Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-22, 13:56   #2791
NetaC
Raczkowanie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Co to znaczy każdej. W sensie każdej ciężarnej.? Kto jak kiedy i po co .?
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 14:05   #2792
Agnessssa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość
Co to znaczy każdej. W sensie każdej ciężarnej.? Kto jak kiedy i po co .?
Bo jak leżałam w 18 tygodniu na patologi to dawali każdej dziewczynie która była powyżej 22tygodnia a poniżej 36... wtedy się nie zastanawiałam nad tym ale teraz tak mi się przypomniaalo
Stary 2016-02-22, 14:14   #2793
AsiaPo
Mama Land

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Odebrałam sobie z ruchu paczkę z książkami - Narodziny bez przemocy i Urodzić razem i naturalnie, także zabieram się znów za edukację, bo poród tuż tuż a ja w lesie.
Chyba mój Mąż powinien iść Twoim śladem i się douczyć
Dziś mnie zbeształ, że ciągle mówię, że poród będzie u mnie trwał cały dzień, tyle rzeczy zrobię itp., a tego przecież nie da się przewidzieć.
Poniekąd się z nim zgodzę, ale wątpię, bym jako pierworódka miała aż tyle szczęścia i urodziła podczas kichnięcia
Poza tym, zarówno moja, jak i jego mama miały ciężkie porody, więc genetycznie jestem skazana na ciężki (z czym się oswoiłam i najwyżej będę przyjemnie zaskoczona )

Tak więc zaczęłam tydzień od kłótni, gdyż później stwierdził, że musimy zrezygnować z polis na życie, gdyż się nie opłacają (ktoś nam podrzucił nowy pomysł na rozegranie tego). Ja oczywiście poświęciłam zagadnieniu odpowiednią ilość czasu, przedyskutowałam z osobami mądrzejszymi ode mnie (głównie z Tatą, który w wielu dziedzinach jest dla mnie autorytetem) i doszłam do wniosku, że trzeba zostawić polisę taką, jaką jest.
Na co mój mąż, że on rezygnuje, że to się nie opłaca.
To się go pytam: Więc zostawisz mnie z dzieckiem/dziećmi bez środków do życia? (i w ryk)
Zaczął się tłumaczyć, aczkolwiek wniosek jest taki, że nie przemyślał tematu, a już ucina i kończy zabezpieczenie rodziny

Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość
Ja nie miałam wesela. Miałam obiad na 30 osób. Ale było to w grudniu. Planujemy zrobić imprezę w czerwcu już z małym na świecie i wieksza ilością osób na dworze w domu i teściowej. Mieszkaniu. Ale oni mieszkają pod samym lasem maja taras więc można zrobić imprezę. Z ogniskiem czy grilem tańcem. Wujek męża obiecał zorganizować wszystko. Już w strojach mniej eleganckich. Chociaż suknie mam bo chce w lecie jeszcze sesję sobie zrobić.
No to będziesz miała porządną motywację do zrzucania kilogramów po ciąży

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Jeszcze o praktykach teraz nie myślałam. Narazie Zosia najważniejsza! Cieszę się że wszystko sprzwdzone i w porządku. Będziemy odpoczywać w domu ale niestety na zajęcia muszę iść.
Świetnie, że możecie wrócić do domu, oby tym razem skutecznie
Też chciałam dopytać o praktyki Masz dobre podejście - bo co odwlecze, nie uciecze, a zdrowie Twoje i Zosi najważniejsze

Cytat:
Napisane przez agusia8919 Pokaż wiadomość
No i wybraliśmy imię- ZOSIA

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Języki
ale hejt na niemiecki a ja znam i lubię bardzo, moja mama jest germanistką i u nas w domu używało się tego języka jako drugi, bo tata też zna i często po niemiecku rodzice gadali między sobą zebysmy nie rozumieli, ale z czasem już wszystko ogarnialiśmy po niemiecku, więc nie mieli już szans na tajemnice przy dzieciach
ogólnie cieszę się, że znam niemiecki, to naprawdę duże ułatwienie w dzisiejszych czasach np. wakacje tylko z niemieckich biur, taniej i o wiele lepsze warunki
Świetne podejście rodziców
Naturalnie i dzięki temu łatwiej i przyjemniej Wam się ten język przyswoił.
Znajomi też podróżują wyłącznie z niemieckimi biurami podróży (o ile nie latają budżetowo) i bardzo sobie chwalą

SNY:
Mi się dziś śniło, że gdzieś w jakimś jakby pałacu sprzątałam i w jakimś zakamarku, między wykładzinami zauważyłam śpiącego człowieka, chyba martwego. Później jakaś babeczka pytała mnie, czy nie chciałabym jeszcze raz sprzątnąć pałacu na wiosnę, a ja się jakoś niejasno próbowałam wykręcić, bo przecież na koniec kwietnia będę rodzić
I następnego dnia mój brat mnie ściągnął do tego pałacu, że coś dziwnego się dzieje w jakimś zakamarku. Idę za nim, a tam ten facet, którego uznałam za martwego. I zamiast się dziwić, ze facet żyje, to ja się bałam, że będą mi mięli za złe, że niedokładnie ten pałac posprzątałam, że trupa tam nie zauważyłam

Wesele:
My zrobiliśmy obiad dla rodziny i świadków w restauracji. Przyszło 21 osób, ale na ślubie było o wiele więcej. Znajomi rozumieli, że nie chcemy wielkiej imprezy, rodzina początkowo nie, ale ostatecznie bardzo im się format wesela podobał
A że mi ostro dawał w kość I trymestr, to byłam wdzięczna za zakończenie uroczystości przed 19, co nie zmienia faktu, ze rodzina później bawiła się w hotelu jeszcze do 1 nad ranem

Ah!
Dorobiłam się hemoroidów Wczoraj udało mi się nakłonić Małżonka do masażu, a że ten był bardzo skrupulatny, to zauważył go na
Nie czuję go (na szczęście!), ale jutro podczas wizyty zapytam gina jak dziada wytępić

za dzisiejsze Wizytujące
Stary 2016-02-22, 14:15   #2794
a_g_ata
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny. Muszę się w końcu do was odezwać, trochę was poczytuję, ale ogólnie to nie nadążam, trochę przez internet który strasznie się zawiesza, a trochę przez swoje słabe samopoczucie.
Widzę że nie tylko mnie boli spojenie łonowe (jestem już strasznie tym zmęczona) poza tym mała ciągle się rusza, mam wrażenie że nigdy nie śpi, przez co ja też się nie wysypiam (no ale dobrze że się rusza, przynajmniej się nie martwię że jej coś dolega )
Witaj w klubie Zosiowych mam
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 14:16   #2795
Anastazja_91
Raczkowanie

Dziewczyny, mam pytanie. Wydaje mi się, że niektóre z Was pisało już coś na ten temat, ale zamierzacie smarować buźki Waszych maluchów kremem z filtrem wychodząc na spacer? Głównie chodzi mi o kwiecień-czerwiec.
Anastazja_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 14:20   #2796
beth007
Zadomowienie

Patulinka świetne wiadomości ! Oby już malutka was tak nie straszyła

Ślub: u nas w lipcu na 110 osób. dekoracje sali i kościoła zamawiałam u dekoratorki -wyszło cudnie. Resztą pierdół zajmowałam się sama i uwielbiam tak organizować wszystko, szukać, myśleć itd. Choć nie mam jakigoś gustu mega Ważne, że było "po mojemu"

NOC:
dziś nieprzespana, boli dół brzucha tak że chyba dziś umrę... spać się nie da, chodzić nie da... Miałam dziś egzamin poprawkowy i nie poszłam z tego wszystkiego...

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 14:23   #2797
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anastazja_91 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Dość późno już na dołączenie do Waszej grupy, bo część z Was już myśli o porodzie, ale mam nadzieję, że uda mi się spędzić z Wami jeszcze trochę czasu w którejś z pierwszych części pisałam do Was z jednym pytaniem, a tak poza tym to nic się nie odzywałam, ale regularnie Was czytam, bo jesteście skarbnicą wiedzy
Kilka słów o mnie:
mam na imię Kasia, 24 lata (we wrześniu 25, ale to jeszcze sporo czasu), jest to moja pierwsza ciąża. W czerwcu wzięliśmy z tż ślub, w lipcu byliśmy ze znajomymi w zagranicznej podróży poślubnej, gdzie klimat zadziałał i zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu, z czego się bardzo cieszymy. Termin zarówno z OM jak i z pierwszego USG mam na sam koniec kwietnia, bo aż na 29/30, więc teoretycznie powinnam urodzić ostatnia z Was. Co do imienia, to właściwie nie mieliśmy żadnych wątpliwości i synek będzie nazywał się Nikodem. Nigdy wcześniej nie myślałam o tym imieniu, ale jak już zaczęłam przeczuwać, że będzie syn, to ubzdurało mi się to imię, mężowi się spodobało i tak to od tamtej pory jest Ni koś.

Ciążę do tej pory przechodzę bezproblemowo (i mam nadzieję, że tak zostanie) Zdarzały mi się sporadycznie mdłości, ale wpływ na to miały witaminy, które brałam. Przez chwilę mieliśmy trochę strachu, bo mniej więcej w połowie ciąży miałam podejrzenie cholestazy, ze względu na pogarszające się wyniki prób wątrobowych, ale po wnikliwych badaniach i braku jakichkolwiek objawów lekarze wykluczyli chorobę. Biorę Essentiale Forte i Sylimarol, staram się jeść lekkostrawnie i wyniki w normie, ale dość często kontroluję te próby.

Rozpisałam się trochę, ale nie śpię dziś od 3:30 i już nie mam co ze sobą zrobić. Wszystko przez to, że się bardzo najadłam na wieczór + pełnia. I oczywiście musiałam zamówić torbę z dawandy, bo bardzo mi się spodobała. Classic Grey Braid
Witaj Mam nadzieję że zostaniesz już znami na stałe. Im nas więcej, tym weselej
Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
A_g_ATA

Haha, wiedziałam straszny język, faktycznie. Jakby wiecznie się na siebie wydzierali :p
O matko, ja też nienawidzę. W gimnazjum się uczyłam i nauczyciel był tak beznadziejny, że jeszcze bardziej mi go obrzydził. W szkole średniej wybrałam włoski, piękny, prosty i melodyjny
Cytat:
Lekarz stwierdził ze to były duże uplawy, reakcja na ciało obce- krążek. W usg wszystko prawidłowo, ilość wód też ok. Szyjka skrócona wiec oszczędny tryb życia.
Cudowne wieści
Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Mojego dzisiaj pokarało - jak się ubierałam to rzucił się do biustu jak to często robi i po chwili stwierdził z niesmakiem, że faktycznie zaczyna mi się mleko sączyć...
mój też już kilka razy miał -dla niego wątpliwą przyjemność- spróbowania mleka Niezbyt mu smakowało

Dziewczyny które zamówiły tą różową torbę duffle- możecie wstawić zdjęcia? I najlepiej takie żeby zobaczyć jaka jest pojemność. Tak sobie myślę czy nie zamówić, bo cena śmieszna, jeszcze z tą darmową wysyłką, a może się potem na jakieś wyjazdy przyda. Tylko ten kolor A, i ta darmowa wysyłka to w jakiej formie? Do domu płatne z góry, za pobraniem czy paczkomaty?

Kwiaty- ja mam same storczyki, bo nie muszę pamiętać o regularnym podlewaniu, a wyglądają bardzo dobrze (choć ostatnio nie kwitną tak jak wcześniej, chyba muszę im jakąś odżywkę kupić, bo od 4 lat nie dostały).

Ja się trzymam tego, że donoszone dziecko jest od 2 tygodni przed terminem, do 2 tygodni po terminie. U mnie wychodzi na to, że donoszenie zacznie się od niedzieli wielkanocnej

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 14:26   #2798
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez valaria Pokaż wiadomość
Witam się po intensywnym weekendzie

Piękne są te dzieciaczkowe kąciki nasz zaczniemy przygotowywać za dwa tygodnie, jak będzie łóżeczko. Ale już w weekend zrobiliśmy przeprowadzkę w pokojach i mamy całą dużą komodę dla małego i półki czyściutkie i gotowe do układania jego rzeczy

Też należę do kwiatkowych morderczyń. Ale mam za to dwa duże kaktusy (jeden nazywa się Fotel Teściowej, drugi to Marcowy Królik) i fikusa zwanego Fiskusem, który ma już prawie rok i nadal żyje :p

Piękne te dekoracje ślubne, ach my też mnóstwo rzeczy zrobiliśmy sami, tnąc przy okazji koszty. Wymagało to trochę pracy i kombinowania, ale lubuję się w takich rzeczach. W końcu papierki to moje hobby. Zaproszenia, winietki i inne takie drobiazgi były dla mnie przyjemnością dla świadków w podziękowaniu zrobiłam pudełka decoupage pełne słodyczy, dla gości upiekliśmy pierniki-serca, udekorowaliśmy i ładnie zapakowali. A wesele było małe, bo na 40 osób, ale za to najbliższych i takich, których zapraszaliśmy z przyjemnością a oni chętnie przyszli. Trochę teściowe buczeli, że co to za pomysł kuzynów nie zaprosić... ale co to za kuzyni, których imion się nawet nie pamięta? No bez sensu Dlatego towarzystwo było nieliczne ale świetne - mąż ma liczna rodzinę, ale w większości nawet jej nie zna, za to moja ogranicza się do rodziców, brata i babci. Naszą rodziną są nasi przyjaciele, którzy towarzyszą nam w życiu każdego dnia Ślub był o 12 w południe, a impreza skończyła się o świcie
u nas było podobnie, też na poczatku trochę gadania ze tego czy tamtego nie zapraszamy
tylko po co skoro nie mamy odx lat kontaktu i nawet nie mamy pojęcia co u nich
mój też ma takich kuzynów co to musi się dobrze zastanowić jak w ogóle mają na imię

Cytat:
Języki
ale hejt na niemiecki a ja znam i lubię bardzo, moja mama jest germanistką i u nas w domu używało się tego języka jako drugi, bo tata też zna i często po niemiecku rodzice gadali między sobą zebysmy nie rozumieli, ale z czasem już wszystko ogarnialiśmy po niemiecku, więc nie mieli już szans na tajemnice przy dzieciach
ogólnie cieszę się, że znam niemiecki, to naprawdę duże ułatwienie w dzisiejszych czasach np. wakacje tylko z niemieckich biur, taniej i o wiele lepsze warunki

Patulinka dobre wieści oby same takie!

Agata w razie jakiegoś ślubu... coś...w przyszłości... będę się zgłaszać po usługi a to zdjęcie z balonami... nie no czad!

Anastazja witaj, zapraszamy na pogaduszki

Agusia89 czyli wyjaśniła się ostatnia niespodzianka dziewczynka i to kolejna Zosia na wątku super!
ale sprytny sposób rodzice znaleźli
Cytat:
Napisane przez Anastazja_91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie. Wydaje mi się, że niektóre z Was pisało już coś na ten temat, ale zamierzacie smarować buźki Waszych maluchów kremem z filtrem wychodząc na spacer? Głównie chodzi mi o kwiecień-czerwiec.
tak, tak był już temat filtrów
tu możesz sobie poczytać analizy składów http://www.srokao.pl/2015/06/filtry-...-apteczne.html
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 14:31   #2799
NetaC
Raczkowanie

Posmarowałam się olejem kokosowym słyszałam że się ładnie wchłania Ale czuję tłuste ns brzuchu. Nie wiem czy będę z tego korzystac. Chyba tylko na piersi. I po porodzie tez. Bo to jadalne zdrowe i ze sklepu ekologicznego ten droższy tłoczony ns zimno więc mały jak będzie ssal pierś to nie z jakąś chemią. Resztę ciała będę smarować zwykłym kremem. Lepiej się wchłania.

No to każda na patologii. Ale jak kobieta przechodzi ciaze bez problemowo i nie leży na oddziale to chyba jej gin specjalnie nie daje sterydow.?
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 14:43   #2800
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Neta tylko jak leży się w szpitalu to podają..

zaczynam się denerwować tą wizytą u ortopedy, umówiłam się z położną przed wizytą, że do Niej zajdę...a po 18 mam wizytę prywatną u gina...jest z Niego niezły naciągacz, ale gdyby nie on i położna to zostałabym z tym moim problemem sama...no więc niech ma...

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 14:45   #2801
lulka19
Zakorzenienie

Cały dzień nie było u nas internetu. Teraz jak zbieram się na wizytę to jest

Edytowane przez lulka19
Czas edycji: 2016-02-22 o 14:52
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 14:48   #2802
MaLoS
Rozeznanie

Kalpana ja mam tę torbę, zrobię fotki i wstawię później, bo w robocie jestem ale ogólnie jest duża i pojemna bardzo, no i ta cena... 14,99 z kurierem za darmo pod same drzwi ale mozesz tez paczkomat darmowy wziąć. fajna jest, bo można ją złożyć w mały pakiecik i zabrać gdzieś w podróż jako dodatkowy bagaż w razie potrzeby, Kolor nie jest aż taki zły mi tam się osobiście podoba mega!

Kejka Lulka powodzenia na wizytach!!!

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 14:48   #2803
MiniMonix
Zakorzenienie

Kalpana
Ja brałam wysyłkę do paczkomatu. Tak nam najwygodniej zrobiłam fotkę. Ale za dużo to chyba nie widać. Wsadzilam paczkę Pampersów i podkładów. Na moje oko zajęły ok 1/4 pojemności torby.Wybacz mi jednak, ale nie chcę mi się przepakowywać :p jutro mam zamiar skompletować całą torbę szpitalną, więc zrobię fotkę jak to wygląda w całości .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1456148903263.jpg (42,8 KB, 42 załadowań)

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 14:55   #2804
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Kalpana ja wstawie dzis zdjęcia tej torby jak mi ją szwagierka przyniesie bo miała zrobic mi w pracy nadruk a przesylke mozesz wziac kuriera, tez jest za friko, pojemność jest napisana na stronie, chyba 35l

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Lulka kciuki za wizytę
Stary 2016-02-22, 14:59   #2805
lulka19
Zakorzenienie

dzięki, dzięki do wieczora!
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 15:00   #2806
a_g_ata
Rozeznanie

Cytat:
Kalpana
Ja brałam wysyłkę do paczkomatu. Tak nam najwygodniej zrobiłam fotkę. Ale za dużo to chyba nie widać. Wsadzilam paczkę Pampersów i podkładów. Na moje oko zajęły ok 1/4 pojemności torby.Wybacz mi jednak, ale nie chcę mi się przepakowywać :p jutro mam zamiar skompletować całą torbę szpitalną, więc zrobię fotkę jak to wygląda w całości .
Ja też zamówiłam dwie takie torby tylko nie różowe :p nie zniosłabym tyle różu naraz :P

3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 15:05   #2807
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
Ja też zamówiłam dwie takie torby tylko nie różowe :p nie zniosłabym tyle różu naraz :P

A mi wszystko jedno szczerze mówiąc czy to byłby róż czy jakiś sraczkowaty :p na wakacje mamy duże walizki na kółkach, ale do szpitala by się nie nadawały raczej więc taka tania jednorazówka jest spoko

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-02-22, 15:10   #2808
lucy111
Zadomowienie

Cytat:

tez mi się ta spodobała, szkoda, ze nie jest przeceniona
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 15:30   #2809
patulinka94
Zadomowienie

Muszę się wam pochwalić że przed wypisem robili mi usg i nasza księżniczka waży już 1750 g
Niech rośnie nam w sile ten łobuz

Cytat:
Hej dziewczyny. Muszę się w końcu do was odezwać, trochę was poczytuję, ale ogólnie to nie nadążam, trochę przez internet który strasznie się zawiesza, a trochę przez swoje słabe samopoczucie.
Widzę że nie tylko mnie boli spojenie łonowe (jestem już strasznie tym zmęczona) poza tym mała ciągle się rusza, mam wrażenie że nigdy nie śpi, przez co ja też się nie wysypiam (no ale dobrze że się rusza, przynajmniej się nie martwię że jej coś dolega )
Super że znacie już płeć. No i Zosia to piękne imię Też takie wybraliśmy dla naszej księżniczki :P

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Neta tylko jak leży się w szpitalu to podają..
zaczynam się denerwować tą wizytą u ortopedy, umówiłam się z położną przed wizytą, że do Niej zajdę...a po 18 mam wizytę prywatną u gina...jest z Niego niezły naciągacz, ale gdyby nie on i położna to zostałabym z tym moim problemem sama...no więc niech ma...
Kochana na pewno wszystko bedzie dobrze. Teztnamy kciuki

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Teraz jak zbieram się na wizytę to jest
Czekamy na dobre wieści z wizyty.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 15:33   #2810
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Kalpana ja mam tę torbę, zrobię fotki i wstawię później, bo w robocie jestem ale ogólnie jest duża i pojemna bardzo, no i ta cena... 14,99 z kurierem za darmo pod same drzwi ale mozesz tez paczkomat darmowy wziąć. fajna jest, bo można ją złożyć w mały pakiecik i zabrać gdzieś w podróż jako dodatkowy bagaż w razie potrzeby, Kolor nie jest aż taki zły mi tam się osobiście podoba mega!
Dzięki, to czekam na zdjęcia
Cytat:
Kalpana
Omg, kolor jest taki jak na zdjęciu? mnie trochę przeraża
Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Kalpana ja wstawie dzis zdjęcia tej torby jak mi ją szwagierka przyniesie bo miała zrobic mi w pracy nadruk a przesylke mozesz wziac kuriera, tez jest za friko, pojemność jest napisana na stronie, chyba 35l
Dzięki. A kojarzysz czy za pobraniem też można, czy tylko płatne z góry? Na stronie pisze że pojemność 55l i wydaje mi się że to chyba dosyć dużo.
Cytat:

Właśnie ten kolor mi się podobał. Szkoda że też nie jest na promocji

Dziewczyny a jak z jakością tej torby? Jak za taką cenę to daje radę, czy raczej będzie miała krótki żywot?

W końcu zrobiłam dokładną listę rzeczy do szpitala i się spakowałam Wprawdzie nie wszystko, bo jeszcze mi brakuje staników i klapek no i kilka rzeczy które dopiero przed wyjazdem do szpitala włożę do torby, ale najważniejsze że już praktycznie mam to z głowy

K

Sz
Stary 2016-02-22, 15:38   #2811
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość

Niemiecki

nienawidzę, ogólnie bardzo lubię uczyć się języków i w miarę łatwo mi to przychodzi ale niemieckiego nie znoszę, a piosenki po niemiecku to zło
szczególnie jak ma sie porównanie do wersji w innych językach
oo nie, nie zostawie tego tak bez odzewu co to za piosenki, ktore sa w roznych wersjach jezykowych? jakies disko polo czy co? z takich fajniejszych to mi przychodzi do glowy tylko "symphonie" - ta cala operowa spiewaczka, nie wiem jak sie zwie, ale spiewala "time to say goodbye", tak sie rozkochala w tej piosence, ze zrobila swoja wersje po ingliszu.
jak poezji nie lubie, tak romantyczne wiersze - przeladowane emocjami, takie wyraziste - po niemiecku po prostu mnie przekonuja tylko przeklinanie po niemiecku jest jakies takie "slabe" w porownaniu do polskiego...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 15:41   #2812
MiniMonix
Zakorzenienie

Patulinka94
Super! Niech rośnie .

Kalpana

Kolor zgodny z fotką. Dajcie spokój, na dwa dni róż nie zaszkodzi :p jakościowo jest cieniutka i lekko tandetna, ale raczej za taką cenę niespodziewałam się lepszej jakości. Jak wolisz używać dłużej torby, to lepiej kupić coś lepszego

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-02-22, 15:47   #2813
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Wydaje mi sie ze szycie jest raczej mocne w tej torbie ale wiadomo materiał juz nie jest jakos mocno gruby, za ta cenę to nawet na sam szpital warto kupic, ja ją juz wypralam i nawet się nie rozleciala
Stary 2016-02-22, 15:51   #2814
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Patulinka94
Super! Niech rośnie .

Kalpana

Kolor zgodny z fotką. Dajcie spokój, na dwa dni róż nie zaszkodzi :p jakościowo jest cieniutka i lekko tandetna, ale raczej za taką cenę niespodziewałam się lepszej jakości. Jak wolisz używać dłużej torby, to lepiej kupić coś lepszego
No właśnie chciałam ją kupić nie do szpitala, a na jakieś weekendowe wyjazdy.

W końcu wybraliśmy imię. Jeżeli TŻ się znowu nie rozmyśli

K

Sz
Stary 2016-02-22, 15:54   #2815
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Jakie imię wybraliscie?
Stary 2016-02-22, 15:54   #2816
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
No to pochwal się kochana. Jakie imię wybrane? ☺
Stary 2016-02-22, 15:55   #2817
gosiulka22
Wtajemniczenie

Paulinka super juz duza dziewczyna uzupełni wagę na pierwszej stronie
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 15:59   #2818
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Paulinka super juz duza dziewczyna uzupełni wagę na pierwszej stronie
Kochana uzupelnilam już na kompie. Mam nadzieję że się zapisało bo ja nie jestem zbyt dobra w komputerowych sprawach :P
Stary 2016-02-22, 16:00   #2819
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
No właśnie chciałam ją kupić nie do szpitala, a na jakieś weekendowe wyjazdy.

To polecam jednak zainwestować w coś lepszego. Po napakowaniu jej uszy po którymś razie mogą nie.wytrzymać..My na wyjazdy mamy z semi line na kółkach. Zero śladów zniszczenia, a sporo z nami przeżyły. Do szpitala ta jest ok.

Jakie imię?

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-02-22, 16:01   #2820
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana uzupelnilam już na kompie. Mam nadzieję że się zapisało bo ja nie jestem zbyt dobra w komputerowych sprawach :P
Na pewno się zapisało potem popatrzę bo teraz tez z tel pisze
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości