Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-01, 23:15   #4381
kopycio
Rozeznanie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Ducha! 3 cm???!!! Ja bym panikowała a Ty na luzie... No podziwiam Cie kobieto!

Naprawdę jestescie czarownice! Prosze nie czarować! Mnie zaczarowała Kejka.. Pisałam ze zgagi jej wspolczuje i od godziny mnie tak pali, ze chyba zaraz samozapłon nastąpi drugi raz mam zgagę w ciazy.. Kejka Ty łobuzie!!!

Byłam na SR. Ogólnie bardzo fajnie, dostaliśmy mnostwo gratisow położna bardzo fajna, inni uczestnicy tez. Położna przekonała mnie do sn powiedziała, ze u nas w szpitalu jak widza ze ciezko kobiecie to nikt sie krzywo nie patrzy tylko jest cc. I ze spróbować zawsze warto, bo to cos pięknego i tego sie trzymam a moze trafi sie taki poród jak z opisu
Podreptałem tyle co do auta i z auta na sale i z powrotem i tak mnie spojenie i pachwina rwie, ze zwątpiłam w siebie. Czy w ogole do konca ciazy bedzie mi dane chodzic jeszcze nie wiem co z ta SR, teraz mam w czwartek, fanie byłoby isc, ale nie chciałabym zeby to przyczyniło sie do wcześniejszego rozpakowania..

Uciekam spac, miłej nocy wszystkim!
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 06:27   #4382
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Przestańcie proszę ja was nie chce sie zrażać i miec jedynaka w domu, a z drugiej strony po takiej przerwie jak teraz bez seksu to nie wiem czy bedziemy potrafili do niego wrócić, normalnie czuje sie jakbyśmy byli oboje aseksualni buzi, dupka do dupki i spać
U nas nawet sie nie da dupki do dupki bo moja cebuszka miedzy nogami przeszkadza, także ten nie masz tak zle

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Poli zapytam lekarza, ale coś w tym jest bo jak mniej się ruszam to boli mocniej...

Mój TŻ marzy żebym kładła się równo z nim, ale ja nic nie poradzę na to, że jestem sową, i lubię sowy

Ja na pewno pierwsze co jak urodze to będę czekała na to jaki kolor oczu będzie miał Bartek. Jak ciemno brązowe to chyba oszaleję ze szczęścia

Wiadomo, że najważniejsze jest zdrowie, ale to takie moje skromne marzenie
Hihi musze cie rozczarować. Dziexi na początku maja z reguły ciekne a potem po paru tygodnia u dopiero pojawia sie właściwy kolor oczu. Moje sie rodziły ciemne-ciemne włosy, ciemne oczka i śniada cera (bardziej żółtaczka ale nie były bladziochy) i sie potem robiły z tego blondaski z wielkimi niebieskimi oczami wiec podejrzewam ze twoje marzenie sie spełni, bo na początku beda ciemne

Co tak cicho od północy...co z wami
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 06:42   #4383
velika
Winter is coming

witam się w 35 tc
u mnie jedno co do dziecia jest pewne, będzie miało niebieskie oczy my oboje niebieskoocy, więc musiałabym zaliczyć skok w bok, żeby miało inne
macanie główki, masakra ja w ogóle nie zaglądam do bożeny brrr, jakby mi coś takiego proponowali w trakcie porodu to bym się popukała w głowę
udanego dnia dziewczyny dzisiaj w lumpie koło pracy dostawa, może coś upoluję, bo w poniedziałek nie było nic ciekawego

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 06:47   #4384
gosiulka22
Wtajemniczenie

Smarrita siostry córka ma 16 miesięcy a moja 2, 5 roku
Dlatego myślałam że może masz mieć cc bo napisałaś ze według om masz termin na marzec i ze na pewno jeszcze w marcu się rozpakujesz a skoro nie masz cc to możesz i w kwietniu urodzic

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
witam się w 35 tc
u mnie jedno co do dziecia jest pewne, będzie miało niebieskie oczy my oboje niebieskoocy, więc musiałabym zaliczyć skok w bok, żeby miało inne
macanie główki, masakra ja w ogóle nie zaglądam do bożeny brrr, jakby mi coś takiego proponowali w trakcie porodu to bym się popukała w głowę
udanego dnia dziewczyny dzisiaj w lumpie koło pracy dostawa, może coś upoluję, bo w poniedziałek nie było nic ciekawego
Skoro Ty zaczynasz 35 tydzień to ja też u nas tak samo nie ma innej opcji młody i tak będzie mial niebieskie oczka
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 07:01   #4385
duchaa123
Wtajemniczenie

Hej wstalam , ogarnelam sie i zaraz lece na egzamin mam nadzieje ze dzis 2 mi sie uda zaliczyc

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 07:16   #4386
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
Hej wstalam , ogarnelam sie i zaraz lece na egzamin mam nadzieje ze dzis 2 mi sie uda zaliczyc
Powodzenia
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 07:33   #4387
danika
Zakorzenienie

hej nie nadrobie wczorajszego dnia

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Hihi musze cie rozczarować. Dziexi na początku maja z reguły ciekne a potem po paru tygodnia u dopiero pojawia sie właściwy kolor oczu. Moje sie rodziły ciemne-ciemne włosy, ciemne oczka i śniada cera (bardziej żółtaczka ale nie były bladziochy) i sie potem robiły z tego blondaski z wielkimi niebieskimi oczami wiec podejrzewam ze twoje marzenie sie spełni, bo na początku beda ciemne

Co tak cicho od północy...co z wami
moja od razu urodziła sie blondynką z niebieskimi oczyskami - i tak na razie zostało, ale myślę, że jeszcze ściemnieje

córce mojego kolegi oczy z niebieskich na brąz zmieniły się jak miała 14 lat, praktycznie z dnia na dzień śmiesznie tak

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
powodzenia w lumpie

ja dotykałam główki moja wyszła w 4 skurczu partym, także w sumie nie potrzebowałam jakiejś mobilizacji ale dla mnie to było fajne a jak położna powiedziała, ze główkę widać kudłatą to mąż poleciał oglądać zamiast zostać przy mojej głowie ale traumy nie ma

Cytat:
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 07:33   #4388
Polinezyjka
Zakorzenienie

Lulka ten dział informatyki nigdy mnie nie fascynował hehe ale miałam taka krechę na telewizorze - piksele poszly, nie do naprawienia to bylo (tzn to bylo na tyle nieoplacalne ze taniej wyszlo kupienie nowego tv) a co ciekawe ta kreska się powiekszala co pewien czas.

A ja jem i śmigam do okulisty, ale jestem ciekawa jaki mam wzrok :O
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 07:43   #4389
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Witam sie z rana

Smarrita miedzy 9 rano a 21 powinno byc 10 seri ruchow. Czyli zapisujesz jeden ruch nawet jesli cora w ciagu 5-10 minut jest ruchliwa. I tak do uzyskania 10. Jesli do 21 nie naliczysz to jechac do szpitala i prosic o KTG albo chociaz o sprawdzenie tetna.

Kopycio a nie mowilam?

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 08:03   #4390
Smarrita
Wtajemniczenie

Kejka dzięki za wytlumaczenie. Czyli taka seria to tez jako jeden moze być. Wlasnie to mnie zastanawialo Dziękuję

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 08:08   #4391
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Witam sie i ja. Obudzilam sie przed 6, zjadłam z malzem śniadanie, kupilam pączka do kawusi i siedzę z olejem koko na glowie owiniętej folia i ręcznikiem dzis robie sobie z koleżanką babski wieczór, idziemy do kina i na deser spanie mnie teraz lapie i chyba utnę sobie małą drzemkę
Stary 2016-03-02, 08:09   #4392
annihilate
Rozeznanie

Dzień dobry
Ja już po badaniach, udało mi się, że przede mną tylko dwie osoby były Jak już wyszłam z gabinetu to tam ludzi masa, no ale kto rano wstaje ten ma

u Was tez tak biało? chce wiosnę...

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 08:10   #4393
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Annihilate bialo bialo, a rano jak sie obudzilam to ptaszki tak slodko cwierkaly. Az myslalam ze to wiosna przyszla
Stary 2016-03-02, 08:12   #4394
madziara889
Zakorzenienie

Dzień dobry

Gardło mnie boli

Ducha powodzenia na egzaminie.

U mnie wczoraj było biało dzisiaj już się rozpuściło. Widziałam już gęsi, żurawie i bociany więc wiosna tuż tuż.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 08:16   #4395
NetaC
Raczkowanie

Hej.
Pierwsza noc w domu myślałam że bedie ciężko ale dałam radę i ładnie mi się spało. Mąż za to kiepsko. Tydzień miał łóżko dla siebie pewnie mu było za ciasno.

Leżę sobie i póki co nie wstaje. Obiad mam z wczoraj. Muszę pranie wstawi ale to mąż powiesi.
Ciuszki pracuje mi przyjaciółka. Mieszka nade mną więc i część prania robi
Ja myślę że tak koło 15 kwietnia urocze.
Mój termin z tego co mowi gin to 18 usg pokazuje 28.

Miłego dnia.
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 08:37   #4396
a_g_ata
Rozeznanie

Dziewczyny jaka jest jakość tych szlafroków z Dolce Sono? Wiem, że już o tym było ale nie pamiętam...
warto brać?
http://allegro.pl/elegancki-szlafrok...695024383.html
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 08:47   #4397
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Lulka ten dział informatyki nigdy mnie nie fascynował hehe ale miałam taka krechę na telewizorze - piksele poszly, nie do naprawienia to bylo (tzn to bylo na tyle nieoplacalne ze taniej wyszlo kupienie nowego tv) a co ciekawe ta kreska się powiekszala co pewien czas.

Tak myślałam, że to nie jest do naprawy I ta kreska tez się powiększa... ech

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja już po badaniach, udało mi się, że przede mną tylko dwie osoby były Jak już wyszłam z gabinetu to tam ludzi masa, no ale kto rano wstaje ten ma

u Was tez tak biało? chce wiosnę...

Ej, pamiętaj, że masz pierwszeństwo

Gosiaczek u TŻ w rodzinie wszyscy mają ciemną cerę, i ciemne oczy wiec ja się łudzę. U nas też nie ma blondynów niebieskookich

Kopycio super, że próbujesz porodu SN. ja tez chcę bardzo tego spróbować, ale boję się, bo ja mam wysokie ciśnienie bez takich emocji, a co dopiero podczas wysiłku

Dziś jedziemy na KTG do szpitala

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaka jest jakość tych szlafroków z Dolce Sono? Wiem, że już o tym było ale nie pamiętam...
warto brać?

Opinie mają dobre
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 09:02   #4398
MaLoS
Rozeznanie

Mamuśki moze głupie pytanie mam... Jak wysterylizować butelkę i nakładki na cycki do zabrania do szpitala? Mam te rzeczy nowe i nie wiem jak sie za to zabrać? Do wrzątku czy co?

Co do szlafroków DS tez jestem ciekawa opinii

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 09:05   #4399
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Mamuśki moze głupie pytanie mam... Jak wysterylizować butelkę i nakładki na cycki do zabrania do szpitala? Mam te rzeczy nowe i nie wiem jak sie za to zabrać? Do wrzątku czy co?

zagotować we wrzątku
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 09:06   #4400
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
warto brać?
Ja mam granatowy. No to jest zwykła bawełna, szlafrok jak szlafrok prałam- jest ok. Miec sie nie dzieje, wg mnie jest spoko. Z tym ze ja mam wielki (no bo jestem teraz wielka) i wyglądam w nim jak babcia klozetowa, wiec ode mnie fotki nie dostaniecie. Po porodzie szlafrok oddaje teściowej nie mniej jednak polecam, miły miękki, ma kieszonki.

Cytat:

Jak nie masz sterylizatora to tak, zagotuj wodę i wrzuć na chwile do wrzątku. Mozesz najpierw umyć. Ja zabieram sterylizator do szpitala (maz mi dowiezie na drugi dzien)
Stary 2016-03-02, 09:08   #4401
Smarrita
Wtajemniczenie

Tak zagotowac. W sumie powinno sie gotowac min 10 minut z tego co sie kiedys orientowalam. Bo samo zagotowanie albo zalanie wrzatkiem nic nie da.

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 09:11   #4402
patulinka94
Zadomowienie

Dzień dobry kobietki
Dziś startujemy z 33 tc

Wczoraj ogarnialam bożene bo dziś wizyta u gin i albo mi się wydaje albo faktycznie wszystko tam jakieś takie większe i opuchnięte się zrobiło... Też tak macie???

Ostatnio wam pisałam o ciagnacym sie śluzie.
I dziś rano na wkladce znów grudka takiego galaretowatego, ciagnacego się śluzu, mleczno-żółty.
Zaczynam się naprawdę zastanawiać czy to faktycznie nie jest czop i po prostu odchodzi tak w ratach...

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Kurcze mam dzis spadek formy do tego stopnia ze zaczynam sie bac ze nie dam rady: psychicznie, fizycznie, finansowo...pod kazdym wzgledem. Ze podjelismy ta decyzje za wczesnie...pewnie to ze zmeczenia, ale musialam Wam to napisac zeby siebie tym nie zadreczac. Jakos tak mam ze jak sie wygadam to jest mi lzej... Tez tak macie czy tylko ja taka cudowna matka jestem? Ze ciesze sie i plakac mi sie chce bo sie boje?

Kochana myślę że to normalne i każda z nas ma czasami takie myśli. Ja to ostatnio mam przemyślenia odnośnie SN, bardzo bym chciała ale jestem drobna i jak ja dam radę przecisnąć to dziecko przez moją małą bożene...

Cytat:

Trzymamy kciuki! Powodzenia

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
To czekamy na wieści

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Tak jak pisza dziewczyny zalej wodą w garczku i pogotuj trochę
Też muszę to jeszcze zrobić.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 09:22   #4403
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:

Wyparzyc i już. Ja tylko tak robiłam. Jak nowe to pogotowac chwilke. Butla do szpitala? Odważna jesteś; )

Co to za przepowiednie na wątku? Obstawiam Kropcie i Smarrite

Ja mam niebieskie, tz szare a mała zielone....kur po teściu Dobrze, że tylko to

Jestem po śniadanko i zaraz śmigamy do Ikei po szuflady dla mnie na kosmetyki W końcu się zorganizuje

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-02, 09:24   #4404
a_g_ata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Ja mam granatowy. No to jest zwykła bawełna, szlafrok jak szlafrok prałam- jest ok. Miec sie nie dzieje, wg mnie jest spoko. Z tym ze ja mam wielki (no bo jestem teraz wielka) i wyglądam w nim jak babcia klozetowa, wiec ode mnie fotki nie dostaniecie. Po porodzie szlafrok oddaje teściowej nie mniej jednak polecam, miły miękki, ma kieszonki.

Tez wzielam granatowy to ja może po porodzie babci oddam:p
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 09:41   #4405
MaLoS
Rozeznanie

Dobra dzieki Kochane!!! Zaraz biore sie za wyparzanie i pogotuje trochę wezmę buteleczkę małą tak w razie W... To smoczki tez tak zrobię

Dziś na 19:45 mam wizytę, ale późno... Normalnie o tej porze jestem zmęczona jak pies, ale chce iść z TŻ wiec umówiłam sie na wieczorną

Która jeszcze dzisiaj wizytuje?

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 09:42   #4406
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Dobra dzieki Kochane!!! Zaraz biore sie za wyparzanie i pogotuje trochę wezmę buteleczkę małą tak w razie W... To smoczki tez tak zrobię

Dziś na 19:45 mam wizytę, ale późno... Normalnie o tej porze jestem zmęczona jak pies, ale chce iść z TŻ wiec umówiłam sie na wieczorną

Która jeszcze dzisiaj wizytuje?
Ja też dziś mam wizytę ale na 16.30 idziemy ☺
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 09:45   #4407
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Kciuki za wizyty dzisiejsze

Patulinka mi tez sie wydaje ze u mnie bardziej opuchnięte, nie zaglądam nawet tam z lusterkiem, po co się załamywać, wystarczy ze mam ciemna krechę, pępek wystający i pociemniale pachy blee oby wszystko wrocilo do normalności po porodzie
Stary 2016-03-02, 09:53   #4408
GGI
Zakorzenienie

Dzień dobry
Witam sie w 33 tygodniu czylli (32i0)
Nie było mnie na forum raptem od wczorajszego przedpołudnia i mam 6 stron
lece je nadrabiać i spróbuje się odnieś do postów choć może być ciężko przy takiej ilości....
Stary 2016-03-02, 10:04   #4409
patryska0804
Zadomowienie

Smarrita tez nie dotkne jak mi będą kazaly :p
Patulinka tez mam większą jak ja ostatnio ogarnialam to się przrstraszylam
Co do sn to tez się tego boje. . Jak to dziecko przez nią przejdzie?

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 10:06   #4410
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Wyparzyc i już. Ja tylko tak robiłam. Jak nowe to pogotowac chwilke. Butla do szpitala? Odważna jesteś; )

Co to za przepowiednie na wątku? Obstawiam Kropcie i Smarrite

Ja mam niebieskie, tz szare a mała zielone....kur po teściu Dobrze, że tylko to

Jestem po śniadanko i zaraz śmigamy do Ikei po szuflady dla mnie na kosmetyki W końcu się zorganizuje
Czemu odważna? Ja tez biorę do szpitala...ktos sie moze czepić?

Uwielbiam ikea! Mamy Antka pokój cały z ikei i dzieciaków te . Hania ma juz kilka mebelków tez z serii Stuva i Kubie kupujemy szafy, regał kallax i biureczko. Pod koniec tygodnia kłada panele, napinają sufity i chyba w przyszłym tyg juz definitywny koniec remontu tylko kto to teraz wsystKo poprzenosi jak maz nie moze :/ trzeba bedzie znow prosić kogos
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości