Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-18, 07:15   #2101
kropcia007
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Musze sie pożalić przyszły wyniki moich nietolerancji - cały nabiał i jaja ...
Także wszystko co na mleku maśle śmietanie sery i jaja musze odstawić na pol roku i wtedy rotacyjnie wprowadzać raz na 4 dni

Dodałam Wam jedno zdj na FB z sesji brzuszkowej

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 07:19   #2102
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Większośc nas do klubu należy, nie lepiej przepisy wrzucac właśnie tam? Wszystko byłoby ładnie posortowane a na forum ciężko odszukac później, co Wy na to?
Jestem przeciw, bo mnie w klubie nie ma I chyba dużo dziewczyn jest w takiej sytuacji.

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

Polinezyjka- nic mi nie mów o słodkim, bo ja na pewno będę musiała zrobic jakis detoks. Tak mnie ciagnie do słodkiego, ze nie moge sie opanować. Rano staram się jeśc owsianke na słodko, w południe lekki lunch i wieczorem jemy w trójke cieplą kolację (hit Emilki- ciecierzyca w sosie pomidorowym ostatnio), ale pomiędzy lecą czekoladki, żelki... ech szkoda gadać .
Trzy posiłki to faktycznie mało, może dlatego aż tak Cię ciągnie. najlepsze jest 5.
Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość

ja się boję koszmaru w stylu mam rodzić i nie ogarnęłam bożeny
Mam to samo A już w ogóle koszmar jak do tego dojdą pachy i łydki. Efekt jest taki, że teraz golę się częściej niż wcześniej mimo, że to takie trudne.
Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
Nawet nie mam siły was nadrabiac, wiem tylko,ze wczoraj było cos o plackach ziemniaczanych:p ja wczoraj zjadlam placki z cukinii..tez dobre:p
Mój tata robi latem cukinię z małym dodatkiem ziemniaków - pycha
Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
dziewczyny tak z innej beczki, chcialabym zrobic sałatke: rukola, pieczony burak i ser kozi, mysle tez o zrobieniu pasty jajecznej z avocado, jadła któras? jak to smakuje, bo połaczenie wydaje sie dziwne, a nigdy nie robilam, nie chcialabym przypału
Uwielbiam kanapki: serek naturalny, plasterki awokado, plasterki jajka na twardo, majonez, szypiorek/rukola I nie wiem czemu pasta jajko+awokado już mi tak nie smakuje Dodaję też trochę majonezu, oliwę, szczypiorek, czosnek - no ale to nie to co kanapki.
Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
A i widziałam bilbord reklama Careffura za 79,99 jakis mega box pieluszek pampers
Byłam, ale u mnie 2 nie było.
Cytat:
Ja miałam wrażenie że pampersy z carrefura są cieńsze i mniej chłonne niż te kupione w kauflandzie czy tesco
Hmm trochę dziwne, bo firma sobie psuje wizerunek. Mogą robić gorszą jakość ale jak robią to pod brand sklepu, albo jakieś specjalne wydanie produktu pod inną nazwą.

cloche, gosiaczek - wzór bawełny w linku i w fotce poniżej.
http://craftspot.pl/bawelna/171-tkan...-indianie.html
Dzięki za pomoc!

Wczoraj miałam męczący dzień - najpierw wizyta u położnej i wykład na temat połogu. OMG, a człowiek myślał, że po porodzie to z górki z dolegliwościami i utrudnieniami Popołudniu wizyta u gina prywatna. Mały 1700 niecałe, ale on też powiedział, że trudno to porównać z poprzednim badaniem - bo tamto było na innym aparacie, a one mają też różne siatki centylowe wprowadzone. Szyjka ok, więc luz. Kolejna wizyta już trochę szybciej, bo 11.03.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 07:20   #2103
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Miałaś jakies objawy tej nietolerancji, ze robiłaś badania?
Stary 2016-02-18, 07:20   #2104
Polinezyjka
Zakorzenienie

Sny

Ja to już jakieś przegiecie!!! Snilo mi się 50 murzynów i miałam byc zona każdego z nich. I im tlumacze ze sie pomylili ze to oni mogą mieć wiele kobiet, a nie ze ja kobieta mam należeć do wielu mężczyzn. Przestraszyłam sie ze jak mnie tych 50 czarnych będzie"chciało" to w zyciu nie uda mi sie stad uciec. No koszmar zycia.

Miałam jeszcze drugi sen :O tam gdzie szukam buty ślubne pojechalam sobie szpilki czarne uszyć takie zwykle do jeansów czy na rozmowę o prace, i tak mi uszyli żeby mnie mój koślawy paluch nie bolał (tal zresztą jak w ślubnych). Dzwonie po męża bo daleko to od Krakowa żeby po mnie przyjechał.

No i wychodzę a ten zajeżdża jakimś wielkim białym autem cos ala hammer i mówi mi ze musi przetestować :O

No i zjechalo sie masę jego znajomych (których nie znam:O) by oglądnąć auto i rozmawiali na jego temat używając takich mądrych motoryzacyjnych zwrotów których nie rozumiałam, cos o jakiś cylindrach i tłokach rozmawiali w tym aucie, o pojemności i maxymalnej prędkości

No ale ten sen przynajmniej byl nornlany, tu mnie nikt nie chcial posiadać i gwalcic ! Bo z murzynami to dziękuję.
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 07:31   #2105
MiniMonix
Zakorzenienie

Oj, przegapiłam wczoraj swój początek 34 tygodnia :p

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 07:36   #2106
annihilate
Rozeznanie

Haha Poli Twoje sny masakra Mi się znowu zwierzęta śniły, zostałam zaatakowana przez jakieś niebieskie sówki i bardzo bolało jak mnie dziobały Potem miałam sen, że musiałam zwierzętom po jednym z każdego gatunku szałas w lesie budować, prawie jak Noe byłam

Pampersy
Ja mam jedną paczkę jedynek tylko, potem dokupimy dwójki nawet przy dużym dziecku radzę od jedynek zacząć Ich nie jest jakoś dużo w paczce a szybko pójdą.

Pranie
To tak na oko jeszcze ze 4 mi zostały, a już ze dwa razy tyle zrobiłam :P chciałabym mieć wszystko szybciej zrobione żeby potem mieć świadomość, że już nic nie muszę bo wszystko gotowe :P tylko lenia mam strasznego do tego...

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 07:38   #2107
renata3_
Rozeznanie

Zobaczcie co znalazlam w Rossmannie, krochmal do kapieli od urodzenia jako alternatywa dla emolium itp.
http://www.rossmann.pl/Produkt/Atope...8844,6401,6094

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-18, 07:39   #2108
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Velika od kiedy idziesz na l4?
a nie wiem najwcześniej 1.03, ale może pociągnę jeszcze trochę jeszcze tydzień dłużej... zobaczymy też co powie moja gin, jak mi pozwoli jeszcze ciut popracować, to popracuję ;]

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Także wszystko co na mleku maśle śmietanie sery i jaja musze odstawić na pol roku i wtedy rotacyjnie wprowadzać raz na 4 dni
o kurcze, koszmar jakiś to co jeść w takim razie?

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Sny

Ja to już jakieś przegiecie!!! Snilo mi się 50 murzynów i miałam byc zona każdego z nich. I im tlumacze ze sie pomylili ze to oni mogą mieć wiele kobiet, a nie ze ja kobieta mam należeć do wielu mężczyzn. Przestraszyłam sie ze jak mnie tych 50 czarnych będzie"chciało" to w zyciu nie uda mi sie stad uciec. No koszmar zycia.

