|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
długo go mieliście?szalejesz z pracą, ale fajnie zajmiesz głowę czymś innym i może nie siksujesz tak jak ja ![]() :brzyda l:dzisiaj mam straszne kłucia na dole jakby nad spojeniem łonowym, nie po boku tylko na srodku. czasami tak nagle ukłuje 2-3 razy dość mocno i już schizuje, ze coś mi dolega, na co mąż, ze może w ciąży jestem. Tak od 4 dni i mam objawy ![]() :brzyda l: facet
|
|||
|
|
|
#2582 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluje pracy! Coś musi się dziać! Cytat:
Także uszy do góry dziewuchy!Cytat:
|
|||
|
|
|
#2583 |
|
Raczkowanie
|
Monikao185 film mega
szaleństwoVelaLuca przykro mi z powodu kociaka A co do pracy to tak jest.Mój Tż pracował w pl w avansie na magazynie.Firma upadła,wysyłał kupę cv,w końcu postanowił szukać za granicą.Wciągu tygodnia po jego wyjeździe odezwały się 4 firmy,że są zainteresowani. Cavagirl zawsze coś tam wyleci,mimo nóg do góry ![]() Kuruj się. Ja też chora-Mąż mnie zaraził chyba bo od niedzieli walczy z przeziębieniem.A dni płodne od wczoraj ![]() Dziewczyny używacie jakieś aplikacji w telefonie? Ja mam ,,mój kalendarzyk,, wszystko sobie zaznaczam dokładnie.Pokazuje mi dzień owulacji ale brzuch mnie boli nie w dzień owulacji tylko max dwa dni po tym co pokazuje aplikacja
ŻONA od 14.06.2014 Edytowane przez Monisia_1987 Czas edycji: 2016-03-02 o 11:51 |
|
|
|
#2584 |
|
Rozeznanie
|
Ja wchodze na stronke ovufriend
|
|
|
|
#2585 |
|
Raczkowanie
|
VelaLuca dziękuję za cień nadziei z tym orgazmem - a raczej jego brakiem
![]() I przykro mi z powodu kotka... sama podobnie miałam z psiakami, tylko jeden ze starości został uśpiony bo za bardzo się męczył - nie widział, nie słyszał, ledwo chodził, strasznie piszczał nocami... żal usypiać ale i żal patrzeć jak się męczył. Drugiemu serduszko nie wytrzymało u weterynarza, kiedy przyszła nasza kolej ![]() Teraz już nie chcę zwierząt. Mam jedną psinę, ale chorowitą strasznie i postanowiłam, że więcej nie będzie bo później jest straszna rozpacz. Z drugiej strony, jakby się udało zajść w ciążę, to dla dziecka wg mnie lepiej jakby się chował ze zwierzakiem. Ale to pewnie i tak odległa przyszłość ![]() Monisia_1987 ja też wchodziłam na stronę ovufriend, ale przy moich nieregularnych cyklach się niestety nie sprawdza. Pozdrawiam - dzisiaj słonecznie
Edytowane przez Aiina Czas edycji: 2016-03-02 o 12:49 |
|
|
|
#2586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A u Was co ile jest przytulanie w czasie około owulacyjnym? Chciałabym sobie zaplanować, kiedy testować, ale nie wiem jak to obliczyć ![]() Dzisiaj 13dc a test owu pozytywny był 11dc, sporo śluzu "wypadło" ze mnie wczoraj, czyli 12dc, ale tylko jednorazowo no i od kilku dni boli na zmianę prawy to lewy jajnik, ale częściej prawy no i kilka razy w dzień daje się odczuć podbrzusze tak jak na @ tylko dużo słabiej i dzisiaj rano tez takie odczucie miałam. I moje pytanie, jak myślicie, kiedy mogę najwcześniej testować? Edytowane przez MajWija Czas edycji: 2016-03-02 o 13:14 |
|
|
|
|
#2587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
czasem codziennie, czasem co dwa dni, czasem co parę dni.Być w ciąży to mi się całkowicie wydaje abstrakcyjne
|
||
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
U nas przytulanie co 1-2 dni
|
|
|
|
#2589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A sie wkurzyłam! Własnie kupilismy z mężem olejki zapachowe i taki komin żeby w domu ładnie pachniało, a tu sie okazuje że to niebezpieczne we wczesnej ciąży! o matko i weź tu coś kup. Edytowane przez zUa_tysica Czas edycji: 2016-03-02 o 13:53 |
|
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Tez testowac bede 14-15.03
|
|
|
|
#2591 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2592 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez używam tego kalendarzyka, zapisuje w nim sobie wszystkie objawy, które mam na co dzień w cyklu, jak byłam w ciąży to tez każdy dzień sobie zaznaczalam, kiedy i jaki mam sluz, bol jajnikow, dreszcze, bóle głowy, zachcianki itd. Fajna sprawa przy staraniach
|
#2593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też myślę, że 17.03 to dla mnie najwcześniej Eh kurcze, jak sobie o tym pomyślę, to nawet przez głowę mi nie chcę przejść, że może być pozytywny test ![]() Też tak macie? |
|
|
|
|
#2594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2595 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja za każdym razem jak robiłam test to serce waliło jak szalone i sobie tlumaczylam, że na pewno 1 kreska będzie, bo to niemożliwe, żeby się udało. A jak pierwszy raz zobaczyłam 2 kreskę to miałam wielkie motyle w brzuchu i nie mogłam oderwać oczu od testu
Szkoda, że skończyło się tak jak się skończyło...
|
#2596 |
|
Wtajemniczenie
|
A bolą Was piersi w czasie owulacji? Czy raczej dopiero w drugiej połowie cyklu zaczynają pobolewać?
|
|
|
|
#2597 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie bolą tylko przed okresem, na ok tydzień przed.
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2599 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha bo gdzieś ostatnio wyczytałam, że często ból piersi jest podczas owulacji właśnie. Tylko nie wiem, jaki niby hormon miałby u temu odpowiadać.
To progesteron powoduję ból piersi a przecież podczas owulki raczej nie on wzrasta. |
|
|
|
#2600 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie a w którym dc najlepiej zbadać progesteron?
|
|
|
|
#2601 |
|
Wtajemniczenie
|
A w ciąży kiedy zaczeły Ciebie pobolewać?
---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Gdzieś, kiedyś słyszałam, że chyba 7 dni po owulacji, ale czy na pewno to nie wiem. |
|
|
|
#2602 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez jakoś na tydzień przed spodziewanym okresem. Tylko, że to był totalnie inny bol, bardzo piekly i szczypaly mnie sutki, a bliżej okresu bolały całe piersi, ale jakoś tak inaczej niż zwykle, nie umiem nawet tego opisać
w każdym razie jestem pewna, że jak będę w kolejnej ciąży i będę miała taki bol to test nie będzie mi potrzebny
|
#2603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja koleżanka mówiła, że ją już dwa dni po zapłodnieniu tak bolały, że się dotknąć nie mogła do nich i jakoś mi tak dziwnie wcześnie się to wydało. |
|
|
|
|
#2604 |
|
Wtajemniczenie
|
Az sprawdziłam w moim kalendarzu jak to było
w pierwszej ciąży bóle piersi zaczęły mi się ok 10 dpo, ale wcześniej miałam inne objawy. W drugiej ciąży juz ok 5 dpo miałam bóle sutkow. Przy tej drugiej były one znacznie intensywniejsze.Jeszcze w kalendarzu zauważyłam, że lekkie bóle jajników miałam już cały czas od owulacji. Tak samo było z mlecznym śluzem. Miałam też bóle głowy, dziąseł, bezsenność, uczucie gorączki i zachcianki na musztarde i majonez ![]() I jeszcze wzdęcia, codziennie wieczorem czułam się jak nadmuchany balon. Okropnosc
10.02.2017 - dobry początek <3 Edytowane przez Ahoy Czas edycji: 2016-03-02 o 16:20 |
|
|
|
#2605 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej. W moim przypadku to ja z moim to rano i wieczorem lubimy sie przytulać 😃 A poza tym jestem mega zmęczona 😒 dzis zeszlam o 6 rano 9godz w pracy snu bylo 2,5 godz bo mój psiak zachorowal i czuwam nad nim. Za kilka chwil jadę na 11 godz do pracy. Jak ja to wytrzymam? Buziaki dziewczyny.
|
|
|
#2606 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziekuje za gratulacje
Cytat:
Mnie juz tak kolo 8dpo piersi zaczely bolec i tak jak mowisz calkiem inaczej niz przed okresem dlatego zrobilam test
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny witam się w 15 tygodniu
Dziś byliśmy na USG i...to nasza wymarzona ZDROWA DZIEWCZYNKA
|
#2608 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Boje się tego I na przykład już się zamartwiam tym, że jest to 13dc a w 11dc był test owu pozytywny a mnie nadal dzisiaj pobolewa prawy jajnik i momentami podbrzusze ![]() Chociaż chyba niepotrzebnie tak się nastawiam bo to, że w tamtym cyklu tak było nie oznacza, że w tym tez tak jest, tym bardziej, że zbiłam prolaktynę Musimy być dziewczyny dobrej myśli Kto jeszcze testuję w połowie marca? ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
Edytowane przez MajWija Czas edycji: 2016-03-02 o 19:11 |
||
|
|
|
#2609 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2610 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

w spermie sa nie tylko plemniki ale tez plyn ulatwiajacy im poruszanie sie a on po pewnym czasie z plemnikami ktore sie zle poruszaja lub sa wadliwe zwyczajnie wyleci,a zdarzylo Ci sie ze nic nie wyleciało?

długo go mieliście?

Piękna beta. Startujesz na prawdę z bardzo dobrego poziomu. Poza tym nie wielkość jest ważna ale jej przyrostu. Powtórz za dwa dni. Jeśli będzie minimum 66% w ciągu 48h to nie masz się co martwić 
Być może po prostu jeszcze nie trafiliście na ten czas, aby wszystko w Waszych organizmach się ze sobą zgrało. A dobre wyniki męża powinny Cię bardzo, ale to bardzo ucieszyć. W razie jakiś większych problemów ( tfu, tfu odpukać), przy dobrym nasieniu macie możliwość skutecznej inseminacji czy w ostateczności in vitro. Jest wtedy znacznie więcej możliwości. Uda się zobaczysz