałe, ale to potrwa z tydzien...

Cytat:
Żadnej diagnozy jak narazie Moja gin stwierdziła, że powinnam zacząć się martwić, jak po roku nam się nie będzie udawało

Nie wiem z czego to wynika, miałam kiedyś nadżerkę, długo brałam anty (prawie 9 lat), mam stresującą pracę, być może to są te czynniki
ja do roku bym nie wytrymała, a co do tej pory zrobiłaś, jakie badania?

Cytat:

warto zrobić monitoring, a jak byłaś i był pęcherzyk dominujący to warto nawet na własna rękę 7 dni po owulce zrobić progesteron - wtedy dowiesz się czy owy faktycznie była i czy ciałko żółte jest wydolne.

odnośnie tego po jakim czasie się badać, to najczęściej mówią o tym roku, ale to też indywidualna kwestia. Dla mnie ważny jest wiek, mam juz 3 z przodu i po prostu rozpoczynanie badań po roku to kolejne miesiące biegania po lekarzach i szukania przyczyny więc wolałam to zacząć wcześniej. Za dużo się naczytałam o kilkuletnich staraniach żeby teraz tak lekko do tego podchodzić.

A badania TŻ planujemy po 6 cyklu, czyli za miesiąc.

Cytat:
Cytat:
Myślałam, że przy hiperprolaktynemii podwyższona jest też zwykła PRL... Ostatnio byłam u lekarza, który stwierdził, że jestem tyle co przed owulacją, czy faktycznie była to nie wiem, badałam później tylko poziom progesteronu i był dobry... Kurczę moze pójść wcześniej do lekarza z tymi wynikami, bo wizytę mam dopiero 18...

właśnie jak to jest, ja miałam tylko prolaktynę badaną i jest ok, to co jednak powinnam po obciązeniu też zbadac?

Cytat:
Napisane przez Ahoy Pokaż wiadomość
hej! Czy jest tu ktoś, kto zaczyna starania w maju? Ja niestety nie mogę wcześniej, bo jestem po cp. Już nie mogę się doczekać kolejnych starań
witaj, to straszne co przeszłaś jak to się zakończyło?

Cytat:
Napisane przez StayStylish Pokaż wiadomość

No i czas leci niesamowicie, ja pamiętam jak wam biadoliłam na tamtym wątku, że nie wytrzymam psychicznie w pracy, że się zwalniam... a tu nawet już nie pamiętam jak to było
Od tamtego czasu zdążyłam zorganizować ślub i wesele na przeszło 100 osób, tak nas naszło w połowie grudnia i półtora miesiąca później bawiłam się do samego rana na swoim weselu dzidzia dała matce poszaleć

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
ojej to wielkie zmiany, dziecko i ślub, gratulacje!

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
trzymam kciuki! test dzisiaj powtarzałaś?
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 09:08   #1650
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak też myślę, kilka lat temu miałam z nią spory problem i leczyłam się Bromergonem który na szczęście pomógł.

Ja miałam po obciążeniu sporo podwyższoną. Teraz, sądząc po zachowaniu organizmu może być podobnie. Na ostatniej wizycie u gin powiedziała mi, że przy podwyższonej prolaktynie owulacje występują, ale są trudne do "uchwycenia", bo prolaktyna rozregulowuje cykl. Mnie się wydaje, że owulacji nie mam od dwóch miesięcy na pewno, w ostatnim cyklu robiłam testy owu i wszystkie wyszły negatywne. Trzeba się za to zabrać.

Mi powiedział ginekolog, że prolaktyna zaburza owulacje w dwojaki sposób. Pierwszy to na takiej zasadzie, że właśnie pęcherzyk nie pęknie i to jest już cykl bezowulacyjny a w inny to pęknie, ale ciałko żółte jest niewydolne i do zapłodnienia nie dojdzie i w takim przypadku owulacja jest, ale bezwartosciowa. Przy wysokiej PRL mogą być wszystkie cykle bezowulacyjne a mogą się zdarzyć niektóre na co jest przykładem moja koleżanka starali się o bobasa przez 1,5 roku aż w 15 cyklu zrobiła badanie PRL wynik 60 no i było wiadomo czemu przez tyle czasu nie zaszła, ale nawet nie zdążyła zacząć brać tabletek bo już w następnym cyklu była w ciąży, także u niej cykl owulacyjny mimo tej PRL się zdazyl.
Różnie kobiety reagują na podwyższona prolaktyne, niektóre nie mają z tym żadnych problemów.
Mi gin przy kontrolnej wizycie właśnie wylapal w tym cyklu, że owulki nie było bo nie pękł pecherzyk i zrobiła się z niego torbiel. Od razu powiedział, że to od prolaktyny w 99% .
Akurat my w tym cyklu się jeszcze nie zaczęliśmy starać (pierwszy cykl po odstawieniu tabletek anty), ale od nowego chcemy
Damy rade dziewczyny pokonać tą prolaktyne
Jedynie cena tabletek mnie przeraża bo te które przepisał mi lekarz kosztują 140zł za 30 tabletek... podobno szybciej działają i nie ma takich skutków ubocznych.

A u mnie dzisiaj 25 dc za 3 dni @ powinna przyjść a objawów jej brak poza zwiększonym apetytem i zachciankami.
Przyjdzie na pewno bo z kapturkiem było tylko zastanawia mnie, czy przez torbiel cykl się nie wydłuży, czy miała któraś z Was torbiel, jak wtedy wyglądał cykl?
Był taki długościowo jak zawsze?

Ewula gratulacje!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości