|
|
#2791 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Co to znaczy każdej. W sensie każdej ciężarnej.? Kto jak kiedy i po co .?
|
|
|
|
#2792 |
|
Rozeznanie
|
Bo jak leżałam w 18 tygodniu na patologi to dawali każdej dziewczynie która była powyżej 22tygodnia a poniżej 36... wtedy się nie zastanawiałam nad tym ale teraz tak mi się przypomniaalo
|
#2793 | ||||
|
Mama Land
|
Cytat:
![]() Dziś mnie zbeształ, że ciągle mówię, że poród będzie u mnie trwał cały dzień, tyle rzeczy zrobię itp., a tego przecież nie da się przewidzieć. Poniekąd się z nim zgodzę, ale wątpię, bym jako pierworódka miała aż tyle szczęścia i urodziła podczas kichnięcia ![]() Poza tym, zarówno moja, jak i jego mama miały ciężkie porody, więc genetycznie jestem skazana na ciężki (z czym się oswoiłam i najwyżej będę przyjemnie zaskoczona )Tak więc zaczęłam tydzień od kłótni, gdyż później stwierdził, że musimy zrezygnować z polis na życie, gdyż się nie opłacają (ktoś nam podrzucił nowy pomysł na rozegranie tego). Ja oczywiście poświęciłam zagadnieniu odpowiednią ilość czasu, przedyskutowałam z osobami mądrzejszymi ode mnie (głównie z Tatą, który w wielu dziedzinach jest dla mnie autorytetem) i doszłam do wniosku, że trzeba zostawić polisę taką, jaką jest. Na co mój mąż, że on rezygnuje, że to się nie opłaca. To się go pytam: Więc zostawisz mnie z dzieckiem/dziećmi bez środków do życia? (i w ryk) Zaczął się tłumaczyć, aczkolwiek wniosek jest taki, że nie przemyślał tematu, a już ucina i kończy zabezpieczenie rodziny Cytat:
Cytat:
![]() Też chciałam dopytać o praktyki Masz dobre podejście - bo co odwlecze, nie uciecze, a zdrowie Twoje i Zosi najważniejsze ![]() Cytat:
![]() Naturalnie i dzięki temu łatwiej i przyjemniej Wam się ten język przyswoił. Znajomi też podróżują wyłącznie z niemieckimi biurami podróży (o ile nie latają budżetowo) i bardzo sobie chwalą SNY: Mi się dziś śniło, że gdzieś w jakimś jakby pałacu sprzątałam i w jakimś zakamarku, między wykładzinami zauważyłam śpiącego człowieka, chyba martwego. Później jakaś babeczka pytała mnie, czy nie chciałabym jeszcze raz sprzątnąć pałacu na wiosnę, a ja się jakoś niejasno próbowałam wykręcić, bo przecież na koniec kwietnia będę rodzić ![]() I następnego dnia mój brat mnie ściągnął do tego pałacu, że coś dziwnego się dzieje w jakimś zakamarku. Idę za nim, a tam ten facet, którego uznałam za martwego. I zamiast się dziwić, ze facet żyje, to ja się bałam, że będą mi mięli za złe, że niedokładnie ten pałac posprzątałam, że trupa tam nie zauważyłam Wesele: My zrobiliśmy obiad dla rodziny i świadków w restauracji. Przyszło 21 osób, ale na ślubie było o wiele więcej. Znajomi rozumieli, że nie chcemy wielkiej imprezy, rodzina początkowo nie, ale ostatecznie bardzo im się format wesela podobał A że mi ostro dawał w kość I trymestr, to byłam wdzięczna za zakończenie uroczystości przed 19, co nie zmienia faktu, ze rodzina później bawiła się w hotelu jeszcze do 1 nad ranem Ah! Dorobiłam się hemoroidów Nie czuję go (na szczęście!), ale jutro podczas wizyty zapytam gina jak dziada wytępić za dzisiejsze Wizytujące
|
|
#2794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2795 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam pytanie. Wydaje mi się, że niektóre z Was pisało już coś na ten temat, ale zamierzacie smarować buźki Waszych maluchów kremem z filtrem wychodząc na spacer? Głównie chodzi mi o kwiecień-czerwiec.
|
|
|
|
#2796 |
|
Zadomowienie
|
Patulinka świetne wiadomości ! Oby już malutka was tak nie straszyła
![]() Ślub: u nas w lipcu na 110 osób. dekoracje sali i kościoła zamawiałam u dekoratorki -wyszło cudnie. Resztą pierdół zajmowałam się sama i uwielbiam tak organizować wszystko, szukać, myśleć itd. Choć nie mam jakigoś gustu mega Ważne, że było "po mojemu"NOC: dziś nieprzespana, boli dół brzucha tak że chyba dziś umrę... spać się nie da, chodzić nie da...
|
#2797 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niezbyt mu smakowałoDziewczyny które zamówiły tą różową torbę duffle- możecie wstawić zdjęcia? I najlepiej takie żeby zobaczyć jaka jest pojemność. Tak sobie myślę czy nie zamówić, bo cena śmieszna, jeszcze z tą darmową wysyłką, a może się potem na jakieś wyjazdy przyda. Tylko ten kolor A, i ta darmowa wysyłka to w jakiej formie? Do domu płatne z góry, za pobraniem czy paczkomaty?Kwiaty- ja mam same storczyki, bo nie muszę pamiętać o regularnym podlewaniu, a wyglądają bardzo dobrze (choć ostatnio nie kwitną tak jak wcześniej, chyba muszę im jakąś odżywkę kupić, bo od 4 lat nie dostały ).Ja się trzymam tego, że donoszone dziecko jest od 2 tygodni przed terminem, do 2 tygodni po terminie. U mnie wychodzi na to, że donoszenie zacznie się od niedzieli wielkanocnej
|
||||
|
|
|
#2798 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko po co skoro nie mamy odx lat kontaktu i nawet nie mamy pojęcia co u nich mój też ma takich kuzynów co to musi się dobrze zastanowić jak w ogóle mają na imię Cytat:
![]() Cytat:
tu możesz sobie poczytać analizy składów http://www.srokao.pl/2015/06/filtry-...-apteczne.html |
|||
|
|
|
#2799 |
|
Raczkowanie
|
Posmarowałam się olejem kokosowym słyszałam że się ładnie wchłania Ale czuję tłuste ns brzuchu. Nie wiem czy będę z tego korzystac. Chyba tylko na piersi. I po porodzie tez. Bo to jadalne zdrowe i ze sklepu ekologicznego ten droższy tłoczony ns zimno więc mały jak będzie ssal pierś to nie z jakąś chemią. Resztę ciała będę smarować zwykłym kremem. Lepiej się wchłania.
No to każda na patologii. Ale jak kobieta przechodzi ciaze bez problemowo i nie leży na oddziale to chyba jej gin specjalnie nie daje sterydow.? |
|
|
|
#2800 |
|
Wtajemniczenie
|
Neta tylko jak leży się w szpitalu to podają..
zaczynam się denerwować tą wizytą u ortopedy, umówiłam się z położną przed wizytą, że do Niej zajdę...a po 18 mam wizytę prywatną u gina...jest z Niego niezły naciągacz, ale gdyby nie on i położna to zostałabym z tym moim problemem sama...no więc niech ma...
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
Cały dzień nie było u nas internetu. Teraz jak zbieram się na wizytę to jest
Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-02-22 o 14:52 |
|
|
|
#2802 |
|
Rozeznanie
|
Kalpana ja mam tę torbę, zrobię fotki i wstawię później, bo w robocie jestem
ale ogólnie jest duża i pojemna bardzo, no i ta cena... 14,99 z kurierem za darmo pod same drzwi ale mozesz tez paczkomat darmowy wziąć. fajna jest, bo można ją złożyć w mały pakiecik i zabrać gdzieś w podróż jako dodatkowy bagaż w razie potrzeby, Kolor nie jest aż taki zły Kejka Lulka powodzenia na wizytach!!!
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Kalpana
Ja brałam wysyłkę do paczkomatu. Tak nam najwygodniej zrobiłam fotkę. Ale za dużo to chyba nie widać. Wsadzilam paczkę Pampersów i podkładów. Na moje oko zajęły ok 1/4 pojemności torby.Wybacz mi jednak, ale nie chcę mi się przepakowywać :p jutro mam zamiar skompletować całą torbę szpitalną, więc zrobię fotkę jak to wygląda w całości .
|
#2804 |
|
Zadomowienie
|
Kalpana ja wstawie dzis zdjęcia tej torby jak mi ją szwagierka przyniesie bo miała zrobic mi w pracy nadruk
a przesylke mozesz wziac kuriera, tez jest za friko, pojemność jest napisana na stronie, chyba 35l---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Lulka kciuki za wizytę
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, dzięki
do wieczora!
|
|
|
|
#2806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2809 | ||
|
Zadomowienie
|
Muszę się wam pochwalić że przed wypisem robili mi usg i nasza księżniczka waży już 1750 g
Niech rośnie nam w sile ten łobuz ![]() Cytat:
Też takie wybraliśmy dla naszej księżniczki :P ![]() Cytat:
Czekamy na dobre wieści z wizyty. |
||
|
|
|
#2810 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny a jak z jakością tej torby? Jak za taką cenę to daje radę, czy raczej będzie miała krótki żywot? W końcu zrobiłam dokładną listę rzeczy do szpitala i się spakowałam
|
||||
|
|
|
#2811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to za piosenki, ktore sa w roznych wersjach jezykowych? jakies disko polo czy co? z takich fajniejszych to mi przychodzi do glowy tylko "symphonie" - ta cala operowa spiewaczka, nie wiem jak sie zwie, ale spiewala "time to say goodbye", tak sie rozkochala w tej piosence, ze zrobila swoja wersje po ingliszu.jak poezji nie lubie, tak romantyczne wiersze - przeladowane emocjami, takie wyraziste - po niemiecku po prostu mnie przekonuja tylko przeklinanie po niemiecku jest jakies takie "slabe" w porownaniu do polskiego...
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Patulinka94
Super! Niech rośnie .Kalpana Kolor zgodny z fotką. Dajcie spokój, na dwa dni róż nie zaszkodzi :p jakościowo jest cieniutka i lekko tandetna, ale raczej za taką cenę niespodziewałam się lepszej jakości. Jak wolisz używać dłużej torby, to lepiej kupić coś lepszego
|
#2813 |
|
Zadomowienie
|
Wydaje mi sie ze szycie jest raczej mocne w tej torbie ale wiadomo materiał juz nie jest jakos mocno gruby, za ta cenę to nawet na sam szpital warto kupic, ja ją juz wypralam i nawet się nie rozleciala
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu wybraliśmy imię. Jeżeli TŻ się znowu nie rozmyśli
|
|
|
|
|
#2815 |
|
Zadomowienie
|
Jakie imię wybraliscie?
|
#2816 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2817 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulinka super juz duza dziewczyna uzupełni wagę na pierwszej stronie
|
|
|
|
#2818 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie imię?
|
|
#2820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
potem popatrzę bo teraz tez z tel pisze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.

A, i ta darmowa wysyłka to w jakiej formie? Do domu płatne z góry, za pobraniem czy paczkomaty?

ale ogólnie jest duża i pojemna bardzo, no i ta cena... 14,99 z kurierem za darmo pod same drzwi
do wieczora!