Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-13, 09:57   #961
oursonette
Raczkowanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Tija - mam pytanie z innej beczki. Jak się sprawdza gaz rozweselający w trakcie porodu. Polecasz? Mnie proponowano podczas porodu, ale jakoś się bałam Potem trochę o tym poczytałam i może za drugim razem się skuszę. Ja nie miałam znieczulenia zewnątrzoponowego. Najpierw nie chciałam, potem jak już tak bolało, że chciałam, to było za późno
oursonette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 10:00   #962
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Taaak mi mów

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Nie ma problemu

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez oursonette Pokaż wiadomość
Tija - mam pytanie z innej beczki. Jak się sprawdza gaz rozweselający w trakcie porodu. Polecasz? Mnie proponowano podczas porodu, ale jakoś się bałam Potem trochę o tym poczytałam i może za drugim razem się skuszę. Ja nie miałam znieczulenia zewnątrzoponowego. Najpierw nie chciałam, potem jak już tak bolało, że chciałam, to było za późno
O gazie słyszałam różne opinie. Tak jak ja go widziałam w użytku to zazwyczaj wyglądało to raczej jak zajęcie czymś rodzącej Generalnie on ma dosyć delikatne działanie. Jest w 100% bezpieczny dla matki i dziecka. Więc bez strachu następnym razem bierz Ale z tym też trzeba rozsądnie. Miałam pacjentkę co po gazie była na haju Ciągnie się go na skurczu, po już nie. A to ciągle go wciągała i przestała kontaktować. Mówię do niej, że na skurczu, że między skurczami oddychamy. Kiwała nieprzytomnie głową i dalej robiła swoje
Stary 2016-02-13, 10:07   #963
natalia_23
Zakorzenienie

witam
Nie wyobrażam sobie jakby mi ktoś miał robić masaż krocza. Robiłam go sama i tym razem też zamierzam . Herbatkę z liści malin też piłam.
Mój poród też wspominam dobrze. Miko niestety był odsysany, były zielone wody i przez prawie 2 doby był problem z tymi wodami - wymiotował i nic nie jadł.

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Jak robicie przyjęcie na mało osób polecam torty z Sowy. Są przepyszne . Miałam mieć ale za drogo by nas to wyniosło. A smak orzechowy z kawałkami bezy wymiata. Całej mojej rodzinie smakuje. Zawsze zjadam 3 kawałki

Cytat:
Ale wam zazdroszczę spania do 10... moja córka ma jakiś kryzys nocny i jak się obudzi o 1 w nocy tak zasypia dopiero o 5. Ja już wymiękam. A iść spać nie pójdę jak siedzi i gada w łóżeczku. Bo jak zauważy że się odwracam zaraz krzyczy "mami, maaaaaamiiiiii, maaaaaamaaaa". I takim sposobem śpię po 2 godziny dwa razy. Zanim się obudzi i jak w końcu zaśnie. Bo pobudka o 7.
współczuję, miałam ostatnio jedną taką noc ;/
Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Wróciłam od gina. Maluszek pięknie rośnie i rozwija sie prawidłowo. Widzialam jak podskakuje i macha nozkami Gin powiedział, ze wzorowa ciąza.
Spytałam o powrót do Anglii, potwierdził, ze bede mogła leciec samolotem i nawet lepiej bo mniej męczące. Luteine i Duphaston mam odstawić w 20 tygodniu wiec mniej leków.
Reszte zapisze mi na zapas po trochu zeby mi starczyło. Musze wyliczyć ile potrzebuje do konca ciązy. Jak mi zabraknie to mam sie skontaktowac to mi wypisze i tesc odbierze i wysle. Zapisał mi tez witaminy Omegamed optima. Wygladaja ciekawie.
Ciesze sie jak głupia.

Według pomiaru główki z usg wychodzi mi 15t5d, ale nadal bede liczyła tak jak do teraz bo jednak czasami rosna szybciej czasami wolniej z tego co słyszałam.
Zdjecie mniej wyrazne tym razem.
bardzo się cieszę, że za niedługo będziecie razem
Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Byłam dzisiaj na usg genetycznym. Dzieciątko zdrowe. bardzo dobrze się rozwija. Napiszę teraz krótko i lecę Was nadrabiać. Ogólnie jestem niezbyt zadowolona. Lekarz spóźnił się dwie godz. a miałam za sobą podróż prawie 2 godzinna... Usg trwało gdzieś może z 5 minut. Widziałam też, że dostawałyście zdjęcia a ja żadnego nie dostałam ani nawet widoku na te 3d nie przełączył A na płeć powiedział, że to jeszcze za wcześnie.
, szkoda, że lekarz nie przyłożył się do badania
Cytat:
Dla mnie prenalen wali czosnkiem :/

Co do walentynek, to ich nienawidzę. .. zawsze tak było, więc mój mąż mi się oświadczył w walentynki, żebyśmy mogli świętować to zamiast w. W tym roku idziemy do teatru, ale to zbieg okoliczności, ze tego dnia, dostaliśmy pod choinkę bilety na ten dzień.
też nie lubię walentynek, chociaż 5 lat temu w walentynki powstał mój syn

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Dziewczyny a smarujecie sie juz czyms? Jeśli tak to czym? Ja zakupiłam ten specyfik i właśnie dzisiaj zaczęłam pierwszy raz sie smarować - musze przyznać, ze pieknie pachnie! Załącznik 6189506
na razie używam kosmetyków z rossmanna

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Ja się smaruję. I używam zwykłej oliwki baby dream (na uda, brzuch, piersi, pupę i biodra) na zmianę z balsamem tej samej serii, który stosuję na całe ciało

A wybór kosmetyku wynika z analizy niejakiej srokao (chodzi i dobry skład), którą ktoś tutaj kiedyś podesłał Na pewno skóra jest gładka, rozstępów na razie nie mam, bo nie tyję. O efekcie powiem w sierpniu Choć ja raczej skłonna jestem do rozstępów, więc myślę, że nawet profilaktyka niewiele da...
też wybierałam na podstawie składu

Cytat:
No i po wizycie u diabetologa. Z mojej tabelki mógł tylko jedno wywnioskować - cukrzyca. We wtorek idę na drinka z glukozy i po tym mam już trzymać dietę. Kolejna wizyta za tydzień. Ech... z naszej rozmowy wywnioskowal że prawdopodobnie w ogóle mi się nie cofnęla po pierwszym porodzie. Musze wyciągnąć papiery z obciążenia które robiłam po porodzie. Najsssss. Bo jesli się nie cofnęli to prawdopodobnie i tym razem się nie cofnie. Wiec czeka mnie życie na diecie. Jakoś nie dociera to do mnie nadal. Chociaż już siedzę i ryczę
współczuję

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Nie ma problemu

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

O gazie słyszałam różne opinie. Tak jak ja go widziałam w użytku to zazwyczaj wyglądało to raczej jak zajęcie czymś rodzącej Generalnie on ma dosyć delikatne działanie. Jest w 100% bezpieczny dla matki i dziecka. Więc bez strachu następnym razem bierz Ale z tym też trzeba rozsądnie. Miałam pacjentkę co po gazie była na haju Ciągnie się go na skurczu, po już nie. A to ciągle go wciągała i przestała kontaktować. Mówię do niej, że na skurczu, że między skurczami oddychamy. Kiwała nieprzytomnie głową i dalej robiła swoje
ja podczas porodu bez gazu czułam się jak na haju wyrzut hormonów w tak krótkim czasie może też swoje zrobić

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 10:11   #964
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
A tak poza tym to u mnie dziś 16 tydz 0 dzień za 4 tygodnie będzie półmetek i będę stawiać soczek :-D
O, to tak jak ja
Stary 2016-02-13, 10:15   #965
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja bym chciała juz tę połowę ciąży mieć za sobą. Być po USG połówkowym, wiedzieć że z Bobo wszystko ok.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 10:19   #966
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Ja bym chciała juz tę połowę ciąży mieć za sobą. Być po USG połówkowym, wiedzieć że z Bobo wszystko ok.
Ja też
Stary 2016-02-13, 10:21   #967
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Najpierw czekałam na pierwsza wizytę, zamiast niej miałam szpital.
Potem miało mnie uspokoić USG, uspokoiłl na tydzień.
Potem dotrwałam do 12 tyg, było mi lepiej po USG.
Teraz czekam na połówkowe i na ruchy.
Stary 2016-02-13, 10:21   #968
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
ja też... może wtedy też bym faktycznie poczuła, że jestem w ciąży bo póki co to dla mnie ogromna abstrakcja, że za 5,5 miesiąca zostanę mamą... to dla mnie strasznie odległe.
Stary 2016-02-13, 10:23   #969
zonamojegomeza
Zakorzenienie

My mamy równe 6 miesięcy. Wiem, że szybko zleci, ale to jednak 6 miesięcy obaw.
Stary 2016-02-13, 10:23   #970
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Potem na inne rzeczy będziemy czekać, tak to chyba musi być

Osobiście uważam, że teraz jest taki dziwny okres. Brzucha za bardzo nie ma, dolegliwości minęły, ruchów jeszcze nie ma - gdzie ta ciąża?
Stary 2016-02-13, 10:26   #971
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Chyba będzie lżej jak Bobo będzie czuć. A teraz to takie zawieszenie. Widząc monitor z USG szukam tylko bijącego serduszka.
Stary 2016-02-13, 10:29   #972
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ciąża to ciągłe czekanie. Na 1.usg, na serduszko, usg genetyczne, ruchy, połówkowe. Jak są ruchy, to jest codziennie czekanie, czy się rusza (a już nie daj boże jak gin zaleca ich liczenie), potem robi się ciężko i jest mega czekanie na poród jako wyzwolenie od zgagi, bólów pleców, krocza, duszności itd tak więc do sierpnia jedno wielkie czekanie

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 10:32   #973
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Ciąża to ciągłe czekanie. Na 1.usg, na serduszko, usg genetyczne, ruchy, połówkowe. Jak są ruchy, to jest codziennie czekanie, czy się rusza (a już nie daj boże jak gin zaleca ich liczenie), potem robi się ciężko i jest mega czekanie na poród jako wyzwolenie od zgagi, bólów pleców, krocza, duszności itd tak więc do sierpnia jedno wielkie czekanie

A potem to już tylko: czy się najada, czy ta kupa jest prawidłowa, czy go coś nie boli, czy nie przegrzewa się, czy nie jest chory, czy jego rozwój jest prawidłowy... itd.
Stary 2016-02-13, 10:35   #974
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
7.02.byłam na ostatniej wizycie u mojego cudownego gina :-(
Plamienia były spowodowane zgrubieniem w lozysku, nie powinny się już pojawić. Ciekawa jestem czemu mój gin, na miejscu tego nie zauważył :-(
Mam rozpisane odstawienie leków, ponieważ przy chlopczykach nie powinno się długo zażywać progesteronu, bo mogą mieć problem z napletkiem i praciem.
Mój dzieciak 7.02.miał stópke o dlugosci 18 mm, główkę 4 cm i brzusio w obwodzie 9 cm
No i my zdj sisusiaka ciekawe czy coś w tej kwestii się jeszcze zmieni
no widzisz, to dobrze, że pojechaliście do tego lekarza..
Cytat:
A tak poza tym to u mnie dziś 16 tydz 0 dzień za 4 tygodnie będzie półmetek i będę stawiać soczek :-D
ale leci..szok..
Cytat:
Hej

Wczoraj internet wiedział, że za dużo piszę i padł

TŻ od rana jeździ wózkiem Ustaliliśmy, że póki co wywieziemy go do jednych rodziców, bo nie mamy gdzie go schować

Ja to się z kolei boję, że zamęczam Was odpowiedziami
no hej..czyli jednak przejmujesz tytuł gaduły? gdzie nas zamęczasz..pisz śmiało jak najwięcej
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 10:43   #975
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja chyba też. Wolałam ten okres z wielkim brzuchem niż pierwszą połowę ciąży .

Ale faktycznie teraz to takie czekanie od ... do... od wizyty do wizyty, od badań do badań. I jakoś to zleci. W sumie zanim się obejrzymy każda z nas będzie tuliła maluszka.

Pamiętam jak na naszym marcowym forum się zaczęło. Wszystkie siedzialysmy jak ma szpilkach. I coraz to glupsze rzeczy wymyślałyśmy żeby poród się zaczął hehe. A to mycie okien, podłóg, prasowanie, zmiana pościeli, lepienie pierogów, przekupienie Bobo ubrankami . I typowanie która dzisiaj urodzi

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 10:46   #976
superhuman
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część II.

Ja nie chce o tym chyba narazie myślec bo mnie to wszystko przeraża gaz rozweselający (chyba) wciągałam przy zabiegu wymrazania nadżerki i tez chyba za duzo... Na początku bylo ok ale w pewnym momencie czułam, ze przestaje kontaktować rożne myśli dziwne mi sie kłębiły i chyba nawet zaczęłam jęczeć albo gadac z tym czyms w buzi jakies pierdoły i dr kazał mi przestać. Fakt faktem, ze nie czułam żadnego bólu i szybko doszłam do siebie, po 15 czy 20 minutach wracałam samochodem do domu
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 10:49   #977
asiulek8
Wtajemniczenie

U mnie w szpitalu mają gaz. Ale jakoś bałam się też go użyć.
Może tym razem spróbuję.

Za to cały poród przesiedzialam na piłce nie skacząc bo nie miałam siły hahahaha. Mąż się potem śmiał że jak położna mówiła żebym poskakała to ja siedziałam w bezruchu i tylko głową mi chodziła góra dół. A ja przekonana byłam że skacze hahahaha

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-13, 10:54   #978
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy równe 6 miesięcy. Wiem, że szybko zleci, ale to jednak 6 miesięcy obaw.
a później kilkanaście lat obaw bawy będą na stałe wpisane w nasze życie

Cytat:
Potem na inne rzeczy będziemy czekać, tak to chyba musi być

Osobiście uważam, że teraz jest taki dziwny okres. Brzucha za bardzo nie ma, dolegliwości minęły, ruchów jeszcze nie ma - gdzie ta ciąża?
O to to! Już mi się nawet śniło dzisiaj, że czuję ruchy dziecka Ale czytałam w Internecie, że dopiero ok 20 tyg jest szansa... Teraz to chyba tylko jelita
Stary 2016-02-13, 10:56   #979
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

no hej..czyli jednak przejmujesz tytuł gaduły? gdzie nas zamęczasz..pisz śmiało jak najwięcej
Nie no, nie będę Ci tego zaszczytnego miejsca odbierać

Cytat:

Za to cały poród przesiedzialam na piłce nie skacząc bo nie miałam siły hahahaha. Mąż się potem śmiał że jak położna mówiła żebym poskakała to ja siedziałam w bezruchu i tylko głową mi chodziła góra dół. A ja przekonana byłam że skacze hahahaha
Jak ten piesek w samochodzie

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość

O to to! Już mi się nawet śniło dzisiaj, że czuję ruchy dziecka Ale czytałam w Internecie, że dopiero ok 20 tyg jest szansa... Teraz to chyba tylko jelita
Książki pierwiastką pierwsze ruchy przypisują w 18-20 tygodniu, wieloródki w 16-18, no więc jeszcze troszku
Stary 2016-02-13, 10:57   #980
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba też. Wolałam ten okres z wielkim brzuchem niż pierwszą połowę ciąży .

Ale faktycznie teraz to takie czekanie od ... do... od wizyty do wizyty, od badań do badań. I jakoś to zleci. W sumie zanim się obejrzymy każda z nas będzie tuliła maluszka.

Pamiętam jak na naszym marcowym forum się zaczęło. Wszystkie siedzialysmy jak ma szpilkach. I coraz to glupsze rzeczy wymyślałyśmy żeby poród się zaczął hehe. A to mycie okien, podłóg, prasowanie, zmiana pościeli, lepienie pierogów, przekupienie Bobo ubrankami . I typowanie która dzisiaj urodzi
No to niezłe jazdy bedą pewnie i u nas pod koniec

Cytat:
Może tym razem spróbuję.

Ja mam nadzieje, ze urodzę tylko na gazie. Boje sie tej strzykawy w plecy Czytałam, ze pozniej czasami są problemy z plecami własnie od tego.
Ogólnie ja mam duzy próg wytrzymałosci na ból więc zobaczymy ile wytrzymam przy porodzie.

Wstałam dzisiaj z okropnymi mdłosciami. Jestem skołowana O.o'' DO tego boli mnie tez skron. Dziwne.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 11:01   #981
zonamojegomeza
Zakorzenienie

To około świąt Bobo powinno dać o sobie znać.
Jednak widząc urodzone dziecko, wiem, że oddycha, że żyje, można to szybciej sprawdzić. A tutaj od USG do USG taka niepewność. Zwłaszcza jak się naczyta o zatrzymaniu akcji serca w drugim trymestrze.
Stary 2016-02-13, 11:02   #982
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak ten piesek w samochodzie [COLOR="Silver"]

O to to to dokładnie do tego pieska mnie porównał

Cytat:
No to niezłe jazdy bedą pewnie i u nas pod koniec

Ja mam nadzieje, ze urodzę tylko na gazie. Boje sie tej strzykawy w plecy Czytałam, ze pozniej czasami są problemy z plecami własnie od tego.
Ogólnie ja mam duzy próg wytrzymałosci na ból więc zobaczymy ile wytrzymam przy porodzie.

Wstałam dzisiaj z okropnymi mdłosciami. Jestem skołowana O.o'' DO tego boli mnie tez skron. Dziwne.
Moja ciocie boli w miejscach gzie wkuwali igły

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-13, 11:06   #983
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:
O tak tez tak mam i doczekać sie nie moge

Witam się i ja sobotnio ,mierzylam sobie cukier i mam 81 to raczej dobrze
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 11:08   #984
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Jednak widząc urodzone dziecko, wiem, że oddycha, że żyje, można to szybciej sprawdzić. A tutaj od USG do USG taka niepewność. Zwłaszcza jak się naczyta o zatrzymaniu akcji serca w drugim trymestrze.
To ja sie bardzo ciesze, ze moge serducho sprawdzac codziennie.
Teraz to fajnie nawet slysze jak sie rusza i kopie mi w sluchawke. Bardzo aktywny maluszek. Brzuh na leząco tez mi zaczal sie uwypuklać nad spojeniem.
Dla mnie ten doppler to zbawienie.

TZ bardzo sie ucieszyl na wiesc, ze bede mogla niedlugo wrócic. Najbardziej z faktu, ze swinki nie beda takie samotne caly dzien i bede mogla mu zrobic obiad

asiulek8

O widzisz, czytałam wiele takich historii ze po latach boli i boli. Takze tylko w ostatecznosci bym sie zgodziła. Ja chyba jestem masochistką bo wolę przebolec i tak podobno juz pod koniec te znieczulenie tak dobrze nie działa. Zaczełam o tym czytać bardziej uwaznie.
Dla slabej fizycznie osobie lub słabo znoszącej ból bedzie to na pewno dobrym rozwiązaniem, ale jak ktos sie czuje na siłach to ja nie widzę potrzeby.

aniula83

Na czczo czy po jedzeniu te cukry?

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-02-13 o 11:11
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 11:10   #985
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:
To prawda ale nie ma co zamartwiac sie i czarnych scenariuszy pisac na zapas ,mamy być dobrej myśli i tyle i spokojnie wyczekiwać aż dzidzia da nam pierwszego kopniaczka

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
To ja sie bardzo ciesze, ze moge serducho sprawdzac codziennie.
Teraz to fajnie nawet slysze jak sie rusza i kopie mi w sluchawke. Bardzo aktywny maluszek. Brzuh na leząco tez mi zaczal sie uwypuklać nad spojeniem.
Dla mnie ten doppler to zbawienie.

TZ bardzo sie ucieszyl na wiesc, ze bede mogla niedlugo wrócic. Najbardziej z faktu, ze swinki nie beda takie samotne caly dzien i bede mogla mu zrobic obiad
Super że będziecie już niebawem razem
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 11:11   #986
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:

ciąża zaczyna to czekanie

Cytat:
A potem to już tylko: czy się najada, czy ta kupa jest prawidłowa, czy go coś nie boli, czy nie przegrzewa się, czy nie jest chory, czy jego rozwój jest prawidłowy... itd.
dokładnie to chciałam napisać

Cytat:
Może tym razem spróbuję.

ja zamiast rozmawiać nt porodu tłumaczyłam mojej położnej, że Miko będzie miał starszego kuzyna o równe pół roku

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 11:12   #987
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja się nie zamartwiam na zapas. Nie wmawiam sobie, że coś nie tak. Boję się że to mogłoby się skończyć jak spełnienie złej przepowiedni.
Coraz chętniej myślę o tym co będzie potem.
Stary 2016-02-13, 11:14   #988
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja dużą część porodu spędziłam pod prysznicem i to cudownie pomagalo łagodzić skurcze na pilce raz usiadłam, ale mnie wkurzała

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 11:16   #989
Origa
Rozeznanie

Dzień dobry w sobotę

Cytat:
Moje doświadczenia mi mówią, że w zasadzie każda kobieta wypróżnia się w czasie parcia. NORMALNE Położne cieszą się jak się pojawi stolec, bo to znak, że główka jest już na prawdę nisko. Poza tym zazwyczaj kobieta nie wie czy już w łóżko narobiła czy jeszcze nie
To mnie właśnie najbardziej przeraża Pewnie podczas porodu będzie mi wszystko jedno, ale ja bardzo nie lubię krępujących sytuacji i mam wrażenie, że ze wstydu bym się pod ziemię zapadła

Też chciałabym już być w drugiej połowie, czuć ruchy i w ogóle

Póki co czeka mnie wyjazd z sierściuszkiem do weterynarza, a potem zakupy i mam nadzieję, że leniuchowanie
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 11:16   #990
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
O widzisz, czytałam wiele takich historii ze po latach boli i boli. Takze tylko w ostatecznosci bym sie zgodziła. Ja chyba jestem masochistką bo wolę przebolec i tak podobno juz pod koniec te znieczulenie tak dobrze nie działa. Zaczełam o tym czytać bardziej uwaznie.
Dla slabej fizycznie osobie lub słabo znoszącej ból bedzie to na pewno dobrym rozwiązaniem, ale jak ktos sie czuje na siłach to ja nie widzę potrzeby.
Zazwyczaj znieczulenie tak dawkują by na parte już zeszło. Kobieta powinna czuć skurcze parte by wiedzieć kiedy przecz i nie zamęczyć maluszka.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości