|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Ewusia ucaluj Konradka od ciotko
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe zartownis
![]() Ucalowany ![]() A i dzięki za wszystkie odpowiedzi w sprawie ilości mleka w takim razie przyjmuje średnio 100 ml na posiłek
|
|
|
|
#4863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Ja nie wiem ile mleczka bo całego posiłku jeszcze nie dostał. Wczoraj miał być ten pierwszy raz jak został do teściów ale o 10:30 wyruszyłam z nim, zostawiłam i wróciłam o 2 to jeszcze 30 min pospal wiec jak to teściowa stwierdziła nic się z nim nie zabawila
|
|
|
|
|
#4864 |
|
Raczkowanie
|
Ewusia sto lat dla dzidziusia
![]() Sluchajcie, jak porobily mi sie po boku piersi twarde bolace guzy, co z tym zrobic?
|
|
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa jak wprowadzicie rytuał spania to Franek będzie szybciej zasypiał i bez problemu powinien się przestawić na spanie osobno
Olek już jak jest wycierany po kąpieli to oczka przymyka, zjada i chwilę go polulam i śpi. 21:30 to już jest max maxów jak on usypia, a z reguły o 21 już smacznie śpi.Ewusia 100 lat dla Konradka
|
|
|
|
#4866 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Moja dzisiaj nie śpi od 7, wyjątkowo ulewa, nie wiem w sumie dlaczego.. bo się jej to nie zdarzało. Chyba w końcu zaczyna drzemać, tylko na jak długo. |
|
|
|
|
#4867 |
|
Wtajemniczenie
|
My czekamy na kolejnych gości
|
|
|
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia może znowu sypną fajnymi prezenciorami
![]() My mamy jutro nalot gości... |
|
|
|
#4869 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj mate dostał
i ja polubiłWysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Konradku wszystkiego naj, naj, najlepszego
Keas tak jak Koktajlowa pisze plus karmienie malej spod pachy i powinna to sciagnac. Kolo 7 udalo mi sie go ululac w lozeczku Maz jest w domu dzisiaj wiec zaraz go wezmie a ja odespie choc 2h wieczorem kolejny boj ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4871 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|||
|
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane!
W poniedziałek byliśmy u pediatry, Kalina ma już 60 cm i waży 5 110 kg, duża baba . Po za tym musiałam odstawić nabiał oraz czekoladę. Już czuję, że chudnę .i ja! ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Aaa i dalej jestem w poszukiwaniu tej idealnej chusty Powiedzcie mi proszę z jakiego materiału macie chusty, jaki splot?
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo dobrze, ze u Was wszystko wporzadku. Kalinka juz taaaka duza!
Aaa chusta najlepiej splot skosno-krzyzowy. Ja musze w koncu zadzwonic i sie umowic na usg
|
|
|
#4874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje dla Konradka ![]() U nas kp chyba nie wyjdzie Mały nie chwyta prawidłowo piersi bo nadal nie otwiera szeroko buzi (tak było od początku), z tym że chyba jednak butelka nieco popsuła bo już nie zasysa piersi na początku co generowało ból (który jednak podczas karmienia słabnął), tylko jest stały ból podczas picia. I tak jak wcześniej sutek zmienia kształt po jedzeniu. Będziemy musieli chyba sprawdzić u laryngologa wędzidełko. Pytanie - prywatnie laryngolog przyjmie nas bez skierowania?
|
|
#4875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nic niemam w lodówce...co więc na obiad?
|
|
|
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Zamow cos, albo szybkie zakupy.
|
|
|
#4877 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na ciemieniuchę jest fajny specyfik z Ziai Co do chusty, to na początek najlepsza bawełna 100%, splot skośno-krzyżowy. Prywatnie oczywiście Mam dzisiaj dzień MISIA. niechceMISIA... Bez kitu, dopiero śniadanie jem. A miałam takie ambitne plany ogarnąć dzisiaj chałupę żeby nie musieć w weekend sprzątać. Spacer z młodym by się przydał, obiadu nie mam. A weny do roboty zero.Mam dzisiaj dzień MISIA. niechceMISIA... Bez kitu, dopiero śniadanie jem. A miałam takie ambitne plany ogarnąć dzisiaj chałupę żeby nie musieć w weekend sprzątać. Spacer z młodym by się przydał, obiadu nie mam. A weny do roboty zero. |
|||||
|
|
|
#4878 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a w dzien gdzie spi? Cytat:
![]() Ewusia buziaki dla Konradka Cytat:
![]() ja bede musiała moja powoli zaczac przyzwyczajac do jej łóżeczka bo co ja zrobie jak wyrosnie z kołyski nawet nie wiem jak uspic dziecko w łóżeczku bez kołysania jak wy to robicie?u nas łaskawa noc, dziecko zasneło na kolacji i dało sie bez protestów odłączyć i odłożyć i tak pospała do 2.30 poźniej kupa ja przebudziła ok 5 - ja nie jestem w stanie spac jak ona kupe cisnie wiec TZ sie zamienił ze mna miejscem i on ja bujał i podawał smoczurka a ja sie przespałam pozniej jedzenie o 7 TZ wyszedł do pracy a ja młodą do siebie na ciag dalszy kupy i tak usnełyśmy az do 9.40![]() teraz zjadła o 10, zrobiłyśmy poranna toalete, chwile sie pobawiła i spi
|
|||
|
|
|
#4879 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A na te guzy w piersi moge uzyc lsktatora? Czy pogorsze sprawe? |
|||
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Najlepszego dla wszystkich kończących tygodnie i miesiące Współczuję nieciekawych nocek
|
|
|
|
#4881 |
|
Raczkowanie
|
Nie umiem cytowac
co ja zrobilam, nie wiem. Pisalam pod dana wypowiedzia i du.. nue na nic..
|
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
Keas, możesz, chodzi o to, żeby opróżnić pierś. Zanim odciągniesz, weź ciepły prysznic albo ciepły okład zrób. A po odciąganiu chłodny okład.
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Uff, pisałam Wam ostatnio że na USG się nie mogłam dodzwonić, no to TŻ pojechał dzisiaj, myślałam że mi wyskoczą z terminem na grudzień bo próbowałam od 2 tygodni dzwonić A musimy w I połowie marca zrobić. A tu termin na 2.03 na lajcie ![]() I super, bo od razu zrobią USG mózgu i USG bioderek w szpitalu. KRAKOWIANKI - nie potrzebuje któraś terminu na USG bioderek na koniec marca? Bo będę zwalniać w przychodni Na Skarpie. |
|
|
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy przy dziecku urodzonym 6 dni po terminie skok bedzie chwile wczesniej czy sie nie koryguje? Wczoraj musielismy bluze przeciac bo rano ja zalozylam na Olivie a wieczorem juz nie moglismy zdjac :-D i chyba pora przejsc na pampersy 2 Warszawianki-gdzie usg bioderek? I w ktorym tyg sie robi? Tutaj w ogole nie wiedza o czym mowie jak pytam w klinikach ile kosztuje wiec musze zrobic jak bedziemy w Polsce. I zastanawiam sie też nad wizyta u jakiegos fizjo zeby skontrolowal wszystko,wydaje sie wam ze warto? ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- A i lewa piers chyba przestaje produkowac mleko...od kilku dni jest flakiem niezależnie od pory dnia i mała po chwili juz przestaje ja ssac i sie wkurza,tak jakby nic nie lecialo :-/
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2016-02-26 o 12:46 |
|
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
Baby jeśli dzięki temu masz przestać wkręcac małej choroby to moim zdaniem warto
|
|
|
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
Baby usg trzy miesiace po porodzie
|
|
|
|
#4887 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Byłam na godzinnych zakupasach jedzeniowych, ściagnelam w razie czego 140 ml a mały caaały czas smacznie sobie spał w tym czasie i tym sposobem mam kolejny zapas mleka na zaś
|
||||
|
|
|
#4888 |
|
Zadomowienie
|
Baby przystawiaj do tej lewej piersi małą nawet jak sie wkurza i ma jej to wiecej czasu zająć.
Ja usg robie w Bielańskim ze skierowaniem od ortopedy |
|
|
|
#4889 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja np rezonans sobie kiedys robiam prywatnie i musialam miec skierowanie na prywatne badanie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.

W poniedziałek byliśmy u pediatry, Kalina ma już 60 cm i waży 5 110 kg, duża baba
. Po za tym musiałam odstawić nabiał oraz czekoladę. Już czuję, że chudnę
.
rosi:
jak wy to robicie?
co ja zrobilam, nie wiem. Pisalam pod dana wypowiedzia i du.. nue na nic..
A musimy w I połowie marca zrobić. A tu termin na 2.03 na lajcie