Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-16, 13:11   #1801
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
jak dla mnie to na tarce zdecydowanie paćka

sama nigdy nie robiłam placków, nie dość ze nie mam cierpliwości to jeszcze pewnie palce bym zmasakrowała

jedynie u rodziców od czasu do czasu zjemy

A ja robie na tarce i nie paćke nienawidze paćkowych. Robie na grubych oczkach tarki i one sa takie mega chrupiace

Lulka z 4 kg to na ile osob robisz? kto to bedzie smazyl? w zyciu bym tego nie robila!!

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 13:14   #1802
gosiulka22
Wtajemniczenie

Placki uwielbiam moja miłość u mnie dziś fasolka po bretonsku :P na deser wafelki w czekoladzie
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 13:16   #1803
Polinezyjka
Zakorzenienie

Ja mam 32 tc 100 cm i wagę sprawdzę jak wrócę do domu bo caly weekend byl tak slodko ze mogla poszybowac w gore hehehe

Kawa zaliczona w starbucksie ☕ to lecę dalej po sklepach.
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 13:17   #1804
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
A ja robie na tarce i nie paćke nienawidze paćkowych. Robie na grubych oczkach tarki i one sa takie mega chrupiace

Lulka z 4 kg to na ile osob robisz? kto to bedzie smazyl? w zyciu bym tego nie robila!!

To są Wegierskie, takie większe.... dla całej rodzinki TŻ, 6 nas jest. No 7 z Bartkiem Na szczęście ja nie smażę.
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 13:29   #1805
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Ja chyba jednak rządzę z kg bo mam aż +20!!!!
Jest mi przykro,ale "zaszczytne" pierwsze miejsce nadal należy do mnie

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 13:56   #1806
kopycio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
A na tarce się ściera na taką paćkę czy raczej wiórki? Bo ja raz zrobiłam z wiórków (kocham szatkownicę ) i rodzina zgodnie stwierdziła, że woli z paćki. Jakbym miała ręcznie trzeć takie ilości to chyba byśmy placki jedli najwyżej raz do roku...

Jak kupowałam robota kuchennego to pan sie dziwił ze nie chce tarczy do tarcia ziemniakow a ja nie lubie ziemniaczanych plackow

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Placki uwielbiam moja miłość u mnie dziś fasolka po bretonsku :P na deser wafelki w czekoladzie

Po fasolce to chyba bym pekla zazdroszczę ze możecie jesc tskie rzeczy.. Ja np uwielbiam ruskie pierogi ale musza byc z podsmażona cebulka, a ona Ewidentnie mi nie sluzy

Sluz
U mnie mega.. Jak nigdy

Wymiary
Kurczę az dzis sie zmierze

A na obiad pizza w dominium
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 13:56   #1807
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
U mnie w domu się mieli w maszynce do mięsa. Szybciej, przyjemniej, a placki mają przyjemną konsystencję
Mam nawet takie pojemnik do blendera z tarczami na tarcie placków - nigdy nie użyłam. Już pomijając obieranie ziemniaków, to jeszcze to smażenie No wolę zjeść u kogoś

Waga

Niezły rozrzut wagowy widzę tu mamy Trochę mnie pocieszyłyście. Ale i tak mogłabym rzucić to słodkie :powiedzialawcinajacczeko lade:

beth - ja Cię ze słodkim całkowicie rozumiem, też mogłabym się obecnie tylko tym odżywiać. Aczkolwiek ja bez problemu wcinam też inne rzeczy. Wagę masz faktycznie niewielką, jak na ten etap i dwójkę dzieciaczków. Możesz spróbować wzbogacać o lepsze kalorie to co jesz - dodawać po łyżeczce masła/oleju dobrego. Spróbuj też tego kremu z awokado czekoladowego - może Tobie podejdzie smak, a awokado mega zdrowe i kaloryczne. Albo koktajl banan+mleko pełnotłuste+płatki jaglane (są w biedrze)+ siemię lniane+dosłodzić miodem/cukrem trzcinowym. Ewentualnie wersja czekoladowa z kakao.
Są w necie takie diety na przybieranie na wadze - które właśnie nie polegają na obżeraniu się tylko mądrych kaloriach.

Pasy/adaptery
Gdzieś czytałam, że te adaptery nie są za dobre - bo przy dużym nacisku wcale dobrze nie trzymają i mogą się rozłączyć.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-16, 14:14   #1808
kajaja
Zadomowienie

U mnie dziś na obiad udko i frytki a na deser blok który wczoraj zrobilam

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Ja przytyłam 13 kg także jeszcze nie , ale obwód w pasie 95 cm.
Ja jestem chyba mistrzem w najmniejszej ilości ubranek Do waszych zbiorów to nie mam w zasadzie nic
No nie wiem ja mam 4 kaftaniki na 56 .1 czapeczka na 56 i 1 na 62. 1 śpiochy na 56. 2 szt body na 56 i 2 szt na 62 i polarowy pajac na wyjście
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 14:14   #1809
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość

Mam wrażenie, ze masz za mocno wypchana podusie na środku. Ona tam powinna byc prawie zupełnie płaska.
Póki co nie będę używać podusi. To był komplet i całkiem cenowo atrakcyjny, więc wzięłam. Poduszkę będzie miał młody na później. Jeżeli chodzi o motylka, to tak samo. Kupiłam go, aby zaoszczędzić na wysyłce.
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość

Teściowa na widok listonosza też tak reaguje jak na kurierów czy już sobie odpuścila?
Fajne rzeczy ale tez mi się wydaje, ze podusia jest za bardzo wypchana.
Traf chciał, że cały dzień była we Włocławku na zakupach i nic nie widziała, a było co oglądać, bo przyjechało 3 różnych kurierów i listonosz uff. ... szczęście!

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość

Niulka super Twoja paczka! Gdzie zamawiałas???
Na all. Sprzedawca, to bodajże Karolcia.

Pasy
Zapinana zawsze. Dziś pojechałam na zakupy i strasznie się umęczyłam prowadząc auto. Nie będę już sama jeździć, za ciężko.

Sen
Dziś po raz pierwszy przyśnił mi się nasz synek. Było już po porodzie, a on leżał na moim brzuchu i wpatrywał się we mnie swoimi pięknymi, niebieskimi oczętami. Coś cudownego! Jak mi się przypomina, to mam łezki w oczach......

Edytowane przez niulka_1985
Czas edycji: 2016-02-16 o 14:22
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 14:21   #1810
kopycio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

No nie wiem ja mam 4 kaftaniki na 56 .1 czapeczka na 56 i 1 na 62. 1 śpiochy na 56. 2 szt body na 56 i 2 szt na 62 i polarowy pajac na wyjście

Blok! O mamo! Ale ochoty mi narobiłas!!! Na poczatku ciazy robiłam ciagle, a teraz zapomniałam. Jutro robie)

Faktycznie mało masz ubranek, ja tez musze dokupić... Juz w piatek sh bedą stać przede mna otworem
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 14:22   #1811
Smarrita
Wtajemniczenie

Ja uwielbiam placki, ale trę ziemniaki w robocie a ostatnio upiekłam na blaszce bo stanie i smażenie godzinę już nie dla mnie. I powiem Wam że z piekarnika przepyszne wyszły no i zdrowsze bo bez oleju;p

Byłam dziś w SH, nie wiem co mi do głowy strzeliło że tam wejśc, nie no wiem, jechałam po wyniki gbs i skoro w mieście już byłam to weszłam tym bardziej że dziś wszystko po 1zł (kurtki po 5zł) i........... stałam ponad godzinę w kolejce No ale zamist 124zł wydałam 13

W pasie nie wiem ile mam, nie mam miary krawieckiej ;p Wagowo +15
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-16, 14:24   #1812
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Mam nawet takie pojemnik do blendera z tarczami na tarcie placków - nigdy nie użyłam. Już pomijając obieranie ziemniaków, to jeszcze to smażenie No wolę zjeść u kogoś

Waga

Niezły rozrzut wagowy widzę tu mamy Trochę mnie pocieszyłyście. Ale i tak mogłabym rzucić to słodkie :powiedzialawcinajacczeko lade:

beth - ja Cię ze słodkim całkowicie rozumiem, też mogłabym się obecnie tylko tym odżywiać. Aczkolwiek ja bez problemu wcinam też inne rzeczy. Wagę masz faktycznie niewielką, jak na ten etap i dwójkę dzieciaczków. Możesz spróbować wzbogacać o lepsze kalorie to co jesz - dodawać po łyżeczce masła/oleju dobrego. Spróbuj też tego kremu z awokado czekoladowego - może Tobie podejdzie smak, a awokado mega zdrowe i kaloryczne. Albo koktajl banan+mleko pełnotłuste+płatki jaglane (są w biedrze)+ siemię lniane+dosłodzić miodem/cukrem trzcinowym. Ewentualnie wersja czekoladowa z kakao.
Są w necie takie diety na przybieranie na wadze - które właśnie nie polegają na obżeraniu się tylko mądrych kaloriach.

Pasy/adaptery
Gdzieś czytałam, że te adaptery nie są za dobre - bo przy dużym nacisku wcale dobrze nie trzymają i mogą się rozłączyć.
Musze wypróbować ten koktajl o którym piszesz, bardzo lubię takie miksy.

Beth a co Twojej diety Ineso ma rację, z tego co piszesz to dostarczasz organizmowi sporo kalorii (frytki, słodycze itp), ale głownie pustych
może sprobuj jakos sie przemóc powoli zamieniać słodycze na suszone owoce, orzechy, koktajle
frytki na warzywa pieczone w ziołach
Zresztą dziewczyny tu polecają czesto jakieś zdrowe, proste przepisy wiec z pewnoscią znajdziesz coś dla siebie
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 14:33   #1813
Kabriela
Zadomowienie

cześć, jestem po wizycie wczorajszej ginekologicznej 30 tydzień już jest za mną.
A dzisiaj byłam u internisty i mam antybiotyk, na leki wydałam dzisiaj 120 zł tak mnie Pani doktor naszprycowała.

Powiem Wam w tajemnicy, że lekko się zdenerwowałam, bo jak internista zobaczył moje badania krwi, to powiedział, że jak dla Niego leukocyty w moczu są za wysokie i to nie jest dobre i przypisuje mi lek. Mam dodatkowo zrobić posiew moczu.
A najlepsze jest to, że te same wyniki widziała Pani ginekolog i w ogóle na to nie zareagowała, tylko właśnie zmartwiła się niską hemoglobiną. No idzie zwariować z tymi lekarzami, co jeden to inna teoria leczenia.

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

No i namówiłyście mnie na placki ziemniaczane. Idę obierać pyry. I puścić drugie pranie i zacząć prasować 5 poprzednich. Tych dzieciaczkowych.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 14:39   #1814
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Jak kupowałam robota kuchennego to pan sie dziwił ze nie chce tarczy do tarcia ziemniakow a ja nie lubie ziemniaczanych plackow

Po fasolce to chyba bym pekla zazdroszczę ze możecie jesc tskie rzeczy.. Ja np uwielbiam ruskie pierogi ale musza byc z podsmażona cebulka, a ona Ewidentnie mi nie sluzy

Sluz
U mnie mega.. Jak nigdy

Wymiary
Kurczę az dzis sie zmierze

A na obiad pizza w dominium

heh mam nadzieje że nie pekne nie jadlam jeszcze w ciąży wiec dziś zrobiłam próbę pierogi ruskie pyszne i tylko z cebulką ale tez teraz nie mogę jeść bo mam okropna zgage po nich

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam placki, ale trę ziemniaki w robocie a ostatnio upiekłam na blaszce bo stanie i smażenie godzinę już nie dla mnie. I powiem Wam że z piekarnika przepyszne wyszły no i zdrowsze bo bez oleju;p

Byłam dziś w SH, nie wiem co mi do głowy strzeliło że tam wejśc, nie no wiem, jechałam po wyniki gbs i skoro w mieście już byłam to weszłam tym bardziej że dziś wszystko po 1zł (kurtki po 5zł) i........... stałam ponad godzinę w kolejce No ale zamist 124zł wydałam 13

Pokaż fotki zdobyczy
Stary 2016-02-16, 14:40   #1815
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
To są Wegierskie, takie większe.... dla całej rodzinki TŻ, 6 nas jest. No 7 z Bartkiem Na szczęście ja nie smażę.
A to ja po węgiersku nie lubie
Ale smacznego i odpoczywaj a nie trzesz 4 kg ziemniaków!

Położna

Powiem Wam, że po raz kolejny wraca mi wiara w ludzi..ja z tych raczej co sceptycznie do wszystkich są nastawieni

Dzwoniła przed chwilą do mnie ta moja położna fajna, co mnie też w szpitalu odwiedzała ostatnio. Dowiedziała się od tego doktora co u Niego byłam wczoraj wieczorem jaka jest sytuacja itp. Podobno gadała z Nim dzisiaj i powiedziała, że nie musiałam jechać do innego miasta do Niego na wizytę bo o 18:30 przyjmował już w moim mieście, a ona u Niego pracuje jako położna- no ale nie wiedziałam. Dała mi swój prywatny numer żebym dzwoniła jakbym się czymś denerwowała i że w każdej chwili mogę jechać na oddział gdyby coś się działo. Wspomniała, że z pępowiną spokojna mam być (kolejna taka informacja, więc tym bardziej looz), z rozwarciem też, ale oczywiście leżeć. No i to nieszczęsne łono..w sensie spojenie.

Powiedziała, że lekarz kazał przekazać (bo nie mógł mi tego powiedzieć wprost), że mam iść do ortopedy tylko i wyłącznie po papier...bo boi się, że jeśli trafię na jakiegoś złego ginekologa to każą mi rodzić naturalnie, a wg Niego nie powinnam. Mam mieć papier od specjalisty, bo zarówno on jak i mój prowadzący, nawet jak wystawią coś takiego, to może mi się trafić ginekolog-położnik, który stwierdzi, że dam radę...są tacy w mojej okolicy a on nie chce mnie narażać wiadomo na co.
I on to wie, bo ucisk na moje spojenie podczas badania nie był wcale taki mocny a ból był nie do zniesienia.

Martwię się tą CC, ale położna mówi, że nie ma czym. Następne dziecko urodzę sobie siłami natury jak tak się bardzo upieram...

Kabriela
no tak to jest z lekarzami i...z rachunkami w aptece. Zdrówka!

Mikołaj <3

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-16, 14:45   #1816
velika
Winter is coming

kejka, no to fajnie z ich strony widać, że się tobą przejmują. A cc się nie bój, to najbezpieczniejsza opcja dla ciebie
U mnie na plusie prawie 7kg, w pasie 97 cm - 32t0d
mój chłop kocha placki, to jedyny obiad bez mięsa, jaki zjada, placki ziemniaczane z gzikiem ale są u nas rzadko, bo nikomu się nie chce trzeć ziemniaków... ale może jutro zrobimy hmm

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 14:49   #1817
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
U mnie w szpitalu zapowiedzieli, że starsze dzieci nie moga spać w pokoju rodzinnym
no wlasnie wydaje mi sie to raczej logiczne, ze starszaki tam byc nie moga... wiec pewnie bede w normalnym dwuosobowym z mloda, a malz bedzie nas odwiedzal, po poludniu z mlodym, a przed poludniem raczej bez - wtedy au pair bedzie sie z mlodym bawic. ogarnie jego obiad i drzemke, ale sniadanie i pomiar krzepliwosci/dobranie dawki i podanie leku to juz malz musi zrobic (chociaz tez sie nie przyklada za bardzo do nauki ja kurna chata 2dniowy kurs przeszlam z tego). mysle, ze to wszystko da sie ogarnac, ale musze obmyslec rozne wersje czasowe - bo jak sie zacznie w nocy, to mi kurde srednio pasuje... z reszta jak wiekszosci z was
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 14:51   #1818
gosiulka22
Wtajemniczenie

Velika co to gzik???

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Kejka dobrze ze przynajmniej wiesz na czym stoisz. To u Ciebie cc murowane. No ale trudno najważniejsze Twoje zdrowie w takim przypadku no i ten ból. Ehh bez wątpienia byłby nie do zniesienia
Stary 2016-02-16, 14:52   #1819
patulinka94
Zadomowienie

I mnie dziś na obiad kręgle ziemniaczane. Uwielbiam!
W różnych regionach maja inne nazwy, kluski szare, kluski kładzione czy też żelazne.
Mnie się kojarzą z obiadem u babci

Z domowych słodyczy po prostu kocham czekoladę z mleka w proszku. Zawsze z mamą robiłyśmy ☺

Kejka kochana super ze strony położnej, tym bardziej że dała ci swój prywatny numer A przecież wcale nie musiala. Naprawdę w dzisiejszym świecie mało takich ludzi. Bardzo się cieszę że masz taka położna i że Cię uspokoiła
Wiem że liczylas na SN Ale jeżeli faktycznie lekarz tak radzi i ta babeczka też to idź załatw ten papierek.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-16, 14:54   #1820
lucy111
Zadomowienie

Kabriela, no niestety z wydatkami na leki tak już jest, oby pomogły

Kejka ale cudowna ta położna, widać, ze z powołania i że naprawdę lubi swoją prace
a co do tego zaświadczenia to zrób jak radziła, tym bardziej ze sama wiesz, ze lekarze mają różne podejście i nie wiadomo na kogo trafisz

może teraz jak będziesz się bardziej oszczędzać to ból minie i bedzie jakaś szansa na sn, a nawet jeśli nie to trudno i następne urodzisz sn

dobrze, ze uspokoiła Cię jeśli chodzi o szyjkę i pępowine
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 14:55   #1821
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Pokaż fotki zdobyczy
Nie ma się czym chwalic, zero maleńkich ciuszków, tylko coś dla siebie na lato i dla starszej córy takie ciuchy po podwórku albo na plac zabaw ;p

Kejka- super masz tą położną Załatwiaj papiery skoro tak lekarz sugeruje
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 15:01   #1822
renata3_
Rozeznanie

A ja jestem po III genetycznym wiec sie pochwale
Przepływy, wymiary, narządy, pępowina, wody płodowe – WSZYSTKO IDEALNIE
Szyjka OK – zamknięta, 31 mm.
Waga – 1688g
Stary 2016-02-16, 15:06   #1823
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Strasznie brzmi to "załatwić papierek"

Renata super, że wszystko na genetycznym okej! Gratki Uwielbiam takie dobre wiadomości

Mikołaj <3

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-16, 15:23   #1824
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość

Waga

Pasy/adaptery

Wiem wiem i mam nadzieje ze mi się uda teraz coś zdrowiej. Spróbuję dziś tego kremu z awokado. Akurat awokado Lubie wiec może coś dla mnie tyć nie chce więcej bo chuda nie jestem ale zdrowiej trzeba jak najbardziej! Dzięki

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Musze wypróbować ten koktajl o którym piszesz, bardzo lubię takie miksy.

Beth a co Twojej diety Ineso ma rację, z tego co piszesz to dostarczasz organizmowi sporo kalorii (frytki, słodycze itp), ale głownie pustych
może sprobuj jakos sie przemóc powoli zamieniać słodycze na suszone owoce, orzechy, koktajle
frytki na warzywa pieczone w ziołach
Zresztą dziewczyny tu polecają czesto jakieś zdrowe, proste przepisy wiec z pewnoscią znajdziesz coś dla siebie

takie też mam postanowienie i postaram się nie dać teraz temu slodkiemu. Obym dala rade. Najwyższy czas zacząć jeść coś pożywnego.

Cytat:
Napisane przez renata3_ Pokaż wiadomość
Waga – 1688g
Gratulacje! !!

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 15:25   #1825
Agnessssa
Rozeznanie

My po usg wszystko cacy.
30t1d. 1580g, o tydzień do przodu, szyjka 4,2cm zamknieta a najważniejsze Adam obrócił się glowka w dół no i przepływy dobre. LOZYSKO 2 stopeien dojrzałości. Dostałam skierowanie do kardiologa bo mam wysoki puls chciał do szpitala ale ublagalam na razie kardiolog.
Stary 2016-02-16, 15:27   #1826
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
My po usg wszystko cacy.
30t1d. 1580g, o tydzień do przodu, szyjka 4,2cm zamknieta a najważniejsze Adam obrócił się glowka w dół no i przepływy dobre. LOZYSKO 2 stopeien dojrzałości. Dostałam skierowanie do kardiologa bo mam wysoki puls chciał do szpitala ale ublagalam na razie kardiolog.
gratulacje

Dziewczyny w ogóle na pierwszej stronie jest zrobiona lista z tymi wagami to jak macie ochotę to uzupełnijcie wagi swoich maleństw.

Stary 2016-02-16, 15:29   #1827
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość

No to mamy po równo, z tym,że nie mam kaftaników tylko pajace Do tego wszystko wrzucone do komody i nabiera mocy urzędowej

renata

Gzik To są zimniaki z Twarogiem w śmietanie z np szczypiorkiem czy rzodkiewką

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 15:31   #1828
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość

Z piekarnika tez pycha
Cytat:
Waga – 1688g
Cytat:
My po usg wszystko cacy.

gratuluję udanych wizyt

Kejka prawdziwa połozna z powołania Ci się trafiła Ja zauważyłam po moim szpitalu, ze te młode są lepsze. Wyluzowane bardziej, mniej rygorystyczne. Może tylko u mnie tak jest, ale te starsze mnie denerwowały. Co jedna to miała swoje mądrości, inne niż jej poprzedniczka

robię włąsnie sałatkę z pora, pieczarek, kukurydzy i jaj, polecam

-RUCHY-

aa i miałam pytac. Czujecie ruchy tak jakby w całym brzuchu już?
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 15:34   #1829
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Waga – 1688g

Cytat:
My po usg wszystko cacy.
Super dziewczyny że u Was wszystko dobrze no i maluszki ładnie Wam rosną! ☺
My przed wizytą.

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Ruchy
Tak zdecydowanie czuje je wszędzie. Rękami Greta w pachwinach, dupka przesuwa pod żebrami i kopie po obu stronach
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 15:36   #1830
beth007
Zadomowienie

co do placków ziemniaczanych ja zawsze ręcznie trę na papkę. TŻ zjada w wersji po węgiersku a ja tylko i wyłącznie same placki z cukrem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości