|
|
#2851 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Gratulacje za wybrane imie, kurde a my dalej nie mamy :-\
Cytat:
ja zamawialam za pobraniem. Foty nie umiem dodac z telefonu :-P Cytat:
ja sikam przed polozeniem sie a i tak jak poleze pol godz i nie moge zasnąć to musze znowu isc i w nocy tez wstaje kilka razy i tak sie zastanawiam skad tyle tego moczu. Na noc staram sie duzo nie pic a sikam i sikam, a w dzien jak duzo wypije to potrafie co 10 minut chodzic bo mnie cisnie i az brzuch boli. Ładne imie, jedno z chlopiecych ktore bralabym pod uwage. Cytat:
Patulinka dobrze ze wszystko jest wporzadku i wychodzisz do domu :-* Kwiaty Ja tez nie mam reki do kwiatow, cos tam mam od mamy ktora kwiaty uwielbia i jak ostatnio je zobaczyla to mowila ze marne i zebym wyrzucila :-P Wesele My mieliśmy na 120 osob. Impreza bardzo udana, duzo mlodych osob, tance do rana plus poprawiny ;-) Jezyki Niemieckiego nigdy sie nie uczylam, angielskiego przez gimnazjum, technikum i studia ale slabo ogarniam, chcialabym kiedys sie jeszcze podszkolic. Przez technikum uczylam sie francuskiego ale porazka nic nie umiem :-P Co do pomylki jesli chodzi o płeć to wsrod znajomych byla 2 razy pomylka ze mial byc chlopak wyszla dziewczynka na odwrot nie slyszalam. Mi kazdy mowi ze wygladam jakby mial byc chlopiec. Juz nawet tego nie slucham. :-P
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120505650117.html Edytowane przez akinomka03 Czas edycji: 2016-02-22 o 19:30 |
|||
|
|
|
#2852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do cc to jest już pewne? Czy narazie gin tak przewiduje? Będzie dobrze |
|
|
|
|
#2853 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki witamy się ze szpitalnego łóżka
u nas ok warunki w szpitalu Super. Są nowe elektryczne łóżka jak w leśnej jutro mają pobrać badania i zobaczymy co tam dalej
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie dosłownie wszyscy obstawiają dziewczynkę. Żeby było śmiesznie, to w pierwszej ciąży wszyscy mówili że będzie chłopiec i się sprawdziło. |
|
|
|
|
#2855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czemu wgl gin skierował Cię do szpitala? Jakie mają robić ci badania? Super że warunki masz chociaż fajne ☺ |
|
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy nie miałam pomiarów bo to usg na szybko, na początku miala nie robić. .. mam obserwować ciśnienie, i jak coś to do szpitala jechać. Mówi, że dobrze by było żeby jeszcze z miesiąc wytrzymał maluszek
|
|
|
|
#2857 | ||||||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Te gaziki nasączane to masakra - ja teraz sporadycznie używam przed zastrzykami i to wali jak nie wiem co - nie rozumiem jak takie opary spirytu można dziecku fundować. Cytat:
Trzymaj się dzielnieCytat:
Nocne siku Mnie się z 1x zwiększyło do 2x. I raczej normalne. Rzadko mi się zdarza, żeby lecieć do wc i żeby się okazało, że to tylko odrobina - tak mam czasem jak chodzę dużo, pewnie wtedy naciska główką i stąd taka reakcja. |
||||||
|
|
|
#2858 |
|
Zadomowienie
|
Ja u swojego tez widziałam twarde dowody na to, ze jednak jest chłopcem
i raczej lepiej niech tak zostanie Na ostatniej SR byla kapiel i mówili by nie moczyc pępka a po kąpieli spsikac octeniseptem i patyczkiem do uszu przeczyścić
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
No i po wizycie. Około 2 kilo i 400g już na wadze
wszystko ok itd. Nie lubie mu mówić o dolegliwościach bo znowu mnie podsumował, że marudze :p a ja po prostu chcę wiedzieć że wszystko jest ok. Skąd mam w końcu wiedzieć co jest normalne a co nie? mówię mu, ze ostatnio brzuch mnie boli jak na okres, to stwierdził tylko że to już końcówka ciąży i tyle. Na temat krocza i plecow żadnego komentarza
|
#2860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pępek Miałam fiolet i teraz tez kupiłam. Szybko odpadło, ale nie kąpałam do tej chwili. Ja u mojego tez widziałam raz dyndające jajeczka a innym razem sprzet podłużny ![]() waga dziecka Ja się nie przejmuję, bo granica błędu jest duża. A i małe dzieci potrafią nieźle pokancerować. Na przykładzie mojej mamy to dziewczynki wszystki kruszynki ok 3 kg i popruta, że hej a chłopaki ok 4 kg i zero szwów. |
|
|
|
|
#2861 |
|
Rozeznanie
|
Badania nam pobrali zaraz pod ktg maja podłączyć jutro mam dostać dozylnie sterydy na pluca
|
#2862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie niektórzy nie rozumieją że to nasza pierwsza ciąża i wielu rzeczy zwyczajnie nie wiemy... Dla mnie to normalne że o wszystko się pyta, bo skąd mamy wiedzieć kiedy jest coś normalne A kiedy mamy się martwić ![]() Najważniejsze że wszystko ok Agnessa no to daj znać co po ktg. Mnie od tych sterydów na płuca bolało dupsko :P |
|
|
|
|
#2863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam różowa, ale nie ta z Decathlonu. Cytat:
Ja tez po wizycie, mały ok. Wazy ciut ponad 2700 wiec urósł w 2 tyg jakies 400 g +\- Przepływy sprawdzał i jest ok wiec łożysko, mimo ze stare to cos tam jednak przepuszcza. Natomiast ja...no tu jest gorzej. Szyjka znow skrócona. 1,9 mm i gdyby nie żylaki to by mi wsadził krążek. Kazał mi obiecać, ze bede leżeć inaczej sorry...termin konkretnie ustalimy na następnej wizycie 7.03 pobrał mi tez gbs i musiałam sama zawieźć do labu. Zapłaciłam 35 Zł a wy tez tyle? Wynik za tydzień gdzies. No i tyle. Generalnie spoko ale to ciagle leżenie mnie martwi :/ |
||
|
|
|
#2864 |
|
Zadomowienie
|
Mi dziś ordynator na wizycie powiedział że od zakładania krążków coraz częściej się odchodzi. Mówił też że długość szyjki nie jest najważniejsza, trzeba pilnować aby ujście było zamknięte. No i po moich przejściach drugi raz bym się nie zdecydowała na zakładanie tego...
Ale co lekarz to inna opinia, pewnie tez dużo zależy od organizmu. U mnie akurat to nie podeszlo. Gosiaczek odpoczywaj kochana dużo. Jeszcze troszkę nam zostało |
|
|
|
#2865 |
|
Wtajemniczenie
|
No i dziecko mi sie rozchorowalo ( wymioty i biegunka) no co za cholerna wirusowka najgorzej jak sie meczy taki dzieciaczek wole ja cierpiec 1000 krotnie niz ono
|
#2866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kolejną wizytę też mam 7.03 to zobaczymy. Gbs mam mieć pobrane 29 lutego i też będę sama zawozić i cena ta sama. Koszt 30zl, lub 35 Zł z antybiogramem. A ty leż! Już niedługo
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Nadrabiam Was całe popołudnie w sumie od wczoraj od 22 naprodukowałyście 5 czy 6 stron masakra. Dziś miałam dzień dość intensywny bo wiele miałam do załatwienia w urzędach wróciłam koło 16 taka zmęczona że zdązyłam zjeść obiad wypiłam cherbate i usnęłam jak dziecko... NIe wiem ale coraz bardziej męczą mnie te wyprawy i załatwnia, oczywiście nie skończyło się na bólu brzucha i grawitacja zrobiła swoje wiec małą czułam bardzo bardzo nisko co sprawia ból. wydaje mi się że dokładnie przeczytałam posty ale jeśli coś opuściłam czy nie odpisałam na coś to przepraszam z góry... ![]() Cytat:
KROPCIA jak przeczytałam opis Twojego bólu i funkcjonowania to szacunek. a ja narzekam na takie pierdoły ![]() patulinka dobrze ze to nie wody płodowe... super że już idziecie do domq a waga małej boska ![]() AsiaPo z jakiej firmy jaką polisę na życie masz? jakieś super warunki? jeśli nie chcesz na ogólnym napisz mi prv Ja pitole ale musiała być w szoku ta dziewczyna jak urodził się jej syn!!! nie wiem to ten gin musiał mieć USG ze średniowiecza!! Ślub My mieliśmy na 70 osób i wystarczająco! byłam zadowolona mnie się podobało a czy reszcie hmmm mało mnie to interesuje ślub był dla nas nie dla gości ![]() Siu siu Mamusiu U mnie jest przed spaniem koło 22 i standard 3.40 musi być a później koło 8,00 rano wiec nie jest źle mam nadzieję ze tak zostanie do końca ciąży ale ja staram się bardzo dużo pić w ciągu dnia a na wieczór juz nie.Wizyty Gratuluje wszystkim udanych wizyt miar dzieciaków i ich pięknych już sporych gramów ![]() Pępek Ja pytałam i położnej i lekarki i standardowo powinno się raz dziennie chyba że jest potrzeba przemycia bo np. dziecku kupka wyjdzie i sie zabrudzi to powinno sie przemyć chyba że ewentualnie goi się brzydko to 2-3 razy dziennie np przy przewijaniu. POlożna mówiła mi że najlepiej popsykać osteniseptem i do okoła kukutka przetrzeć patyczkiem (takim zwykłym dla dorosłych) żeby zebrać ten brudek i wydzieline. Lulka skoro lekarka mówi żeby się nie marwić to napewno nie rzuca słów na wiatr. PO za tym właśnie każde USG ma innaczej i inny próg różnicowy. Nie martw się będzie dobrze Najważniejsze żeby się miscić w siatkach centylowych
|
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dziewczynę do pomocy, troche popłyniemy na tym ale trudno. Nie mam co liczyć na kogos z rodziny, także trzeb sie ratować "obcymi" Ja juz liczę tak jak gin-mam 34 tc (apka mowi , ze 35 ale wole liczyć tak jak on-tak tez ta położna z recepcji mowi) |
|
|
|
|
#2869 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez po wizycie. Mały ma 1900 wiec w 6 dni przybrał 200 g, wszystko ok
mamy 33t2d. Za to u mnie mniej ciekawie.. Te moje bóle, co pytałam Kejke to jednak spojenie, ale gin mówiła ze to normalne i jak bardzo sie nasila to bedziemy myslec co i jak. A szyjka skróciła mi sie bardzo ma 3 cm i jest rozpulchniona, jak bedą skurcze mam pędzić na IP. wystraszyłam sie i leżę plackiem Mam duzo lezec i nie dźwigać. Nie wiecie moze od ilu cm określa sie szyjkę jako skrócona? Myslalam ze 3 cm to jeszcze nie tragedia.. Jutro pakuje torbę, nie ma zmiłuj.Co do pępka to miałam dzis położna i mówiła wlasnie zeby nie moczyć, bo on musi uschnąć i odpaść, i najlepiej przecierać octeniseptem a jak nie bedzie chciał odpaść (powinien w ciagu 2 tygodni odpaść) to przecierać rozcieńczonym spirytusem ale takim zwykłym a nie salicylowym. |
|
|
|
#2870 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Bedzie dobrze ![]() myslalam ze sterydy na pluca podaje sie tylko domiesniowo?Gosia dobrze ze z lozyskiem i Antonioo wszystko w porzadku a co do lezenia..masakra nie?![]() Ja juz dawno po wizycie ale nie mialan czasu napisac. Do konca ciazy juz chodze do tego co prywatnie bylam tydzien temu (tego co nie lubie)- Cesarka na 100%, mały dalej dupka w dol siedzi, szyjka nadal owinieta pepowina, wody i lozysko okej, szyjka macicy jak to powiedzial "akurat jak na tydzien ciazy", rozwarcie sie nie poglebia. Mam nadal lezec jesli mam taka mozliwosc. Malego nie mierzyl wiec nie wiem ile wazy. Natepna wizyta 7 marca i wtedy wyznaczy mi konkretny termin CC. Takze nie jest tak zle jak mogloby byc... jestem spokojniejsza...---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Kopycio te 3 cm w tym "wieku ciazy" to sporo!!! Tylko to rozpulchnienie cholipa...uwazaj na siebie i swoje spojenie ️ tak jak kiedys pisalysmy...w Polsce lekarze panikuja z dlugoscia szyjki niepotrzebnie straszac ciezarne. Najwazniejsze jest by byla zamknieta i twarda a nie tam ilosc cm
|
|
#2871 | ||
|
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Ale jaja no ale to sie zdarza, ze wyjdzie inna płeć... Ja tez widziałam niezbite dowody, nawet zmierzone i nawet mi gin powiedział, ze juz jąderka zeszły do worka wiec nie mam watpliwości ![]() Cytat:
Super wieści gratulacje ![]() ![]() 🏻Gosiaczek, Patulinka, Kejka, Agnessa, Kopycio Lulka----/ PROSZĘ LEŻEĆ PLACKIEM I EWENTUALNIE PACHNIEĆ ![]() Pępek----> tak jak większość Was tez mam informacje od położnej żeby nie moczyć, psikać octeniseptem i oczyszczać patyczkiem do uszu wkoło pępuszka
![]() Edytowane przez MaLoS Czas edycji: 2016-02-22 o 21:30 |
||
|
|
|
#2872 |
|
Zadomowienie
|
Super ze te dzisiejsze wizyty bez gorszych wiadomości
ja na swoja czekam do piątku, apka pokazuje 35tc ehh bardzo bardzo juz blisko, a dopiero co test robiliśmy na hcg ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- A dla pewności to jeszcze raz zdenerwuje giną i zapytam o plec hahah
|
#2873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja mam 1,9 cm i to jest skrócona. I jak miałam 2,5 cm to tez była skrócona, ale to było wcześniej. Ważne czy zamknięte czy nie i jakies i ne parametry wiec nie tylko długość sie bierze pod uwagę Cytat:
E to tak samo mamy wizyte i dowiemy sie kiedy cc. Mowil ci cos o / tyg wcześniej? Czy chce ciagnąć do terminu...? Juz z Kuba leżałam i pamietam jakie to prze je ba ne Teraz 2 tyg tez sporo leżałam a teraz MUSZE cały czas. Masakra, zwariuje i plecy mi odpadną chyba
|
||
|
|
|
#2874 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiaczek do terminu ciagnal nie bedzie...raczej CC miedzy 29.03 a 5.04 ...takze moze byc krotko przed terminem..
Ja nie chce w marcu
|
#2875 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje Dziewczyny
troche mnie to zmartwiło wszystko, fakt ze sie nie oszczędzałam ostatnio.. Tez mi sie wydawało ze 3 cm tojeszcze jeszcze, ale to rozpulchnienie.. A gin mówiła jeszcze zeby nospy juz teraz nie brac tylko cos innego i wlasnie zapomniałam co czy mozliwe ze to spasmolina? Cos mi tak świta![]() Kejka super, ze nic sie u Ciebie nie popsuło a wizytę tez mam 7.03. Moze na święta juz bedzie Mikołaj z Wami ️
|
|
|
|
#2876 |
|
Matka Smoka
|
A w ogóle dziś ok. 19 była pełnia - także mam nadzieję, że koniec już alarmów w tym miesiącu i teraz będzie spokojniej. Do następnej
Mam lekarza który akurat by odpowiadał na każde głupie pytanie, ale ja znów jestem tego zdania, że nie ma co za bardzo rozgrzebywać - np. ostatnio zapytałam czy na tym etapie oprócz tych standardowych niepokojących objawów może się pojawić coś nowego, na co trzeba zwrócić uwagę. Tak było krótko i konkretnie - mnie takie informacje wystarczą. Resztę po prostu zrzucam na karb niedogodności ciążowych i się nie stresuję.
|
|
|
|
#2877 |
|
Wtajemniczenie
|
Kopycio nie kracz, ma zostac do kwietnia i koniec!!
A czy to spasmolina to nie mam pojecia
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
MiniMonix co za lekarz?! Chodzisz prywatnie? Kurczę ja nie rozumiem, kogo masz pytać jak nie lekarza? Od tego sa w koncu. Dostają kase i jeszcze jakies fochy.. Ja ostatnio byłam na konsultacji onkologicznej i babka była tak niemila i nic nie chciała mi wytłumaczyć, ze nie wytrzymałam i ja normalnie Ochrzanilam, teraz jak byłam drugi raz to juz miała uśmiech od ucha do ucha oni myślą, ze rozumy pozjadali i ludzi traktują z gory z głupim uśmieszkiem.. Moja gin to mi nawet rysuje jak nie rozumiem
|
|
|
|
|
#2880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gratuluję udanych dzisiejszych wizyt. GBS też 35zł płaciłam, niecały tydzień na wynik czekałam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

A, i ta darmowa wysyłka to w jakiej formie? Do domu płatne z góry, za pobraniem czy paczkomaty?

Mały przybrał od ostatniej wizyty z przed miesiąca pond 500 gram, ale wazy teraz niecałe 1650. Ostatnio jak mi robili usg w szpitalu to tam mi podali taką samą wagę. Niby Ordynatorka twierdzi, że tamta waga zawyża i mam się nie martwić bo te pół kg przybrał, ale mnie to podłamało 
u nas ok 

mamy 33t2d. Za to u mnie mniej ciekawie.. Te moje bóle, co pytałam Kejke to jednak spojenie, ale gin mówiła ze to normalne i jak bardzo sie nasila to bedziemy myslec co i jak. A szyjka skróciła mi sie bardzo
ma 3 cm i jest rozpulchniona, jak bedą skurcze mam pędzić na IP.
Mam duzo lezec i nie dźwigać. Nie wiecie moze od ilu cm określa sie szyjkę jako skrócona? Myslalam ze 3 cm to jeszcze nie tragedia.. Jutro pakuje torbę, nie ma zmiłuj.

️
wiec nie mam watpliwości 

🏻
troche mnie to zmartwiło wszystko, fakt ze sie nie oszczędzałam ostatnio.. Tez mi sie wydawało ze 3 cm tojeszcze jeszcze, ale to rozpulchnienie.. A gin mówiła jeszcze zeby nospy juz teraz nie brac tylko cos innego i wlasnie zapomniałam co
czy mozliwe ze to spasmolina? Cos mi tak świta
️
oni myślą, ze rozumy pozjadali i ludzi traktują z gory z głupim uśmieszkiem.. Moja gin to mi nawet rysuje jak nie rozumiem