Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-19, 23:38   #3601
Madzia9999
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Kupilam L taka czarna po porodu
W moim Pepco czarnych nie widziałam
Chętnie bym jeszcze jedną dokupiła tylko już ich nie widuję

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 23:42   #3602
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Moja znajoma po cc sama ogarniała bliźniaczki. Jej mąż miał 3 tyg urlopu, ale dziewczynki wcześniaczki 2 tyg w szpitalu jeszcze byly, więc finalnie był tydz tylko z nimi w domu. Potem znajoma sama sobie musiała radzić z córkami. Dodam, ze w mieście gdzie mieszkają są sami. Rodziców mają 300km dalej.
Także da się Jest do tej pory dla mnie bohaterką I jak ona dała radę sama z dwójką to ja dam radę z moją małą sama
nie miała wyjścia ale naprawdę jestem pełna podziwu, szacun

Pewnie jak zwykle dużo zależy od dziecka/dzieci w tym przypadku.
Te moje non stop płakały i trzeba je było nosić więc już samo to było niewykonalne dla 1 os., do tego nie lubiły spać.

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 23:43   #3603
motylek1984
Zadomowienie

Mój tż, też tylko na początku będzie miał urlop, a potem praca, powroty wieczorami, ni i zagranica. Ja to się bardziej martwie nim, jak on pogodzić tacierzynstwo z praca, wiadomo maluchy będą plakac, on będzie nie wysłany a rano do pracy, a praca odpowiedzialna, bo cały dzień za kierownicą😭 za to w weekendy my nie ospuscimy 💑
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 23:44   #3604
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
nie miała wyjścia ale naprawdę jestem pełna podziwu, szacun

Pewnie jak zwykle dużo zależy od dziecka/dzieci w tym przypadku.
Te moje non stop płakały i trzeba je było nosić więc już samo to było niewykonalne dla 1 os., do tego nie lubiły spać.
Ja również ją podziwiam

Śnieg u mnie spadł i duzo go leży Ja już wiosny upatrywałam

Sophia Loren
Stary 2016-02-19, 23:45   #3605
motylek1984
Zadomowienie

Dziewczyny, klade się spać, dobrej nocki i miłych snów, bez koszmarów 😁 i zadkich wizyt w 🚾 .
Stary 2016-02-19, 23:45   #3606
__Veronique
Wtajemniczenie

Mój tata ponoć przez pierwsze dwa miesiące mnie na ręce nie brał, bo się bał, że coś mi zrobi. Kompletnie sobie nie wyobrażam takiej sytuacji. A potem urodzili się moi bracia bliźniacy i był zmuszony pomóc. W ogóle moja mama jest dla mnie bohaterką, ja miałam 3 latka, dwa noworodki, nikogo do pomocy (no jedynie tata po pracy), ja nie wiem jak ona to ogarniała... Moi bracia urodzili się wcześniej i jeden miał za małą wagę i był w szpitalu miesiąc dłużej. I moja mama dwa razy dziennie nosiła do szpitala mleko, które najpierw odciągała. No masakra jakaś.

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 23:49   #3607
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Mój tż, też tylko na początku będzie miał urlop, a potem praca, powroty wieczorami, ni i zagranica. Ja to się bardziej martwie nim, jak on pogodzić tacierzynstwo z praca, wiadomo maluchy będą plakac, on będzie nie wysłany a rano do pracy, a praca odpowiedzialna, bo cały dzień za kierownicą�� za to w weekendy my nie ospuscimy ��
Motylku on tak samo jak Ty pewnie bardzo chciał dziecka/dzieci Więc będzie musial dać radę Ja życzę Wam spokojnych maluchów A w weekendy wiadomo cisnij go żebyś Ty mogła chwilę odpocząć a on w pełni nacieszy się dziećmi bo na tygodniu pewnie będzie miał malutko czasu.

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Mój tata ponoć przez pierwsze dwa miesiące mnie na ręce nie brał, bo się bał, że coś mi zrobi. Kompletnie sobie nie wyobrażam takiej sytuacji. A potem urodzili się moi bracia bliźniacy i był zmuszony pomóc. W ogóle moja mama jest dla mnie bohaterką, ja miałam 3 latka, dwa noworodki, nikogo do pomocy (no jedynie tata po pracy), ja nie wiem jak ona to ogarniała... Moi bracia urodzili się wcześniej i jeden miał za małą wagę i był w szpitalu miesiąc dłużej. I moja mama dwa razy dziennie nosiła do szpitala mleko, które najpierw odciągała. No masakra jakaś.
Szacun dla Twojej mamy Podziwiam jak dobrze kobitka musiała być zorganizowana! Pewnie masz po niej dobrą organizację

Mój tata od początku się nami zajmował, zresztą nie miał innego wyjścia po mam rok młodszą siostrę więc rodzice mieli w domu szybko dwa maluszki

Sophia Loren
Stary 2016-02-19, 23:51   #3608
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Motylku on tak samo jak Ty pewnie bardzo chciał dziecka/dzieci Więc będzie musial dać radę Ja życzę Wam spokojnych maluchów A w weekendy wiadomo cisnij go żebyś Ty mogła chwilę odpocząć a on w pełni nacieszy się dziećmi bo na tygodniu pewnie będzie miał malutko czasu.

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Szacun dla Twojej mamy Podziwiam jak dobrze kobitka musiała być zorganizowana! Pewnie masz po niej dobrą organizację

Mój tata od początku się nami zajmował, zresztą nie miał innego wyjścia po mam rok młodszą siostrę więc rodzice mieli w domu szybko dwa maluszki
No fakt, zorganizowana jestem, ale wątpię, że do tego stopnia

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 23:54   #3609
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
No fakt, zorganizowana jestem, ale wątpię, że do tego stopnia
Ja im więcej mam zajęć tym lepiej jestem zorganizowana

Zgaga mnie dopadła, idę do lodówki do parę łyków mleka i do spania

Sophia Loren
Stary 2016-02-20, 00:05   #3610
motylek1984
Zadomowienie

Pewnie, że chciał dziecka, chociaż do tej pory mi się śmiać chce, jak mu raz powiedziałam, że ma gratulacje od mojego lekarza rodzinnego, a on na to ,, no dziękuje, ale jaka w tym była moja zasługa?,, ,no fakt, całą ,,robotę,, wykonałam ja i lekarze, a on tylko raz oddał ,,materiał,, :-D wtedy się nie napracował, ale nadrobił wcześniej, jak 4 lata ciężko pracował nad potomstwem :-D

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Nasze mamy, to były dopiero mega zorganizowane. Najpierw urodziła sie moja siostra, za dwa lata brat, za 3 lata siostra, za 6 ja. Jak miała 30 lat to miała 4 dzieci,a najstarsze 11, była jeszcze babcia, ale i pole, krowy, gospodarka na utrzymaniu i tata też był kierowcą, wracał do domu wieczorami.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Nie mogę sie od tel oderwać, naprawdę już sie kładę, pa pa pa.
Stary 2016-02-20, 05:14   #3611
olinka012
Zadomowienie

Witam się w 24tc. Nie mogę spać. Czy któraś z was miała cholestaze?

Swędzą mnie nadgarstki i juz mam schize

Pikpik wspolczuje z całego serca chorowania Syna mnie takie sytuacje zawsze tez doluja .. Sily wam życzę i ZDROWIA
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 07:59   #3612
australia87
Zakorzenienie

Ja sobie nie wyobrażam żeby tata dziecka nie zajmował się dzieckiem w ogóle... A znam taki przypadek - tak jak pisałyście, bał się na ręce wziąć itd., dla mnie to jakaś masakra, a nie ojciec

Jadę zaraz na zajęcia, dzisiaj "tylko" do 16.45 Miłego dnia dziewczyny!
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 08:01   #3613
LaLaRe87
Rozeznanie

witam się wcinam sniadanko - chrupkie pieczywko i koktajl na bazie serka wiejskiego, banana,kakao, miodu i mleka +prazone migdaly.

widze,ze wiele z was rozwaza szkolę rodzenia, jeszcze na poczatku ciazy tez o tym myslalam,ale... chyba jednak odpuscimy, zwielu wzgledow.. moj maz bedzie w domu przez pierwsze 1,5 miesiaca sierpien tez bedzie luzny, bo wiekszosc jego zajec zwiazanych z praca ma wakacyjny przestoj, a pacjenci czesto wyjezdzaja. Na caly lipiec przyjezdzaja moi rodzice i zatrzymaja sie na troche u nas, tzn. czasami beda nocowac, ciesze sie, bo wiecie,ze mame widze raz na jakis czas... a tutaj jednak przez pierwszy miesiac podpowie mina pewno duzo rzeczy... w razie 'powazniejszych' rzeczy - mam tesciowa pediatre... a jesli chodzi o mężów, którzy często mają obawy przed choćby podniesieniem maleństwa - mój mąż jest fizjoterapeutą, pracuje często z maluszkami, uwielbia dzieciaki, i podejrzewam,ze najwiecej rzeczy dowiem sie... wlasnie od niego

szkola rodzenia tez nie jest mi jakos potrzebna, aby dowiadywac sie o prawidlowym oddychaniu czy cwiczeniach na pilce czy tez masowaniu przez Tż'a ja stary sportowiec, a on fizjo. Wiec mysle,ze odpuscimy, a na pewno zrobimy sesje brzuszkową i pobrzuszkową u naszej fotograf ze ślubu

przejrzę dzis wszystkie ubranka dla malej jakie mam oraz akcesoria,zrobię sobie liste co mam, na jaki wzrost ile czego dokladnie, zobaczę czy muszę cos dokupic czy nie

popoudniu chcemy isc do kina, zobaczymy o ktorej mąż wróci z pracy.

a póki co chyba pora się ubrać i ogarnąć

jakie macie plany na dziś?

Moja Marcelinka
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 08:06   #3614
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
witam się wcinam sniadanko - chrupkie pieczywko i koktajl na bazie serka wiejskiego, banana,kakao, miodu i mleka +prazone migdaly.

widze,ze wiele z was rozwaza szkolę rodzenia, jeszcze na poczatku ciazy tez o tym myslalam,ale... chyba jednak odpuscimy, zwielu wzgledow.. moj maz bedzie w domu przez pierwsze 1,5 miesiaca sierpien tez bedzie luzny, bo wiekszosc jego zajec zwiazanych z praca ma wakacyjny przestoj, a pacjenci czesto wyjezdzaja. Na caly lipiec przyjezdzaja moi rodzice i zatrzymaja sie na troche u nas, tzn. czasami beda nocowac, ciesze sie, bo wiecie,ze mame widze raz na jakis czas... a tutaj jednak przez pierwszy miesiac podpowie mina pewno duzo rzeczy... w razie 'powazniejszych' rzeczy - mam tesciowa pediatre... a jesli chodzi o mężów, którzy często mają obawy przed choćby podniesieniem maleństwa - mój mąż jest fizjoterapeutą, pracuje często z maluszkami, uwielbia dzieciaki, i podejrzewam,ze najwiecej rzeczy dowiem sie... wlasnie od niego

szkola rodzenia tez nie jest mi jakos potrzebna, aby dowiadywac sie o prawidlowym oddychaniu czy cwiczeniach na pilce czy tez masowaniu przez Tż'a ja stary sportowiec, a on fizjo. Wiec mysle,ze odpuscimy, a na pewno zrobimy sesje brzuszkową i pobrzuszkową u naszej fotograf ze ślubu

przejrzę dzis wszystkie ubranka dla malej jakie mam oraz akcesoria,zrobię sobie liste co mam, na jaki wzrost ile czego dokladnie, zobaczę czy muszę cos dokupic czy nie

popoudniu chcemy isc do kina, zobaczymy o ktorej mąż wróci z pracy.

a póki co chyba pora się ubrać i ogarnąć

jakie macie plany na dziś?
Hej,też się witam jeszcze z łóżka i póki co przed śniadaniem. Ja miałam dziś zrobić objazd po hurtowniach dziecięcych z Mamą,ale mi się biedna przeziebila. Samej mi się nie chce, mąż dziś w delegacji,więc będę siedzieć w domu i znów sprzątać. Może jakieś ciasto upichcę dodatkowo;-)
Życzę wszystkim Czerwcoweczkom miłego weekendu:-*
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 08:29   #3615
kanwa
Zakorzenienie

Cześć brzusie

Ja też nadaję z łóżka . Tż wyszedł z psinką i pojechał pomagać koledze w pracy.A my 3 dziewczyny zostałyśmy same.Zaraz muszę się zebrać i zrobić śniadanko i troszkę ogarnąć w domu.

Dziś na obiad zrobię chyba krokiety ze szpinakiem i białym serkiem Zupę mam kalafiorową z wczoraj.

Jak narazie słońce za oknem pomimo zapowiadanego deszczu

Miłego dnia
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 09:01   #3616
LaLaRe87
Rozeznanie

mmmm apropo obiadu u mnie dziś faszerowane cukinie z pomidorami, miesem mielonym, pieczarkami, cebulka,czosnkiem, papryką, pietruszką i zapiekane z mozarellą

jeny jak ja kocham jeść Krokieta też bym wciągnęla

melduję, że Bydgoszcz też w miarę słoneczna

Moja Marcelinka
Stary 2016-02-20, 09:25   #3617
haneczkab92
Ania

Witam się z rana
Moja Hania się wczoraj tak rozbrykała, że w końcu tż ją poczuł i to bardzo bardzo wyraźnie w nocy opowiadał, że jak się obudził, to dalej wariowała- ja spałam
Tymczasem zabieram się, bo idę dziś na parapetówkę muszę sporo rzeczy przed ogarnąć
Miłego dnia

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Mamy ten sam tok myślenia
No ja niestety znam nawet takich tatusiów, co swojego dziecka do pół roku na ręce nie brali, patrz mój ojciec.
Od babci caly czas słyszę jaki typ mój Tż wspaniały, bo dziecko przewinie, wykapie, nakarmi, na spacer weźmie, na basen i jeszcze obiad umie ugotować i pozmywać. A dla mnie to normalne jest i już.
Mój wujek nie brał dzieci jakoś do roku czasu, bo się bał..
Dla mnie głupia wymówka i tyle.

Cytat:
Ja miałam przepisane leki dużo przed ciąża, ale ich nie bralam bo się cały czas staralam o dzidzie i balam się zaszkodzić w razie czego, a kardiolog mi powiedziała, że u mnie jest wszystko ok, tylko jestem po prostu nad wrażliwa i rodzinne to może być, bo babcia chorowała i mama choruje na nadcisnienie. Dopiero jak trafilismy do kliniki i zaczelismy przygotowania do in vitro, zaczelam przyjmować dopegyt 2xdziennie, jak zaszlam w ciążę, poszlam do kardiolog, kazalka mi brać 1x to mój gin się za głowę chwycił, że tabletka działka 4godz, a co z reszta dnia? Więc rozdzielała tabletki i bralam 4x ½ , ale jak miałam skoki to bralam 3, a potem 4. Dopegyt mozna brać nawet 8 tabletek na dobę. Jak trafilam do szpitala to kazali brać 2. Teraz jak mam skoki, to biorę dodatkowo tabletkę, tak więc dzisiaj bralam o 9, 12 i 19, a następną wezme rano jak wstane.
No ja też na szczęście mam wszystko ok, tylko właśnie to rodzinne pewnie(u mnie wszyscy na nadciśnienie chorują).
No to trzeba brać leki i będzie dobrze

Cytat:
Pewnie, że chciał dziecka, chociaż do tej pory mi się śmiać chce, jak mu raz powiedziałam, że ma gratulacje od mojego lekarza rodzinnego, a on na to ,, no dziękuje, ale jaka w tym była moja zasługa?,, ,no fakt, całą ,,robotę,, wykonałam ja i lekarze, a on tylko raz oddał ,,materiał,, :-D wtedy się nie napracował, ale nadrobił wcześniej, jak 4 lata ciężko pracował nad potomstwem :-D

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Nasze mamy, to były dopiero mega zorganizowane. Najpierw urodziła sie moja siostra, za dwa lata brat, za 3 lata siostra, za 6 ja. Jak miała 30 lat to miała 4 dzieci,a najstarsze 11, była jeszcze babcia, ale i pole, krowy, gospodarka na utrzymaniu i tata też był kierowcą, wracał do domu wieczorami.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Nie mogę sie od tel oderwać, naprawdę już sie kładę, pa pa pa.
Moja teściowa ma siódemkę dzieci.. a tym czwórka rok po roku..

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Witam się w 24tc. Nie mogę spać. Czy któraś z was miała cholestaze?

Swędzą mnie nadgarstki i juz mam schize

Pikpik wspolczuje z całego serca chorowania Syna mnie takie sytuacje zawsze tez doluja .. Sily wam życzę i ZDROWIA
Olinka!! spokojnie, może po prostu Cię swędzą! nie panikuj!

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 09:33   #3618
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
mmmm apropo obiadu u mnie dziś faszerowane cukinie z pomidorami, miesem mielonym, pieczarkami, cebulka,czosnkiem, papryką, pietruszką i zapiekane z mozarellą

jeny jak ja kocham jeść Krokieta też bym wciągnęla

melduję, że Bydgoszcz też w miarę słoneczna
A jaki do tego dajesz zapychacz? Bo brzmi pysznie,ale chyba bym się nie najadla
Stary 2016-02-20, 09:35   #3619
LaLaRe87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
A jaki do tego dajesz zapychacz? Bo brzmi pysznie,ale chyba bym się nie najadla
mąż będzie się upominał o ziemniaczki mi w zupełności wystarczy, jem małe porcje ale często

Moja Marcelinka
Stary 2016-02-20, 09:42   #3620
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
madzius90 I co miałaś na takim spotkaniu z położna śr? Po co te spotkania przed porodem? Pytam, bo w I ciąży nie miałam i nie wiem czy warto. No i gdzie one się odbywają? Bo wnioskuję, ze do ciężarnej nie przyjeżdża
Na takich spotkaniach mierzy ciśnienie, sprawdza tętno detektorem albo robi ktg jeśli już jest odpowiednio zaawansowana ciąża. Opowiada o odżywianiu w ciąży, o ćwiczeniach, o porodzie, o pielęgnacji noworodka. Jak mam jakies pytania zawsze odpowie, moge do niej dzwonic o ktorej chce godzinie gdyby cos mnie niepokoilo. Sama tez dzwoni miedzy naszymi spotkaniami i pyta jak sie czuje czy wszystko ok.
Ostatnio dostałam 3 reklamówki różnych próbek, gazetek, książeczek. Większość juz znam bo to samo dostałam w pierwszej ciąży
W pierwszej ciąży przyjeżdżają tez do mnie do domu a ja mieszkam 15 km od miasta. Była u mnie chyba że 3 razy przed porodem i 3 czy 4 razy po porodzie.
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 09:48   #3621
Evelinke
Zakorzenienie

Hej
Witamy się jeszcze z łóżka
Ale już po śniadanku, u nas dzisiaj na słodko, kakao i bułeczki maślane.

Dziewczyny, ja przez ostatnie dni przeglądałam wózki, ile tego jest
Ale jest sukces
Zdecydowałam się już jaki chcę, został tylko model, ale to już wybiorę jak zobaczę na żywo
Ale trafiłam na fajny wózek, fajnie wyposażony i cenowo też ok, także jakby któraś jeszcze stała przed wyborem wózka, to można zerknąć na firmę Roan model Bass
http://www.roan.pl/#bass.html

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Ja jak faszeruję cukinię to mieszam farsz z ryżem 3 kolory.
I też zapiekam z mozarellą
Chyba zrobię na obiad w tygodniu

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 09:51   #3622
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
Hej
Witamy się jeszcze z łóżka
Ale już po śniadanku, u nas dzisiaj na słodko, kakao i bułeczki maślane.

Dziewczyny, ja przez ostatnie dni przeglądałam wózki, ile tego jest
Ale jest sukces
Zdecydowałam się już jaki chcę, został tylko model, ale to już wybiorę jak zobaczę na żywo
Ale trafiłam na fajny wózek, fajnie wyposażony i cenowo też ok, także jakby któraś jeszcze stała przed wyborem wózka, to można zerknąć na firmę Roan model Bass
http://www.roan.pl/#bass.html

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Ja jak faszeruję cukinię to mieszam farsz z ryżem 3 kolory.
I też zapiekam z mozarellą
Chyba zrobię na obiad w tygodniu
Też mnie kusi żeby zrobić. Chociaż ta cukinia sklepowa chyba dosyć średnia w smaku. Ech,niech już będzie cieplutko i niech rosną warzywka

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Evelinke,fajny się wydaje ten wózek;-) a jak cenowo?
Stary 2016-02-20, 09:52   #3623
Evelinke
Zakorzenienie

A, no i zamówiłam nowe żelazko, bo musimy wymienić.
I powiem wam, że ceny strasznie się różnią w sklepie stacjonarnym cena żelazka niby na promocji to 269 zł a ja zamówiłam przez neta też w promocji plus był dodatkowy rabat z kodem i zapłacę 229 zł

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Radena ceny widziałam to ok 1500 zł

Stary 2016-02-20, 09:55   #3624
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczynki zapisujecie sie do szkoły rodzenia?
Ja znalazlam fajna z dobrymi opiniami i w dodatku na NFZ Zadzwoniłam i pierwszy wolny kurs to połowa marca. Będę wtedy w 29tyg i tak sobie rozmyślam czy nie będzie mi już cieżko uczestniczyc w zajęciach.
Jak Wy się na to zapatrujecie - pyt do dziewczyn które już rodziły/chodziły do szkoły rodzenia w którym tyg zaczełyscie chodzić do szkoly rodzenia?
Ja wybiera sie i zaczyna od 25 tyg ciązy aby szybciej skończyć tak poleciła mi położna kóra będzie mnie prowadzić

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Wiadomo, u mamy też dobrze, ale jednak u siebie najlepiej, tym bardziej, że w przyszłym tygodniu będzie malowanie na dole i spedze u niej dłuższy czas.
Nas też czeka remoncik przed narodzinami
Stary 2016-02-20, 09:56   #3625
Evelinke
Zakorzenienie

A co do cukini, to wiadomo cukinia z własnego ogródka, jeśli jest możliwość to super sprawa, ale ja lubię cukinię i teraz też ją kupuję, nawet przedwczoraj robiłam sos z cukinią i brokułem do makaronu i oczywiście mięsko do tego.

Stary 2016-02-20, 09:59   #3626
Radena
Zadomowienie

Cytat:
A co do cukini, to wiadomo cukinia z własnego ogródka, jeśli jest możliwość to super sprawa, ale ja lubię cukinię i teraz też ją kupuję, nawet przedwczoraj robiłam sos z cukinią i brokułem do makaronu i oczywiście mięsko do tego.
Ja też,bo nie mogę żyć bez leczo, a niestety nie zrobiłam sobie na zapas w sezonie. Ale w tym roku będę mądra i zrobię sobie furę,aż mi się przeje
Stary 2016-02-20, 10:01   #3627
Evelinke
Zakorzenienie

Ja mam w planach chodzić do SR
jakoś tak bezpieczniej się będę czuła jak poznam trochę rad od położnej.
I jak rozmawiałam z nią, to u nas kurs zacznie się na poczatku marca, także też będę ok 28 tc, powiedziała że jest to dobry czas.
I u nas są zajęcia na basenie co mnie bardzo cieszy
I wszystko na NFZ w szpitalu, gdzie chcę rodzić.

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Radena jak dzidzia da ci porobić zapasy, to ja poproszę trochę dla mnie

Stary 2016-02-20, 10:03   #3628
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Bardzo fajny i odpowiedzialny mąż trzeba takich często chwalić;-)
A ja się ostatnio dowiedziałam,że mój mąż się brzydzi różnych rzeczy typu odpadki żywieniowe. Więc nie wiem,czy go zmusze do zmieniania pieluszek Ale może z pozostałymi czynnościami mi pomoże
To u mnie zaś mąż ogarnia akie rzeczy nienawidze dotykać surowego mięsa więc zawsze porcjuje to TŻ no i mój odwrót wymiotny na smród i widok czyjeś kupki masakra boje się że nie dam rady ja, a mąż da
Stary 2016-02-20, 10:06   #3629
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam w planach chodzić do SR
jakoś tak bezpieczniej się będę czuła jak poznam trochę rad od położnej.
I jak rozmawiałam z nią, to u nas kurs zacznie się na poczatku marca, także też będę ok 28 tc, powiedziała że jest to dobry czas.
I u nas są zajęcia na basenie co mnie bardzo cieszy
I wszystko na NFZ w szpitalu, gdzie chcę rodzić.

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Radena jak dzidzia da ci porobić zapasy, to ja poproszę trochę dla mnie
Zazdroszczę zajęć na basenie. U mnie też na NFZ SR, przy moim szpitalu,od razu sobie zwiedze i dowiem się jak jest z porodem rodzinnym mąż się co prawda jeszcze wzbrania,ale skoro uczetniczyl w przyjemnym etapie tworzenia, to przy tym mniej przyjemnym też będzie
Stary 2016-02-20, 10:06   #3630
olinka012
Zadomowienie

Ja bylam na SR. Ale jak mam być szczera niewiele się przydało. Życie najlepiej uczy

Mój mąż po porodzie robił wszystko przy dziecku. Ola jak miała 2tyg byla w szpitalu i pielęgniarki byly w szoku jak on wszystko ogarnia (ja wtedy też bylam w swoim szpitalu)

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-02-20 o 10:09
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości