|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
Rozumiem, ze pozycja na jeźdzca niekorzystna bo esencja nie dolatuje?
|
|
|
|
|
#2492 |
|
Wtajemniczenie
|
MajWija, bardzo dobrze robisz, że już tych testów nie będzie kupować. Przecież to nieistotne kiedy one pokażą owu skoro i tak się kochacie często, a sama widzisz, że potrafią wywierać tylko presję i niepotrzebne rozkminki
One nie są w ogóle potrzebne do zajscia w ciążę
|
#2493 | ||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Megan1312;56505123]
Cytat:
![]() Cytat:
i tak często współżyjecie a testy tylko nie potrzebnie Cię stresują...
|
||
|
|
|
#2494 |
|
Raczkowanie
|
Juz nie wiem co sie ze mna dzieje... Dzisiaj powinna przyjsc @. Temperatura spadla do 36,41 (jeszcze nad linia wyznaczona przez ovufriend). Brzuch juz mnie pobolewa jak zwykle, a ja zamiast okresu mam plodny sluz??? Co jest grane?
|
|
|
|
#2495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czy faktycznie tak jest, nie wiem, ale mąż często lubi w takiej pozycji kończyć ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Bardzo często przed @ pojawia się płodny śluz ze względu na wzrost estrogenów. |
|
|
|
|
#2496 |
|
Wtajemniczenie
|
Sperma przy wtrysku osiąga taka prędkość, że podobno nieistotne w jakiej pozycji to robimy, bo i tak wszystko co ma wpaść to wpadnie
aczkolwiek dmuchajac na zimne to zawsze kończymy klasycznie i choćby nie wiem co to zawsze muszę mieć orgazm, bo wtedy więcej plemników się dostaje tam gdzie trzeba, gdzieś to wyczytałam i tego się trzymam
|
#2497 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierwszy raz cos takiego widze... juz sie zestresowalam, ze jakis kolejny problem sie pojawil Edytowane przez wiolka1988 Czas edycji: 2016-02-29 o 12:48 |
|
|
|
|
#2498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jak na początku związku to było coś rewelacyjnego i nowego bo poprzedni partner to wyrobił się w 2 minuty to po 5 latach związku momentami mam już dość, a On dalej może Przeczytałam, ze śluz płodny może się pojawić nawet dopiero po 12h od pozytywnego testu owu. Ciekawe, czy u siebie choć raz w tym cyklu zauważę płodny
|
|
|
|
|
#2499 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas jest zawsze w tym samym czasie. Zawsze na siebie czekamy jak coś, ale należymy do tej grupy ludzi, u których przytulanie trwa min. 2h, a zawsze mamy wrażenie, że minęło z 20 min
![]() MajWija, spróbuj podejść bardziej z dystansem, nie patrz na sluz, na testy, na nic. Po prosto się kochajcie. Przy częstym seksie nie ma szans, żebyś nie zaszła w ciążę, jeśli będzie Ci pisana w tym cyklu tylko się blokujesz przez to ciągle analizowanie, mówię Ci
|
#2500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny, dostalam tego cholernego plamienia w pracy kurde czyli tak jak myslalam ze nic z tego..... dobrze ze jestem w robo, no i ze potem ide sie spotkac z przyjaciółka, bo bym pewnie teraz ryczala w domu....
Edytowane przez maddd Czas edycji: 2016-02-29 o 13:43 |
|
|
|
|
#2501 |
|
Rozeznanie
|
Madd przykro mi, wiem jak sie czujesz., bo w tym cyklu juz sobie zrobilam duzo nadzieje i jesli przyjdzie okres to bede bardzo rozczarowana. moze teraz to nie ten czas i w nowym cyklu Ci sie uda
trzymam kciuki![]() U mnie 13 dpo temp. o 6 rano 37,05 test negatywny. Zaraz lece na bete, wiec jak beda wyniki to dam znac. Megan, gosiunia co u was, jak tam bety? Gratulacje !
|
|
|
|
#2502 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Można dołączyć do Was?
|
#2503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz co,ja nawet sobie jakichs nadziei dużych nie robilam,ale gdzies tam z tyłu głowy mam tę iskierke zapewne bo przykro jest okropnie.. Ale wiesz tłumacze sobie to w tdn sposób,ze gdybym byla teraz w ciąży,to dzieciaczek urodzilby się w listopadzie,a wtedy jest brzydko,i ze lepiej na wiosnę:p tak wiem,może głupio myślę,ale jakoś się pocieszać trzeba:/ Czekamy na wyniki!! ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Hej, witaj dlugo się staracie? Napisz nam coś o sobie
|
|
|
|
|
#2504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałam plan żeby wyłapać dzień owulacji i wtedy poszaleć kilka razy w ciągu doby, ale widzę, że za dużo mnie stresu te moje obserwacje owulacji kosztują więc sobie odpuszczę i seks raz dziennie musi wystarczyć
|
|
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli moje comiesięczne plamienia przd @ są normalne. Brałam duphaston więc poziom progesteronu jest dobry. Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Witaj 😊😊😊 i powodzenia 😊 Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2506 |
|
Raczkowanie
|
Coś o nas
No więc mamy oboje po 29 lat.Jesteśmy ze sobą 7,5 roku.Od czerwca 2014 jesteśmy małżeństwem.Po ślubie Mąż wyjechał do niemiec do pracy,w kwietniu 2015 mnie ściągnął.Oboje pracujemy na magazynie netto.Na początku mieszkaliśmy w jednopokojowym mieszkaniu.Od połowy stycznia wynajmujemy większe mieszkanie. Dopiero co zaczęliśmy się starać,więc na spokojnie do tego podchodzimy.5 kwietnia mam wizytę u ginekologa.Wtedy chcę zrobić cały komplet badań bo ostatnio byłam u lekarza w polsce w sierpniu i mam tylko morfologie,mocz i cytologie....więc myślę,ze czas zrobić badania pod ciążę ![]() Kolejna sprawa to u mnie w rodzinie(mama,siostra,sio strzenica)maja problemy z tarczycą więc pod tym kontem też chce się zbadać.
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2509 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Przykro mi dziewczyny ![]() Kolejny cykl musi być szczęśliwy! Monika kupujesz ten mikroskop? A nie lepiej pójść ze dwa-trzy razy w tym cyklu do gina i potwierdzić owulkę w 100%? Ja, jeżeli w tym cyklu się nie uda to od kolejnego planuję pić Inofem/Inofolic. Pije może któraś z Was? |
||
|
|
|
#2510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2511 | |
|
Zadomowienie
|
Witaj
Cytat:
|
|
|
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do gina oczywiście, w tym cyklu chce mieć monitoring owulki. Tzn. chce się upewnić czy pęka pęcherzyk 😊Ja zwykły folik biorę. Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Inofolic nie ma tylko kwasu foliowego, ale ma przede wszystkim mioinozytol, który reguluję pracę hormonów i ponoć bardzo dużo kobiet, jak go piję to zachodzi szybko w ciąże Dedykowany jest przede wszystkim dla kobiet z PCOS, ale również zdrowe kobiety piją, żeby wspomóc cykl
|
|
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Inofolic to dobrze wiedzieć, poczytam o nim
|
|
|
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki!
Mam nadzieje że ktoś mnie jeszcze pamięta Nie miałam czasu się udzielać. Robiliśmy kuchnię, skręcanie wszystkich mebli, zakupy. W tym samym czasie sesję miałam. Trafiliśmy na takiego profesora co większą część grupy oblał i musiałam 3 razy podchodzić ale udało się! Zaliczyłam Ze starań to nic nowego w sumie. W środę mamy wizytę w klinice Invicta - tą z ovufriend
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 17 dc i chyba pojawil sie plodny sluz. Test ovu pokazal blada kreche, wczoraj nic nie wskazal wiec dzis i jutro do dziela
zreszta jak co dzien od 7 dc trzymcie kciuki! Musi sie udac.
|
|
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniecznie daj w środę znać 😊 Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Uda się! Kciuki! 😊 |
|
|
|
|
#2518 |
|
Raczkowanie
|
Vela Luca
Ewula88 Qazsew monika0185 Lidka99 chudziniaszek11 iwona335 zUa_tysica aska8999 Dziewczyny dziekuje za gratulacje i mile slowa ![]() Dzis bylam na becie jutro wyniki. Nie moge sie juz doczekac ![]() Witaj [QUOTE=maddd;56543328]O kurcze z moim mężem było to samo!! Jak robilam testy i mowilam ze trzeba TERAZ, to sie strasznie blokował, i później mi mówił ze go tylko tym zniechecam..:/ i zebym zachęcala go w inny sposób:p my i tak czesto sie przytulamy,wiec stwierdziłam ze kupowanie testow owu jest bezsensu,bo tylko i siebie, i jego stresuje.w tym miesiacu mialam jeszcze jakues pozostałosci starych testów,zrobilam jeden,byly dwie ciemne krechy, bylo przytulanie, no i co z tego,jak ciąży i tak nie ma? Nie bede juz tych testów robic bo cholernie sie tylko nakrecam... i Tobie tez to radzę Dziewczyny, dostalam tego cholernego plamienia w pracy kurde czyli tak jak myslalam ze nic z tego..... dobrze ze jestem w robo, no i ze potem ide sie spotkac z przyjaciółka, [QUOTE=aska8999;56543748]Madd przykro mi, wiem jak sie czujesz., bo w tym cyklu juz sobie zrobilam duzo nadzieje i jesli przyjdzie okres to bede bardzo rozczarowana. moze teraz to nie ten czas i w nowym cyklu Ci sie uda trzymam kciuki![]() U mnie 13 dpo temp. o 6 rano 37,05 test negatywny. Zaraz lece na bete, wiec jak beda wyniki to dam znac. ![]() [QUOTE=monika0185;56546718]I ja dostałam większych plamień, test rano negatywny, brzuch jak na wzdęcia. 13-14 dpo i 33 dc. Więc czekam już na @. Czyli moje comiesięczne plamienia przd @ są normalne. Brałam duphaston więc poziom progesteronu jest dobry. Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka[COLOR="Silver"] Przykro mi ale dopuki nie ma @ to jeszcze jest cien szansy Przepraszam ze bez cytowania niewiem dlaczego mi tak wyszlo
Edytowane przez Megan1312 Czas edycji: 2016-02-29 o 19:46 |
|
|
|
#2519 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dziś na teście owu (6 dc) bardzo blada druga kreska, a w poprzednich cyklach przez większość czasu wcale nie było drugiej kreski. Czyżby w tym cyklu owu miała być wcześniej? Zwykle mam ok. 16 dc i specjalnie pod to umowilam się z ginem na monitoring na 13 dc, żeby sprawdzić czy tym razem będzie pecherzyk dominujący. W ogóle ledwo mi się @ skończyła a śluz jest już zbliżony do plodnego. I od początku cyklu mocno czuję oba jajniki- jeszcze tak nie miałam. Kompletnie nie wiem czego się spodziewać po tym cyklu.
|
|
#2520 |
|
Rozeznanie
|
Beta<1,2 wiec czekam na okres i rozpoczynam 8 cykl staran. Sorry, ze pisalam niepotrzebnie o testach i temperaturze. I tak nic z tego
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.

One nie są w ogóle potrzebne do zajscia w ciążę 

kurde czyli tak jak myslalam ze nic z tego..... dobrze ze jestem w robo, no i ze potem ide sie spotkac z przyjaciółka, bo bym pewnie teraz ryczala w domu....