Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-24, 09:09   #3091
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Ja juz nie robie hybrydow, skrocilam tez paznokcie, nigdy nie wiadomo kiedy nadejdzie ta chwila
Stary 2016-02-24, 09:17   #3092
gosiaczek071
Zakorzenienie

Ja sie tak wlasnie zastanawiam czy ta cyclovena (na żylaki) na pewno maluchowi nie zaszkodzi...gin kazał dalej brać...to biorę. Ale jest cos tam z tylu głowy, ze dużo tych tabletek i moze cos nie tak byc. Biorę od chyba miesiaca 2 dziennie plus 6 magnesów i 3 nospy witamin żadnych juz nie biorę do tego...
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 09:23   #3093
GGI
Zakorzenienie

Dzień Dobry
DZIŚ ZACZYNAM 8 MIESIĄC czyli 31 tydzień czyli zaczęty 32 OMG.
piateczka patulinka
Dziewczynki dziś wizyta u lekarza mam strasznego stresa czy z moja szyjką oki itd... pewnie wrócę popołudniu to nie szalejcie z postami życzę Wam miłego dnia.

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość

splułam cały ekran komputera

Dziewczynki gratuluje wczorajszych udanych wizyt! Najważniejsze ,ze wszystko ok

LULA ale mnie wystraszyłaś tym wpisem ale dał Ci relanium no kopara byłam pewna że to mocny lek i raczej kobietą w ciąży nie wskazany

Poli Doskonale Cie rozumię z tymi tekstami ludzi poprostu jakaś masakra... Dobrze że zadko wychodze z domu bo to macanie po brzuchu mnie rozpiernicza....
Stary 2016-02-24, 09:35   #3094
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
"Skrót TENS wywodzi się od (transcutaneous electrical nerve stimulation – przezskórna elektryczna stymulacja nerwów). Prądy TENS stosowane są do leczenia bólu.... Jedną z dziedzin zastosowania TENS jest stymulacja w celu blokady przewodzenia impulsów bólowych w trakcie porodu."

Dobre jest to przy bólach krzyżowych i w ogóle przy skurczach, samej się ustawia nasilenie prądów. Mi już przy partych to przeszkadzało i nie korzystałam. teraz jak zaczną się krzyżowe to od razu polecę

błagac o to ;p

Taksa- nie u mnie, mieszkam na zadupiu, najbliższa 20km;p. ALe tu nie o transport chodzi a o córkę 2 letnią, jak tża nie bedzie to będzie musiał mnie mój tata z moją córką zawieśc, nie ważne czy noc czy dzień będzie, bo nie będzie jej z kim zostawic. No chyba że sama zajadę autem a potem ktoś samochód odbierze;p

Na mnie ten tens w ogóle nie działał testowaliśmy na sr trzeba tez zsynchronizować to ze skurczami a watpię ze byłabym w stanie sie skupić na obsłudze podczas skurczu plus na oddychaniu

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość
Agnesss jak się masz.?
Zaraz 6 więc pewnie zastrzyk Cię czeka albo kroplowka.
Biedna. Oby się to wszystko zatrzymało.
Będzie dobrze ! Musi być dobrze !
Dawaj zna jak się tylko da co i jak.

Wczoraj padło na Marsjanina i oglądaliśmy ten film. Fajny. Polecam.
Pizza 60 cm cały stół. Nie daliśmy jej rady w cztery osoby. Ale dobra była ^^ z 3 sosami 42 zl.

Wiczorem już chodzić nie mogłam. Jak schodzilam po schodach od przyjaciółki to jak babcia Stara.
Ból przy każdym kroku. Nie mogłam nogi podniesc do wanny ani zdjąć z siebie ubrań. Dziś powiem to wszystko ginowi. Jak siedzę w domu jest ok. Jakis spacer i ja umieram.

Dziś mnie czeka lekarz rodzinny i gin. Ale już mi lepiej z gardłem. Mama mi dała saszetki jakos chińskich ziolek wcześniej mi pomagały teraz też mi pomogły. Plus ziołowe tabletki na gardło. Herbata z miodem i cytryną i witamina C.

Dziś zacznę pierwsze pranie ciuszkow. Myślicie że mogę prać na krótszym programie.? czy jak chce prac w 40 stopniach to ustawić pralkę normanie na standardowe 2 h chyba to jest.

Ja prałam na 40 st pranie krótkie bo dziecięcy program u mnie ba pralce to 2,5 godziny i chyba 90 stopni haha wiec No thanks

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 09:38   #3095
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Widzę ze kropcia chyba masz te sama pralkę co ja - Samsung eco bubble? Jak zobaczyłam ten program do prania dziecięcych to pomyślałam ze zglupialam
Stary 2016-02-24, 09:44   #3096
renata3_
Rozeznanie

Podrzucam pdf z najczęściej nadawanymi imionami w 2015 roku, może kogoś zaciekawi
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf imiona_2015.pdf (803,8 KB, 41 załadowań)
Stary 2016-02-24, 09:49   #3097
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Na mnie ten tens w ogóle nie działał testowaliśmy na sr trzeba tez zsynchronizować to ze skurczami a watpię ze byłabym w stanie sie skupić na obsłudze podczas skurczu plus na oddychaniu

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Ja prałam na 40 st pranie krótkie bo dziecięcy program u mnie ba pralce to 2,5 godziny i chyba 90 stopni haha wiec No thanks
Ta, mój bubel też ma tą opcję. Prałam w niej używki które wymagały totalnego odświeżenia. Ja najczęściej i tak ustawiam na codzienne i zmieniam tylko temperaturę prania

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 09:50   #3098
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

16. Miejsce, nie jest tak zle
Stary 2016-02-24, 09:50   #3099
patulinka94
Zadomowienie

U mnie pralka bosch, ma funkcje baby protect. Niestety pranie wtedy trwa też ok 2 godzin więc zrezygnowałam :P
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 09:56   #3100
MaLoS
Rozeznanie

Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Ja juz nie robie hybrydow, skrocilam tez paznokcie, nigdy nie wiadomo kiedy nadejdzie ta chwila

Mówisz, że juz pora zdjąć i obciąć pazury??? Zrobię hybrydki jeszcze ten ostatni raz

Cytat:
Napisane przez renata3_ Pokaż wiadomość
Podrzucam pdf z najczęściej nadawanymi imionami w 2015 roku, może kogoś zaciekawi

Fajne, dzieki wszystko jasne

Pranie---- ja uparcie na Baby Protect piorę póki co, trwa 3h... A temperaturę ustawiam jaką chce ooooo Bekoooo uwielbiam

Zmiany? Zawsze na lepsze

Edytowane przez MaLoS
Czas edycji: 2016-02-24 o 09:57
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 09:59   #3101
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Ja mam termin na 5 kwietnia, wiec juz trzęsę dupka
Stary 2016-02-24, 10:02   #3102
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość

HERBATA Z LISCI MALIN
Bedziecie ja pily? jezeli tak to od ktorego tyg? wyczytalam w necie ze juz moge pic (34t)... i nie wiem czy moge sobie juz ja zrobic...?
Mi polozna mowila, ze dopiero od 36 tygodnie (skończone 35) raz dziennie łyżeczka, potem w 39 tygodniu (38 skończone) kilka dni przerwy, zeby nie przedawkować, a w 40 (tydzień przed planowanym terminem) do 4 razy dziennie po pół zaparzonej łyżeczki.
Moja Emilka urodziła sie w czasie tej "przerwy" w piciu herbatki, szybko z mocnymi skurczami. Szyjka skróciła mi sie w czasie prorodu migiem.

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość

Jak jest witamina C lewoskretna to polecam. W pt jak mnie tak choroba wziela to dalam sobie ogromna dawkę (oczywiście rozbita na części) + czosnek i na następny dzien po chorobie.
Polecam, własnie sama sie leczę tym samym zestawem.
Cytat:

[/COLOR]Właśnie sprawdziłam termin porodu i tak ciekawy zbieg okoliczności Agnessa i Patulinka macie ten sam dzien :P i wasze maluszki nas tak wszystkich nastraszyly ze to juz chca byc po drugiej stronie brzuszka.
Ty mnie tu nie strasz, bo mam ten sam termin co dziewczyny (25.04)
a w dwupaku zamierzam byc jeszcze 6 tygodni (jak neta mam przeczucie, że Mały wyjdzie w okolicach 15.04).

U mnie dzis noc lepsza- prawie cała przespana. Grypa szaleje na około, ale sie trzymamy dzielnie tylko z lekkim katarem i bólami głowy. Posortowalismy ciuchy dla dziecia na razie rozmiarami- mam bana na kupowanie czegokolwiek do rozmiaru 68, bo i tak nie będę w stanie tego poubierać. Jak będzie pogoda, to zabieram sie za hurtowe pranie 44-56 i poukładam je w szafie. Zobacze, jak Leon będzie rósł. Emilka urodziła sie mała i ciuchy na 50 były potrzebne, ale może jakieś 2-3 tygodnie, bo przybrała 2 kg 2 6 tygodni.

Moja mała córcia ma jutro drugie urodziny- pamietam, jak dwa lata temu chodziłam podenerwowana skurczami przepowiadającymi, które miałam co wieczór (moze za sprawa herbaty z malin).
Tego wieczoru nie zasnęłam, skakałam sobie po ciemku na piłce w salonie i ok. 2 obudziłam męża, że chyba musimy jechac do szpitala. On był tak przejęty, że 10 minut pózniej siedzielismy juz w samochodzie i wyjechał z garażu z takim impetem, że wydało sie to podejrzane policji- zatrzymali nas , ale jak funkcjonariusz zobaczył, że siedzi cięzarna, to kazał szybko jechać. Potzem okazało sie, że mąż nie wział ŻADNYCH dokumentów z domu, więc jakby nas sprawdzali, to byłoby smiesznie

O.. chyba przegapiłam swój poczatek 8 miesiąca...
Stary 2016-02-24, 10:10   #3103
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Uoo 70 miejsce

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Mówisz, że juz pora zdjąć i obciąć pazury??? Zrobię hybrydki jeszcze ten ostatni raz

Fajne, dzieki wszystko jasne

Pranie---- ja uparcie na Baby Protect piorę póki co, trwa 3h... A temperaturę ustawiam jaką chce ooooo Bekoooo uwielbiam
Jeszcze teraz założyłam hybrydy, ale chyba tez ostatni raz.

Cytat:
Ja mam termin na 5 kwietnia, wiec juz trzęsę dupka
Ja nå 10, ale na moje jest młodszy. Tak czy siak boli mnie brzuch na myśl o porodzie

Idę piec ciastka, mam dziś gości. Nie pisać za dużo

Agnessa

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 10:11   #3104
annihilate
Rozeznanie

Dzień dobry
Odpisywałam Wam wczoraj i mi telefon padł i poszłam spać
Młody dał nam w nocy popalić bo nie spał od północy do trzeciej

Pranie
To ja tak jak Malos, mam Beko, program Baby Protect, temperaturę dobieram sama ale zwykle piorę w 40 st. trochę długo to trwa, ale mi się nie śpieszy

Zioła
Oj ja bym nie wzięła jakiś chińskich w ciąży. Ba nawet już od ponad miesiąca zwykłej mięty nie piję bo czytałam, że może laktacje zatrzymywać. A ja codziennie jedną dziennie piłam, więc się już chciałam oduzależnić Nie wiem czy to prawda, ale przeczytałam i już mi to w głowie siedzi.

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 10:21   #3105
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Neta "jakies" chinskie ziolka w ciazy? No jestes odwazna Ci powiem bo ja bym w zyciu nie tknela nic takiego

Agnesssa bedzie dobrze!

Ja juz nie spie chociaz strasznie mi sie chce spac. Ale musze sie ogarnac i o 9 wychodze do labo. Glodna jestem jak diabli a nie wiem czy przed tymi badaniami mozna cos zjesc,..mowi sie trudno, kupie drozdzowke po drodze

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

A co do prania to ja robilam na skroconym- 1h.
Ja wręcz przeciwnie - prałam na długim, przy pierwszym jak miałam pełny bęben to z dodatkowym praniem wstępny. Do tego dołączałam dodatkowe płukanie. Czas prania 2,5 i 3 godziny Delikatne ubranka poszły na delikatnym programie czyli 2godz. I tylko kocyki i pościel pójdą na praniu ręcznym, więc do godziny...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 10:31   #3106
gosiaczek071
Zakorzenienie

A czemu nie chcecie by tak długo sie pralo? Ja małego ciuchy nastawiam tez na to specjalne pranie dziecięcych tylko temperaturę zmieniam na 60 stopni. Trwa prawie 2,5 godz ale widocznie tyle powinien trwać...dodatkowo jest pranie wstępne i cos tam z jonami srebra (tylko na tym programie) ale nie wiem czy to działa. Swieci sie to tylko przy tym programie dla rzeczy niemowlęcych. Mam pralkę samsung.

Generalnie jest spoko, ma tez program do ubrań sportowych zeby soe nie poniszczylo nic. Mamy ja 6 lat i działa bez zarzutu. Tylko mi soe szufladki zasyfily i nie wiem jak to wyczyścić...musze kupic takie cos do mycia pralek i musisz pranie z tym, ale szufladek sie tym nie doczyści.

Tez mięty juz nie pije, a bardzo lubię. Od jakiegoś tygodnia pije raz dziennie bocianka
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 10:36   #3107
duchaa123
Wtajemniczenie

A tak wogole to zaczynam 34 tc czuje sie ogromniasta ;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160224_081928.jpg (81,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160224_081949.jpg (76,8 KB, 35 załadowań)

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r

Edytowane przez duchaa123
Czas edycji: 2016-02-24 o 10:52
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 10:52   #3108
kopycio
Rozeznanie

Cytat:

O dziekuje! moze mnie w koncu olśni

Pranie
Ja tez na dziecięcym piorę, mam beko taka do usuwania sierści zwierząt, bo w domu mieszka duży siersciuch i tez moge sobie ustawić temperaturę i przy 40 pranie trwa jakies 2,5 godziny.

Zioła
Ostatnio pytałam położna o herbatki laktacyjne i powiedziała zeby nic nie kupowac, bo maja rożne dziwne zioła w sobie i jak juz to zeby kupic femaltiker, on ma głownie słód jęczmienny. Albo po prostu pic karmi
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 11:03   #3109
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
A tak wogole to zaczynam 34 tc czuje sie ogromniasta ;p
Brzuch spory, ale widać, że końcówka. Zejdzie zaraz po porodzie
Stary 2016-02-24, 11:11   #3110
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Widzę ze kropcia chyba masz te sama pralkę co ja - Samsung eco bubble? Jak zobaczyłam ten program do prania dziecięcych to pomyślałam ze zglupialam
tak mam tą samą

Stary 2016-02-24, 11:11   #3111
velika
Winter is coming

duchaa fajny, nie jakiś gigantyczny
ja mam starą, 10letnią pralkę i prałam na jakimś normalnym trybie, jak wszystkie inne rzeczy.
gosiaczek071 od soboty walczę z tymi szufladkami mam pralkę otwieraną od góry i czyszczenie pojemników to jakaś masakra, kombinuję z octem, domestosem, wrzątkiem, jeszcze dzisiaj zaleję wrzątkiem z octem i sodą, bo nie mogę pojemnika na płyn doczyścić ktoś kto wymyślił takie pojemniki to powinien za karę całe życie je czyścić ;/
co do liści malin to chcę zacząć pić od 36 tc
Chyba doszliśmy do porozumienia w sprawie imienia i będzie Emilia

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 11:12   #3112
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Ta, mój bubel też ma tą opcję. Prałam w niej używki które wymagały totalnego odświeżenia. Ja najczęściej i tak ustawiam na codzienne i zmieniam tylko temperaturę prania
ja w sumie uzywam tylko dwóch programów - codzienne i 40 stopni
i szybkie pranie 30 min 30 stopni
Ale ja na pralke nie narzekam :P

Stary 2016-02-24, 11:22   #3113
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość

Bardzo ładnie, mojego TZ typ

GGi No przecież relanium to w ciąży podają w szpitalu zawsze na dobry sen

U nas od rana chaos, malowanie. Po 17 stej jade na KTG i do Pepco
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 11:24   #3114
cloche
Zakorzenienie

Śniło mi się, że urodziłam czworaczki zmartwiłam się, że nie wyrobię z karmieniem piersią, i kwestia samochodu mnie męczyła - jak wszystkich pomieścić? !

Gosiaczek, szufladki w pralce pewnie da się wyciągnąć. Moja pralka starsza a bez problemu wyciągam. Trzeba nacisnąć w jednym miejscu i heja. Wyczyścić można pod kranem

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Aaa a tak w ogóle to leżę pod ktg i mi się zapisał skurcz na 70 - ja tam nie wiem co to mówi, bo chyba jak nie regularnie, to se i 100 może pokazać i co z tego. No...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 11:28   #3115
annihilate
Rozeznanie

Ja pralkę czyszczę regularnie, w biedronce i lidlu można kupić czasem taki płyn do czyszczenia, i wtedy te szufladkę się wrzuca do roztworu tego z wodą i ładnie potem schodzi wszystko Ostatnio kupiłam proszek dr. beckmanna co się go tylko do pralki daje, to mój tż wymyślił żeby te szufladkę do zmywarki wrzucić i też się wszystko ładnie samo wymyło

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 11:31   #3116
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Aaa a tak w ogóle to leżę pod ktg i mi się zapisał skurcz na 70 - ja tam nie wiem co to mówi, bo chyba jak nie regularnie, to se i 100 może pokazać i co z tego. No...
No tak jak mówisz gdyby były regularne to trzeba by sie martwić. Teraz wszystko ok
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 11:34   #3117
Polinezyjka
Zakorzenienie

Trisdom przepraszam nie chciałam straszyć ale Twoja historia porodu Emilki jest boska to gdzie ta policja stala ze was wyczaila

Pralka - mam mega stara, coś się psuje bo czasem śmierdzi spalenizną albo robi dyskotekę i migają wszystkie światełka

A i proszek jak wsypie to dupa, nie rozpuszcza go tylko taka grudka zostaje w szufladzie i juz tak jest kilka pran i dalej nie zeszlo :O

Pralam jak nasze ubrania, chyba czas bedzie kupic nowa pralkę buuu

Velika ladnie moja tesciowa chciała bym dala to imie wiec mimo ze mi sie podoba to nie ma takiej opcji :P

Cloche czwooooraczki!!!! dobry sen

Szufladki w pralce - w mojej sie kurde nie da, tzn próbował i mąż i ja i boimy sie na sile drzec :P wiec sa brudne bo nie da sie ich tak dokladnie wyczyścić.

Wzrok

Chyba się jednak umowie do okulisty tak by wiedzieć jak bardzo mi się wzrok spierdzielil i by po porodzie kontrolować czy się polepsza (oby ! Bo taka porazka jest z moim widzeniem dalekim ze szok. W sumie po prostu nie ma widzenia dalekiego:P )

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Ja pralkę czyszczę regularnie, w biedronce i lidlu można kupić czasem taki płyn do czyszczenia, i wtedy te szufladkę się wrzuca do roztworu tego z wodą i ładnie potem schodzi wszystko Ostatnio kupiłam proszek dr. beckmanna co się go tylko do pralki daje, to mój tż wymyślił żeby te szufladkę do zmywarki wrzucić i też się wszystko ładnie samo wymyło

Próbowałam pare podejść - na mojego starego brudasa nic nie działa (tzn chodzi mi o miejsca które mnie wkurzają ze są brudne hehe )
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 11:41   #3118
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Trisdom wszystkie najlepszego dla córeczki z okazji jutrzejszych urodzin! Dobrze, że nocka lepsza

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Te bym nie wzięła za nic!!! Nie wezmę niczego, czego składu nie znam choćby mi sam papież dał!

Tabaska co do torby no cóż...nie pochwalam czegos takiego, ale jak chciałaś miec torbę "nike" to luuuz
Też bym nie wzięła za nic, tym bardziej słysząc "chińskie"..aż mnie trzepie dlatego napisałam. Wiele ludzi nie jest świadomych co może zaszkodzić dziecku w brzuchu mamy i "pomaga" a tak na prawdę co z tego może wyniknąć większość z nas wie...
A co do drugiej części to ja też mam takie zdanie
I nie kłóć się z mężem o pierdoły

Cytat:
Lecę oddać krew i mocz, chciałam wam tylko napisać, że hybrydy które robiłam w czwartek, które u tej laski co robiłam trzymały mi się zawsze 3 tyg, popękały mi w niedziele!
dziś mi już poodpryskiwały.
No to albo babka się nie przyłożyła albo taki urok Twój w ciąży. U mnie się trzymają spoko 3 tygodnie A ja bez kursu robię sama...
Też byłam dziś w labo

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Zioła
Oj ja bym nie wzięła jakiś chińskich w ciąży. Ba nawet już od ponad miesiąca zwykłej mięty nie piję bo czytałam, że może laktacje zatrzymywać. A ja codziennie jedną dziennie piłam, więc się już chciałam oduzależnić Nie wiem czy to prawda, ale przeczytałam i już mi to w głowie siedzi.
Co do ziółek to zdecydowanie popieram, inne zachowanie uważam za...ładnie mówiąc nierozsądne. Ale każdy ma prawo robić co chce.
Ja też uwielbiam mięte i też doczytałam, że wstrzymuje laktacje...nie piję już z 2 miesiące, jak nie więcej..a uwielbiam

Cytat:
A czemu nie chcecie by tak długo sie pralo?
A nie wiem czemu...swoje też na krótkich (max 1,5 h) programach piorę i może dlatego...? Szczerze się nad tym nie zastanawiałam - piorę wszystko w 40 stopniach (chyba, że delikatne- to pranie ręczne albo coś sportowego czy ręczniki)

Cytat:
Gratki!!

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Śniło mi się, że urodziłam czworaczki zmartwiłam się, że nie wyrobię z karmieniem piersią, i kwestia samochodu mnie męczyła - jak wszystkich pomieścić? !

Gosiaczek, szufladki w pralce pewnie da się wyciągnąć. Moja pralka starsza a bez problemu wyciągam. Trzeba nacisnąć w jednym miejscu i heja. Wyczyścić można pod kranem

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Uwielbiam Twoje wyluzowanie Cloche!
Co do szufladki z pralki...ja jak włączam raz w miesiącu zmywarkę pustą, do czyszczenia to wrzucam tą szufladkę z pralki wcześniej wymoczoną w occie
A sen mega..też by mnie martwił samochód

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
No tak jak mówisz gdyby były regularne to trzeba by sie martwić. Teraz wszystko ok
Też nie do końca, bo jak nie narastają a są regularne to nic się nie musi dziać nawet jak napięcie będzie na 100%...tyle, że przy regularnych trzeba sprawdzać i dla pewności jechać do szpitala

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 11:45   #3119
Trisdom
Zadomowienie

A propos snów- po raz trzeci sniło mi sie, że zamaist syna urodziłam córkę. Mam nadzieje, ze to jednak nieprawda

Emilka to bardzo ładne imie Gratuluje wyboru.

Poli- smieje sie z tym straszeniem, a policja stała akurat gdzieś w okolicach wyjazdu z naszego garazu podziemnego, a TŻ przycisnął pod górkę. Wyglądało chyba na kradzież samochodu, bo to w srodku nocy

Co do nieznanych ziół- w zyciu nie pijcie, nie tylko w ciązy. Miałam pacjentkę, która przez takie rzeczy sobie zafundowała niewydolnośc nerek i skazała sie sama na dializy do końca zycia. A i ledwo ja odratowaliśmy.
Stary 2016-02-24, 11:56   #3120
danika
Zakorzenienie

hejka

byłam w pracy, teraz chwilę się położyłam bo plecy bolą...ale musze się wziąć za obiadek i o 13.30 ide po niunie bo jej obiecałam że wcześniej dziś przyjdę
kuchnia dziś serwuje sznycelki z ziemniakami i sałatką z kapusty pekińskiej a dla córy brokuły

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Poza tym zdarzają się jedynie teksty typu: o chłopak, no w końcu albo super udało się wam itp ( dla mnie córka nie jest w żaden sposób gorsza i byłam prze szczesliwa w pierwszej ciąży jak się dowiedziałam ze będzie córeczka, mąż tak samo. Wcale nie uwazalismy że pierwszy ma byc syn)
mnie już chyba wszyscy poinformowali, że jak to dobrze, ze syn...tak, bo córka to nie dziecko no i parka ma być. A ja tam chciałam drugą córeczkę - oczywiście teraz się cieszę, ze synek, bo w sumie jakie to ma znaczenie.

ale też słyszę komentarze, ze brzuszek mam duży, że jeszcze przytyję (od 2 m-cy stoję z wagą i to niektórych wkurza )
ale leję na to

Cytat:
no i wieczne zdziwienie, że nie urosła mi i nie przytyłam na twarzy. Ja nie wiem, jak mi miał tyłek urosnąć, przecież tam dziecka nie hoduję ;/ wręcz mi zmalał, bo nie ćwiczony
haha dokładnie dupozwis

Cytat:
Mam juz tak dość tej ciazy. O bule gowno sie kłócę z mężem-wczoraj o głupie naleśniki!!!!
sie czuje podobnie...jakoś tak mi się dłuży
i też mnie wszystko wkurza

a twoja teściowa dobra z tymi "czarami"

Cytat:
Lecę oddać krew i mocz, chciałam wam tylko napisać, że hybrydy które robiłam w czwartek, które u tej laski co robiłam trzymały mi się zawsze 3 tyg, popękały mi w niedziele!
dziś mi już poodpryskiwały.

porażka.
jak pomalowałam zwykłym lakierem w tamtym tyg to w ten sam dzień zszedł mi z niektórych paznokci.
mi się zwykły lakier wcale nie trzyma, właśnie myślałam o hybrydach ale pewnie efekt byłby podobny

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
D
Dziewczynki dziś wizyta u lekarza mam strasznego stresa czy z moja szyjką oki itd... pewnie wrócę popołudniu to nie szalejcie z postami życzę Wam miłego dnia.
trzymam kciuki daj znać

Cytat:
Renatka, czy ty chodzisz na tą szkołę rodzenia do starego szpitala? bo pamiętam, ze miałaś chodzić
a pytam bo ciekawa jestem czy nic tam sie nie zmieniło - czyli czy nadal nie trzeba nic dla dziecka oprócz pampersów?

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

Moja mała córcia ma jutro drugie urodziny- pamietam, jak dwa lata temu chodziłam podenerwowana skurczami przepowiadającymi, które miałam co wieczór (moze za sprawa herbaty z malin).
Tego wieczoru nie zasnęłam, skakałam sobie po ciemku na piłce w salonie i ok. 2 obudziłam męża, że chyba musimy jechac do szpitala. On był tak przejęty, że 10 minut pózniej siedzielismy juz w samochodzie i wyjechał z garażu z takim impetem, że wydało sie to podejrzane policji- zatrzymali nas , ale jak funkcjonariusz zobaczył, że siedzi cięzarna, to kazał szybko jechać. Potzem okazało sie, że mąż nie wział ŻADNYCH dokumentów z domu, więc jakby nas sprawdzali, to byłoby smiesznie

O.. chyba przegapiłam swój poczatek 8 miesiąca...
fajne wspomnienia
strasznie szybko te nasze dzieciaki rosną, co? moja zaraz będzie miała 4,5 a wydaje mi się, że dopiero była takim dzidziulkiem

Cytat:
A czemu nie chcecie by tak długo sie pralo? Ja małego ciuchy nastawiam tez na to specjalne pranie dziecięcych tylko temperaturę zmieniam na 60 stopni. Trwa prawie 2,5 godz ale widocznie tyle powinien trwać...dodatkowo jest pranie wstępne i cos tam z jonami srebra (tylko na tym programie) ale nie wiem czy to działa. Swieci sie to tylko przy tym programie dla rzeczy niemowlęcych. Mam pralkę samsung.

Generalnie jest spoko, ma tez program do ubrań sportowych zeby soe nie poniszczylo nic. Mamy ja 6 lat i działa bez zarzutu. Tylko mi soe szufladki zasyfily i nie wiem jak to wyczyścić...musze kupic takie cos do mycia pralek i musisz pranie z tym, ale szufladek sie tym nie doczyści.

Tez mięty juz nie pije, a bardzo lubię. Od jakiegoś tygodnia pije raz dziennie bocianka
też piorę na długim programie i dodatkowe płukanie włączam, ale na 40 albo 60C

te szufladki w pralkach są tragiczne, ja mam otwieraną od góry i nie da sie tego niczym doczyścić, nawet w odkamieniaczu moczyłam ale nic z tego

Cytat:
co do liści malin to chcę zacząć pić od 36 tc
Emilka ślicznie
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości