Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-12, 23:25   #1771
__malaMi__
Zadomowienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

nowe dziewczyny zgłoście się do wpisania na liste
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 00:36   #1772
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ahoy Pokaż wiadomość
Ja 2 razy się starałam i 2 razy zaszłam, tsh miałam ok 5.5 (norma w moim labo to coś ponad 3)
Ja mam pierwszy raz w życiu za wysoką...

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Nie ma co patrzeć na normy, bo one nie dotyczą starających sie dziecko.
Najlepiej, żeby było ok. 1. Ja zbijam teraz, ostatnio miałam niecałe 3, wcześniej powyżej 4. Jutro powtarzam badanie.
Wybiorę się do endo na usg, miałam to zrobić jak mi badanie krwi wyjdzie źle. No i zobaczę po usg co i jak, może mi coś endo powie, a może będzie milczeć bo wzięłam tylko usg bez wizyty
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Pol roku po porodzie mozesz miec jeszcze bezowulacyjne cykle. Karmisz/karmilas piersia? Kiedy skonczylas?
Urodziłam martwą córkę, więc nie karmiłam. A owulację to ja miałam już po połogu

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Jakoś mi się tak smutno zrobiło... Wszyscy dookoła co mają bądź mieli torbiel dostali od gina duphaston na jej wchłonięcie a ja nie
I boje się, że przez tą torbiel jak się nie wchłonie nie będę miała teraz w tym nowym cyklu owulacji

Pocieszcie mnie, że nawet jakby się teraz nie wchłonęła to owulka przy torbieli jest normalnie
Ja już pisałam, nigdy nic nie brałam na torbiele. Mam na prawym jajniku od kilku lat. Prawy jajnik miałam odpowiedzialny za owu. W ciążę zaszłam bez problemu, a torbiel rosła do 6 cm. Nie martw się na zapas. Wszystkiego o torbieli się dowiesz z usg...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 10:12   #1773
Ewula88
Wtajemniczenie

dzień dobry oddałam krew na kolejną bete, wyniki dopiero w pon po 14 wyślę męża bo ja akurat w pon mam wyjście integracyjne z pracy Panie, które pobierały mi krew były bardzo miłe, kazały się nie stresować, ale tak się nie da buuu
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 10:24   #1774
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja mam pierwszy raz w życiu za wysoką...

Wybiorę się do endo na usg, miałam to zrobić jak mi badanie krwi wyjdzie źle. No i zobaczę po usg co i jak, może mi coś endo powie, a może będzie milczeć bo wzięłam tylko usg bez wizyty

Urodziłam martwą córkę, więc nie karmiłam. A owulację to ja miałam już po połogu

Ja już pisałam, nigdy nic nie brałam na torbiele. Mam na prawym jajniku od kilku lat. Prawy jajnik miałam odpowiedzialny za owu. W ciążę zaszłam bez problemu, a torbiel rosła do 6 cm. Nie martw się na zapas. Wszystkiego o torbieli się dowiesz z usg...

Co się stało? Bardzo mi przykro... W którym tc?

Ja byłam na USG i to właśnie na tym kontrolnym USG wyszła ta torbiel. Jeżeli Twoja torbiel jest od kilku lat to chyba to już nie jest czynnościowa?
Ja mam tą prosta, czyli czynnościową, o ile jeszcze mam.
Tak jak wyżej pisałam byłam u gina, który jest ordynatorem w szpitalu, w którym chciałabym rodzić i też prowadzić u tego lekarza ciąże, za wizytę dałam 250zł i w sumie powiedział mi, żeby się nie przejmować tą torbielą ani cyklem bezowulacyjnym bo u każdej kobiety się zdarza, że czasami pęcherzyk nie pęknie i nie można utożsamiać tego od razu z chorobą, ale powiedział, że u mnie podejrzewa, że może to być wina podwyższonej prolaktyny więc mam ją zbijać lekami i starać się od nowego cyklu o dziecko.
Nie kazał mi przychodzić na kontrolę, czy torbiel się wchłonęła bo stwierdził, że na jego oko już się zapada.
Myślałam nad tym żeby iść do innego gina żeby zobaczył, ale nie chcę popadać nawet nie zaczynając jeszcze starań w taki schemat badań itd.
Znajomy lekarz ginekolog, z którym rozmawiała o tej mojej sytuacji moja teściowa powiedział, żeby po prostu zacząć się starać już bez żadnych badań i wizyt bo my nawet nie wiemy, czy mamy jakiś problem hehe
Powiedział, ze on by zalecał żeby dopiero ewentualnie po trzech cyklach nieudanych iść do gina i zrobić USG, zrobić badanie wszystkich hormonów.
Ja trzech to nie wytrzymam Pójdę po jednym nieudanym jeżeli taki będzie :P i zrobię sobie badanie hormonów, USG itd.
Ale ten znajomy lekarz też powiedział, że u mnie to może być po prostu przypadek, że pęcherzyk nie pękł bo tak się zdarza u zdrowych kobiet, albo właśnie podwyższona prolaktyna i również kazał ją zbić.
Powiedział też, ze może to być jeszcze wina huśtawki hormonów , dlatego, ze to mój pierwszy cykl po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych.
Także biorę tabletki na zbicie prolaktyny i od przyszłego cyklu zaczynamy starania. Mam nadzieję, że samo zbicie PRL pomoże i zajdę w ciąże już w nowym cyklu

Alee się rozpisałam
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 12:34   #1775
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam dosyć pilne pytanie Zapisałam się do endo, bo miałam mega niskie tsh. Dzisiaj odebrałam wyniki i mam niby w normie, ale nie wiem, czy do starań nie jest znowu za wysoka:
3,270 mU/l (norma 0,27-4,2)
Jakbym miała w porządku tsh to bym sobie odpuściła endo z racji finansowych i przeznaczyła na przyjemniejsze rzeczy, i tak to będzie mój trzeci lekarz (w środę idę do gin, w czwartek rano z trombofilią i później byłam zapisana do endo...). Do starań powinna być niższa? W ogóle to chyba dziwne, że sobie tak skacze?

Może powinien Cię na czas wyjazdu przekierować do innego lekarza? Przecież na pewno zna kogoś, kto jest również dobry...
Wydaje mi się że masz za wysokie tsh ale lepiej iść do endo sprawdzić co jest jeżeli faktycznie masz raz za niskie a raz wysokie, tak lekarz złożył mi propozycję że mnie przekieruje do kogoś innego ale stwierdziłam że poczekam aż wróci bo bardzo długo szukałam dobrego lekarza i trochę się zraziłam do innych ale w razie jak by się coś działo to wiem gdzie iść.

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
dzień dobry oddałam krew na kolejną bete, wyniki dopiero w pon po 14 wyślę męża bo ja akurat w pon mam wyjście integracyjne z pracy Panie, które pobierały mi krew były bardzo miłe, kazały się nie stresować, ale tak się nie da buuu
Kochana spokojnie! Nie stresuj się, wszystko będzie dobrze
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 14:27   #1776
pater86
Zadomowienie

Hej ☺ jak mija Wam sobota?
Przyszły do mnie testy owulacyjne z allegro, ciekawe czy będą w ogóle działać bo cena podejrzanie niska 😉 tak czy siak, plan sexu codziennie mam zamiar kontynuować, ale dla własnej wiadomości będę robić testy. Tylko teraz nie wiem od którego dnia zacząć, a że to pierwszy cykl z testami to chyba zacznę zaraz po okresie...
Spokojnej soboty ☺
Stary 2016-02-13, 15:13   #1777
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:

Dlaczego się tak tym stresujesz? Miałaś za mały przyrost bety?

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Przyszły do mnie testy owulacyjne z allegro, ciekawe czy będą w ogóle działać bo cena podejrzanie niska 😉 tak czy siak, plan sexu codziennie mam zamiar kontynuować, ale dla własnej wiadomości będę robić testy. Tylko teraz nie wiem od którego dnia zacząć, a że to pierwszy cykl z testami to chyba zacznę zaraz po okresie...
Spokojnej soboty ☺
Ja też myślałam nad zakupem testów owulacyjnych, wiem, ze one nie potwierdzają 100% owulacji - tak mi lekarz powiedział, tylko bardziej chodzi mi o to, żeby wiedzieć mniej więcej kiedy ta owulacja jakby była to miałaby być. W tym cyklu śluz płodny miałam, pomimo braku owulacji, ale dosyć późno bo 16-17 dc i tak myślę, czy jeszcze dodatkowo kupić testy owulacyjne i je porównywać z śluzem żeby później wiedzieć kiedy mogę najwcześniej testować
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 15:25   #1778
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Przyszły do mnie testy owulacyjne z allegro, ciekawe czy będą w ogóle działać bo cena podejrzanie niska �� tak czy siak, plan sexu codziennie mam zamiar kontynuować, ale dla własnej wiadomości będę robić testy. Tylko teraz nie wiem od którego dnia zacząć, a że to pierwszy cykl z testami to chyba zacznę zaraz po okresie...
Spokojnej soboty ☺
mi sobota mija sennie, na kanapie z książką.

Cytat:
Dlaczego się tak tym stresujesz? Miałaś za mały przyrost bety?

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

stresuję się,bo nie wiem czy beta przyrasta, zrobiłam dopiero 1 pomiar .

Ja też myślałam nad zakupem testów owulacyjnych, wiem, ze one nie potwierdzają 100% owulacji - tak mi lekarz powiedział, tylko bardziej chodzi mi o to, żeby wiedzieć mniej więcej kiedy ta owulacja jakby była to miałaby być. W tym cyklu śluz płodny miałam, pomimo braku owulacji, ale dosyć późno bo 16-17 dc i tak myślę, czy jeszcze dodatkowo kupić testy owulacyjne i je porównywać z śluzem żeby później wiedzieć kiedy mogę najwcześniej testować
mi testy w ost cyklu wyszły zgodne z pomiarem temp na ovy friend.
Stary 2016-02-13, 16:00   #1779
VelaLuca
Wtajemniczenie

U mnie wczoraj był hit. Dowiedziałam się o kolejnej wpadce wśród znajomych Niedługo są ze sobą, żadnej wspólnej przyszłości nie planowali, w głowie tylko imprezy, alkohol. Ona taka typowa dyskotekowa laska, z cyckami na wierzchu i co? I wpadli... Aż mną trzepnelo wczoraj jak się dowiedziałam
Stary 2016-02-13, 16:12   #1780
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
U mnie wczoraj był hit. Dowiedziałam się o kolejnej wpadce wśród znajomych Niedługo są ze sobą, żadnej wspólnej przyszłości nie planowali, w głowie tylko imprezy, alkohol. Ona taka typowa dyskotekowa laska, z cyckami na wierzchu i co? I wpadli... Aż mną trzepnelo wczoraj jak się dowiedziałam
masakra to jest najbardziej wkurzające... i pewnie lala była w szoku i nie chciała... chociaż różnie to w życiu bywa:P Ale fakt, to jest najgorsze, jak ludzie się starają i nie wychodzi, a takim co nic poważnego w głowie, "wyskakuje" jako "efekt uboczny"...

Czytam Was na bieżąco, ale nie udzielam się zbytnio, bo u mnie narazie nic nowego w kwestii starań. Staramy się dołuje mnie tylko że to już 10 cykl.

Ewula, nie denerwuj się na zapas

A jak tam Wasze walentynkowe plany? My jutro robimy sobie małą wycieczkę za miasto z obiadkiem
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 16:13   #1781
aska8999
Rozeznanie

Podobno kobiety pijace duzo alkoholu szybciej zachodza w ciaze, potwierdzone przez ginekologa
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 16:17   #1782
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
No nie dziwie siejak to jest ze my sie tyle staramy i przygotowujemy a ci co tak naprawde tego dziecka nie chca zachodza jakby byly wiatropylne conajmniejczasem jak slysze ze jakas dziewczyna nie chciala dziecka ale zaszla (oczywiscie nie robila nic zeby sie zabezpieczyc i jest w wielkim szoku ze jest w ciazy)no i wielki lament co teraz bo rozstepy,bo figure straci bo nie moze pic!to bym ja tak wziela i trzepnela w ta glupia łepetyne ze by sie chyba nogami nakryla,niekiedy tak mysle ze macierzynstwo potrafia docenic w 100 % kobiety ktore dziecko planuja,chca go a czasem nawet musza troche poczekac az ten maly cud postanowi zamieszkac w ich brzuszku

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Czytam Was na bieżąco, ale nie udzielam się zbytnio, bo u mnie narazie nic nowego w kwestii starań. Staramy się dołuje mnie tylko że to już 10 cykl.
Glowa do góry,nie jest tak zle,ja juz 26 cykl mimo ze mam juz dziecko
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 16:18   #1783
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Podobno kobiety pijace duzo alkoholu szybciej zachodza w ciaze, potwierdzone przez ginekologa
A w życiu, alkohol utrudnia zajscie, może zaburzac cykl i owulację
Stary 2016-02-13, 16:20   #1784
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
No nawet nie zartuj,tu sie czlowiek ogranicza zeby nie zaszkodzic,a tu takie rewelacje,choc jak tak mysle to cos w tym chyba jest bo w moim otoczeniu jest jedna pani ktora ostro drinkuje a ma juz 9(slownie dziewieć) dzieciakow,co mnie zawsze wprawia w oslupienie gdy dowiaduje sie o kolejnej ciazy i chyba na tym nie koniec bo dosc mloda jest
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 16:21   #1785
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Jak słyszę coś takiego to mnie też aż ściska w środku..

Cytat:
masakra to jest najbardziej wkurzające... i pewnie lala była w szoku i nie chciała... chociaż różnie to w życiu bywa:P Ale fakt, to jest najgorsze, jak ludzie się starają i nie wychodzi, a takim co nic poważnego w głowie, "wyskakuje" jako "efekt uboczny"...

Ewula, nie denerwuj się na zapas

A jak tam Wasze walentynkowe plany? My jutro robimy sobie małą wycieczkę za miasto z obiadkiem
My jeden cykl krócej od Was My mamy na jutro stolik w sushi bar

Cytat:
Że coo? To chyba się dzisiaj upiję
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 17:58   #1786
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Uuuuu nie lubię takich bab i takich wiadomości... Czemu takim się zawsze udaje 😕
Mogłabym Cię prosić o wpisanie na testowanie na 8 marca?
Cytat:
U nas planów brak, jakoś nigdy wyjątkowo nie obchodziliśmy v tego świata, na pewno kupimy jakieś winko i zaczniemy starania w nowym cyklu 😉
Cytat:
Hmmm ciekawa teoria 😉
Stary 2016-02-13, 18:14   #1787
aska8999
Rozeznanie

Znaczy tak lampa wina codziennie bardzo fobtze dziala na plodnosc ale ja bym nie ryzykowala bo balabym sie fas u dziecka
Stary 2016-02-13, 18:20   #1788
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
a cóż to za teoria dość ryzykowne dla dziecka...

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość

My jeden cykl krócej od Was My mamy na jutro stolik w sushi bar

Że coo? To chyba się dzisiaj upiję
mniammmm zjadłabym sushi
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 18:23   #1789
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
a cóż to za teoria dość ryzykowne dla dziecka...

mniammmm zjadłabym sushi

Ja tez jutro idę na sushi ha ha maz zamówił stolik przed tym jak się dowiedzieliśmy o ciąży teraz to będę musiała zamówić cos innego
Stary 2016-02-13, 18:25   #1790
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez jutro idę na sushi ha ha maz zamówił stolik przed tym jak się dowiedzieliśmy o ciąży teraz to będę musiała zamówić cos innego
Zamów bez surowych ryb i po sprawie :P
Stary 2016-02-13, 18:31   #1791
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Brak słów, ciekawe dlaczego to tak jest w tym życiu

Cytat:

Z pieczoną rybką możesz jeść
Też mieliśmy jeść sushi, ale zrobimy sobie uroczysty obiadek w domku. Ostatnio jak byliśmy na mieście w Walentynki to nak się odechciało na długo, takie tłumy były wszędzie
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 19:14   #1792
Panna Izabela
Zakorzenienie

A ja poproszę o zapisanie mnie na testowanie na 8.03. Zobaczymy, czy to będzie szczęśliwy Dzień Kobiet

Cytat:
Co się stało? Bardzo mi przykro... W którym tc?

Ja byłam na USG i to właśnie na tym kontrolnym USG wyszła ta torbiel. Jeżeli Twoja torbiel jest od kilku lat to chyba to już nie jest czynnościowa?
Ja mam tą prosta, czyli czynnościową, o ile jeszcze mam.
Tak jak wyżej pisałam byłam u gina, który jest ordynatorem w szpitalu, w którym chciałabym rodzić i też prowadzić u tego lekarza ciąże, za wizytę dałam 250zł i w sumie powiedział mi, żeby się nie przejmować tą torbielą ani cyklem bezowulacyjnym bo u każdej kobiety się zdarza, że czasami pęcherzyk nie pęknie i nie można utożsamiać tego od razu z chorobą, ale powiedział, że u mnie podejrzewa, że może to być wina podwyższonej prolaktyny więc mam ją zbijać lekami i starać się od nowego cyklu o dziecko.
Nie kazał mi przychodzić na kontrolę, czy torbiel się wchłonęła bo stwierdził, że na jego oko już się zapada.
Myślałam nad tym żeby iść do innego gina żeby zobaczył, ale nie chcę popadać nawet nie zaczynając jeszcze starań w taki schemat badań itd.
Znajomy lekarz ginekolog, z którym rozmawiała o tej mojej sytuacji moja teściowa powiedział, żeby po prostu zacząć się starać już bez żadnych badań i wizyt bo my nawet nie wiemy, czy mamy jakiś problem hehe
Powiedział, ze on by zalecał żeby dopiero ewentualnie po trzech cyklach nieudanych iść do gina i zrobić USG, zrobić badanie wszystkich hormonów.
Ja trzech to nie wytrzymam Pójdę po jednym nieudanym jeżeli taki będziei zrobię sobie badanie hormonów, USG itd.
Ale ten znajomy lekarz też powiedział, że u mnie to może być po prostu przypadek, że pęcherzyk nie pękł bo tak się zdarza u zdrowych kobiet, albo właśnie podwyższona prolaktyna i również kazał ją zbić.
Powiedział też, ze może to być jeszcze wina huśtawki hormonów , dlatego, ze to mój pierwszy cykl po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych.
Także biorę tabletki na zbicie prolaktyny i od przyszłego cyklu zaczynamy starania. Mam nadzieję, że samo zbicie PRL pomoże i zajdę w ciąże już w nowym cyklu

Alee się rozpisałam
Początek 34 tc. Okazało się po fakcie, że mam zakrzepicę wrodzoną, spowodowała śmierć Córki.

Nie wiem jaka jest, lekarze używają określenia "torbiel endometrialna"

Cytat:
Spokojnej soboty ☺
Ja też testy robię tylko dla własnej świadomości. Tym razem chcę też zrobić sobie prolaktynę, na pewno nie zaszkodzi.

Cytat:
Nie ma sprawiedliwości...
Cytat:
To by było dziwne, bo przy staraniach radzi się ograniczyć alkohol.
Ale z drugiej strony, jakby popatrzeć na to, jak się rozmnażają różne patologiczne rodziny, w których alkoholu jest od ***** i trochę....
Tylko zajść to jedno. Ale każda z nas chciałaby mieć zdrowe dziecko...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 20:41   #1793
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
No nawet nie zartuj,tu sie czlowiek ogranicza zeby nie zaszkodzic,a tu takie rewelacje,choc jak tak mysle to cos w tym chyba jest bo w moim otoczeniu jest jedna pani ktora ostro drinkuje a ma juz 9(slownie dziewieć) dzieciakow,co mnie zawsze wprawia w oslupienie gdy dowiaduje sie o kolejnej ciazy i chyba na tym nie koniec bo dosc mloda jest
Hehe pewnie się nie skończy skoro program 500+ wprowadzany w życie :P

No dziewczyny ja Was tak podczytuje, ale nie udzielam się, bo za dużo pracy i nie nadążam za Wami. Jutro ten dzień! Kurcze po paru ładnych latach ostatnia tabletka anty i po okresie zaczynamy starania! Jeden gin mówił od razu po odstawieniu, drugi, że miesiąc odczekać... Sama nie wiem, myślę, że co ma być to będzie... Trochę się boję, a jednocześnie bardzo chcę już dzidziusia Mam trochę ciężką pracę, ale jak się uda to powiem szefowi, że chce pracować, ale musi dać mi lżejszą pracę i tyle.. No nie ma co planować. Od miesiąca biorę Castagnus na obniżenie prolaktyny i od minimum 3 msc kwas foliowy i takie tam inne witaminki. Trzymajcie kciuki i proszę o dopisanie na listę staraczek! Oby się udało
Stary 2016-02-13, 21:18   #1794
iwona335
Zakorzenienie

Przyszla @.
Testowanko mozna mi wpisac na 10.03

Co do alko, na pewno po nim latwiej miec orgazm, a orgazm pomaga w poczeciu dziecka i chyba tylko takie wytlumaczenie jest dla tej teorii
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 21:21   #1795
aska8999
Rozeznanie

A moze chodzi o to ze alkohol odstresowywuje a czesto stres wlasnie utrudnia zajscie
Stary 2016-02-13, 22:02   #1796
Urszula1984
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
11 tydzień i 4 dzień dzisiaj Czuję się dobrze, rano zanim coś zjem to mnie mdli ale szybko zjadam coś i mi przechodzi Usg ostatnio 20 stycznia, wszystko było ok ale w poprzedniej ciąży też wcześniej było ok a potem na kolejnym usg już źle Nie chcę znowu usłyszeć złych wiadomości
Rany, gratuluję!!! Super wiadomość! A na te mdłości coś bierzesz? Może prenatal uno pomoże?

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
Hehe pewnie się nie skończy skoro program 500+ wprowadzany w życie :P

No dziewczyny ja Was tak podczytuje, ale nie udzielam się, bo za dużo pracy i nie nadążam za Wami. Jutro ten dzień! Kurcze po paru ładnych latach ostatnia tabletka anty i po okresie zaczynamy starania! Jeden gin mówił od razu po odstawieniu, drugi, że miesiąc odczekać... Sama nie wiem, myślę, że co ma być to będzie... Trochę się boję, a jednocześnie bardzo chcę już dzidziusia Mam trochę ciężką pracę, ale jak się uda to powiem szefowi, że chce pracować, ale musi dać mi lżejszą pracę i tyle.. No nie ma co planować. Od miesiąca biorę Castagnus na obniżenie prolaktyny i od minimum 3 msc kwas foliowy i takie tam inne witaminki. Trzymajcie kciuki i proszę o dopisanie na listę staraczek! Oby się udało
Hej! Trzymam kciuki . A powiedz, jakie jeszcze witaminki bierzesz? Też sie przygotowuję do ciąży, ale mnie ginekolog kazała tylko brać prenatal uno, mówiła, że tam jest wszystko, czego trzeba (kwas foliowy też).
Urszula1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 22:09   #1797
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Przyszla @.
Testowanko mozna mi wpisac na 10.03

Co do alko, na pewno po nim latwiej miec orgazm, a orgazm pomaga w poczeciu dziecka i chyba tylko takie wytlumaczenie jest dla tej teorii
Przykro mi bardzo, czyli znowu będziemy prawie razem testować... Jakieś plany na ten cykl? Nie wiem może coś popatrzę u Ciebie 😉

Z tym orgazmam po alko to różnie jest, u mnie jest całkiem odwrotnie...
Cytat:
A moze chodzi o to ze alkohol odstresowywuje a czesto stres wlasnie utrudnia zajscie
Oooo może o to w tym chodzi 😉 ja się właśnie dziś w ten odstresowuję, tylko że @ trawa 😉
Stary 2016-02-13, 22:12   #1798
krysztalek88
Zadomowienie

Hej! Trzymam kciuki . A powiedz, jakie jeszcze witaminki bierzesz? Też sie przygotowuję do ciąży, ale mnie ginekolog kazała tylko brać prenatal uno, mówiła, że tam jest wszystko, czego trzeba (kwas foliowy też). [/QUOTE]

Również trzymam za Ciebie kciuki
Ja biorę witaminę D 8000 j.m. na dzień jeszcze ponad msc. potem mam zmniejszyć na 4000 ze względu na ogromny niedobór. Do tego łykam Magnez, witaminę C i Kerabione moja endokrynolog zaleciła przez 3 msc. 2 tabletki dziennie. No i niestety mam subkliniczną niedoczynność tarczycy, więc póki co Eytyrox 25 n jedną tabletkę dziennie. Brałam żelazo, ale ostatnio źle się po nim czułam i odstawiłam. Zauważyłam, że od kąd biorę taki zestaw nie mam takiego łaknienia na słodkie.
Stary 2016-02-13, 22:30   #1799
Urszula1984
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
Hej! Trzymam kciuki . A powiedz, jakie jeszcze witaminki bierzesz? Też sie przygotowuję do ciąży, ale mnie ginekolog kazała tylko brać prenatal uno, mówiła, że tam jest wszystko, czego trzeba (kwas foliowy też).
Również trzymam za Ciebie kciuki
Ja biorę witaminę D 8000 j.m. na dzień jeszcze ponad msc. potem mam zmniejszyć na 4000 ze względu na ogromny niedobór. Do tego łykam Magnez, witaminę C i Kerabione moja endokrynolog zaleciła przez 3 msc. 2 tabletki dziennie. No i niestety mam subkliniczną niedoczynność tarczycy, więc póki co Eytyrox 25 n jedną tabletkę dziennie. Brałam żelazo, ale ostatnio źle się po nim czułam i odstawiłam. Zauważyłam, że od kąd biorę taki zestaw nie mam takiego łaknienia na słodkie.[/QUOTE]

Ok, dzięki za informację! Rany, bierzesz całą furę tego, no ale to uzasadnione. I naprawdę mam nadzieję, że u Ciebie wszystko pójdzie jak po maśle
Urszula1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 23:36   #1800
monika0185
Zakorzenienie

A ja dzisiaj 17 dc a testy owulacyjny ujemny. Nawet w piatek z ciekawości zrobiłam sobie badanie lh i progesteron i faktycznie niski poziom. Nawet wstrzymałam się z duphastonem a miałam brać od 16 dc. Tylko skoro nie było owulacji i wystapi (lub nie) ok 19 dc to jakbym wzieła wcześniej duph to zablokowałby owulacje. Muszę dopytać gina. Zwykle moje cykle to srednio 32-35 wiec owulka wypada po 16 dc cyklu. Zagmatwane to trochę 😊

Pisałyście o sushi. Uwielbiam! Niebo w gębie! Moje ulubione to z łososiem surowym i wędzonym, ogorkiem, avokado, serek philadelfia (nie pamiętam jak się to pisze) sos kabaiaki.

Co do ciąż z przypadku- jakoś mam wrażenie, że nieobserwowane pęcherzyki są bardziej śmiałe i robią swoje. Nawet kiedyś oglądałam film z fizyki kwantowej gdzie było doświadczenie: obserwowane cząsteczki zaczynają się inaczej zachowywać... niż te które są bez obserwatorów. Także coś w tym jest, że im więcej myślimy, obserwujemy to nie wychodzi. Ja pierwszy cykl starań i co? Pęcherzyk się obraził lub wystraszył niczym ryba nadymka 😉 i tak zamienił się w torbiel 😉

Dobrej nocy życzę 😊

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości