|
|
#3781 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wrześniówki 2016 <3
Cytat:
A to super, skoro lekarz Ci wyznaczył, to na pewno jest dobrze Ja po miesiacu w koncu wyszłam do ludzi. Maz mnie zabrał na kolacje z okazji zmniejszenia torbieli ) i tak sie zmeczylam, ze teraz juz tylko prysznic i do spania.
|
|
|
|
|
#3782 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3783 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, dokładnie. Lekarz mówił, w dalszym ciagu mam duzo wypoczywać i mam kolejne zwolnienie na miesiac, ale juz mi lżej na sercu wiedząc, ze sie tak dziadostwo zmniejszyło )Ojej. Zapomniałam! Faktycznie Walentynki w niedziele, straciłam poczucie czasu
|
|
|
|
|
#3785 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tu twierdzą, że można, a nawet jest wskazane. I że boczniaki ogólnie są super
|
|
|
|
|
#3787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Domyślam się, że było słychać, bo był ogromny Dziewczyny jak tak czytam o Waszych barszczach, grochowce i do tego jeszcze boczniaki... MNIAM!!!! Aż ślinka cieknie!!!
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://parenting.pl/portal/grzyby-w-ciazy ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- A w ogóle pyszne bylo i siła się powstrzymuje żeby nie zrobić kolejnej dokladki
|
|
|
|
|
#3789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super, maleństwo rośnie
|
|
#3790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do kogo idziesz na to USG prywatnie? Ja na luxmed trafiłam do kolesia który niby ma te certyfikaty i w ogóle, ale opinie mocno podzielone są :/ myślę czy dla spokoju nie iść do kogoś na prawdę polecanego. No i robić test nifty czy może inny...
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz się tam na jedną wizytę zapisać on-line - jak się zarejestrujesz na ich stronie, to wtedy wyświetli Ci się lista lekarzy, którzy robią to USG. Chyba wszyscy mają dobre opinie, ale ten lekarz mi się najbardziej spodobał ![]() A do kogo zapisalas się w Lux Medzie?
|
|
#3793 |
|
Szczęśliwa Czerwcówka
|
Dobrze, że żadnej z potraw o których piszecie nie lubię
to przynajmniej ślinotoku nie dostanę patrzę, że tylko ja jedyna na wątku, która jeszcze się nie zapisała na genetyczne, ale ja to mam czas zawsze i ogólnie chwalę się, ale od 2-3 dni czuję się dobrze, nie jest to rewelacja, ale jest dobrze. Także może w końcu polubię stan błogosławiony
|
#3794 |
|
Zadomowienie
|
Wchodzę do dżina - ja zadowolona, że badania ok, dżin się cieszy, że mówię, że ok, patrzy w nie... i pamiętacie co pytałam, co może oznaczać strzałka w górę przy wyniku na toksoplazmozę?
-O cholera - lekarz chwycił się za serce - Przecież pani niedawno przechodziła toksoplazmozę! Chwyciłam się za serce także. A pamiętacie jak pytałam o strzałkę przy cytomegalii? -...i cytomegalię też! Chwytam się za śledzionę. -Bobobobo ja miałam coś jakby grypę w od 3 do 5 tygodnia ciąży... -Niee, toksoplazmozę to Pani miała z pół roku temu do roku a cytomegalię rok wcześniej, teraz ma Pani ujemny wynik, to na pewno przynajmniej od 3 miesięcy już nic nie ma. ![]() Nic nie pamiętam, żebym przechodziła 2,7cm , 8 tydzień, 4 dzień. Rozwalony na całą długość - do złudzenia przypomina tym jego ojca na widok miejsca na łóżku Widać głowę, kadłubek, ręce i nogi - śmieszny ten nasz junior ![]() Krwiak znikł zupełnie! A co za tym idzie: -Przytulać się już do męża wolno? - -Do ćwiczeń mogę wrócić? - -W góry jeździć? - Jeszcze chce mnie widzieć za 2tyg. a potem już co miesiąc. I dobrze, bo mnie nie stać. W 20 t.c chce mnie wysłać do innego dżina, żeby mi zrobił badania połówkowe. Także po to, żebym miała dwie obiektywne oceny, nie tylko jego. Prenatalnych nie zarządza, ale dla własnego spokoju amniopunkcje poleca, jeśli mnie stać i się nie boję. On na usg i połówkowych, cytując, "coś widzi", ale nie lubi takiego określania wad płodu, bo nic nie będzie tak dokładne, jak amniopunkcja. Na pytanie co jeśli to tokso było jednak, jak już zaszłam w ciążę powiedział, że wyjdzie dopiero po urodzeniu. Ale jeśli to ma być wada wzroku lub słuchu to się nie obawiam. Bardziej rozwoju psychicznego. Spytałam też, czy można nie zobaczyć rozszczepu na USG. Odesłał mnie do swojego komentarza o prenatalnych - zawsze jest takie ryzyko, głównie amniopunkcja i [tu nie pamiętam co wymienił, coś ze specjalnym usg ew.]dają pełną skuteczność. On może ocenić np. przegrodę nosową czy budowę karku i na tej podstawie dywagować np. o zespole Downa. Idę na pomidorową
|
|
|
|
#3795 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2016 &lt;3
Cytat:
![]() Ej ale jak to jest możliwe, że Wasz dziedzic ma 2,7 cm, a mój 1,9 i obie jesteśmy w 8t4d?... Z tabelek w internetach wynika, że powinnaś być w 9t3d. Zgupiałam
This sky, this bend in the river, Slows down and delivers me, the tide rolls back, And all my memories fade to black (...). /Sting Edytowane przez Samarinda Czas edycji: 2016-02-12 o 23:14 |
|
|
|
|
#3796 | |||
|
Zadomowienie
|
kijanka wyciagnie z ciebie wszystko co jej potrzeba, krzywda sie jej nie stanie, najwyzej ty bedziesz odczuwala niedobory
Cytat:
oby tak dalejCytat:
ruskie Cytat:
![]() poleca amnipunkcje??????! ![]() ![]() ps. Okolice Rzeszowa, ktoś, coś?
|
|||
|
|
|
#3797 | ||
|
Rozeznanie
|
pewnie tak, pewnie cos kombinuje. Niby człowiek IT,a potrafi chłopak zadziwić. Pierwsza walentynkę jaka od niego dostałam była... Gra, ktory sam napisał. Serduszka, jakies napisy wyskakiwaly. Hahah jakies 10 lat temu, na pierwszym roku studiow.---------- Dopisano o 05:04 ---------- Poprzedni post napisano o 04:59 ---------- Cytat:
Wiecie co. Popatrzyłam na Wasze TP (Spac cos nie moge, latam po domu) i zbliżone do mnie a CRL duzo większe. Zadziwilam sie, bo moj bejbik 12,1 mm miał w czwartek. Przekopałam badania jeszxze raz, weszłam w rozne kalkulatory i wszystko wiem. Wg mojej ostatniej OM, TP jest 26.09. Wg Obu CRL: z 31.01 i 12.02 takze. Wyglada jakby doktor z 31.01 cos po prostu mi pomylil i on mi wpisał 23.09. Okaże sie na tym genetycznym usg, bo jest najdokładniejsze, ale przynajmniej teraz widze ze bezsenność ma swoje plusy. ---------- Dopisano o 05:07 ---------- Poprzedni post napisano o 05:04 ---------- Sa, ale na myśl o nich mnie cofa próbowałam kilka razy i nie. Oj nie.---------- Dopisano o 05:09 ---------- Poprzedni post napisano o 05:07 ---------- Cytat:
Jaka wartka akcja ) super, bardzo sie cieszę, ze wizyta taka udana. Mały rośnie jak na drożdżach, krwiaka nie ma, gory beda!
|
||
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
Weselna zazdroszczę braku krwiaka. Nie wiem czemu to cholerstwo u mnie nie znika :/
A co do amniopunkcji... To sie robi jak jest cos nie tak z wynikami ...
|
#3799 |
|
Zadomowienie
|
Też słyszałam, że to ryzykowane badanie. Ale podobno ryzyko jest niewielkie a weselna miała jakieś choroby genetyczne w rodzinie o ile się nie mylę i pewnie dlatego takie badanie jest wskazane.
|
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba ze zrobi NIFTY, tylko na to trzeba kupę pieniędzy mieć, ale wtedy nie ma ryzyka i jest 99.9% pewności. |
|
|
|
|
#3801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2016 &lt;3
My zdecydowalismy sie na genetyczne i za namowa malza tez na papp-a. A obie pary rodzicow zdziwione, ze po co nam to. Bo jak cos jest nie tak to co... I jakos argument, ze zawsze można leczyc wczesniej/wybrac odpowiedni szpital nie dociera.
|
|
|
|
#3802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Aha to nie wiedziałam o genetycznych chorobach.
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Podczytuję Was już od jakiegoś czasu, ale czekałam do wczorajszej wizyty, żeby się odezwać w końcu ![]() TP mamy na 28.09. Wczoraj Kropek miał już 8,5 mm i pięknie bijące serducho wg om jesteśmy dziś w 7t3d a wg usg 6t5d
|
#3805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3806 |
|
Zadomowienie
|
Tak czytam o tym jedzeniu i Wam zazdroszczę, bo ja to teraz prawie nic nie mogę jeść, a chodzi za mną takie tłuste, smażone jedzenie, jakiś fast-food czy coś. Mdłości mam non stop, ale i co chwilę bym jadła. W pierwszej ciąży miałam identycznie, ogólnie źle ją przeszłam i widzę, że teraz będzie tak samo. Spałabym cały czas, padam już po 21, a i jak w dzień ktoś mi się dzieckiem zajmie to potrafię na siedząco zasnąć.
Moja dieta to teraz głównie kasze, owoce i gotowane warzywa, woda, więc ja siłą rzeczy odżywiam się zdrowo, bardziej bo muszę niż chcę. Ja też się jeszcze nie zapisałam na genetyczne, szczerze to gdyby nie ta nieszczęsna operacja to nawet bym nie szła, ale boję się, że te leki mogły zaszkodzić, strasznie się boję, że dziecko mogłoby być chore. Nie ma dla mnie niczego gorszego. Ale staram się być dobrej myśli. ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Weselna gratulacje braku krwiaka, teraz już napewno wszystko będzie dobrze.
|
#3807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do Szałkowskiego. Hm, 220zł to nie tak dużo, ale jak chcę jeszcze nifty zrobić to razem już ze 3tys. będzie...
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
No proszę!
Z tego co kojarzę, to Ty idziesz sporo wczesniej, więc opowiedz mi jak wrażenia ![]() Dziewczyny, które jeszcze się nie zapisały, to chcą klapsa na zachętę czy co? ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
|
|
#3810 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem jak się przygotowuje surimi, może termicznie? Ja łososia w ogóle teraz nie jem - raczej nie trafi się w sklepach dzikiego, a hodowlane są karmione jakimiś podejrzanymi mączkami i mają dużo metali ciężkich, lekarz odradzał.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:32.

Domyślam się, że było słychać, bo był ogromny 

). Też się tym stresowałam, bo przez ciągłe mdłości wpadłam już w niedowagę... ale poczytałam i pocieszyłam się, że na razie i tak zarodek pobiera pożywienie z pęcherzyka żółtkowego, więc moja dieta nie ma póki co dużego wpływu na składniki, które moja mała kluska pobiera

oby tak dalej
tylko na Ursynowie