|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
W moim Pepco czarnych nie widziałam
![]() Chętnie bym jeszcze jedną dokupiła tylko już ich nie widuję
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale naprawdę jestem pełna podziwu, szacun![]() Pewnie jak zwykle dużo zależy od dziecka/dzieci w tym przypadku. Te moje non stop płakały i trzeba je było nosić więc już samo to było niewykonalne dla 1 os., do tego nie lubiły spać. |
|
|
|
|
#3603 |
|
Zadomowienie
|
Mój tż, też tylko na początku będzie miał urlop, a potem praca, powroty wieczorami, ni i zagranica. Ja to się bardziej martwie nim, jak on pogodzić tacierzynstwo z praca, wiadomo maluchy będą plakac, on będzie nie wysłany a rano do pracy, a praca odpowiedzialna, bo cały dzień za kierownicą😭 za to w weekendy my nie ospuscimy 💑
|
|
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śnieg u mnie spadł i duzo go leży Ja już wiosny upatrywałam
|
|
#3605 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, klade się spać, dobrej nocki i miłych snów, bez koszmarów 😁 i zadkich wizyt w 🚾 .
|
|
|
|
#3606 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój tata ponoć przez pierwsze dwa miesiące mnie na ręce nie brał, bo się bał, że coś mi zrobi. Kompletnie sobie nie wyobrażam takiej sytuacji. A potem urodzili się moi bracia bliźniacy i był zmuszony pomóc. W ogóle moja mama jest dla mnie bohaterką, ja miałam 3 latka, dwa noworodki, nikogo do pomocy (no jedynie tata po pracy), ja nie wiem jak ona to ogarniała... Moi bracia urodzili się wcześniej i jeden miał za małą wagę i był w szpitalu miesiąc dłużej. I moja mama dwa razy dziennie nosiła do szpitala mleko, które najpierw odciągała. No masakra jakaś.
|
|
#3607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc będzie musial dać radę ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
Podziwiam jak dobrze kobitka musiała być zorganizowana! Pewnie masz po niej dobrą organizację ![]() Mój tata od początku się nami zajmował, zresztą nie miał innego wyjścia po mam rok młodszą siostrę więc rodzice mieli w domu szybko dwa maluszki
|
|
#3608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Ja im więcej mam zajęć tym lepiej jestem zorganizowana
![]() Zgaga mnie dopadła, idę do lodówki do parę łyków mleka i do spania
|
#3610 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie, że chciał dziecka, chociaż do tej pory mi się śmiać chce, jak mu raz powiedziałam, że ma gratulacje od mojego lekarza rodzinnego, a on na to ,, no dziękuje, ale jaka w tym była moja zasługa?,, ,no fakt, całą ,,robotę,, wykonałam ja i lekarze, a on tylko raz oddał ,,materiał,, :-D wtedy się nie napracował, ale nadrobił wcześniej, jak 4 lata ciężko pracował nad potomstwem :-D
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Nasze mamy, to były dopiero mega zorganizowane. Najpierw urodziła sie moja siostra, za dwa lata brat, za 3 lata siostra, za 6 ja. Jak miała 30 lat to miała 4 dzieci,a najstarsze 11, była jeszcze babcia, ale i pole, krowy, gospodarka na utrzymaniu i tata też był kierowcą, wracał do domu wieczorami. ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Nie mogę sie od tel oderwać, naprawdę już sie kładę, pa pa pa. |
|
|
|
#3611 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 24tc. Nie mogę spać. Czy któraś z was miała cholestaze?
Swędzą mnie nadgarstki i juz mam schize ![]() Pikpik wspolczuje z całego serca chorowania Syna mnie takie sytuacje zawsze tez doluja .. Sily wam życzę i ZDROWIA |
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie nie wyobrażam żeby tata dziecka nie zajmował się dzieckiem w ogóle... A znam taki przypadek - tak jak pisałyście, bał się na ręce wziąć itd., dla mnie to jakaś masakra, a nie ojciec
![]() Jadę zaraz na zajęcia, dzisiaj "tylko" do 16.45 Miłego dnia dziewczyny! |
|
|
|
#3613 |
|
Rozeznanie
|
witam się
wcinam sniadanko - chrupkie pieczywko i koktajl na bazie serka wiejskiego, banana,kakao, miodu i mlekawidze,ze wiele z was rozwaza szkolę rodzenia, jeszcze na poczatku ciazy tez o tym myslalam,ale... chyba jednak odpuscimy, zwielu wzgledow.. moj maz bedzie w domu przez pierwsze 1,5 miesiaca sierpien tez bedzie luzny, bo wiekszosc jego zajec zwiazanych z praca ma wakacyjny przestoj, a pacjenci czesto wyjezdzaja. Na caly lipiec przyjezdzaja moi rodzice i zatrzymaja sie na troche u nas, tzn. czasami beda nocowac, ciesze sie, bo wiecie,ze mame widze raz na jakis czas... a tutaj jednak przez pierwszy miesiac podpowie mina pewno duzo rzeczy... w razie 'powazniejszych' rzeczy - mam tesciowa pediatre... a jesli chodzi o mężów, którzy często mają obawy przed choćby podniesieniem maleństwa - mój mąż jest fizjoterapeutą, pracuje często z maluszkami, uwielbia dzieciaki, i podejrzewam,ze najwiecej rzeczy dowiem sie... wlasnie od niego szkola rodzenia tez nie jest mi jakos potrzebna, aby dowiadywac sie o prawidlowym oddychaniu czy cwiczeniach na pilce czy tez masowaniu przez Tż'a ja stary sportowiec, a on fizjo. Wiec mysle,ze odpuscimy, a na pewno zrobimy sesje brzuszkową i pobrzuszkową u naszej fotograf ze ślubu ![]() przejrzę dzis wszystkie ubranka dla malej jakie mam oraz akcesoria,zrobię sobie liste co mam, na jaki wzrost ile czego dokladnie, zobaczę czy muszę cos dokupic czy nie popoudniu chcemy isc do kina, zobaczymy o ktorej mąż wróci z pracy. a póki co chyba pora się ubrać i ogarnąć jakie macie plany na dziś?
|
#3614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Życzę wszystkim Czerwcoweczkom miłego weekendu:-* |
|
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć brzusie
![]() Ja też nadaję z łóżka . Tż wyszedł z psinką i pojechał pomagać koledze w pracy.A my 3 dziewczyny zostałyśmy same.Zaraz muszę się zebrać i zrobić śniadanko i troszkę ogarnąć w domu. Dziś na obiad zrobię chyba krokiety ze szpinakiem i białym serkiem Zupę mam kalafiorową z wczoraj.Jak narazie słońce za oknem pomimo zapowiadanego deszczu ![]() Miłego dnia
|
|
|
|
#3616 |
|
Rozeznanie
|
mmmm apropo obiadu u mnie dziś faszerowane cukinie
z pomidorami, miesem mielonym, pieczarkami, cebulka,czosnkiem, papryką, pietruszką i zapiekane z mozarellą jeny jak ja kocham jeść Krokieta też bym wciągnęla![]() melduję, że Bydgoszcz też w miarę słoneczna
|
#3617 | ||||
|
Ania
|
Witam się z rana
![]() Moja Hania się wczoraj tak rozbrykała, że w końcu tż ją poczuł i to bardzo bardzo wyraźnie w nocy opowiadał, że jak się obudził, to dalej wariowała- ja spałam![]() Tymczasem zabieram się, bo idę dziś na parapetówkę muszę sporo rzeczy przed ogarnąć![]() Miłego dnia ![]() Cytat:
Dla mnie głupia wymówka i tyle. Cytat:
No to trzeba brać leki i będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
nie panikuj!
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
|
|
|
#3618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3619 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi w zupełności wystarczy, jem małe porcje ale często
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio dostałam 3 reklamówki różnych próbek, gazetek, książeczek. Większość juz znam bo to samo dostałam w pierwszej ciąży ![]() W pierwszej ciąży przyjeżdżają tez do mnie do domu |
|
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witamy się jeszcze z łóżka ![]() Ale już po śniadanku, u nas dzisiaj na słodko, kakao i bułeczki maślane. Dziewczyny, ja przez ostatnie dni przeglądałam wózki, ile tego jest ![]() Ale jest sukces Zdecydowałam się już jaki chcę, został tylko model, ale to już wybiorę jak zobaczę na żywo ![]() Ale trafiłam na fajny wózek, fajnie wyposażony i cenowo też ok, także jakby któraś jeszcze stała przed wyborem wózka, to można zerknąć na firmę Roan model Bass http://www.roan.pl/#bass.html ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Ja jak faszeruję cukinię to mieszam farsz z ryżem 3 kolory. I też zapiekam z mozarellą ![]() Chyba zrobię na obiad w tygodniu
|
#3622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Evelinke,fajny się wydaje ten wózek;-) a jak cenowo? |
|
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
A, no i zamówiłam nowe żelazko, bo musimy wymienić.
I powiem wam, że ceny strasznie się różnią w sklepie stacjonarnym cena żelazka niby na promocji to 269 zł a ja zamówiłam przez neta też w promocji plus był dodatkowy rabat z kodem i zapłacę 229 zł ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Radena ceny widziałam to ok 1500 zł
|
#3624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Nas też czeka remoncik przed narodzinami
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
A co do cukini, to wiadomo cukinia z własnego ogródka, jeśli jest możliwość to super sprawa, ale ja lubię cukinię i teraz też ją kupuję, nawet przedwczoraj robiłam sos z cukinią i brokułem do makaronu i oczywiście mięsko do tego.
|
#3626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam w planach chodzić do SR
jakoś tak bezpieczniej się będę czuła jak poznam trochę rad od położnej. I jak rozmawiałam z nią, to u nas kurs zacznie się na poczatku marca, także też będę ok 28 tc, powiedziała że jest to dobry czas. I u nas są zajęcia na basenie co mnie bardzo cieszy ![]() I wszystko na NFZ w szpitalu, gdzie chcę rodzić. ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Radena jak dzidzia da ci porobić zapasy, to ja poproszę trochę dla mnie
|
#3628 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mąż się co prawda jeszcze wzbrania,ale skoro uczetniczyl w przyjemnym etapie tworzenia, to przy tym mniej przyjemnym też będzie
|
|
|
|
|
#3630 |
|
Zadomowienie
|
Ja bylam na SR. Ale jak mam być szczera niewiele się przydało. Życie najlepiej uczy
Mój mąż po porodzie robił wszystko przy dziecku. Ola jak miała 2tyg byla w szpitalu i pielęgniarki byly w szoku jak on wszystko ogarnia (ja wtedy też bylam w swoim szpitalu) Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-02-20 o 10:09 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

Więc będzie musial dać radę