|
|
#4891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Cytat:
|
|
#4893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56468318] Tak zachwalacie że nie mogę się juz doczekac tej Planety Singli [/QUOTE]Bo to na prawdę rewelacyjny film
|
|
#4894 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam córeczkę, która w czerwcu skończy 20 miesięcy. Co do organizacji, to wszystkiego dopiero będę się uczyć ![]() Cytat:
wszelkie używki i bąbelki zabronione. Poza jaśminem
|
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak mówiłam upiekłam bułeczki maślane ... tylko są trochę mało kształtne
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień mi tak szybko zleciał że nawet nie wiem kiedy... plecy mnie cholernie bolą..
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trudno sie robi? Nic dziwnego, że Cię plecy bolą. Mnie po kuchennych rewolucjach też bardzo plecy bolą i ogólnie nogi i biodra więc już unikam szaleństw w kuchni Kupiłam dzisiaj ciasto francuskie. Co polecacie do niego? Jak je wykorzystac na coś pysznego? |
|
|
|
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
ja lubię jej przepisy bo podaje również wersję dla posiadaczy maszyny do chleba. Dla mnie wyrabianie ciasta to największa męka, tzn. nie samo ugniatanie ale zawsze się zastanawiam czy dobra konstystencja, czy dodać wody, czy mąki itd. A kiedyś spróbowałam i wrzuciłam do maszyny do chleba i teraz nawet ciasto na pierogi szykuje mi maszyna i wyciągam gotowca.
|
|
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
W temacie szczepionek
http://www.tvn24.pl/stracili-dziecko...,622279,s.html ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
Ja nie znoszę tutejszego gąbczastego chleba tostowego i to był jeden z pierwszych zakupów jak zamieszkałam w Irl. Chciałam piec normalnie w piekarniku ale mielismy stary i chleb wychodził niedopieczony. Kupilam maszynę i jestem bardzo zadowolona. Zwróciła się po stokroć bo co chwila chleb w niej piekę
|
|
|
|
|
#4902 | |
|
Zadomowienie
|
Oby (aczkolwiek śmiem wątpić). "Ostatnia piosenka"
Cytat:
![]() Ja wciąż się boję zaczynać Jeźdźca,bo nie będę miała czasu w tym tygodniu na czytanie. Chyba sobie na piątek zostawię, bo też idę na glukozę
|
|
|
#4903 | |||
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie patrzyłam i wszędzie jakiś inne jednostki
dziwne bo robiłam w luxmedzie a oni z kolei robią w diagnostyce, więc powinnam mieć te same jednostki jak elaine ![]() Cytat:
też za mną chodziła pod dłuższego czasu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam nowe mamy. Myślałam że już nikt się nie ujawni, a tu taka niespodzianka ![]() Dziś rano narzekam do tz, że Wojtek to mały leniuszek i kopać matki nie chce. I muszę się pochwalić, że moje dziecko to geniusz. Nie dość, że usłyszał to jeszcze zrozumiał i od śniadania daje o sobie w miarę regularnie znać. Nawet TŻ go dziś pierwszy raz poczuł
|
|
#4904 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4905 |
|
Konto usunięte
|
Hej! Czy wam też śnią się takie ☠☠☠☠☠☠☠y? Znowu miałam głupie sny. Budzę się w nocy wykończona..
Mmm...bułeczki maślane, zjadłabym ![]() Też mi się marzy wypiekacz chleba ale mam mało miejsca w kuchni :-( już i tak część kuchennych sprzętów jak mikser, blender mam pochowane w szafkach w salonie na wierzchu teraz mam sokowirówkę bo uwielbiam soki z marchwi i jabłek ;-)Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4906 |
|
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56477588]Hej! Czy wam też śnią się takie ☠☠☠☠☠☠☠y? Znowu miałam głupie sny. Budzę się w nocy wykończona..
Mmm...bułeczki maślane, zjadłabym ![]() Też mi się marzy wypiekacz chleba ale mam mało miejsca w kuchni :-( już i tak część kuchennych sprzętów jak mikser, blender mam pochowane w szafkach w salonie na wierzchu teraz mam sokowirówkę bo uwielbiam soki z marchwi i jabłek ;-)Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Dzanet,mi się dziś śniło,że w badaniach mi wyszło,że nie jestem w ciąży chociaż czułam kopanie dziecka w brzuchu aż się obudziłam ze stresu,bo nie wyobrażam sobie teraz nie być w ciąży;-)
|
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ale macie sny:P Mi się śniło że teściowa do nie przyszła a ja byłam zła bo nie miałam ochoty na odwiedziny:P |
|
|
|
#4908 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Mi się dziś wyjątkowo nic głupiego nie śniło, a przynajmniej nie pamiętam. Mogliśmy trochę poleniuchować dłużej w łóżku, bo wprosiliśmy się do teściowej na obiad ![]() Teraz Tż z Sarą przygotowują śniadanie, a ja sobie leżę
|
|
#4909 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, a mnie sie śniło że poszłam do święcenia z koszykiem, ze śp babcią i poszłam za nią usiąść w ławce, ale się nie zmieściłam ze względu na brzucholek. To jest znak, że dzisiaj pasowałoby iść do kościółka się pomodlić.
|
|
|
|
#4910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pamiętam co mi się dziś śniło, ale za to przez sny syna pół nocy nie spaliśmy. Obudził się z płaczem, że robaki go gryzą I co się uspokoił, próbował zasnąć to jak tylko zamknął oczy od początku zabawa. Witam nową Mamę |
|
|
|
|
#4911 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
A mi się śniło, że adoptowaliśmy synka w wieku Zuzi To było tak realne, że jak się obudziłam to naszła mnie myśl - ok Zuzia śpi w łóżeczku, ale gdzie podział się jej brat
|
#4912 |
|
Konto usunięte
|
Radena też niezły sen
![]() Motylek uśmiałam się :-D Mnie się snilo że w czerwcu mam bronić magistra, praca nie napisana, promotor mi powiedział że w czerwcu nie Dam rady bo mogę rodzić i dlatego mam termin na marzec już i mam mu jak najszybciej przynieść pracę skąd mi się ta obrona wzięła-nie wiem. Już dawno t mam za sobą ![]() Jedziemy kupic prezent chrzesniakom. Mamy duplo, wczoraj kupiłam im elementarze 3latka i chcę jeszcze jakiś ciuch ;-) oczywiście mojej Zosce też kupiłam książkę Tym razem trafiło na wiosnę na ulicy czeresniowej :-D ciekawe czy się spodoba, pewnie tak, bo lubi książeczki. Co mnie cieszy i mam nadzieję że tak już zostanie. Ja uwielbiam czytać ale mąż ma drukowstręt Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
Co do maszyny do chleba, to ja miałam, ale jakoś mi nie podpasowała. Jak rozstałam się z facetem, od którego ją dostałam, to od razu ją sprzedałam Nie wyrabiała ciasta jak należy i czasem się chleb w środku nie dopiekał...
|
|
|
|
#4914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Cytat:
Najszybciej tartę, z jakim farszem tylko lubisz, na słodko na wytrawnie. Ja uwielbiam ze szpinakiem A najlepiej wejdź sobie na stronę mojewypieki, tam jest mnóstwo inspiracji (te paluszki serowe też tam są)
|
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka ja z ciasta franc polecam tzw mumie - pieczarki, pierś z kurczaka, papryka konserwowa ser i chyba to wszystko, nie pamiętam dokladnie.
Ale macie sny! Mozna by książkę pisac 😁 ale ja mam nie gorsze, choc tej nocy nic mi sie chyba nie snilo, bo praktycznie nie spalam. Mala wczoraj pól dnia marudzila, myślałam, ze moze ząbki idą, o 22 dostala gorączki 39,5, pierwszy raz tak wysoko goraczkowala, i tak cala noc... 39,5, 39,8, nad ranem 40 stopni pojechaliśmy na ip, gardło zawaalone, wirusowka, antybiotyk, tylko uszu nie sprawdził kurczę a 1,5 msca temu miala antybiotyk na ucho. Tak jak wczesniej nie chorowala to teraz masakra ![]() Najlepsze, ze wzięliśmy ja z prawie 40st gorączki do nas do lozka, a ona się cieszyla, klaskala, tanczyla i chciała iść sie bawić Padam z nóg, a tz w pracy Zalecili nam jutro iść do naszej pediatry, ale zobaczę jak sie rozwinie, narazie z goraczka walczymy. |
|
|
|
#4916 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, dziewczyny
ja w ciąży mam tak durne sny, że lepiej nie pisać. A dzisiaj to miałam taki: Izka ma już 11 lat(!) i jest krnąbna i nieposłuszna. Zastanawia się nad swoi pierwszym razem, pokazała mi nawet swoją kreację ( biała koronka coś ala bodystocking). Kazałam natychmiast jej to oddać, zagroziłam, że facet pójdzie do pierdla, jak tylko ją dotknie. Były z nami jakieś dwie kobiety, jedna z nich przymierzyła te bodstocking, a maż: ale ładne. Dżisaz.... Następnie zaczęłam jej wszystko tłumaczyć, że jest jeszcze za mala na sex itd. W końcu się rozpłakała, i pożaliła, że ma wąsik i że wszyscy się z niej śmieją... Powiedziałam, że pójdziemy na laser albo na pastę cukrową i nie będzie problemu. Potem się przytuliła i sen się skończył. Boże, jaka masakra, trochę się obawiam, co to będzie, jak Izka będzie nastolatką. Z synkiem nie mam takich obaw.... eh. ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- ewka, zdrówka dla malutkiej, po antybiotyku powinno jej szybko przejść. miszkaa, ja do ciasta francuskiego daję różne rzeczy. Najczęściej robię na słodko z masą karpatkową ( z budyniu i ukręconego masła), albo z jabłkami. Kroję ciasto na kwadratu, piekę, a potem przekrawam wzdłuż i daję masę.
|
#4917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ewka, zdrówka dla córci, oby szybko przeszło i się nie męczyła biedna
![]() Cytat:
Ale co do obaw to Cię rozumiem. Też takie mam. Wczoraj rozmawiałam z koleżanką i ona mi powiedziała, że moje córeczki będą w przyszłości serca łamać, a ja się prawie rozpłakałam jak pomyślałam, że w przyszłości ktoś może im serce złamać!
|
|
|
#4919 | ||||
|
Ania
|
Dzień dobry
![]() Jaka tu cisza w weekend ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a dla Ciebie dużo sił![]() Cytat:
Myślałam, że ja mam głupie sny, a tu proszę!! Przebił wszystko! teraz się można pośmiać, ale dla Ciebie to musiało być strasznie realne.. Miłej niedzieli życzę Mamusie!
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
|
|
|
#4920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mąż małą już nie raz poczuł i zobaczył jak kopie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

[/QUOTE]

Madzius nie przejmuj się ułożeniem dzidziusia, ma jeszcze dużo czasu, żeby się przekręcić. Ania śliczna Twoja Majeczka
na wierzchu teraz mam sokowirówkę bo uwielbiam soki z marchwi i jabłek ;-)
aż się obudziłam ze stresu,bo nie wyobrażam sobie teraz nie być w ciąży;-)
To było tak realne, że jak się obudziłam to naszła mnie myśl - ok Zuzia śpi w łóżeczku, ale gdzie podział się jej brat 
pojechaliśmy na ip, gardło zawaalone, wirusowka, antybiotyk, tylko uszu nie sprawdził kurczę a 1,5 msca temu miala antybiotyk na ucho. Tak jak wczesniej nie chorowala to teraz masakra