|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Cytat:
Dziś posegregowalam z kuzynka ubranka kolorami do prania. Wyjdzie mi z 10 pralek. Tyle ich mam. Ale mam różne rozmiary na roczek już nawet. Tak sobie pomyślałam że kupię do komody pudełka i w tych pudełkach rozmiarami i rodzajami poukladam ubranka tak jak Wy w szufladach w komodzie. I poukladam rozmiarami z metki. W trakcie się okaże co za małe co za duże. |
||
|
|
|
#3002 |
|
Winter is coming
|
patulinka dobrą decyzję podjęłaś. Studia skończysz, a że trochę później to nie problem. Teraz najważniejsza jest Zosia
skończyłam studia 6 lat temu, ale widzę, że nadal nic się nie zmieniło ;/ciuszki ja co prawda mam mało i w zasadzie same 56 i 62, ale też miałam problem z ich segregowaniem. Ułożyłam tak na oko w dwóch kupkach i zobaczymy, bo te rozmiary są mocno nierówne. Jednego bodziaka z pepco w rozmiarze 56 to mam takiego małego, że raczej młoda nigdy nie założy, ale to na samym początku kupiłam, jak nie ogarniałam tematu.
|
#3003 | |||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja sie przeziebilam a raczej zaraziła mnie Julitka ehh nos mi odpada
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łotry |
|
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Nareszcie wróciłam do cywilizacjji cały dzień jak nie problem z pradem to z internetem i na odwrót ale już Was nadrobiłam... i zamiast funkcjonować jakoś to zaczyna mi sie chciec spać a przedtem nie mogłam oka zmrużyć
![]() Malos super te ciasteczka zapakowane a cena boska... ja słyszałam że teraz po chrzcinach daje sie paczki z plackami tak jak na weselu słyszałyście o takim zwyczaju? patulinka ja popieram podejście INESO nie popuściła bym chamom!!! ona ma racje doliczając przerwe świateczna pare zajęć Ci zostanie co za kretyni poli myslałąm że do mnie to niedociera ze jeszce 2 miesiące ale widze że nie jestem sama. Ale naprawdę zaczynam trochę sie denerwować.
|
|
#3007 |
|
Rozeznanie
|
Ja ubranka układałam tak jak Ineso według faktycznej wielkości. Pewnie i tak jak już zacznę ich używać to zrobi się tam bałagan i się pomieszają mi te rozmiary
Na wierzchu mam 56, a pod 62. Rozmiar 68 osobno w szafce schowany.Odebrałam przed chwilą wyniki GBS, miałam trochę stresa, ale wynik ujemny. Cieszy mnie to
|
#3008 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3009 | |
|
Winter is coming
|
![]() Cytat:
![]() heh chyba w rodzinie zaczęło docierać, że już marzec się zbliża wczoraj moja matka dzwoniła, że by chciała się wybrać w sobotę na zakupy dla małej do pokoju, chłop od wczoraj zawzięcie wykańcza remont, dzisiaj pojechał z teściem zamawiać szafkę do kibla, na co czekam od grudnia.... dzieje się a było gadanie, że tyyyle czasu ;]
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam sie pochwalić bo zapomniałam !
Pierwszy raz dzis wepchałam sie w kolejkę korzystając z przywilejów pierwszeństwa <duma>Wzięłam 2 czekolady, patrzę jedna kasa otwarta i kolejka na 10 min stania bo ludzie obladowani, a ja zaraz mam pociąg! No i byloby mi głupio sie tak po prostu wepchać ale nad tymi ludźmi wisi plakietka ze bez kolejki sa obsługiwane kobiety w ciąży, niepełnosprawni i starsi. No to podeszłam i zapytałam Pani czy moze mnie skasować bez kolejki. Kasjerka wyglądała na mocno zszokowana heh ale skasowała, nikt sie nie odezwał z osób w kolejce ![]() A ja bylam z siebie dumna bo mam z takimi rzeczami problem:P
|
|
#3011 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak jak znajoma mowila ze taki strach miala ze jej synkowi cos sie bedzie dziac a nie bedzie potrafiła mu pomoc. No ale to chyba kazda z nas ma takie obawy. Odebralismy dzis wozek i łóżeczko ;-) dokupilismy materac, przewijak i wanienke taka zwykła ;-) zlozylismy wozek w sklepie tak na chwile obczaic co i jak i schowalismy spowrotem do kartonu zeby przewiesc i narazie wyniesliśmy na gore a tam jeszcze nie sprzatane i kupe kurzu wiec narazie nie bedziemy go rozkladac. No i fajna fura juz bym nim pojezdzila :-PChyba juz wszystko z wyprawki mam ogarnięte, choc pewnie z czasem cos jeszcze wyjdzie :-P No i pozniej chce kupic jeszcze jakiś leżaczek bujaczek, karuzele do lozeczka.
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo Ty!!!
|
|
|
#3014 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluję dobrego wyniku. |
|||
|
|
|
#3015 |
|
Winter is coming
|
Poli brawo
ja wczoraj jak byłam w labie po wyniki to się odezwałam, że chciałabym wejść po ich odbiór bez kolejki i taka byłam z siebie dumna 2 osoby tylko czekały, mogłam też poczekać, ale stwierdziłam, że może się odezwę jednak. Ale w sklepie jeszcze się nie odważyłam Też mam problem, żeby się gdzieś wepchnąć ;]Kalpana fryteczki mniam mniam u mnie chłop będzie miał na kolację, to trochę skubnę.Edukuję dzisiaj dziecko muzycznie, a jak znam życie, to i tak będzie słuchała jakiegoś badziewnego popu
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-02-23 o 18:23 |
|
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3017 |
|
Winter is coming
|
łomatko nigdy, wydziedziczę
![]() mój chłop był mocno edukowany przez ojca, jeździł z nim na koncerty, też tak chcę ale mała chyba słucha i jej się podoba, bo wyłączyłam muzykę na chwilę i zaczęła się wiercić. Włączyłam i spokój chyba, że to na odwrót i jej się cisza podoba i dlatego się wierci?
|
#3018 |
|
Zadomowienie
|
Kurr. wszystko mi skasowało.Zasrany laptop
Dopisz tylko,że mam cykora przed porodem bardziej niż z małą. Wtedy nie wiedziałam co mnie czeka i miałam luz, teraz wiem,że to nie sielanka Czekam tylko aż moja mama doleci i mogę w zasadzie się zbierać na porodówkę Aaa jeszcze muszę wizyte teściów przezyć
|
|
|
|
#3019 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez mam problem z takimi rzeczami, ale w wiekszosci przypadkow kasjerki mnie wołają bez kolejkiTez sie pochwale Torba do szpitala spakowana!Tak mi się przypomniało, że wczoraj na wizycie gin nie kazała mi brać nospy, bo teraz to działa już na dziecko i kazała mi brać w razie skurczy spasmoline, tyle, że ona jest na recepte, a gin zapomniala mi wypisac za to wypisała na żelazo, które kupuje zawsze bez receptyCzekam na tż bedzie robił obiad.. no ciekawa jestem ![]() Bierzecie butelke dla Maluchów do szpitala?? |
|
|
|
|
#3020 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poszłam z mężem do sh się przejść. Ledwo wróciłam do domu. Ból w pachwinach przy każdym kroku. Ciagnelam nogi za sobą. Miałam ochotę usiąść i płakać. W końcu siedzę. A to był bardzo mały kawałek drogi. Poszukiwalam koszuli nocnej Ale nie znalazłam. Mam za to krótkie spodenki połączone z gora z krótkim rękawem z kapturem rozpinana na zamek. Z elementami różu i bieli w paski. No może takie coś do szpitala też się nada. Plus dla synka nie mogłam się oprzeć bluzeczka z fajnym napisem po angielsku. Mąż w szachownicy na promocji kupił sobie bluzę. I każdy zadowolony ^^ Ja dziś już nie wstaje. Tylko siku ewentualnie. Przyjaciółka namówiła nas na pizzę i film wieczorem. Jakaś promocja pizza 60cm za 30 coś zl. Tylko jako tu film obejrzeć by się każdemu podobał i by się można pośmiać.? Ja dziś weszłam pierwsza do labo oddać krew. Cała sala ludzi była. Babka w recepcji mówi bym zapytała kto ostatni i czekała... a ja do ludzi z pytaniem czy mnie puszczą. Zgodzili się wszyscy. Weszłam od razu. Ale aż dziwne że nie dają kobietom w ciąży prawa by wchodziły pierwsze . Nie każda się pyta jak nie ma informacji ze ma prawo. Edytowane przez NetaC Czas edycji: 2016-02-23 o 18:39 |
|
|
|
|
#3021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak leci i jest cisza w brzuszku to pasuje ️Edukuj edukuj ️![]() Poli jestem z Ciebie mega dumna!! ![]() Zakonczylam prasowanie dzieciowe. Teraz to ulozyc Patryska jesli maz juz skonczyl jakas gre i lezy bezczynnie to daj znac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Kopycio ja biore butle medeli
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3023 |
|
Raczkowanie
|
U nas też dzisiaj kolejka do pobierania krwi jak nigdy... sami starsi panowie, wysyp jakiś. Ale były krzesełka więc usiadłam i zaczekałam bo sprawnie to szło. Nigdy nie widziałam tam tylu ludzi jednocześnie.
Z jednej strony jak pomyślę, że to jeszcze dwa miesiące to mam dość... ileż można, za długo to wszystko trwa Skupiam się na przygotowaniach i cieszę się na myśl, że mały wkrótce będzie z nami. Kompletnie pomijam etap, w którym trzeba będzie go urodzić ![]() macierzyński - tu można poczytać coś niecoś, ludzkim językiem napisane http://www.infor.pl/prawo/praca/urlo...od-2016-r.html
|
#3024 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki nie mam dobrych wieści tachykardia dalej się utrzymuje i jest coraz wyższa... mierzone mam ciśnienie 3 razy dziennie... tętno malucha co 2h i puls parę razy na dzień. Lekarz powiedział że jak tak dalej będzie dadzą mi leki jeżeli to nie pomoże trzeba będzie rozwiązać ciaze wcześniej. Jutro mam mieć holtera założonego na 24h to wszystko się okaże
|
#3025 |
|
Raczkowanie
|
Ojoj.
Oby się okazało że nie trzeba nic wcześniej rozwiązać. |
|
|
|
#3026 |
|
Zadomowienie
|
madziara889 tu masz listę ze strony internetowej szpitala http://szpital.wloclawek.pl/dla-pacj...imit=1&start=1
|
#3027 |
|
Zadomowienie
|
A oto moja wersja torby Decathlon
|
#3028 |
|
Winter is coming
|
o kurcze Agnessa to nieciekawie... obyś jeszcze trochę posiedziała w dwupaku. Trzymam kciuki za lepsze wyniki
|
#3029 |
|
Rozeznanie
|
Agnessa faktycznie sie ciepło zrobiło .... Oby jak najdłużej w brzuszku i oby sie uspokoiło wszystko!
Poli brawo za asertywność 🏻 tez mam z tym problem czasem i wiem jak takie małe sukcesy cieszą Zakończyłam pranie i prasowanie tetrówek, flanelek, ręczników i poszewek od jutra ciuszki w ruch
|
|
#3030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

Tak samo w prawie pracy spore zmiany, głównie jeśli chodzi o umowy o pracę, ale jakoś niewiele o tym słychać. Aczkolwiek mało oglądam telewizji, może mówili ale nie słyszałam
skończyłam studia 6 lat temu, ale widzę, że nadal nic się nie zmieniło ;/

PYTANIE GŁUPIE, ale nie wiem jak to zorganizować.

Nie ma to jak zdrowa kolacja
Wiem, jestem złą matką

️

🏻
tez mam z tym problem czasem i wiem jak takie małe sukcesy cieszą