|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
NetaC jak to nie dadzą Ci sterydów? przecież to standardowa procedura, jeszcze się z tym nie spotkałam na tym etapie ciąży...
GGI No co sprzęt to obyczaj ![]() Na wieczór ciśnienie w normie 140/90 super. A KTG wyszło dobrze, mały fikał. Za tydzień następne. Moja ginka to anioł Wizyty drogie, ale zawsze mogę jechać na konsultację, w gabinecie na spokojnie siedze po 50 min i dostaję od niej zawsze jakieś tabletki za free |
|
|
|
#3212 |
|
Winter is coming
|
hah niezły tytuł, chociaż też nie lubię rymowanek
![]() no bóle przeszły po nospie, ufff. Za to młoda dzisiaj dziwne rzeczy wyczynia, wypina się rzycią z jednej strony, aż mi się brzuch odkształca, pierwszy raz tak mam. Z jednej strony brzuch jakby zapadnięty, a z drugiej górka ![]() Neta trzymaj się i odpoczywaj zaczynam się bać jutrzejszej wizyty, oby wszystko było ok
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3214 |
|
Wtajemniczenie
|
Polinezyjka to prawda niech siedzi najlepiej do kwietnia jeszcze niech sie nie pcha bo mamusia musi jeszcze skmpletowac wiekszosc wyprawki
|
#3215 |
|
Wtajemniczenie
|
Ducha ale jazda z tym czopem. Ahh...odpoczywaj
![]() Velika uwazaj na siebie i jak tylko cos by sie dzialo nie zwlekaj czasem ![]() ![]() GGI mowisz ze zwazyla Ci gin mała? a jak to zrobila, wyciagnela? nie no sory...mam dzis czarny humor i czepiam sie slow![]() Neta trzymaj sie w szpitalu... ![]() Gosiaczek spokooo ️ ️ w tym tygodniu babka wysyla podobno
|
#3216 |
|
Rozeznanie
|
AsiaPo, Patulinka, GGI dziękuje za życzenia
![]() ![]() ![]() ten przykry ![]() dzien był w poniedziałek...Justyna---- proszę o zmianę wieku na pierwszej stronie na 31.... . (Moja matka juz miała troje dzieci w moim wieku....)A czy Lucy ma teraz na dniach??? Przyznać sie! ![]() Czekamy na torebki urodzinowe wypatruje kuriera, ale póki co nic! MiniMonix----- ale sie zgrabnie spakowałaś! Jestes moją motywacja juz mam prawie wszystko uszykowane, jeszcze staniki muszę kupić. Pampersy biore paczkę jedynek Premium Care. I gratuluje wejścia w ostatni miesiąc ![]() Ducha---- jak długo bez czopa można chodzić? Tez juz bym pod szpitalem stała... Kurczę, dzieje sie u nas ![]() Neta---- odpoczywaj w szpitalu, przynajmniej masz spokój i obsługę 24h ![]() butelka kupiłam LOVI aktywne ssanie i biore do szpitala plus osłonki tej samej firmy na cycek ️
|
|
#3217 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Malos moja matka miała w wieku 27 lat już 4 dzieci :P |
||||||
|
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic sie nie dzieje:P faktycznie nie logicznie to napisałam...
|
|
|
#3219 |
|
Winter is coming
|
moja mama w moim wieku miała dwójkę, a teściowa to miała 13letniego syna
teraz się późno zaczyna produkcję ale ja się cieszę, że dopiero teraz będę miała dziecko, długo miałam siano we łbie i tylko zabawa mi była w głowie
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-02-24 o 20:56 |
|
|
|
#3220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie gdzies dołem brzuch boli ide spac niestety nie mam no spy ehh wizyta za tydzien
|
|
#3221 |
|
Rozeznanie
|
https://m.youtube.com/watch?v=vn4Oa_uBEDc
Oczywiscie sie popłakałam
|
|
|
|
#3222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jutro mam oddać rano mocz i pobiora mi krew. Mały się tak wypycha z lewej strony mocno i jeździ mi po brzuchu. A dziś jak mój mąż całował brzuch bo musiał się z nami na noc rozstać to on się tacy tylkiem czy to placki czy to bok wypchal do góry ze widać było że po lewej stronie się wypchal. Nastawil się by go Tata całował. Az sie moj maz nadziwic nie mogl i dotykal bo akurat tu gdzie sie wypchal było twarde a naokoło nie :P |
|
|
|
|
#3223 |
|
Raczkowanie
|
Dostałam w przychodni taką książeczkę i tu napisane co do szpitala brać
fajne to. Dostałam jeszcz jakieś gazety inne książeczki i próbki i takie z ćwiczeniami jakie można po porodzie robić.
|
|
|
|
#3224 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
torebka, organizer, szlafrok, klin i jeszcze ciuchy z mango... dobrze ze częśc poczta idzie bo przed jednym byłoby mi głupio ![]() Cytat:
Cytat:
liczę ze jutro męza do pepco wyciągnę po parę pierdółek do domu, w ogóle już nie powinnam tam wchodzic bo za każdym razem coś znajde ![]() Cytat:
Cytat:
![]() też myślałam ze na tym etapie, przy rozwarciu czy skurczach zawsze podają sterydy Cytat:
mój dziś opiera sie głową o żebra, ale to boli, próbowałam leżeć na prawym boku i nie ma szans mógłby się z powrotem odwrócić głową w dół Cytat:
![]() może do piątku przyjdą te nasze urodzinowe torby ![]() justyna mozesz zmienić mi wiek na 25 ja akurat mamę wyprzedziłam z pierwszym dzieckiem, jak się urodziłam miała 31 lat także powinna byc dumna, że sie tak wcześnie postaraliśmy
|
|||||||
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy to nie była wizyta, tylko KTG z konsultacją, ale dziękuję
U mnie moja mama w moim wieku była w ciąży z 3 dzieckiem
|
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
Nie dam wam spokoju :P Punkt 8 w naszej liście: Podpaski higieniczne większe i podkłady poporodowe - jakie bierzecie te podpaski konkretne? Ja spakowałam tylko podkłady Canpolu TAKIE : https://naszsmyk.pl/pl_PL/p/Wysokoch...ZIQaAjc08P8HAQ Nie stykną?
|
#3227 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
jak człowiek całe życie dbał o figurę, to nie może na siebie patrzeć. W lustro nie patrzę. ....
|
#3228 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super ze wszystko dobrze :-* Cytat:
hehe dobre ;-) Cytat:
napewno bedzie wszystko dobrze, odpoczywaj, jestes pod opieka to najwazniejsze ![]() Czop Kurde tez sie wystraszylam jak to przeczytalam, ja bym miala panike jak nie wiem. Moja mama w moim wieku miala juz 3 dzieci, ja mialam juz 10 lat :-P Ja po usg, wszystkie pomiary wporzadku, waga 2250 g, szyjka 32 mm. Zapytalam jeszcze o plec czy sie nie zmienila ;-) i nie bylo widac dobrze, nie chcial mnie lekarz wprowadzac w blad ale tak raczej dziewczynka czyli bez zmian :-P po usg mialam jeszcze wizyte u mojej gin i sprawdzala szyjke recznie :-P i powiedziala ze trzyma. Nastepna wizyta za 3 tyg. I wtedy mam miec to gbs, pytalam czy nie za pozno ale powiedziala gin ze nie.
|
|
#3229 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Ale ja chyba wezmę do szpitala 1 podkłady i 1 podpaski. Najwyżej tż pogonię do sklepu, jak któreś okażą się wygodniejsze/praktyczniejsze. |
|
|
|
|
#3230 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moja mama w moim wieku tj 23 lata miała już 2 dzieci ( ja 4 latka i brat 3) 19 lat po moich urodzinach dorobiła sobie trzecie ależ byłam na nią zła...![]() ja też marzyłam o 3-4 no ale patrząc jak przechodzę ciąże to chyba się na więcej nie zdecyduje. Zresztą wolałabym nie ryzykować, że kolejna ciąża znów będzie mnoga
|
|
#3231 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z tych mega podpasek mam absorgyn dwie paczki, chyba wystarczy, a później się na zwykłe wielkie podpaski przerzucę |
||
|
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.blizejciebie.pl/podklady-...FVTNGwodB3YLoA
|
|
|
#3233 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() młoda już ladną wagę ma ![]() Cytat:
w końcu nie wybieramy się na koniec swiata i męzowie beda nas odwiedzać
|
||
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no córa ma piękną wagę najważniejsze że wszystko dobrze....
|
|
|
#3235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez mam zamiar te spakowac, ale u mnie polozna twierdzi ze lepiej kupic zwykle bella noc niz to ustrojstwo bo jest dlugie i niewygodne. Dlatego na liscie sa te dwie rzeczy wpisane. Ja mam podpaski kupione w domu chyba naturelli duze, bez tej otoczko sztucznej bo belli noc nie znalazlam...i jesli rzeczywiscie bedzie tak jak mowila to maz przyniesie...odpowiedz w sumie uniwersalna jak bedzie trzeba to ma doniesie
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
ALLEGRO ZWROTY
Powiedzcie mi czy zwracając towar firmie od której kupiłam coś na allegro mogę żądać zwrotu za przesyłkę czy tylko za sam towar? Bo już kurdę zgłupiałam!
|
|
#3237 |
|
Zadomowienie
|
na mamissima promocja na torby skip hop https://www.mamissima.pl/dla_rodzico...ay_mode%5D=box
może którejś się przyda
|
|
|
|
#3238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oglądam YCD :P |
||
|
|
|
#3239 |
|
Matka Smoka
|
Jak robiłam zakupy i nie wiedziałam jakie podkłady wziąć to znalazłam na sieci gdzieś takie zestawienie - i tam wychodziło, że najlepsze babyono i canpol - bo właśnie dość miękkie i elastyczne. Podkłady belli najgorsze podobno.
Też uważam, że podpaska wygodniejsza, ale: nie rodziłam i nie wiem jak wygląda ,,wypływ" tego ustrojstwa, ale domyślam się, że tak falami. Podobnie miałam przy ronieniu - i to jest tak, że w sekundę wypływa Ci tyle, że taka duża podpaska jest pełna. Więc stwierdziłam, że w dzień, jak będę w pionie, z dzieckiem na ręku i tak mnie zaleje, to przecież nie rzucę dziecka i nie polecę do wc=>także mimo niewygody wolę porządniejszą ochronę. W nocy ze względu na pozycję chyba mniej będzie lecieć, a więcej się ruszamy, więc wtedy właśnie podpaski planuję. |
|
|
|
#3240 |
|
Zadomowienie
|
to chyba zleży co maja w regulaminie, przy niektórych rzeczach jest napisane darmowy zwrot wiec tam zerknij
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.

Wizyty drogie, ale zawsze mogę jechać na konsultację, w gabinecie na spokojnie siedze po 50 min i dostaję od niej zawsze jakieś tabletki za free 

a jak to zrobila, wyciagnela?
️

. (Moja matka juz miała troje dzieci w moim wieku....)
️

za dobre wieści. Może magnez też rozważ taki do kąpieli stóp skoro aż takich dużych dawek potrzebujesz.

ślicznie wyglądasz w koszulach