Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XVI - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-18, 13:36   #361
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45
Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XVI

Angel, oczywiście, że dasz radę! tym bardziej miło, że znajdujesz czas, żeby zajrzeć tu do nas na Perfumy

A ja się pochwale: zakupiłam sobie jeansy o dwa rozmiary mniejsze niz do tej pory, i wcale źle w nich nie wyglądam też mnie czasami dopada kryzys, jak to Tymena pięknie ujęła "trzydziestoletniego babona" gruba jestem tłusta i jest mi źle - ale i tak w to nie wierzę jesień idzie, dlatego nas tak łapie, ale noski do góry
Stary 2007-10-18, 13:40   #362
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ja padam z wkurzenia na swoją roztrzepaną naturę

Słuchajcie zamówiłam sobie diamenciki (w płynie ) na Allegro, dziś dostaję wiadomość od sprzedawcy, że jest za granicą jutro wraca i wyśle jak najszybciej. Na stronie aukcji, nic nie było napisane, że sprzedawcy nie ma. Za to było na stronie "o mnie" nie doczytałam. Nigdy nie czytam tych stron Zawsze sprawdzam wiarygodność sprzedawcy, czy jest opcja za pobraniem i kupuję. Najpierw zrezygnowałam z kupna setki, bo mi się śpieszyło, nie chciałam dokładać pieniędzy, zdecydowałam się na śliczne 50 ml, których w tym tygodniu nie dostanę i jestem bardzo ciekawa kiedy wogóle. Czy ja kiedyś zmądrzeję? Miałyście kiedyś dziewczyny taką sytuację? Niesamowicie jestem zła, na siebie przede wszystkim. Teraz będę zaczynać od czytania strony "o mnie", gdybym doczytała nie kupiłabym- zdecydowałabym się na 100 ml. Taką miałam ochotę na ten zapach, a jest dla mnie jakiś pechowy

Dziś Flowerbomb EDT, nie pociesza mnie
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-18, 13:40   #363
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Angel, oczywiście, że dasz radę! tym bardziej miło, że znajdujesz czas, żeby zajrzeć tu do nas na Perfumy

A ja się pochwale: zakupiłam sobie jeansy o dwa rozmiary mniejsze niz do tej pory, i wcale źle w nich nie wyglądam też mnie czasami dopada kryzys, jak to Tymena pięknie ujęła "trzydziestoletniego babona" gruba jestem tłusta i jest mi źle - ale i tak w to nie wierzę jesień idzie, dlatego nas tak łapie, ale noski do góry
Zawsze wchodzę tu z ogromną przyjemnością Wiele bym dała za to, żeby móc wpadac częściej, no ale cóż ...

Margotko, gratulacje ogromne
Stary 2007-10-18, 13:47   #364
ropuszka
Zakorzenienie

Wlasnie zmylam z siebie intimately tej okropnej Viktorii i zabieram sie za cos innego zeby zabic resztki snujacego sie na mojej szyi smrodku. Chyba znow bedzie to Ange ou demon - tzreba troszke zuzyc, zeby zasluzyc sobie na kolejna flaszke A jutro lece na dalsze wachanie i chyba jeszcze raz przetestuje EDT Bombke i Diamenty. I moze nowego Cjoparda Happy spirit i Gold DKNY, jak juz bedzie.
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-18, 13:47   #365
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Kochana przywracasz wiarę w ludzi. Oj muszę sie wziąść tylko jak? Wpadłam chyba w medialne błędne koło, a nie chce wyglądać jak barbie. Musze przestac podziwiac opalone dziewczyny, z blond włosami, długimi tipsami, co sie ze mną porobiło. Nie chce być jedną z wielu. Czy ja już tak zgłupiałam nie czuje sie pewnie ani nie wyglądam na taką
No własnie, kobieta którą podsuwaja nam media ma się nijak do rzeczywistości i wszystkie o tym dobrze wiemy ale jakoś trudno niektórym odciąć się od tego.

Spójrz w siebie Zuziu, jeżeli nie czujesz się pewnie w obecnym wizerunku to widocznie jesteś "przebrana". Poekseperymentuj z ciuchami, nie trzeba wydawać fortuny, żeby fajnie wygladać

Ja zawsze zazdrosciłam kobietkom na obcasach więc kupiłam 4cm, potem 6cm, a teraz smigam jak stara I to całkiem niedawno się nauczyłam w nich chodzic - w zeszłym roku
tymena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-18, 13:51   #366
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Napisane przez tymena Pokaż wiadomość

Ja zawsze zazdrosciłam kobietkom na obcasach więc kupiłam 4cm, potem 6cm, a teraz smigam jak stara I to całkiem niedawno się nauczyłam w nich chodzic - w zeszłym roku
kiedys duzo chodzilam w obsach. ostanio jakos nie ... na mysl o bolu nog nie chce mi sie. Ja wiem, ze w sumie w 8cm pomykam jak antylopa ale ja zawsze biore sobie 10 cm i mam boooooool.

Dzis jednak pogoda ladna to ubiere kozaki na obcasie.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-18, 13:54   #367
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość

Gratuluję Margot Dwa rozmiary mniejsze dżinsy to jest coś
Stary 2007-10-18, 13:56   #368
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno nie jest tak żle Zuziuniu

1. Na brzydkie włosy - fryzjer Podcięcie, nowa fryzura
2. Brzydka cera - na pewno nie jest najgorzej, może jakiś rozswietlajacy podkład Ci pomoże
3. Blada skóra - piękna jest Wystarczy zajrzeć do watku bladolic na wizażystce, tam dziewczyny piszą jak ją podkreślić i wyeksponować

I głowa do góry
Dokładnie tak, jak pisze Tymena

Dobry fryzjer potrafi zdziałać cuda Nie trzeba się go bać, nie trzeba bać się obcinania włosów.

Ja przestałam mieć problemy z cerą kiedy odstawiłam większość specyfików pielęgnacyjnych. Przestałam używać wszelkie kremy do twarzy, z pielęgnacji stosuję jedynie żel do mycia twarzy, tonik i krem pod oczy.

Blada skóra jest piękna. Ja np. bardzo zazdroszczę bladości naszej Kattarinie. Mówię Wam dziewczyny, kolor jej skóry jest piękny. Ja też jestem blada, ale ze skłonnością do różowości, a Kattarina ma skórę w odcieniu jasnej kości słoniowej

Pachnę nostalgicznie, pustynnym wiatrem i suszonymi ziołami, czyli Harmatan Noir

Angel, miło Cię widzieć i czytać

Margot, gratuluję zdrowego podejścia do siebie i spodni dwa rozmiary mniejszych
homyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-18, 13:58   #369
khy
Zadomowienie

Cytat:
Margot, ja tez gratuluje i zazdroszcze nieziemsko (bo ja jak zwykle odchudzam sie od jutra )

Ha, moze jako motywacje do zrzucania kilogramow ustalic sobie przelicznik jeden stracony kilogram = jedna nowa flaszka?
khy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-18, 13:58   #370
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Margotko, gratulacje ogromne
Cytat:
Dziękuję nie ukrywam, że niesamowicie wręcz poprawia mi to humor jak jeszcze mi się uda kupić ładne, brązowe kozaki na normalnym obcasie, to chyba się poturlam z tej radości

Khy - bardzo fajny przelicznik
Stary 2007-10-18, 13:59   #371
Córka D'artagnana
Zakorzenienie

Hej, hej tu następna śmigająca na obcasach... 7,5

NU pachnę globalnie.
Córka D'artagnana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-18, 14:09   #372
Contax
Zakorzenienie

Angel witaj

Margot, gratuluję nie tyle jeansów, ile rozmiaru

Homyku, dobrze robisz nie używając kremów. Nie każda cera potrzebuje nawilżacza. Nie ma potrzeby paćkać skóry tylko z przyzwyczajenia. Skóra sam upomni się o krem, jak zajdzie taka potrzeba. Nieraz wystawczy sam tonik, oczywiście po dokładnym demakijażu. Ja też tak często robię.

Mnie jak większość z Was dopada od czasu do czasu chandra, którą zwalczam jak mogę i nie daję się. Ostatnio na tapecie miałam swoje włosy. Strasznie mnie wkurzały. Dumałam, czy aby ich drastycznie nie skrócić. Ale po urlopie przeszła mi na to chętka i dzisiaj lecę do fryzjera zrobić jedynie świeże refleksy i je podciąć.

Khy świetny przelicznik szkoda, że mnie już się nie chce odchudzać
Contax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-18, 14:12   #373
taka taka
Zakorzenienie

ja popijam kawę, do której wlałam sobie sporą miarkę estońskiego trunku pod nazwą Vana Tallinn

Dziewczyny, nic nowego nie napiszę, bo wiecie przecież, że poczucie "bycia atrakcyjną" nie ma swojego źródła ani w kiloramach, ani we włosach, ani ciuchach, ani makijażu, ciemnej, czy jasnej cerze
to poczucie tkwi w głowie, i z tego powodu chyba tak trudno je zmienić
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-18, 14:14   #374
your Angel
czyli Endżi

Contax, odpisałam na PW

Wiecie co, to ciekawe... Ja też ma wrażenie, że moja cera jest w lepszej kondycji bez kremów niż z nimi - nawet pomimo faktu, że są idealnie dopasowane Mogę używaC tylko oczyszczaczy i nawilżającego żelu na bazie wody Clinique i jest o niebo lepiej niż wtedy używam całej serii Clinique, Vichy, Biothermu czy La Roche Posay

Contax i Homyczku, uspokoiłyście mnie
Stary 2007-10-18, 14:16   #375
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Contax Pokaż wiadomość
Homyku, dobrze robisz nie używając kremów. Nie każda cera potrzebuje nawilżacza. Nie ma potrzeby paćkać skóry tylko z przyzwyczajenia. Skóra sam upomni się o krem, jak zajdzie taka potrzeba. Nieraz wystawczy sam tonik, oczywiście po dokładnym demakijażu. Ja też tak często robię.
No własnie. Obawiałam się, że po odstawieniu kremów będę miała przesuszoną skórę, ale nic takiego się nie dzieje. Na brak nawilżenia nie narzekam, a ilość zaskórników i niespodzianek drastycznie wręcz się ograniczyła. Wywnioskowałam z tego, że kremy po prostu zapychały mi pory i stąd cera była nienajlepsza.

Najgorsze, że producent chyba zdecydował się wycofać z produkcji mój ukochany tonik Wszystko na to wskazuje
Stary 2007-10-18, 14:18   #376
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Tak a propos przypomniał mi się tekst z powieści Helen Fielding (tej od Bridget Jones). W książce "Potęga sławy" bohaterka mówi coś takiego: gdyby można było wyprać mózg, wypłukac go dokładnie szlauchem ze wszystkich złych wspomnień" itp. Może to by było rozwiązanie - i napełnić go potem tylko pozytywnymi emocjami w tym górą samoakceptacji

Chociaż osobiście przyznam, że wielu wspomnień, nawet tych smutnych, wolałabym nie wymazywać z pamięci.
Stary 2007-10-18, 14:18   #377
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
No własnie, kobieta którą podsuwaja nam media ma się nijak do rzeczywistości i wszystkie o tym dobrze wiemy ale jakoś trudno niektórym odciąć się od tego.

Spójrz w siebie Zuziu, jeżeli nie czujesz się pewnie w obecnym wizerunku to widocznie jesteś "przebrana". Poekseperymentuj z ciuchami, nie trzeba wydawać fortuny, żeby fajnie wygladać

Ja chodze ostatnio na obcasach od wielkiego swieta, ostatnio nawet do koscioła nosze adidasy.
Wiem, ze dodatki dużo dają ale ja nie wiem co mi pasuje

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
kiedys duzo chodzilam w obsach. ostanio jakos nie ... na mysl o bolu nog nie chce mi sie. Ja wiem, ze w sumie w 8cm pomykam jak antylopa ale ja zawsze biore sobie 10 cm i mam boooooool.

Dzis jednak pogoda ladna to ubiere kozaki na obcasie.
Miałam kiedyś ładne kozaki na obcasie, ale ostatnio chodzę w oficerkach, może powinnam kupić sobie na obcasie aby czuć sie bardziej kobieco? Ostatnio jest mi wszystko jedno jak wyglądam, aby było mi wygodnie, a potem stwierdzam, ze wyglądam beznadziejnie

Cytat:
Napisane przez homyk Pokaż wiadomość
Dokładnie tak, jak pisze Tymena

Dobry fryzjer potrafi zdziałać cuda Nie trzeba się go bać, nie trzeba bać się obcinania włosów.

Ja przestałam mieć problemy z cerą kiedy odstawiłam większość specyfików pielęgnacyjnych. Przestałam używać wszelkie kremy do twarzy, z pielęgnacji stosuję jedynie żel do mycia twarzy, tonik i krem pod oczy.

Blada skóra jest piękna. Ja np. bardzo zazdroszczę bladości naszej Kattarinie. Mówię Wam dziewczyny, kolor jej skóry jest piękny. Ja też jestem blada, ale ze skłonnością do różowości, a Kattarina ma skórę w odcieniu jasnej kości słoniowej
Ja mam w szaro- ziemistym odcieniu +rozszerzone pory

Zreszta macie fotkę... moje włosy wołają o pomstę do nieba, a chcę mieć do łopatek.

Pachne Mexx Woman
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1030129.JPG (3,0 KB, 123 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1030145 kopia.jpg (3,1 KB, 123 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1030155.JPG (82,1 KB, 25 załadowań)
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-18, 14:19   #378
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:
Cytat:
Tak mowicie? Kurcze, ja borykam się ze swoja cerą straszliwie Zaglądam czasami na biochemię i kosmetyczkę ale czuję się potwornie zagubiona w mazidłowych wątkach.

Kupuję masę kremow ale zawsze coś jest nie tak Teraz stoją na półce 4 słoiczki a ja szukam piątego nie wiedzić czemu. Może tez zaprowadze minimalistykę w mazidłach
Stary 2007-10-18, 14:19   #379
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Najgorsze, że producent chyba zdecydował się wycofać z produkcji mój ukochany tonik Wszystko na to wskazuje
A który to ?
Stary 2007-10-18, 14:24   #380
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Tak mowicie? Kurcze, ja borykam się ze swoja cerą straszliwie Zaglądam czasami na biochemię i kosmetyczkę ale czuję się potwornie zagubiona w mazidłowych wątkach.

Kupuję masę kremow ale zawsze coś jest nie tak Teraz stoją na półce 4 słoiczki a ja szukam piątego nie wiedzić czemu. Może tez zaprowadze minimalistykę w mazidłach
I chyba jak tak zrobie, bo mam to samo co ty masa kremów a z każdym coś nie tak.
Stary 2007-10-18, 14:25   #381
agaa13
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz siedze i oglądam perfekcyjna pania domu, mój ulubiony program

tez uwielbiam ten program
------
a pachne sobie NR edt
Stary 2007-10-18, 14:29   #382
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
Tymenko, chyba coś mi się stało z głową. Zatracam tożsamość perfumaniaka. Choć nie do końca, bo umówiłam się dzisiaj na spotkanie zapachowe.
Jak pachnie New Haarlem?
Cytat:
New Haarlem pachnie uwędzona kawą. Dla mnie podobnie jak Jose Isenberga (obwąchasz w Sephorze) Chciałabym to Jose
Koto, New Haarlem pachnie pięknie
Ja nie czuję uwędzonej kawy, tylko espresso bez cukru i niesamowitą lawendę...
A Jose jest nieco słodsze - to raczej cappuccino osłodzone sporą ilością cukru i boję się, że mogłoby zemdlić. Ale przetestowania warte jak najbardziej - dostępne tylko w Sephorach i tylko w pojemności 100ml.

Cytat:
Napisane przez taka taka Pokaż wiadomość
Joasiak, spełniam Twoje marzenia, tyle że bez góry jedzenia, bo nie mama apetytu
żeby nie było za dobrze, trochę popracuję, ale później
a w następnym tygodniu za karę, za to lenistwo i za chorowanie, nie będę miała czasu się podrapać
napiszesz coś o Asji ?

Agnysko, co to jest Vicolo Fiori?

......................... ......................... ......................... ...........
próbkowo Feminite du Bois, może kiedyś się polubimy, teraz jest znośnie, a pamiętam, jak przy pierwszym nadgarstkowym teście mnie odrzuciło
Cytat:
Napisane przez khy Pokaż wiadomość
Tak, tak . Vicolo Fiori to wedlug mnie jeden z najbardziej niedocenianych zapachow Etro - a piekny jest, ze ech .
Więc tak:

O Asji najwięcej i najpiękniej może napisać E, bo to jej najbardziej zagorzała fanka Mnie urzekają Asjowe goździki (przyprawa), które szalenie w zapachach lubię, niestety w kolejnej fazie robi się z nich goździkowe mydło, stopniowo tracące na intensywności.

Vicolo Fiori jest piękne i skoro mówię to ja, nielubiąca z reguły kfiotków w perfumach, coś w tym musi być Koniecznie przetestuj Takuśna. Zapach jest łąkowy, kremowy jakby, miękki, słodkawy, ale nie mdląco, subtelny i taki ... uroczy Lepszego słowa na określenie tego zapachu nie znajdę.

A co do Feminite du Bois, to ja też kiedy testowałam ten zapach nadgarstkowo, czułam tylko wstrętnie pachnące na mnie drzewo sandałowe, natomiast wystarczył jeden test globalny, bym zapałała żądzą posiadania Niesamowite, jak ten zapach zmienia się w całościowym odbiorze.

Cytat:
Iris Nobile - co o nim sądzę Wydaje mi się, że w obecnie panujących temperaturach nie odsłonił swojego całego oblicza i na pewno powrócę do testów latem. Generalnie uważam, że jest to zapach wart poznania.

W nucie głowy, serca i w bazie zawarty jest irys i to właśnie on wiedzie prym w tej kompozycji. Na początku jeszcze delikatnie wyczuwam bergamotkę i leciutko w tle pobrzmiewa wanilia. Irys nie jest pudrowy czy syntetyczny, tylko delikatny, ciepły i słodkawy. Jego słodycz kojarzy mie się w pręcikami wewnątrz kwiatu. Wg mnie bardzo kobiecy i romantyczny zapach, intensywny, ale nie nachalny.
Dziękuję Kasiu - widzę, że trzeba zapolować na próbkę

Ja wciąż jeszcze niemrawo Asją, ale zaraz zapodam na łapę Cedre.

A doustnie najpierw makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem, a potem cappuccino i Milkę z jogurtem truskawkowym...
joasiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-18, 14:31   #383
MoniaK
Zakorzenienie

homyku, zapytam bo mnie to bardzo nurtuje z tymi kremami. W takim razie, co używasz wieczorem po oczyszczeniu cery ja miałabym wrażenie że wyschnę na wiór bez kremu (pomimo że mam mieszaną cerę). Czy rano stosujesz tylko filtry i one Cię tak rewelacyjnie nawilżają? Aha, i co to za świetny tonik?
Bardzo zazdroszczę Wam obcasów bardzo bym się chciała do nich przyzwyczaić ale koszmarnie mnie stopy po nich bolą

Dopachniłam się odrobinką Mira Bai ale chyba już mnie tak nie cieszy jak kiedyś, jestem w szoku bo to był mój jeden z ulubionych zapachów
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-18, 14:33   #384
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam w szaro- ziemistym odcieniu +rozszerzone pory

Zreszta macie fotkę... moje włosy wołają o pomstę do nieba, a chcę mieć do łopatek.
Zuzuiuniu, przesadzasz. Bardzo ładna z Ciebie dziewczyna. Przestań sie dołować.

Może ćwiczenia fizyczne pomogą w poprawie samooceny Spróbuj

Cytat:

Kasiu, koniecznie spróbuj minimalistyki Wiesz jaka to oszczędność dla portfela Można kupić wzamian nowy flakon perfum

Cytat:
A który to ?
Angelku, to taki tonik Sephora "Zero niedoskonałości" o żelowej konsystencji. Biała butelka z małą czarną nakrętką. Nie widzę go ostatnio na półkach.

Moniu, myję wymakijażowaną buzię żel-kremem Czysta Skóra Garnier (jedyny antybakteryjny, który nie podraznia mi oczu), przemywam wacikiem nasączonym tonikiem, o którym wyżej napisałam, nakładam krem pod oczy (ja lubię Bielenda Kawior i Trufle, bo po nim nie mam spuchniętych rano powiek) i to wszystko. Koszt takich zabiegów prawie żaden. Każdy z tych kosmetyków kosztuje mniej niż 20zł.

Żadnych filtrów nie stosuję. Rano to samo, ale zamiast kremu pod oczy preparat liftingujący, na buzię bazę pod makijaż, podkład i puder. I wsio
Stary 2007-10-18, 14:33   #385
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Tulip, Rachelo & CO - był dziś na Polsacie film, w którym gościu został zahipnotyzowany w ten sposób, że widział piękne wnętrza ludzi zamiast ich niezbyt pięknych powłok cielesnych.
Was chyba też jakiś złośliwiec zahipnotyzował, tylko że zamiast swoich ślicznych twarzy i lśniących oczu widzicie jakieś własne jędzowate alter ego... Nie wiem, jak to się dzieje, ale mnie niepokoi.
Ktoś może zna słowo, które budzi z transu?
Jak zna, to ja je chętnie poznam, bo ciężko się żyje, jak się siebie nie lubi
Cytat:
Napisane przez Różowy Strachulec Pokaż wiadomość
Wczoraj dokonałam rozszerzenia także na przedostatnią - robienie konferencji w Złotych Tarasach to był dobry pomysł Mam 3 koszulki z Zary i serum Eris z kompletem miniaturek SinSkin Aha, i wszystkie części Star Wars
O bardzo dobra decyzja
Gratuluję zakupów

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny chyba nie powinnam tego pisać, nie chcę się użalać
Czasem trochę trzeba
Ja też mam kłopot z wypadającymi włosami. Dieta fatalna, tryb życia niezbyt zdrowy i mam za swoje
Cytat:
A cynamonu to ciutek na czubeczek Ja przesypałam cynamon do solniczki i z niej sypię.
u mnie na uczelni ostatnio pojawił się cukier cynamonowy - o taki: http://diamant.pl.yellowpages.pl/p20228.html
całkiem niezły, chociaż słabo czuć ten cynamon

Cytat:

Ja mam problem z okropnie przesuszoną skórą. Nic jej dobrze nie nawilża, a nałożenie jakiegokolwiek podkładu powoduje, że robią się suche skórki Nie wiem już co mam z nią zrobić

Pachnę Glorią Cacharel
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-18, 14:34   #386
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Dziewczyny, ja od kiedy przestałam się przejmować kremami i cerą mam o wiele lepszą cerę niż kiedyś. Myje twarz żelem, toniku nie stosuję, na to delikatny krem typu Nivea, Ziaja czy Dove. Wieczorem to samo. Jak nie zapomnę, wklepuje trochę kremu pod oczy. A jak kupowałam non-stop nowe cudowne kremy, miałam cerę naprawdę nieciekawą.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-18, 14:38   #387
Contax
Zakorzenienie

Cytat:
Contax, odpisałam na PW

Wiecie co, to ciekawe... Ja też ma wrażenie, że moja cera jest w lepszej kondycji bez kremów niż z nimi - nawet pomimo faktu, że są idealnie dopasowane Mogę używaC tylko oczyszczaczy i nawilżającego żelu na bazie wody Clinique i jest o niebo lepiej niż wtedy używam całej serii Clinique, Vichy, Biothermu czy La Roche Posay

Contax i Homyczku, uspokoiłyście mnie
Aniołku, odpisałam

Cytat:
No własnie. Obawiałam się, że po odstawieniu kremów będę miała przesuszoną skórę, ale nic takiego się nie dzieje. Na brak nawilżenia nie narzekam, a ilość zaskórników i niespodzianek drastycznie wręcz się ograniczyła. Wywnioskowałam z tego, że kremy po prostu zapychały mi pory i stąd cera była nienajlepsza.

Cytat:

Też kiedyś myślałam, że uschnę na wiór szczególnie, że miałam wiecznie przesuszoną skórę. Do demakijażu nie używałam wody tylko mleczka i toniku, na to jeszcze ładowałam odżywcze kremy. I efekt był taki, że skóra wariowała. Po kołderką z tłustym kremem dusiła się i odnosiłam skutek odwrotny od zamierzonego. Zamiast dobrego nawilżenia czułam, że mam za małą skórę. I tak w kółko. Aż kiedyś trafiłam na pewne forum, którego już nie ma. Odstawiłam wszelkie mazidła, zaczęłam używać tylko lekkich kremów / ser, twarz myję wodą i mam się dobrze. Minimalizm mi służy

Nawet wczoraj od makijażystki usłyszałam komplement, jaką mam młodą skórę.
Contax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-18, 14:40   #388
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
homyku, zapytam bo mnie to bardzo nurtuje z tymi kremami. W takim razie, co używasz wieczorem po oczyszczeniu cery ja miałabym wrażenie że wyschnę na wiór bez kremu (pomimo że mam mieszaną cerę). Czy rano stosujesz tylko filtry i one Cię tak rewelacyjnie nawilżają? Aha, i co to za świetny tonik?
Bardzo zazdroszczę Wam obcasów bardzo bym się chciała do nich przyzwyczaić ale koszmarnie mnie stopy po nich bolą
Ja mam tez cerę mieszaną ale bez kremu to bym chyba nie usnęła.

Tulipanko, jest na allegro
http://www.allegro.pl/search.php?str...ier+cynamonowy
Stary 2007-10-18, 14:41   #389
bieta
Zadomowienie

Ziuziuniu - śliczna z Ciebie dziewczyna, naprawdę.

Margot - gratuluję, jak ja bym tak chciała

Ja kompleksy i gryzące mnie demony na kilogramy mogę sprzedawać Chce ktoś?

Za to przyszła targowiskowa paczka i pachnę Foliflorą i Rykiel. Na pierwsze niuchy podobają mi się oba, pierwsza faktycznie bardziej na wiosnę, druga chyba na cieplejsze jesienne dni. Zobaczymy, czy mnie nie umordują na dłuższą metę
Butelka różowa - nie jest aż tak bardzo tragiczna

Edytowane przez bieta
Czas edycji: 2007-10-18 o 14:43 Powód: literówki
bieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-18, 14:42   #390
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Zuzuiuniu, przesadzasz. Bardzo ładna z Ciebie dziewczyna. Przestań sie dołować.

Może ćwiczenia fizyczne pomogą w poprawie samooceny Spróbuj

.
Mam zamiar zacząć chodzić na siłownie, wiem, ze to wszystko siedzi w mojej głowie ale sama nie umiem sobie wmówić ze jestem ok. Przez jakis czas wmawiałam sobie jaka to ja super jestem, ładna itp ale tak naprawdę nie da sie sobie wmówić czegoś w co sie nie wierzy.

Dziękuje za miłe słowa homyczku, bieto, ale to jak grochem o scianę, słyszę ale nie rozumiem. Bo co ja do cholery mam ładnego, nic

Brakuje mi pewności siebie, a samoocena spadła na "-"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości