Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-28, 08:32   #2551
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Dzień dobry niedzielnie
My jutro mamy wizytę, czekam z niecierpliwością ;-)

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
cześć! zaraz będę jadła borówki z jogurtem i miodem
Pierniczku mi musisz wybaczyć bo będę cały dzień lulać się z tż w łóżku przed telewizorem a popołudniu jedziemy do moich rodziców. ale od jutra znowu będę aktywna

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

ja kupiłam sobie w lumpeksie bojówki ciążowe i jedne czarne, zwykłe też ciążowe. i nic wiecej nie kupię, bo zwykłe spodnie mi się nie podobają a bojówek nigdzie nie widziałam już XD
za dwie pary spodni, piżame i sukienkę zapłaciłam zawrotne 15zł wiec jednak wydawanie ponad stówy na ciężarówkowe spodnie to nie dla mnie
To super zakupki Ci się udały i to za taką cenę
Mi b.ciężko coś w lumku znaleźć, ale też chodzę bardzo, bardzo rzadko
Ja kupiłam sobie spodnie w h&m rurki z cienkiego jeansu i jestem b.zadowolona
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 08:33   #2552
iweczka
Zakorzenienie

hej.

ja wstałam z mega oprychą, katar zatokowy dalej mi schodzi. Córka ma taką chrype ze ledwo mówi
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 08:35   #2553
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
hej.

ja wstałam z mega oprychą, katar zatokowy dalej mi schodzi. Córka ma taką chrype ze ledwo mówi
Wracajcie szybciutko do zdrowia :-* . Na opryszczke nie wiem co można stosować :-(
cudzie trwaj
Stary 2016-02-28, 08:35   #2554
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Popełniłam zakupy.
Teściowa w ramach prezentu urodzinowego poszła ze mną do sklepu z odzieżą ciązową.

Kupiłam spodnie ciązowe, pas i biustonosz Troche drogo wyszło, ale ceny porównywalne do tych z internetu jak tak popatrzyłam
Zjadłam sobie babeczke cytrynową omnomnom. Uwielbiam.

Widziałam tez fajną sukienke na wiosnę, ale juz zabrakło funduszy W szaroniebieskim kolorze (mój ulubiony) Takze moze pozniej ją kupię. Od razu do karmienia się nadaje.

Nawet mialam sporo energii na zakupy. teraz siedze i odpoczywam.
Talantea, poszalałaś
Stary 2016-02-28, 08:35   #2555
unheeded
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
o to fajnie,że piszesz.. a dałby radę taki pas przy mnijeszym brzuchu, nie na końcówce, tylko teraz,spełniać swoją rolę do zakrywania rozpietgo rozporka? czy to raczej wyzej się nosi..
Spokojnie dadzą radę już teraz. Moje pasy są proste, bez wybrzuszeń, zakłada się je tak, jak pasuje. Dlatego właśnie pisałam o mega rozciagliwym materiale, który elegancko dopasowuje się tam, gdzie trzeba. Mnie w tym okresie nie były potrzebne, bo spodnie z gumką w pasie i długie ciagliwe bluzki świetnie spełniały swoje zadanie.

Teraz w ogóle mam wrażenie, że mniej tyję. Spokojnie wchodzę w spodnie, brzuch tylko trochę wystaje, płaszcz dopinam bez problemu. W pn czeka mnie glukoza, krew i mocz. Już mi słabo na myśl o śniadaniu po 9, kiedy zazwyczaj jem ok. 7 :-( ale liczę, że chociaż książkę uda mi się dokończyć w poczekalni
unheeded jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 08:36   #2556
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Też mam USG nad każdej wizycie co 5 tyg. A oprócz tego miałam prenatalne w 13 tyg i będę miała połówkowe
Wow 5 tygodni to dla mnie masa czasu, ja teraz mam 16 dniowa przerwę i juz jestem bardzo niecierpliwa :-P
cudzie trwaj
Stary 2016-02-28, 08:40   #2557
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Wracajcie szybciutko do zdrowia :-* . Na opryszczke nie wiem co można stosować :-(
siedze z przyłożoną kostką lodu, tak mi poradziła koleżanka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-28, 08:47   #2558
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
hej.

w ciąży można bezpiecznie stosować maść Erazaban, ginekolog mi polecił, bo też na początku ciąży miałam oprychę.

Cytat:
siedze z przyłożoną kostką lodu, tak mi poradziła koleżanka
możesz jeszcze pastą do zębów posmarować
Stary 2016-02-28, 08:56   #2559
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Taki pas.
http://imged.pl/anita-ciazowy-pas-po...l-2071187.html

Taki pas zeby nie obciazac kregoslupa i brzuszek lepiej było nosić. Bo jak znam życie pozniej bedzie mnie kregoslup bolał niestety.
Jak mi go załozyła w sklepie od razu sie wyprostowałam, super uczucie.
W kolorze naturalnym, nie było niestety czarnego Moze go zaczne nosic wczesniej.

Legginsy tez mi chciala wcisnać, ale tak popatrzyłam, ze te co mam jeszcze mi troche posluza.
Mnie po całym dniu siedzenia w pracy boli niestety kręgosłup
Stary 2016-02-28, 08:56   #2560
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość
Witam z rana, czy wy tez tak złe śpicie w ciąży? Każdej nocy budzę sie bez powodu, albo ok. 2 albo ok. 4 w nocy i przekręcam się boku na bok. Nawet nie muszę isc do Wc , po prostu sie budzę nawet w tygodniu, nawet gdy jestem zmęczona chodzeniem do pracy sie budzę. Dziwne dziwne

Piernik toruński: na razie spodnie pasują, a potem chyba je sobie opuszczę . Ale oczywiście wszystko moze sie zmienić po 2-3 miesiącach i brzuch mi eksploduje .... Ja narazie widziałam spodnie w C&A i średnio mi sie widziały :/

Ja mam prawie identycznie. Budzę się w nocy kilka razy, przewracam, idę do toalety potem jeszcze piję wodę i staram się zasnąć kolejne pół godziny. Partner wstaje bardzo wcześnie do pracy bo o 4 także trochę tych pobudek jest. Czasem budzę się już rano o 9 i jestem PADNIĘTA
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 08:57   #2561
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
w ciąży można bezpiecznie stosować maść Erazaban, ginekolog mi polecił, bo też na początku ciąży miałam oprychę.

możesz jeszcze pastą do zębów posmarować
Dzięki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-28, 08:58   #2562
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Ja mam prawie identycznie. Budzę się w nocy kilka razy, przewracam, idę do toalety potem jeszcze piję wodę i staram się zasnąć kolejne pół godziny. Partner wstaje bardzo wcześnie do pracy bo o 4 także trochę tych pobudek jest. Czasem budzę się już rano o 9 i jestem PADNIĘTA
Ja budzę się w nocy 2-4 razy do łazienki i zasypiam po minucie, nawet do łazienki idę z zamkniętymi niemal oczami :-D a mam dwa kroki z sypialni światła tez nie świece, by się nie rozbudzić, mamy okno, zawsze księżyc coś przyświeci :-P
cudzie trwaj
Stary 2016-02-28, 09:00   #2563
tija93
Zakorzenienie

Hej

Ogarnę do końca chałupę i jedziemy po moją mamę. Dostałam od koleżanki namiary na dwa lumpeksy i coś czuję, że poszalejemy z mamą

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
A jak to Dziewczyny u Was? Macie usg co wizytę czy rzadziej?
Ja mam co wizytę usg Z kolei teraz byłam na nieplanowanym usg to doktor mnie przy okazji zbadał wewnętrznie. Ogólnie ptg zaleca raptem 3 usg w ciąży i część ginekologów na pewno się do tego stosuje

Cytat:
hej.

Och, zdrówka dla Was

Obecność zaliczona!

Pierniczku może Ci się ciuchy na bebefield spodobają Mam stamtąd spodnie i są całkiem fajnie, nie widać po nich że są ciążowe

kasia_ruda ale super macie miejscówkę! Fajnie móc gdzieś pójść z dzieckiem i to nie jest plac zabaw

Talantea wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Rośnij nam zdrowa! A życzę Ci przede wszystkim szybkiego powrotu do domu!

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Ja budzę się w nocy 2-4 razy do łazienki i zasypiam po minucie, nawet do łazienki idę z zamkniętymi niemal oczami :-D a mam dwa kroki z sypialni światła tez nie świece, by się nie rozbudzić, mamy okno, zawsze księżyc coś przyświeci :-P
No właśnie ja tym chodzeniem do wc w nocy dorabiam się regularnie siniaków na łydkach, bo mam wąskie przejście koło łóżka
Stary 2016-02-28, 09:01   #2564
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Urodziny mam jutro
Pisałam, ale pewnie ci umknęło

Talantea, STO LAT, STO LAT
Życzę Ci zdrówka, szybkiego powrotu do domu, samych pięknych chwil, jak najmniej stresu i oczywiście szybkiego porodu
Stary 2016-02-28, 09:01   #2565
slo_nk_o
Raczkowanie

Witam się niedzielnie.

Dzisiaj Tż zaplanował jakiś wyjazd i spacerek, więc niedziela minie miło
Co do snu w nocy również często nie mogę zasnąć. Ale na siusiu dzisiaj wstawałam tylko dwa razy

Cytat:
hej.

Dużo zdrówka dla Ciebie i dla córci*
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 09:09   #2566
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Nie miałam. Ja cały trzeci trymestr biegalam w sukienkach maxi, długich spodnicach i normalnych tshirtach. Nie miałam wielkiego brzucha i moje bluzki dawały radę (oczywiście te dłuższe).
Ja poprzednim razem rodziłam w marcu, brzuch miałam sporawy
Teraz mam zamiar kupić kilka t-shitrów rozmiar większy i mam nadzieję że damy radę + jakieś ze 2 kiecki

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Georgia 1976, w Enel-Med i Lux Med jest to samo, usg pierwsze, potem 12 tydzień, 20 tydzień .
Stary 2016-02-28, 09:11   #2567
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja poprzednim razem rodziłam w marcu, brzuch miałam sporawy
Teraz mam zamiar kupić kilka t-shitrów rozmiar większy i mam nadzieję że damy radę + jakieś ze 2 kiecki

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Georgia 1976, w Enel-Med i Lux Med jest to samo, usg pierwsze, potem 12 tydzień, 20 tydzień .
Zawsze chciałam rodzic marzec/kwiecień wiosna później spacerki a na upały dziecko będzie większe i może lepiej zniesie
cudzie trwaj
Stary 2016-02-28, 09:14   #2568
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Witam z rana, czy wy tez tak złe śpicie w ciąży? Każdej nocy budzę sie bez powodu, albo ok. 2 albo ok. 4 w nocy i przekręcam się boku na bok. Nawet nie muszę isc do Wc , po prostu sie budzę nawet w tygodniu, nawet gdy jestem zmęczona chodzeniem do pracy sie budzę. Dziwne dziwne
Piernik toruński: na razie spodnie pasują, a potem chyba je sobie opuszczę . Ale oczywiście wszystko moze sie zmienić po 2-3 miesiącach i brzuch mi eksploduje .... Ja narazie widziałam spodnie w C&A i średnio mi sie widziały :/
ja też zazwyczaj śpię kiepsko, budzę się, nie mogę usnąć, ale wcześniej tj w pierwszym trymestrze było jeszcze gorzej..

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
cześć! zaraz będę jadła borówki z jogurtem i miodem
Pierniczku mi musisz wybaczyć bo będę cały dzień lulać się z tż w łóżku przed telewizorem a popołudniu jedziemy do moich rodziców. ale od jutra znowu będę aktywna

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

samobiczowanie uznaję jako wyznanie skruchy.. ale w tygodniu nadrobisz aktywnością
Cytat:
Dzień dobry niedzielnie
My jutro mamy wizytę, czekam z niecierpliwością ;-)

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

To super zakupki Ci się udały i to za taką cenę
Mi b.ciężko coś w lumku znaleźć, ale też chodzę bardzo, bardzo rzadko
Ja kupiłam sobie spodnie w h&m rurki z cienkiego jeansu i jestem b.zadowolona
trzymam kciuki za wizytę..

Cytat:
hej.

zdrówka dla Was..

Cytat:
Napisane przez unheeded Pokaż wiadomość
Spokojnie dadzą radę już teraz. Moje pasy są proste, bez wybrzuszeń, zakłada się je tak, jak pasuje. Dlatego właśnie pisałam o mega rozciagliwym materiale, który elegancko dopasowuje się tam, gdzie trzeba. Mnie w tym okresie nie były potrzebne, bo spodnie z gumką w pasie i długie ciagliwe bluzki świetnie spełniały swoje zadanie.

Teraz w ogóle mam wrażenie, że mniej tyję. Spokojnie wchodzę w spodnie, brzuch tylko trochę wystaje, płaszcz dopinam bez problemu. W pn czeka mnie glukoza, krew i mocz. Już mi słabo na myśl o śniadaniu po 9, kiedy zazwyczaj jem ok. 7 :-( ale liczę, że chociaż książkę uda mi się dokończyć w poczekalni
to dzięki za info.. poszukam czegoś..

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Pierniczku może Ci się ciuchy na bebefield spodobają Mam stamtąd spodnie i są całkiem fajnie, nie widać po nich że są ciążowe
dzięki na namiar..nie znałam tej strony, zaraz idę popatrzyć

Talantea- dużo powodów do uśmiechu, zadowolenia, przyjemności, zdrówka, spokoju, spełnienia marzeń- żyj sto lat
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 09:16   #2569
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Talentela wszystkiego najlepszego dużo radości, spokojnych kolejnych miesięcy i cudownego "lekkiego" porodu :-*
cudzie trwaj

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-28, 09:29   #2570
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Georgia 1976, w Enel-Med i Lux Med jest to samo, usg pierwsze, potem 12 tydzień, 20 tydzień .
To chyba zależy od lokalizacji,bo ja co prawda chodzę do placówki współpracującej z enel-medem, ale znajoma chodziła do placówki enelmed i ma usg na każdej wizycie. Czyli tak jak ja w placówce współpracującej
Stary 2016-02-28, 09:39   #2571
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze chciałam rodzic marzec/kwiecień wiosna później spacerki a na upały dziecko będzie większe i może lepiej zniesie

To fakt, wiosne i lato miałyśmy całe na spacery

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
To chyba zależy od lokalizacji,bo ja co prawda chodzę do placówki współpracującej z enel-medem, ale znajoma chodziła do placówki enelmed i ma usg na każdej wizycie. Czyli tak jak ja w placówce współpracującej
W jednostce współpracującej robią na każdej wizycie
Czyli jednak można częściej niż 3 razy na ciąże
Stary 2016-02-28, 09:41   #2572
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam termin na 28.07 nie wyobrażam sobie jak zniose te upały, jeżeli powtarzą się te z zeszłego roku...do tego sierpień w tak duszne dni z Maleństwem będą bardzo ciężkie... Zwłaszcza, że to moje pierwsze dziecko i doświadczenie zerowe :-(
No nic, czas pokaże :-P

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

W jednostce współpracującej robią na każdej wizycie
Czyli jednak można częściej niż 3 razy na ciąże
Mi gin powiedział, że usg jest nieinwazycje i można częściej robić
cudzie trwaj
Stary 2016-02-28, 10:01   #2573
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Też chodzę do medicover tyle że w Szczecinie. Powiedz mi, jak często robią ci tam USG? U mnie już 3cia wizyta z rzędu (chodzę co 4tygodnie) i na żadnej nie miałam usg dobrze, że posłali mnie na badania prenatalne w 12tyg bo w ogóle bym dzidzi nie widziała...
Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
Ja tez chodzę do Medicoveru tylko, ze w Wwie i miałam jak na razie tylko dwa razu usg:
- pierwsze potwierdzające, ze jestem w ciąży
- drugie prenatalne

nastepne dopiero połówkowe - 2 mce czekania, na szczęście trochę już zleciało

I tez nie podoba mi sie, ze nie mam usg co miesiąc - chciałabym wiedzieć co tam u mojej królewny tym bardziej, ze mam macice dwu różną

A jak to Dziewczyny u Was? Macie usg co wizytę czy rzadziej?
Ja mam USG na każdej wizycie do tej pory, ale to też podejrzewam że z powodu krwiaka - muszą go obserwować jak tam się wchłania. Myślę, że to głównie od lekarza zależy - są tacy co mówią "zaleca się tyle i tyle i nie ma potrzeby więcej" :P zawsze można spróbować do innego iść

Cytat:
Ja też się budzę w nocy! Tak z reguły ok 3-4 nad ranem. Śmieję się, że to na karmienie napiję się wody pół szklanki i idę dalej spać

Cytat:
hej.

Na opryszczkę mi najlepiej działa maść Herpex i jest bezpieczna w ciąży. Z takich domowych to możesz sobie zaparzyć melisy i robić okłady albo z herbaty albo z gazy jakiejś

Ja mam cały weekend gości, poprasowali mi, kuchnię posprzątali - ach, dobrze jest być w ciąży

pozdrowienia niedzielne dziewczyny

p.s. Talantea - wszystkiego co najpiękniejsze!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-28, 10:20   #2574
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny piszecie że przybieracie na wadze albo stoicie a ja od początku ciąży zrzucam O.o 2,5kg na minusie już mam a wymiotowałam dosłownie 2 razy w 12tygodniu jakoś, ale moja waga startowa jest z tych wysoooookich, maluszek rośnie zdrowo, brzuszek się zaokrągla więc się nie martwię na zapas . Ostatnie USG miałam 1lutego - prenatalne i chyba kolejne dopiero 21 marca - połówkowe ( oba te badania są zlecane do zewnętrznej placówki z którą mają podpisaną umowę) mój prowadzący chyba nie widzi potrzeb sprawdzenia co u maluszka a szkoda, bo myślałam że skoro opieka prywatna z pracy to podejrzymy co z dzieciątkiem się dzieje częściej
Jeżeli maluch rośnie prawidłowo to nie masz sie co martwic waga Ja na początku przytyłam 1kg bo kiałam mega zaparcia a ok nowego roku sie unormowało i zaczęłam tracić na wadze w sumie 7 kg z wliczając ten jeden dodatkowy z przed świąt. Waga leciwła mi w dół tak do ok połowy lutego i teraz juz delikatnie idzie do góry ok 1,2kg na plusie .
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 10:29   #2575
grazia0
Przyczajenie

Witam
Ja wstawiłam obiadek i można odpocząć. Jutro już do pracy... choć tak bardzo się rozleniwiłam od środy na L4. Katar jeszcze mnie trzyma ale gorączka i gardło ustało.
A Wy w którym tyg powiedziałyście pracodawcy o ciąży? Pracuje w korpo i ciągle mam dylemat.

Cytat:
Ja poprzednim razem rodziłam w marcu,

ja chodzę do inter-medu na Lux Med. USG mam na każdej wizycie a wizyty mam co 4 tyg a raz nawet zdarzyło się że po 2 miałam i zawsze badanie także to chyba zależy od lekarza. We wtorek kolejna wizyta już nie mogę się doczekać<jupi> może dowiemy się wstępnie jaka będzie płeć....

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Talantea- wszystkiego najlepszego
grazia0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 10:52   #2576
Aniol1985
Zadomowienie

Wszystkiego dobrego dla urodzinowej Sierpnióweczki ;D Zdrowia dla dwóch i spełnienia wszelkich marzeń
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 10:55   #2577
Talantea
Zakorzenienie

Dziękuje za zyczenia
Jestescie kochane.

Wstałam ogarnęłam się, dostałam życzenia, kwiatki, prezenty. Oczywiscie najlepszy prezent to TZ i maluszek

Zaraz przyjezdzaja goscie więc czekamy. Równe 25 lat wow
Kiedys myslalam, ze w tym wieku bede miala juz męza, dom i dzieci. Po trochu sie spełniło

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 11:38   #2578
slo_nk_o
Raczkowanie

Talantea wszystkiego dobrego z okazji urodzin dużo zdrówka, uśmiechu,wszystkiego co najlepsze *
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 11:39   #2579
agnszp
Rozeznanie

Rownież zycze Ci wszytskiego co najlepsze Talantea
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 11:58   #2580
kasia_ruda
Zakorzenienie

Talantea sto lat

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości