|
|
#3511 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Cytat:
|
|
#3512 |
|
Zadomowienie
|
Wiadomo, u mamy też dobrze, ale jednak u siebie najlepiej, tym bardziej, że w przyszłym tygodniu będzie malowanie na dole i spedze u niej dłuższy czas.
|
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3514 | ||
|
Ania
|
Cytat:
Bo to bardzo wysokie jest, lepiej jechać na ip np, jeśli nie masz ogólnie problemów z ciśnieniem. Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#3515 |
|
Zadomowienie
|
No tesciowa mnie naciskała na malowanie dołu, mieszkamy 4 lata, ściany już bardzo brudne od grzejników, już nie mogła na to patrzeć. Ja się wzbranialam, bo wiadomo ile to roboty przy sprzątania, oklejaniu, przykrywaniu i przesuwaniu mebli, tym bardziej że tż nie bedzie, ale tesciowa się zaoferowała ,że będzie wszystko robić a ją będę tylko dyrygować, moja mama też jest chętna. No i ją też pomyślała, że jak teraz nie pomalujemy, to ciężko później będzie z dzieciakami.
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Ja już przed ciąża bralam tabletki na ciśnienie, zdarzało mi się bardzo wysokie, w ciąży zaczelam od 2 tabletak, bralam nawet 4 dziennie, ale jak byłam w szpitalu to zalecili brać 2, mimo że raz też mi się zdarzyło mieć 160/90. Nie panikuje, tylko biorę tabletkę i mierze. |
|
|
|
#3516 |
|
Rozeznanie
|
Motylek u mnie żeby przy malowaniu nie oklejac kupiłam taki wałek specjalny do odcinek rewelacja ściany praktycznie pod sam sufit mam kolorem pomalowane jak by mi oklejali to na pewno nie było by takiego efektu
|
|
|
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze to mniej roboty dla Ciebie.Ja po weekendzie zabieram się za matowienie łóżeczka dla małej, papier ścierny pójdzie w ruch a potem będzie malowanie
|
|
#3518 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jeszcze nie robiłam,ale mam duże ambicje na ten rok,ciekawe ile z moich marzeń się uda zrealizować przy Basi ![]() Cytat:
Oj,ja już prawie o swoim dentyscie zapomniałam, a w przyszła środę znów mam wizytę i może nie być tak przyjemnie i bez bólu jak ostatnio Cytat:
My planujemy z Mężem zrobić mini ogródek za domem,jakieś łatwe warzywka tak wsadzić. Mam nadzieję ze ma świadomość,że większość prac Bedzie musiał sam wykonać ![]() Cytat:
Cytat:
sama też jej śpiewam a moja mama dziś stwierdziła ze mi kupuje bajki dla dzieci i mam Basi czytać ;-) Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mąż mnie rozczarował... Prosiłam żeby kupił mi rożka albo ewentualnie loda na patyku, a on kupił lody takie w pudełku... Prawie się popłakałam, bo nie miałam ochoty na takie z pudełka! I teraz mamy w zamrażarce już dwa pudła z lodami ![]() Cytat:
Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-02-19 o 20:00 |
||
|
|
|
#3520 | |
|
Ania
|
Cytat:
Ja po tabletkach mam w porządku ciśnienie, a mimo to mam brać trzy razy dziennie(sama zaczęłam brać 2 skoro jest wszystko ok). No to kontroluj, oby spadło
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3521 |
|
Zadomowienie
|
U mnie malarz ściany będzie sobie oklejal, ale drzwi, lampy okna to pewnie sami 😱
|
|
|
|
#3522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A farbą bym się nie przejmowała skoro malowany pokój był na innym piętrze. Dla świętego spokoju przed snem przewietrz jeszcze sypialnie i już
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
MISIA ooooooo sie zaczyna
![]() HANECZKA tez musze w koncu iść do fryzjera i zrobic albo czerwien albo niebieskie WITAJ ANIME gratuluję i dobrze, ze juz lepiej sie czujesz. RADENA przytulam, nieprzyjemna sytuacja. I tak powinni Cie wpuscic bez kolejki bo w wiekszosci takich m.iejsc masz pierwszeństwo. Ja ostatnio odsiedzialam w luxmedzie swoje, ale chyba przegapilam kolejke i jak sie zorientowalam, to wstalam.i powiedzialam ze teraz wchodze pierwszy raz tak zrobilam, ale kompletnie nikt nie zaprotestował...Gratuluję rozpoczetych tygodni )LALARE planeta singli niebmoja bajka raczej ![]() MASURIANGIRL ale waga )KASIA nie robię przetworów, bo rodzice, teście i wujostwo mi dostarczają. Inaczej pewnie bym sie zmobilizowala MADZIA to super, ze juz lepiej.. ![]() MOTYLEK zostalabym w domu PIKPIK zdrowka dla maluszka! Teraz jakis okres taki. Sporo dzieciaczkow choruje. ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Nadrobilam
|
#3524 |
|
Rozeznanie
|
Uff udalo sie Was nadrobic, tyle piszecie. Przez caly tydzien coraz wiecej nowych stron.
![]() Po pracy jestem na tyle zmeczona ze tylko troche poczytam i padam, a maz tez domaga sie mojej uwagi i mojego czasu. Ogolnie po 21 ja juz nie mysle i tylko marze o spaniu, a i tak dopiero klade sie ok 23 i o 6 pobudka :/ Aniu, spokojnie masz piekny brzuszek i tak samo jak ja dosc spory i dzidza na pewno kopie, tylko tego nie czujesz. Za zaczelam czuc Gabrysia niedawno. Wczesniej muslalam ze to ruch jelit, czy wzdencie. A okazalo sie ze to on czasami w ogole go nie czuje calymi dniami, czasami kopnie ze trzy razy na wieczor i tyle. Spokojnie poczujesz dzidzie. Wazne ze na usg bylo wszystko ok.Ostatnio w pracy za szybko sie schylilam i poczulam po lewej stronie tak jakby kulke ktora szybko wbila sie wglab brzucha. Chodzilam zmartwiona caly dzien bo ponyslam ze to glowka dziecka byla i ja zgniotlam. Kolezanka mi tlumaczyla ze dzidzia jest otoczona tyloma blonami i woda ze na pewno to nie bylo to, tylko jakis miesien. Wieczorem Gabrys zapukal trzy razy z czego sie ucieszylam i potem przy pieszczotach z Tz to miejsce mnie bolalo i uciech byly nici. Co do podrozy z noworodkiem, planuje w okolicach wrzesnia/pazdziernika leciec samolotem do polski i potem 4,5 jazdy samochodem do domu. Nie wiem jak dzidzia wytrzyma, ale nie ma wyjscia bo chrzciny chcialabym zrobic wtedy. Oby Gabrys lubil podroze, tak jak mama )Dzis mialam bawic sie na urodzinach kolezanki, tez w ciazy ale niestety ona ma problemy z krwawieniem, i dzis znowu wystapilo, wiec odwolala. Szkoda mi jej bardzo, bo jest zalamana. Bierze leki na podtrzymanie ciazy, teraz praktycznie lezy i tylko na chwile wyjdzie z domu "po bulki" zeby troche powietrza zlapac i znowu czerwone majtki. Lekarze nie widza skad tak krew, ale sa pewni ze na pewno nie z miejsca gdzie jest dzidzia. Ale strach jest, bo pierwsza ciaze poronila, a teraz dochodzi jej spora waga. Jest juz dziewczyna w drugim trymestrze i ciagle w strachu ze straci dzidzie. Eh.. Wiec wieczor wolny, maz w pracy, udalo mi sie Was nadgonoc, tetaz domowe spa, potem troche zamowienia z Avonu ogarnac i spac taki plan
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo zdrówka dla Synka!Wiem co czujesz bo mój Bartek od dwóch dni z gorączka. Biedny tez się męczy, kaszel co dusi Niech ten okres chorobowy nareszcie się skończy! ! |
|
|
|
|
#3526 |
|
Zadomowienie
|
Póki maja jeszcze siłę, to pomagają. Ja też mam brązowe lozeczka i nijak mi nie będą pasować do sypialni, bo meble będą białe, a lozeczka to chyba do okien tylko będą pasowały 😱 ale nie chce mi się ich malować i pewnie zostana takie jak są.
|
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcę biale ew jasno-szare
|
|
#3528 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3529 |
|
Konto usunięte
|
Nie było mnie tu AŻ od rana i 6 stron do nadrobienia ![]() No to biorę się za czytanko
|
|
|
|
#3530 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam ogrodeczek za domem, nie za duży, 11m x 10m, nie mam tam jarzynek, ale jest kilka jabłonek, suszarka ogrodowa, trzepak i wzdłuż ogrodzenia mam pasek kwiatów, zazwyczaj cynie i goździki, całe lato, aż do przymrozków mam świeże kwiaty w domu, a wszerz zasadzone pnącze chyba chmielu i róża pnaca 😁
|
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki zapisujecie sie do szkoły rodzenia?
Ja znalazlam fajna z dobrymi opiniami i w dodatku na NFZ Zadzwoniłam i pierwszy wolny kurs to połowa marca. Będę wtedy w 29tyg i tak sobie rozmyślam czy nie będzie mi już cieżko uczestniczyc w zajęciach.Jak Wy się na to zapatrujecie - pyt do dziewczyn które już rodziły/chodziły do szkoły rodzenia w którym tyg zaczełyscie chodzić do szkoly rodzenia?
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj położnej nie było. Weekend jakoś przeżyję i w poniedziałek zadzwonię do niej i zapytam czy mogę się z nią umówić.
Teraz luzuje i się nie martwię i staram się nie myśleć. Na pewno z Malutką wszystko ok aaa mój brzuch jest duży i dlatego Jej tak nie czuje często jak powinnam... tak to sobie wytłumaczyłam.
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli teroretycznie podobnie jak ja
![]() Misia a u Ciebie wszystkie kobitki z partnerami przychodziły? Tak pytam jak to wygląda bo u mnie pewnie cięzko będzie zebym mogła z TŻ-tem uczestniczyć w zajęciach Raczej sama będę i nie chcę sie głupio czuć
|
#3537 |
|
Wtajemniczenie
|
Się rozpisałam i mi znowu skasowało
Byłam dzisiaj na mieście ponad 6h i nie czuję sie najlepiej. A do tego jutro idziemy na imprezę do kuzyna. Może lepiej zostać w domu, żeby odpocząć.. Kupiłam Izulce śliczną, czerwoną sukieniusię i fajny komplecik Witaj, Anime_Girl
|
#3538 |
|
Zadomowienie
|
U mnie w szpitalu, też chyba jest sr, ale nie wiem czy jest sens chodzić jak ja się szykuje na CC?
|
|
|
|
#3539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne ja też chcę skorzystać, poza tym zawsze jakieś zajęcia i źródlo wiedzy ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
Szkola rodzenia to nie tylko wiedza o stricte porodzie SN
|
|
#3540 |
|
Wtajemniczenie
|
Motylku, my też mamy białe meble w sypialni. W salonie zresztą też.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.

Jejku, rosną te nasze dzieciaczki jak na drożdżach 
I teraz mamy w zamrażarce już dwa pudła z lodami 

dużo zdrówka dla Synka!
Nie było mnie tu AŻ od rana i 6 stron do nadrobienia 

Raczej sama będę i nie chcę sie głupio czuć