Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-29, 17:56   #541
marciar7
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3

Siasia, wykalacka, aninis w tym.tyg urodzicie na bank i nie bedzie zadnego wywoluwania
Wykalacka co cipowiedzieli ?
Stary 2016-02-29, 18:03   #542
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Ehh przyjdzie nam jednak w marcu rodzic, moze nas dziewczyny nie wyrzuca Bylam u poloznej a potem musialam sobie poplakac i pospac i juz mi lepiej. Poszlam do niej z nadzieja, ze zrobi mi ten masaz ktory czesto wlasnie zaczyna akcje ale mi powiedziala, ze dziecko nie jest wstawione i nie moze ryzykowac ze mi wody pojda jak ona tak wysoko. Wiec kolejna wizyte mam na srode i moze wtedy sie uda a jak nie to w sobote bede miala wywolanie. Zachcialo mi sie ryczec, ale bylam twarda i rozryczalam sie dopiero w domu Potem sobie pospalam bo laze po nocach zamiast spac i troche mi lepiej. Jak leze to mam delikatne skurcze ale jak wstane to koniec. Czuje, ze sobota i wywolanie mnie czeka
Siasia nie wyrzucimy, trzymamy kciuki za samorozkręcenie akcji!!
Tylko ciężko mi teraz tańczyć, gdy młode wiecznie potem dom ogarnąć o starsze a młodsze jeszcze dobrze nie i smoka nie lubi

ale tańczymy dla naszej trójcy

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Sisia pozostaje nam czekac. Co wlasnie czynię na IP. Powiedziałam, że od wczoraj czuję slabsze ruchy to na przyjęciu dostałam lekki opieprz dlaczego czekałam do teraz
Mam nadzieje, że tylko mały się leni i wszystko jest ok
trzymam kciuki
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 18:06   #543
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja miałam mieć wczoraj masaż szyjki 😉 a od wczoraj w domu jestem..super ze się udało urodzić na początku zeszłego tygodnia bo jak bym urodziła wczoraj czy dzisiaj to bym nie zdarzyla wyjść ze szpitala do wyjazdu M...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 18:15   #544
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Ehh przyjdzie nam jednak w marcu rodzic, moze nas dziewczyny nie wyrzuca Bylam u poloznej a potem musialam sobie poplakac i pospac i juz mi lepiej. Poszlam do niej z nadzieja, ze zrobi mi ten masaz ktory czesto wlasnie zaczyna akcje ale mi powiedziala, ze dziecko nie jest wstawione i nie moze ryzykowac ze mi wody pojda jak ona tak wysoko. Wiec kolejna wizyte mam na srode i moze wtedy sie uda a jak nie to w sobote bede miala wywolanie. Zachcialo mi sie ryczec, ale bylam twarda i rozryczalam sie dopiero w domu Potem sobie pospalam bo laze po nocach zamiast spac i troche mi lepiej. Jak leze to mam delikatne skurcze ale jak wstane to koniec. Czuje, ze sobota i wywolanie mnie czeka
Łączę się z Tobą w bólu.
Ja też miałam nadzieję, że się ruszy a tu duupa. Najgorsze to czekanie :/

A jak mi jutro w szpitalu powiedzą, że szyjka twarda długa i pozamykana na 4 spusty to chyba padnę z wrażenia.
I cały czas się zastanawiam, co innego może ze mnie wyłazić z krwią jak nie czop.

A datą się nie przejmuj... marzec to miesiąc jak każdy inny

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
mi zdjeli w 2 dobie rano i kazali wietrzyć ranę, myć normalnie, osuszać po myciu i raz dziennie psiknąć octinaseptem

w ogóle jakiś kult tego octinaseptu...
Hahaha kult ;-) coś w tym jest bo dostałam od mamy w prezencie taką wielką butlę... więc może wśród pielęgniarek to jakiś świety gral

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Wykalcka i jak tam u Ciebie? Podpięli Cię już pod ktg?

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Boziuu ja jakiejś głupawki dostałam na myśl o tym, że jutro szpital się kłania.
Kto ma dietę niech lepiej nie czyta. Nie mam jak wyszarzyć na telefonie.

Moje menu dzisiaj to jak więźnia przed karą śmierci. Zeżarłam prawie całe opakowanie ptasiego mleczka, snickersa, duże opakowanie kwaśnych żelków... a teraz śledzie w śmietanie i frytki z majonezem i ketchupem hahaha mieszanka wybuchowa. Samo zdrowe jedzenie nie ma co ;-)

Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 18:19   #545
wykalacka
Zadomowienie

Właśnie usg mialam, teraz czekam na ktg aż sie zwolni, a potem samolot. Malemu serducho bije wiec najważniejsze

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Aninis Tobie chociaz czop poszedl. Pocieszam się tym, że mojej siostrze tez zaczęło się wszystko niespodziewanie
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 18:21   #546
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Siasia, wykalacka, aninis w tym.tyg urodzicie na bank i nie bedzie zadnego wywoluwania
Wykalacka co cipowiedzieli ?
No nie ma wyjscia juz w tym tygodniu to musimy urodzic

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Siasia nie wyrzucimy, trzymamy kciuki za samorozkręcenie akcji!!
Tylko ciężko mi teraz tańczyć, gdy młode wiecznie potem dom ogarnąć o starsze a młodsze jeszcze dobrze nie i smoka nie lubi

ale tańczymy dla naszej trójcy

trzymam kciuki
Ha ha dobre obrazki, posmialam sie

Aninis no ja wlasnie data sie nie przejmuje tylko to czekanie mnie wykancza. Ciezko mi tak w domu siedziec bo nie jestem do tego przyzwyczajona. Oczywiscie wymyslam sobie jakies zajecia ale zaczynam miec coraz mniej cierpliwosci i to co normalnie sprawia mi przyjemnosc teraz mi sie szybko nudzi i konczy sie na mysleniu kiedy to w koncu nastapi No nic, teraz uskuteczniam pilke zeby sie mala wstawila to zrobia mi ten masaz.

Wykalacka Daj znac co i jak, czekamy
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 18:40   #547
ja :)
Zakorzenienie

Badzia no pobilas wszystkich z tym porodem a ja myslalam ze moj byl expresowy ale po 20h pierwszego porodu i ten moj byl dosc szybki

Aga Twoj porod tez szybki, szkoda tylko ze nie zawolali TZ ale moze z tego pospiechu jakos tak wyszlo. Ale grunt ze wszystko ok i TZ jest z Tobą teraz

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Agata masakra z tym autem,musiałaś przeżyć chwilę grozy!

Justyna Zośka na sesji okupala 3 z 4 ubranek,które miała ubrane świetne to zdjęcie Kuby w słuchawkach

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Moja Zosia też aniołek kocha być gola i kąpiele jedynie na ubieranie czapki protestuje

Esor masz opatrunek?mi zdjeli po jednym dniu.

Kurczaki Kijowo się pisze z tel
Moja tez uwielbia sie kąpac I tez jest aniolkiem (tfu tfu tfu nie zapeszac) I znosi dzielnie Poli darcia krzyki i histerie ma to zupelnie w nosie i spi w najlepsze nawet jak Pola wydziera jej sie nad uchem, albo wywala z hukiem klocki z pudla na podloge zaraz obok Lilki

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Trzymam kciuki zey jednak mloda sie zlitowala nad mamą! Badzmy dobrej mysli, urodzicie szystkie w tym tygodniu i juz!

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Sisia pozostaje nam czekac. Co wlasnie czynię na IP. Powiedziałam, że od wczoraj czuję slabsze ruchy to na przyjęciu dostałam lekki opieprz dlaczego czekałam do teraz
Mam nadzieje, że tylko mały się leni i wszystko jest ok
no i co mowia? mam nadzieje ze wszystko ok

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Właśnie usg mialam, teraz czekam na ktg aż sie zwolni, a potem samolot. Malemu serducho bije wiec najważniejsze

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Aninis Tobie chociaz czop poszedl. Pocieszam się tym, że mojej siostrze tez zaczęło się wszystko niespodziewanie
No to dobrze ze serducho bije, moze mlody szykuje sie do wyjscia?
Moja tez miala takie 2 dni jakos w weekend przed porodem ktory byl we wtorek
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 18:52   #548
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Esor a probowałas juz dac butelke? Moja nawet smoka nie chce , cudem czasem załapie
A na spacer nawet godzinny to nie zdazy zgłodniec bo przed ją karmię. Ale dobrze wiedzieć o takim podgrzewaczu

Ja mam dziecko anioła serio. Je z butelki (wypiłam lampkę wina raz i po 3 h dałam jej w butli mała porcje mm a pierś dopiero tak po 5 h), je z nakładkami na brodawki i też ssie smoka, ale nie zawsze chce daje jej go jak np krzyczy jak ja przewijamy.

Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość

Esorku, jak pierwsze dni Hani w domu? Widziałam zdjęcie i śliczna czarnulka 😊

U mnie szalony weekend.. A dzisiaj w nocy maly wyjątkowo miał ochotę na zwiedzanie mieszkania od 23.00 do 3.00.. Czuję się jak zombiak jakiś...

A co do krwawienia to u mnie dzisiaj 3tyg. Od cięcia i czysto już jest i mam nadzieję, że jeszcze trochę spokoju będę miała 😁. Miłego popołudnia mamuśki
Dziękuję wszystko super naprawdę aż jestem przerażona i się boję że pewnego dnia się obudze a Hania nie będzie już taka grzeczna

U mnie tydzień dziś po cc i jest plamienie. Krwawienie to tylko dwa dni było właściwie.

Współczuję nocki

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Siemka

Widzę, że Aga strzeliła opis ale u mnie chyba znacznie szybsza akcja:

Około 21 zameldowałam Wam czopa. W sumie trochę się nakręciłam i ponieważ na następny dzień i tata i TŻ pracował zadzwoniłam wieczorem do mamy, że nie chcę od rana być sama więc niech przyjedzie. Staremu powiedziałam, żeby wystawił samochód bo chyba coś blisko jest- a my mamy głupie miejsce na parkingu, że sam wyjazd to ok 8 min.

Wieczorem byłam zmęczona, zjadłam kolację- jakieś kanapki z parówką, zaczęłam tradycyjnie usypiać Małgosię ok. 23.40. Jak zwykle opowiadam bajkę i w którymś momencie zaczęłam kaszleć (bo mnie te moje przeziębienie już miesiąc trzymało). Kaszlę i aż na wymioty mnie wzięło. Biegiem do łazienki i czuję jak i z drugiej strony coś ciepłego leci... Strach mnie ogarnął. Krzyczę do M "Jest akcja, ubieraj się". Zaczęłam się cała trząść, wzięłam ręcznik między nogi i zaczęliśmy szukać podkładu. Byłam tak sparaliżowana strachem, że mówię TŻ-towi, że musi mi majtki założyć bo ja nie dam rady. I poczułam pierwszego skurcza. To była 23.47.
Szybko się ubraliśmy i w windzie zadzwoniłam do rodziców, że jest akcja i niech któreś wyjdzie po Małą. W drodze do rodziców miałam 2 skurcze. Nie chcę nikogo załamywać ale to było takie jak na rozwolnienie. Potem od rodziców do szpitala miałam 3 skurcze. Wchodzimy do szpitala, dzwonek, otwiera położna "co się dzieje?". Mówię, że rodzę, że pierwszy poród miałam szybki. I to była 00:15. Ta sama sala, ten sam fotel co dwa lata temu... wszystko mi się przypomniało. Kazała mi się rozebrać, a ja trzymam między nogami ten podkład i przepraszam, że się leje. Na fotelu okazuje się, że jest 8 cm. Myślę- fajnie, prawie bez żadnego bólu już takie rozwarcie więc zaraz będzie po wszystkim. Przebrałam się w koszulę i poszłam na salę do rodzenia. Mówię, że GBS dodatki. Tam na łóżko, położna mnie podpięła pod ktg ( nie miałam tego nigdy robionego do tego czasu więc byłam bardzo zaciekawiona i obserwowałam na monitorze co się dzieje... takie nowe doświadczenie w tym momencie ). Kroplówka z antybiotykiem.W międzyczasie położna załatwiała ze mną papierologię. Patrzy na monitor i mówi, że jak poczuję że chce przeć to mam ją zawołać. A ja pomyślałam, że te skurcze nie są jeszcze takie bolesne...hmmm napierające to gdzie jeszcze do porodu. Trochę mnie tam zmacała w środku i jak powiedziała, że główka dziecka jest wysoko to trochę się załamałam, że jednak to potrwa. Miałam ze dwie próby ale ciężko mi było brutalnie mówiąc rozkraczyć się i chwycić za kolana gdy naturalnym odruchem człowieka jest skulenie się. Żebym miała się o co zaprzeć albo żeby ktoś mi te nogi przytrzymał to by było szybciej. W ogóle te nogi od położenia na łóżko cały czas mi się trzęsły ze strachu. A tak to czułam się jak odwrócony żuk machający wszystkimi członkami. W którymś momencie położna powiedziała, że dziecko "zaczyna się męczyć", "tak nie urodzimy"...motywować i w końcu kazała przeć. Do dziś mam wątpliwości czy te parcie było na skurczu czy na sucho w każdym razie liczyła 1,2,3,4...chwila przerwy...5 ,6 i Krzyś był na świecie. Czyli o 00:57...W ogóle niesamowite uczucie bo czułam jak te dziecko "idzie", jak "kupa".

Był pierwszy krzyk, położono go na mnie i jak już się nacieszyłam to spojrzałam na ich miny. Było nieciekawe. Znowu pękłam, znowu pęknięcie III stopnia. Poszło po starych bliznach i w nowym miejscu. Nie, żeby mnie bolało ale oni z 10 min. myśleli co ze mną zrobić i jak się za to zabrać. Zwołali 4 chirurgów z innego oddziału i zszywali moje 2 biedne dziurki. Mogłam mieć dzidziusia przy sobie ale tak mi coś zaczęło szumieć w uszach, że powiedziałam, że mają go dać w mydelniczce TŻ-towi bo bałam się, że może stracę przytomność. Zszywali 1,5 h, na sali byliśmy kolejne 2. Położna mnie przepraszała, że mnie nie nacięła bo myślała, że skoro główka ładnie przeszła to i reszta pójdzie. A mnie bark rozerwał.
Z resztą jak mi powiedzieli, że Mały 3810 to ja byłam w szoku... przecież miało być nie więcej niż 3,5 kg.

Bardzo się bałam 2 zrobić ale kiedy już ten sądny czas przyszedł- dobrze poszło więc chyba dobrze mnie zszyli.

Co mnie zdziwiło- przy tym porodzie normalnie, najnormalniej na świecie oddychałam. Gdy na skurczu chciałam więcej zrobić oddechów to położna powiedziała, żebym siły zachowała na później... U Małej bardzo mi zwracano uwagę na oddychanie.

Pobyt w szpitalu wspominam bardzo dobrze- wręcz jak miałam na 2 doby sama pokój to odpoczywałam. Małego już od 3 doby naświetlali. Wczoraj byliśmy na kontroli. Żółtaczka nieznacznie wzrosła ale nie jest to poziom z którym mielibyśmy tam wracać.

Także, nie wiem czy gdyby jakieś 3 dziecko się zdarzyło to nie zamieszkać w szpitalu bo może być jeszcze szybciej...

Dzisiaj przeżyliśmy nalot położnej. Nalot- umówiliśmy się na wizytę wstępnie a ta za godzinę przyjechała.

mamusiaczek- wszystkiego naj dla Martusi !!!

Ale super opis, super poród.
Zazdroszczę Super ze sie tak udało i super że mimo pęknięcia Cie tak ładnie pozszywali

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Esor masz opatrunek?mi zdjeli po jednym dniu.

Kurczaki Kijowo się pisze z tel
Taaak! Widzę Co szpital to obyczaj... Mam ten plaster od tygodnia :/

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 19:14   #549
zonameza90
Raczkowanie

U mnie kazali w drugiej dobie zdjąć plaster i wietrzyć ranę i normalnie myć, osuszać... To w sumie jak z pępkiem, niektórzy na sucho pielęgnują a inni mówią żeby psikać octinoseptem.... A mi lekarka i położna kazały spirytusem przemywać i kikut odpadł w 10 dobie 😊
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 19:28   #550
wykalacka
Zadomowienie

Zatrzymują mnie na obserwacji niestety, ale wszystko jest oki tylko profilaktycznie. Pewnie z uwagi na tydzień ciąży.
Stary 2016-02-29, 19:30   #551
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Zatrzymują mnie na obserwacji niestety, ale wszystko jest oki tylko profilaktycznie. Pewnie z uwagi na tydzień ciąży.
to trzymamy kciuki, żebyś tam długo nie siedziała
Stary 2016-02-29, 19:31   #552
butterfly20
Zakorzenienie

Wykalacka uff to dobrze

Nasze muszkieterki ja wam zazdroszczę bo zawsze chciałam marcowe Bobo spod rybek

Aninis a Tobie,że wszystko przed Tobą.dziwnie to zabrzmi ale uwielbiam nasza porodowke

Dziewczyny jeśli tylko możecie i macie wybór to KP unikajcie jednak podawania mm bo to bombowa mieszanka dla jelitek maluszków jeśli jest od czasu do czasu.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 19:44   #553
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Ehhhh kciuki kochana oby ta akcja się w końcu rozkrecila

Aninis i Siasia Wy to samo!

Aninis myślałam że urodzimy mniej więcej tak samo może Ty później ale za to będziesz miała fajny poród

Dziewczyny i kupiłam ten podgrzewacz żelowy Lovi będę niedługo testować. Jak jutro będzie ładnie to idziemy na krótki spacer pod blok z Małą

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

W ogóle ważyłam młoda na wadze kuchennej (jest do 5 kg) i ma już 3850 g a tydzień temu urodziła się 330 g mniejsza więc przybiera ok

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość
U mnie kazali w drugiej dobie zdjąć plaster i wietrzyć ranę i normalnie myć, osuszać... To w sumie jak z pępkiem, niektórzy na sucho pielęgnują a inni mówią żeby psikać octinoseptem.... A mi lekarka i położna kazały spirytusem przemywać i kikut odpadł w 10 dobie 😊
Bądź tu człowieku mądry jak każdy mówi inaczej tak czy siak ja jutro ściagam szwy. Muszę iść też do dermatologa bo na brzuchu miałam brzydka blizne po wycięciu pieprzyka i naciagnela się w ciąży i podobno ma cechy bliznowca, więc oby się nie zaczął rozrastac :/

A pępek ja robię tak raz dwa dziennie octinoseptem i tyle

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 19:58   #554
marciar7
Zakorzenienie

A jak macie mm to jakie podajecir? Mi mama ze szpitala przyniosla Bebilon. Esor w ogle zazdroszce tegp wina :-D tez mam.ochote tak zrobic ale nie mam.sumienia. moze ktoregos dnia sciagne i sprobuje tak zrobic..
Stary 2016-02-29, 20:10   #555
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
A jak macie mm to jakie podajecir? Mi mama ze szpitala przyniosla Bebilon. Esor w ogle zazdroszce tegp wina :-D tez mam.ochote tak zrobic ale nie mam.sumienia. moze ktoregos dnia sciagne i sprobuje tak zrobic..

Ja tak w razie w kupiłam bebiko. Mikołaj i Lilka oboje na tym mleku były i im pasowało. Żadnych brzuszkowych problemów, codziennie kupka...

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Głupie pytanie mam ale mam niewielkie doświadczenie z kp...jak dziec je to caly czas ssie jednakowo? Bo P jak sie przysysa to bardzo intensywnie ciągnie i jest taki odgłos połykania a po jakimś czasie ciągnie mniej intensywnie i połykania nie słychać...czy tak ma być??bo ja ciągle mam wrażenie że on sie nie najada i dlatego co chwile na cycu wisi...
Stary 2016-02-29, 20:12   #556
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Ja tak w razie w kupiłam bebiko. Mikołaj i Lilka oboje na tym mleku były i im pasowało. Żadnych brzuszkowych problemów, codziennie kupka...

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Głupie pytanie mam ale mam niewielkie doświadczenie z kp...jak dziec je to caly czas ssie jednakowo? Bo P jak sie przysysa to bardzo intensywnie ciągnie i jest taki odgłos połykania a po jakimś czasie ciągnie mniej intensywnie i połykania nie słychać...czy tak ma być??bo ja ciągle mam wrażenie że on sie nie najada i dlatego co chwile na cycu wisi...
A moze i ja mam bebiko.

Chyba normalnie tak. Na poczatlu duzo leci z cyca to glosno lyka. Potem rzadziej bo musi wiecej pociagac
Stary 2016-02-29, 20:26   #557
Zakorzenienie

Cytat:
A moze i ja mam bebiko.

Chyba normalnie tak. Na poczatlu duzo leci z cyca to glosno lyka. Potem rzadziej bo musi wiecej pociagac

Dokładnie. Pozniej mleko leci wolniej i jest gęstsze (sa trzy rodzaje mleka z piersi) wiec wiecej musi ssać a połykanie jest rzadsze. Na tym etapie dzieci lubią sobie nawet przysnąć zeby odpocząć
A inna tez rzecz ze moze chcieć sibie pociumkac cyca bo dzieci tak maja jednak

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Ja dzis pierwszy dzien z dwójka sama bo tz juz był w pracy i wrócił dopiero po 18. Ale spoko było pola troche sie czasem niecierpliwi ze chce cos na juz a ja akurat karmie i nie moge jej czegoś tam zrobic ale mysle ze na dobre jej wyjdzie jak sie nauczy Ze w życiu nie wszystko jest na zawołanie
Także dzien spoko, nawet zdążyłam poprasować

I pola padła mi o 18.. Chyba po tej ciężkiej brzuszkowej nocy była ak wykończona. Nawet nie chciała isc sie kapać co uwielbia tylko prosto piżamka i lulu. Ciekawe o której jutro wstanie z tej okazji..

Stary 2016-02-29, 20:27   #558
wykalacka
Zadomowienie

Zostawiają mnie na conajmniej 2 noca a najprawdopodobniej do porodu :/
Stary 2016-02-29, 20:32   #559
zonameza90
Raczkowanie

Ja mam bebilon 1

Mój też najpierw je szybko i bardzo głośno a później zaczyna wolniej ssać ale zajmuje mu to pól godziny i czasami odłożę go a za 10 minut znowu do cycka i jak wtedy doje to zasypia na dobre 😉. także chyba to normalne 😊

Wykalacka, oby jak najszybciej się ruszyło coś u Ciebie 😊. Tańczę taniec lamy i brokula 😁
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 20:42   #560
Zakorzenienie

Cytat:

Moze to i lepiej? Przynajmniej będziesz spokojniejsza ze wszystko z małym ok. Mocno trzymam kciuki zeby rozkręciła sie akcja jak najszybciej!

Stary 2016-02-29, 20:45   #561
siasia13
Rozeznanie

Bujanie na pilce tez juz mi sie nudzi
Fajnie, ze juz chodzicie z dzieciaczkami na spacerki i w ogole. Ja tez juz chce, nawet problemy brzuszkowe, a najbardziej to zeby przestaly bolec wszystkie male brzuszki a zaczely bolec mnie, Aninis i Wykalacke

Wykalacka przynajmniej beda cie miec na oku
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 20:46   #562
wykalacka
Zadomowienie

Tańczcie bo dola zlaplam
Bylam przygotowana, że do szpitala pojade rodzic a nie lezec
Stary 2016-02-29, 20:50   #563
Zakorzenienie

Wykałacka tańczę cała noc dla Cebie! Dla was wszystkich trzech tak w ogole

Stary 2016-02-29, 20:58   #564
agaczilla21
Zakorzenienie

Kciukam za Was dwupaczki ✊
Stary 2016-02-29, 21:08   #565
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo to ja jutro do Ciebie dołączę i będziemy obie ze szpitala nadawać

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Tańczcie bo dola zlaplam
Ja też się tego boję.
Mam nadzieję, że szybko się za mnie wezmą i urodzę raz dwa.
A u Ciebie jak tam? Będą wywoływać?

Stary 2016-02-29, 21:15   #566
wykalacka
Zadomowienie

Mam nadzieje, ze nie bo w sumie jeszcze jest czas. Jutro ch e spróbować się wypisać, bo mały złośliwie teraz się ruchliwy zrobił i w ogóle niepotrzebnie przyjechałam
Stary 2016-02-29, 21:21   #567
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Tańczcie bo dola zlaplam
Stary 2016-02-29, 21:25   #568
marciar7
Zakorzenienie

Ja tez tancze ale z komorki :-* :-* :-*
Stary 2016-02-29, 21:37   #569
Aninis
Zakorzenienie

Ciekawe czy spotkam kogoś z SR w szpitalu?

Stary 2016-02-29, 21:49   #570
wykalacka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &lt;3

Skurcze na 100 sa wyczuwalne? Bo ja nic nie czuje, a mam właśnie ktg podpiete i tyle sie pisze
Albo źle patrze

Edytowane przez wykalacka
Czas edycji: 2016-02-29 o 21:53
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości