|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Nebula po co mi kochanek, blagam
![]() My nie obchodzimy walentynek. Neonatolog mial przyjmowac od 11:05 a tu ani widu ani slychu.. dobrze ze jestem pierwsza i tak. Biedna laska tu czeka z takim wyjcem ze szok.. a ona sie dwoi i troi a on taaak wyje. Zal mi jej
|
|
|
|
#2012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Staram się zawsze spokojni wszystko robić, ale nie zawsze to wychodzi Cytat:
![]() Podobno ja też byłam ładnym niemowlakiem, jak laleczka (szkoda że mi nie zostało Idziecie dziś na spacer? Bo u mnie się przejasnia... Może dałoby się pójść
|
||
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia to faktycznie teściowie w Małym zakochani
![]() U mnie to moi rodzice dostali świra na punkcie Jaśka, nawet mój tata - przedtem odwiedzał nas rzadko, a teraz wpada byle kiedy bo on musi na wnuka popatrzeć, codziennie każą sobie fotki wysyłać i sobie w telefonach na tapetach ustawiają, dumni jak nie wiem już chyba całe miasto wie, że wnuk im się urodził :P magda ja kupiłam taki dwupak elastycznych biustonoszy z h&m, za bodajże 30zł, fajne są na noc malwi, ale ładny prezent od TŻ! Ewusia my nie idziemy - straszna wilgoć My bez prezentów, tzn. TZ pytał co bym chciała i już miałam zacznac recytować moją bizuteryjno - perfumowo - ciuchową listę, ale się powstrzymałam ![]() Ja za to robię kolację, tajskie jedzonko i panna cottę ![]() w końcu umowiłam się z babeczka od chustowania
27 IX 2014 jesteśmy jedno jedno ze stali 1+1=3 Edytowane przez mojakaren Czas edycji: 2016-02-11 o 11:45 |
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Sikac mi sie chce
|
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo właśnie h&m przecież mam! Hmmm.. Tylko teraz pytanie jak tu pojechać.. Zostawić smoka z tz czy zabrać ich dwóch a tz będzie czekał pod sklepem?
Mój tata zawsze na tapetę ustawial sobie naszego psa czy samochód. A zgadnijcie kto rządzi w telefonie i na komputerze od 1 lutego W ogóle gadał z moim wujkiem i ten mówi że dopiero co siedziałam taka mała na weselu na masce samochodu (w ramach żywej dekoracji |
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko chce głośno przekazać wszystkim sąsiadom jaki swiat jest zły
|
|
|
|
#2017 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i cały czas mi truje ze dziecko wyczuwa moje emocje ale ja nie umiem sobie z tym poradzić, najgorzej jest nad ranem bo poziom mojej frustracji siega zenitu Cytat:
ale ponoc to normalne Cytat:
Cytat:
a to akurat ten nie do konca wygojony jeszcze i chyba nie predko sie zagoi przy takim stylu jedzenia![]() nie wiem o co chodzi czy z niego za szybko leci? bo jak młoda wypusci sutka to nieraz leje mi sie pokarm po brzuchu a moze to ze względu na bliznę jaką mam przy sutku po wycięciu guzka? myślicie ze to moze mieć jakiś wpływ na to? Cytat:
![]() Cytat:
czy takie 5 godzinne przerwy to nie za długo jak na taką maliznę? ciekawe ile by pospała jakbym jej nie obudziła choc za tą pobudkę mi nieźle odpłaciła bo zasneła dopiero po 5 jak TZ sie nią zajął, ja już byłam na skraju załamania Teraz śpi od 40 minut to jej pierwsza drzemka od rana, zabije wszytskich którzy mi powiedzą że noworodki tylko jedzą, śpią i sra*ą
|
||||||
|
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
I ma rację. Dałam jeść przebrałam znowu dałam jeść, śpi, pakuje go w kombinezon, zakładam czapkę, patrzę i deszcz pada, albo nie, lej z minuty na minutę. Świat jest okrutny, zaczęłam go rozbierać i pewnie zaraz się robudzi
|
|
|
|
#2019 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawe co mnie jutro z moim wyjcem czeka![]() wizyta w przychodni, potem usg bioderek i podróż do teściowej. To bedzie ciężki dzień... ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
Moj od 9 śpi, czyżby nie chciał obiadku
|
||
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
To mój czasem wyje przez sen, ale to tak że ja lecę na łeb na szyję do niego, dobiegam do łóżeczka czy bujaczka, a ten śpi ![]() Cytat:
Norma
|
|
|
|
|
#2021 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorzej jak leje ![]() Czekam na relacje z chustowania No i co zrobić w takiej sytuacji? To jest serio problem teraz ![]() Cytat:
i na FB zaraz wrzucił jak się urodził Cytat:
Dobrze wiedzieć że węgiel mogę jak coś, na razie jest nieco lepiej Mój tylko w pierwszym tygodniu tak spał że trzeba było budzić, jak go żółtaczka jeszcze trzymala, później tak max co 3 godziny no a jak miesiąc skończył to i ponad 5 mu się zdarza spać ale już się teraz niż przejmuję tylko się cieszę Cytat:
już pisałam że się przejasnilo a znowu pada...
|
||||
|
|
|
#2022 |
|
Zadomowienie
|
My też nie idziemy na spacer,brzydko jest. Jutro bedzie miał wyprawe,zbieram siły psychiczne. Musze sie jeszcze wyspac troszke w dzien jak maz wroci no i mam nadzieje ze noc tez bedzie dla mnie łaskawa
|
|
|
|
#2023 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale najwyżej zapakuję młodą do wózka i wystawię na ganek chociaż na 15 min jak organizujecie spacery? ile czekacie po jedzeniu? Cytat:
mi TZ powiedział żebym mu pokazała te filmiki i spróbujemy sami ogarnąć - sknera z niego I pochwaliłam 40 min i już się wybudziła teraz lezy przy odkurzaczu, gdzie jest mój szumiś, zamówiłam go w sobotę i status w sklepie ze nadal w realizacji |
||
|
|
|
#2024 |
|
Rozeznanie
|
Ahnessy myślałam że to i ja tak reaguje na płacz syna. Frustracja sięga zenitu tak jak napisałaś. Nie wiem co że mną nie tak. .. czy poprostu mój płacze statystycznie więcej niż inne dzieci że jestem taka nerwowa. ... :/
Kinga ale pech :/ Tez Bym się Wkurzyła. .. A mój chyba zaczyna skok bo jest nie odkładalny i wieczne na cycku ale po 2-3 minuty zasypia.... na 40 minut i od nowa. .. |
|
|
|
#2025 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślałam, że zaśnie, ale nie Obiadu nie będzie Dobrze, że zapas pierogów mam...Najlepsze jest to, że Grześ śpi tak się bałam, że będą się na zmianę budzić a tu w ogóle im płacz drugiego nie przeszkadza ![]() Cytat:
![]() A i mojej też ta bródka tak lata. Zawsze mi jej szkoda wtedy bo tak żałośnie wygląda Przy Mai też tak nerwowo wszystko robiłam byle by tylko nie płakała
|
||
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Iola ja zdążyłam obrać ziemniaki. Rano, w biegu
Z resztą może być gorzej... Dobrze że chociaż Grześ zasnął ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Kinga i jak? Wyszliscie?? |
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Nie śpi. Od 10 nie śpi
a ten dalej nie śpi... A ja zapomniałam smoczka
|
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia tylko ja mieszkam w takim miejscu ze u nas jest duze zanieczyszczenie i to plus wilgoc to robi sie naprawdę nieprzyjemnie
![]() Ahnessy ja po jedzeniu odbekuje i od razu pakuje w kombinezon ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2029 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko od 2 godzin leży i zajmuje się całym światem. Nie płacze!! Wowww...wizyta 2 godzinna kumpla przeleciała to się pokazał kawaler z dobrej strony
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia zazdroszczę
|
|
|
|
#2031 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Ahnessy, u mnie wlasnie caly czas kapie z tego cycka i mysle, ze on nie nadaza z przelykaniem :/ nie wiem co z tym zrobic...
Moj tesc jest najlepszy. Maz ustawil mu tapete na telefonie ze zdjecie malego i tesciu jak tylko bierze tel to go caluje :P zwlaszcza w nocy jak sie budzi ![]() Mlody zasnal na mezu mam nadzieje, ze teraz troszke pospi ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula
![]() Ja tez wychodze zaraz po karmieniu, srednio mam jakas godzine spokoju na spacerze Co do zachowania jak Mlody placze, to staram sie robic wszystko spokojnie. Mowie do niego co robie i co za chwile bede robic. Np jak zakladam mu body i zaczyna plakac, to mowie, teraz glowke przelozymy, raczke do rekawa, albo daj paluszki. Jakos tak uspokaja sie, gorzej jest jak wyczuje, ze sie zaczynam denerwowac, to zaczyna sie wycie. Wojtus dzisiaj mnie zaskoczyl, wlozylam go do bujaczka, patrzyl sie na karuzele, ja w tymczasie zrobilam obiad, umylam podloge, nastawilam pranie. Jest coraz lepiej. Moze juz mu skok sie skonczyl.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2035 |
|
Wtajemniczenie
|
Po 6.5 tygodnia zgłaszam ze juz znam znaczenie slow: osrany po pachy!! Fuck jak to ogarnąć
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2036 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
no i znow sie zachmurzyło i rozpadało wywietrzyłam jej w pokoju jak spała i tyle było ze spaceru... a teraz słyszę że kupa idzie pewnie sie zaraz obudzi chociaż kto to wie |
||
|
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tz dzisiaj idzie na wieczór na parę godzin na fuche coś tam zrobić.. I zastanawiam się jak ogarnąć kąpiel bo nie dzwigne wanienki z wodą Chciałabym żeby kąpiel była bo wtedy lepiej zasypia |
|
|
|
|
#2038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zjadł 13 minut i spi^^Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, Malwi zazdroszczę
Chociaż mój dzisiaj usnął o dziwo o 9 rano, potem przyszedł TŻ bo jechaliśmy ze mną na wizytę do ortodontki i byliśmy jeszcze w galerii i wracamy do domu - Młody śpi cały czas. Już czuję jakie będzie wycie jak się w domu skapnie, że jest taaaaaaki głodny
|
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, skoro w wiaderkach kapia to umywalka bedzie wypasem
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

ściągnęłam jajecznice z patelni jak się rozwył po raptem 40 min drzemki. Zdążyłam wziąć prysznic , pomalować i zrobić śniadanie. Zostało wysuszyć włosy. A młody tylko pociumkal cyca kilka minut i odplynał. Teraz śpi w najlepsze na mojej klacie. Czyli poranny standard. 

już pisałam że się przejasnilo a znowu pada...

Myślałam, że zaśnie, ale nie
a ten dalej nie śpi... A ja zapomniałam smoczka