Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-27, 14:09   #2521
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Popełniłam zakupy.
Teściowa w ramach prezentu urodzinowego poszła ze mną do sklepu z odzieżą ciązową.

Kupiłam spodnie ciązowe, pas i biustonosz Troche drogo wyszło, ale ceny porównywalne do tych z internetu jak tak popatrzyłam
Zjadłam sobie babeczke cytrynową omnomnom. Uwielbiam.

Widziałam tez fajną sukienke na wiosnę, ale juz zabrakło funduszy W szaroniebieskim kolorze (mój ulubiony) Takze moze pozniej ją kupię. Od razu do karmienia się nadaje.

Nawet mialam sporo energii na zakupy. teraz siedze i odpoczywam.

Pas to takie coś, co pod bluzki się wkłada, żeby brzuchem nie swiecić? Czy ten, co po porodzie się obciska?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Ja czekam na paczkę z bonprixa ze spodniami i legginsami

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 14:21   #2522
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Pas to takie coś, co pod bluzki się wkłada, żeby brzuchem nie swiecić? Czy ten, co po porodzie się obciska?

Ja czekam na paczkę z bonprixa ze spodniami i legginsami

Taki pas.
http://imged.pl/anita-ciazowy-pas-po...l-2071187.html

Taki pas zeby nie obciazac kregoslupa i brzuszek lepiej było nosić. Bo jak znam życie pozniej bedzie mnie kregoslup bolał niestety.
Jak mi go załozyła w sklepie od razu sie wyprostowałam, super uczucie.
W kolorze naturalnym, nie było niestety czarnego Moze go zaczne nosic wczesniej.

Legginsy tez mi chciala wcisnać, ale tak popatrzyłam, ze te co mam jeszcze mi troche posluza.

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-02-27 o 14:26
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 14:27   #2523
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
3 dni lezalam dupka do gory Chociaz dobrze sie czulam, to wykorzystalam kazdego w poblizu:P

Chyba do dołu ta dupką
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 14:45   #2524
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Popełniłam zakupy.
Teściowa w ramach prezentu urodzinowego poszła ze mną do sklepu z odzieżą ciązową.

Kupiłam spodnie ciązowe, pas i biustonosz Troche drogo wyszło, ale ceny porównywalne do tych z internetu jak tak popatrzyłam

Widziałam tez fajną sukienke na wiosnę, ale juz zabrakło funduszy W szaroniebieskim kolorze (mój ulubiony) Takze moze pozniej ją kupię. Od razu do karmienia się nadaje.

brawa dla teściówki..ale Ty urodziny to kiedy masz? za miesiąc jakoś?
no i pokazuj zakupki
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 14:55   #2525
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Popełniłam zakupy.

Tez musze sie wybrac. Ale mi tylko chyba online zostaje, bo nie mam zadnego innego sklepu z ubraniami ciazowymi niz NEW LOOK - a jedne spodnie juz wywalilam...Wiec raczej nic tam wiecej nie kupie;/

Pojechalam do najwiekszego centrum handlowego w poblizu i tam tez dupka;/
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 14:59   #2526
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Tez musze sie wybrac. Ale mi tylko chyba online zostaje, bo nie mam zadnego innego sklepu z ubraniami ciazowymi niz NEW LOOK - a jedne spodnie juz wywalilam...Wiec raczej nic tam wiecej nie kupie;/

Pojechalam do najwiekszego centrum handlowego w poblizu i tam tez dupka;/
mi się ciążowe ubrania najczęściej nie podobają..dlatego planuję zaopatrywać się w zwykłych sklepach ale w odpowiednie dla siebie fasony typu oversize itp..gorzej ze spodniami, dlatego myślałam o tym pasie ciążowym, żeby chodzić w swoich przedciążowych...
Stary 2016-02-27, 15:07   #2527
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
brawa dla teściówki..ale Ty urodziny to kiedy masz? za miesiąc jakoś?
no i pokazuj zakupki
Urodziny mam jutro
Pisałam, ale pewnie ci umknęło

Stary 2016-02-27, 15:18   #2528
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
mi się ciążowe ubrania najczęściej nie podobają..dlatego planuję zaopatrywać się w zwykłych sklepach ale w odpowiednie dla siebie fasony typu oversize itp..gorzej ze spodniami, dlatego myślałam o tym pasie ciążowym, żeby chodzić w swoich przedciążowych...

