|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Siasia, wykalacka, aninis w tym.tyg urodzicie na bank i nie bedzie zadnego wywoluwania
Wykalacka co cipowiedzieli ?
|
#542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ciężko mi teraz tańczyć, gdy młode wiecznie potem dom ogarnąć o starsze a młodsze jeszcze dobrze nie i smoka nie lubi ![]() ale tańczymy dla naszej trójcy Cytat:
|
||
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam mieć wczoraj masaż szyjki 😉 a od wczoraj w domu jestem..super ze się udało urodzić na początku zeszłego tygodnia bo jak bym urodziła wczoraj czy dzisiaj to bym nie zdarzyla wyjść ze szpitala do wyjazdu M...
|
|
|
|
#544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też miałam nadzieję, że się ruszy a tu duupa. Najgorsze to czekanie :/ A jak mi jutro w szpitalu powiedzą, że szyjka twarda długa i pozamykana na 4 spusty to chyba padnę z wrażenia. I cały czas się zastanawiam, co innego może ze mnie wyłazić z krwią jak nie czop. A datą się nie przejmuj... marzec to miesiąc jak każdy inny Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Wykalcka i jak tam u Ciebie? Podpięli Cię już pod ktg? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Boziuu ja jakiejś głupawki dostałam na myśl o tym, że jutro szpital się kłania. Kto ma dietę niech lepiej nie czyta. Nie mam jak wyszarzyć na telefonie. Moje menu dzisiaj to jak więźnia przed karą śmierci. Zeżarłam prawie całe opakowanie ptasiego mleczka, snickersa, duże opakowanie kwaśnych żelków... a teraz śledzie w śmietanie i frytki z majonezem i ketchupem hahaha mieszanka wybuchowa. Samo zdrowe jedzenie nie ma co ;-) Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
#545 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie usg mialam, teraz czekam na ktg aż sie zwolni, a potem samolot. Malemu serducho bije wiec najważniejsze
![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Aninis Tobie chociaz czop poszedl. Pocieszam się tym, że mojej siostrze tez zaczęło się wszystko niespodziewanie
|
|
|
|
#546 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Aninis no ja wlasnie data sie nie przejmuje tylko to czekanie mnie wykancza. Ciezko mi tak w domu siedziec bo nie jestem do tego przyzwyczajona. Oczywiscie wymyslam sobie jakies zajecia ale zaczynam miec coraz mniej cierpliwosci i to co normalnie sprawia mi przyjemnosc teraz mi sie szybko nudzi i konczy sie na mysleniu kiedy to w koncu nastapi Wykalacka Daj znac co i jak, czekamy
|
||
|
|
|
#547 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Badzia no pobilas wszystkich z tym porodem a ja myslalam ze moj byl expresowy
ale po 20h pierwszego porodu i ten moj byl dosc szybki ![]() Aga Twoj porod tez szybki, szkoda tylko ze nie zawolali TZ ale moze z tego pospiechu jakos tak wyszlo. Ale grunt ze wszystko ok i TZ jest z Tobą teraz ![]() Cytat:
I tez jest aniolkiem (tfu tfu tfu nie zapeszac ) I znosi dzielnie Poli darcia krzyki i histerie ma to zupelnie w nosie i spi w najlepsze nawet jak Pola wydziera jej sie nad uchem, albo wywala z hukiem klocki z pudla na podloge zaraz obok Lilki ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
![]() Moja tez miala takie 2 dni jakos w weekend przed porodem ktory byl we wtorek |
||||
|
|
|
#548 | |||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Ja mam dziecko anioła serio. Je z butelki (wypiłam lampkę wina raz i po 3 h dałam jej w butli mała porcje mm a pierś dopiero tak po 5 h), je z nakładkami na brodawki i też ssie smoka, ale nie zawsze chce daje jej go jak np krzyczy jak ja przewijamy.Cytat:
wszystko super naprawdę aż jestem przerażona i się boję że pewnego dnia się obudze a Hania nie będzie już taka grzeczna U mnie tydzień dziś po cc i jest plamienie. Krwawienie to tylko dwa dni było właściwie. Współczuję nocki ![]() Cytat:
Ale super opis, super poród. Zazdroszczę Super ze sie tak udało i super że mimo pęknięcia Cie tak ładnie pozszywali Taaak! Widzę Co szpital to obyczaj... Mam ten plaster od tygodnia :/
|
|
#549 |
|
Raczkowanie
|
U mnie kazali w drugiej dobie zdjąć plaster i wietrzyć ranę i normalnie myć, osuszać... To w sumie jak z pępkiem, niektórzy na sucho pielęgnują a inni mówią żeby psikać octinoseptem.... A mi lekarka i położna kazały spirytusem przemywać i kikut odpadł w 10 dobie 😊
|
|
|
|
#550 |
|
Zadomowienie
|
Zatrzymują mnie na obserwacji niestety, ale wszystko jest oki tylko profilaktycznie. Pewnie z uwagi na tydzień ciąży.
|
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
Wykalacka uff to dobrze
![]() Nasze muszkieterki ja wam zazdroszczę bo zawsze chciałam marcowe Bobo spod rybek ![]() Aninis a Tobie,że wszystko przed Tobą.dziwnie to zabrzmi ale uwielbiam nasza porodowke ![]() Dziewczyny jeśli tylko możecie i macie wybór to KP unikajcie jednak podawania mm bo to bombowa mieszanka dla jelitek maluszków jeśli jest od czasu do czasu.
|
#553 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Aninis i Siasia Wy to samo! Aninis myślałam że urodzimy mniej więcej tak samo może Ty później ale za to będziesz miała fajny poród Dziewczyny i kupiłam ten podgrzewacz żelowy Lovi będę niedługo testować. Jak jutro będzie ładnie to idziemy na krótki spacer pod blok z Małą ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- W ogóle ważyłam młoda na wadze kuchennej (jest do 5 kg) i ma już 3850 g a tydzień temu urodziła się 330 g mniejsza więc przybiera ok ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
tak czy siak ja jutro ściagam szwy. Muszę iść też do dermatologa bo na brzuchu miałam brzydka blizne po wycięciu pieprzyka i naciagnela się w ciąży i podobno ma cechy bliznowca, więc oby się nie zaczął rozrastac :/ A pępek ja robię tak raz dwa dziennie octinoseptem i tyle
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
A jak macie mm to jakie podajecir? Mi mama ze szpitala przyniosla Bebilon. Esor w ogle zazdroszce tegp wina :-D tez mam.ochote tak zrobic ale nie mam.sumienia. moze ktoregos dnia sciagne i sprobuje tak zrobic..
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak w razie w kupiłam bebiko. Mikołaj i Lilka oboje na tym mleku były i im pasowało. Żadnych brzuszkowych problemów, codziennie kupka... ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Głupie pytanie mam ale mam niewielkie doświadczenie z kp...jak dziec je to caly czas ssie jednakowo? Bo P jak sie przysysa to bardzo intensywnie ciągnie i jest taki odgłos połykania a po jakimś czasie ciągnie mniej intensywnie i połykania nie słychać...czy tak ma być??bo ja ciągle mam wrażenie że on sie nie najada i dlatego co chwile na cycu wisi... |
|
|
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba normalnie tak. Na poczatlu duzo leci z cyca to glosno lyka. Potem rzadziej bo musi wiecej pociagac
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie. Pozniej mleko leci wolniej i jest gęstsze (sa trzy rodzaje mleka z piersi) wiec wiecej musi ssać a połykanie jest rzadsze. Na tym etapie dzieci lubią sobie nawet przysnąć zeby odpocząć ![]() A inna tez rzecz ze moze chcieć sibie pociumkac cyca bo dzieci tak maja jednak ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Ja dzis pierwszy dzien z dwójka sama bo tz juz był w pracy i wrócił dopiero po 18. Ale spoko było pola troche sie czasem niecierpliwi ze chce cos na juz a ja akurat karmie i nie moge jej czegoś tam zrobic ale mysle ze na dobre jej wyjdzie jak sie nauczy Ze w życiu nie wszystko jest na zawołanie Także dzien spoko, nawet zdążyłam poprasować ![]() I pola padła mi o 18.. Chyba po tej ciężkiej brzuszkowej nocy była ak wykończona. Nawet nie chciała isc sie kapać co uwielbia tylko prosto piżamka i lulu. Ciekawe o której jutro wstanie z tej okazji.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#558 |
|
Zadomowienie
|
Zostawiają mnie na conajmniej 2 noca a najprawdopodobniej do porodu :/
|
|
|
|
#559 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam bebilon 1
Mój też najpierw je szybko i bardzo głośno a później zaczyna wolniej ssać ale zajmuje mu to pól godziny i czasami odłożę go a za 10 minut znowu do cycka i jak wtedy doje to zasypia na dobre 😉. także chyba to normalne 😊 Wykalacka, oby jak najszybciej się ruszyło coś u Ciebie 😊. Tańczę taniec lamy i brokula 😁 |
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#561 |
|
Rozeznanie
|
Bujanie na pilce tez juz mi sie nudzi
Fajnie, ze juz chodzicie z dzieciaczkami na spacerki i w ogole. Ja tez juz chce, nawet problemy brzuszkowe, a najbardziej to zeby przestaly bolec wszystkie male brzuszki a zaczely bolec mnie, Aninis i Wykalacke ![]() Wykalacka przynajmniej beda cie miec na oku |
|
|
|
#562 |
|
Zadomowienie
|
Tańczcie bo dola zlaplam
Bylam przygotowana, że do szpitala pojade rodzic a nie lezec
|
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
Wykałacka tańczę cała noc dla Cebie! Dla was wszystkich trzech tak w ogole
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Kciukam za Was dwupaczki ✊
|
|
|
|
#565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
Mam nadzieję, że szybko się za mnie wezmą i urodzę raz dwa. A u Ciebie jak tam? Będą wywoływać? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
#566 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieje, ze nie bo w sumie jeszcze jest czas. Jutro ch e spróbować się wypisać, bo mały złośliwie teraz się ruchliwy zrobił i w ogóle niepotrzebnie przyjechałam
|
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez tancze ale z komorki :-* :-* :-*
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy spotkam kogoś z SR w szpitalu?
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#570 |
|
Zadomowienie
|
Skurcze na 100 sa wyczuwalne? Bo ja nic nie czuje, a mam właśnie ktg podpiete i tyle sie pisze
![]() Albo źle patrze
Edytowane przez wykalacka Czas edycji: 2016-02-29 o 21:53 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.

Bylam u poloznej a potem musialam sobie poplakac i pospac i juz mi lepiej. Poszlam do niej z nadzieja, ze zrobi mi ten masaz ktory czesto wlasnie zaczyna akcje ale mi powiedziala, ze dziecko nie jest wstawione i nie moze ryzykowac ze mi wody pojda jak ona tak wysoko. Wiec kolejna wizyte mam na srode i moze wtedy sie uda a jak nie to w sobote bede miala wywolanie. Zachcialo mi sie ryczec, ale bylam twarda i rozryczalam sie dopiero w domu
Potem sobie pospalam bo laze po nocach zamiast spac i troche mi lepiej. Jak leze to mam delikatne skurcze ale jak wstane to koniec. Czuje, ze sobota i wywolanie mnie czeka 
potem dom ogarnąć
o starsze
a młodsze jeszcze dobrze nie
i smoka nie lubi 
Daj znac co i jak, czekamy 

wszystko super naprawdę aż jestem przerażona i się boję że pewnego dnia się obudze a Hania nie będzie już taka grzeczna