|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Ja juz nie robie hybrydow, skrocilam tez paznokcie, nigdy nie wiadomo kiedy nadejdzie ta chwila
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie tak wlasnie zastanawiam czy ta cyclovena (na żylaki) na pewno maluchowi nie zaszkodzi...gin kazał dalej brać...to biorę. Ale jest cos tam z tylu głowy, ze dużo tych tabletek i moze cos nie tak byc. Biorę od chyba miesiaca 2 dziennie plus 6 magnesów i 3 nospy
witamin żadnych juz nie biorę do tego...
|
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
DZIŚ ZACZYNAM 8 MIESIĄC czyli 31 tydzień czyli zaczęty 32 OMG.piateczka patulinka ![]() Dziewczynki dziś wizyta u lekarza mam strasznego stresa czy z moja szyjką oki itd... pewnie wrócę popołudniu to nie szalejcie z postami życzę Wam miłego dnia.splułam cały ekran komputera Dziewczynki gratuluje wczorajszych udanych wizyt! Najważniejsze ,ze wszystko ok ![]() LULA ale mnie wystraszyłaś tym wpisem ale dał Ci relanium no kopara byłam pewna że to mocny lek i raczej kobietą w ciąży nie wskazany Poli Doskonale Cie rozumię z tymi tekstami ludzi poprostu jakaś masakra... Dobrze że zadko wychodze z domu bo to macanie po brzuchu mnie rozpiernicza....
|
|
#3094 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na mnie ten tens w ogóle nie działał testowaliśmy na sr trzeba tez zsynchronizować to ze skurczami a watpię ze byłabym w stanie sie skupić na obsłudze podczas skurczu plus na oddychaniu ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
Ja prałam na 40 st pranie krótkie bo dziecięcy program u mnie ba pralce to 2,5 godziny i chyba 90 stopni haha wiec No thanks
|
|
#3095 |
|
Zadomowienie
|
Widzę ze kropcia chyba masz te sama pralkę co ja - Samsung eco bubble? Jak zobaczyłam ten program do prania dziecięcych to pomyślałam ze zglupialam
|
#3096 |
|
Rozeznanie
|
Podrzucam pdf z najczęściej nadawanymi imionami w 2015 roku, może kogoś zaciekawi
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3098 |
|
Zadomowienie
|
16. Miejsce, nie jest tak zle
|
#3099 |
|
Zadomowienie
|
U mnie pralka bosch, ma funkcje baby protect. Niestety pranie wtedy trwa też ok 2 godzin więc zrezygnowałam :P
|
|
|
|
#3100 | ||
|
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Mówisz, że juz pora zdjąć i obciąć pazury??? Zrobię hybrydki jeszcze ten ostatni raz Cytat:
Fajne, dzieki wszystko jasne ![]() Pranie---- ja uparcie na Baby Protect piorę póki co, trwa 3h... A temperaturę ustawiam jaką chce ooooo Bekoooo uwielbiam
![]() Edytowane przez MaLoS Czas edycji: 2016-02-24 o 09:57 |
||
|
|
|
#3101 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam termin na 5 kwietnia, wiec juz trzęsę dupka
|
#3102 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja Emilka urodziła sie w czasie tej "przerwy" w piciu herbatki, szybko z mocnymi skurczami. Szyjka skróciła mi sie w czasie prorodu migiem. Cytat:
Cytat:
![]() a w dwupaku zamierzam byc jeszcze 6 tygodni (jak neta mam przeczucie, że Mały wyjdzie w okolicach 15.04). U mnie dzis noc lepsza- prawie cała przespana. Grypa szaleje na około, ale sie trzymamy dzielnie tylko z lekkim katarem i bólami głowy. Posortowalismy ciuchy dla dziecia na razie rozmiarami- mam bana na kupowanie czegokolwiek do rozmiaru 68, bo i tak nie będę w stanie tego poubierać. Jak będzie pogoda, to zabieram sie za hurtowe pranie 44-56 i poukładam je w szafie. Zobacze, jak Leon będzie rósł. Emilka urodziła sie mała i ciuchy na 50 były potrzebne, ale może jakieś 2-3 tygodnie, bo przybrała 2 kg 2 6 tygodni. Moja mała córcia ma jutro drugie urodziny- pamietam, jak dwa lata temu chodziłam podenerwowana skurczami przepowiadającymi, które miałam co wieczór (moze za sprawa herbaty z malin). Tego wieczoru nie zasnęłam, skakałam sobie po ciemku na piłce w salonie i ok. 2 obudziłam męża, że chyba musimy jechac do szpitala. On był tak przejęty, że 10 minut pózniej siedzielismy juz w samochodzie i wyjechał z garażu z takim impetem, że wydało sie to podejrzane policji- zatrzymali nas , ale jak funkcjonariusz zobaczył, że siedzi cięzarna, to kazał szybko jechać. Potzem okazało sie, że mąż nie wział ŻADNYCH dokumentów z domu, więc jakby nas sprawdzali, to byłoby smiesznie O.. chyba przegapiłam swój poczatek 8 miesiąca...
|
|
#3103 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nå 10, ale na moje jest młodszy. Tak czy siak boli mnie brzuch na myśl o porodzie ![]() Idę piec ciastka, mam dziś gości. Nie pisać za dużo ![]() Agnessa
|
||
|
|
|
#3104 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Odpisywałam Wam wczoraj i mi telefon padł i poszłam spać ![]() Młody dał nam w nocy popalić bo nie spał od północy do trzeciej Pranie To ja tak jak Malos, mam Beko, program Baby Protect, temperaturę dobieram sama ale zwykle piorę w 40 st. ![]() Zioła Oj ja bym nie wzięła jakiś chińskich w ciąży. Ba nawet już od ponad miesiąca zwykłej mięty nie piję bo czytałam, że może laktacje zatrzymywać. A ja codziennie jedną dziennie piłam, więc się już chciałam oduzależnić
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Delikatne ubranka poszły na delikatnym programie czyli 2godz. I tylko kocyki i pościel pójdą na praniu ręcznym, więc do godziny...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
A czemu nie chcecie by tak długo sie pralo? Ja małego ciuchy nastawiam tez na to specjalne pranie dziecięcych tylko temperaturę zmieniam na 60 stopni. Trwa prawie 2,5 godz ale widocznie tyle powinien trwać...dodatkowo jest pranie wstępne i cos tam z jonami srebra (tylko na tym programie) ale nie wiem czy to działa. Swieci sie to tylko przy tym programie dla rzeczy niemowlęcych. Mam pralkę samsung.
Generalnie jest spoko, ma tez program do ubrań sportowych zeby soe nie poniszczylo nic. Mamy ja 6 lat i działa bez zarzutu. Tylko mi soe szufladki zasyfily i nie wiem jak to wyczyścić...musze kupic takie cos do mycia pralek i musisz pranie z tym, ale szufladek sie tym nie doczyści. Tez mięty juz nie pije, a bardzo lubię. Od jakiegoś tygodnia pije raz dziennie bocianka
|
|
|
|
#3107 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak wogole to zaczynam 34 tc czuje sie ogromniasta ;p
"Wolę jedno życie z Tobą, niż samotność przez wszystkie ery tego świata" Adrian 13.05.2013 r Edytowane przez duchaa123 Czas edycji: 2016-02-24 o 10:52 |
|
|
|
#3108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O dziekuje! moze mnie w koncu olśni Pranie Ja tez na dziecięcym piorę, mam beko taka do usuwania sierści zwierząt, bo w domu mieszka duży siersciuch i tez moge sobie ustawić temperaturę i przy 40 pranie trwa jakies 2,5 godziny.Zioła Ostatnio pytałam położna o herbatki laktacyjne i powiedziała zeby nic nie kupowac, bo maja rożne dziwne zioła w sobie i jak juz to zeby kupic femaltiker, on ma głownie słód jęczmienny. Albo po prostu pic karmi
|
|
|
|
|
#3109 |
|
Zadomowienie
|
Brzuch spory, ale widać, że końcówka. Zejdzie zaraz po porodzie
|
#3110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3111 |
|
Winter is coming
|
duchaa fajny, nie jakiś gigantyczny
![]() ja mam starą, 10letnią pralkę i prałam na jakimś normalnym trybie, jak wszystkie inne rzeczy. gosiaczek071 od soboty walczę z tymi szufladkami ktoś kto wymyślił takie pojemniki to powinien za karę całe życie je czyścić ;/co do liści malin to chcę zacząć pić od 36 tc Chyba doszliśmy do porozumienia w sprawie imienia i będzie Emilia
|
#3112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i szybkie pranie 30 min 30 stopni Ale ja na pralke nie narzekam :P
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Śniło mi się, że urodziłam czworaczki
zmartwiłam się, że nie wyrobię z karmieniem piersią, i kwestia samochodu mnie męczyła - jak wszystkich pomieścić? !Gosiaczek, szufladki w pralce pewnie da się wyciągnąć. Moja pralka starsza a bez problemu wyciągam. Trzeba nacisnąć w jednym miejscu i heja. Wyczyścić można pod kranem ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Aaa a tak w ogóle to leżę pod ktg i mi się zapisał skurcz na 70 - ja tam nie wiem co to mówi, bo chyba jak nie regularnie, to se i 100 może pokazać i co z tego. No...
|
#3115 |
|
Rozeznanie
|
Ja pralkę czyszczę regularnie, w biedronce i lidlu można kupić czasem taki płyn do czyszczenia, i wtedy te szufladkę się wrzuca do roztworu tego z wodą i ładnie potem schodzi wszystko
|
#3116 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Trisdom przepraszam
nie chciałam straszyć ale Twoja historia porodu Emilki jest boska to gdzie ta policja stala ze was wyczaila ![]() Pralka - mam mega stara, coś się psuje bo czasem śmierdzi spalenizną albo robi dyskotekę i migają wszystkie światełka ![]() A i proszek jak wsypie to dupa, nie rozpuszcza go tylko taka grudka zostaje w szufladzie i juz tak jest kilka pran i dalej nie zeszlo :O Pralam jak nasze ubrania, chyba czas bedzie kupic nowa pralkę buuu ![]() Velika ladnie moja tesciowa chciała bym dala to imie wiec mimo ze mi sie podoba to nie ma takiej opcji :PCloche czwooooraczki!!!! dobry sen![]() Szufladki w pralce - w mojej sie kurde nie da, tzn próbował i mąż i ja i boimy sie na sile drzec :P wiec sa brudne bo nie da sie ich tak dokladnie wyczyścić. Wzrok Chyba się jednak umowie do okulisty tak by wiedzieć jak bardzo mi się wzrok spierdzielil i by po porodzie kontrolować czy się polepsza (oby ! Bo taka porazka jest z moim widzeniem dalekim ze szok. W sumie po prostu nie ma widzenia dalekiego:P ) ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
Próbowałam pare podejść - na mojego starego brudasa nic nie działa (tzn chodzi mi o miejsca które mnie wkurzają ze są brudne hehe )
|
|
|
#3118 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Trisdom wszystkie najlepszego dla córeczki z okazji jutrzejszych urodzin! Dobrze, że nocka lepsza
Cytat:
A co do drugiej części to ja też mam takie zdanie ![]() I nie kłóć się z mężem o pierdoły ![]() Cytat:
A ja bez kursu robię sama...Też byłam dziś w labo ![]() Cytat:
Ja też uwielbiam mięte i też doczytałam, że wstrzymuje laktacje...nie piję już z 2 miesiące, jak nie więcej..a uwielbiam A nie wiem czemu...swoje też na krótkich (max 1,5 h) programach piorę i może dlatego...? Szczerze się nad tym nie zastanawiałam - piorę wszystko w 40 stopniach (chyba, że delikatne- to pranie ręczne albo coś sportowego czy ręczniki) ![]() Gratki!! Cytat:
![]() ![]() Co do szufladki z pralki...ja jak włączam raz w miesiącu zmywarkę pustą, do czyszczenia to wrzucam tą szufladkę z pralki wcześniej wymoczoną w occie ![]() A sen mega..też by mnie martwił samochód ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
|
|
#3119 |
|
Zadomowienie
|
A propos snów- po raz trzeci sniło mi sie, że zamaist syna urodziłam córkę.
![]() Emilka to bardzo ładne imie Gratuluje wyboru.Poli- smieje sie z tym straszeniem, a policja stała akurat gdzieś w okolicach wyjazdu z naszego garazu podziemnego, a TŻ przycisnął pod górkę. Wyglądało chyba na kradzież samochodu, bo to w srodku nocy ![]() Co do nieznanych ziół- w zyciu nie pijcie, nie tylko w ciązy. Miałam pacjentkę, która przez takie rzeczy sobie zafundowała niewydolnośc nerek i skazała sie sama na dializy do końca zycia. A i ledwo ja odratowaliśmy.
|
#3120 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() byłam w pracy, teraz chwilę się położyłam bo plecy bolą...ale musze się wziąć za obiadek i o 13.30 ide po niunie bo jej obiecałam że wcześniej dziś przyjdę ![]() kuchnia dziś serwuje sznycelki z ziemniakami i sałatką z kapusty pekińskiej a dla córy brokuły ![]() Cytat:
no i parka ma być. A ja tam chciałam drugą córeczkę - oczywiście teraz się cieszę, ze synek, bo w sumie jakie to ma znaczenie. ale też słyszę komentarze, ze brzuszek mam duży, że jeszcze przytyję (od 2 m-cy stoję z wagą i to niektórych wkurza )ale leję na to Cytat:
dupozwis ![]() Cytat:
i też mnie wszystko wkurza a twoja teściowa dobra z tymi "czarami" Cytat:
Cytat:
daj znaćCytat:
a pytam bo ciekawa jestem czy nic tam sie nie zmieniło - czyli czy nadal nie trzeba nic dla dziecka oprócz pampersów? Cytat:
strasznie szybko te nasze dzieciaki rosną, co? moja zaraz będzie miała 4,5 a wydaje mi się, że dopiero była takim dzidziulkiem ![]() Cytat:
te szufladki w pralkach są tragiczne, ja mam otwieraną od góry i nie da sie tego niczym doczyścić, nawet w odkamieniaczu moczyłam ale nic z tego Cytat:
|
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

witamin żadnych juz nie biorę do tego...
czyli 31 tydzień czyli zaczęty 32 OMG.
życzę Wam miłego dnia.

trzeba tez zsynchronizować to ze skurczami a watpię ze byłabym w stanie sie skupić na obsłudze podczas skurczu plus na oddychaniu 

wszystko jasne

moze mnie w koncu olśni

ktoś kto wymyślił takie pojemniki to powinien za karę całe życie je czyścić ;/
albo robi dyskotekę i migają wszystkie światełka 
no i parka ma być. A ja tam chciałam drugą córeczkę - oczywiście teraz się cieszę, ze synek, bo w sumie jakie to ma znaczenie.