Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-02, 00:10   #2581
__malaMi__
Zadomowienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Czy u Was też już po wszystkim, mimo trzymania nóg w górze trochę spermy wyleci?
Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
zawsze cos wyleci bo przeciez sie nie wchlonie w środkuco ma trafic to trafi a reszta won!w spermie sa nie tylko plemniki ale tez plyn ulatwiajacy im poruszanie sie a on po pewnym czasie z plemnikami ktore sie zle poruszaja lub sa wadliwe zwyczajnie wyleci,a zdarzylo Ci sie ze nic nie wyleciało?
dokładnie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Nie pisałam dawno bo u nas żałoba
Wracaliśmy od teściów w niedzielę i na drodze leżała nasza kotka. Podniosła głowę jak się zatrzymaliśmy i jeszcze mąż mówi, zostaw ją ona tak często leży jak jeżdżę do pracy. Ale jakoś tak nienaturalnie leżała, podniosłam ją i chciałam postawić, ale jej tylne nóżki w ogóle nie reagowały. Ale że nie było nigdzie krwi, to myślałam, że może ma tylko nogę złamaną. W domu gdy szukaliśmy jakiegoś dyżuru weterynarza, zaczęła się ślinić, dyszeć, nóżkę miała wykrzywioną o 180 stopni, i tak strasznie miauczała. Pech chciał, że była godzina 18:00 w niedzielę. Żaden lekarz nie chciał nas przyjąć, obdzwoniłam wszystkie lecznice w mieście i w końcu w ostatniej Pan doktor przyjechał. To jest chore, aby nie było całonocnego dyżuru Niestety... miała przetrącony kręgosłup i uszkodzone narządy wewnętrzne. Musieliśmy ją uśpić.
A trochę to trwało, bo miała tak strasznie silne serducho, tak walczyła
W domu teraz pusto, pies nie może sobie miejsca znaleźć bo nie ma się z kim bawić... Masakra, jak człowiek może przywiązać się do zwierząt.

W ogóle niedziela jakaś dziwna była...wcześniej odebrałam telefon z tego sklepu, gdzie miałam rozmowę kwalifikacyjną na sprzedawcę. Zdzwonił prezes tej spółki z hasłem, że po mojej rozmowie zwolnili menadżerkę i chcę mnie na jej miejsce
Jak byłam kurcze bez pracy to nikt mnie nie chciał, a teraz w przeciągu dwóch tygodni mam już dwie
I najprawdopodobniej będę ciągnęła dwie prace równocześnie
przykro mi z powdku kotka, to straszne tracic zwierzaka długo go mieliście?

szalejesz z pracą, ale fajnie zajmiesz głowę czymś innym i może nie siksujesz tak jak ja :brzyda l:

dzisiaj mam straszne kłucia na dole jakby nad spojeniem łonowym, nie po boku tylko na srodku. czasami tak nagle ukłuje 2-3 razy dość mocno i już schizuje, ze coś mi dolega, na co mąż, ze może w ciąży jestem. Tak od 4 dni i mam objawy :brzyda l: facet
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 08:38   #2582
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Nie pisałam dawno bo u nas żałoba
Wracaliśmy od teściów w niedzielę i na drodze leżała nasza kotka. Podniosła głowę jak się zatrzymaliśmy i jeszcze mąż mówi, zostaw ją ona tak często leży jak jeżdżę do pracy. Ale jakoś tak nienaturalnie leżała, podniosłam ją i chciałam postawić, ale jej tylne nóżki w ogóle nie reagowały. Ale że nie było nigdzie krwi, to myślałam, że może ma tylko nogę złamaną. W domu gdy szukaliśmy jakiegoś dyżuru weterynarza, zaczęła się ślinić, dyszeć, nóżkę miała wykrzywioną o 180 stopni, i tak strasznie miauczała. Pech chciał, że była godzina 18:00 w niedzielę. Żaden lekarz nie chciał nas przyjąć, obdzwoniłam wszystkie lecznice w mieście i w końcu w ostatniej Pan doktor przyjechał. To jest chore, aby nie było całonocnego dyżuru Niestety... miała przetrącony kręgosłup i uszkodzone narządy wewnętrzne. Musieliśmy ją uśpić.
A trochę to trwało, bo miała tak strasznie silne serducho, tak walczyła
W domu teraz pusto, pies nie może sobie miejsca znaleźć bo nie ma się z kim bawić... Masakra, jak człowiek może przywiązać się do zwierząt.

W ogóle niedziela jakaś dziwna była...wcześniej odebrałam telefon z tego sklepu, gdzie miałam rozmowę kwalifikacyjną na sprzedawcę. Zdzwonił prezes tej spółki z hasłem, że po mojej rozmowie zwolnili menadżerkę i chcę mnie na jej miejsce
Jak byłam kurcze bez pracy to nikt mnie nie chciał, a teraz w przeciągu dwóch tygodni mam już dwie
I najprawdopodobniej będę ciągnęła dwie prace równocześnie

Także Lidka99 zgadzam się z Tobą. Im więcej rzeczy mam na głowie, tym bardziej jestem zorganizowana i mam paradoksalnie więcej czasu

MajWija - kochana musisz trochę odpuścić. Takie napinanie się i analizowanie wszystkiego może przynieść więcej szkody niż pożytku. Na dłuższą metę zwariujesz jeśli wszystko będziesz tak bacznie obserwować.
Życzę Ci oczywiście szybkiego ujrzenia II kreseczek, ale są dziewczyny, które starają się znacznie dłużej i nie wyobrażam sobie aby przez np. rok starań myśleć tylko o testach, śluzie, pozycjach itd. Aby wszystko, całe życie podporządkowywać staraniom. Trzeba jak to się mówi wrzucić na luz - wtedy się uda
Swoją drogą to podziwiam Twojego męża i fajnie, że masz go na każde zawołanie Mój chyba by mnie wyśmiał, jakbym w środku dnia powiedziała mu, że mam śluz płodny i musi się ze mną kochać. Wynikła by z tego jeszcze awantura, że potrzebny mi jest tylko jako maszyna do produkcji spermy

Megan1312 - Piękna beta. Startujesz na prawdę z bardzo dobrego poziomu. Poza tym nie wielkość jest ważna ale jej przyrostu. Powtórz za dwa dni. Jeśli będzie minimum 66% w ciągu 48h to nie masz się co martwić
Dopisuje Cię do listy mamuś Który to był cykl?

maddd, aska8999, monika0185 - przykro mi, że znów się nie udało. Trzymajcie się dzielnie i zbierajcie siły na kolejny cykl

Nemmireth - gratuluje zdania egzaminu
Koniecznie daj znać jak już będziecie po środowej wizycie. A wyniki męża kiedy będziecie mieć? Dzisiaj czy jutro?

Cavagirl - nie możesz tak mówić! Przywołujemy Cię do porządku Być może po prostu jeszcze nie trafiliście na ten czas, aby wszystko w Waszych organizmach się ze sobą zgrało. A dobre wyniki męża powinny Cię bardzo, ale to bardzo ucieszyć. W razie jakiś większych problemów ( tfu, tfu odpukać), przy dobrym nasieniu macie możliwość skutecznej inseminacji czy w ostateczności in vitro. Jest wtedy znacznie więcej możliwości. Uda się zobaczysz

Aiina - jeśli z tym orgazmem to byłaby prawda, to nie doszłoby u mnie do zapłodnienia. Bo ja orgazmu nie miewam nigdy w trakcie seksu Może on i pomaga, ale i bez niego się da

Uffff.... ale się opisałam
Vela tak mi przykro z powodu kota. Sama kocham zwierzęta ponad wszystko, straciłam psa i znam ten ból. Nie mogłam się długo pozbierać. A jeszcze przedwczoraj mój mąż przez przypadek zamknął naszego kota wieczorem na balkonie. Ja juz prawie spałam, ale po igraszkach sobie przypomnial o niej. Ponad godzine na mrozie! Dałam mu popalić....
Gratuluje pracy! Coś musi się dziać!

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
ehh... straszne jest to, co piszesz Bardzo mi przykro, ze tyle czasu się starałaś, i aż 2 razy poroniłaś zapewne bardzo ciężkie przeżycie A w którym tygodniu jesteś?
Jest takie powiedzenie, że do trzech razy sztuka, to już teraz MUSI się wszystko udać, i urodzi Ci się piękny i ZDROWY Bobas

I dziękuję za dobre słowa dobrze że jest to forum, i że jesteście WY dziewczyny, fajnie że możemy tak sobie dodawać otuchy, i fajnie czytać, że w końcu się komuś udaje mimo miesięcy starań
Wszystkim nam się uda. Ja też kiedyś myślałam, że to wszystko jest takie proste! Jeden raz bez gumki i juz na pewno bede w ciąży... Panikowałam, czekałam na okres. A teraz? Każda @ jest niechciana. Nie spodziewałam się, że tyle będzie przeciwieństw na drodze. Ja nie odczuwam może tych "miesięcy" starań, bo wiem że luty nam wypadł i w sumie grudzień poniekąd tez za późno zaczęliśmy. Więc świadomie staraliśmy się tylko w styczniu, no i teraz marzec. Mimo wszystko widze, że czas leci, tak jak każda z nas to widzi. Ale nie możemy się poddawać, trzeba życ i kochać się z miłosci Także uszy do góry dziewuchy!

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Oglądałam film na youtube z mikroskopu jak do komorek jajowych zostały wpuszczone plemniki Jasny gwint jaki atak
Latają jak szalone.

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Zobaczcie jakie fajne
https://m.youtube.com/watch?v=fO4UWj01Gx8

hahaha sie uśmiałam, super to wygląda
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 11:50   #2583
Monisia_1987
Raczkowanie

Monikao185 film mega szaleństwo
VelaLuca przykro mi z powodu kociaka My mamy 2 w domu,przyjechały ze mną z polski i byłoby mi strasznie smutno jakby któreś coś się stało.
A co do pracy to tak jest.Mój Tż pracował w pl w avansie na magazynie.Firma upadła,wysyłał kupę cv,w końcu postanowił szukać za granicą.Wciągu tygodnia po jego wyjeździe odezwały się 4 firmy,że są zainteresowani.
Cavagirl zawsze coś tam wyleci,mimo nóg do góry Dobrze,że Mąż zrobił badanie-zawsze coś do przodu
Kuruj się. Ja też chora-Mąż mnie zaraził chyba bo od niedzieli walczy z przeziębieniem.A dni płodne od wczoraj

Dziewczyny używacie jakieś aplikacji w telefonie? Ja mam ,,mój kalendarzyk,, wszystko sobie zaznaczam dokładnie.Pokazuje mi dzień owulacji ale brzuch mnie boli nie w dzień owulacji tylko max dwa dni po tym co pokazuje aplikacja

Edytowane przez Monisia_1987
Czas edycji: 2016-03-02 o 11:51
Monisia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 11:53   #2584
aska8999
Rozeznanie

Ja wchodze na stronke ovufriend
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 12:07   #2585
Aiina
Raczkowanie

VelaLuca dziękuję za cień nadziei z tym orgazmem - a raczej jego brakiem

I przykro mi z powodu kotka... sama podobnie miałam z psiakami, tylko jeden ze starości został uśpiony bo za bardzo się męczył - nie widział, nie słyszał, ledwo chodził, strasznie piszczał nocami... żal usypiać ale i żal patrzeć jak się męczył.
Drugiemu serduszko nie wytrzymało u weterynarza, kiedy przyszła nasza kolej
Teraz już nie chcę zwierząt. Mam jedną psinę, ale chorowitą strasznie i postanowiłam, że więcej nie będzie bo później jest straszna rozpacz.

Z drugiej strony, jakby się udało zajść w ciążę, to dla dziecka wg mnie lepiej jakby się chował ze zwierzakiem. Ale to pewnie i tak odległa przyszłość

Monisia_1987
ja też wchodziłam na stronę ovufriend, ale przy moich nieregularnych cyklach się niestety nie sprawdza.

Pozdrawiam - dzisiaj słonecznie

Edytowane przez Aiina
Czas edycji: 2016-03-02 o 12:49
Aiina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 13:12   #2586
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja dzisiaj 1 dc. @ przyszła i teraz cierpie w pracy. Ale mnie brzuch boli i strasznie się ze mnie leje.
Ale za to dzisiaj wieczorem walne sobie piwko

U nas też sypie i sypie!

MajWija ja mam wrażenie, że z takim częstym przytulaniem to Ci się uda w pierwszym cyklu Nie martw się brakiem śluzu, wiele kobiet go nie widzi bo siedzi sobie w szyjce. Możesz sprawdzić też poprzez ściśniecie delikatnie szyjki. Wtedy "wyciśnie" się co nie co śluzu i zobaczysz jaki jest

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Gratuluję mądrego Dzieciaczka
Ja też chyba nie będę mierzyła temperatury bo wstaję w nocy do ubikacji.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Super! Jest dobrze

Przeoczyłam Twoją wiadomość. Oj bardzo bym chciała, ale jak sobie pomyślę, że miałabym być w ciąży już po tym cyklu to jakieś to takie dla mnie nierealne się wydaje
A u Was co ile jest przytulanie w czasie około owulacyjnym?

Chciałabym sobie zaplanować, kiedy testować, ale nie wiem jak to obliczyć
Dzisiaj 13dc a test owu pozytywny był 11dc, sporo śluzu "wypadło" ze mnie wczoraj, czyli 12dc, ale tylko jednorazowo no i od kilku dni boli na zmianę prawy to lewy jajnik, ale częściej prawy no i kilka razy w dzień daje się odczuć podbrzusze tak jak na @ tylko dużo słabiej i dzisiaj rano tez takie odczucie miałam.
I moje pytanie, jak myślicie, kiedy mogę najwcześniej testować?

Edytowane przez MajWija
Czas edycji: 2016-03-02 o 13:14
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 13:27   #2587
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monisia_1987 Pokaż wiadomość
VelaLuca przykro mi z powodu kociaka My mamy 2 w domu,przyjechały ze mną z polski i byłoby mi strasznie smutno jakby któreś coś się stało.
A co do pracy to tak jest.Mój Tż pracował w pl w avansie na magazynie.Firma upadła,wysyłał kupę cv,w końcu postanowił szukać za granicą.Wciągu tygodnia po jego wyjeździe odezwały się 4 firmy,że są zainteresowani.
Cavagirl zawsze coś tam wyleci,mimo nóg do góry Dobrze,że Mąż zrobił badanie-zawsze coś do przodu
Kuruj się. Ja też chora-Mąż mnie zaraził chyba bo od niedzieli walczy z przeziębieniem.A dni płodne od wczoraj

Dziewczyny używacie jakieś aplikacji w telefonie? Ja mam ,,mój kalendarzyk,, wszystko sobie zaznaczam dokładnie.Pokazuje mi dzień owulacji ale brzuch mnie boli nie w dzień owulacji tylko max dwa dni po tym co pokazuje aplikacja
Ja używam też Mój kalendarzyk

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Przeoczyłam Twoją wiadomość. Oj bardzo bym chciała, ale jak sobie pomyślę, że miałabym być w ciąży już po tym cyklu to jakieś to takie dla mnie nierealne się wydaje

Dzisiaj 13dc a test owu pozytywny był 11dc, sporo śluzu "wypadło" ze mnie wczoraj, czyli 12dc, ale tylko jednorazowo no i od kilku dni boli na zmianę prawy to lewy jajnik, ale częściej prawy no i kilka razy w dzień daje się odczuć podbrzusze tak jak na @ tylko dużo słabiej i dzisiaj rano tez takie odczucie miałam.
A my się przytulamy różnie, jak mamy ochotę. Jak jesteśmy zmęczeni to sobie odpuszczamy. Więc ciężko mi powiedzieć co ile czasem codziennie, czasem co dwa dni, czasem co parę dni.

Być w ciąży to mi się całkowicie wydaje abstrakcyjne
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 13:47   #2588
iwona335
Zakorzenienie

U nas przytulanie co 1-2 dni
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 13:48   #2589
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

MajWija ja dziś mam 15 dc, a testować będę chyba 15 marca (u mnie 28 dc), więc Ty powinnaś testować około 17 marca - tak mi się wydaje. Oczywiście możesz testowac razem ze mną będzie raźniej

A sie wkurzyłam! Własnie kupilismy z mężem olejki zapachowe i taki komin żeby w domu ładnie pachniało, a tu sie okazuje że to niebezpieczne we wczesnej ciąży! o matko i weź tu coś kup.

Edytowane przez zUa_tysica
Czas edycji: 2016-03-02 o 13:53
Stary 2016-03-02, 13:53   #2590
iwona335
Zakorzenienie

Tez testowac bede 14-15.03
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 14:12   #2591
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Oglądałam film na youtube z mikroskopu jak do komorek jajowych zostały wpuszczone plemniki Jasny gwint jaki atak
Latają jak szalone.

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Zobaczcie jakie fajne
https://m.youtube.com/watch?v=fO4UWj01Gx8

filnik mega

Cytat:
Napisane przez Monisia_1987 Pokaż wiadomość

Ja używam mój kalendarzyk ale tylko po to żeby zapisywać @.. bo mam cykle bardzo nieregularne i się nie sprawdza
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 14:19   #2592
Ahoy
Wtajemniczenie

Ja tez używam tego kalendarzyka, zapisuje w nim sobie wszystkie objawy, które mam na co dzień w cyklu, jak byłam w ciąży to tez każdy dzień sobie zaznaczalam, kiedy i jaki mam sluz, bol jajnikow, dreszcze, bóle głowy, zachcianki itd. Fajna sprawa przy staraniach
Stary 2016-03-02, 14:46   #2593
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
MajWija ja dziś mam 15 dc, a testować będę chyba 15 marca (u mnie 28 dc), więc Ty powinnaś testować około 17 marca - tak mi się wydaje. Oczywiście możesz testowac razem ze mną będzie raźniej

A sie wkurzyłam! Własnie kupilismy z mężem olejki zapachowe i taki komin żeby w domu ładnie pachniało, a tu sie okazuje że to niebezpieczne we wczesnej ciąży! o matko i weź tu coś kup.
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Tez testowac bede 14-15.03
Czyli jest Nas 3
Też myślę, że 17.03 to dla mnie najwcześniej
Eh kurcze, jak sobie o tym pomyślę, to nawet przez głowę mi nie chcę przejść, że może być pozytywny test
Też tak macie?
Stary 2016-03-02, 14:53   #2594
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli jest Nas 3
Też myślę, że 17.03 to dla mnie najwcześniej
Eh kurcze, jak sobie o tym pomyślę, to nawet przez głowę mi nie chcę przejść, że może być pozytywny test
Też tak macie?
Ja tez sie nie nastawiam na pozytyw, ale zawsze serce wali jak szalone jak siuśki sie przemieszczają po teście
Stary 2016-03-02, 14:59   #2595
Ahoy
Wtajemniczenie

Ja za każdym razem jak robiłam test to serce waliło jak szalone i sobie tlumaczylam, że na pewno 1 kreska będzie, bo to niemożliwe, żeby się udało. A jak pierwszy raz zobaczyłam 2 kreskę to miałam wielkie motyle w brzuchu i nie mogłam oderwać oczu od testu Szkoda, że skończyło się tak jak się skończyło...
Stary 2016-03-02, 14:59   #2596
MajWija
Wtajemniczenie

A bolą Was piersi w czasie owulacji? Czy raczej dopiero w drugiej połowie cyklu zaczynają pobolewać?
Stary 2016-03-02, 15:00   #2597
Ahoy
Wtajemniczenie

Mnie bolą tylko przed okresem, na ok tydzień przed.
Stary 2016-03-02, 15:13   #2598
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
A bolą Was piersi w czasie owulacji? Czy raczej dopiero w drugiej połowie cyklu zaczynają pobolewać?
Mnie bolą ok 9 dni przed @

monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 15:29   #2599
MajWija
Wtajemniczenie

Aha bo gdzieś ostatnio wyczytałam, że często ból piersi jest podczas owulacji właśnie. Tylko nie wiem, jaki niby hormon miałby u temu odpowiadać.
To progesteron powoduję ból piersi a przecież podczas owulki raczej nie on wzrasta.
Stary 2016-03-02, 15:40   #2600
Lidka99
Zadomowienie

No właśnie a w którym dc najlepiej zbadać progesteron?
Stary 2016-03-02, 15:47   #2601
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ahoy Pokaż wiadomość
Mnie bolą tylko przed okresem, na ok tydzień przed.
A w ciąży kiedy zaczeły Ciebie pobolewać?

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
No właśnie a w którym dc najlepiej zbadać progesteron?

Gdzieś, kiedyś słyszałam, że chyba 7 dni po owulacji, ale czy na pewno to nie wiem.
Stary 2016-03-02, 15:50   #2602
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:
A w ciąży kiedy zaczeły Ciebie pobolewać?
Tez jakoś na tydzień przed spodziewanym okresem. Tylko, że to był totalnie inny bol, bardzo piekly i szczypaly mnie sutki, a bliżej okresu bolały całe piersi, ale jakoś tak inaczej niż zwykle, nie umiem nawet tego opisać w każdym razie jestem pewna, że jak będę w kolejnej ciąży i będę miała taki bol to test nie będzie mi potrzebny
Stary 2016-03-02, 16:08   #2603
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Tez jakoś na tydzień przed spodziewanym okresem. Tylko, że to był totalnie inny bol, bardzo piekly i szczypaly mnie sutki, a bliżej okresu bolały całe piersi, ale jakoś tak inaczej niż zwykle, nie umiem nawet tego opisać w każdym razie jestem pewna, że jak będę w kolejnej ciąży i będę miała taki bol to test nie będzie mi potrzebny
Czyli gdzieś z 10 dni od zapłodnienia minęło zanim zaczęły Ciebie boleć?
Moja koleżanka mówiła, że ją już dwa dni po zapłodnieniu tak bolały, że się dotknąć nie mogła do nich i jakoś mi tak dziwnie wcześnie się to wydało.
Stary 2016-03-02, 16:13   #2604
Ahoy
Wtajemniczenie

Az sprawdziłam w moim kalendarzu jak to było w pierwszej ciąży bóle piersi zaczęły mi się ok 10 dpo, ale wcześniej miałam inne objawy. W drugiej ciąży juz ok 5 dpo miałam bóle sutkow. Przy tej drugiej były one znacznie intensywniejsze.

Jeszcze w kalendarzu zauważyłam, że lekkie bóle jajników miałam już cały czas od owulacji. Tak samo było z mlecznym śluzem. Miałam też bóle głowy, dziąseł, bezsenność, uczucie gorączki i zachcianki na musztarde i majonez

I jeszcze wzdęcia, codziennie wieczorem czułam się jak nadmuchany balon. Okropnosc

Edytowane przez Ahoy
Czas edycji: 2016-03-02 o 16:20
Ahoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 17:20   #2605
rybka20
Rozeznanie

GG do rybka20

Cytat:
Dziewczyny te które współżyją codziennie - czy staracie się w miarę możliwości odczekać miedzy jednym a drugim stosunkiem te 24h?
Jak mówiłam ginowi, że planujemy starać się codziennie, to powiedział, że jeżeli nie możemy się powstrzymać to jak już to zalecałby jednak te 24h odczekać.
U Nas to różnie. Wczoraj np było o 14 a dzisiaj o 12 więc mniej więcej 24h było...

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

[/B]

Mnie w tym cyklu już od 8dc pobolewały jajniki a od jakiś dwóch dni boli mnie brzuch jak na @ tylko dużo mniej i nie wiem, czemu bo wedle moich obserwacji raczej owulka była wczoraj.

Hej. W moim przypadku to ja z moim to rano i wieczorem lubimy sie przytulać 😃

A poza tym jestem mega zmęczona 😒 dzis zeszlam o 6 rano 9godz w pracy snu bylo 2,5 godz bo mój psiak zachorowal i czuwam nad nim. Za kilka chwil jadę na 11 godz do pracy. Jak ja to wytrzymam? Buziaki dziewczyny.
Stary 2016-03-02, 17:24   #2606
Megan1312
Raczkowanie

Dziewczyny dziekuje za gratulacje

Cytat:

Mnie juz tak kolo 8dpo piersi zaczely bolec i tak jak mowisz calkiem inaczej niz przed okresem dlatego zrobilam test
Stary 2016-03-02, 18:06   #2607
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dziewczyny witam się w 15 tygodniu Dziś byliśmy na USG i...to nasza wymarzona ZDROWA DZIEWCZYNKA jesteśmy mega szczęśliwi

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 18:13   #2608
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Ja tez sie nie nastawiam na pozytyw, ale zawsze serce wali jak szalone jak siuśki sie przemieszczają po teście
Ja mam troszkę takie dwojakie podejście, bo gdzieś tam podświadomie obawiam się, że ten cykl jest taki sam jak poprzedni, czyli z niepękniętym pęcherzykiem, z którego zrobiła się torbiel.
Boje się tego
I na przykład już się zamartwiam tym, że jest to 13dc a w 11dc był test owu pozytywny a mnie nadal dzisiaj pobolewa prawy jajnik i momentami podbrzusze
Chociaż chyba niepotrzebnie tak się nastawiam bo to, że w tamtym cyklu tak było nie oznacza, że w tym tez tak jest, tym bardziej, że zbiłam prolaktynę
Musimy być dziewczyny dobrej myśli
Kto jeszcze testuję w połowie marca?

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dziewczyny witam się w 15 tygodniu Dziś byliśmy na USG i...to nasza wymarzona ZDROWA DZIEWCZYNKA jesteśmy mega szczęśliwi
Gratuluję!

Edytowane przez MajWija
Czas edycji: 2016-03-02 o 19:11
Stary 2016-03-02, 18:43   #2609
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Super
Stary 2016-03-02, 19:12   #2610
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:

gratulacje, to juz 4 miesiac pewnie czujesz się bezpieczniej super i dziewczynka, ajj moje marzenie
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości