|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
Cytat:
Pas to takie coś, co pod bluzki się wkłada, żeby brzuchem nie swiecić? Czy ten, co po porodzie się obciska? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Ja czekam na paczkę z bonprixa ze spodniami i legginsami ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki pas. http://imged.pl/anita-ciazowy-pas-po...l-2071187.html Taki pas zeby nie obciazac kregoslupa i brzuszek lepiej było nosić. Bo jak znam życie pozniej bedzie mnie kregoslup bolał niestety. Jak mi go załozyła w sklepie od razu sie wyprostowałam, super uczucie. ![]() W kolorze naturalnym, nie było niestety czarnego Moze go zaczne nosic wczesniej. ![]() Legginsy tez mi chciala wcisnać, ale tak popatrzyłam, ze te co mam jeszcze mi troche posluza. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-02-27 o 15:26 |
|
|
|
|
#2523 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i pokazuj zakupki
|
|
|
|
|
#2525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pojechalam do najwiekszego centrum handlowego w poblizu i tam tez dupka;/ |
|
|
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pisałam, ale pewnie ci umknęło
|
|
|
|
|
#2528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę fajne ciążowe spodnie ma bon prix. Zerknij sobie na stronę. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
Aaa widzisz, to jeszxze coś innego, niż myślałam. Fajne, może mi przy bliźniakach też by pomogło! Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- ![]() Ja myślałam, że o tym piszesz. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
a to coś mi się pomieszało.. no to będzie party
![]() Cytat:
a miałaś taki pas jak w załączniku? bo pytałam o nie rano, ale cisza.. |
|
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem pewna, ze taki pas jak mój to szczególnie przy wielkim brzuchu to wielka ulga
|
|
|
|
|
#2531 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
Nie miałam. Ja cały trzeci trymestr biegalam w sukienkach maxi, długich spodnicach i normalnych tshirtach. Nie miałam wielkiego brzucha i moje bluzki dawały radę (oczywiście te dłuższe).
|
|
|
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a bo Ty sierpniowa też mamusia, letnia garderoba mam nadzieję się sprawdzi bez większych zmian.. |
|
|
|
|
#2534 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dobrze, że posłali mnie na badania prenatalne w 12tyg bo w ogóle bym dzidzi nie widziała...Cytat:
aż mi ślinka cieknie !!!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ostatnio miałam taaaaaaaaaakiego lenia że kompletnie zaniedbałam wizażowe koleżanki ale w końcu się zebrałam i nadrobiłam ! Tija gratuluję synka . Ostatnie USG miałam 1lutego - prenatalne i chyba kolejne dopiero 21 marca - połówkowe ( oba te badania są zlecane do zewnętrznej placówki z którą mają podpisaną umowę) mój prowadzący chyba nie widzi potrzeb sprawdzenia co u maluszka a szkoda, bo myślałam że skoro opieka prywatna z pracy to podejrzymy co z dzieciątkiem się dzieje częściej |
||||||
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem ciekawa czy w piątek zobaczę Bobo. Zależy mi właściwie tylko na serduszku. I wielkością tez bym nie pogardziła. Chyba że Bobo da się poczuć to będę spokojniejsza.
|
|
|
|
#2536 | |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam dziś używany wózek od sąsiadki , a raczej jej córki
trafiła sie okazja wiec wzięliśmy, tanio i fajny jest. Granatowo niebieski. Nie znam jeszcze płci, ale pasuje i do dziewczynki i chłopca, a poza tym lubie niebieski w sumi chcieliśmy nowy, ale za używany daliśmy 1/4 ceny wiec jest ok. Wózek jest po jednym dziecku i wyglada bardzo dobrze ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
pracuje do początku czerwca i mam nadzieje, ze jakoś sie pomieszcze w swoje ubrania... A w domu mogę potem chodzic w zwykłych tshirtach
|
|
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Tabitabi masz na myśli biorezonans? Uwazaj z odczulaniem w ciąży, poradź się lekarzy zanim zaczniesz. Konwencjonalnego odczulania nie wolno robić w ciąży.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2538 |
|
Raczkowanie
|
Tak mam na myśli biorezonans, podobno tylko w 1 trymestrze nie można go stosować.
|
|
|
|
#2539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- pierwsze potwierdzające, ze jestem w ciąży - drugie prenatalne nastepne dopiero połówkowe - 2 mce czekania, na szczęście trochę już zleciało I tez nie podoba mi sie, ze nie mam usg co miesiąc - chciałabym wiedzieć co tam u mojej królewny tym bardziej, ze mam macice dwu różną ![]() A jak to Dziewczyny u Was? Macie usg co wizytę czy rzadziej? |
|
|
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2541 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2542 |
|
Rozeznanie
|
Ja jak chodziłam w wawie do invicty to miałam na kazdej wizycie. Ale teraz chodzę do przychodni i tam nawet ginekolog nie ma w gabinecie sprzętu do usg
|
|
|
|
#2543 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
witam
U mnie dziś dzień pizzy. Tak się najadłam, że popołudnie spędziłam w łóżku nieprzytomna . Teraz pewnie spać w nocy nie będę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() u mnie zawsze tak wygląda dzień przed imprezą urodzinową syna żeby zrobić traktor dla syna spędziłam całą sobotę robiąc tylko tort ![]() ![]() Cytat:
, ale rozumiem Twój smutek, też bardzo chciałam mieć szybko taki brzuch, żeby można było zauważyć, że jestem w ciąży Cytat:
![]() Cytat:
Pokaż zdjęcieCytat:
|
|
|
#2544 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
witam się niedzielnie
![]() Cytat:
![]() nie wytrzymałabym bez usg.. dla mnie czekanie 3 tyg na wizytę to już jest dużo, pierwszy tydzień jeszcze sobie radzę, w drugim już świruję, a w trzecim odliczam dni.. ja mam na każdej wizycie usg, a wizyty co 3 tyg., ale były na początku jakieś nieplanowane częściej i też mi robił usg.. Cytat:
Cytat:
no a jak radzisz sobie ze spodniami? to jesteśmy dwie, którym ubrania ciążowe nie przypadły do gustu..oglądałąm wczoraj na bonprix, jak dziewczyny radziły, ale nie w moim stylu .. Cytat:
Cytat:
Cytat:
o to Ty też zdolna mamuśka.. tort - traktor - szacun |
||||||
|
|
|
#2545 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana, czy wy tez tak złe śpicie w ciąży? Każdej nocy budzę sie bez powodu, albo ok. 2 albo ok. 4 w nocy i przekręcam się boku na bok. Nawet nie muszę isc do Wc , po prostu sie budzę
nawet w tygodniu, nawet gdy jestem zmęczona chodzeniem do pracy sie budzę. Dziwne dziwne Piernik toruński: na razie spodnie pasują, a potem chyba je sobie opuszczę . Ale oczywiście wszystko moze sie zmienić po 2-3 miesiącach i brzuch mi eksploduje .... Ja narazie widziałam spodnie w C&A i średnio mi sie widziały :/ |
|
|
|
#2546 |
|
Rozeznanie
|
Ja budzę się na siku ale fakt, czasami ciężko mi później zasnąć.
Stanęłam na wagę i zamarłam- od początku ciąży przytyłam ponad 4 kg, nie wiedziałam że tak szybko pójdzie w górę
|
|
|
|
#2547 | |||
|
Zakorzenienie
|
emenyx ja też gorzej sypiam w ciąży, wstaję do kibelka, budzę się zawsze ok.3 i zawsze długo się przewracam zanim zasnę znowu a wstaję zwykle o 6 więc szału z wypoczynkiem nie ma...
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Natalce niestety nie przechodzi, ciągle się utrzymuje temp. ok 38, dziś dodatkowo zaczęła wymiotować/spluwać flegmą. We wtorek mieliśmy iść z nią na kontrolę ale skoro nie jest nic lepiej jutro idziemy z nią do lekarza.
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
cześć!
Pierniczku mi musisz wybaczyć bo będę cały dzień lulać się z tż w łóżku przed telewizorem a popołudniu jedziemy do moich rodziców. ale od jutra znowu będę aktywna ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- ja kupiłam sobie w lumpeksie bojówki ciążowe i jedne czarne, zwykłe też ciążowe. i nic wiecej nie kupię, bo zwykłe spodnie mi się nie podobają a bojówek nigdzie nie widziałam już XD za dwie pary spodni, piżame i sukienkę zapłaciłam zawrotne 15zł wiec jednak wydawanie ponad stówy na ciężarówkowe spodnie to nie dla mnie
Edytowane przez navioe Czas edycji: 2016-02-28 o 09:06 |
|
|
|
#2549 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Talantea Kochana wszystkiego najcudowniejszego!!! samych radości, szybkiego powrotu do TŻ, lekkiego porodu i radości z ciąży, a później z Maleństwa
|
|
#2550 |
|
Przyczajenie
|
Dzien dobry wszystkim pieknym sierpnioweczkom
![]() I ja powinnam zasluzyc na kare, bo nie odzywalam sie hoho...no troche ale podczytywalam regularnie. A teraz z tego co pamietam:Talantea, piekne prace ) no i oczywiscie, z okazji urodzin, stooooo lat, szczescia, pieknego okresu ciazy, zdrowka i spelnienia marzenCzytalam tez, ze dziewczyny, ktore z wiekszym biustem (z mniejszym lub wiekszym obwodem pod) maja problem ze znalezieniem biustonosza, ja moge goraco polecic firme Alles - polski produkt, z Glowna, dosyc obszerna rozmiarowka biustonoszy dla wszystkich oraz duzy wybor do karmienia, ceny umiarkowne, jakosc ok wiec jak macie okazje, to chociaz obejrzyjcie maja tez ladne wzory (ale to juz kwestia gustu) w Lodzi, Wroclawiu i W-wie sa sklepy firmowe, to nie reklama, po prostu znam firme i wiem, ze sie sprawdza![]() Ale macie fajnie z tymi ruchami, ja nic jeszcze nie czuje oprocz babelkow (to raczej jelita), a brzuszek, mimo tego ze jestem szczupla (175/60 -przed ciaza) mam juz pokazny Nad poduszka tez sie zastanawiam...chociaz poki co nie mam problemow ze snem, to podobno ona tez sie pozniej przydaje, do karmienia np...to prawda? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

W szaroniebieskim kolorze (mój ulubiony) Takze moze pozniej ją kupię. Od razu do karmienia się nadaje. 

Moze go zaczne nosic wczesniej.
Chociaz dobrze sie czulam, to wykorzystalam kazdego w poblizu:P

aż mi ślinka cieknie !!!!!
stawiam soczek 

1.09.2012