Naprawdę fajne ciążowe spodnie ma bon prix. Zerknij sobie na stronę.

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Taki pas.
http://imged.pl/anita-ciazowy-pas-po...l-2071187.html

Taki pas zeby nie obciazac kregoslupa i brzuszek lepiej było nosić. Bo jak znam życie pozniej bedzie mnie kregoslup bolał niestety.
Jak mi go załozyła w sklepie od razu sie wyprostowałam, super uczucie.
W kolorze naturalnym, nie było niestety czarnego Moze go zaczne nosic wczesniej.

Legginsy tez mi chciala wcisnać, ale tak popatrzyłam, ze te co mam jeszcze mi troche posluza.

Aaa widzisz, to jeszxze coś innego, niż myślałam. Fajne, może mi przy bliźniakach też by pomogło!

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Ja myślałam, że o tym piszesz.

Stary 2016-02-27, 15:26   #2529
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Urodziny mam jutro
Pisałam, ale pewnie ci umknęło
a to coś mi się pomieszało.. no to będzie party

Cytat:
Naprawdę fajne ciążowe spodnie ma bon prix. Zerknij sobie na stronę.

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Aaa widzisz, to jeszxze coś innego, niż myślałam. Fajne, może mi przy bliźniakach też by pomogło!

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

zerknę na bonprixa..
a miałaś taki pas jak w załączniku? bo pytałam o nie rano, ale cisza..
Stary 2016-02-27, 15:37   #2530
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie bym takiego nie kupowała. Chyba ze bede bardzo chciała. Mnie przekonało w tym co kupiłam to podtrzymywanie.
Jestem pewna, ze taki pas jak mój to szczególnie przy wielkim brzuchu to wielka ulga

Stary 2016-02-27, 17:01   #2531
unheeded
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam dwa takie pasy. Służyły mi do "ocieplania" brzucha na końcówce, kiedy już koszulki ledwo stykały się ze spodniami (nie miałam żadnych z pasem ciążowym). Moje są z Pentelki, świetny materiał, bardzo ciągliwy, nie spiera się, pewnie w kryzysowych sytuacjach będą mi służyły i tym razem
unheeded jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 17:30   #2532
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
a to coś mi się pomieszało.. no to będzie party

zerknę na bonprixa..
Nie miałam. Ja cały trzeci trymestr biegalam w sukienkach maxi, długich spodnicach i normalnych tshirtach. Nie miałam wielkiego brzucha i moje bluzki dawały radę (oczywiście te dłuższe).
Stary 2016-02-27, 18:00   #2533
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez unheeded Pokaż wiadomość
Ja mam dwa takie pasy. Służyły mi do "ocieplania" brzucha na końcówce, kiedy już koszulki ledwo stykały się ze spodniami (nie miałam żadnych z pasem ciążowym). Moje są z Pentelki, świetny materiał, bardzo ciągliwy, nie spiera się, pewnie w kryzysowych sytuacjach będą mi służyły i tym razem
o to fajnie,że piszesz.. a dałby radę taki pas przy mnijeszym brzuchu, nie na końcówce, tylko teraz,spełniać swoją rolę do zakrywania rozpietgo rozporka? czy to raczej wyzej się nosi..

Cytat:
Nie miałam. Ja cały trzeci trymestr biegalam w sukienkach maxi, długich spodnicach i normalnych tshirtach. Nie miałam wielkiego brzucha i moje bluzki dawały radę (oczywiście te dłuższe).
a bo Ty sierpniowa też mamusia, letnia garderoba mam nadzieję się sprawdzi bez większych zmian..
Stary 2016-02-27, 18:39   #2534
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość

Do lekarza chodzę do Medicoveru, jestem tak pomiędzy dr Mertą a dr Chumięcką - obie super babki, polecam
Też chodzę do medicover tyle że w Szczecinie. Powiedz mi, jak często robią ci tam USG? U mnie już 3cia wizyta z rzędu (chodzę co 4tygodnie) i na żadnej nie miałam usg dobrze, że posłali mnie na badania prenatalne w 12tyg bo w ogóle bym dzidzi nie widziała...

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Talantea super ze maluch rośnie zdrowo

Ja cały wieczór siedzę w kuchni i piekę. Jedno ciasto juz zrobiłam, dwa biszkopty na tort pieteowy, jeden krem do tortu i właśnie dochodzą babeczki
aż mi ślinka cieknie !!!!!

Cytat:
Ja wczoraj chleb upiekłam, w założeniu dla młodego,mbo on nic nie moze jeść (chleb bezglutenowo- bezmleczno- bezjajeczno- bezkukurydziany),

A próbowaliście odczulać syna metodą medycyny niekonwencjonalnej ? Ja się dosłownie 2dni temu dowiedziałam że jestem uczulona na wieprzowinę, truskawki, migdały, ale najbardziej to na jajka :O i 1marca rozpoczynam odczulanie - 4dni odczulania i 2,5tygodnia diety całkowicie pozbawionej jajek
Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
stawiam soczek zaczęłam dziś 19 tydzień
Brzuch mnie trochę boli, chyba Bobo potrzebuje coraz więcej miejsca :P od prawie 2 tyg. codziennie czułam delikatne ruchy a dziś jakby mniej... chyba dzieciątko zbiera siły- czekam na solidnego kopniaka
Ale szybko czujecie ruchy

Cytat:
To prawda, to genialne miejsce. Mamy na osiedlu klub mam, to taka oddolna inicjatywa stworzona przez mamy dla mam/ tatusiów i maluchow. Jest tam dużo ciekawych warsztatów dla rodziców o wychowaniu, rozwoju dziecma, zajęć, mój synek chodzi z tatą w soboty na zajęcia muzyczne tzw gordonki, jest świetlica wg zasad Montessori. Znajduje się to w takim starym drewnianym domu na pięknym osiedlu i ogólnie kocham to miejsce nas życie. A jeszcze jest 15 minut spacerkiem od domu.
Brzmi genialnie jak opisujesz ! Pozazdrościć takiego miejsca dla rodziców i maluszków

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Czy kupiliście lub moze macie i używacie te poduchy ciążowe? Bo ja kocham spac ma brzuchu ale juz troche sie boje i zastanawiam sie nad zakupem rogala
Ostatnio się zastanawiałam nad zakupem rogala i chyba jednak się skuszę

Ostatnio miałam taaaaaaaaaakiego lenia że kompletnie zaniedbałam wizażowe koleżanki ale w końcu się zebrałam i nadrobiłam ! Tija gratuluję synka . Jak tak wszystkie po kolei chwalicie się co tam dzidzie skrywają między nóżkami to lekko kusi żeby sprawdzić, ale z drugiej strony, to będzie taaaaka niespodzianka i radość jak dowiemy się dopiero po przyjściu naszej kruszynki na świat . Dzisiaj zauważyłam że brzuszek stwardniał ! Powiedziałam o swoim odkryciu narzeczonemu który ze spokojem odpowiedział że już od rana zauważył, już teraz nie sposób go nie zauważyć chyba . Dziewczyny piszecie że przybieracie na wadze albo stoicie a ja od początku ciąży zrzucam O.o 2,5kg na minusie już mam a wymiotowałam dosłownie 2 razy w 12tygodniu jakoś, ale moja waga startowa jest z tych wysoooookich, maluszek rośnie zdrowo, brzuszek się zaokrągla więc się nie martwię na zapas . Ostatnie USG miałam 1lutego - prenatalne i chyba kolejne dopiero 21 marca - połówkowe ( oba te badania są zlecane do zewnętrznej placówki z którą mają podpisaną umowę) mój prowadzący chyba nie widzi potrzeb sprawdzenia co u maluszka a szkoda, bo myślałam że skoro opieka prywatna z pracy to podejrzymy co z dzieciątkiem się dzieje częściej
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 18:50   #2535
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja jestem ciekawa czy w piątek zobaczę Bobo. Zależy mi właściwie tylko na serduszku. I wielkością tez bym nie pogardziła. Chyba że Bobo da się poczuć to będę spokojniejsza.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 19:22   #2536
emenyx
Zadomowienie

Kupiłam dziś używany wózek od sąsiadki , a raczej jej córki trafiła sie okazja wiec wzięliśmy, tanio i fajny jest. Granatowo niebieski. Nie znam jeszcze płci, ale pasuje i do dziewczynki i chłopca, a poza tym lubie niebieski w sumi chcieliśmy nowy, ale za używany daliśmy 1/4 ceny wiec jest ok. Wózek jest po jednym dziecku i wyglada bardzo dobrze

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Mi tez nie pracuje do początku czerwca i mam nadzieje, ze jakoś sie pomieszcze w swoje ubrania... A w domu mogę potem chodzic w zwykłych tshirtach
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 19:23   #2537
kasia_ruda
Zakorzenienie

Tabitabi masz na myśli biorezonans? Uwazaj z odczulaniem w ciąży, poradź się lekarzy zanim zaczniesz. Konwencjonalnego odczulania nie wolno robić w ciąży.

Stary 2016-02-27, 19:57   #2538
tabitabi
Raczkowanie

Tak mam na myśli biorezonans, podobno tylko w 1 trymestrze nie można go stosować.
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 20:17   #2539
Georgia1976
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Też chodzę do medicover tyle że w Szczecinie. Powiedz mi, jak często robią ci tam USG? U mnie już 3cia wizyta z rzędu (chodzę co 4tygodnie) i na żadnej nie miałam usg dobrze, że posłali mnie na badania prenatalne w 12tyg bo w ogóle bym dzidzi nie widziała...
:
Ja tez chodzę do Medicoveru tylko, ze w Wwie i miałam jak na razie tylko dwa razu usg:
- pierwsze potwierdzające, ze jestem w ciąży
- drugie prenatalne

nastepne dopiero połówkowe - 2 mce czekania, na szczęście trochę już zleciało

I tez nie podoba mi sie, ze nie mam usg co miesiąc - chciałabym wiedzieć co tam u mojej królewny tym bardziej, ze mam macice dwu różną

A jak to Dziewczyny u Was? Macie usg co wizytę czy rzadziej?
Georgia1976 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-27, 20:35   #2540
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
Ja tez chodzę do Medicoveru tylko, ze w Wwie i miałam jak na razie tylko dwa razu usg:
- drugie prenatalne

I tez nie podoba mi sie, ze nie mam usg co miesiąc - chciałabym wiedzieć co tam u mojej królewny tym bardziej, ze mam macice dwu różną

Na każdej wizycie, a wizyty co 3 tygodnie. W ciąży ciąży synem identycznie miałam dwa lata temu. Zawsze chociaż szybkie usg gin mi robi, mierzy wielkość, sprawdza serce, szyjkę, robi kilka fotek. Nie trwa tyle, co np genetyczne, ale kilka minut zawsze podgladamy
Stary 2016-02-27, 20:42   #2541
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
- drugie prenatalne

Też mam USG nad każdej wizycie co 5 tyg. A oprócz tego miałam prenatalne w 13 tyg i będę miała połówkowe
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 20:42   #2542
agnszp
Rozeznanie

Ja jak chodziłam w wawie do invicty to miałam na kazdej wizycie. Ale teraz chodzę do przychodni i tam nawet ginekolog nie ma w gabinecie sprzętu do usg
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 21:43   #2543
natalia_23
Zakorzenienie

witam
U mnie dziś dzień pizzy. Tak się najadłam, że popołudnie spędziłam w łóżku nieprzytomna . Teraz pewnie spać w nocy nie będę.

Cytat:
Witam sie na szybko z pracy.

Jest jakas opcja by forum mialo inny kolor? Bo jak mnie ktos zachodzi z tylu, to ten purpur wali mocno po oczach I nie sciemnie, ze to jakis wazny system potrzebny do mojej pracy))

Wczoraj dostalam wstepne wyniki i maluch nie ma ZD ani z.turnera ani patau. Wielki kamien spadl mi z serca....chyba przeplakalam caly wieczor. Teraz jeszcze tylko przeczekac, na ostateczny wynik, ktory bedzie za ok 2 tyg. Ale wierze, ze juz nic wiecej tam nie ma i nie znajda.

bardzo się cieszę
Cytat:
To prawda, to genialne miejsce. Mamy na osiedlu klub mam, to taka oddolna inicjatywa stworzona przez mamy dla mam/ tatusiów i maluchow. Jest tam dużo ciekawych warsztatów dla rodziców o wychowaniu, rozwoju dziecma, zajęć, mój synek chodzi z tatą w soboty na zajęcia muzyczne tzw gordonki, jest świetlica wg zasad Montessori. Znajduje się to w takim starym drewnianym domu na pięknym osiedlu i ogólnie kocham to miejsce nas życie. A jeszcze jest 15 minut spacerkiem od domu.
już mi się podoba, niestety u mnie ciężko z takim fajnym miejscem

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny sobotnio... Ja jeszcze z łóżka.. Tez polozylam sie spac około 21 i spałam do teraz. Ale wczoraj tak strasznie sie czułam, ze myslalam, ze zjadę. Byłam z kolezanka na plotkach w restauracji i wypiłam dwie wielkie herbaty i chyba były za mocne bo czułam sie najpierw jak naspidowana a pozniej zrobiło mi sie niedobrze, słabo, dziwnie... Chyba nigdy tak sie nie czułam... Masakra naprawdę...

Czy kupiliście lub moze macie i używacie te poduchy ciążowe? Bo ja kocham spac ma brzuchu ale juz troche sie boje i zastanawiam sie nad zakupem rogala
Ja chciałam kupić, ale jak już miałam wybrany to jakoś lepiej zaczęło mi się spać
Cytat:
Dziendoberek

Wstalam, ogarnęłam się, zmieniłam pościel a teraz siedze sniadanie wcinam
TZ przylatuje dzisiaj Takze pewnie do wtorku bede mało aktywna

O patrzcie kto dzisiaj leniuchuje

Rzeczywiscie fajne miejsce Dzieciaki mają co robić i rodzicom sie nie nudzi.

A jakie to były herbaty? Bo podobno nie wszystkie rodzaje powinno się pić w ciązy
Ja moze kupię jak wróce do domu. Juz cos o tym wspominałam TZtowi. Cięzko mi sie zasypia, najlepiej spi mi sie teraz na plecach takze mam nadzieje, ze poduszka pomoze mi lepiej spać na boku.
dobrego weekendu

Cytat:
Nie mam czasu dzisiaj nawet zajrzeć do was. Zaraz goście przychodzą na roczek Jagody. Do 1 w nocy robiłam tort. Oczywiście miliard razy krem mi wychodził a wczoraj 2 litry śmietany i 10 czekolad poszło się..... Mąż na szybko w nocy jeździł do sklepu po nowe śmietany i mascarpone. Na szczęście się udało

u mnie zawsze tak wygląda dzień przed imprezą urodzinową syna żeby zrobić traktor dla syna spędziłam całą sobotę robiąc tylko tort
Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Bo wiesz, że to jest tak, że kiedy się mega starasz i Ci zależy to akurat nie wychodzi a jakbyś robiła ciasto tak po prostu, na weekend to wyjdzie Ci mega za**biste ale dobrze, że wszystko się pozytywnie zakończyło I najlepszego dla córci!

Tak piszecie o tym rogalu i też się zastanawiam czy nie kupić ale póki co dobrze mi się śpi, więc chyba nie potrzebuję...

W ogóle wczoraj była u mnie znajoma, w 13tc (ja w 18tc) i aż mi się smutno zrobiło, bo ona ma większy brzuch ode mnie! Ja myślałam, że u mnie już fajnie widać, a tu niestety;p

TŻ kazał się nie przejmować mówiąc, że przecież ona zawsze miała większy brzuch ode mnie;p Ale i tak mi jakoś smutno było.
dobrze tż powiedział , ale rozumiem Twój smutek, też bardzo chciałam mieć szybko taki brzuch, żeby można było zauważyć, że jestem w ciąży

Cytat:
Popełniłam zakupy.

brawo za zakupy
Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś używany wózek od sąsiadki , a raczej jej córki trafiła sie okazja wiec wzięliśmy, tanio i fajny jest. Granatowo niebieski. Nie znam jeszcze płci, ale pasuje i do dziewczynki i chłopca, a poza tym lubie niebieski w sumi chcieliśmy nowy, ale za używany daliśmy 1/4 ceny wiec jest ok. Wózek jest po jednym dziecku i wyglada bardzo dobrze

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Mi tez nie pracuje do początku czerwca i mam nadzieje, ze jakoś sie pomieszcze w swoje ubrania... A w domu mogę potem chodzic w zwykłych tshirtach
fajna okazja, też bym brała taki wózek Pokaż zdjęcie

Cytat:
- drugie prenatalne

Moja gin teraz już mi nie robi usg na każdej wizycie. Ona nie jest za częstym USG.

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 06:21   #2544
Piernik Torunski
Zakorzenienie

witam się niedzielnie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość

Ostatnio miałam taaaaaaaaaakiego lenia że kompletnie zaniedbałam wizażowe koleżanki ale w końcu się zebrałam i nadrobiłam ! Tija gratuluję synka . Jak tak wszystkie po kolei chwalicie się co tam dzidzie skrywają między nóżkami to lekko kusi żeby sprawdzić, ale z drugiej strony, to będzie taaaaka niespodzianka i radość jak dowiemy się dopiero po przyjściu naszej kruszynki na świat . Dzisiaj zauważyłam że brzuszek stwardniał ! Powiedziałam o swoim odkryciu narzeczonemu który ze spokojem odpowiedział że już od rana zauważył, już teraz nie sposób go nie zauważyć chyba . Dziewczyny piszecie że przybieracie na wadze albo stoicie a ja od początku ciąży zrzucam O.o 2,5kg na minusie już mam a wymiotowałam dosłownie 2 razy w 12tygodniu jakoś, ale moja waga startowa jest z tych wysoooookich, maluszek rośnie zdrowo, brzuszek się zaokrągla więc się nie martwię na zapas . Ostatnie USG miałam 1lutego - prenatalne i chyba kolejne dopiero 21 marca - połówkowe ( oba te badania są zlecane do zewnętrznej placówki z którą mają podpisaną umowę) mój prowadzący chyba nie widzi potrzeb sprawdzenia co u maluszka a szkoda, bo myślałam że skoro opieka prywatna z pracy to podejrzymy co z dzieciątkiem się dzieje częściej
przyznaj , że do odezwania się zmotywował Cię system kar , które wymierzać będzie główna położna wątku
nie wytrzymałabym bez usg.. dla mnie czekanie 3 tyg na wizytę to już jest dużo, pierwszy tydzień jeszcze sobie radzę, w drugim już świruję, a w trzecim odliczam dni.. ja mam na każdej wizycie usg, a wizyty co 3 tyg., ale były na początku jakieś nieplanowane częściej i też mi robił usg..

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Ja jestem ciekawa czy w piątek zobaczę Bobo. Zależy mi właściwie tylko na serduszku. I wielkością tez bym nie pogardziła. Chyba że Bobo da się poczuć to będę spokojniejsza.
też mam wizytę w piatek..

Cytat:

o pokaż wózek..fajnie, ze trafiła się okazja..
no a jak radzisz sobie ze spodniami? to jesteśmy dwie, którym ubrania ciążowe nie przypadły do gustu..oglądałąm wczoraj na bonprix, jak dziewczyny radziły, ale nie w moim stylu ..

Cytat:
- drugie prenatalne

masakra.. ja mam co wizytę, co 3 tyg...nawet jak pojechałam po l4 to mi zrobił usg i mówił, że pełne badanie jest podstawa do wydania zwolnienia..

Cytat:
Na każdej wizycie, a wizyty co 3 tygodnie. W ciąży ciąży synem identycznie miałam dwa lata temu. Zawsze chociaż szybkie usg gin mi robi, mierzy wielkość, sprawdza serce, szyjkę, robi kilka fotek. Nie trwa tyle, co np genetyczne, ale kilka minut zawsze podgladamy
ja mam tak samo..tylko nie wiem czy sprawdza szyjkę, bo nigdy nic nie mówił

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam
U mnie dziś dzień pizzy. Tak się najadłam, że popołudnie spędziłam w łóżku nieprzytomna . Teraz pewnie spać w nocy nie będę.

u mnie zawsze tak wygląda dzień przed imprezą urodzinową syna żeby zrobić traktor dla syna spędziłam całą sobotę robiąc tylko tort
ja dziś mam w planach pizzę..
o to Ty też zdolna mamuśka.. tort - traktor - szacun
Stary 2016-02-28, 07:33   #2545
emenyx
Zadomowienie

Witam z rana, czy wy tez tak złe śpicie w ciąży? Każdej nocy budzę sie bez powodu, albo ok. 2 albo ok. 4 w nocy i przekręcam się boku na bok. Nawet nie muszę isc do Wc , po prostu sie budzę nawet w tygodniu, nawet gdy jestem zmęczona chodzeniem do pracy sie budzę. Dziwne dziwne
Piernik toruński: na razie spodnie pasują, a potem chyba je sobie opuszczę . Ale oczywiście wszystko moze sie zmienić po 2-3 miesiącach i brzuch mi eksploduje .... Ja narazie widziałam spodnie w C&A i średnio mi sie widziały :/
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 07:44   #2546
Kasmina
Rozeznanie

Ja budzę się na siku ale fakt, czasami ciężko mi później zasnąć.

Stanęłam na wagę i zamarłam- od początku ciąży przytyłam ponad 4 kg, nie wiedziałam że tak szybko pójdzie w górę
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 07:59   #2547
virginia
Zakorzenienie

emenyx ja też gorzej sypiam w ciąży, wstaję do kibelka, budzę się zawsze ok.3 i zawsze długo się przewracam zanim zasnę znowu a wstaję zwykle o 6 więc szału z wypoczynkiem nie ma...

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Ja też tak mam.Teraz niedawno tez Mateusz był chory i też się popłakałam bo taki był cierpiący,szkoda mi go było strasznie.Dużo zdrówka życzę
Dzięki!

Cytat:
Nie mam czasu dzisiaj nawet zajrzeć do was. Zaraz goście przychodzą na roczek Jagody. Do 1 w nocy robiłam tort. Oczywiście miliard razy krem mi wychodził a wczoraj 2 litry śmietany i 10 czekolad poszło się..... Mąż na szybko w nocy jeździł do sklepu po nowe śmietany i mascarpone. Na szczęście się udało
wszystkiego najlepszego dla Jagódki!!!

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
zdrówka dla Natalki
ale mnie zgaga dopadła raczej już nie zniknie do końca ciąży ba po porodzie znikła dopiero 3 dni po porodzie
dziękuję!

Natalce niestety nie przechodzi, ciągle się utrzymuje temp. ok 38, dziś dodatkowo zaczęła wymiotować/spluwać flegmą. We wtorek mieliśmy iść z nią na kontrolę ale skoro nie jest nic lepiej jutro idziemy z nią do lekarza.
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-28, 08:04   #2548
navioe
Zakorzenienie

cześć! zaraz będę jadła borówki z jogurtem i miodem
Pierniczku mi musisz wybaczyć bo będę cały dzień lulać się z tż w łóżku przed telewizorem a popołudniu jedziemy do moich rodziców. ale od jutra znowu będę aktywna

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

ja kupiłam sobie w lumpeksie bojówki ciążowe i jedne czarne, zwykłe też ciążowe. i nic wiecej nie kupię, bo zwykłe spodnie mi się nie podobają a bojówek nigdzie nie widziałam już XD
za dwie pary spodni, piżame i sukienkę zapłaciłam zawrotne 15zł wiec jednak wydawanie ponad stówy na ciężarówkowe spodnie to nie dla mnie

Edytowane przez navioe
Czas edycji: 2016-02-28 o 08:06
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 08:19   #2549
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
- drugie prenatalne

Ja również mam pakiet medyczny z pracy, ale z enelmedu i chodzę do placówki współpracującej. Usg mam na każdej wizycie

Cytat:
Witam z rana, czy wy tez tak złe śpicie w ciąży? Każdej nocy budzę sie bez powodu, albo ok. 2 albo ok. 4 w nocy i przekręcam się boku na bok. Nawet nie muszę isc do Wc , po prostu sie budzę nawet w tygodniu, nawet gdy jestem zmęczona chodzeniem do pracy sie budzę. Dziwne dziwne
Piernik toruński: na razie spodnie pasują, a potem chyba je sobie opuszczę . Ale oczywiście wszystko moze sie zmienić po 2-3 miesiącach i brzuch mi eksploduje .... Ja narazie widziałam spodnie w C&A i średnio mi sie widziały :/
ja też średnio śpię.. tzn budzę się na siku 2-3 razy w ciągu nocy, a nad ranem jestem jak wypluta...

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
cześć! zaraz będę jadła borówki z jogurtem i miodem
Pierniczku mi musisz wybaczyć bo będę cały dzień lulać się z tż w łóżku przed telewizorem a popołudniu jedziemy do moich rodziców. ale od jutra znowu będę aktywna

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

ja kupiłam sobie w lumpeksie bojówki ciążowe i jedne czarne, zwykłe też ciążowe. i nic wiecej nie kupię, bo zwykłe spodnie mi się nie podobają a bojówek nigdzie nie widziałam już XD
za dwie pary spodni, piżame i sukienkę zapłaciłam zawrotne 15zł wiec jednak wydawanie ponad stówy na ciężarówkowe spodnie to nie dla mnie
Zazdroszczę, że potrafisz kupować w lumpkach... ja byłam kilka razy, ale nie potrafię tam nic znaleźć... ale ja jestem typem osoby, która w okresie wyprzedaży wychodzi ze sklepu z ubraniami z nowej kolekcji ;p nie potrafię szukać okazji...

Talantea Kochana wszystkiego najcudowniejszego!!! samych radości, szybkiego powrotu do TŻ, lekkiego porodu i radości z ciąży, a później z Maleństwa
Stary 2016-02-28, 08:24   #2550
one desire
Przyczajenie

Dzien dobry wszystkim pieknym sierpnioweczkom
I ja powinnam zasluzyc na kare, bo nie odzywalam sie hoho...no troche ale podczytywalam regularnie. A teraz z tego co pamietam:
Talantea, piekne prace ja niestety nie potrafie zrobic nic, co jest zwiazane z robotkami manualno-artystycznymi (zazdroszcze tez tym, ktore umieja cos stworzyc z wloczki) no i oczywiscie, z okazji urodzin, stooooo lat, szczescia, pieknego okresu ciazy, zdrowka i spelnienia marzen
Czytalam tez, ze dziewczyny, ktore z wiekszym biustem (z mniejszym lub wiekszym obwodem pod) maja problem ze znalezieniem biustonosza, ja moge goraco polecic firme Alles - polski produkt, z Glowna, dosyc obszerna rozmiarowka biustonoszy dla wszystkich oraz duzy wybor do karmienia, ceny umiarkowne, jakosc ok wiec jak macie okazje, to chociaz obejrzyjcie maja tez ladne wzory (ale to juz kwestia gustu) w Lodzi, Wroclawiu i W-wie sa sklepy firmowe, to nie reklama, po prostu znam firme i wiem, ze sie sprawdza

Ale macie fajnie z tymi ruchami, ja nic jeszcze nie czuje oprocz babelkow (to raczej jelita), a brzuszek, mimo tego ze jestem szczupla (175/60 -przed ciaza) mam juz pokazny postaram sie pozniej wkleic zdjecie.
Nad poduszka tez sie zastanawiam...chociaz poki co nie mam problemow ze snem, to podobno ona tez sie pozniej przydaje, do karmienia np...to prawda?
one desire jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości