Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-24, 20:37   #3211
lulka19
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

NetaC jak to nie dadzą Ci sterydów? przecież to standardowa procedura, jeszcze się z tym nie spotkałam na tym etapie ciąży...

GGI No co sprzęt to obyczaj

Na wieczór ciśnienie w normie 140/90 super. A KTG wyszło dobrze, mały fikał. Za tydzień następne. Moja ginka to anioł Wizyty drogie, ale zawsze mogę jechać na konsultację, w gabinecie na spokojnie siedze po 50 min i dostaję od niej zawsze jakieś tabletki za free
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 20:37   #3212
velika
Winter is coming

hah niezły tytuł, chociaż też nie lubię rymowanek
no bóle przeszły po nospie, ufff. Za to młoda dzisiaj dziwne rzeczy wyczynia, wypina się rzycią z jednej strony, aż mi się brzuch odkształca, pierwszy raz tak mam. Z jednej strony brzuch jakby zapadnięty, a z drugiej górka
Neta trzymaj się i odpoczywaj
zaczynam się bać jutrzejszej wizyty, oby wszystko było ok

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 20:39   #3213
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Ineso dzięki!
Neta trzymaj się tam! Pamiętaj to wszystko dla dzieciaczka!

Mój dzisiaj baaaardzo słabo się rusza. ..

u mnie się rusza, ale ja słabiej czuję...
Stary 2016-02-24, 20:39   #3214
duchaa123
Wtajemniczenie

Polinezyjka to prawda niech siedzi najlepiej do kwietnia jeszcze niech sie nie pcha bo mamusia musi jeszcze skmpletowac wiekszosc wyprawki

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 20:40   #3215
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Ducha ale jazda z tym czopem. Ahh...odpoczywaj

Velika uwazaj na siebie i jak tylko cos by sie dzialo nie zwlekaj czasem

GGI mowisz ze zwazyla Ci gin mała? a jak to zrobila, wyciagnela? nie no sory...mam dzis czarny humor i czepiam sie slow

Neta trzymaj sie w szpitalu...

Gosiaczek spokooo️ w tym tygodniu babka wysyla podobno

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 20:41   #3216
MaLoS
Rozeznanie

AsiaPo, Patulinka, GGI dziękuje za życzenia ten przykry dzien był w poniedziałek...

Justyna---- proszę o zmianę wieku na pierwszej stronie na 31.... . (Moja matka juz miała troje dzieci w moim wieku....)

A czy Lucy ma teraz na dniach??? Przyznać sie!
Czekamy na torebki urodzinowe wypatruje kuriera, ale póki co nic!

MiniMonix----- ale sie zgrabnie spakowałaś! Jestes moją motywacja juz mam prawie wszystko uszykowane, jeszcze staniki muszę kupić.
Pampersy biore paczkę jedynek Premium Care. I gratuluje wejścia w ostatni miesiąc

Ducha---- jak długo bez czopa można chodzić? Tez juz bym pod szpitalem stała... Kurczę, dzieje sie u nas

Neta---- odpoczywaj w szpitalu, przynajmniej masz spokój i obsługę 24h

butelka kupiłam LOVI aktywne ssanie i biore do szpitala plus osłonki tej samej firmy na cycek

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 20:43   #3217
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Wokół ochraniaczy do łóżeczka teraz dużo dziwnych historii krąży...mordercze ochraniacze ze sie dziecko moze obrócić głowa do ochraniacza i udusić. Równie dobrze moze sie to stać w wózku lub przy piersi matki jak zaśnie karmiąc wiec ja na to poprawkę biorę...
j
mam takie samo zdanie.. jeśli ma się stać cos zlego to rownie dobrze może się to wszędzie stać...

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
NetaC trzymaj dzidzie nie puszczaj

A mi wlasnie odszedl czop duzo mazi z krwia dzwonilam do gina i powiedzial ze jak nic nie boli i nie bd sie dzialo mam sie nie martwic bo juz mogl sobie odpasc tylko teraz uwaga zero z seksem bo moze sie wdac zakażenie (( ubolewam bo tak chcialam zeby bylo lzej przy porodzie , teraz zostalo mi tylko chodzenie po schodach .
ooo masakra. Się pospieszył ten czop, no ale miejmy nadzieję, że jeszcze z miesiąc wytrzymasz. Ale pewnie będzie ciężko tak odpoczywać przy starszym synku

Cytat:
Napisane przez renata3_ Pokaż wiadomość
A mogę wiedzieć kto jest Twoim lekarzem prowadzącym ? Mój to Rafał Mazur pracuje w NS i Krynicy Zdroju.
Marek Stychno pracuje w NS i Limanowej a prywatnie przyjmuje w Szczawnicy i tam właśnie chodze do niego

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Ducha: Ale mnie przeraziłaś z tym czopem 😲 myślałam, że on w dzień porodu odpada!
może odejść w dniu porodu, mi odszedł ze 4 godziny przed a może i miesiąc wcześniej

Cytat:
Ja te majty wieszklam na grzejniku na ręczniku moim. Schną w godzine. Te jednorazowe sa straszne. Niewygodne i wogole. A wielorazowych wzięłam całe opakowanie nie wiem ile tam jest
dokładnie tak samo robiłam, schły momentalnie a te wielorazowe to do niczego są

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Położna mówiła, że jak się już wyjdzie do domu to można zwykłych bawełnianych używać, tylko kupić takie 100% bawełna duże luźne. O ile się nie mylę za 2zł są w pepco takie, ja sobie kupię ze dwie pary a potem wywalę.
ja tak używałam jak wróciłam do domu. W niedziele zakupiłam te majty w pepco tanie to wywale potem a luźne będą ok na chwile

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Malos moja matka miała w wieku 27 lat już 4 dzieci :P
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 20:46   #3218
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość

GGI mowisz ze zwazyla Ci gin mała? a jak to zrobila, wyciagnela? nie no sory...mam dzis czarny humor i czepiam sie slow

Gosiaczek spokooo w tym tygodniu babka wysyla podobno

nic sie nie dzieje:P faktycznie nie logicznie to napisałam...
Stary 2016-02-24, 20:53   #3219
velika
Winter is coming

moja mama w moim wieku miała dwójkę, a teściowa to miała 13letniego syna teraz się późno zaczyna produkcję ale ja się cieszę, że dopiero teraz będę miała dziecko, długo miałam siano we łbie i tylko zabawa mi była w głowie

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2016-02-24 o 20:56
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 20:56   #3220
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość
Wiesz mnie ogólnie bolą pachwiny kręgosłup spojenie. Jak nic nie robiłam i siedziałam w domu to mi nic nie było. A jak musiałam przez parę dni pod rząd to sklep to lekarz to coś na piechotę to tak zaczelo bolec ze przekrecic sie z boku na bok ciezko. Wstac ciężko. Chodzić bardzo bardzo ciężko. Jak kaczor. Powoli z bólem. I dyazac. Jak weszłam do gina to on od razu z pytniem czy rodze.
Byłam wcześniej dwa tygodnie temu i sprawdzał też szyjke i było wszystko ok a przyszłam dziś i 1 cm od razu powiedział że mnie położy do szpitala.
Bo Tu będę leżeć i wszystko dostanę do łóżka a w domu i tak bym chodziła. I że tu dadzą leki i zrobią badań więcej. Stwierdził że lepiej dmuchac na zimne.

Tu w szpitalu zrobili mi badania. Ktg na fotelu i usg szyjki i na brzuch. Nie ma chyba sporego zagrożenia bo mnie nie podlaczaja pod nic ani nie mają zamiaru dawać mi sterydow na rozwój dziecka.

Więc się uspokoilam. Poleze tu nie będę zmuszona do chodzenia poprawi się wszystko.
Tylko daleko od męża

Dziś dwa prania z rana zrobiłam jedno powiesilam drugie powiesila mi przyjaciółka i siebie i jutro będzie je prasowac.

Ja mam miesiąc nie lazic nie robić nic. Żadnego prania czy prasowania czy chodzenia.

Wzięłam cebuszke do szpitala. Byłam w sali pierwsza więc mam łóżko pod oknem i wzięłam fajna poduszkę i ladniejsza poszewke na koldre. Ale to lozko mako wygodne mimo to.
Dostałam dziś w przychodni pakiet gazetek i kilka próbek więc będę miała co czytać.

No i mam tabelkę do liczenia ruchów.

Ponoć będę tu minimum 4 dni ale może do 2 tyg. Zobaczymy.

Nowy tytuł mi so też podoba
bedzie dobrze

mnie gdzies dołem brzuch boli ide spac niestety nie mam no spy ehh wizyta za tydzien
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 20:58   #3221
kopycio
Rozeznanie

https://m.youtube.com/watch?v=vn4Oa_uBEDc
Oczywiscie sie popłakałam
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 21:00   #3222
NetaC
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
NetaC jak to nie dadzą Ci sterydów? przecież to standardowa procedura, jeszcze się z tym nie spotkałam na tym etapie ciąży...

Na wieczór ciśnienie w normie 140/90 super. A KTG wyszło dobrze, mały fikał. Za tydzień następne. Moja ginka to anioł Wizyty drogie, ale zawsze mogę jechać na konsultację, w gabinecie na spokojnie siedze po 50 min i dostaję od niej zawsze jakieś tabletki za free
Nie wiem. Pytałam o to. Lekarz powiedziała że nie ma takiej potrzeby.

Jutro mam oddać rano mocz i pobiora mi krew.

Mały się tak wypycha z lewej strony mocno i jeździ mi po brzuchu. A dziś jak mój mąż całował brzuch bo musiał się z nami na noc rozstać to on się tacy tylkiem czy to placki czy to bok wypchal do góry ze widać było że po lewej stronie się wypchal. Nastawil się by go Tata całował. Az sie moj maz nadziwic nie mogl i dotykal bo akurat tu gdzie sie wypchal było twarde a naokoło nie :P
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 21:06   #3223
NetaC
Raczkowanie

Dostałam w przychodni taką książeczkę i tu napisane co do szpitala brać fajne to. Dostałam jeszcz jakieś gazety inne książeczki i próbki i takie z ćwiczeniami jakie można po porodzie robić.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1456344330677.jpg (45,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1456344340754.jpg (44,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1456344355869.jpg (51,3 KB, 12 załadowań)
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 21:08   #3224
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Lucy nie mam żadnej info...napisałam wiadomość do sprzedającego, widnieje na stronie tam (w panelu) ale nie ma odpowiedzi żadnej....ale dziewczyny mowia, ze z dawania rzeczy idą troche dluzej. Ja jestem przyzwyczajona do kuriera na drugi dzien i sie niecierpliwie...

Jutro ma byc jakis dhl ale to raczej materialy. Kejka zamówiłam taki panel z panda, jak ty bediesz miec kocyk, wybacz ;D a wlasnie-masz jakies info kiedy będziesz miec go u siebie?
Ja sobie zamówiłam u jednej babeczki rożek, jako ze ten co mam jest gruby to chciałam cieńszy. Babeczka zrobi totalnie pode mnie sama znalazłam materiał i powiedziałam jak dokładnie ma wygladac mówiła, Zw w tym tyg skończy super !! I jedna koleżankę poprosiłam o zrobienie króliczka dzierganego. Bedzie taki jak ten-45 cm Załącznik 6225738

te majty z siatki sa mega elastyczne...ja wzięłam jedne 42 i jedne nawet 44... Za wielkie raczej nie beda, bo sa na gumce.
ja tez lubię mieć wszystko zamawiane najlepiej na juz, ale wygląda na to że w przyszłym tygodniu bede miała tydzień kurierów
torebka, organizer, szlafrok, klin i jeszcze ciuchy z mango...
dobrze ze częśc poczta idzie bo przed jednym byłoby mi głupio

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
Ludzie, ludzie co się wyprawia czopy odchodzą, jakieś skurcze...koniec jest bliski:p

Proponuje kolejny wątek nazwać..."Nogi zaciskamy i do kwietnia czekamy" haha

Poli poszukaj gruponow na fotoksiazki , często się zdarzają
padłam
Cytat:
W aptekach wszystkich na pewno. W zielarskich może też. Oleofarm to nawet w Rossmanie jest, ale tak jak pisałam - drogo wychodzi. Nie zużyte kapsułki zawsze można wykorzystać potem na twarz.

za dobre wieści. Może magnez też rozważ taki do kąpieli stóp skoro aż takich dużych dawek potrzebujesz.

Położna mówiła, że jak się już wyjdzie do domu to można zwykłych bawełnianych używać, tylko kupić takie 100% bawełna duże luźne. O ile się nie mylę za 2zł są w pepco takie, ja sobie kupię ze dwie pary a potem wywalę.
dobrze ze piszesz, też sobie sprawie takie do wywalenia później
liczę ze jutro męza do pepco wyciągnę po parę pierdółek do domu, w ogóle już nie powinnam tam wchodzic bo za każdym razem coś znajde
Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
No wiecie dziewczyny ja to wogole do przodu jestem rozwarcie wczesne i gin powiedzial ze wlasnie przez to mogl odpasc bo sie tam luzno zrobilo i nie utrzymal sie . Szczegolnie ze mam 1 termin na koniec marca i moze akurat on jest bardziej prawdziwy . Gin powiedzial ze jestem mega zagatka i takiej pacjentki jeszcze nie mial . Na usg niby ze dziecko bylo za male i po tym co sie teraz dzieje szczerze powiedzial ze nie jest pewny co tych moich terminow i moze byc roznie . Nie stresuje sie bo po co mam sie denerwowac jak nic sie nie dzieje i dzidzia ladnie bryka , jestem dobrej mysli

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

nie no jak dla mnie genialny tytul na nowy watek
dobrze, że masz takie spokojne podejscie, bo nasze nerwy maluchom nie służą

Cytat:

gratki za udaną wizytę
też myślałam ze na tym etapie, przy rozwarciu czy skurczach zawsze podają sterydy

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
hah niezły tytuł, chociaż też nie lubię rymowanek
no bóle przeszły po nospie, ufff. Za to młoda dzisiaj dziwne rzeczy wyczynia, wypina się rzycią z jednej strony, aż mi się brzuch odkształca, pierwszy raz tak mam. Z jednej strony brzuch jakby zapadnięty, a z drugiej górka
Neta trzymaj się i odpoczywaj
zaczynam się bać jutrzejszej wizyty, oby wszystko było ok
to chyba norma, bo tez czasem tak mam
mój dziś opiera sie głową o żebra, ale to boli, próbowałam leżeć na prawym boku i nie ma szans
mógłby się z powrotem odwrócić głową w dół

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
AsiaPo, Patulinka, GGI dziękuje za życzenia ten przykry dzien był w poniedziałek...

Justyna---- proszę o zmianę wieku na pierwszej stronie na 31.... . (Moja matka juz miała troje dzieci w moim wieku....)

MiniMonix----- ale sie zgrabnie spakowałaś! Jestes moją motywacja juz mam prawie wszystko uszykowane, jeszcze staniki muszę kupić.
Pampersy biore paczkę jedynek Premium Care. I gratuluje wejścia w ostatni miesiąc

Ducha---- jak długo bez czopa można chodzić? Tez juz bym pod szpitalem stała... Kurczę, dzieje sie u nas

Neta---- odpoczywaj w szpitalu, przynajmniej masz spokój i obsługę 24h

butelka kupiłam LOVI aktywne ssanie i biore do szpitala plus osłonki tej samej firmy na cycek
ja miałam w niedzielę

może do piątku przyjdą te nasze urodzinowe torby

justyna mozesz zmienić mi wiek na 25
ja akurat mamę wyprzedziłam z pierwszym dzieckiem, jak się urodziłam miała 31 lat
także powinna byc dumna, że sie tak wcześnie postaraliśmy
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 21:12   #3225
lulka19
Zakorzenienie

Lucy to nie była wizyta, tylko KTG z konsultacją, ale dziękuję

U mnie moja mama w moim wieku była w ciąży z 3 dzieckiem
Stary 2016-02-24, 21:20   #3226
MiniMonix
Zakorzenienie

Dziewczyny

Nie dam wam spokoju :P
Punkt 8 w naszej liście:
Podpaski higieniczne większe i podkłady poporodowe - jakie bierzecie te podpaski konkretne? Ja spakowałam tylko podkłady Canpolu TAKIE : https://naszsmyk.pl/pl_PL/p/Wysokoch...ZIQaAjc08P8HAQ
Nie stykną?

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 21:20   #3227
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
niulka bardzo dziękuje za zdjęcia ślicznie wyglądasz w koszulach
Dziękuję ja bym powiedziała, że grubo jak człowiek całe życie dbał o figurę, to nie może na siebie patrzeć. W lustro nie patrzę. ....
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 21:29   #3228
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie odetchnęłam z ulgą szyjka zamknieta ale lekarka nie mówiła czy długa czy krótka powiedziała że wszystko jest dobrze mała napiera na szyjke ale przy dotyku odpływała wiec P Dr stwierdziła że nie jest źle. Mam nadal się oszczędzać i brac luteine i magnez to już najwyższe dawki wiec jak będzie źle to hospitalizacja. Ale bądzmy dobrej myśli P Dr zważyła małą 1800 g masakra jakaś
Ostatnio byłam na całkowicie innym sprzęcie u innnego lekarza wiec nie wiem które wiarygodniejsze bo przeciez w przeciągu 6 dni mała nie przybyła 300 g
.

super ze wszystko dobrze :-*

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
Ludzie, ludzie co się wyprawia czopy odchodzą, jakieś skurcze...koniec jest bliski:p

Proponuje kolejny wątek nazwać..."Nogi zaciskamy i do kwietnia czekamy" haha

Poli poszukaj gruponow na fotoksiazki , często się zdarzają

hehe dobre ;-)

Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość
Wiesz mnie ogólnie bolą pachwiny kręgosłup spojenie. Jak nic nie robiłam i siedziałam w domu to mi nic nie było. A jak musiałam przez parę dni pod rząd to sklep to lekarz to coś na piechotę to tak zaczelo bolec ze przekrecic sie z boku na bok ciezko. Wstac ciężko. Chodzić bardzo bardzo ciężko. Jak kaczor. Powoli z bólem. I dyazac. Jak weszłam do gina to on od razu z pytniem czy rodze.
Byłam wcześniej dwa tygodnie temu i sprawdzał też szyjke i było wszystko ok a przyszłam dziś i 1 cm od razu powiedział że mnie położy do szpitala.
Bo Tu będę leżeć i wszystko dostanę do łóżka a w domu i tak bym chodziła. I że tu dadzą leki i zrobią badań więcej. Stwierdził że lepiej dmuchac na zimne.

Tu w szpitalu zrobili mi badania. Ktg na fotelu i usg szyjki i na brzuch. Nie ma chyba sporego zagrożenia bo mnie nie podlaczaja pod nic ani nie mają zamiaru dawać mi sterydow na rozwój dziecka.

Więc się uspokoilam. Poleze tu nie będę zmuszona do chodzenia poprawi się wszystko.
Tylko daleko od męża

Dziś dwa prania z rana zrobiłam jedno powiesilam drugie powiesila mi przyjaciółka i siebie i jutro będzie je prasowac.

Ja mam miesiąc nie lazic nie robić nic. Żadnego prania czy prasowania czy chodzenia.

Wzięłam cebuszke do szpitala. Byłam w sali pierwsza więc mam łóżko pod oknem i wzięłam fajna poduszkę i ladniejsza poszewke na koldre. Ale to lozko mako wygodne mimo to.
Dostałam dziś w przychodni pakiet gazetek i kilka próbek więc będę miała co czytać.

No i mam tabelkę do liczenia ruchów.

Ponoć będę tu minimum 4 dni ale może do 2 tyg. Zobaczymy.

Nowy tytuł mi so też podoba

napewno bedzie wszystko dobrze, odpoczywaj, jestes pod opieka to najwazniejsze

Czop
Kurde tez sie wystraszylam jak to przeczytalam, ja bym miala panike jak nie wiem.

Moja mama w moim wieku miala juz 3 dzieci, ja mialam juz 10 lat :-P

Ja po usg, wszystkie pomiary wporzadku, waga 2250 g, szyjka 32 mm. Zapytalam jeszcze o plec czy sie nie zmienila ;-) i nie bylo widac dobrze, nie chcial mnie lekarz wprowadzac w blad ale tak raczej dziewczynka czyli bez zmian :-P
po usg mialam jeszcze wizyte u mojej gin i sprawdzala szyjke recznie :-P i powiedziala ze trzyma.
Nastepna wizyta za 3 tyg. I wtedy mam miec to gbs, pytalam czy nie za pozno ale powiedziala gin ze nie.
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 21:43   #3229
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Dziewczyny

Punkt 8 w naszej liście:
Podpaski higieniczne większe i podkłady poporodowe - jakie bierzecie te podpaski konkretne? Ja spakowałam tylko podkłady Canpolu TAKIE : https://naszsmyk.pl/pl_PL/p/Wysokoch...ZIQaAjc08P8HAQ
Nie stykną?
U mnie położna mówiła, że w szpitalu to jeszcze dość mocno może lecieć stamtąd, więc 2 opakowania podkładów. A dopiero w domu podpaski - takie największe belli, najważniejsze żeby nie miały żadnych folii, siateczek, drynet, itp.
Ale ja chyba wezmę do szpitala 1 podkłady i 1 podpaski. Najwyżej tż pogonię do sklepu, jak któreś okażą się wygodniejsze/praktyczniejsze.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 21:45   #3230
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Na grouponie z Colorand polecam! my slubną sesję drukowalismy za 39zl za sztukę. Wyszły pięknie papier śliski, w miarę grube kartki. W końcu nie ogląda się ich też codziennie. My podarowaliśmy dziadostwu po jednej i jedną zostawiliśmy dla nas. Do wywołania fotografii za to nie ma kto się zabrać, tak jak i do zrobienia mojej sesyjki ciążowej :/
Ja z tego samego zamawiałąm ale przez allegro, cenowo podobnie, kuriwr gratis a w grupony się nie bawiłam

Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
Ja po usg, wszystkie pomiary wporzadku, waga 2250 g, szyjka 32 mm. Zapytalam jeszcze o plec czy sie nie zmienila ;-) i nie bylo widac dobrze, nie chcial mnie lekarz wprowadzac w blad ale tak raczej dziewczynka czyli bez zmian :-P
po usg mialam jeszcze wizyte u mojej gin i sprawdzala szyjke recznie :-P i powiedziala ze trzyma.
Nastepna wizyta za 3 tyg. I wtedy mam miec to gbs, pytalam czy nie za pozno ale powiedziala gin ze nie.

Moja mama w moim wieku tj 23 lata miała już 2 dzieci ( ja 4 latka i brat 3) 19 lat po moich urodzinach dorobiła sobie trzecie ależ byłam na nią zła...

ja też marzyłam o 3-4 no ale patrząc jak przechodzę ciąże to chyba się na więcej nie zdecyduje. Zresztą wolałabym nie ryzykować, że kolejna ciąża znów będzie mnoga trzeba się od razu po porodzie zaszyć

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 21:45   #3231
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Lucy to nie była wizyta, tylko KTG z konsultacją, ale dziękuję

U mnie moja mama w moim wieku była w ciąży z 3 dzieckiem
co by nie było, wazne że wszystko ok

Cytat:
Dziewczyny

Punkt 8 w naszej liście:
Nie stykną?
ja mam podkłady seni i canpol takie wieksze na noc
z tych mega podpasek mam absorgyn dwie paczki, chyba wystarczy, a później się na zwykłe wielkie podpaski przerzucę
Stary 2016-02-24, 21:47   #3232
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny

Punkt 8 w naszej liście:
Nie stykną?
takie jak Ty bede brac i takie
http://www.blizejciebie.pl/podklady-...FVTNGwodB3YLoA
Stary 2016-02-24, 21:49   #3233
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
super ze wszystko dobrze :-*

Czop
Kurde tez sie wystraszylam jak to przeczytalam, ja bym miala panike jak nie wiem.

Moja mama w moim wieku miala juz 3 dzieci, ja mialam juz 10 lat :-P

super, ze wszystko ok
młoda już ladną wagę ma
Cytat:
U mnie położna mówiła, że w szpitalu to jeszcze dość mocno może lecieć stamtąd, więc 2 opakowania podkładów. A dopiero w domu podpaski - takie największe belli, najważniejsze żeby nie miały żadnych folii, siateczek, drynet, itp.
Ale ja chyba wezmę do szpitala 1 podkłady i 1 podpaski. Najwyżej tż pogonię do sklepu, jak któreś okażą się wygodniejsze/praktyczniejsze.
też tak planuję i jakby co to mi dowiezie, bo to jednak sporo miejsca w torbie zajmuje
w końcu nie wybieramy się na koniec swiata i męzowie beda nas odwiedzać
Stary 2016-02-24, 21:50   #3234
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Super no córa ma piękną wagę najważniejsze że wszystko dobrze....
Stary 2016-02-24, 21:51   #3235
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Dziewczyny

Punkt 8 w naszej liście:
Nie stykną?

Tez mam zamiar te spakowac, ale u mnie polozna twierdzi ze lepiej kupic zwykle bella noc niz to ustrojstwo bo jest dlugie i niewygodne. Dlatego na liscie sa te dwie rzeczy wpisane. Ja mam podpaski kupione w domu chyba naturelli duze, bez tej otoczko sztucznej bo belli noc nie znalazlam...i jesli rzeczywiscie bedzie tak jak mowila to maz przyniesie...odpowiedz w sumie uniwersalna jak bedzie trzeba to ma doniesie

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 22:00   #3236
Polinezyjka
Zakorzenienie

ALLEGRO ZWROTY
Powiedzcie mi czy zwracając towar firmie od której kupiłam coś na allegro mogę żądać zwrotu za przesyłkę czy tylko za sam towar? Bo już kurdę zgłupiałam!
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 22:01   #3237
lucy111
Zadomowienie

na mamissima promocja na torby skip hop https://www.mamissima.pl/dla_rodzico...ay_mode%5D=box
może którejś się przyda
Stary 2016-02-24, 22:01   #3238
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość

Gosiaczek spokooo w tym tygodniu babka wysyla podobno
Jejeje to pochwał sie jak dostaniesz

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość

Neta---- odpoczywaj w szpitalu, przynajmniej masz spokój i obsługę 24h B]butelka[/B] kupiłam LOVI aktywne ssanie i biore do szpitala plus osłonki tej samej firmy na cycek
Ha! To tak jak ja!! Jejejej
Oglądam YCD :P
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 22:01   #3239
Ineso
Matka Smoka

Jak robiłam zakupy i nie wiedziałam jakie podkłady wziąć to znalazłam na sieci gdzieś takie zestawienie - i tam wychodziło, że najlepsze babyono i canpol - bo właśnie dość miękkie i elastyczne. Podkłady belli najgorsze podobno.
Też uważam, że podpaska wygodniejsza, ale: nie rodziłam i nie wiem jak wygląda ,,wypływ" tego ustrojstwa, ale domyślam się, że tak falami. Podobnie miałam przy ronieniu - i to jest tak, że w sekundę wypływa Ci tyle, że taka duża podpaska jest pełna. Więc stwierdziłam, że w dzień, jak będę w pionie, z dzieckiem na ręku i tak mnie zaleje, to przecież nie rzucę dziecka i nie polecę do wc=>także mimo niewygody wolę porządniejszą ochronę. W nocy ze względu na pozycję chyba mniej będzie lecieć, a więcej się ruszamy, więc wtedy właśnie podpaski planuję.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 22:03   #3240
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
ALLEGRO ZWROTY
Powiedzcie mi czy zwracając towar firmie od której kupiłam coś na allegro mogę żądać zwrotu za przesyłkę czy tylko za sam towar? Bo już kurdę zgłupiałam!
to chyba zleży co maja w regulaminie, przy niektórych rzeczach jest napisane darmowy zwrot wiec tam zerknij
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości