|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Jak przestanie jak bohaterka ogarniać cały dom i dzieci, żeby mężczyzna się wyspał tylko wykopie go z łóżka, żeby zrobił śniadanie jak ona będzie nastawiać pranie...
U nas w soboty co prawda póki co dzieci brak, ale podział mamy jasny-jedno robi kawę, drugie potem śniadanie. Zależy kto pierwszy się wyczołga z łóżka. Mam chyba idealnego męża, bo dzielimy się obowiązkami bez marudzenia, a jak mam gorszy okres albo on, to odpuszczamy i nikt nie ma pretensji, że pranie wisi trzeci dzień... Teraz to nawet więcej, zdarza się, że on wraca z pracy i robi obiad bo mnie tak bolą nogi, że stać nie mogę. I nawet brwi nie zmarszczy, że to mój obowiązek bo jestem w domu (albo co gorsza, bo mam cycki i to pomaga przy garach).
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#3542 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Znów mnie gardło zaczyna boleć i kaszel mam. Dupa . No ale jestem w szpitalu więc im powiem niech mnie zbadaja. Siedzę i wycinam motylki do tych ozdób 3d na ścianę. Może mi się uda coś fajnego z tego wykleic. Wiecie co mój gin powiedział że mam leżeć nie chodzić bo spacerować nic. Ze jest zagrożenie. A tu w szpitalu w sumie bo widzą zagrożenia. Chodzić mam bo inaczej sobie zrobię krzywdę. Ogólnie jest ok. No wiadomo że robią badania Ale co im wyjdzie z moczu i krwi. Już bakterii ani zakażeń nie mam bo nie boli mnie pęcherz ani nerki. Jedynie mnie boli jak chodzę właśnie jakby się coś rozlazilo. Co lekarz to inne zdanie. Tutaj był ordynator na wizycie i mówi że tu biorą za mnie oni odpowiedzialność i mam słuchać ich więc spacerować. A z tego co obserwuję sporo dziewczyn ma torby na kółkach. Chyba to wygodne musi być w takim razie. |
|
|
|
|
#3543 |
|
Wtajemniczenie
|
Trisdom to dobrze ze wszystko jest ok , szyjka jeszcze nie taka krotka ale jest rozpulchniona , wiec sie oszczedzaj o odpoczywaj
|
#3544 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
mam nadzieję, że nie urodzę w pracy a dość w sumie nie mam, kurcze nawet mnie nie ciągnie do siedzenia w domu... będzie mi smutno bez mojej roboty, nie wracam tu już No ale skończyły mi się tu perspektywy rozwoju i podwyżek, więc nic tu po mnie.my też lubiliśmy razem imprezować, pić sobie weekendowo. Mój do końca lutego ma jeszcze zielone światło, ale od marca zakaz
|
|
#3545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój mąż i córeczka to bliźnięta kochani są ale fakt oboje straszne uparciuchy. Zawsze to ja muszę ustępować
|
|
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
Zabolał mnie dziś brzuch, tak jak na okres. Aż się przestraszyłam
|
|
|
|
#3547 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3548 |
|
Rozeznanie
|
Lucy---- witamy sie w 35 tygodniu
|
|
#3549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kranik mi sie otworzył.Bez stanika chodze juz od kilku miesięcy. Zakładam tylko jak wiem,że zdejme kurtkę lub przyjdą goście, żeby wentylami nie świecić Mam ładne i jędrne to po co je kisić ![]() Jestem zodiakalnym bliźniakiem, tż baranem. Mała jest skorpionem no i młody też będzie baranem Nie przywiązuje do tego wagi, nie czytam horoskopów także zwisa mi to ![]() Trisdom Zaciskaj nogi, czekaj na mnie ![]() Swoją drogoą ciekawe czy wymusze na lekarzu wizytę u gina. Chciałabym wiedzieć co się tam dzieje.
|
|
|
|
|
#3550 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się Olga przytuli do brzuszka to zaraz podpływa i coś tam jej wystawia za to ojciec go uspokaja Cytat:
Cytat:
tylko jak to zrobić ![]() to oszczędzaj się faktycznie, bo do 10 kwietnia to jeszcze trochę... Cytat:
podziwiamCytat:
odkąd jest Olga to nawet mąż więcej robi w domu niż ja, do tego wraca wcześniej z pracy więc podgrzewa obiad i nastawia ryż/ziemniaki - równocześnie ogarniając młodą zanim ja wrócę. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wody mi tez przebijali na porodówce. Nic nie czułam w zasadzie tylko takie ciepło. od przebicia wód przy 4 cm rozwarciu do 10 cm minęła godzina. Więc jakby mi tak w domu odeszły przy takim rozwarciu to mogłoby być ciekawie
|
|
|
|
|
#3552 | |
|
Mama Land
|
Dziś TŻ miał chwilę przed pracą i stwierdził, że pomyje naczynia ![]() Później składał swoje ubrania i też miałam z niego pompę ![]() Cytat:
![]() Najczęsciej problem tworzą sobie kobiety. To one muszą mieć wszystko poukładane, to je denerwuje pranie wiszące trzy dni (mnie okrutnie ). Facetów (mojego) w ogóle to nie rusza.Chciałam ostatnio poodkurzać, a ten się mnie pyta: Ale po co? No to olałam czynność, bo skoro jemu nie przeszkadza, a mi się nie chce, to walić ![]() MaLoS, Velika: Podziwiam Was Sama bym już do pracy wróciła i żałuję, że tak szybko poszłam na L4, ale I trymestr był nie do przeżycia, a później mnie już w firmie nie chcieli ![]() Poli: Kalafior pierwsza klasa
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: najważniejsze to ze skurczów nie ma trzymaj mocno ściśnięte nogi
|
|
|
#3554 | |
|
Wtajemniczenie
|
a my dwa byki i często bywa tak
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- padłam ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
no no ładnie
|
|
|
|
|
#3555 |
|
Zadomowienie
|
Poli fajny obrazek!
zapisałam sobie :pMamy łóżeczko tz mówi ze mały na to nie zasłużył pytam czego? A ten żeby od małego za kratami siedzieć
|
#3556 |
|
Raczkowanie
|
MaLoS zapomniałam napisać że poodbaja mi się zdjęcia.
Bardzo ładnie sobie zrobiłaś. Pomysł też ciekawy ![]() Jestem aż ciekawa innych zdjęć. |
|
|
|
#3557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz życze sobie tak samo szybko a nawet szybciej
|
|
|
|
|
#3559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale poszło szybciutko i sie w sumie szybko pozbierałam.Jade do sklepu po prezent dla córki koleżanki, potem z córka na Kinderbal a w weekend Emilka zajmie sie mąż. Nogi zaciskam i trzymam kciuki za reszte niegrzecznych szyjek
|
|
#3560 | |||
|
Zadomowienie
|
gin by powiedział ze 34
kurde, 35... 3 tygodnie i mozna rodzić, choć wolałabym zeby Leon jeszcze troche zrobił masy, bo się w ciuszkach utopi ![]() Cytat:
![]() mój dziś łamie swoje postanowienie i właśnie dostałam sms czy moze jednak iśc na piwo a niech idzie, bo to ostatnie w najbliższym czasie od marca zarządzam post ![]() Cytat:
wczesniej jak patrzyłam ile wody mąż zużywa przy myciu naczyń to szlag mnie trafiał, ale jak długo stoję przy zlewie to brzuszek mi twardnieje wiec trudno niech juz leje tę wodę na podłogi w mieszkaniu juz patrzec nie moge ale odkurzacz zepsuty, a ze zmiotka nie mam siły latać męzowi chyba to nie przeszkadza, ale jutro już go pogonię bo patrzec nie mogę Cytat:
my mamy ustawione już łóżeczko przy naszym łóżku i teraz ja mam widok na kraty |
|||
|
|
|
#3561 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzień w dzień! Dlatego zasypiać nie mogę ostatnio normalnie. Ja z kolei dziś w nocy obudziłam się i poczułam jakiś wyciek. Strach w oczach i szybko do kibelka...już chciałam jechać na oddział, ale stwierdziłam, że schizuję bo to pewnie luteina bardziej wodnista. No i nie było tego dużo..jak się powtórzy to dla własnego spokoju pojade...No właśnie..dwa zawzięte byki. Noc tragiczna, przeprosin nie było. Napisał rano smsa jedynie...i walnęłam kilka rzeczy z grubej rury to odpisał, że nie wie dlaczego tak się zachował itp. Ale przepraszam nie było... Cytat:
Ja teraz przeszłam do tego prywatnego i luteinę na receptę jak u poprzednika dostałam...koszt w aptece za opakowanie 50 mg płacę około 5 zł. Cytat:
Lucy mój maż należy do baaardzo czystych, ale nie przeszkadza mu piach w przedpokoju albo brudna podłoga a ja mam po dziurki w nosie proszenia...no ale to robię bo mam się oszczędzać...Przyszedł mój kooocykkkk ...cudny jest I się pochwalę...spakowałam się do szpitala z listą szybko i bez problemu, tylko pozaznaczałam co muszę dopakować i gites
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-02-26 o 13:46 |
||||
|
|
|
#3562 |
|
Wtajemniczenie
|
Trisdom
ty to juz wogole mega szybko , az mnie zabolalo jak to przeczytalam ale porod ekspres teraz mam nadzieje ze sie w godzine tez uwine marzenia ...;p
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kejka90;56398328]Mi by ciężko nie było, ale ja mam problem z delikatną skórą- wszędzie! I 1 dzień po ogoleniu czegokolwiek swędzi mnie i mam wysypkę..
![]() U mnie Mikołaj też wiecznie czkawkę ma i wieczorami od 21 do 23 kopie jak szalony Dzień w dzień! Dlatego zasypiać nie mogę ostatnio normalnie. Ja z kolei dziś w nocy obudziłam się i poczułam jakiś wyciek. Strach w oczach i szybko do kibelka...już chciałam jechać na oddział, ale stwierdziłam, że schizuję bo to pewnie luteina bardziej wodnista. No i nie było tego dużo..jak się powtórzy to dla własnego spokoju pojade...No właśnie..dwa zawzięte byki. Noc tragiczna, przeprosin nie było. Napisał rano smsa jedynie...i walnęłam kilka rzeczy z grubej rury to odpisał, że nie wie dlaczego tak się zachował itp. Ale przepraszam nie było... Jak chodzisz prywatnie to płacisz 100%, choć nie zawsze. Ja teraz przeszłam do tego prywatnego i luteinę na receptę jak u poprzednika dostałam...koszt w aptece za opakowanie 50 mg płacę około 5 zł. Ja prywatnie i płacę 5 zł..jak pisałam wyżej...więc wszystko zależy od chęci lekarza chyba.. No widocznie Twój gin ma podpisana umowę na NFZ mój nie kurka to super masz bierz podwójną dawkę dla mnie
|
|
#3564 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój przyjeżdżał do mnie codziennie.Cytat:
Mój jeszcze całej płyty nie obejrzał, a w lipcu będzie 5 lat. Stwierdził że jeszcze pamięta co się działo, a jak zacznie zapominać to wtedy obejrzy![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do alko, to mój TŻ niestety uwielbia piwo i pije je bardzo często Próbowałam z nim gadać, że przegina, ale on w tym nie widzi problemu, bo przecież się nie upija tylko 1-2 piwka (dziennie!)... |
||||
|
|
|
#3565 |
|
Zadomowienie
|
Hejka co do znaków to ja baran (17 kwietnia) mąż panna a córka waga
No dziewczyny sciskc nogi!!! A i muszę plan porodu wypełnić choć dla mnie to głupota
|
#3566 |
|
Zadomowienie
|
Oj Kejka mam ten sam problem. . Ogole się a na drugi dzień jakbym wszy miała
![]() Trisdom tez chce taki poród ![]() Dziewczyny które juz rodziły Powiedzcie mi czy po porodzie bardzo z nas leci? Kurde mam biały szlafrok i szkoda mi go zapackac. .
|
#3567 |
|
Wtajemniczenie
|
GGI gdyby sie tak dalo
![]() Kalpana codziennie piwo? Wiesz jak to sie nazywa nie? moj to by po lbie dostal, pije tylko w weekend albo jak mecz leci...
|
#3568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Moj tez uwielbia piwo. I często pije sle w zasadzie tylko piwo. I tak jestem z niego dumna bo od 8 miesięcy nie pali papierosów. Moj na razie sobie jeszcze może pić piwo wieczorem ale niedługo juz nie albo ewentualnie jedno bo po jednym to w sumie 2-3 godz i mozna prowadzić. A w tygodniu to i tak jestem sama w domu gdyby się coś działo to musiałabym dzwonić po kogos z rodziny. |
|
|
|
|
#3569 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój też codziennie jedno dwa piwka. Lubi. Też mnie Tu denerwuje. Zwłaszcza że się tak dopiero jak na swoje poszliśmy zaczęło dziać. Ale póki co niech ma. Jak się mały urodzi nie pozwolę już na to aż tak. Słyszałam że do szpitala jeszcze mam wziąć dwa pampersy dla dorosłych. Jeden od razu po porodzie założą jak so idzie do łóżka. A drugi jak się leży te dwie czy ile godzin i dochodzi do siebie. By nie trzeba było wymieniać podkładów itp. |
|
|
|
|
#3570 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj jak by codziennie lykal rocenty zatlukla bym , na pewno bym mu nie pozwalila od czasu do czasu mozna , ale bez przesady ...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.

w sumie razem lubiliśmy sobie poimprezować, ale w ciąży wszystko sie zmieniło oczywiście u mnie i jemu tez sie udzieliło, bardzo rzadko pije alkohol i dobrze 
mam nadzieję, że nie urodzę w pracy

Chciałabym wiedzieć co się tam dzieje.

klask i: najważniejsze to ze skurczów nie ma trzymaj mocno ściśnięte nogi 
Dzień w dzień! Dlatego zasypiać nie mogę ostatnio normalnie. Ja z kolei dziś w nocy obudziłam się i poczułam jakiś wyciek. Strach w oczach i szybko do kibelka...już chciałam jechać na oddział, ale stwierdziłam, że schizuję bo to pewnie luteina bardziej wodnista. No i nie było tego dużo..jak się powtórzy to dla własnego spokoju pojade...
a jak noc? Były przeprosiny?

moj to by po lbie dostal, pije tylko w weekend albo jak mecz leci...