Ineso gratuluję wizyty

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 07:39   #2109
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Tylko spokojnie, ja ani za pranie się nie wzięłam więc nie spiesz się i do trzymaj mi towarzystwa na luzie...
Ja też nie, plus nie mam jeszcze kupionej apteki, także dołączam do wyluzowanych

SNY
Myśmy wczoraj na wieczór oglądali A.I. Sztuczna Intelignecja (ten film jest taaaki słodki ), plus doszła wczoraj druga paczunia ubrań i 3/4 nie ma metki z rozmiarem. Mój mózg to zmiksował i całą noc śniło mi się, że mieliśmy dzieci roboty różnej wielkości (0-3m, 3-6m, 6-9m, itd.) i różnej płci i ciągle je ubierałam w jakieś ubranka, żeby pomierzyć rozmiary A te dzieci-roboty robili właśnie w różnym wieku, żeby je sobie wymieniać jak niby-rosną
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes

Edytowane przez Linaewen
Czas edycji: 2016-02-18 o 07:48
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 07:47   #2110
GGI
Zakorzenienie

Dzień Dobry
Boje się pisać żeby nie zapeszyć ale głowa przestała boleć w nocy ją czułam i to konkretnie ale usnęłam ze zmeczenia i do rana przeszło na szczescie. oby nie wróciło.
Nadrobiłam Was od wczoraj i nie tylko ja fatalnie się czuje mam nadzieje ze te fronty przejda bokiem i już nie wrócą tylko nam super nastroje i samopoczucie

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie Mój synek waży 2246g +/- 336,88g Ale bardzo ciężko było go zmierzyć i może być większy, słowa mojej gin Główka jest bardzo niziutko, ale z szyjką jeszcze ok. Mam się bardzo oszczędzać. Boli mnie spojenie, ale sprawdziła i na szczęście się nie rozchodzi I gbs mi już pobrała jednak bo myśli, że mogę urodzić szybciej. Ale te 4 tygodnie muszę się jeszcze postarać wytrzymać. Następna wizyta za 3 tygodnie, 9.03
suerowo kurka ciekawe ile moja ma ale jeszcze tydzien muszę wytrzymać do wizyty!

salud
współczuje Ci choroby i samopo`czucia wracaj szybko do formy..

gosiaczek jak dobrze pamietam pisałaś że szwagier chciał kupić szumisia ale się nie chwaliłaś czy kupił chyba ze uciekł mi post.... czy my oczymś nie wiemy..........
aaaa doczytałam już no to superowy kolejny prezencik od szwagra

sunshine no cudnie najważniejsze że wszystko ok ale z ta szyjką i badanie przez usg powłok brzusznych to jakaś kpina

MIniMonix dobrze że już w domq leż i kuruj się....

akinomka piękny brzusio dołączam się do pępuszka (3 cycka jak Poli mówi )
Stary 2016-02-18, 07:56   #2111
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Mamusie kwietniowe - część V :-)

Jeah znow przespalam cala nic z przerwa na siku o 6:20️ i snilo mi sie ze urodzilam...Mikolaj mial czarna czuprynke i w ogole

Kropcia co Ty? Masakra. Ja kiedys chorowalam na skaze bialkowa. Koszmar, ale na szczescie przeszlo...

Akinomka super brzusio

Poli te Twoje snyczytasz albo ogladasz jakis dziwacta pewnie ze Ci sie tak sni?

Gosiaczek mi wyskoczyla wczoraj na fejsie na tej stronce co wrzucilamza 169 zl

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2016-02-18 o 07:57
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-18, 08:11   #2112
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe - część V :-)

Velila wszystko oprócz tych produktów ja aż tak nabiału nie jem ale mleko do kawki czy kawałek serniczka lubiłam masła tez zawsze dużo dawałam. Wszystkie ciasta maja jaja lub mleko. Wiec teraz mięcho z warzywami kasze z owocami na sniadanie i czytanie wszystkich składów mnie czeka. Mleczna czekoladka tez musi sie ze mną pożegnać i lody bedzie cieżko ale dam radę ...

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 08:13   #2113
MiniMonix
Zakorzenienie

GGI

Leżę i już myślę czy by nie iść nastawić prania :p ale korciiii

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 08:48   #2114
Agnessssa
Rozeznanie

Jeju ja to chyba cały dzień dIsiaj będę spać... Mały też widać że dzisiaj ma śpiący dzień... wstałam umylam się i zamiast się rozruszać to położyłam się znów i na godzinkę prawie usnelam... wstaje coś zjem i chyba dalej w kime idę
Stary 2016-02-18, 08:52   #2115
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Jeah znow przespalam cala nic z przerwa na siku o 6:20️ i snilo mi sie ze urodzilam...Mikolaj mial czarna czuprynke i w ogole

Poli te Twoje snyczytasz albo ogladasz jakis dziwacta pewnie ze Ci sie tak sni?
Ale super sen plus świetna noc! ja to od początku ciąży spaceruje do kibelka i ani razu się nie zdarzyło bym po prostu przespała całą noc.

Po za tym wczoraj wzięłam drugą dawkę antybiotyku i jakoś po nim mi się chce straszeni spać.

A co do snów i oglądania/czytania - no to by było normalne, bo tak zawsze miałam! A teraz to ja nie wiem skąd te debilne sny nie czytałam, nie rozmawiałam i nie oglądałam ostatnio nic w ten deseń (zresztą co to musiałoby być hehehhe) .
Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Jeju ja to chyba cały dzień dIsiaj będę spać... Mały też widać że dzisiaj ma śpiący dzień... wstałam umylam się i zamiast się rozruszać to położyłam się znów i na godzinkę prawie usnelam... wstaje coś zjem i chyba dalej w kime idę
Ja zrobiłam podobnie, wstałam posiedzialam chwilkę z mężem i gdy on poszedł do pracy o 8:30 ja poszłam na godzinę jeszcze spać
I teraz czuję się super!
21 tc córeczka
Stary 2016-02-18, 09:03   #2116
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
dokłładnie tak samo zrobiłam jak Ty wstałam zjadłam toaleta poranna nadrobienie wizażu i budzie się po kolejnej drzemce
Stary 2016-02-18, 09:07   #2117
Smarrita
Wtajemniczenie

Poli prxyznaj sie ze marzy ci sie seks grupowy

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 09:07   #2118
madziara889
Zakorzenienie

Witam z rana, ja jeszcze leże w łóżku
Wczoraj zasnęłam około 22 i do 5 spałam jak aniołek, później półtorej godziny przerwy w spaniu i przysnęłam do 9.30

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Cloche spokojnie ja tez nie piore jeszcze ani nie prasuje. Torby tez nie pakuje bo nie mam nic nawet koszul jeszcze nie ogarnelam cały marzec przede mną
Dołączam do wyluzowanych.
Z praniem muszę czekać na pralkę no i w końcu kupić proszek. Koszulę mam jedną z przypałową żyrafą. Apteki jeszcze nie zamówiłam, bo nie mają kilju rzeczy na stanie, które chcę, więc czekam.

Kropcia współczuję ograniczeń. Ja bez nabiału bym umarła, to moje podstawowe jedzenie, mięso może nieistnieć.

Poli Twoje sny są niemożliwe

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2016-02-18 o 09:12
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 09:11   #2119
patulinka94
Zadomowienie

Hej kochane
My leżymy w szpitalnym łóżku. Ciężko było zasnąć bo ciągle spinala się macica. Rano na ktg pisały się regularne skurcze które no dość silnie odczuwalam do tego ból podbrzusza i części krzyżowej kręgosłupa- tak jak miałam przy miesiaczce. Więc wczorajsza kroplowka z podwójną dawka magnezu nie pomogła. Teraz mam kolejną kroplowke i dalej dostaje sterydy w dupsko. Też boli...
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-18, 09:11   #2120
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:

hhehehehhehe z murzynami hehhehehhe

Hit z grupy na FB (mamy )
Babka pyta czy wierzyć wróżką, bo jej partner ZNOWU poszedł do wróżki i ta mu wywróżyła lepszą przyszłość - że będzie miał nowy lepszy związek i nowe dziecko z inną lepszą kobietą

Może wróżka ma na niego chętkę
21 tc córeczka
Stary 2016-02-18, 09:12   #2121
patulinka94
Zadomowienie

Kejka A tobie jakie skurcze pisały się na KTG?
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 09:13   #2122
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Hej kochane
My leżymy w szpitalnym łóżku. Ciężko było zasnąć bo ciągle spinala się macica. Rano na ktg pisały się regularne skurcze które no dość silnie odczuwalam do tego ból podbrzusza i części krzyżowej kręgosłupa- tak jak miałam przy miesiaczce. Więc wczorajsza kroplowka z podwójną dawka magnezu nie pomogła. Teraz mam kolejną kroplowke i dalej dostaje sterydy w dupsko. Też boli...
Matko !!! regularne skórcze kurka dobrze że kroplówy dostajesz mam nadzieje że rozgonią te skórcze bo jeszcze za wcześnie!!!
Stary 2016-02-18, 09:15   #2123
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochane
Dobrze, że leżysz w szpitalu i mogą to kontrolować.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-18, 09:37   #2124
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej kochane
Oj biedna. Dobrze ze jesteś w szpitalu pod opieką bo w domu to bys schizy miała. Trzymaj się dzielnie

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Madzia a no pralka ważna rzecz proszek tez musze kupić. W ogóle zastanawiam się czy dostane w rossmanie majtki poporodowe czy musze przez neta zamówić? W każdej aptece sa to na pewno ale ten rossman mnie zastanawia. Bo resztę rzeczy to na pewno kupię tam
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 09:44   #2125
annihilate
Rozeznanie

Patulinka dobrze, że jesteś pod opieką.

Gosiulka powinny być w rossmannie chyba te z canpol

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 09:54   #2126
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Daj znać co tam ciekawego

Patulinka ja też chcę taki szpital w moim podawali przeźroczyste breje...

dziewczyny doradźcie. Mam teraz jakieś 75kg zywej wagi, a mierze niecałe 1,70. Jaki dobrac rozmiar koszuli??? niby piszą, że rozciąga się fajnie na brzuch, ale ja nie wiem czy brać L, XL czy jeszcze większą jak uważacie?
ja mam podobne wymiary i wziełam M.

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
no faktycznie pomyliłam się miało być 2279.

Byłam dzisiaj w biedronce i były pieluchy dada 1-dynki mala paczuszka 28 szt za 14 zl z groszami z wycięciem na pępek i 2 -ki za 29 zl.
Dziewczyny jakie wy kupujeie do szpitala 1 czy 2 i w jakich ilościach te najmniejsze. Bratowa kupiła 2 -ki i powiedziała że od 2jek zacznie zakładać. Dla mnie pieluchy to czarna magia, może mnie któraś oświecić
Ja kupiłam jedną paczkę 28 sztuk właśnie tych Dada myślę, że na 1-2 dni starczy, choć nie wiem . Jak się będą kończyć to mąż dokupi. Nie chce robić zapasów. Choć jak promka to moze kupie jeszcze z paczkę.

Cytat:
Hej kochane
Trzymam kciuki żeby udało się te skurcze załagodzić.

W tym szpitalu co ostatnio leżałam też mają WiFi. Byłam w wielkim szoku ale z jedzeniem już nie tak pięknie -choć nie najgorzej też

Musze się pożalić bo wywołałam teściową chyba myslami. Pisałam wczoraj że mnie nie odwiedza to nagle odwiedziła i co ? I myślałam, że za chwilę urodzę...

Tak mnie z równowagi wyprowadziła, że po pierwsze cała się trzęsłam, łzy w oczach miałąm, było mi mega słabo -kręciło mi się w głowie myślałam, że zemdleje... z tych nerwów brzuch mnie zaczął strasznie boleć w dole jak na okres ale taki ból już czułam więc jakoś się bardzo nie zestresowałam ale... po jakimś czasie ból wystąpił w okolicach pępka? taki przeszywający, kłójący i niedowytrzymania. Łapał i puszczał a ja się zwijałam z bólu. Myślałąm, że to skurcze czy coś bo brzuch jak kamień się wtedy robił. wziełam no spe, magnez i do łóżka, minęło dopiero wieczorem....

Mąż po powrocie z pracy jak zobaczył mnie w takim stanie to ją w ciągu minuty wyrzucił z mieszkania i kazał się nie pokazywać... co za babsko Mogła krzywde dzieciakom zrobić małpa !

dziś już czuje się lepiej choć po tym co usłyszałam nastrój mam okropny i nic mi się nie chce....

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 09:55   #2127
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:

Tez o tym pomyslalam
Podswiadomie pewnie gdzies jej to tkwi

Cytat:
Hej kochane

Cytat:

Dasz rade
Powiedz mi- dostajesz zwykla kroplowke czy leci Ci magnez z pompy infuzyjnej?
Podwojna dawke dostalam w 30 minut wtedy po przyjeciu do szpitala a pozniej przez 48 h bez przerwy lecialo z pompy- dawka ze strzykawy leciala 4h. Gdybym dostala w zwyklej kroplowce to zadzialalo y tylko na chwile- taka dostalam wtedy informacje od poloznej.

Co do KTG to we Wrzesni mialam skurcze na poziomie 80 (nie wiem czego) gdzie max jest na wykresie zapis 100- i one trwaly dlugo bo okolo minuty. W calym 30 minutowym zapisie mialam wtedy 10 skurczy czyli 1 skurcz minute i 2 minuty spokoju. Ale z zaznaczeniem ze skurcze nie byly bolesne i byly idealnie rowne, nie narastaly.

Jak przyjechalam do Wschowy to KTG zrobili mi dopiero po tej konskiej dawce magnezu co myslalam ze zjade z tego swiata. I wtedy w 30 minutowym zapisie mialam 4 skurcze na poziomie 60 z tego co pamietam. Nastepnegosnia rano (5:30) mialam juz tylko 2 a w kolejnych po jednym albo w ogole.

Ale tak jak pisalam- 48 h bylam na "magnezie" , odlaczali mnie tylko zebym zrobila siku...

A Tobie jakie skurcze wychodza?
Wczoraj na SR podkreslala babka ze jesli skurcze nie narastaja to po prostu macica cwiczy i sa to skurcze nieefektywne- czyli nie powinny powodowac rozwarcia i skracania szyjki.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Gosiulka majtki sa w ross teraz w promocji z karta rosne

Mikołaj <3
Stary 2016-02-18, 09:55   #2128
niulka_1985
Zadomowienie

Gosiulka wydaje mi się, że są. Ja mam ich od cholery. ... Zamówiłam sobie na all razem z innymi artykułami higienicznymi, a drugą paczkę (6szt) mam przez oszustwo z Auchan. Tzn kupowałam biustonosz do karmienia, sprawdziłam pierwsze opakowanie z wieszaka, było ok, wiec wzięłam 2. W domu okazało się, że ktoś z tego drugiego opakowania wyjął biustonosz, a wsadził paczkę majtek poporodowych

Pieluchy
Ja mam 2 paczki rozm. 1. Jedną z Pampersa 43 szt oraz jedną z Babydream 28 szt z wycięciem na pępek.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 09:56   #2129
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Ja z kolei od 3.30nie śpię, młody tak mi naciąga brzuch ze mam wrażenie ze zaraz wyjdzie, bo skóra pęknie, przed chwila podbrzusze tak mi wypychal ze az tż sie przestraszył i pytal co to jest?! A przeciez ruchy miały byc w 8 miesiącu juz mniej wyczuwalne? Mam wrażenie jakbym miala jakiegoś aliena w sobie.. Albo kilku..

Mało ruchów to raczej po 36 tyg, a teraz to idealny czas na wypychanie, pełzanie itd.

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość

Dodałam Wam jedno zdj na FB z sesji brzuszkowej

Aaa współczuję uwielbiam jogurty, sery.

Zdjęcie cudne!

Cytat:
Ja tez miałam KTG, ale u mnie skurczy brak. Max 15%...
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 09:56   #2130
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Beth co takiego pipa powiedziala?

Mikołaj <3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości