|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Beth
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Hmm cos innego napisałam niż "ale dobrze to słyszę" ale nie mogę dojść co to bylo :O słownik zmienił tylko nie wiem z czego ![]()
![]() |
#3872 |
Zadomowienie
|
Przeczytałam opis porodu, ten z niby nieudanym zzo. Od razu piszę,że to co tam się wyrabiałao to jakaś masakra i na pewno spadające tętnoo to NIE wina zzo. Prz wkłuciu trzeba siedzieć nieruchomo a z tego co pisze, to raczej nie umiała ogarnąć bólu ( wiem trudne, ale do zrobienia) U niej proód nie postępował, dziecko było zmęczone i dlatego tak się skonczyło. Poza tym i bez znieczulenia mogło tak być, lub gorzej a i do cc na żywca nie idziesz
![]() Lucy Fakt, mam pełne gacie jak myślę o porodzie,ale najbardzieo tym bólu, bo wiem już co to takiego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
Zakorzenienie
|
Martinix dzieki
![]() ![]()
![]() |
#3874 |
Zadomowienie
|
Agnessa super że u was wszystko dobrze i ze niedługo puszcza Was do domu
![]() Beth Ale stracha napedzilas mi po przeczytaniu kilku zdań. Ale dobrze że okazało się wszystko dobrze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewcyny co czytaja opisy porodow, wezcie pod uwage ze kazdy ma inny prog bolu tez. I ta co sie zwija z bolu i opisuje swoj porod strasznie tragicznie moze miec ten prog o wiele wiele nizszy niz wasz ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3876 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u mnie ciągle pod górę, ostatnio się złożyło że musimy z synkiem zaliczyć kilku lekarzy i do alergologa terminy na październik, dermatologom umowy nie przedłużyli i została tylko taka durna baba, do której w życiu nie pójdę. Musimy jechać do Krakowa, bo synek ma jakieś plamy na pupie i żadne kremy i maści nie pomagają, ale sama z nim nie pojadę, bo nie znam drogi do tej poradni i muszę czekać na TŻta, który przyjedzie dopiero na święta ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co myślicie o tym oleju z biedronki? Nadaje się do kąpieli/smarowania? Słyszałam że do smażenia jest beznadziejny, bo rafinowany (czy jakiś tam ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3877 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że u was ok ![]() Cytat:
Ja też chcę SN. Mam nadzieję, że uda się bez komplikacji. Choć w trakcie każda z nas będzie błagała o CC ![]() Cytat:
Super, że dzieciaczki rosną tak równo, oby tak dalej ![]() Kalpana Z tego co wiem to GBS robi laboratorium, a ginekolog tylko pobiera próbkę. Może jak ma możliwość to daje do labu, ale ja w to wątpię, bo to nie jego interes. Przykro, że masz taką dużą rodzinę, a nie masz pomocy od nikogo ![]() Moje plany na dziś to prasowanie, a TŻ wypierze mi torbę i kosmetyczki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3878 |
Zakorzenienie
|
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...1cae92c,1,3,60
Pamiętacie naszą rozmowę o HP?? och oszalałam !!!! czekam aż moja kuzyneczka wróci z wyjazdu i lecę na miotle (w sumie to bezpiecznej na dwóch haha) do dziurawego kotła na kawę ![]()
![]() |
#3879 |
Zakorzenienie
|
Beth
Super że dzieciaki rosną ![]() Jak mi jutro nic nie powie to wybiorę się do dermatologa na pewno. No nie do wytrzymania jest teb cyc :/ w ogóle są mega przebarwienia poza tymi rozstępami na nich :/
#3880 |
Zadomowienie
|
Kalpana
Można,ale najpierw woda potem zzo. Odwrotnie bez sensu.Po co iśc do wody jak już nie boli ![]() ![]() Swoją drogą dziwi się tej dziewczynie,że skoro ją tak bolało i nie miała rozwarcia to po co latała całej sali, mając możliwość zzo? Po prostu panika wzięła górę. I tak się zdarza ![]() Poli ![]() Piszę jak jest. Gin w PL sama potwierdza,że porody z zzo sa spokojniejsze i niosą niej komplikacji, mimio, że trochę mogą wydłużyć poród. |
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najsmutniejsze dla mnie jest to, że jak szwagierka była w ciąży to każdy na nią chuchał i dmuchał bo po poronieniu (a ta ciąża przebiegała prawidłowo). A mnie każdy olewa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3882 |
Rozeznanie
|
Ja tam wolę nie czytać za bardzo innych historii porodów, szczególnie tych negatywnych. Po co się mam nakręcać niepotrzebnie. Myślę pozytywnie
![]() Poli też chce do Krakowa!!!!! ![]() ![]()
#3883 |
Wtajemniczenie
|
Kalpana ja mam wlasnie ten z biedry do kapieli, rafinowany ale ja to tam tylko dla nawilzenia wiec dla mnie zadna roznica. Mialam koedys taki eko nierafinowany i mi smierdzial ten kokos mimo ze lubie zapach
![]()
#3884 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A nie masz rodziców pod ręką czy to oni właśnie mają takie podejście? Łatwo powiedzieć to się oszczędzaj, przy małym dziecku o obowiązkach domowych to raczej nie jest możliwe. Kurde zrobiła mi się opryszczka i to tak nagle wyszła. Jestem pewna że jak nad ranem wstawalam na siku to jeszcze jej nie było. Posmarowalam olejkiem z drzewa herbacianego i mam nadzieje ze szybko zniknie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Wtajemniczenie
|
Kalpana rozumiem cie doskonale. Ja tez sobie musze radzic sama bez tz. No prawie sama. Jak sprzatam gotuje czy na zakupy jade to corki mi tata pilnuje zebym jej nie musiala taszczyc ze soba. Ostatnio laskawie tesciowa nas odwiedzila i sie pytala czy tz bierze wolne przed porodem to powiedzialam ze tak na święta czyli tak jak mam termin. Na co ona " ale przyjedzie jakvys tak wcześniej urodzila" wkurzylam się i jej powiedzialam ze " tak dwa dni pozniej jak zorganizuje sobie transport a ja potrzebuje kogos by mnie do szpitala zawiozl a nie przyjechal dwa dni po" zamknela sie. Potem jeszcze haslem walnela ze jakbym do szpitala jechala to moge jej corke przywiesc ( tak ja z pozytywnym gbs bede myslec zeby sie jak najszybciej w szpitalu znalesc a nie jezdzic 75 km w jedna srrone zeby jej dziecko zawozic) a poza tym ostatnio powiedziala ze nie ma czasu odwiedzic wnuczki ( nie pracuje) to jej to wypomnialam ze przeciez zajeta jest:p ona jak laskawie raz na 2 miesiace przyjedzie to kaeke wypije obiad zje i popatrzy na wnuczke jak sie bawi. Sama dupy z kanapy nie sciagnie zeby sie pobawic. A juz o jakiejkolwiek pomocy mi moge zapomniec. Tesciu kiedys powiedzial ze jak on będzie na emeryturze to beda czesciej przyjezdzac i ze bedzie inaczej na co ona sie oburzyla ze nic nie będzie inaczej. No ale maja kochanego drugiego synka i synowa z pieskiem i im dogadza mysli ze jak tamtym beda slacac kredyt na mieszkanie to synowa sie na dziecko zgodzi i moze w koncu wymarzony wnuk bedzie skoro u nas niestety dwie dziewczynki.
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3886 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wgl nie rozumiem podejścia takich ludzi. Jednych wychwalac i dla nich wszystko a drugich mieć w dupie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry w ten pikny dzionek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PORODY Ja wychodzę z założenia że weszło to i musi wyjść.Pewnie że każdy ma jakiegoś stresa bo to normalne ale nie taki diabeł straszny jak go malują. Co do znieczulenia w kręgosłup to mnie kompletnie NIC nie bolało. Tak mi mówili i czytałam że boli że piecze że nawet nie do wytrzymania a ja czułam tylko rozchodzące sie ciepło więc do strasznych rzeczy bym tego nie zaliczała ![]() Tak było przy obu CC i mam nadzieję że teraz też tak będzie ![]() OBIAD Rosół sie pyrka,roladki sie duszą,do tego białe kluchy i buraczki. WINO Muszę sie pochwalić że pierwszy raz zrobiliśmy z M wino z ryżu i robi furore.Piła któraś?
#3888 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny wspolczuje braku tż. Tak to jest ze z rodzina to najlepiej na zdjeciu
![]() ![]() Mamę mam pod ręka ale po operacji, sama jej do tej pory pomagałam, ale jak sie położyłam tojuz koniec, nie chce jej obciążać a ona ma pretensje ze nic od niej nie chce ![]() ![]() ![]() Wygadalam sie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
Wtajemniczenie
|
Kopycio wieeeelkie kciuki za mame
![]() ![]() ![]() Smarrita masakra tesciowa ![]()
#3890 |
Zakorzenienie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Ehh ludzie to czasem albo sa tak durni albo udają, nie wiem
![]() Współczuje wam, u mnie tez jakoś niespecjalnie w tych kwestiach Moja teściowa złota jest na ogół ale ostatnio to tak pale przegina, ze nie mam ochoty jej widzieć ![]() ![]() Dobrze, ze chociaż na czas porodu i potem moge u nich dzieci i psa zostawić, zeby maz mogl do pracy jezdzic... Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2016-02-28 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Zadomowienie
|
Kalpana olej podłogi i firanki i myśl o dziecku, skoro sami sie nie domyślają żeby pomoc to sie nie pros, ja bym tak zrobila, tyle ze ja mogę liczyć na nich, wczoraj mama z siora ogarnely mi chatę i autko a na to jeszcze tesciowa przyszla i sie pyta czy podłogi mi umyć, normalnie wszystkie na raz, ale nie narzekam, za dlugo sie staraliśmy bym teraz zaprzepaściła ostatnie tygodnie ciąży.
Beth super ze tak dokladnie Cie przebadali i wszystko z dzieciaczkami jest dobrze i maja juz spora wagę ![]() Dzieki dziewczyny za pozytywne podejscie do porodu sn, będzie co będzie, bol pewnie straszny ale jak zobaczymy nasze skarby to szybko zapomnimy o tym najgorszym - nie chcialabym miec traumy przed kolejna ciaza ![]() Kejka tesciowa troche przesadza, wy jeździcie na każde jej pstrykniecie a ona po porodzie nie przyjedzie nawet na 1 dzien, bo przeciez nie musi od razu zostawać na noc, moglaby np przywieźć cos do jedzenia w ramach pomocy ![]()
#3892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najzabawniejsze jest to, że mieszkamy w zasadzie z moimi rodzicami, więc oczywiste, że nam pomogą (zwłaszcza, że mój ojciec pracuje głównie zdalnie z domu), ale cała rodzina TŻ bardzo chce nam się zwalić na głowy, żeby nam pomóc bo sobie nie poradzimy...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3893 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ból jest ogromny, no nie ma się co czarować. Ale pomyśl o tym, że większość kobiet decyduje się na kolejne dziecko, więc jakby było tak strasznie, to by się od razu zaszyły ![]() Edytowane przez Kalpana Czas edycji: 2016-02-28 o 12:10 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3894 |
Zadomowienie
|
Agnessssa a powiedz mi nie ma zakazu odwiedzin? Bo dziewczyny piszą ze u niektórych są. .
Beth dobrze ze wszystko dobrze! ![]() ![]() Kalpana kurcze szkoda ze tak olewaja sprawę. . ![]() Smarrita na Twoja teściowa to brak mi słów... ![]() ![]() Moja tez się mnie nie zapyta czy coś mi trzeba pomóc czy coś. .. niee a wczoraj wpadli z tesciem na 10 min i oczywiście w buciorach błota mi naniesli bo oni tylko na chwilę ale całe mieszkanie musiała zwiedzić. .. wrrrr.. Kopycio mocne kciuki za mamę! Co do mamy to ja mam złota! ![]()
#3895 | |||
Zakorzenienie
|
SKOŃCZYŁAM PRASOWAĆ (tzn. partię numer 2.)
Szuflada pełna. Muszę kolejną szufladę zwolnić bo się w jednej nie pomieszczą jej rzeczy. Chciałam troszkę ubranek trzymać w szufladzie pod łóżeczkiem ale złożymy je pewnie pod koniec marca dopiero. Cytat:
Zapraszam hihihi ![]() Cytat:
albo mamy/teściowe bagatelizujące i olewające, że na pewno będzie ok, nie chętne do odwiedzin i pomocy. Albo takie które by siedziały nam na głowie i najlepiej za nas zdecydowały o większości rzeczy dotyczących maluchów. Z tym że jak to druga ciąża to kurczę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() POMOC wiecie co, ja już się męża zapytalam czy ja o czymś nie wiem ? Bo moja mama chciała się wprowadzić od nas na nasze malutkie mieszkanko by nam pomóc, teściowie pytają czy mają zrezygnować z wyjazdu bo przecież muszą być gotowi jak się dziecko urodzi by tu przyjechać pomóc. Szwagier pyta czy może gdzieś na weekend w kwietniu jechać czy ma zostać by pomóc. więc ja się pytam: W CZYM POMÓC? bo nikt mi nie umie wyjaśnić! Będą za nas karmić dziecko? przebierać? Nosić? Usypiać? No bez jaj. Na spacery za mnie pójdą? Bo mam cały czas wrażenie po rozmowie z nimi, że oni mówiąć "pomoc" = myślą"wszystkie czynnosci z dzieckiem" Ale nikt jakoś nie zaproponuje: hej wyprasuje Ci ubranka, może wymyć Ci okna? A może odkurzyć i pomyć podłogi? Może przyjdę po porodzie i Ci posprzątam w mieszkaniu bo na pewno nie będziesz o tym myśleć. Tylko jest jeszcze jedno ALE - mam męża. I nie chcę doprowadzić do sytuacji, że przyjedzie jedna lub druga babcia i go z wszystkiego wyręczą. Chcę byśmy byli we dwoje i byśmy we dwoje w pełni się stali rodzicami a nie byli wyręczani przez babcie. No więc ja dalej nie rozumie na czym ich pomoc może polegać. Wczoraj byli teściowie nas odwiedzić. Gadają o tej pomocy, szwagier też był. Specjalnie nie poprasowałam ubranek tylko położyłam na widoku stos ubrań czekających na prasowanie. W trakcie rozmowy powiedziałam, że męczy mnie prasowanie, plecy bolą, dużo tego, że robię to na raty. NIC. Teściowa pooglądała ubranka mówiac: ojej jakie śliczne, jakie malutkie ohcohochochohc Więc bezczelnie powiedziałam do szwagra: chcesz pomóc to wyprasuj mi te ubranka. Wszyscy się zaśmiali, obrócili w żart. No i tyle. po temacie. Ja nawet szwagra zapytałam: ale jak dokładnie chciałbyś pomóc? Nie umiał odpowiedzieć.
![]() ![]() |
![]() |
#3896 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie rozumiem jak można tak ludzi traktować- w sensie jednych lepiej innych nieco "gorzej" i to w rodzinie... Dzięki dziewczyny. Ja sama się wystraszyłam że mnie do szpitala kieruje po zwykłym osłabieniu no ale kobieta też chciała pewnie mieć czyste sumienie. ![]() ![]() ![]() A mój swędzący brzuch okazał się swędzieć bo pękłam... nosz... narazie mały rozstęp ale teraz pewnie się więcej rzuci ! ![]() ![]() Rosół gotowy. Choć chyba nikt go nie zje bo taki słony mi wyszedł ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Zadomowienie
|
Beth ja też robie rosół
![]() ![]()
#3900 | ||
Winter is coming
|
Cytat:
![]() ja nie narzekam, bo mi teściowa okna umyła, co prawda resztę ogarniam sama, ale u mnie jest ciąża bezproblemowa. Gdyby było inaczej to sama nie wiem, chociaż pewnie ktoś by się znalazł do pomocy. Cytat:
![]() ![]() dostałam od teściowej kolejny zestaw kosmetyków dla dziecia, mam emolium, alantan, linomag, kolejne kompresy i coś tam jeszcze ;] u nas dzisiaj na obiad tortille ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.