![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Beth
Współczuję rąbniętej teściowej! Moja jest jaka jest, ale nie gada takich głupot. Utnij wszystkie kontakty koniecznie, dla dobra swojego i swoich dzieci. Katarek Ja na razie nie kupuję. Kupię może jak będą problemy. Za to inhalator kupię koniecznie, bo z mężem też będziemy z niego korzystać. No i jeszcze nawilżacz powietrza na grzejnik.
#2162 |
Zadomowienie
|
Dobrze ze mąż ogarnięty i natychmiast ja wyrzucił, pewnie uslyszal niewiele i to juz wystarczyło, ja bym jej do domu nie wpuszczala dla własnego dobra i dzieci. Straszne babsko - jakas masakra
#2163 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet jak katar jest to inhalujemy sola fizjologiczna i super sie oczyszcza wsyztsko. Nie raz dzieki inhalatorowi uniknelam antybiotyku. Teraz Kiba przeziebiony i tez mu inhalacje robie sola fizjologiczna z kwasem hialuronowym. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
Bethoo właśnie w tym problem że ja tez nie wiem gdzie jakaś laska dodała na zszywce . pl ale nie napisała gdzie kupić można jestem zawiedziona bo cudne
![]() INHALATOR ja nie kupowałam po prostu nie stać mnie na takie wydatki narazie jak będzie potrzeba to kupie. KATAREK kupiłam i mam nadzieje ze na poczatek wystarczy oby w ogóle nie był potrzebny PYTANIE 1,Kupowałyście szlafroki z tej firmy co koszule z sercem 2, Kupujecie coś przeciw gorączce dla niemowlaka pytam bo ja do najblkiższej apteki mam 30 kilosów wiec no czy kupić na zapas (gosiaczek Ty mnie rozumiesz chyba ![]()
#2165 |
Wtajemniczenie
|
Inhalator mam ale nie kupowalam go przed urodzeniem dziecka tylko sporo po. Na goraczke kupilam przed urodzeniem paracetamol w czopkach i syrop ale on od 4 miesiaca jest
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Wtajemniczenie
|
Omg mam prad jak dobrze , dali wczesniej alleluja . Myslalam ze umre z nudow , teraz nadrabiam
![]()
#2167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie kupuje nic na zaś, mam jakies tam leki w domu ewentualnie poszukam paracetamolu ale to chyba dopiero od 1 mies mozna |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2169 |
Rozeznanie
|
Beth współczuję.... ja na swoją narzekać nie mogę...
Była u mnie przyjaciółka prawie 3h i tak fajnie U szybko czas zlecizl że hej... teraz mi na męża pozostaje czekać i dzień kolejny do przodu ![]() Malutki tak ładnie się rozpycha ale delikatnie nie mocno... już chyba się wyspal ![]()
#2170 |
Zakorzenienie
|
Mowisz o dolce sonno? To bawełna, nje poliester. Jest Ok. W dotyku taki jak koszule. Ja mam granatowy. Prałam juz i wsystKo ok
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Wtajemniczenie
|
Inhalator posiadam jak syn mial zapalenie oskrzeli to trzeba bylo kupic . Na prawde polecam bo to bardzo pomoglo synowi i obylo sie bez lezenia w szpitalu a maoo brakowalo ...
#2172 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zadomowienie
|
Inhalator
Mam, ale kupiłam już wcześniej jak ja byłam przeziebiona. Naprawdę pomaga. Polecam. ☺ |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Rozeznanie
|
Ja mam w domu czopki paracetamol ale nie wiem od kiedy można je stosować. Jakby taki noworodek miał gorączkę to i tak by trzeba było do lekarza iść, więc on coś wtedy może doradzić.
Inhalatora nie mam, ale tak myślałam żeby kupić...
#2175 |
Rozeznanie
|
No tak ![]() ![]() ![]() Inhalator Juz dawno miałam kupic, dwa razy do roku umieram na zatoki i wtedy nie rozstaje sie z miska i ręcznikiem. Ale chyba jeszcze zaczekam, teraz inne wydatki sa wazniejsze ![]() Fajne te dolce sonno. Musze pomyslec ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
Lucy a to jutro ok? Jak nie zapomnę... Bo mam złożonego juz w torbie. A teraz nie mam cyconosza i jakoś nie chce mi sie zakładać :/ ale on jest taki jak na zdjęciach... Nie wiem co chcesz zobaczyć więcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Gosiaczek wybacz przeoczyłam Twoj post robiłam food scan igg iga w vitaimmun. Koszt 1800 zł 96 produktów. Moj tz w tym siedzi i chciał bym zrobiła bo nietolerancje przekazuje dziecku i jakbym jadła te produkty podczas karmienia to dziec mógłby miec rewolucje i kolki. Czasem miałam wzdęcia i nie wiedziałam po czym nietolerancja na jakiś pokarm może sie pojawić nawet po 48 godzinach.
Na nabiał juz mam nietolerancje konkretna 4-5 poziom na 6. Przy takich nietolerancjach w organizmie może juz dochodzić do autoagresji tj organizm produkuje przeciwciała po zjedzeniu tych pokarmów ktore pozniej mogą atakować jakiś organ najcześciej tarczyce w pierwszej kolejności. Co do foto to dużo osób mi mówi ze na każdej fotce wyglądam inaczej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Kejka nie wiem czemu ale rano od dwóch dni podniebienie lekko opuchnięte mega wrażliwe zjedzenie płatków graniczy z cudem.
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja ![]() ![]() Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2016-02-18 o 14:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz nie kupuję, w razie nagłej pitrzeby mogę wypożyczyć za free z przychodni i na spokojnie szukać ewentualnie pożyczyć od siostry. Szlafrok Mam inny niż koszula, taki grubszy, mięciutki. Coś na gorączkę Do koszyka z gemini dodałam czopki ale one są chyba od 1 m-ca. Kararek Jeszcze nie mam ale jak coś to kupię na all. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do różu, to przynajmniej nie będziemy miały problemu przy dzieciach, bo na chłopców ciężko znaleźć ubranka w takim kolorze ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jajka w ciastach tez idzie zastapic. wszelkie weganskie przepisy stoja dla ciebie otworem... a wiele tych przepisow jest mega! moj weganski makowiec zbiera zawsze pochwaly, ludzie nawet nie wiedza, ze tam ni mleka, ni masla, ni jajka nie ma ![]() ![]() Cytat:
![]() --- nadrabiam was dalej... przespalam cale przedpoludnie. w ogole taki spiacy dzien
![]() |
#2181 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem wiem ja nabiału w diecie od dietetyk w ogóle nie miałam jaja jadłam tylko swojskie. Będę kombinowała bo lubie gotować i wymyślać wiec aż tak mnie to nie przeraża. Tylko zjedz cos w knajpie marne szanse haha Mam thermomisia on mi pomoże w moich beznabialowych podbojach ![]() Poproszę o przepis na makowiec ![]()
![]() |
#2182 | |
Zadomowienie
|
Czyżbyś chciała nam o czyms powiedzieć
![]() ![]() ![]() Cytat:
jak tam u was? inhalatora nie kupuję. moze kiedyś, zobaczymy. Dziewczyny ja wiem ze ona chora. rozmawiałam z Tż i on mówi że tak jest od wielu lat. On i jego brat jakoś to wytrzymywali a teraz po wyprowadzeniu się sprawę olali. Teść jak mówiłam za granicą więc jego to nie dotyczy bo on problemu nie ma.... to olewa. Z tego co maż mówił to kiedyś z jakimś lekarzem rozmawiali to im powiedział,że aby ją leczyć to teść musiałby wrócić do Polski na stałe. nie wiem czemu w sumie. Myślę ,że póki sobie czy komuś krzywdy nie zrobi to oni nie zareagują niestety. W teorii są mądrzy ale działać nie chcą ![]()
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam "średnie" zamówienie na Gemini. Kosmetyki dobierałam zgodnie z blogiem Sroki, ale i tak większość już miałam. Nie szaleję. Jeden krem do ciała, drugi na odparzenie, coś do mycia, i tyle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() INHALATOR tez narazie nie kupuje. pozniej kupie jak bedzie potrzebny. przyszly mi dzisiaj dwie koszule do karmienia i dwa staniki.... boszeee ja w nich cyckow nie mam !! ![]() ![]()
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
Beth: masakra jakas z ta twoja teściową... współczuję bo to chory człowiek wiec nie mysli racjonalnie i nawet trudno ja skutecznie opieprzyć
![]() Szkoda tylko twoich niepotrzebnych nerwów Kropcia: kumpela piła kawe z mlekiem migdałowym i pare razy mi dała. Smakowało mi ![]() Patulinko: biedna jestes z tymi skurczami ale jak dali cos mocniejszego to na pewno sie wszystko uspokoi. Niech Zosia jeszcze grzecznie siedzi ![]() Fajnie ze masz wifi to mamy Cie na bieżąco ![]() INHALATOR: Ja mam firmy omnibus ale kupiłam dopiero jak mloda zaczęła ostre chorowanie w zlobku na uszy MARTINIXX: ty chyba pisałaś ze zaszczepisz małego na ospe - mogłabyś napisać kiedy planujesz zaszczepić? Albo jakiee sa zalecenia u was? Bo moja pediatra mówi ze ma male doswiadczenie z tym szczepieniem u malutkich niemowlakow. A ja sie boje ze Olga przyniesie z przedszkola... wysłane przez tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
|
Co do tego krochmalu z rossmanna... Dowiedziałam się kiedyś, że jak się wsypie trochę mąki ziemniaczanej do wody, to ma takie samo działanie, a koszt o wiele mniejszy. Ale nie wiem czy to prawda. Słyszała któraś o tym?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Wtajemniczenie
|
tak, krochmal to woda z mąką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Danika mleko jak mleko ale śmietana masło sery serki są w większości dań
![]() ![]() ![]()
#2189 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() a z makowcem opieralam sie na tym: http://kuchniaalicji.blogspot.de/201...ek-i-masa.html tylko tez "swoje" modyfikacje dodalam - mleko wlasnie migdalowe, bakalie jak lubie... mak swoj mielilam... ciasto dziele na pol i robie dwa eleganckie rulony, pomagam sobie papierem do pieczenia, w ktory od razu rulony zawijam, i wychodza tak piekle slimaki, ze mnie ludzie podejrzewali o to, ze kupilam w cukierni, ale stwierdzili, ze jednak za dobre ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2190 |
Zakorzenienie
|
Cloche: starsza zaszczepiona
![]() wysłane przez tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.