Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-11, 11:38   #2011
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11

Nebula po co mi kochanek, blagam

My nie obchodzimy walentynek.

Neonatolog mial przyjmowac od 11:05 a tu ani widu ani slychu.. dobrze ze jestem pierwsza i tak.

Biedna laska tu czeka z takim wyjcem ze szok.. a ona sie dwoi i troi a on taaak wyje. Zal mi jej
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 11:42   #2012
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Hej dzieci mają radar ciepłego jedzenia dla matki ściągnęłam jajecznice z patelni jak się rozwył po raptem 40 min drzemki. Zdążyłam wziąć prysznic , pomalować i zrobić śniadanie. Zostało wysuszyć włosy. A młody tylko pociumkal cyca kilka minut i odplynał. Teraz śpi w najlepsze na mojej klacie. Czyli poranny standard.
W nocy było całkiem znośne. 22/ 1 zmiana ciuchów bo osikał/ 3:30/ 5/7 i mimo zaciągniętych rolet nie dał się oszukać ,oczy jak 5 zł. Widzę codziennie ten sam rytm.

Też się zastanawiam nad prezentem ale kiedy miałabym go kupić. .. owoc naszej miłości śpi na mnie :-D

Zdjęć waszych pociech niestety nie widzę w tel. :/

Z tą głową krojoną w kostkę dobre :-D mój też czasami się wydrze przez sen. ..
I też mu broda i języczek lata jak mocno już płacze albo się wystraszy.

Czy jak wam Maluch płacze to robicie wszystko pomału ,spokojnie czy raczej szybko szybko żeby przestał płakać. Ja mam wyrzuty sumienia że nie robie tak wszystkiego w spokoju jak na tych filmikach na YT. Tylko czasami np. przekladam go z ręki na rękę , za szybko , czy ubieram go w pośpiechu żeby już nie wył ,że On wyczuwa moje zdenerwowanie i czuje się czasami przestraszony i nie pewnie. ..
Ja prezent zamówiłam przez neta, przecież nie mam czasu na zakupy kij że TŻ wczoraj odebrał przesyłkę od listonosza, na szczęście nie dopytywal co to jest

Staram się zawsze spokojni wszystko robić, ale nie zawsze to wychodzi

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Znowu piszczał i jak głośno. No co to za sen taki straszny ma

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Moja mama jak do mnie dzwoni bo siostrze wysyłam fotki,filmiki i ona ogłąda to mówi: bosze jaki ten Kolin sliczny, najpiekniejsze dziecko jakie widziałam! Ty jak byłas mała to byłas własnie taka piekna dzidzia ze sie wszyscy toba zachwycali. Mąż bardzo przystojny jest, Kolin w niego wykapany, identyczny, toz te dziecko w przyszłosci kariere zrobi jakas!! wiesz jaki bedzie piękny?? Ja wiem.Od dziewczyn nie odgonisz zobaczysz, wspomnisz moje słowa.

U mnie też uważają że to najpiękniejsze dziecko na świecie
Podobno ja też byłam ładnym niemowlakiem, jak laleczka (szkoda że mi nie zostało ) więc może po mnie to ma

Idziecie dziś na spacer? Bo u mnie się przejasnia... Może dałoby się pójść

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 11:43   #2013
mojakaren
Zakorzenienie

Kasia to faktycznie teściowie w Małym zakochani

U mnie to moi rodzice dostali świra na punkcie Jaśka, nawet mój tata - przedtem odwiedzał nas rzadko, a teraz wpada byle kiedy bo on musi na wnuka popatrzeć, codziennie każą sobie fotki wysyłać i sobie w telefonach na tapetach ustawiają, dumni jak nie wiem już chyba całe miasto wie, że wnuk im się urodził :P

magda
ja kupiłam taki dwupak elastycznych biustonoszy z h&m, za bodajże 30zł, fajne są na noc

malwi, ale ładny prezent od TŻ!

Ewusia my nie idziemy - straszna wilgoć

My bez prezentów, tzn. TZ pytał co bym chciała i już miałam zacznac recytować moją bizuteryjno - perfumowo - ciuchową listę, ale się powstrzymałam
Ja za to robię kolację, tajskie jedzonko i panna cottę

w końcu umowiłam się z babeczka od chustowania za tydzień mamy spotkanie

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3

Edytowane przez mojakaren
Czas edycji: 2016-02-11 o 11:45
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 11:45   #2014
Dotka90
Zakorzenienie

Sikac mi sie chce
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 11:50   #2015
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ooo właśnie h&m przecież mam! Hmmm.. Tylko teraz pytanie jak tu pojechać.. Zostawić smoka z tz czy zabrać ich dwóch a tz będzie czekał pod sklepem?

Mój tata zawsze na tapetę ustawial sobie naszego psa czy samochód. A zgadnijcie kto rządzi w telefonie i na komputerze od 1 lutego aż mama nie wierzy że mu się tak zmieniło. Ba wszędzie się chwali wnukiem..A taki był niezadowolony jak okazało się że będzie chłopczyk

W ogóle gadał z moim wujkiem i ten mówi że dopiero co siedziałam taka mała na weselu na masce samochodu (w ramach żywej dekoracji ) albo biegalam między stolami i zaczepialam wszystkich taka mała.. A teraz już mam własne dziecko. Stwierdził że dotarło do niego jaki jest stary
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 11:52   #2016
czarnulax
Zakorzenienie

Moje dziecko chce głośno przekazać wszystkim sąsiadom jaki swiat jest zły
Stary 2016-02-11, 11:55   #2017
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Czy jak wam Maluch płacze to robicie wszystko pomału ,spokojnie czy raczej szybko szybko żeby przestał płakać. Ja mam wyrzuty sumienia że nie robie tak wszystkiego w spokoju jak na tych filmikach na YT. Tylko czasami np. przekladam go z ręki na rękę , za szybko , czy ubieram go w pośpiechu żeby już nie wył ,że On wyczuwa moje zdenerwowanie i czuje się czasami przestraszony i nie pewnie. ..
ka robie wszystko szybko bo mnie bardzo stresuje jej płacz, TZ robi wszytsko spokojnie, gada takim nudnym tonem i u niego szybciej sie uspakaja
i cały czas mi truje ze dziecko wyczuwa moje emocje ale ja nie umiem sobie z tym poradzić, najgorzej jest nad ranem bo poziom mojej frustracji siega zenitu
Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy waszym dzieciom czasem drzy brodka? U nas jak maly sie wystraszy to drzy brodka.. Mam sie bac? Nozka czasem tez mu drzy.. W szpitalu mi mowili,ze to normalne u malutkich dzieci, ze niewyksztalcony uklad nerwowy...
mojej drży zwłaszcza na cycku jak sobie robi chwile przerwy
ale ponoc to normalne
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość

Ja myślę zamówić jakiś biustonosz ale jaki Bo sztywne nie bardzo jeszcze bo ten rozmiar się nie ustalił do końca jeszcze. Myślałam o takim bez fiszbin do spania bo tak to mam sportowy jedynie.. A przecież prac muszę.
te staniki do karmienia sa mega wygodne, ja mam dwa i jeden sportowy którego w ogóle odstawiłam ale prac musze codziennie bo jednak od maści i od mleka to się bardzo brudzi więc w jednym chodze w dzień i piorę a drugi mam na noc i piore rano
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość

Franek przespal 2,5 h i wybudzil go bąk... Przebrany je z 2cyca, przy pierwszym sie wsciekal, a tu jest spokojny i przysypia :/ cos z tym lewym cyckiem trzeba bedzie zrobic
u mnie jest coś nie tak z prawym, wierci sie i ciagle go wypuszcza i zaraz znowu łapie a to akurat ten nie do konca wygojony jeszcze i chyba nie predko sie zagoi przy takim stylu jedzenia
nie wiem o co chodzi czy z niego za szybko leci? bo jak młoda wypusci sutka to nieraz leje mi sie pokarm po brzuchu
a moze to ze względu na bliznę jaką mam przy sutku po wycięciu guzka? myślicie ze to moze mieć jakiś wpływ na to?
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Dospij sobie spokojnie

My znowu cycamy, nocka bardzo udana, tylko to jedno karmienie o 4
do mnie niestety wróciły problemy żołądkowe, mam nadzieję że jakoś przetrwam do powrotu TZa z pracy
oby ci sie polepszyło, na pewno węgiel możesz
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość

Pola dziś skończyła miesiąc

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

Ahnessy jak dobrze przybiera a Tobie cyckow nie rozsadza to wydaje mi sie ze nie musisz wybudzac
Mi karmien duzo wychodzi ale nie licze dokładnie
ona ma 3 tygodnie dziś a w nocy jadła o: 22.40, 3.30 (bo ja zbudziłam) i 8.30
czy takie 5 godzinne przerwy to nie za długo jak na taką maliznę? ciekawe ile by pospała jakbym jej nie obudziła
choc za tą pobudkę mi nieźle odpłaciła bo zasneła dopiero po 5 jak TZ sie nią zajął, ja już byłam na skraju załamania

Teraz śpi od 40 minut to jej pierwsza drzemka od rana, zabije wszytskich którzy mi powiedzą że noworodki tylko jedzą, śpią i sra*ą
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 11:58   #2018
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
I ma rację. Dałam jeść przebrałam znowu dałam jeść, śpi, pakuje go w kombinezon, zakładam czapkę, patrzę i deszcz pada, albo nie, lej z minuty na minutę. Świat jest okrutny, zaczęłam go rozbierać i pewnie zaraz się robudzi
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 12:07   #2019
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Nebula po co mi kochanek, blagam

My nie obchodzimy walentynek.

Neonatolog mial przyjmowac od 11:05 a tu ani widu ani slychu.. dobrze ze jestem pierwsza i tak.

Biedna laska tu czeka z takim wyjcem ze szok.. a ona sie dwoi i troi a on taaak wyje. Zal mi jej
Biedna ciekawe co mnie jutro z moim wyjcem czeka
wizyta w przychodni, potem usg bioderek i podróż do teściowej.
To bedzie ciężki dzień...

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Wspołczuje
Moj od 9 śpi, czyżby nie chciał obiadku
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 12:09   #2020
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Znowu piszczał i jak głośno. No co to za sen taki straszny ma

To mój czasem wyje przez sen, ale to tak że ja lecę na łeb na szyję do niego, dobiegam do łóżeczka czy bujaczka, a ten śpi

Cytat:
My wczoraj zrobilismy sobie romantico wieczorek, juz wszystko gotowe itp sobie jemy, sie przytulamy...

A tu pisk i ryk małego w niebogłosy przez sen. Biegne do łóżeczka a on oczy jak 5zł, wiec wzielam go do wózka i maz lulał jedna noga. No to potem kąpiel, cyc,kupa,cyc,kupa,lulu.Ju z byliśmy tacy zmeczeni ze lezelismy i ogladalismy na Polascie "Nie zadzieraj z fryzjerem" . Oczywiscie co jakis czas było trzeba lulać, wsadzac smoka bo wypada, odkrywać, przykrywac, wycierac bo cos sie ulało

Norma

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 12:11   #2021
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia to faktycznie teściowie w Małym zakochani

U mnie to moi rodzice dostali świra na punkcie Jaśka, nawet mój tata - przedtem odwiedzał nas rzadko, a teraz wpada byle kiedy bo on musi na wnuka popatrzeć, codziennie każą sobie fotki wysyłać i sobie w telefonach na tapetach ustawiają, dumni jak nie wiem już chyba całe miasto wie, że wnuk im się urodził :P

magda
ja kupiłam taki dwupak elastycznych biustonoszy z h&m, za bodajże 30zł, fajne są na noc

malwi, ale ładny prezent od TŻ!

Ewusia my nie idziemy - straszna wilgoć

My bez prezentów, tzn. TZ pytał co bym chciała i już miałam zacznac recytować moją bizuteryjno - perfumowo - ciuchową listę, ale się powstrzymałam
Ja za to robię kolację, tajskie jedzonko i panna cottę

U mnie też wilgotno ale to w spacerach nam nie przeszkadza, nawet jak śnieg albo przelotny deszcz to chodzimy najgorzej jak leje

Czekam na relacje z chustowania

Cytat:
Sikac mi sie chce
No i co zrobić w takiej sytuacji? To jest serio problem teraz

Cytat:
Ooo właśnie h&m przecież mam! Hmmm.. Tylko teraz pytanie jak tu pojechać.. Zostawić smoka z tz czy zabrać ich dwóch a tz będzie czekał pod sklepem?

Mój tata zawsze na tapetę ustawial sobie naszego psa czy samochód. A zgadnijcie kto rządzi w telefonie i na komputerze od 1 lutego aż mama nie wierzy że mu się tak zmieniło. Ba wszędzie się chwali wnukiem..A taki był niezadowolony jak okazało się że będzie chłopczyk

W ogóle gadał z moim wujkiem i ten mówi że dopiero co siedziałam taka mała na weselu na masce samochodu (w ramach żywej dekoracji ) albo biegalam między stolami i zaczepialam wszystkich taka mała.. A teraz już mam własne dziecko. Stwierdził że dotarło do niego jaki jest stary
Mój tata też zakochany, wszystkim w pracy zdjęcia pokazuje i na FB zaraz wrzucił jak się urodził

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
ka robie wszystko szybko bo mnie bardzo stresuje jej płacz, TZ robi wszytsko spokojnie, gada takim nudnym tonem i u niego szybciej sie uspakaja
i cały czas mi truje ze dziecko wyczuwa moje emocje ale ja nie umiem sobie z tym poradzić, najgorzej jest nad ranem bo poziom mojej frustracji siega zenitu

mojej drży zwłaszcza na cycku jak sobie robi chwile przerwy
ale ponoc to normalne

te staniki do karmienia sa mega wygodne, ja mam dwa i jeden sportowy którego w ogóle odstawiłam ale prac musze codziennie bo jednak od maści i od mleka to się bardzo brudzi więc w jednym chodze w dzień i piorę a drugi mam na noc i piore rano

u mnie jest coś nie tak z prawym, wierci sie i ciagle go wypuszcza i zaraz znowu łapie a to akurat ten nie do konca wygojony jeszcze i chyba nie predko sie zagoi przy takim stylu jedzenia
nie wiem o co chodzi czy z niego za szybko leci? bo jak młoda wypusci sutka to nieraz leje mi sie pokarm po brzuchu
a moze to ze względu na bliznę jaką mam przy sutku po wycięciu guzka? myślicie ze to moze mieć jakiś wpływ na to?

oby ci sie polepszyło, na pewno węgiel możesz

ona ma 3 tygodnie dziś a w nocy jadła o: 22.40, 3.30 (bo ja zbudziłam) i 8.30
czy takie 5 godzinne przerwy to nie za długo jak na taką maliznę? ciekawe ile by pospała jakbym jej nie obudziła
choc za tą pobudkę mi nieźle odpłaciła bo zasneła dopiero po 5 jak TZ sie nią zajął, ja już byłam na skraju załamania

Teraz śpi od 40 minut to jej pierwsza drzemka od rana, zabije wszytskich którzy mi powiedzą że noworodki tylko jedzą, śpią i sra*ą

Dobrze wiedzieć że węgiel mogę jak coś, na razie jest nieco lepiej

Mój tylko w pierwszym tygodniu tak spał że trzeba było budzić, jak go żółtaczka jeszcze trzymala, później tak max co 3 godziny no a jak miesiąc skończył to i ponad 5 mu się zdarza spać ale już się teraz niż przejmuję tylko się cieszę

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
I ma rację. Dałam jeść przebrałam znowu dałam jeść, śpi, pakuje go w kombinezon, zakładam czapkę, patrzę i deszcz pada, albo nie, lej z minuty na minutę. Świat jest okrutny, zaczęłam go rozbierać i pewnie zaraz się robudzi
No właśnie taka ta pogoda bez sensu, i mnie też już pisałam że się przejasnilo a znowu pada...

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 12:14   #2022
lune1992
Zadomowienie

My też nie idziemy na spacer,brzydko jest. Jutro bedzie miał wyprawe,zbieram siły psychiczne. Musze sie jeszcze wyspac troszke w dzien jak maz wroci no i mam nadzieje ze noc tez bedzie dla mnie łaskawa
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 12:16   #2023
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

Idziecie dziś na spacer? Bo u mnie się przejasnia... Może dałoby się pójść
może do nas dojdzie przejaśnienie, ciąglę się łudzę a tu pada i pada

ale najwyżej zapakuję młodą do wózka i wystawię na ganek chociaż na 15 min

jak organizujecie spacery? ile czekacie po jedzeniu?
Cytat:

super
mi TZ powiedział żebym mu pokazała te filmiki i spróbujemy sami ogarnąć - sknera z niego
Cytat:
Sikac mi sie chce
znam to

I pochwaliłam 40 min i już się wybudziła teraz lezy przy odkurzaczu, gdzie jest mój szumiś, zamówiłam go w sobotę i status w sklepie ze nadal w realizacji niech już go wyślą
Stary 2016-02-11, 12:16   #2024
86ewula
Rozeznanie

Ahnessy myślałam że to i ja tak reaguje na płacz syna. Frustracja sięga zenitu tak jak napisałaś. Nie wiem co że mną nie tak. .. czy poprostu mój płacze statystycznie więcej niż inne dzieci że jestem taka nerwowa. ... :/

Kinga ale pech :/ Tez Bym się Wkurzyła. ..

A mój chyba zaczyna skok bo jest nie odkładalny i wieczne na cycku ale po 2-3 minuty zasypia.... na 40 minut i od nowa. ..
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 12:35   #2025
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Łącze się w bólu Myślałam, że zaśnie, ale nie Obiadu nie będzie Dobrze, że zapas pierogów mam...

Najlepsze jest to, że Grześ śpi tak się bałam, że będą się na zmianę budzić a tu w ogóle im płacz drugiego nie przeszkadza

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
może do nas dojdzie przejaśnienie, ciąglę się łudzę a tu pada i pada

ale najwyżej zapakuję młodą do wózka i wystawię na ganek chociaż na 15 min

jak organizujecie spacery? ile czekacie po jedzeniu?

super
mi TZ powiedział żebym mu pokazała te filmiki i spróbujemy sami ogarnąć - sknera z niego

znam to

I pochwaliłam 40 min i już się wybudziła teraz lezy przy odkurzaczu, gdzie jest mój szumiś, zamówiłam go w sobotę i status w sklepie ze nadal w realizacji niech już go wyślą
Ja od razu wychodzę. Ostatnio wyszłam po godzince i ledwo do mamy doszłam (300 m) tak się rozdarła, że musiałam ją nakarmić. Więcej nie ryzykuję

A i mojej też ta bródka tak lata. Zawsze mi jej szkoda wtedy bo tak żałośnie wygląda
Przy Mai też tak nerwowo wszystko robiłam byle by tylko nie płakała teraz mnie ten płacz chyba tak bardzo nie rusza i na spokojnie wszystko robię a i Magda lepiej wszelkie zabiegi znosi
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 12:43   #2026
czarnulax
Zakorzenienie

Iola ja zdążyłam obrać ziemniaki. Rano, w biegu Z resztą może być gorzej... Dobrze że chociaż Grześ zasnął

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Kinga i jak? Wyszliscie??
Stary 2016-02-11, 12:45   #2027
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Nie śpi. Od 10 nie śpi my dalej w trasie dokumenty zbieramy i przy okazji skocze do h&m a ten dalej nie śpi... A ja zapomniałam smoczka
Stary 2016-02-11, 12:47   #2028
mojakaren
Zakorzenienie

Ewusia tylko ja mieszkam w takim miejscu ze u nas jest duze zanieczyszczenie i to plus wilgoc to robi sie naprawdę nieprzyjemnie

Ahnessy ja po jedzeniu odbekuje i od razu pakuje w kombinezon

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 12:56   #2029
kasia01987
Wtajemniczenie

Moje dziecko od 2 godzin leży i zajmuje się całym światem. Nie płacze!! Wowww...wizyta 2 godzinna kumpla przeleciała to się pokazał kawaler z dobrej strony

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 13:06   #2030
czarnulax
Zakorzenienie

Kasia zazdroszczę
Stary 2016-02-11, 13:07   #2031
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasia zazdroszczę
Ja nie wiem co mu się stalo

Stary 2016-02-11, 13:13   #2032
Casaa
Zakorzenienie

Ahnessy, u mnie wlasnie caly czas kapie z tego cycka i mysle, ze on nie nadaza z przelykaniem :/ nie wiem co z tym zrobic...

Moj tesc jest najlepszy. Maz ustawil mu tapete na telefonie ze zdjecie malego i tesciu jak tylko bierze tel to go caluje :P zwlaszcza w nocy jak sie budzi

Mlody zasnal na mezu mam nadzieje, ze teraz troszke pospi

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 13:15   #2033
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Czarnula

Ja tez wychodze zaraz po karmieniu, srednio mam jakas godzine spokoju na spacerze

Co do zachowania jak Mlody placze, to staram sie robic wszystko spokojnie. Mowie do niego co robie i co za chwile bede robic. Np jak zakladam mu body i zaczyna plakac, to mowie, teraz glowke przelozymy, raczke do rekawa, albo daj paluszki. Jakos tak uspokaja sie, gorzej jest jak wyczuje, ze sie zaczynam denerwowac, to zaczyna sie wycie.

Wojtus dzisiaj mnie zaskoczyl, wlozylam go do bujaczka, patrzyl sie na karuzele, ja w tymczasie zrobilam obiad, umylam podloge, nastawilam pranie. Jest coraz lepiej. Moze juz mu skok sie skonczyl.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 13:18   #2034
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Kasia, Malwi super ze maluszki już spokojniejsze
Stary 2016-02-11, 13:20   #2035
kasia01987
Wtajemniczenie

Po 6.5 tygodnia zgłaszam ze juz znam znaczenie slow: osrany po pachy!! Fuck jak to ogarnąć

Stary 2016-02-11, 13:22   #2036
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Ahnessy myślałam że to i ja tak reaguje na płacz syna. Frustracja sięga zenitu tak jak napisałaś. Nie wiem co że mną nie tak. .. czy poprostu mój płacze statystycznie więcej niż inne dzieci że jestem taka nerwowa. ... :/
dobrze ze nie jestem sama, ja ogólnie jestem nerwowa ale wkurzam sie na siebie bo przeciez to biedne dziecko nie robi mi na złość - w dzień to rozumiem ale w nocy...........
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Ahnessy, u mnie wlasnie caly czas kapie z tego cycka i mysle, ze on nie nadaza z przelykaniem :/ nie wiem co z tym zrobic...
to moze to jest ten problem, spróbuje nastepnym razem odciagnąć troche przed podaniem

no i znow sie zachmurzyło i rozpadało
wywietrzyłam jej w pokoju jak spała i tyle było ze spaceru...
a teraz słyszę że kupa idzie pewnie sie zaraz obudzi chociaż kto to wie
Stary 2016-02-11, 13:31   #2037
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Po 6.5 tygodnia zgłaszam ze juz znam znaczenie slow: osrany po pachy!! Fuck jak to ogarnąć
Od razu pod kran

Tz dzisiaj idzie na wieczór na parę godzin na fuche coś tam zrobić.. I zastanawiam się jak ogarnąć kąpiel bo nie dzwigne wanienki z wodą myślicie że jak naleje wody do umywalki i wsadze tam młodego to będzie ok?
Chciałabym żeby kąpiel była bo wtedy lepiej zasypia
Stary 2016-02-11, 13:35   #2038
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Od razu pod kran

Tz dzisiaj idzie na wieczór na parę godzin na fuche coś tam zrobić.. I zastanawiam się jak ogarnąć kąpiel bo nie dzwigne wanienki z wodą myślicie że jak naleje wody do umywalki i wsadze tam młodego to będzie ok?
Chciałabym żeby kąpiel była bo wtedy lepiej zasypia
U mnie się nie da pod kranem....nowoczesna niepraktyczne umywalka i bateria....wszystko wkoło brudne ale młody czysty zjadł 13 minut i spi^^

Stary 2016-02-11, 13:48   #2039
niepozorna
Zakorzenienie

Kasia, Malwi zazdroszczę
Chociaż mój dzisiaj usnął o dziwo o 9 rano, potem przyszedł TŻ bo jechaliśmy ze mną na wizytę do ortodontki i byliśmy jeszcze w galerii i wracamy do domu - Młody śpi cały czas. Już czuję jakie będzie wycie jak się w domu skapnie, że jest taaaaaaki głodny

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 13:49   #2040
Casaa
Zakorzenienie

Magda, skoro w wiaderkach kapia to umywalka bedzie wypasem

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości