![]() |
#1801 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
A ja robie na tarce i nie paćke ![]() ![]() Lulka z 4 kg to na ile osob robisz? ![]() ![]()
![]() |
#1802 |
Wtajemniczenie
|
Placki uwielbiam moja miłość
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 32 tc 100 cm i wagę sprawdzę jak wrócę do domu bo caly weekend byl tak slodko ze mogla poszybowac w gore hehehe
Kawa zaliczona w starbucksie ☕ to lecę dalej po sklepach.
![]() |
#1804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To są Wegierskie, takie większe.... dla całej rodzinki TŻ, 6 nas jest. No 7 z Bartkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Zakorzenienie
|
Jest mi przykro,ale "zaszczytne" pierwsze miejsce nadal należy do mnie
![]()
#1806 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak kupowałam robota kuchennego to pan sie dziwił ze nie chce tarczy do tarcia ziemniakow ![]() ![]() Cytat:
Po fasolce to chyba bym pekla ![]() ![]() Sluz U mnie mega.. Jak nigdy ![]() Wymiary Kurczę az dzis sie zmierze ![]() A na obiad pizza w dominium ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() ![]() Waga Niezły rozrzut wagowy widzę tu mamy ![]() beth - ja Cię ze słodkim całkowicie rozumiem, też mogłabym się obecnie tylko tym odżywiać. Aczkolwiek ja bez problemu wcinam też inne rzeczy. Wagę masz faktycznie niewielką, jak na ten etap i dwójkę dzieciaczków. Możesz spróbować wzbogacać o lepsze kalorie to co jesz - dodawać po łyżeczce masła/oleju dobrego. Spróbuj też tego kremu z awokado czekoladowego - może Tobie podejdzie smak, a awokado mega zdrowe i kaloryczne. Albo koktajl banan+mleko pełnotłuste+płatki jaglane (są w biedrze)+ siemię lniane+dosłodzić miodem/cukrem trzcinowym. Ewentualnie wersja czekoladowa z kakao. Są w necie takie diety na przybieranie na wadze - które właśnie nie polegają na obżeraniu się tylko mądrych kaloriach. Pasy/adaptery Gdzieś czytałam, że te adaptery nie są za dobre - bo przy dużym nacisku wcale dobrze nie trzymają i mogą się rozłączyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
Zadomowienie
|
U mnie dziś na obiad udko i frytki a na deser blok który wczoraj zrobilam
---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- No nie wiem ja mam 4 kaftaniki na 56 .1 czapeczka na 56 i 1 na 62. 1 śpiochy na 56. 2 szt body na 56 i 2 szt na 62 i polarowy pajac na wyjście
#1809 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na all. Sprzedawca, to bodajże Karolcia. Pasy Zapinana zawsze. Dziś pojechałam na zakupy i strasznie się umęczyłam prowadząc auto. Nie będę już sama jeździć, za ciężko. Sen Dziś po raz pierwszy przyśnił mi się nasz synek. Było już po porodzie, a on leżał na moim brzuchu i wpatrywał się we mnie swoimi pięknymi, niebieskimi oczętami. Coś cudownego! ![]()
Ciąża http://www.suwaczki.com/tickers/7470hqvkkbz2t44k.png Poród http://www.suwaczki.com/tickers/7470skjoll5khh75.png Edytowane przez niulka_1985 Czas edycji: 2016-02-16 o 14:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Blok! O mamo! Ale ochoty mi narobiłas!!! Na poczatku ciazy robiłam ciagle, a teraz zapomniałam. Jutro robie ![]() Faktycznie mało masz ubranek, ja tez musze dokupić... Juz w piatek sh bedą stać przede mna otworem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Wtajemniczenie
|
Ja uwielbiam placki, ale trę ziemniaki w robocie a ostatnio upiekłam na blaszce bo stanie i smażenie godzinę już nie dla mnie. I powiem Wam że z piekarnika przepyszne wyszły
![]() Byłam dziś w SH, nie wiem co mi do głowy strzeliło że tam wejśc, nie no wiem, jechałam po wyniki gbs i skoro w mieście już byłam to weszłam tym bardziej że dziś wszystko po 1zł (kurtki po 5zł) i........... stałam ponad godzinę w kolejce ![]() ![]() ![]() ![]() W pasie nie wiem ile mam, nie mam miary krawieckiej ;p Wagowo +15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Beth a co Twojej diety Ineso ma rację, z tego co piszesz to dostarczasz organizmowi sporo kalorii (frytki, słodycze itp), ale głownie pustych może sprobuj jakos sie przemóc powoli zamieniać słodycze na suszone owoce, orzechy, koktajle frytki na warzywa pieczone w ziołach Zresztą dziewczyny tu polecają czesto jakieś zdrowe, proste przepisy wiec z pewnoscią znajdziesz coś dla siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Zadomowienie
|
cześć, jestem po wizycie wczorajszej ginekologicznej 30 tydzień już jest za mną.
A dzisiaj byłam u internisty i mam antybiotyk, na leki wydałam dzisiaj 120 zł tak mnie Pani doktor naszprycowała. Powiem Wam w tajemnicy, że lekko się zdenerwowałam, bo jak internista zobaczył moje badania krwi, to powiedział, że jak dla Niego leukocyty w moczu są za wysokie i to nie jest dobre i przypisuje mi lek. Mam dodatkowo zrobić posiew moczu. A najlepsze jest to, że te same wyniki widziała Pani ginekolog i w ogóle na to nie zareagowała, tylko właśnie zmartwiła się niską hemoglobiną. No idzie zwariować z tymi lekarzami, co jeden to inna teoria leczenia. ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- No i namówiłyście mnie na placki ziemniaczane. Idę obierać pyry. I puścić drugie pranie i zacząć prasować 5 poprzednich. Tych dzieciaczkowych. |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
heh mam nadzieje że nie pekne ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale smacznego ![]() ![]() Położna Powiem Wam, że po raz kolejny wraca mi wiara w ludzi..ja z tych raczej co sceptycznie do wszystkich są nastawieni ![]() Dzwoniła przed chwilą do mnie ta moja położna fajna, co mnie też w szpitalu odwiedzała ostatnio. Dowiedziała się od tego doktora co u Niego byłam wczoraj wieczorem jaka jest sytuacja itp. Podobno gadała z Nim dzisiaj i powiedziała, że nie musiałam jechać do innego miasta do Niego na wizytę bo o 18:30 przyjmował już w moim mieście, a ona u Niego pracuje jako położna- no ale nie wiedziałam. Dała mi swój prywatny numer żebym dzwoniła jakbym się czymś denerwowała i że w każdej chwili mogę jechać na oddział gdyby coś się działo. Wspomniała, że z pępowiną spokojna mam być (kolejna taka informacja, więc tym bardziej looz), z rozwarciem też, ale oczywiście leżeć. No i to nieszczęsne łono..w sensie spojenie. Powiedziała, że lekarz kazał przekazać (bo nie mógł mi tego powiedzieć wprost ![]() I on to wie, bo ucisk na moje spojenie podczas badania nie był wcale taki mocny a ból był nie do zniesienia. Martwię się tą CC, ale położna mówi, że nie ma czym. Następne dziecko urodzę sobie siłami natury jak tak się bardzo upieram... Kabriela no tak to jest z lekarzami i...z rachunkami w aptece. Zdrówka!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1816 |
Winter is coming
|
kejka, no to fajnie z ich strony
![]() U mnie na plusie prawie 7kg, w pasie 97 cm - 32t0d ![]() mój chłop kocha placki, to jedyny obiad bez mięsa, jaki zjada, placki ziemniaczane z gzikiem ![]()
#1817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1818 |
Wtajemniczenie
|
Velika co to gzik???
![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Kejka dobrze ze przynajmniej wiesz na czym stoisz. To u Ciebie cc murowane. No ale trudno najważniejsze Twoje zdrowie w takim przypadku no i ten ból. Ehh bez wątpienia byłby nie do zniesienia |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Zadomowienie
|
I mnie dziś na obiad kręgle ziemniaczane. Uwielbiam!
![]() ![]() W różnych regionach maja inne nazwy, kluski szare, kluski kładzione czy też żelazne. Mnie się kojarzą z obiadem u babci ![]() Z domowych słodyczy po prostu kocham czekoladę z mleka w proszku. Zawsze z mamą robiłyśmy ☺ Kejka kochana super ze strony położnej, tym bardziej że dała ci swój prywatny numer A przecież wcale nie musiala. Naprawdę w dzisiejszym świecie mało takich ludzi. Bardzo się cieszę że masz taka położna i że Cię uspokoiła ![]() Wiem że liczylas na SN Ale jeżeli faktycznie lekarz tak radzi i ta babeczka też to idź załatw ten papierek. |
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Zadomowienie
|
Kabriela, no niestety z wydatkami na leki tak już jest, oby pomogły
![]() Kejka ale cudowna ta położna, widać, ze z powołania i że naprawdę lubi swoją prace ![]() a co do tego zaświadczenia to zrób jak radziła, tym bardziej ze sama wiesz, ze lekarze mają różne podejście i nie wiadomo na kogo trafisz może teraz jak będziesz się bardziej oszczędzać to ból minie i bedzie jakaś szansa na sn, a nawet jeśli nie to trudno i następne urodzisz sn ![]() dobrze, ze uspokoiła Cię jeśli chodzi o szyjkę i pępowine ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Rozeznanie
|
A ja jestem po III genetycznym wiec sie pochwale
![]() Przepływy, wymiary, narządy, pępowina, wody płodowe – WSZYSTKO IDEALNIE ![]() Szyjka OK – zamknięta, 31 mm. Waga – 1688g
#1823 |
Wtajemniczenie
|
Strasznie brzmi to "załatwić papierek"
![]() Renata super, że wszystko na genetycznym okej! Gratki ![]() ![]()
![]() |
#1824 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem wiem i mam nadzieje ze mi się uda teraz coś zdrowiej. Spróbuję dziś tego kremu z awokado. Akurat awokado Lubie wiec może coś dla mnie ![]() ![]() Cytat:
takie też mam postanowienie i postaram się nie dać teraz temu slodkiemu. Obym dala rade. Najwyższy czas zacząć jeść coś pożywnego. Gratulacje! !!
![]() |
#1825 |
Rozeznanie
|
My po usg wszystko cacy.
30t1d. 1580g, o tydzień do przodu, szyjka 4,2cm zamknieta ![]() ![]()
#1826 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny w ogóle na pierwszej stronie jest zrobiona lista z tymi wagami to jak macie ochotę to uzupełnijcie wagi swoich maleństw.
![]() |
#1827 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() renata ![]() Gzik ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gratuluję udanych wizyt ![]() ![]() Kejka prawdziwa połozna z powołania Ci się trafiła ![]() ![]() robię włąsnie sałatkę z pora, pieczarek, kukurydzy i jaj, polecam ![]() -RUCHY- aa i miałam pytac. Czujecie ruchy tak jakby w całym brzuchu już? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
My przed wizytą. ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Ruchy Tak zdecydowanie czuje je wszędzie. Rękami Greta w pachwinach, dupka przesuwa pod żebrami i kopie po obu stronach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Zadomowienie
|
co do placków ziemniaczanych ja zawsze ręcznie trę na papkę. TŻ zjada w wersji po węgiersku a ja tylko i wyłącznie same placki z cukrem
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.