Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-22, 18:54   #2851
akinomka03
Rozeznanie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez agusia8919 Pokaż wiadomość
No i wybraliśmy imię- ZOSIA
Gratulacje za wybrane imie, kurde a my dalej nie mamy :-\

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

Dziewczyny które zamówiły tą różową torbę duffle- możecie wstawić zdjęcia? I najlepiej takie żeby zobaczyć jaka jest pojemność. Tak sobie myślę czy nie zamówić, bo cena śmieszna, jeszcze z tą darmową wysyłką, a może się potem na jakieś wyjazdy przyda. Tylko ten kolor A, i ta darmowa wysyłka to w jakiej formie? Do domu płatne z góry, za pobraniem czy paczkomaty?
:

ja zamawialam za pobraniem. Foty nie umiem dodac z telefonu :-P

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wy tez w nocy tak duzo sikacie? Ja przed spaniem idę do toalety i siusiam tylko troszkę a zawsze jak zasne to po godzinie sie budze i ledwo dolatuje do łazienki, a sikam jakbym wypila butelkę wody, po 2 godzinach jest to samo i nad ranem znowu.. W dzień chodzę często ale Malo sikam, moze to juz ostatnia faza

ja sikam przed polozeniem sie a i tak jak poleze pol godz i nie moge zasnąć to musze znowu isc i w nocy tez wstaje kilka razy i tak sie zastanawiam skad tyle tego moczu. Na noc staram sie duzo nie pic a sikam i sikam, a w dzien jak duzo wypije to potrafie co 10 minut chodzic bo mnie cisnie i az brzuch boli.

Cytat:
Szymon
Ładne imie, jedno z chlopiecych ktore bralabym pod uwage.

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Bylam dziś na usg. Młody waży 1900 g, rozwija się bardzo dobrze. Lekarz mówi, że jest większy niż ten etap ciąży przewiduje o 1,5 tyg. No i z usg termin porodu wychodzi na 12 kwietnia czyli o 2 tyg wcześniej.
SIKANIE
Chodzę do toalety przed snem, a potem jeszcze 3 razy w ciągu nocy. Koszmar
Super ze z synkiem wszystko dobrze ;-)

Patulinka dobrze ze wszystko jest wporzadku i wychodzisz do domu :-*

Kwiaty
Ja tez nie mam reki do kwiatow, cos tam mam od mamy ktora kwiaty uwielbia i jak ostatnio je zobaczyla to mowila ze marne i zebym wyrzucila :-P

Wesele
My mieliśmy na 120 osob. Impreza bardzo udana, duzo mlodych osob, tance do rana plus poprawiny ;-)

Jezyki
Niemieckiego nigdy sie nie uczylam, angielskiego przez gimnazjum, technikum i studia ale slabo ogarniam, chcialabym kiedys sie jeszcze podszkolic. Przez technikum uczylam sie francuskiego ale porazka nic nie umiem :-P

Co do pomylki jesli chodzi o płeć to wsrod znajomych byla 2 razy pomylka ze mial byc chlopak wyszla dziewczynka na odwrot nie slyszalam.
Mi kazdy mowi ze wygladam jakby mial byc chlopiec. Juz nawet tego nie slucham. :-P

Edytowane przez akinomka03
Czas edycji: 2016-02-22 o 19:30
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 19:15   #2852
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Hej. Po wizycie jestem skołowana Mały przybrał od ostatniej wizyty z przed miesiąca pond 500 gram, ale wazy teraz niecałe 1650. Ostatnio jak mi robili usg w szpitalu to tam mi podali taką samą wagę. Niby Ordynatorka twierdzi, że tamta waga zawyża i mam się nie martwić bo te pół kg przybrał, ale mnie to podłamało do tego ciśnienie... Zwiększyłą mi dawkę, i mam bardzo uważać. Grozi mi cesarka,i to nie wiadomo nawet kiedy
Kochana nie przejmuj się wagą. Jedne dzieciaczki rosną szybciej A inne wolniej. Tak jak dziewczyny piszą ważne by mieścił się w siatkach.
Co do cc to jest już pewne? Czy narazie gin tak przewiduje?
Będzie dobrze
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 19:19   #2853
Agnessssa
Rozeznanie

Hej dziewczynki witamy się ze szpitalnego łóżka u nas ok warunki w szpitalu Super. Są nowe elektryczne łóżka jak w leśnej jutro mają pobrać badania i zobaczymy co tam dalej
Stary 2016-02-22, 19:21   #2854
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
ja to nawet starszych Szymonów znam, tak ok. 8-12 lat
Igor też swego czasu był popularny
nam obojgu się stare imiona podobają i liczymy jeszcze ze przy trzecim dziecku minie boom na Franka i o ile bedzie syn to tak mu damy
Mnie ze starych imion podoba się tylko Marysia ale już Maria niekoniecznie
Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
Mi kazdy mowi ze wygladam jakby mial byc chlopiec. Juz nawet tego nie slucham. :-P
U mnie dosłownie wszyscy obstawiają dziewczynkę. Żeby było śmiesznie, to w pierwszej ciąży wszyscy mówili że będzie chłopiec i się sprawdziło.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 19:24   #2855
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki witamy się ze szpitalnego łóżka u nas ok warunki w szpitalu Super. Są nowe elektryczne łóżka jak w leśnej jutro mają pobrać badania i zobaczymy co tam dalej
Trzymam kciuki by wszystko było dobrze!
Czemu wgl gin skierował Cię do szpitala? Jakie mają robić ci badania?
Super że warunki masz chociaż fajne ☺
Stary 2016-02-22, 19:28   #2856
lulka19
Zakorzenienie

Lucy nie miałam pomiarów bo to usg na szybko, na początku miala nie robić. .. mam obserwować ciśnienie, i jak coś to do szpitala jechać. Mówi, że dobrze by było żeby jeszcze z miesiąc wytrzymał maluszek
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 19:33   #2857
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Języki
ale hejt na niemiecki a ja znam i lubię bardzo, moja mama jest germanistką i u nas w domu używało się tego języka jako drugi, bo tata też zna i często po niemiecku rodzice gadali między sobą zebysmy nie rozumieli, ale z czasem już wszystko ogarnialiśmy po niemiecku, więc nie mieli już szans na tajemnice przy dzieciach
ogólnie cieszę się, że znam niemiecki, to naprawdę duże ułatwienie w dzisiejszych czasach np. wakacje tylko z niemieckich biur, taniej i o wiele lepsze warunki
Ale super, myślę że to najfajniejsza rzecz nauczyć się naturalnie obcego języka.
Cytat:
Napisane przez Anastazja_91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie. Wydaje mi się, że niektóre z Was pisało już coś na ten temat, ale zamierzacie smarować buźki Waszych maluchów kremem z filtrem wychodząc na spacer? Głównie chodzi mi o kwiecień-czerwiec.
Tak
Cytat:
Fajnie że Szymek Wam się podoba Mnie tylko trochę drażni że jest tak strasznie popularne. Ale chyba ten największy boom był kilka lat temu i już nie jest aż tak często nadawane.
Jest bardzo popularne - na trzecim miejscu jeśli chodzi o zeszłoroczny ranking, także bardzo wysoko
Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość

Dziś kupiłam ocenisept i gaziki jałowe. Ale teraz myślę czy nie zrobiłam głupoty bo kupiłam zwykłe gaziki a przecież mogłam kupić juz nasączone ;/ Myślicie by kupic jednak te już gotowe do przemywania pępka czy zostawić zwykłe i sobie samej "zalewać"??
Albo się stosuje gaziki nasączane albo zwykłe jałowe+octenisept, więc dobrze kupiłaś.
Te gaziki nasączane to masakra - ja teraz sporadycznie używam przed zastrzykami i to wali jak nie wiem co - nie rozumiem jak takie opary spirytu można dziecku fundować.
Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Hej. Po wizycie jestem skołowana Mały przybrał od ostatniej wizyty z przed miesiąca pond 500 gram, ale wazy teraz niecałe 1650. Ostatnio jak mi robili usg w szpitalu to tam mi podali taką samą wagę. Niby Ordynatorka twierdzi, że tamta waga zawyża i mam się nie martwić bo te pół kg przybrał, ale mnie to podłamało do tego ciśnienie... Zwiększyłą mi dawkę, i mam bardzo uważać. Grozi mi cesarka,i to nie wiadomo nawet kiedy
Wagą się nie przejmuj. Przekichane masz z tym ciśnieniem Trzymaj się dzielnie
Cytat:
Mnie ze starych imion podoba się tylko Marysia ale już Maria niekoniecznie
Dla mnie urocza jest Tosia, ale pewnie bym tak nie dała jednak córce.

Nocne siku

Mnie się z 1x zwiększyło do 2x. I raczej normalne. Rzadko mi się zdarza, żeby lecieć do wc i żeby się okazało, że to tylko odrobina - tak mam czasem jak chodzę dużo, pewnie wtedy naciska główką i stąd taka reakcja.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 19:39   #2858
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Ja u swojego tez widziałam twarde dowody na to, ze jednak jest chłopcem i raczej lepiej niech tak zostanie

Na ostatniej SR byla kapiel i mówili by nie moczyc pępka a po kąpieli spsikac octeniseptem i patyczkiem do uszu przeczyścić
Stary 2016-02-22, 19:55   #2859
MiniMonix
Zakorzenienie

No i po wizycie. Około 2 kilo i 400g już na wadze wszystko ok itd. Nie lubie mu mówić o dolegliwościach bo znowu mnie podsumował, że marudze :p a ja po prostu chcę wiedzieć że wszystko jest ok. Skąd mam w końcu wiedzieć co jest normalne a co nie? mówię mu, ze ostatnio brzuch mnie boli jak na okres, to stwierdził tylko że to już końcówka ciąży i tyle. Na temat krocza i plecow żadnego komentarza

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 20:10   #2860
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny wy tez w nocy tak duzo sikacie? Ja przed spaniem idę do toalety i siusiam tylko troszkę a zawsze jak zasne to po godzinie sie budze i ledwo dolatuje do łazienki, a sikam jakbym wypila butelkę wody, po 2 godzinach jest to samo i nad ranem znowu.. W dzień chodzę często ale Malo sikam, moze to juz ostatnia faza
Ostatnio latam ok 3 razy, ale przed spaniem nagle chce mi sie tak pic,że sie wcale nie dziwie. Mam mega suche powierze w domu..

pępek

Miałam fiolet i teraz tez kupiłam. Szybko odpadło, ale nie kąpałam do tej chwili.

Ja u mojego tez widziałam raz dyndające jajeczka a innym razem sprzet podłużny

waga dziecka

Ja się nie przejmuję, bo granica błędu jest duża. A i małe dzieci potrafią nieźle pokancerować. Na przykładzie mojej mamy to dziewczynki wszystki kruszynki ok 3 kg i popruta, że hej a chłopaki ok 4 kg i zero szwów.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 20:11   #2861
Agnessssa
Rozeznanie

Badania nam pobrali zaraz pod ktg maja podłączyć jutro mam dostać dozylnie sterydy na pluca
Stary 2016-02-22, 20:24   #2862
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
No i po wizycie. Około 2 kilo i 400g już na wadze wszystko ok itd. Nie lubie mu mówić o dolegliwościach bo znowu mnie podsumował, że marudze :p a ja po prostu chcę wiedzieć że wszystko jest ok. Skąd mam w końcu wiedzieć co jest normalne a co nie? mówię mu, ze ostatnio brzuch mnie boli jak na okres, to stwierdził tylko że to już końcówka ciąży i tyle. Na temat krocza i plecow żadnego komentarza
No to pięknie!
Właśnie niektórzy nie rozumieją że to nasza pierwsza ciąża i wielu rzeczy zwyczajnie nie wiemy... Dla mnie to normalne że o wszystko się pyta, bo skąd mamy wiedzieć kiedy jest coś normalne A kiedy mamy się martwić
Najważniejsze że wszystko ok

Agnessa no to daj znać co po ktg.
Mnie od tych sterydów na płuca bolało dupsko :P
Stary 2016-02-22, 20:41   #2863
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
Ja też zamówiłam dwie takie torby tylko nie różowe :p nie zniosłabym tyle różu naraz :P

O jaaa fajna! Aż teraz zaluje, ze nie wzięłam tej mam różowa, ale nie ta z Decathlonu.

Cytat:
A ktory masz masz tydzień?
Ja tez po wizycie, mały ok. Wazy ciut ponad 2700 wiec urósł w 2 tyg jakies 400 g +\-
Przepływy sprawdzał i jest ok wiec łożysko, mimo ze stare to cos tam jednak przepuszcza.

Natomiast ja...no tu jest gorzej. Szyjka znow skrócona. 1,9 mm i gdyby nie żylaki to by mi wsadził krążek. Kazał mi obiecać, ze bede leżeć inaczej sorry...termin konkretnie ustalimy na następnej wizycie 7.03 pobrał mi tez gbs i musiałam sama zawieźć do labu. Zapłaciłam 35 Zł a wy tez tyle? Wynik za tydzień gdzies.

No i tyle. Generalnie spoko ale to ciagle leżenie mnie martwi :/
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 20:51   #2864
patulinka94
Zadomowienie

Mi dziś ordynator na wizycie powiedział że od zakładania krążków coraz częściej się odchodzi. Mówił też że długość szyjki nie jest najważniejsza, trzeba pilnować aby ujście było zamknięte. No i po moich przejściach drugi raz bym się nie zdecydowała na zakładanie tego...
Ale co lekarz to inna opinia, pewnie tez dużo zależy od organizmu. U mnie akurat to nie podeszlo.

Gosiaczek odpoczywaj kochana dużo. Jeszcze troszkę nam zostało
Stary 2016-02-22, 20:57   #2865
duchaa123
Wtajemniczenie

No i dziecko mi sie rozchorowalo ( wymioty i biegunka) no co za cholerna wirusowka najgorzej jak sie meczy taki dzieciaczek wole ja cierpiec 1000 krotnie niz ono

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 20:59   #2866
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
No to pięknie!
Właśnie niektórzy nie rozumieją że to nasza pierwsza ciąża i wielu rzeczy zwyczajnie nie wiemy... Dla mnie to normalne że o wszystko się pyta, bo skąd mamy wiedzieć kiedy jest coś normalne A kiedy mamy się martwić
Najważniejsze że wszystko ok
Ano właśnie. Cieszę się jednak, że już bliziutko do porodu

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość

A ktory masz masz tydzień?
Ja tez po wizycie, mały ok. Wazy ciut ponad 2700 wiec urósł w 2 tyg jakies 400 g +\-
Przepływy sprawdzał i jest ok wiec łożysko, mimo ze stare to cos tam jednak przepuszcza.

Natomiast ja...no tu jest gorzej. Szyjka znow skrócona. 1,9 mm i gdyby nie żylaki to by mi wsadził krążek. Kazał mi obiecać, ze bede leżeć inaczej sorry...termin konkretnie ustalimy na następnej wizycie 7.03 pobrał mi tez gbs i musiałam sama zawieźć do labu. Zapłaciłam 35 Zł a wy tez tyle? Wynik za tydzień gdzies.

No i tyle. Generalnie spoko ale to ciagle leżenie mnie martwi :/
35 tydzień. W sumie w aplikacji za 2 dni mi stuknie tak dokładnie. Mamy podobne terminy. Niby wspominał o granicy błędu w pomiarachp, więc może ważyć mniej lub więcej. Ale ponad 2kg jest na pewno.
Kolejną wizytę też mam 7.03 to zobaczymy. Gbs mam mieć pobrane 29 lutego i też będę sama zawozić i cena ta sama. Koszt 30zl, lub 35 Zł z antybiogramem.

A ty leż! Już niedługo

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-02-22, 21:09   #2867
GGI
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Nadrabiam Was całe popołudnie w sumie od wczoraj od 22 naprodukowałyście 5 czy 6 stron masakra.
Dziś miałam dzień dość intensywny bo wiele miałam do załatwienia w urzędach wróciłam koło 16 taka zmęczona że zdązyłam zjeść obiad wypiłam cherbate i usnęłam jak dziecko...
NIe wiem ale coraz bardziej męczą mnie te wyprawy i załatwnia, oczywiście nie skończyło się na bólu brzucha i grawitacja zrobiła swoje wiec małą czułam bardzo bardzo nisko co sprawia ból.

wydaje mi się że dokładnie przeczytałam posty ale jeśli coś opuściłam czy nie odpisałam na coś to przepraszam z góry...

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Agata cudo a jakie to dzemiki? Sama robiłaś czy kupione takie fajne małe słoiczki? Moja koleżanka była wedding planner, miała firmę-tez takie fajne rzeczy wymyślała. Ale ty wymiatasz-moze sie zajmiesz tym zawodowo? Teraz jest duży boom na to

A ja tej torby nie kupiłam z zamiarem chodzenia na spacer...lubię duże torby, w zasadzie od paru lat najwiecej kupuje dużych, małe rzadko chyba ze mnie urzekną. Mam kilka (naście pewnie ale nie używam wsystkich) na pasku mniejszych i w lecie nosze. ale uwielbiam duże. A ze taka okazja
W tk maxx sa fajne torby
Jeśli chodzi o stanowisko do przewijania to zdecydowanie łatwiej jest miec cos na takiej wysokości, by sie nie schylać i nie obciążać pleców

Patulinka jak juz wyjdziesz do domku-to pamiętaj-leżenie to leżenie. Żadne pranie, prasowanie gotowanie itp. Trzeba spiąć dupke i wytrzymać i bedzie dobrze!

Ja jutro rano jadę do teściów na cały dzien jeżu masakra...musze wytrzymać do 16.40 i potem wizyta.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Podpatrzone u marcowek/ zestaw 2 koszule i szlafrok za 99 zł ggi zobacz http://allegro.pl/3w1-szlafrok-2-kos...991116355.html
dzięki za linka

KROPCIA
jak przeczytałam opis Twojego bólu i funkcjonowania to szacunek. a ja narzekam na takie pierdoły

patulinka dobrze ze to nie wody płodowe... super że już idziecie do domq a waga małej boska

AsiaPo z jakiej firmy jaką polisę na życie masz? jakieś super warunki? jeśli nie chcesz na ogólnym napisz mi prv

Ja pitole ale musiała być w szoku ta dziewczyna jak urodził się jej syn!!! nie wiem to ten gin musiał mieć USG ze średniowiecza!!

Ślub

My mieliśmy na 70 osób i wystarczająco! byłam zadowolona mnie się podobało a czy reszcie hmmm mało mnie to interesuje ślub był dla nas nie dla gości

Siu siu Mamusiu
U mnie jest przed spaniem koło 22 i standard 3.40 musi być a później koło 8,00 rano wiec nie jest źle mam nadzieję ze tak zostanie do końca ciąży ale ja staram się bardzo dużo pić w ciągu dnia a na wieczór juz nie.

Wizyty
Gratuluje wszystkim udanych wizyt miar dzieciaków i ich pięknych już sporych gramów

Pępek
Ja pytałam i położnej i lekarki i standardowo powinno się raz dziennie chyba że jest potrzeba przemycia bo np. dziecku kupka wyjdzie i sie zabrudzi to powinno sie przemyć chyba że ewentualnie goi się brzydko to 2-3 razy dziennie np przy przewijaniu. POlożna mówiła mi że najlepiej popsykać osteniseptem i do okoła kukutka przetrzeć patyczkiem (takim zwykłym dla dorosłych) żeby zebrać ten brudek i wydzieline.

Lulka skoro lekarka mówi żeby się nie marwić to napewno nie rzuca słów na wiatr. PO za tym właśnie każde USG ma innaczej i inny próg różnicowy. Nie martw się będzie dobrze Najważniejsze żeby się miscić w siatkach centylowych
Stary 2016-02-22, 21:10   #2868
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Mi dziś ordynator na wizycie powiedział że od zakładania krążków coraz częściej się odchodzi. Mówił też że długość szyjki nie jest najważniejsza, trzeba pilnować aby ujście było zamknięte. No i po moich przejściach drugi raz bym się nie zdecydowała na zakładanie tego...
Ale co lekarz to inna opinia, pewnie tez dużo zależy od organizmu. U mnie akurat to nie podeszlo.

Gosiaczek odpoczywaj kochana dużo. Jeszcze troszkę nam zostało
No moj to samo mowil, ale u mnie za szybko to sie skraca dlatego brał pod uwagę. Tylko te żylaki go powstrzymują. Ja z Kuba miałam krążek (pessar) i nie było żadnych akcji poza tymi upławami, ale ja wtedy globulki brałam i rośnie dlatego.

Mam dziewczynę do pomocy, troche popłyniemy na tym ale trudno. Nie mam co liczyć na kogos z rodziny, także trzeb sie ratować "obcymi"

Ja juz liczę tak jak gin-mam 34 tc (apka mowi , ze 35 ale wole liczyć tak jak on-tak tez ta położna z recepcji mowi)
Stary 2016-02-22, 21:17   #2869
kopycio
Rozeznanie

Ja tez po wizycie. Mały ma 1900 wiec w 6 dni przybrał 200 g, wszystko ok mamy 33t2d. Za to u mnie mniej ciekawie.. Te moje bóle, co pytałam Kejke to jednak spojenie, ale gin mówiła ze to normalne i jak bardzo sie nasila to bedziemy myslec co i jak. A szyjka skróciła mi sie bardzo ma 3 cm i jest rozpulchniona, jak bedą skurcze mam pędzić na IP. wystraszyłam sie i leżę plackiemMam duzo lezec i nie dźwigać. Nie wiecie moze od ilu cm określa sie szyjkę jako skrócona? Myslalam ze 3 cm to jeszcze nie tragedia.. Jutro pakuje torbę, nie ma zmiłuj.

Co do pępka to miałam dzis położna i mówiła wlasnie zeby nie moczyć, bo on musi uschnąć i odpaść, i najlepiej przecierać octeniseptem a jak nie bedzie chciał odpaść (powinien w ciagu 2 tygodni odpaść) to przecierać rozcieńczonym spirytusem ale takim zwykłym a nie salicylowym.
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 21:22   #2870
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:

Cytat:
Badania nam pobrali zaraz pod ktg maja podłączyć jutro mam dostać dozylnie sterydy na pluca

Bedzie dobrze myslalam ze sterydy na pluca podaje sie tylko domiesniowo?

Gosia dobrze ze z lozyskiem i Antonioo wszystko w porzadku a co do lezenia..masakra nie?

Ja juz dawno po wizycie ale nie mialan czasu napisac. Do konca ciazy juz chodze do tego co prywatnie bylam tydzien temu (tego co nie lubie)- Cesarka na 100%, mały dalej dupka w dol siedzi, szyjka nadal owinieta pepowina, wody i lozysko okej, szyjka macicy jak to powiedzial "akurat jak na tydzien ciazy", rozwarcie sie nie poglebia. Mam nadal lezec jesli mam taka mozliwosc. Malego nie mierzyl wiec nie wiem ile wazy. Natepna wizyta 7 marca i wtedy wyznaczy mi konkretny termin CC.

Takze nie jest tak zle jak mogloby byc...jestem spokojniejsza...

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Kopycio te 3 cm w tym "wieku ciazy" to sporo!!! Tylko to rozpulchnienie cholipa...uwazaj na siebie i swoje spojenie tak jak kiedys pisalysmy...w Polsce lekarze panikuja z dlugoscia szyjki niepotrzebnie straszac ciezarne. Najwazniejsze jest by byla zamknieta i twarda a nie tam ilosc cm

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 21:27   #2871
MaLoS
Rozeznanie

Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Ja u swojego tez widziałam twarde dowody na to, ze jednak jest chłopcem i raczej lepiej niech tak zostanie

Na ostatniej SR byla kapiel i mówili by nie moczyc pępka a po kąpieli spsikac octeniseptem i patyczkiem do uszu przeczyścić

Ale jaja no ale to sie zdarza, ze wyjdzie inna płeć... Ja tez widziałam niezbite dowody, nawet zmierzone i nawet mi gin powiedział, ze juz jąderka zeszły do worka wiec nie mam watpliwości

Cytat:

Super wieści gratulacje 🏻

Gosiaczek, Patulinka, Kejka, Agnessa, Kopycio Lulka----/ PROSZĘ LEŻEĆ PLACKIEM I EWENTUALNIE PACHNIEĆ

Pępek----> tak jak większość Was tez mam informacje od położnej żeby nie moczyć, psikać octeniseptem i oczyszczać patyczkiem do uszu wkoło pępuszka

Zmiany? Zawsze na lepsze

Edytowane przez MaLoS
Czas edycji: 2016-02-22 o 21:30
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 21:28   #2872
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Super ze te dzisiejsze wizyty bez gorszych wiadomości ja na swoja czekam do piątku, apka pokazuje 35tc ehh bardzo bardzo juz blisko, a dopiero co test robiliśmy na hcg

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

A dla pewności to jeszcze raz zdenerwuje giną i zapytam o plec hahah
Stary 2016-02-22, 21:28   #2873
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Ja tez po wizycie. Mały ma 1900 wiec w 6 dni przybrał 200 g, wszystko ok mamy 33t2d. Za to u mnie mniej ciekawie.. Te moje bóle, co pytałam Kejke to jednak spojenie, ale gin mówiła ze to normalne i jak bardzo sie nasila to bedziemy myslec co i jak. A szyjka skróciła mi sie bardzo ma 3 cm i jest rozpulchniona, jak bedą skurcze mam pędzić na IP. wystraszyłam sie i leżę plackiemMam duzo lezec i nie dźwigać. Nie wiecie moze od ilu cm określa sie szyjkę jako skrócona? Myslalam ze 3 cm to jeszcze nie tragedia.. Jutro pakuje torbę, nie ma zmiłuj.

Co do pępka to miałam dzis położna i mówiła wlasnie zeby nie moczyć, bo on musi uschnąć i odpaść, i najlepiej przecierać octeniseptem a jak nie bedzie chciał odpaść (powinien w ciagu 2 tygodni odpaść) to przecierać rozcieńczonym spirytusem ale takim zwykłym a nie salicylowym.

No ja mam 1,9 cm i to jest skrócona. I jak miałam 2,5 cm to tez była skrócona, ale to było wcześniej. Ważne czy zamknięte czy nie i jakies i ne parametry wiec nie tylko długość sie bierze pod uwagę

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Bedzie dobrze myslalam ze sterydy na pluca podaje sie tylko domiesniowo?

Gosia dobrze ze z lozyskiem i Antonioo wszystko w porzadku a co do lezenia..masakra nie?

Ja juz dawno po wizycie ale nie mialan czasu napisac. Do konca ciazy juz chodze do tego co prywatnie bylam tydzien temu (tego co nie lubie)- Cesarka na 100%, mały dalej dupka w dol siedzi, szyjka nadal owinieta pepowina, wody i lozysko okej, szyjka macicy jak to powiedzial "akurat jak na tydzien ciazy", rozwarcie sie nie poglebia. Mam nadal lezec jesli mam taka mozliwosc. Malego nie mierzyl wiec nie wiem ile wazy. Natepna wizyta 7 marca i wtedy wyznaczy mi konkretny termin CC.

Takze nie jest tak zle jak mogloby byc...jestem spokojniejsza...

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Kopycio te 3 cm w tym "wieku ciazy" to sporo!!! Tylko to rozpulchnienie cholipa...uwazaj na siebie i swoje spojenie tak jak kiedys pisalysmy...w Polsce lekarze panikuja z dlugoscia szyjki niepotrzebnie straszac ciezarne. Najwazniejsze jest by byla zamknieta i twarda a nie tam ilosc cm

E to tak samo mamy wizyte i dowiemy sie kiedy cc. Mowil ci cos o / tyg wcześniej? Czy chce ciagnąć do terminu...?
Juz z Kuba leżałam i pamietam jakie to prze je ba ne
Teraz 2 tyg tez sporo leżałam a teraz MUSZE cały czas. Masakra, zwariuje i plecy mi odpadną chyba
Stary 2016-02-22, 21:36   #2874
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Gosiaczek do terminu ciagnal nie bedzie...raczej CC miedzy 29.03 a 5.04 ...takze moze byc krotko przed terminem..
Ja nie chce w marcu

Mikołaj <3
Stary 2016-02-22, 21:43   #2875
kopycio
Rozeznanie

Dziekuje Dziewczyny troche mnie to zmartwiło wszystko, fakt ze sie nie oszczędzałam ostatnio.. Tez mi sie wydawało ze 3 cm tojeszcze jeszcze, ale to rozpulchnienie.. A gin mówiła jeszcze zeby nospy juz teraz nie brac tylko cos innego i wlasnie zapomniałam co czy mozliwe ze to spasmolina? Cos mi tak świta

Kejka super, ze nic sie u Ciebie nie popsuło a wizytę tez mam 7.03. Moze na święta juz bedzie Mikołaj z Wami
Stary 2016-02-22, 21:46   #2876
Ineso
Matka Smoka

A w ogóle dziś ok. 19 była pełnia - także mam nadzieję, że koniec już alarmów w tym miesiącu i teraz będzie spokojniej. Do następnej
Cytat:
Najważniejsze że ws
Mam lekarza który akurat by odpowiadał na każde głupie pytanie, ale ja znów jestem tego zdania, że nie ma co za bardzo rozgrzebywać - np. ostatnio zapytałam czy na tym etapie oprócz tych standardowych niepokojących objawów może się pojawić coś nowego, na co trzeba zwrócić uwagę. Tak było krótko i konkretnie - mnie takie informacje wystarczą. Resztę po prostu zrzucam na karb niedogodności ciążowych i się nie stresuję.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 21:48   #2877
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Kopycio nie kracz, ma zostac do kwietnia i koniec!!

A czy to spasmolina to nie mam pojecia

Mikołaj <3
Stary 2016-02-22, 21:48   #2878
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Gosiaczek do terminu ciagnal nie bedzie...raczej CC miedzy 29.03 a 5.04 ...takze moze byc krotko przed terminem..
Ja nie chce w marcu
Wszystko będzie dobrze! Jesteś tak przebadana, że wszystko przynajmniej wiesz. Nie tak jak u mnie.. Ja coś mówię i jestem zbywana

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-02-22, 21:55   #2879
kopycio
Rozeznanie

Cytat:
Wszystko będzie dobrze! Jesteś tak przebadana, że wszystko przynajmniej wiesz. Nie tak jak u mnie.. Ja coś mówię i jestem zbywana

MiniMonix co za lekarz?! Chodzisz prywatnie? Kurczę ja nie rozumiem, kogo masz pytać jak nie lekarza? Od tego sa w koncu. Dostają kase i jeszcze jakies fochy.. Ja ostatnio byłam na konsultacji onkologicznej i babka była tak niemila i nic nie chciała mi wytłumaczyć, ze nie wytrzymałam i ja normalnie Ochrzanilam, teraz jak byłam drugi raz to juz miała uśmiech od ucha do ucha oni myślą, ze rozumy pozjadali i ludzi traktują z gory z głupim uśmieszkiem.. Moja gin to mi nawet rysuje jak nie rozumiem
Stary 2016-02-22, 22:01   #2880
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
A w ogóle dziś ok. 19 była pełnia - także mam nadzieję, że koniec już alarmów w tym miesiącu i teraz będzie spokojniej. Do następnej
spoko spoko to ja mogę po pełni a nawet tego 19

gratuluję udanych dzisiejszych wizyt.

GBS też 35zł płaciłam, niecały tydzień na wynik czekałam.
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości