Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-18, 22:10   #3451
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Dotka juz Ci tej myjki zazdroszczę! Jak pomyślę o wiosennym myciu 5 okien, drzwi balkonowych i trzech luster to mi sie odniechciewa

Jerzyczka to łaskawe masz dziecie w nocy nic tylko zazdrościć
Ale piekne prezenty dostałaś i jaki pomysłowy TŻ

Ahnessy mojemu tez średnio raz dziennie sie ulewa i tak ze idzie nosem mi sie wydaje ze to normalne...

Dotka 5 10 15 pokazywało ze maja jeszcze wyprzedaże ale nie wiem czy znajdziesz spodenki. Ja ogólnie teraz patrze na używki na all można znaleźć prawdziwe perelki za grosze

Co do rozstepow to ja tez mam jeszcze z ciazy caly zestaw z palmersa i mowicie ze to na blizne moze byc? Bo cyckow boje się tym smarowac jednak ma dosc mocny zapach ktory może malemu przeszkadza.

W ogole Wy kapiecie się z uzyciem normalnych żeli pod prysznic? Bo ja od pasa w dol tak, ale górę szarym mydlem zeby nie było zbyt mocnego zapachu na cyckach i w okolicy...

A i jeszcze dziewczyny po cc jak u Was z depilacja? Bo jakoś mam stracha zeby po bliznie maszynka smigac .

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Ja mam blizne w miejscu gdzie juz nie ma wloskow i myje sie cala w zelu normalnym.zmienilam tylko antypersprirant na taki w kulce a nie w aerozolu zeby malego nie draznic przy cycku

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Dotka, ale mowia, ze po ciazy mozna szybciej zajsc niz sie przypuszcza. Dziecko moglabym miec, ba nawet bardzo bym chciala, w ciazy moge byc, ale za chol.ere nie chce przechodzic cesarki i tego czasu po cesarce. Tego dochodzenia do siebie, jak balam sie isc do wc, jak zaciskalam rece na umywalce, bo tak bolalo. Nieeee, to nie dla mnie. Jesli bede w ciazy, to chcialabym rodzic naturalnie, czyli niepredko a pozniej juz stwierdze, ze mi sie nie chce, albo ze juz za pozno
Mam tak samo, piona! Nigdy wiecej cc ale moj gin powiedzial,ze tyle trzeba warunkow spelnic zeby moc sprobiwac sn po cc ze mam wrazenie ze to niemozliwe
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 22:13   #3452
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Wiecie najgorzej wspominam lekarza. Może nie traktował mnie źle ale jak mnie bolało to wiadomo że sobie jeknelam czy powiedziałam że boli. A ten do mnie ze przecież musi boleć bo to poród i żebym nie wydziwiala bo musi mnie zbadać. Miałam ochotę go kopnąc serio..
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 22:35   #3453
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Mi chyba wywalilo rozstępy na cyckach jeszcze są malutkie i jasne i nie głębokie ale nie mogło mi zrobić ich pod spodem gdzie biustonosz tylko na dekolcie jak mi tu wywali to już z sukienka ślubna z dekoltem w serce

Nie będzie tak źle, zobaczysz

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 22:36   #3454
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Niepozorna mam nadzieję bo jak nie to zaczynam zbierać na laser
Stary 2016-02-18, 22:46   #3455
hariett
Zadomowienie

Malwi ja po sn a mam to samo, w ciazy moge byc, ale porod i kp nie... A przy dwojce zabawa w odciaganie bylaby juz bez sensu, za duzo czasu to zajmuje. Ale ja nie mam nic przeciwko zeby maly byl jedynakiem - sama jestem i to uwielbiam

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 22:47   #3456
kinga1701
Zakorzenienie

Jerzyczka to co Ty jesz. Jak ja nie jem wędlin i mięs to co mi zostaje sałata? Ja tez musze odstawić chociaż lekarz mówił, że to napewno nie skaza, ale szkoda mi tej jego buźki jest coraz gorzej.

Ej a może to cytryna bo zaczęłam pić herbatę cytryną?
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 22:50   #3457
Dotka90
Zakorzenienie

Kinga Ty chyba o jajkach pisalas? Czy ktos oinny?
Bo jajka sa silnym alergenem.

Ja bym podejrzewala cytryne. Raz ze cytrusy a dwa ze mocno pryskane.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 23:01   #3458
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

W ogole Wy kapiecie się z uzyciem normalnych żeli pod prysznic? Bo ja od pasa w dol tak, ale górę szarym mydlem zeby nie było zbyt mocnego zapachu na cyckach i w okolicy...
normalnie się myje moimi żelami pod prysznic, nawet mi przez myśl nie przeszło zeby inaczej robić
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Ja się cały czas myję normalnymi żelami. Jakoś mi nawet przez myśl nie przeszło, że coś nie tak może być z tym. Depiluję się już też normalnie, uważam tylko na bliznę.

Męczy nam coś Pole cały czas. Człowiek na siebie by chciał wziąć te wszystkie bóle tego małego kurczaczka. Tak płakała. W końcu zasnęła ciumkając cycka i chwilę już śpi.
bidulka
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Jerzyczka to co Ty jesz. Jak ja nie jem wędlin i mięs to co mi zostaje sałata? Ja tez musze odstawić chociaż lekarz mówił, że to napewno nie skaza, ale szkoda mi tej jego buźki jest coraz gorzej.

Ej a może to cytryna bo zaczęłam pić herbatę cytryną?
odstaw cytrynę najpierw, łatwiej niż nabiał

Konradek śpi od 20.30 to chyba jego rekord wczesnego zaśnięcia. Staram się nie zwalać tego na szczepienie bo od rana marudny dziś był i w ogóle nie spał dłużej w ciągu dnia, tylko takie mikro drzemki przy cycu po 20 minut max, no więc musiał w końcu paść. Ciekawe o której się obudzi w takim razie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 23:11   #3459
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Hej, czym nawilżacie buźki dzieciom? Bo ja mam oliwkę i balsam babydream ale nic takiego stricte na buzię, oprócz kremu na mróz. I nie wiem czym jej buźkę nasmarować, bo trochę się wysusza.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 23:13   #3460
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ruda ja smaruję kremem nawilżającym z Babydream. I nim smaruję całego Bartka a kremu na wiatr i mróz zapominam używać
Stary 2016-02-18, 23:16   #3461
Dotka90
Zakorzenienie

Ja olejkiem migdalowym na noc. A jak wychodzimy to krem na kazda pogode nivea.
Stary 2016-02-18, 23:18   #3462
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Młody zasnął w końcu. Mam nadzieję że przez to ze wszystko się przesunelo o godzinę to nie obudzi się o 6 rano
Stary 2016-02-18, 23:22   #3463
Casaa
Zakorzenienie

Ruda ja mam mleczko z lansinoh i tym calego smaruje plus kream na mroz, o ktorym notorycznie jak Magda zapominam....

Moj sie obudzil i widze, ze nie zamierza spac....

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 23:26   #3464
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

No to ja teraz tym balsamem babydream smaruje i buzie, chyba może być? Ten krem na mróz to strasznie tłusty i trudno się smaruje.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 23:30   #3465
kinga1701
Zakorzenienie

To pewnie ta cytryna, że ja wcześniej na to nie wpadłam. Najpierw odstawić cytryne jak nie pomoże to dopiero nabiał.
Tez zapominam o kremie na wiatr i mróz.
Mały śpi strasznie nie spokojnie wydaje dziwne dźwięki.
Płaczą wam czasem tak, że robią się całe bordowe, spocone i aż tchu brakuje. Mojemu zdążyło się tak już kilka razy, a dziś to już strasznie, nie wiedziałam co robić jak mu pomóc, trwało to chwilkę nawet nie minute a wydawało mi się jakby cała wieczność. Jak mi go szkoda było, aż sama się poniżej popłakałam.
Stary 2016-02-18, 23:32   #3466
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Jajek nie jem rowniez. Makaronow jajecznych, zup zabielanych, princesse xhxialam kokosowa zjesc to ma mleko w proszku w skladzie. I sliwki suszone tez zawieraja sladowe ilosci mleka. Nawet pasztet ma mleko. Generalnie ja bardzo uwazam na razie i malo jem co mnie przygnebiam monotonia ogromna ale kupilam sobie mleko ryzowe o smaku waniliowym i namietnie pije bo mi zasmakowalo
biedna to co ty jesz?
Mojakaren ja w szpitalu i tydzien po powrocie myłam sie mydłem ale zateskniło mi sie za zapachem mojego żelu i teraz juz go uzywam
Cytat:
Co do rodzenstwa dla Wojtusia, to ja sie taaak boje kolejnej ciazy, ze masakra. Za gowniaza tak sie nie balam jak teraz. Jesli zdecyduje sie na jakas anty, to chyba i tak gumy zostana w stalu repertuarze, przynajmniej na poczatku.
ja poród wspominam dobrze, zapomniałam już że te skurcze tak bolały, mysl ze jest ZZO pozwala mi myslec o kolejnym porodzie ale ciaza i kp to co innego - aha no i te nieprzespane noce, płacze ja tez jestem na etapie ze Karinka bedzie jedynaczka
Cytat:
No a my z Jaskiem zaliczylismy wpadke choc taka troche kontrolowana wiec teraz się bede strachac jak nie wiem
no u nas tez mozna nazwac to wpadką bo chciałam zajsc we wrzesniu ale endo mi powiedziała ze przy niedoczynnosci mozemy sie starac nawet rok wiec zaczelismy wczesniej a ze wyszło nam za pierwszym razem to juz mamy dzidka
Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Hej, czym nawilżacie buźki dzieciom? Bo ja mam oliwkę i balsam babydream ale nic takiego stricte na buzię, oprócz kremu na mróz. I nie wiem czym jej buźkę nasmarować, bo trochę się wysusza.
przeważnie kremem pielegnacyjnym z rossmana albo balsamem hipp

nie wiem co sie dzieje moje dziecko dzis chyba nie bedzie spało spokojnie, cały czas kweka i sie wierci a o tej porze zawsze juz spała grzecznie jak aniołek
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 23:41   #3467
mojakaren
Zakorzenienie

Dotka dziekuje
To Witek powinien juz ladnie spac! Jak poszlo usypianie?

Magda sprawdź czy nie masz zastoju. Jak mialam pare dni temu taki bol jakby szpilki wlasnie to okazało sie ze zrobil sie w jednym miejscu zastój

Ruda ja mam krem z hipp.

Kinga moj notorycznie sie napina robi czerwony i stęka kweka itp.
Zazwyczaj ma tak jak nie moga mu gazy wyjść i tak je mocno wypycha ze az nozki do góry unosi.

My sie karmimy dzieki smoczkowi przerwa 3 godziny, Maly je na śpiocha ale przy zmianidr pampka pewnie sie rozbudzi :/

W ogole jak milo dzis zadzwonila polozna mowi ze tak nas polubila ze jest ciekawa co słychać itp od razu podpytalam ja o ta chrypke i powiedziała ze to normalne jak dzieci placza czy stękaja właśnie żeby sie nie martwic bo to jest tez związane z rozwojem krtani i strun glosowych.
I mowi mi pamiętajcie o szczepieniu w przyszłym tygodniu bo jutro Jasiek kończy juz 6 tygodni. Dobra jest

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 23:49   #3468
kinga1701
Zakorzenienie

Karen fajnie ze się polubiluscie z położna, może jeszcze kiedyś zadzwoni to znowu coś podpytasz. Moja tez pisała czy ma przyjść, i na przyszły tydzień się z nią umówiłam

Właśnie nie chodzi mi o takie przy napinaniu bo wtedy jest bordowy ale aż tak się nie zanosi. W sumie to nie mam pojęcia czemu on się tak rozplakal, ale ani nóżek nie podkurczal, brzuszek tez raczej nie boli.

Właśnie Dotka jak tam Witek, przypomniało mi się, że ma rączkę?
Stary 2016-02-19, 00:03   #3469
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Mojakaren no właśnie cycek dość miękki z każdej strony.. Najchętniej to posiedzialabym bez biustonosza żeby poodpoczywaly ale mleko mnie zaleje Nie dość że nosisz pampersa w gaciach to jeszcze w biustonoszu eh A chciałoby się przewietrzyc wszystko na luzie..
Stary 2016-02-19, 00:11   #3470
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mojakaren no właśnie cycek dość miękki z każdej strony.. Najchętniej to posiedzialabym bez biustonosza żeby poodpoczywaly ale mleko mnie zaleje Nie dość że nosisz pampersa w gaciach to jeszcze w biustonoszu eh A chciałoby się przewietrzyc wszystko na luzie..

To jest pokuta za 9 miesiecy bez podpasek :P

Ja od wczoraj bez pampka

W jednym miejscu takie klucie czy ogolnie caly Ci tak dokucza?
Stary 2016-02-19, 01:15   #3471
Dotka90
Zakorzenienie

Kinga no wlasnie chyba juz nie pamieta o tej rece, nie wiem o co chodzi
Co do placzu ojj tak czasem okropnie wyje..

Karen - wieczorne usypianie u nas zawsze spoko wiec nie narzekam
Milo z ta polozna! Nasza tez dzwoni
A Wasza wpadke to ja bede pamietac

Kamila odezwij sie jak tam Martynka!
Stary 2016-02-19, 01:15   #3472
Casaa
Zakorzenienie

Moj wreszcie usnal... Spokojnej i przespanej nocy wszystkim zycze

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-02-19, 01:28   #3473
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Ja mam blizne w miejscu gdzie juz nie ma wloskow i myje sie cala w zelu normalnym.zmienilam tylko antypersprirant na taki w kulce a nie w aerozolu zeby malego nie draznic przy cycku

Mam tak samo, piona! Nigdy wiecej cc ale moj gin powiedzial,ze tyle trzeba warunkow spelnic zeby moc sprobiwac sn po cc ze mam wrazenie ze to niemozliwe
No wlasnie :-( szybciej kredyt na mieszkanie dostaniesz.

Cytat:
Wiecie najgorzej wspominam lekarza. Może nie traktował mnie źle ale jak mnie bolało to wiadomo że sobie jeknelam czy powiedziałam że boli. A ten do mnie ze przecież musi boleć bo to poród i żebym nie wydziwiala bo musi mnie zbadać. Miałam ochotę go kopnąc serio..
Trzeba bylo go kopnac i powiedziec no przeciez porod jest, nie kontroluje tego.

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Malwi ja po sn a mam to samo, w ciazy moge byc, ale porod i kp nie... A przy dwojce zabawa w odciaganie bylaby juz bez sensu, za duzo czasu to zajmuje. Ale ja nie mam nic przeciwko zeby maly byl jedynakiem - sama jestem i to uwielbiam
No wlasnie zawsze marzylam, zeby miec wiecej niz jedno dziecko. Sama mam brata i nie wyobrazam sobie zycia bez tego wrzodu na doopie

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
biedna to co ty jesz?
Mojakaren ja w szpitalu i tydzien po powrocie myłam sie mydłem ale zateskniło mi sie za zapachem mojego żelu i teraz juz go uzywam

ja poród wspominam dobrze, zapomniałam już że te skurcze tak bolały, mysl ze jest ZZO pozwala mi myslec o kolejnym porodzie ale ciaza i kp to co innego - aha no i te nieprzespane noce, płacze ja tez jestem na etapie ze Karinka bedzie jedynaczka

no u nas tez mozna nazwac to wpadką bo chciałam zajsc we wrzesniu ale endo mi powiedziała ze przy niedoczynnosci mozemy sie starac nawet rok wiec zaczelismy wczesniej a ze wyszło nam za pierwszym razem to juz mamy dzidka

przeważnie kremem pielegnacyjnym z rossmana albo balsamem hipp

nie wiem co sie dzieje moje dziecko dzis chyba nie bedzie spało spokojnie, cały czas kweka i sie wierci a o tej porze zawsze juz spała grzecznie jak aniołek
Nieprzespane noce mijaja, o kp tez sie zapomina, chociaz ja wciaz pamietam jak ja wylam bo bolalo i Mlody plakal, bo glodny. Teraz mimo ze uzywam caly czas nakladek, jest ok.

My sie karmimy, bardziej ja przezywam to szczepenie niz Mlody. Fakt spi mniej spokojnie, ale spi, poki co goraczki brak. Chyba skonczyl, ja tez sie zdrzemne, bo caly czas jestem na trybie czuwania

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 01:53   #3474
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
No wlasnie :-( szybciej kredyt na mieszkanie dostaniesz.

Trzeba bylo go kopnac i powiedziec no przeciez porod jest, nie kontroluje tego.

No wlasnie zawsze marzylam, zeby miec wiecej niz jedno dziecko. Sama mam brata i nie wyobrazam sobie zycia bez tego wrzodu na doopie

Nieprzespane noce mijaja, o kp tez sie zapomina, chociaz ja wciaz pamietam jak ja wylam bo bolalo i Mlody plakal, bo glodny. Teraz mimo ze uzywam caly czas nakladek, jest ok.

My sie karmimy, bardziej ja przezywam to szczepenie niz Mlody. Fakt spi mniej spokojnie, ale spi, poki co goraczki brak. Chyba skonczyl, ja tez sie zdrzemne, bo caly czas jestem na trybie czuwania
Już mu nie powinna wyjść. Ja tez czuwałam co chwile ręką przy czole. My znów 5.5 h pospalismy
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 02:03   #3475
Casaa
Zakorzenienie

A moj sie juz obudzil i na cycu wisi.... Pospal chyba z 50 min :/

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-02-19, 02:14   #3476
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
A moj sie juz obudzil i na cycu wisi.... Pospal chyba z 50 min :/

Wyslane z Lumia920.
Najgorsze są takie noce( u Franka to może być skok.
Mnie spanie mojego cieszy ale wiem ze to tak pięknie na pewno nie potrwa długo
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 03:30   #3477
niepozorna
Zakorzenienie

Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11

Meldujemy się z karmienia. Mały padł po 21 ciut, o 00:30 się przebudził ale ledwo go wzięłam na ręce to usnął więc go położyłam obok siebie już i dospaliśmy do 3

A teraz mimo, że powinien być już mega głodny to zjadł troszkę i śpi
No i co ja mam z nim zrobić...

Prostujemy zą
bki

Edytowane przez niepozorna
Czas edycji: 2016-02-19 o 03:31
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 04:07   #3478
keas
Raczkowanie

Wczoraj caly dzien meczylismy sie bo on tylko jadl troche nerwowo usypial na 10 min znowu jadl itd. pisalam Wam.
Stwierdzilam ze chyba jest glodny i dalismy mu mm. Zjadl 60 ml. i zasnal chociaz dalej otwieral buzie jakby jeszcze chcial. Po 4 godzinach obidzil sie dalam mu troche cyca i po 5 min zwymiotowal ale tak zwymiotowal ze zasieg na pol metra. Pierwszy raz taka sytuacja.. I co za duzo zjadl tamtego mleka? O co moze chodzic? Mleko to enfamil.

A jeszcze zapytam czy te ciagle przeciaganie, prostowanie sie itp to przechodxi po jakim czasie czy non stop jest. Bo on non stop wygina sie, najgorsze ze jak zje to lezy lezy spokojnie i zaraz wygina sie na wszystkie strony i zaraz sie krztusi:/
keas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 04:19   #3479
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Już mu nie powinna wyjść. Ja tez czuwałam co chwile ręką przy czole. My znów 5.5 h pospalismy
Na razie nie ma, czyli moge sie cieszyc, ze nie musialam
korzystac z czopkow.

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Meldujemy się z karmienia. Mały padł po 21 ciut, o 00:30 się przebudził ale ledwo go wzięłam na ręce to usnął więc go położyłam obok siebie już i dospaliśmy do 3

A teraz mimo, że powinien być już mega głodny to zjadł troszkę i śpi
No i co ja mam z nim zrobić...
To pewnie za chwile sie obudzi na karmienie.

Wojtus mial pobudke o 1, teraz o 4 no ciekawa jestem co bedzie dalej. Nawet jakos taki markotny nie jest.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 04:38   #3480
mojakaren
Zakorzenienie

Keas pamiętam ze któraś dziewczyna też miała podobna sytuacje po podaniu dziecku Enfamilu jednorazowo nie wiem czy nie Jerzyczka?

My karmimy Mlodu mnie obudzil bo tak mega stekal juz drugi raz dzis w nocy i szly bąki. Ale kurde on to przez sen robi ale tak sie napina strasznie nie no musze mu cos zacząc podawac zeby mu ulżyć i pomoc...

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości