|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Mam co jakiś czas podobolewanie brzusia jak na @ Lekkie plamienie miałam po przytalaniu a potem cisza i dalej czyściutko. Piersi dalej naparzają. Jutro będzie 3 dzień po odstawieniu duphastonu. Jak nie przyjdzie w nocy małpa to rano zrobię sikańca 😊 będzie to 32 dc a 12-13 dpo
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2433 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
W końcu mam chwilę aby coś napisać
![]() Nowa praca to duże wyzwanie. Ale lubię takie, więc na razie mam dużo zapału i energii Będę zajmować się sprzedażą spotkań, a jeśli uda mi się takowe sprzedać, to wtedy przekazuje klienta do działu handlowego. Wypłatę będę mieć prowizyjną. Stała kwota + im więcej sprzedanych spotkań tym więcej pieniędzy. No właściwie to będę wystawiać faktury bo będę na własnej działalnościBędę musiała ogarnąć 8 salon i ok. 30 handlowców - wyzwanie niezłe... A bo ja nie napisałam jaka to branża w ogóle Samochodowa ![]() Mam super szefową, znałam ją już wcześniej jak się okazało, dlatego mnie pewnie tam ściągnęli ![]() I najważniejsze! Mogę pracować z każdego miejsca na ziemi, tam gdzie jest tylko internet i telefon Jedyny minus jest narazie taki, że przez miesiąc, dwa będę musiała dojeżdżać codziennie do innego miasta, innego województwa nawet. W dwie strony będę mieć 190 km, ale mam autostradę także dam radę ![]() Jak na razie wszystko wydaje się być ok. Zobaczymy jak będzie dalej ![]() Dziękuje za wszystkie trzymane kciuki Cytat:
Na kolejnej wizycie, będziesz już gdzieś między 5 a 6 tygodniem, prawda? To wtedy już pęcherzyk i zarodek na pewno będzie, a może i usłyszysz już serduszko ![]() Cytat:
Cytat:
A co do badań nasienia, to niekoniecznie. Mam znajomych, którzy leczą się w klinice, a nie biorą pod uwagę in vitro ( jak narazie). A leczą właśnie słabe nasienie mężczyzny, bo okazało się, że Ona ma bardzo grube ścianki tylko teraz nie wiem czego... Chodzi o to, że ona ma to wrodzone, taka jej uroda po prostu i nic z tym nie zrobi, a jej mąż ma za słabe plemniki i one nie mogą się przez tą jej grubą ściankę przebić. Więc albo poprawią jego nasienie, albo zostaje im tylko in vitro. A co najlepsze, leczyła się u lekarza 5 lat i lekarz leczył tylko ją. Faszerował ją przez 5 lat wszelakimi hormonami jak tylko istnieją, a nasienie męża skwitował, że ludziom z gorszym udaje się zajść. Dopiero w klinice porządnie ją przebadali. Cytat:
Absolutnie nie jestem za tym, aby czekać rok, ale myślę, że tak do 6 cykli można podchodzić do tego bardziej na luzie. Ale oby u Ciebie sprawdziło się powiedzenie do trzech razy sztuka ![]() Cytat:
Nigdy wcześniej, ani później go nie miałam. Więc u mnie przy następnych staraniach na pewno będzie to pierwszy objaw który da mi do myślenia ![]() Gosiunia86, poziomkka - dopisałam Was do listy Gosia, jak wszystko będzie ok, to przepiszę Cię na listę naszych mamuś ![]() Poziomkka - podaj proszę imię, wiek to dopiszę do listy - jeśli chcesz oczywiście ![]() Sisii19 - co u Ciebie? Martwimy się tu wszystkie czy wszystko jest w porządku. Odezwij się do nas
Edytowane przez VelaLuca Czas edycji: 2016-02-28 o 00:12 |
|||||
|
|
|
#2434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() generalnie nie skomentowal, powiedział, że teraz obraz jajników jest zupełnie inny, ze wtedy było dużo tych pęcherzyków, a teraz jest dominujący i wszystko wygląda ok w dodatku badania też ok i wykresy potwierdzaja owu. powiedzial jedynie, że dlatego jest za tym żeby obserwować jajniki od poczatku cyklu, bo wtedy to był 23 dc chyba. co do nasienia to tlumaczył to tak, ze w klinice robia badanie komputerowe i one czeto wychodza błednie słabe, on polecił wykonać w miejscu gdzie robia manualne i komputerowe. zrobimy najpierw tam gdzie on polecal, a po 3 miesiaach jak nie zajdę to w klinice |
|
|
|
|
#2435 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała Mi, super że się wyjaśniło i gina. To nawet nie wiedziałam z tym nasieniem, że lepiej badac i komputerowo i manualnie. Dobrze że napisałaś, bo nas za ok. 2 miesiące też czekają badania nasienia, to będziemy szukać odpowiedniego laboratorium.
VelaLuca, świetnie ze jesteś zadowolona z nowej pracy i masz do niej zapał. Oby później też Ci się podobało. Monika, chyba coś jest na rzeczy
|
|
#2436 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W tym wylicza mi mój kalendarzyk, że będzie cykl 28 dniowy. Zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- [QUOTE=Megan1312;56467643]Jesteśmy ciekawe jak tam nowa praca ![]() Cytat:
Ja stwierdziłam, ze zostanę przy codziennym stosunku Tym bardziej, ze chcemy, nie zmuszamy się ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- VelaLuca oby tak dalej wszystko dobrze rozwijało się w nowej pracy
|
|||
|
|
|
#2437 |
|
Rozeznanie
|
Monika jak tam??
U mnie temp sie utrzymuje, jest 37 i test bez cienia kreski. Jutro ide na bete, bo zwykle juz 11 lub 12 spadala mi temperatura |
|
|
|
#2438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2439 | |
|
Wtajemniczenie
|
VelaLuca, ja tez się ciesze że w tej nowej pracy Ci się podoba!
z tymi dojazdami trochę lipa,ale skoro będziesz miała potem możliwość pracować z domu, to faktycznie warto się teraz trochę poświęcić! Cytat:
Monika, a to lekarz kazal Ci tak brać duphaston,ze dopiero teraz jakoś skończyłaś opakowanie? Zastanawia mnie to, że w tak różnych dc lekarze zalecają go brać, ciekawe od czego to zależy..U mnie dzis 30dc, praktycznie na tym samym wózku jedziemy ale też już tylko czekamna @, wiem że może o zlej porze zrobiłam wczoraj ten test, ale już nie chce nawet myśleć ze moglo sie udać bo już nie mam na to wszystko sily... chociaż piersi strasznie mnie dziś bolą,ale znając życie to na @ :/A tak w ogóle to się dowiedziałam wczoraj ze moja kuzynka, która poznała 3 miesiące temu faceta, jest już z nim w ciąży i biorą ślub w maju |
|
|
|
|
#2440 |
|
Raczkowanie
|
Pater86
geosmina aska8999 zawiechaczarny Lidka99 monika0185 dziewczyny dziekuje Vela ciesze sie ze nowa praca ci sie podoba ![]() dzis rano powtorzylam test i jest druga kreska jest to 12/13 DPO
|
#2441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super! Gratulacje
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no oby to była kolejna seria fasolek![]()
|
|
|
|
|
#2443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
11 marca idę na kontrolę więc się dopytam szczegółowo 😊 A mnie bardzo bolą piersi oj bardzo. Rano miałam trochę pomarańczowego plamienia, raczej wyglądało to na płodny śluz kolorowy. Dziwne. W każdym razie czuje, że nadgodzi powoli ale nadchodzi. I spodziewam się mocnej @ Gin mnie uprzedził, że po duph. będzie mocna. Ale dopóki nie przyjdzie @ to czekamy na dwie krechy! Nadzieja jest zawsze hehe Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- A my właśnie bedziemy wracać z Krakowa. Poszaleliśmy w hotelu :-D Mąż mi kupił dwie torebki i śliczną zawieszkę z Lilou. Jak ja kocham prezenty! 😆 Jak nie będzie dwóch kresek to kupuje mikroskop do wypatrywania owulacji. Ten owulacyjny kosztuje ok 90 zł i ma zbliżenie 64x. Ale chyba kupię zwykły obserwacyjny (aby miał co najmniej powiększenie od 64). Zawsze mi się podobały takie obserwację więc podwójna przyjemność ![]() Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2444 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, pomóżcie mi to zinterpretować.
Testy owulacyjne 6-9dc wychodziły negatywne, ale ta kreska testowa była widoczna delikatnie, ale było ją widać gołym okiem a dzisiaj 10dc i ta kreska testowa jest ciemniejsza niż w poprzednich dniach i to dosyć sporo bo jest wyraźnie widoczna i zaciemniona, ale jest delikatnie jaśniejsza niż kreska kontrolna. I teraz moje pytanie, jak to rozumieć?? Czy to jest już wynik pozytywny?? |
|
|
|
#2445 |
|
Wtajemniczenie
|
Kreska jest wyrazniejsza, bo owu się zbliża, ja bym uznała, że w ciągu 24 będzie jajeczkowanie
|
#2446 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślisz, że tak szybko?
Załączam foto dla zobrazowania, bo nie wiem, czy dobrze Wam wytłumaczyłam
|
|
|
|
#2447 |
|
Wtajemniczenie
|
W aplikacji mi się zdjęcia nie wyświetlają :/ a który dzień cyklu masz? Wiesz, nie każda kobieta musi mieć owulacje w połowie cyklu
|
#2448 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dopiero 10dc, ale kiedyś przed braniem anty o miałam cykle średnio 28dniowe także nie wiem jaki ten będzie... Chyba nawet przy cyklu 28 dniowy to na owulkę za wczesnie? Dodatkowo boli mnie dzisiaj prawa strona podbrzusza i aż się ciągnie do uda. Powtórzę test wieczorem i zobaczę jaki wyjdzie. |
|
|
|
|
#2450 |
|
Rozeznanie
|
Hej, dziewczyny. Ja juz swojego organizmu nie rozumiem. Najpierw dni po 9 z , potem 3 z @. Wczoraj mnie jajnik bolał, dzis tez... Co jest grane na owulke się,zbiera za wcześnie moim zdaniem. Pomocy!
@->--
|
|
#2451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Męża i tak teraz w domu nie ma, wróci dopiero wieczorem także muszę czekać
|
|
|
|
|
#2453 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja taki sluz mam już po owulacji, wiec może jajeczko juz zostało uwolnione u Ciebie? A plodny sluz miałaś wcześniej?
|
#2454 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tzn miałam taki podobny do płodnego, ale to mi się wydaję, ze to nie był śluz tylko wydzielina z seksu plus sperma i to było 6-7dc. Dzisiaj niby jak wsadzę palca pod szyjkę to trochę jest takiego sluzu rozciągliwego do 3cm max ale to gdzieniegdzie na palcu a reszta to mleczny
|
|
|
|
|
#2456 |
|
Wtajemniczenie
|
O której robiłaś test? Minęło z 8 h? Może zrób kolejny i zobacz czy kreseczka będzie wyrazniejsza?
|
#2457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na tych testach jest napisane, żeby robić między 10-20 więc akurat A test moze być na przykład dwa dni taki z jedną wyraźną kreską, druga odrobinę jaśniejszą a trzeciego dnia na przykład już pozytywny? |
|
|
|
|
#2458 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i było jednorazowe, wtedy też bardzo zaczęły boleć piersi a @ przyszła dwa tygodnie później
|
||||
|
|
|
#2459 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#2460 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie nadal brak okresu, czuje takie ciągnięcie w jajnikach i ciągle mam dużo mlecznego śluzu. Czy ten okres w ogóle się pojawi to ja nie wiem :/ Zauważyłam, że parcie na zajscie w ciaze bardzo się u mnie zmniejszyło.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

Samochodowa 
dostałam l4 i za tydzień znowu wizyta, nie wiem czy tez nie za wcześnie ale zobaczymy. W którym tygodniu widać już na usg?? Licząc od ostatniej miesiączki. I ciągnie w jajnikach bardzo, tak ma być? ?

jest to 12/13 DPO

no oby to była kolejna seria fasolek
i było jednorazowe, wtedy też bardzo zaczęły boleć piersi a @ przyszła dwa tygodnie później