|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Cytat:
![]() Cytat:
ale moj gin powiedzial,ze tyle trzeba warunkow spelnic zeby moc sprobiwac sn po cc ze mam wrazenie ze to niemozliwe
|
||
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie najgorzej wspominam lekarza. Może nie traktował mnie źle ale jak mnie bolało to wiadomo że sobie jeknelam czy powiedziałam że boli. A ten do mnie ze przecież musi boleć bo to poród i żebym nie wydziwiala bo musi mnie zbadać. Miałam ochotę go kopnąc serio..
|
|
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie będzie tak źle, zobaczysz |
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna mam nadzieję bo jak nie to zaczynam zbierać na laser
|
|
|
|
#3455 |
|
Zadomowienie
|
Malwi ja po sn a mam to samo, w ciazy moge byc, ale porod i kp nie... A przy dwojce zabawa w odciaganie bylaby juz bez sensu, za duzo czasu to zajmuje. Ale ja nie mam nic przeciwko zeby maly byl jedynakiem - sama jestem i to uwielbiam
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka to co Ty jesz. Jak ja nie jem wędlin i mięs to co mi zostaje sałata? Ja tez musze odstawić chociaż lekarz mówił, że to napewno nie skaza, ale szkoda mi tej jego buźki jest coraz gorzej.
Ej a może to cytryna bo zaczęłam pić herbatę cytryną? |
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga Ty chyba o jajkach pisalas? Czy ktos oinny?
Bo jajka sa silnym alergenem. Ja bym podejrzewala cytryne. Raz ze cytrusy a dwa ze mocno pryskane. |
|
|
|
#3458 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Konradek śpi od 20.30 to chyba jego rekord wczesnego zaśnięcia. Staram się nie zwalać tego na szczepienie bo od rana marudny dziś był i w ogóle nie spał dłużej w ciągu dnia, tylko takie mikro drzemki przy cycu po 20 minut max, no więc musiał w końcu paść. Ciekawe o której się obudzi w takim razie
|
|||
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, czym nawilżacie buźki dzieciom? Bo ja mam oliwkę i balsam babydream ale nic takiego stricte na buzię, oprócz kremu na mróz. I nie wiem czym jej buźkę nasmarować, bo trochę się wysusza.
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda ja smaruję kremem nawilżającym z Babydream. I nim smaruję całego Bartka
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Ja olejkiem migdalowym na noc. A jak wychodzimy to krem na kazda pogode nivea.
|
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Młody zasnął w końcu. Mam nadzieję że przez to ze wszystko się przesunelo o godzinę to nie obudzi się o 6 rano
|
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda ja mam mleczko z lansinoh i tym calego smaruje plus kream na mroz, o ktorym notorycznie jak Magda zapominam....
Moj sie obudzil i widze, ze nie zamierza spac.... Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja teraz tym balsamem babydream smaruje i buzie, chyba może być? Ten krem na mróz to strasznie tłusty i trudno się smaruje.
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
To pewnie ta cytryna, że ja wcześniej na to nie wpadłam. Najpierw odstawić cytryne jak nie pomoże to dopiero nabiał.
Tez zapominam o kremie na wiatr i mróz. Mały śpi strasznie nie spokojnie wydaje dziwne dźwięki. Płaczą wam czasem tak, że robią się całe bordowe, spocone i aż tchu brakuje. Mojemu zdążyło się tak już kilka razy, a dziś to już strasznie, nie wiedziałam co robić jak mu pomóc, trwało to chwilkę nawet nie minute a wydawało mi się jakby cała wieczność. Jak mi go szkoda było, aż sama się poniżej popłakałam. |
|
|
|
#3466 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mojakaren ja w szpitalu i tydzien po powrocie myłam sie mydłem ale zateskniło mi sie za zapachem mojego żelu i teraz juz go uzywam ![]() Cytat:
Cytat:
ale endo mi powiedziała ze przy niedoczynnosci mozemy sie starac nawet rok wiec zaczelismy wczesniej a ze wyszło nam za pierwszym razem to juz mamy dzidka![]() Cytat:
nie wiem co sie dzieje moje dziecko dzis chyba nie bedzie spało spokojnie, cały czas kweka i sie wierci a o tej porze zawsze juz spała grzecznie jak aniołek
|
||||
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka dziekuje
To Witek powinien juz ladnie spac! Jak poszlo usypianie? Magda sprawdź czy nie masz zastoju. Jak mialam pare dni temu taki bol jakby szpilki wlasnie to okazało sie ze zrobil sie w jednym miejscu zastój Ruda ja mam krem z hipp. Kinga moj notorycznie sie napina robi czerwony i stęka kweka itp. Zazwyczaj ma tak jak nie moga mu gazy wyjść i tak je mocno wypycha ze az nozki do góry unosi. My sie karmimy dzieki smoczkowi przerwa 3 godziny, Maly je na śpiocha ale przy zmianidr pampka pewnie sie rozbudzi :/ W ogole jak milo dzis zadzwonila polozna mowi ze tak nas polubila ze jest ciekawa co słychać itp od razu podpytalam ja o ta chrypke i powiedziała ze to normalne jak dzieci placza czy stękaja właśnie żeby sie nie martwic bo to jest tez związane z rozwojem krtani i strun glosowych. I mowi mi pamiętajcie o szczepieniu w przyszłym tygodniu bo jutro Jasiek kończy juz 6 tygodni. Dobra jest ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Karen fajnie ze się polubiluscie z położna, może jeszcze kiedyś zadzwoni to znowu coś podpytasz. Moja tez pisała czy ma przyjść, i na przyszły tydzień się z nią umówiłam
Właśnie nie chodzi mi o takie przy napinaniu bo wtedy jest bordowy ale aż tak się nie zanosi. W sumie to nie mam pojęcia czemu on się tak rozplakal, ale ani nóżek nie podkurczal, brzuszek tez raczej nie boli. Właśnie Dotka jak tam Witek, przypomniało mi się, że ma rączkę? |
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren no właśnie cycek dość miękki z każdej strony.. Najchętniej to posiedzialabym bez biustonosza żeby poodpoczywaly ale mleko mnie zaleje
Nie dość że nosisz pampersa w gaciach to jeszcze w biustonoszu eh A chciałoby się przewietrzyc wszystko na luzie..
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest pokuta za 9 miesiecy bez podpasek :P Ja od wczoraj bez pampka W jednym miejscu takie klucie czy ogolnie caly Ci tak dokucza? |
|
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga no wlasnie chyba juz nie pamieta o tej rece, nie wiem o co chodzi
Co do placzu ojj tak czasem okropnie wyje.. Karen - wieczorne usypianie u nas zawsze spoko wiec nie narzekam ![]() Milo z ta polozna! Nasza tez dzwoni ![]() A Wasza wpadke to ja bede pamietac ![]() Kamila odezwij sie jak tam Martynka! |
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Moj wreszcie usnal... Spokojnej i przespanej nocy wszystkim zycze
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3473 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My sie karmimy, bardziej ja przezywam to szczepenie niz Mlody. Fakt spi mniej spokojnie, ale spi, poki co goraczki brak. Chyba skonczyl, ja tez sie zdrzemne, bo caly czas jestem na trybie czuwania
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
||||
|
|
|
#3474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
A moj sie juz obudzil i na cycu wisi.... Pospal chyba z 50 min :/
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3476 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Meldujemy się z karmienia. Mały padł po 21 ciut, o 00:30 się przebudził ale ledwo go wzięłam na ręce to usnął więc go położyłam obok siebie już i dospaliśmy do 3
![]() A teraz mimo, że powinien być już mega głodny to zjadł troszkę i śpi ![]() No i co ja mam z nim zrobić... Edytowane przez niepozorna Czas edycji: 2016-02-19 o 03:31 |
|
|
|
#3478 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj caly dzien meczylismy sie bo on tylko jadl troche nerwowo usypial na 10 min znowu jadl itd. pisalam Wam.
Stwierdzilam ze chyba jest glodny i dalismy mu mm. Zjadl 60 ml. i zasnal chociaz dalej otwieral buzie jakby jeszcze chcial. Po 4 godzinach obidzil sie dalam mu troche cyca i po 5 min zwymiotowal ale tak zwymiotowal ze zasieg na pol metra. Pierwszy raz taka sytuacja.. I co za duzo zjadl tamtego mleka? O co moze chodzic? Mleko to enfamil. A jeszcze zapytam czy te ciagle przeciaganie, prostowanie sie itp to przechodxi po jakim czasie czy non stop jest. Bo on non stop wygina sie, najgorsze ze jak zje to lezy lezy spokojnie i zaraz wygina sie na wszystkie strony i zaraz sie krztusi:/ |
|
|
|
#3479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
korzystac z czopkow. Cytat:
![]() Wojtus mial pobudke o 1, teraz o 4 no ciekawa jestem co bedzie dalej. Nawet jakos taki markotny nie jest.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
||
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
Keas pamiętam ze któraś dziewczyna też miała podobna sytuacje po podaniu dziecku Enfamilu jednorazowo nie wiem czy nie Jerzyczka?
My karmimy Mlodu mnie obudzil bo tak mega stekal juz drugi raz dzis w nocy i szly bąki. Ale kurde on to przez sen robi ale tak sie napina strasznie nie no musze mu cos zacząc podawac zeby mu ulżyć i pomoc... Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

.
a pozniej juz stwierdze, ze mi sie nie chce, albo ze juz za pozno
ale moj gin powiedzial,ze tyle trzeba warunkow spelnic zeby moc sprobiwac sn po cc ze mam wrazenie ze to niemozliwe 

jeszcze są malutkie i jasne i nie głębokie ale nie mogło mi zrobić ich pod spodem gdzie biustonosz tylko na dekolcie

to chyba jego rekord wczesnego zaśnięcia. Staram się nie zwalać tego na szczepienie bo od rana marudny dziś był i w ogóle nie spał dłużej w ciągu dnia, tylko takie mikro drzemki przy cycu po 20 minut max, no więc musiał w końcu paść. Ciekawe o której się obudzi w takim razie 

ale endo mi powiedziała ze przy niedoczynnosci mozemy sie starac nawet rok wiec zaczelismy wczesniej a ze wyszło nam za pierwszym razem to juz mamy dzidka