|
|
#3691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Mnie w zeszłą sobote kłuło miejsce po jajniku, tak że nie mogłam chodzić, nawet mój tż sie przestraszył, ale na szczęście przeszło. Mnie też wizaż coś szwankuje, nie mogłam go otworzyć. Mam mega ochotę na karmi, myślicie, że mogę sie napić? Na etykiecie jest napisane, że zawiera 0.5 alkoholu.
|
|
|
|
#3692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki madzius, kanwa, motylek. Narazie przeszlo. Mam nadzieje ze nie wróci. Piwo z sokiem za mną chodzi karmi też ale nie pije dam radę Czy ma ktors z was nokie Lumia? Mam go 10mies. Cos mi się stało z systemem. Nie moge w telefonie internetow przeglądać ani FB bo od razu mi strony zamyka:/ chyba muszę go oddać do serwisu. :/ Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-02-20 o 18:37 |
|
|
|
|
#3693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pije tylko Warkę 0%
Te z procentami bym nie wypiła. |
|
|
|
#3695 |
|
Zadomowienie
|
Ja piwa to wogóle nie lubie, nawet latem nie piję, ale karmi uwielbiałam zawszę :-( chyba sobie odpuszczę :-( alkoholu ani kawy nie miałam w ustach od lipca :-(
|
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
Chudziaszek ja miałam takie typy wózków:
ABC Design - Viper 4 s Roan - Bass Adamex Baby Design - Lupo Comfort No i X- Lander I zdecydowałam się na x-landera tylko jeszcze model muszę wybrać, bo mam dwa na oku ![]() Ale ten wózek, do którego dałam linka jest naprawdę ciekawy Madzius piękny brzuszek Lala, Kanwa ja też kupuję gotowe ciasto francuskie, mi odpowiada te biedronkowe ![]() A ja po spacerku miałam zrobić obiad a musiałam się położyć, bo brzuszek jakiś taki napięty mi się zrobił i zasnęłam ![]() Więc na szybko zrobiłam sałatkę na pierwszy głód i zamówiłam sobie bagietkę, bo naszła mnie ochota ![]() Miłego wieczoru dziewczyny ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Motylek ja kawę piję jak mam ochotę, fakt jest to raczej mleko z kawą, zawsze taką piłam, bo nie lubię mocnej kawy. Więc jak masz ochotę na kawę to przecież możesz się napić Ja na spacerku, właśnie zaliczyłam kawę na wynos z kawiarni
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Też wybraliśmy x landera x cite
|
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3699 |
|
Zadomowienie
|
Madziuś cudny brzuszek, wy to wszystkie super laski jesteście, a ja to już jak słoń wyglądam i też tak się czuję.
|
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
Kanwa ja myślę nad x-move i xa
![]() Mają koła pompowane, a to dla mnie ważne no i lekka gondola, bo będę ja wypinać i muszę wnieść do mieszkania. ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Ale x-city tez fajny
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
X move dla mnie za ciężki. Będę wnosić wózek na 3 piętro. Ale też mi się bardzo podobał.
|
|
|
|
#3702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
I juz nie przesadzaj z tym słoniem. Nosisz pod sercem dwa Skarby to wiadomo ze brzuszek będzie większy
|
||
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3704 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
obie wyglądamy jak balony ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
obie wyglądamy jak balony
|
|
#3705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Ja czasami na zwilżenie ust od męża troche piwka skosztuje a jak już mam bardzo wielką ochotę to te 0% i o szklaneczke może mniej i mi wysarcza na hoho. Dobrze że nie ma ciepło to by mnie ciągało bardziej. Przed ciążą piłąm piwo może 1 na tydzień i to jesczze te małe 0.33 chyba to jestt taka pojemność
|
|
#3706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No może tylko w kwestii oddychania przy skurczach (ale to można sobie w necie popatrzeć). A najwięcej to tak jak piszesz, życie podpowiedziało... Cytat:
Nie pijesz go codziennie a jak weźmiesz dwa łyczki dla smaku to ileż tego alko tam będzie ![]() ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- MADZIUS ale masz śliczna piłeczkę EVELINKE pompowane koła są suuuuper na nierówne tereny. Ogólnie prowadzi się je rewelacyjnie, nie podbija na każdym kamyczku jak przy piankowych. Moja siostra miała wózek Bugaboo Cameleon i jak dla mnie kólka to porażka. Telepie nim na najmniejszej nierówności. My mieliśmy Quinny z pompowanymi dużymi kołami i nigdy bym się nie zamieniła na ten Bugaboo. Mi też wizaż szwankował cały dzień... ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- OLINKA super przepis na gyrosa, zapisałam i zrobię w tygodniu, dzięki! |
||
|
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam kosz do prania, kosz na pranie i kosze na kosmetyki
Dodatkowo zamówiłam na allegro rzeczy potrzebne mi do kuchni i w końcu będę mogła normalnie funkcjonować ![]() Teraz idę spać . Dobranoc
|
#3708 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Cytat:
)Cytat:
Oprócz tego, że każdy omawiał swoją działkę, czyli było o porodzie, bejbi blues i depresji poporodowej, fozjologii malucha, asymetrii małego ciałka, rozwoju psychicznym maleństwa, to uczyliśmy się różnych sposobów na noszenie dzidzi, kąpiel....Naprawdę bardzo dużo tego było ![]() Mi dużo osób odradzało szkołę rodzenia, że niby nie ma sensu itd.- wiem,że to tylko wszystko teoria, ale zawsze jakieś źródło wiedzy no i rozrywka dla mnie, która od 4 miesięcy siedzę w domku;p U nas większość par< łącznie ok.12> przychodzi z partnerem i rodzi w marcu. góra kwietniu- dużo osób mówiło,że ja chodzę za wcześnie, bo jeszcze nie mam dużego brzuszka i nie wszystkie ćwiczenia u mnie wychodzą ![]() Także jeśli masz okazję i czas to ja polecam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ciekawe ile ten bass kosztuje... Cytat:
wiec już wiem co w najbliższych dniach zrobię na obiad;DCytat:
))Mnie też co jakiś czas kuje w prawym boku, zrzucam to na rozrastająca macicę- poleżę i jest ok a dziś kupiliśmy używane łóżko z Ikei za 150 zł- nowe jest za 1100;D Nasz pierwszy mebel do nowego gniazdka, do którego już za kilka dni się przeprowadzamy ![]() oprócz tego zrobiłam obiadek- makaron z sosem z pieczarek, kurczaka i pomidorów suszonych, no i rozsyłałam link do swoich badań na mgr, bo naprawdę krucho z tym stoję... jutro, korzystając z ostatnich dni w Warszaiwe mieliśmy iść do teatru,ale mam takie wyrzuty,ze nie pisze mgr,że chyba się ukarze i nie pójdziemy- musże w końcu cos zrobić i pooddawać książki do biblioteki! Także idę spać, by jutro mieć siłę na pisanie gr. Trzymajcie za mnie kciuki żeby mi się to udało i żebym podostawała troche odpowiedzi na swoje badania bo się stresuję,a jak wiadomo Tosia tego nie lubi ![]() Dobranoc Mamuśki ![]() Ps. jak któraś z Was zna mamy, które mają dzieci ze spektrum autyzmu i chciałaby zrobić cos dla mnie, to byłabym wdzięczna za przekazanie linka do badań. https://docs.google.com/forms/d/1yTz...CapqM/viewform Chyba już tu pisałam, że jak chciałam przeprowadzić badanie tradycyjnie i roznosiłam do różnych placówek testy za które zapłaciłam w ptp to z 40 odzyskałam 4..;/ Z góry bardzo Wam dziękuję i jeszcze raz dobranoc;* |
||||||||
|
|
|
#3709 |
|
Rozeznanie
|
Melduję, ze Planeta Singli to jeden z przyjemniejszych polskich filmow ostatnich lat
polecam serdecznie, mąz tez pozytywnie zaskoczony pozniej poszlismy na kolacyjkę milej niedzieli,Dziewczyny!
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
Anime Girl, są w tym poście: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post55807436
Dzień dobry wszystkim Ja zaraz idę na zajęcia, ale chyba dziś sobie je nieco skrócę Siedzieć na tym twardym krześle to masakra, a mimo, że co jakiś czas sobie wychodzę żeby się przejść, to wczoraj młoda mnie prawie cały czas kopała - chyba się jej nie podobało ![]() Lalare, to fajnie, że się podobało
|
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
witam się po dość długiej nieobecności... wczoraj miałam wizytę wszystko ok syn nadal jest synem... waży 595g ja mam wyniki krzywej cukrowej i nie mam cukrzycy od początku ciąży mam +3kg lekarz pochwalił więc jestem dobrej myśli- pewnie nie przytyję więcej niż w 1 ciąży (8kg) i zleci od razu ![]() poza tym po staremu nadal pracuję... ale już sił trochę brak, brzuch boli, a wczoraj myślałam, że nagle kataru dostałam... robiłam sałatkę w kuchni poszłam wydmuchać nos a tam krew.... także chyba przemęczenie w pracy+Miki w domu szalejący+ciagły stres wychodzą.... no i jakoś nie mam nastroju udzielać się na wątku, z wiadomych względów nie umiem się jakoś cieszyć, już próbuję sobie to różnie tłumaczyć, próbuję sama siebie przekonywać, że jest ok, ale chyba już nigdy nie będzie dlatego nie chcę smęcić
|
#3712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cicho tu z rana w niedzielę Leżę jeszcze w łóżku i rozmyślam nad wychowywaniem Basi. Chciałabym,żeby była szczęśliwym i pewnym swojej wartości czlowiekiem. Wiem,że to wcześnie,chociaż może wcale nie. Nie chcę żeby moja córka czuła presję bycia najlepszą, dogodzenia mi swoim zachowaniem,posluszenstwe m itd. Już zaczynam czytać książki psychologiczne i wbrew pozorom nawet zwykle sytuacje jakie widzimy na codzień w sklepie czy w innym miejscu publicznym mają duży wpływ na to jak dziecko będzie o sobie myśleć,jak będzie reagować...to jak tłumaczymy różne rzeczy,czy pozwalamy mu decydować o sobie. Mam ciągle wątpliwości,czy sobie poradzę:-( czy nie przegne w któraś stronę. Wiecie,że są matki,które uczą swoje głodne dzieci czekania do pory posiłku? I nie mówię tu np o 5 latkach,tylko o tych które jeszcze nie potrafią wyrazić swoich potrzeb. A potem taki człowiek nie jest w stanie rozpoznać i nazwać swoich potrzeb,skoro już w wieku niemowlecym były negowane. Dobra,już kończę psychologiczne wywody. Miłego dnia;-)
|
|
|
|
|
#3713 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Może warto troszkę zwolnić dla dobra swojego i dzieci ![]() Dawaj znać czasem jak się masz, cobyśmy się nie martwiły o Ciebie ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziś TŻ zrobił mi pyszną jajecznicę na śniadanie plus herbatka rooibos z cytrusami ![]() Teraz zabieram się za pieczenie murzynka mocno czekoladowgo z wiśniami z domowego kompotu od mamy ![]() Olinka dziękuję za przepis Możesz skopiuj go do klubu żeby nie zginąl ![]() Dziękuję również za odpowiedzi i informację dot SR Jestem jak najbardziej chętna na te zajęcia tylko troszke mnie martwi to, że sama będę na znacznej części zajęć ![]() Soffinka my mieszkamy w aglomeracji Łodzkiej tuż przy samej Łodzi - Zgierz
|
|
#3714 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kasia- a co to za czarnowidzenie? Z czym nie będzie ok? Napisz w klubie jak tu nie możesz. Australia- miłych zajęć LaLaRe- ja też widziałam tydzień temu Planeta Singli- taki przyjemny, lekki film Anime- ja nie chodziłam w 1 ciąży na szkołę rodzenia i teraz też nie zamierzam. Czytałam za to książki o pielęgnacji noworodka i dużo dało mi wtedy też forum mamuś na wizazu Motylek- to może już 0%? A piłaś kiedyś kwas chlebowy? Taki podobny trochę w smaku do karmi. Wizaz coś szwankuje od wczoraj hmm |
|
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też wizaż świruje, wczoraj na aplikacji chcialam odpisać i posty się nie wysylały :/ Odpusciłam sobie koniec z końcem
|
#3716 |
|
Zadomowienie
|
Czytałam gdzieś ze chyba kwasu też nie możemy pić,bo chciałam kiedyś. Ale nie pamiętam dlaczego nie
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- A nie,coś tu piszą o konserwantach,utrwalaczac h i alkoholu. Więc jak na etykiecie jest ze 0 procent to ja bym piła |
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio Warkę zero % z limonką wypiłam a potem doczytałam malutkim drukiem, ze ma mniej niż0.5 alko :P Dziwne to niby, ale wolniutko piłam tą malą puszkę więc nie panikuję
|
#3718 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3719 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratki udanej wizyty ![]() Cytat:
Czytajcie dokladnie skład
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

Leżę jeszcze w łóżku i rozmyślam nad wychowywaniem Basi. Chciałabym,żeby była szczęśliwym i pewnym swojej wartości czlowiekiem. Wiem,że to wcześnie,chociaż może wcale nie. Nie chcę żeby moja córka czuła presję bycia najlepszą, dogodzenia mi swoim zachowaniem,posluszenstwe m itd. Już zaczynam czytać książki psychologiczne i wbrew pozorom nawet zwykle sytuacje jakie widzimy na codzień w sklepie czy w innym miejscu publicznym mają duży wpływ na to jak dziecko będzie o sobie myśleć,jak będzie reagować...to jak tłumaczymy różne rzeczy,czy pozwalamy mu decydować o sobie. Mam ciągle wątpliwości,czy sobie poradzę:-( czy nie przegne w któraś stronę. Wiecie,że są matki,które uczą swoje głodne dzieci czekania do pory posiłku? I nie mówię tu np o 5 latkach,tylko o tych które jeszcze nie potrafią wyrazić swoich potrzeb. A potem taki człowiek nie jest w stanie rozpoznać i nazwać swoich potrzeb,skoro już w wieku niemowlecym były negowane. Dobra,już kończę psychologiczne wywody. Miłego dnia;-)