|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Jeny czy jak Wy myjecie dzieci w umywalce to też Wam to tak pokracznie wychodzi?
|
|
|
|
#2042 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się nie wypowiem ^^
|
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to pod kran w kuchni lece z Mlodym, bo w lazience prysznic i mala umywalka z niska bateria.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
No ja właśnie mam dość głęboki zlew i wysoko kran, bo to jeszcze stara armatura. Tylko młody się wkurzy jak go wyciągnę z ciepłej wody.. Zawsze jest darcie jak go wyciągamy z wody
|
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia kawaler Ci dojrzewa
![]() My z TZ tez przy przebieraniu Malego jak zaczyna zawodzic duzo mówimy opowiadamy itd ![]() Magsa umywalka ok choc na yt widzialam ze w takiej sytuacji kapia dziecko pod bieżącą woda ale wez to ogarnij ![]() Niepozorna i jakie przewieszki do pandory wybrałas? ja odnalazlam moja i tez chce sobie jakies nowe nabyćA mój sobie spi grzecznie z jedna krotka przerwa na karmienie a ja w tym czasie ogarnelam sypialnie wstawilam obiad - zapiekanka z ciasta francuskiego z kurczakiem szpinakiem i pomidorami - i czytam sobie azurki:Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2047 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ewula wytrwałości
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() To już chyba mój tylko nie potrafi się sam sobą dłużej zająć, a prawie najstarszy. |
||||
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Kinga a u was to chyba kolejny skok jest. U nas chyba sie skonczyl, bo dzisiaj jakos zaskakujaco cudowny jest. Nie wkurza sie jak z nim leze o gadam do niego, albo jak mu grzechotke pokazuje, po prostu jest zainteresowany
Dziewczyny zrobilam kapuste z kielbasa na slodko, tzn taki a'la bigos, tylko ze ze slodkiej kapusty i zastanawiam sie czy moge zjesc. Niby mowia, zeby jesc wszystko, ale mam watpliwosci co do tej potrawy. ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Ja jadłam talerz kapuśniaku nic się nie działo, zjedz może nie obżeraj się jakoś specjalnie tylko tak żeby aby głodnym nie być i zobaczysz co sie będzie działo. Póki nie spróbujemy to ska mamy wiedzieć czy ewentualnie zaszkodzi.
|
|
|
|
|
#2050 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mojej kuzynki corka byla identyczna ostatnio po szczepieniu 6w1 przez kilka dni a ogolnie z niej placzka straszna.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja wlozylam malego w skrajnej sytuacji do miski z woda ![]() Cytat:
Ja nie kapie codziennie Cytat:
W misce jak go mylam to byla parodia ![]() Cytat:
Moj maly marudzil, nie mogl zasnac.. Opatulilam go grubym kocem i spi jak zabity. Zimno mu bylo. No mogl powiedziec,ze to o to chodzi no. |
|||||||
|
|
|
#2051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) Zobaczymy na jak długo mu ta grzeczność zostanie. Nie musi spać byle nie płakał )Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Ufff bo już myślałam, że tylko mi nie idzie współpraca na linii dziecko-ja-umywalka
![]() Mojakaren wybrałam z kolekcji walentynkowej z serduszkami różowymi takie mega błyszczące Pokazałabym Wam ale zostawiłam całą bransoletkę u nich do czyszczenia i dopiero we wtorek TŻ pojedzie odebrać Jak taką zapiekankę robisz? ![]() Kinga spokojnie, mój też się sam sobą nie zajmuje
|
|
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
Boże kochany. Przez tą niedouczoną pediatrę ja od miesiaca chodzę zestresowana tak, że ledwo żyję, a nic się nie dzieje.
Przy poprzedniej morfologii już mnie straszyła przetaczaniem krwi lub zastrzykami z żelaza w warunkach szpitalnych. Dla nas szpital to ostateczność i duże ryzyko nabycia innych chorób. Ja cała w stresie, bo teraz hemoglobina znów spadła i co? A tu nie ma się czym martwić.. Byłam na wizycie w poradni neonatologicznej, przyjęła nas ordynator neonatologii, gdzie Witek leżał. Przemiła kobieta, od razu nas poznała, jest z nas meeega zadowolona, dostaliśmy tyle pochwał No i jak usłyszała, że piersią się karmimy i to z takimi efektami* to nie mogła się nachwalić Nie powiem, obrosłam trochę w piórka "no ale jak ktoś ma tyle determinacji co pani, to co się dziwić' - wspominając jak w szpitalu cisnęłam z rozkręcaniem laktacji no i nawiązując do teraźniejszych efektów.Wynikami się nie martwić, podawać dalej żelazo, w odpowiedniej dawce! Na wypisie zalecono nam dawkę 0,6mlx2 i tak dawałam, a pediatra nam nie powiedziała, że dawka jest przeliczana na masę ciała!!! Dopiero ostatnio to doczytałam.. Pani dr przeliczyła i Witek powinien teraz dostawać 1,2ml x 2 no to halo, dwa razy więcej!!!! Dostaliśmy skierowanie na kolejne USG mózgu, które ona będzie wykonywać. USG stawów biodrowych też zrobią nam w szpitalu, więc odmówię w przychodni, gdzie się już zapisałam. Generalnie była zachwycona, ze Witek taki duży, że się KP,że mamy się dobrze Pediatra odwleka szczepienia, bo się boi, a tutaj pani dr mówi, że oczywiście, że szczepić i to natychmiast! Że przecież w karcie inf dla pediatry napisali, że szczepienia wg kalendarza szczepień ![]() Tak samo jak pediatra nam zaleciła poziom żelaza zbadać (oczywiście za niski), a tutaj ona mówi, że poziom żelaza zawsze nam wyjdzie za niski póki co i że jak już, to warto zbadać ferrytynę.. *mały waży 4190!!! ).Uff, trochę mi zeszły nerwy, bo w myślach się już pakowałam do szpitala, nastraszona przez pediatrę.. |
|
|
|
#2054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka
zarowno dla Ciebie jak i Witka a dla tej pediatry Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kinga i Wojtus nie byl taki markotny caly czas, mial takie fazy.
|
|
|
|
#2057 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój nigdy 'w ludziach' nie wyje ![]() Raz mi wył na spacerze, ale już była godzina jedzenia, no to cóż ![]() A głupia matka myślała, że jak dziecko śpi, to jeszcze w te 20 minut oblecę Zalew ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W umywalce m.in. albo w wannie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi ja jakos staram sie kapusty unikac choc mam mega ochote na surowke z kapusty i marchewki. Ale po ostatnich przebojach kiedy zjadlam pieczarki i Mlodego mordowalo cala noc to wole sie wstrzymac.
Niepozorna widzialam ta kolekcje piekne sa! Pokazesz fotkenwe wtorek ![]() Zapiekanka prosto i na szynko na ciasto francuskie wrzucam podduszonego kurczaka ze szpinakiem i z cebulka zalewam śmietaną potem druga warstwa ciasta posmarowana jajkiem i plasterki pomidora. Bardzo smaczne ![]() Dotka same wspaniałe wiesci! Jakas nieogarnieta ta pediatra masakra tyle stresu o nic. Piękna waga Witka nic tylko chwalic w takich chwilach wszystkie trudnosci z kp ida w zapomnienie a człowiek dumny jak paw ![]() i kiedy na szczepienie idziecie? Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie chcę jak najszybciej, bo aktualnie jest zdrowy, brak kataru, nic mu nie dolega, a potem jak się coś przyplącze, to będę się martwić.
|
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka jakie dobre wieści. Dobrze, że trafiłaś na ta kobietę i z tego co mówisz fajna babka, zna się na tym co robi.
|
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy Wy z
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2062 |
|
Zadomowienie
|
Czemu te moje dziecko samemu nie moze sie popatrzec w sciane? tylko musze go wziac i pokazac sciane wtedy jest spokojne bo sam to wyje
|
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Karen, ja czekałam, no ale ja byłam u gina równy miesiąc po porodzie i powiedział, że po połogu normalnie można.
|
|
|
|
#2064 |
|
Zadomowienie
|
Dotka super ze wszystko okej
Jakas głupia tamta baba, nie cierpie takich lekarzy, wszystko tasmowo, nie podejdzie indywidualnie do pacjenta tylko na odwal A co jeszcze mi sie przypomnialo do ogarniecia tz z wynikami badan dziecka itp to moj nawet w szpitalu na wypisie zauwazył ze jest inny adres wpisany i łaził zeby zmienili to ja bym nie dojrzała
|
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka super informacje! Witek wymiata
A pediatra... Mojakaren będzie fotka we wtorek A zapiekankę muszę wypróbować
|
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz, obudził się przebrałam, zjadł, przebralam i dojadł 2 min i uwaga śpi
|
|
|
|
|
#2067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2068 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) łaskawcaCytat:
u mnie szumis daje rade bo za prąd to ładnie by mnie policzyli za te idące sprzęty agd niestety yt nie działa na niegoWysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
ja się wczoraj zastanawiałam ile to my będziemy płacić za prąd tera, a to suszarka (szumiś nie zawsze daje radę), a to pralka prawie codziennie. Jeszcze mam rachunki do maja, a później się dowiem, aż się boję.
|
|
|
|
#2070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
haha---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Zamiast stanik zamawiać plotkuje pół dnia przez telefon ja pierdziele wygadalam się za wszystkie czasy. Zawsze jeżdżąc autem do pracy nadrabialam plotki a teraz nie było jak aż do dziś.Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

azurki:

No i jak usłyszała, że piersią się karmimy i to z takimi efektami* to nie mogła się nachwalić
"no ale jak ktoś ma tyle determinacji co pani, to co się dziwić' - wspominając jak w szpitalu cisnęłam z rozkręcaniem laktacji no i nawiązując do teraźniejszych efektów.
zarowno dla Ciebie jak i Witka
ciekawe co mnie jutro z moim wyjcem czeka