|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Po wizycie
![]() Za dwa tyg mam przyjść na zakropienie i zbadanie oczu juz w kontekście porodu naturalnego ![]() Choroba lokomocyjna Dziwna sprawa. Mam chorobę od dziecka - tragedia jest w busach, autokarach, w aucie jak z tylu siedzę, w aucie jak szwagier prowadzi. I tyle w sumie. A tu ostatnio co jadę tramwajem to wysiadam blada. Teraz przed okulista wysiadłam i myślałam ze albo zemdleje albo zwymiotuje! Musze cos zjeść przed joga bo normalnie padam. Zamówilam jogurcik naturalny z dodatkami. Mysle ze postawi mnie na nogi hehe ![]() ![]() Kciuki za wizyty Kochane ! Będziecie miały usg? ![]()
![]() |
#4412 |
Zadomowienie
|
Poli dobrze ze wada sie tak mocno nie poglebila.. Ja juz mialam wizyte w styczniu i wszystko bylo ok a nastepna mam mieć 13 kwietnia ehh dziwny czas, nie wiem czy nie przeloze
#4413 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Prawda, prawda. Na instrukcji z butelki mam napisane zeby gotować 5-10 minut ![]() Kciukasy za wizyty! Przyszło mi zamowienie z gemini i jestem rozczarowana, bo wzięłam te małe buteleczki mleka i maja datę do 29.03 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Wtajemniczenie
|
Poli a ja sie głowie o jaka ci cwiartke chodzi. Glupia ja!
Kopycio moje sa do konca kwietnia wazne i takie info bylo przy zamowieniu. Jeszcze mi sie jeden temat przypomnial nie pamietam przez kogo poruszony ale chyba zostal bez echa odnośnie wspolnego pokoju 3 latka z noworodkiem. Ja bym nie ryzykowala spania 2 maluchow w jednym pokoju ba nawet bym ba chwile 3 latka nie zostawila z niemowlakiem. Niestety nie mozna byc pewnym za 3 latka. Moze cos malego dac niemowlakowi albo uznac cos za zabawe co moze byc zagrozeniem. Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Też libię Ikea, mam cały dom umeblowany ![]() ![]() Trzymam kciuki za remont ![]() ![]() Cytat:
Ok make up zrobiony, idę się ubrać i smigamy ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam dzis usg. Ciekawa jestem ile nasza księżniczka waży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4417 |
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Powodzenia na wizytach.. Ja po fatalnej nocy... bylam juz na zakupach. zaraz sie chyba za jakies pranie wezme...
#4418 | ||
Zakorzenienie
|
Kciuki za dzisiejsze wizyty!!!
![]() Poli super że wszystko ok z oczkami ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak, też jestem tam opuchnięta niestety, a bożene bede ogarniać dzisiaj rzecz jasna ze zwierciadłem bo jutro wizyta u gina ![]() ![]() Kurde dziewczyny!! Zamorduje te które pokupowały komplety minky ![]() ![]() ![]() ![]() Od 3 dni wertuje neta i tak mi sie strasznie spodobały że cholera jasna już mi szyją ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4419 |
Zakorzenienie
|
kejka o kurka ustalony już termin równy miesiąc....
![]() gosiaczek dużo zdrówka dla męża żeby bidula nie cierpiał ![]() ducha no super że wszystko dobrze. ale te 3 cm rozwarcia ![]() Kropcia ja mam sprawdzony makaron bezglutenowy typowy do rosołu musze go kupić to wkleje ci nazwę bo nie pamietam zawsze kupuje na wygląd opakowania w sklepie eko ![]() ![]() która to pisałą o zapachu benzyny no KOCHAM ![]() ![]() smartrita 3 kg no no ślicznie waga piękna... a pępowiną sie nie przejmuj jeszcze sie odwinie... patulinka TY chudzino !!! ja wyglądam przy Tobie jak spaślak ![]()
#4420 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zapach benzyny Haha ja tez kocham ![]() ![]() sterylizator Mam taki do mikrofali. Wie ktoras jak to sie uzywa dokladnie, bo odkupilam z drugiej reki i nie bylo tam instrukcji. A nie chce mi sie szukac w necie jak to zrobic ![]() ![]()
Ślub 16.08.2014 ![]() Pawełek 05.04.2016 ![]() ![]() ![]() ![]() Dawidek 31.10.2018 ![]() Edytowane przez justyna_fli Czas edycji: 2016-03-02 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
Zadomowienie
|
GGI nie mam centymetra w domu i się nie mierze :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4422 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wróciłam do zdjęcia z wczoraj, fajny brzuszek chudzinko ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do pokoju dwojga dzieci w takim wieku, co pisała Smarrita to ja się totalnie zgadzam. Nigdy nie wiadomo co starszemu dziecku do głowy przyjdzie, w rodzinie widziałam już nie jedno... No i nie wyobrażam sobie, żeby maleństwo płakało a przy tym starsze dziecko się obudzi. Oj niee... Kciuki za wizytujące dziś ![]()
![]() |
#4423 |
Zadomowienie
|
Dobry!
Ale wróżycie ![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. Oby dzieciaki były duże i zdrowe, a szyjki pozamykane i długie ![]() U nas dziś tak szaro-buro,śnieg się roztopił i nic się nie chce..a jeszcze od wczoraj tak mnie zgaga męczy,że chyba się wykończę...ech..zaczyna mi ciążyć ta ciąża... |
![]() ![]() |
![]() |
#4424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pisałam GGI już że nie mam centymetra w domu :P ![]() Kejka ty też chudzinka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tez mam USG ![]() ![]() Dzisiaj na obiad ZUPA ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4426 |
Zadomowienie
|
Wróciłam od promotora, pierwszy rozdział zatwierdzony,w sumie nie potrzeba większych poprawek. Drugi oddany
![]() Ogarnęłam mieszkanie i czekam na koleżankę ![]() Brzuch chyba maż miał rację i faktycznie się brzuszek mi się obniżył, ale mimo to mam wrażenie ze Leon nadal jest poprzecznie ułożony, ciekawe czy do wizyty się odwróci stresuje się ta wizytą, martwię się też iloscią wód bo patrząc na mój brzuch moge miec ich za mało, choć z drugiej strony gin nic nie mówił wiec staram się mysleć ze jest ok dzisiaj musiałam stac w tramwaju i tak mi brzuch twardniał od tego ![]() szlafrok co do szlafroka dolce sonno to uważam ze jest ok jak za te cene i śmiało możecie zamawiać, te przynajmniej są bawełniane a nie jak większość ze sztucznych materiałów do szpitala spokojnie wystarczy sterylizacja ja od szwagerki dostałam takie woreczki http://www.ceneo.pl/14918692 ale nie mam jeszcze ani butelek ani nakładek wiec nie wiem jak się sprawdzają Ineso masz już swoja chustę? Moja miała być dziś ale z tego co widze po linku do śledzenia to chyba dopiero jutro dotrze Za to torba bagme wreszcie wysłana ![]() Powodzenia na wizytach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mam ciemne pachy, ale nie wiedziałam, że to od ciąży. Uf ![]() Kciuki dla wizytujących ![]() Ja czekam aż moja przyjaciółka urodzi, w sumie jest już po terminie, ale to dziewczynka także nie spieszy się małej ![]() Co do brzucha, to u nas po remoncie zapodział się gdzieś centymetr, ale pewnie ze 120 już jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Rozeznanie
|
U mnie 107 cm. Ale jakis duży mi sie wydaje🙃
Kurka wodna! Wystawiłam mleko juz, to w sumie tylko 10 zł No ale chciałam je miec! Zawsze pisali jak był krotki termin, a teraz nie było info.. Miejmy nadzieje, ze laktacja ruszy odrazu ![]() Lucy super, ze z praca do przodu! Ikea My Love ![]() ![]() Tez zamówiłam torbę na dawandzie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
Rozeznanie
|
Witam w 36 tygodniu (35 i 0)
![]() U mnie rano bylo biało teraz topnieje i błotko się robi. Przeniosłam się na inne łóżko i dziś lepiej mi się spało. Co do bozeny to już jakiś czas temu zauważyłam że jest ciemniejsza i jakby napuchnieta. Dziewczyny czy jak Wasze dzieciaczki szaleja w brzuchu to slyszycie takie jakby pykniecie?? Bo ja już kilka razy slyszalam, podobny dźwięk do pykniecia kości, slyszycie takie coś?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120505650117.html Edytowane przez akinomka03 Czas edycji: 2016-03-02 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Rozeznanie
|
Kciuki za wizyty
![]() Patulinka ja też mam taki śluz już od dłuższego czasu nawet ![]() Ja też jestem tam napuchnięta i ciemniejsza, to chyba norma.. Akinomka ja właśnie często słyszę takie pyknięcia, czasem nawet się boję, że to wody już ale nic mi nie leci :P
#4431 |
Raczkowanie
|
Mi czasem ale nie koniecznie jak on się rusza tylko jak ja się rusze. Ale to takie ciche jak opisujesz. I czuję takie pykniecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i Medela jest ![]() ![]() ![]() moja wyglądała tydzień temu temu podobnie, tylko inna butelka i jeden smoczek. Tylko ten co zabieram do szpitala ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4434 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jaka wzięłas? Ja przepadlam na dawandzie, tyle mają świetnych torebek i biżuterii ze pół wypłaty bym tam przepuścila. Teraz jeszcze intensywnie myślę nad jedną mała skórzana ☺ Mleko podobno jest w rossmanie a napewno w każdej aptece wiec jeszcze kupisz ☺ ja też muszę na wszelki wypadek Cytat:
Dziś znów czekam na kuriera. Ma przynieść poszewki i apaszki dla młodego z hm. Oczywiście wszystko klikane oddzielnie żeby się na rabat załapać i darmowa dostawę. Chyba jestem Januszem biznesu 😊 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam dziś weny na pisanie, bo córa była na nogach od 4:30, odespałam teraz 45 minut, ale to nie to samo. Jeszcze dziś robie jej ostatnią imprezę urodzinową dla koleżanek z osiedla. Co do tego wyczuwania głowkie, to nie robiłam tego z jakąś przyjemniścią, tylko by sprawdzić czy mi się tam na dole jeszcze nie "pogorszyło"- po studiach wiem, czego szukać. Teraz grzecznie czekam na gina do przyszłego wtorku. W czasie porodu nie tykałam i nie zamierzam. Co do wróżenia, to nie liczę cesarek zaplanowanych, więc na podium jest : Smarrita, Cloche i Annihilate ![]()
![]() |
#4436 |
Zadomowienie
|
Akinomka ja słyszę takie pykniecie, szczególnie jak nozka jeździ z boku brzucha (rozpoznaje po czkawce ulozenie), tak jakby kość jakas strzelala, w ogóle jakies takie dziwne odgłosy ostatnio czasem z brzucha idą, jakby cos bulgotalo i nie wiem czy to ja czy on
![]() Dzisiaj będę w ross to kupie ta odżywkę co kejka polecila i powiedzcie mi czy dostane tam te mleczko w malych butelkach, i jakie kupić??
#4437 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4438 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() http://pl.dawanda.com/product/869080...-light-blue-ii Taka wzięłam z haftem w srodku ![]() ![]() Cytat:
Wlasnie ja w Ross widziałam tylko w saszetkach, w buteleczkach nigdzie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4439 |
Zakorzenienie
|
U mnie tak pyka, jak nocą przewracam się na drugi bok. Coraz bardziej mnie boli krocze, ale mała jakoś specjalnie nie napiera na dół :/
Mleka na Gemini nie kupiłam, właśnie, że względu na datę. Myślę, że jak będzie potrzeba to mąż kupi w aptece i dowiezie.. Pipka moja jest okropna.. Zmieniła się bardzo i mam nadzieję, że chociaż w połowie wróci do normalności :p ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- A i mąż kupił przewijak :p Miałam nie kupować w ogóle i przewijać Oliwię na łóżku z podkladami. Ale teraz myślę, że będzie mi wygodniej. W organizerze bedą akcesoria, obok stojąca lampa.. Chyba więcej nic nie trzeba :p
#4440 |
Rozeznanie
|
Witam się w dniu dzisiejszym malz pojechał na pogrzeb dziadka a ja dzisiaj pichcę w kuchni
![]() Śluz taki mleczno żółty to mi od miesiąca leci. Ja pytałam się giną to jest normalny śluz w ciąży. Nic złego ![]() Dzisiaj wizyta o 19 i długie usg 3trymestru zaległe trochę mam stresa, że coś może być nie tak. Ale w myślach wierze że będzie dobrze i Adaś bedzie zdrów. Aha nie kupujcie mrozonekz Hortexu są tragiczne więcej lodu niż warzyw i nieswierze mimo długiej daty ważności. Pierwszy i ostatni raz. Dziewczyny zastanawiam się nad zamówieniem literek nad łóżeczko bo będzie smutno bo nic nie ma oprócz łóżeczka. Zresztą nie ma gdzie u nas w kawalerce cokolwiek postawić. A tak chociaż troszkę ozywie to miejsce Adasia.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.