|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - wymuszone zaręczyny cz.III
Cytat:
...a jak juz słyszę ze dziewczyna waząca 49 kg. po 18 nic nie jada, mimo tego ze pożadnego ciepłego posilku w ustach nie miała, to zapala mi sie wielka czerwona lampka.
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
No monotonnie ale znowu się zgadzam z Tobą Haniu
Nawet na diecie SB nie jest zalecane głodzenie się po 18 !!! ![]() P.s Haniu znalazłam na allegro Tokyo, do jakiego zapachy być go porównała??? Nie niuchałam jeszcze ? a mam ocotę kupić w ciemno
|
|
|
|
#1323 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() Chociaż nie wiem jak Ty, Haniu, ale dzięki zdobytemu 'doświadczeniu' bardzo łatwo jest mi już odróżnić szczupłość naturalną od chorobliwej. |
|
|
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnimi czasy wręcz zaleca się białkowe kolacje przy każdej diecie. dorinka zobacyzłam, że Tokyo to kenzo Nigdy mi żadne ich perfumy nawet ciut nie podeszły ![]() P.S. W zyciu kupiłam 3 zapachy w ciemno i wówczas, po samych opisach i dyskusjach na forum byłam zachwycona
|
|
|
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dori cięzko mi znaleźc porownanie do Tokyo. Są lekkie a zarazem zmysłowe i energetyzujace. Zdecydowanie nie naleza do cięzkich perfum. Mi się szalenie podobaja. Moge nawet dac sobie łapę uciąc, ze Tobie tez przypadna do gustu....a gdyby nie to najwyzej lapę mi zetniesz, a perfumy od Ciebie odkupie ![]() Hihi ja ostatno wręcz krzyczałam na męza w perfumeri- nie!! nie!! nie!! Kezno. Jak dla mnie to jakas taka oklepana marka. Moze dlatego ze kojarze bardziej z damskich parfum. Tokyo mnie powaliło na kolana. Tak na szybko znalazłam opis nuty zapachowej http://perfumy.webwweb.pl/x_C_I__P_7018425-7010001.html może Ci to pomorze
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-10-26 o 18:59 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Po prostu znalazłam na allegro u pewnego Sprzedawcy 50 ml. Tokyo za 135 zł. Uważam, że cena warta grzechu ![]() Hihi Kenzo jest bardzo specyficzny, ale na pewno nie oklepany....Ja miałam z Kenzo jedno uniesienie, ale jak mnie wzęło to na 3 lata-tylko jeden zapach, to był prawdziwy KILLER- pamiętacie KENZO JUNGLE - zwany słoniem P.s. Haniu Myslałam, że raczej okreslisz go jako mocny, intensywny a nie delikatny, bo kiedyś wspomniałaś, że mąż nie chciał latem, bo za mocny??? ![]() Edit- no z opisu jest super !!! Chyba wcale nie taki świeżak, tylko konkretny .... |
|
|
|
|
#1327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostra? Ja Kenzo po prostu nie lubię, zapachy Kenzo mają w sobie coś takiego, co sprawia, że mi się nie podobają, ale sama nie wiem co...Ja lubię ostre, gorzkie zapachy, takie kolczaste i z pazurem. typowo ciepłych i słodkawych nie lubię ![]() Cytat:
Nie podchodzą mi, więc nie mam zamiaru nawet wnikać w temat
|
||
|
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast z ciuchami tak mam, są sklepy, które bojkotuję od kilku lat, no normalnie tam nie wchodze i juz |
|
|
|
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam pamietam Jungle . Bardzo dawno miałam. Nie wiem własnie dlaczego w mojej głowie pojawilo się takie stereotypowe podejscie do tej marki. ![]() Pisałam że za cięzkie na lato wydawały nam się Burberry i kupilismy w koncu Kenzo![]() Własnie o to chodzi ze Tokyo sa własnie mniej owocowe- bardziej energetyzujace, aczkolwiek nie cięzkie. Takie połaczenie pizma, czekolady i owoców
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zapachy to np. BVL nie ma zapachu, który nie powodowałby u mnie bólu głowy ![]() I tak samo Kenzo do mnie nie przemawiają za nic na świecie, mają w sobie coś, co mnie odpycha
|
|
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
HIHI a wąchałaś meskie Burbery London, nowa wersja z kocykiem
![]() No ja normalnie wymiekam przy nich, a Tż juz ma trzecią butlę, bo mówi ze na mnie działa zniewalająco
|
|
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1334 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() edit: Madziu, nie gniewaj się na mnie, ale wyglądasz mi na osobę o delikatnej psychice, wrażliwą, którą łatwo zranić i która przejmuje się tym, co mówią/myślą/robią inni, a takie osoby właśnie są najbardziej narażone na zaburzone spojrzenie na siebie, pragnienie osiągnięcia ideału, docenienia itp., co czasami kończy się źle. |
|
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tez to uderzyło
, i to że to było takie wydarzenie ...to zjedzienie po 18....![]() Jeny to ja praktycznie przed ok. 18 dopiero jem swój podstawowy posiłek-obiado-kolację , wcześniej nie mam jak, bo dopiero docieram do domu ..........ale za to chodzę spac 23/24 więc od 18 ja bym umarła z głodu
|
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie Madzialenka też zaniepokoiła. Wydaje mi się, że dużo bardziej uderzył w nią fakt, że musiała zjeść coś po 18, niż reakcja jej mamy na przyjazd. Ale frustrację spowodowaną tym pierwszym przelała także na dom.
Wiem o tym sporo, ja nie miałam anoreksji, jedynie podejrzenie kiedy byłam na oddziale psychiatrycznym (depresja, po próbie, chorowałam prawie 3 lata na to, dopiero ostatnie 1.5 roku jest przełomem i mogę normalnie funkcjonować bez leków, wychodzić z domu, jeździć autobusem czy robić zakupy), w momencie kiedy tam trafiłam ważyłam 36 kg przy wzroście 160..no więc podejrzenie uzasadnione było. Niemniej spędziłam tam dwa miesiące - wiem jak to brzmi, dwa miesiące psychiatryka, cóż wyjścia nie było, i poznalam wiele osób. Wszędzie odróżnię niedowagę od choroby czyli anoreksji np. Wtedy się specyficznie wygląda, bo uwidaczniają się kości nie widoczne (aż tak) normalnie, u osób szczupłych.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze, że wyszłaś na prostą, ze wszystko się cudownie układa
|
|
|
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak jak Ty Dori obiado kolacja po 18 dopiero. W pracy najcześciej serek wiejski, pumpernikiel, owocki, sałatke zabrana z domu- ale nie powiem czasem mi się zdarza wszamac duuuzego snikersa (np. dziś )Ja mam taka zasade- skoro moj organizm się czegoś domaga to znaczy ze tego potrzebuje i muszę to zjesc. Dzis się domagał snikersa .Jak przesadze z obrzarstwem to robię sobie dietę białkowa i wszystko wraca do normy. Moja waga sie wacha od 50 do 54 - ale jestem malutka 165
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja czytam Twoje posty, to jakbym mojego Męża czytała
|
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, nie wiem czy tak sproo, na pewno dośc nietypowo było.
Ale może ja wam nie będę zaśmiecać wątku opowieściami o sobie, gdyby ktoś chciał coś wiedzieć to pisać na pw, bo stworzyłam kiedyś pewne opowiadanie, tam jest o tym wszystkim + poznanie Tż. A teraz usiłuję spłodzić książkę. Niemniej dlatego tak wam pisałam o tym, ze się boję uczelni, nie wiem czy wiecie czym są i jak wyglądaja ataki paniki. A odkąd wyszłam ze szpitala (3 klasę LO zrobiłam w domu,. nie byłam w stanie wrócić do szkoły) nie byłam całkiem sama w dużej grupie i po prostu się boję tej cholernej bezradności.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mało tego w niedzielę zdarza mi się zjeśc kawałek ciasta do kawy ...no i co mam zrobić, zlinczowac się .........cały tydzień nie jem to chociaz w niedzielę mogę zaszalec.... |
|
|
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W pracy maturalnej z polskiego miałam powyzej 20 błędów ale ile dokładnie sie nie dowiedziałam.
|
|
#1343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jejku, całym sercem z Tobą jestem. Cytat:
![]() Reguly i zasady zna, ogólnie nie ma problemu i to kontroluje, alke czasami mu się zdarza, dlatego pewnie jestem wyczulona i zauważam. Jeśli uraziłam, to przepraszam Nie o to mi chodziło.
|
||
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, hihi.
Tż ze mną pojedzie i odbierze mnie też stamtąd, caly czas będzie pod telefonem jakby coś. Minus jest taki, że jak mnie "złapie" to nie mogę z danego miejsca wyjść, bo np są schody. co pogłębia panikę i uczucie uwięzienia. Teraz ogólnie funkcjonuję normalnie, ale sama praktycznie nie wychodzę a tu cały dzień wśród obcych ludzi. Generalnie jestem osobą otwartą, gadatliwą etc, a choroba doprowadziła kiedyś do tego, ze nie wstawałam z łożka, nie jadłam nie móilam nic, a wychodząc albo zaczynałam ryczec albo się dusić, albo dostawałam drgawek. I mimo że teraz jest ok (nawet pierwsze spotkania z Tż były podobne, nie mógł mnie zostawić na 10 sekund gdzieś, cały czas trzymanie za rękę, jeździliśmy taksówkami...ale ze względu na to jak się poznaliśmy to doskonale wiedział co mi jest i jak ma reagowac, całe szczęście. Teraz po prostu mam tamte wspomnienia i się boję nawrotu, wisi nade mną. Ale nie mogę się źle nastawiać i przeżyję, a co.
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
dziś nawet nie próbuję przeczytać co tam naskrobałyście
mignęły mi jakieś obchody rocznicowe przed oczami - "jubilatkom" gratuluje i życzę szczęścia oraz temat zakupów allegro i nie tylko - właśnie śledziłam ruch sprzedażowo zakupowy na moim allegrowym koncie. Ehh jestem uzależniona od zakupów, a ciuchów to już tony kupiłam, choć muszę przyznać, że było trochę nietrafionych. w temacie słodyczonwym powróciłam do dawnego nałogu w postaci M&M` sów wczoraj mąż pół reklamówki tego przyniósł znowu będę się czuć skuszona
|
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zdaję sobie sprawe z tej mojej niedoskonałości.EDIT. Zuzaneczko M&M to też moja wielka miłość, ale tylko te które "nie moga bawic się z pieskiem" - ta reklama mnie rozbraja
|
|
#1348 |
|
*sportaddict*
|
Oj, dziewczyny
![]() Wynika z tego, że większość z nas ma jakieś swoje demony, smutne to. Na szczęście widzę, że wiele z nas jest coraz silniejszych i oby tak dalej
|
|
|
|
#1349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do domku chcę!! Do domku! A weekend zacznie mi się dopiero ok. 19-20, bo fryzjera mam, najpierw ja, później Mąż... Cytat:
Nauczyłam się wyciągać rękę po pomoc w odpowiedniej chwili i sama zrozumiałam, że muszę być silna, a jak będę silna, to "co mnie nie zabije..." I teraz, jak już (mam nadzieję) mam to za sobą zawsze martwię się każdym, kto jest w trakcie... |
||
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.

ja waże 55 kg a mam 4 cm więcej i nie czuję się jak słoń
, ale jak skowronek 

Nigdy mi żadne ich perfumy nawet ciut nie podeszły 

Nie podchodzą mi, więc nie mam zamiaru nawet wnikać w temat 

. Bardzo dawno miałam. Nie wiem własnie dlaczego w mojej głowie pojawilo się takie stereotypowe podejscie do tej marki.