|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
No rozkoszny ten Twój Tż, 10 pkt za szczerość ! ![]() Ja wczoraj zauważyłam u siebie rozstępy pod brzuchem i tak mi się smutno zrobiło... Bo to jeszcze miesiąc w sumie do porodu, dziecko rośnie, brzuch rośnie, to i rozstępów będzie coraz więcej... A po cichu tak mocno liczyłam na to, że jednak mnie to szczęśliwie ominie
|
|
|
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4443 |
|
Wtajemniczenie
|
W dozie sa mleka w butelkach z dostawa do apteki albo odplatnie do domu. W rossmanie tylko w saszetkach
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4444 |
|
Raczkowanie
|
A ja właśnie myślę sobie czasem, ze jestem zbyt mało wyrozumiała i sprawiam przykrość mężowi tym, ze ciągle najeżdżam na jego mamę. No ale z drugiej strony zaraz sobie myślę, że gdyby ona była normalna, to ja nie musiałabym się denerwować i narzekać na nią... Charakter charakterem ale ja się pytam gdzie jest dobre wychowanie??
|
|
|
|
#4445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez miałam nie kupować przewijaka a wyszło jak wyszło nie dość ze spodobał mi sie dość drogi to hak przyszedł okazało sie ze lozeczko za szerokie i stolarz dorabiał do niego drewniany nakład na lozeczko zaraz śmigam do mama i ja zobaczyć stelaże pod wanienkę bo ta moja stokke to mega nietypowa jest
|
|
#4446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dziś zasnęłam ok 4 nad ranem. O 5 obudził mnie atak suchego kaszlu. Zasnęłam ok 6. Masakra jakaś! ![]() Jutro mam wizytę u mojej gin. Ciekawe co mi powie i jak tam szyjka. Młody tak się na niej wyżywa, że szok. Termin mam niby na 25. 04, a wg usg na 12.04 bo niby dzieciątko większe.
|
|
#4447 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnesssa my też mamy kawalerkę, ale jakoś te imię z literek już mi się przez pół roku odwidziało, a miałam na to szał.
I ja chyba zrobię sobie tak jak w tym blogu tutaj klik ...literka ze sklejki (tanie są, możesz kupić całe imię jak chcesz) i do tego girlandę z gwiazdek filcowych, a na łóżeczko Cotton Ballsy, ale póki co to nawet łóżeczka w domu nie mam ![]() a stwierdziłam, że jeśli mamy kawalerkę to nie chcę, żeby mi póki co dziecko całe mieszkanie "opanowało", bo bym się źle z tym czuła...w końcu to jedyny pokój w domu... a wszystkie te pierdółki kolorowe już zrobią pokój dziecięcy zamiast kącik dziecka ale to moje zdanie
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie wszystko chyba ma standardowe wymiary i pasuje idealnie. Z tym, że teraz nie mam pokrowca na ten przewijak :/ powodzenia w poszukiwaniu stojaka :p
|
|
#4449 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wlasnie ja tez miałam panikę za pierwszym razem jak to usłyszałam że to wody ale pyka tak często i nic nie leci :-P W rossmanie widziałam te w saszetkach, w butelkach nie. Cytat:
Napewno wszystko będzie dobrze :-* Cytat:
Ja smaruję się od ok trzeciego miesiąca a piersi i tak mi popekaly, brzuch póki co nie (odpukac) ;-) Dziś w rossmanie pani w kolejce mnie przepuscila :-P dziwnie mi było bo miałam 1 rzecz ale skorzystałam
|
|
#4450 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do literek to ja mam wszystko przygotowane do zrobienia i jak tylko zapadnie decyzja jakie imię to bede szyć Cytat:
Cotton balls Dziewczyny, bede robic, włóczka jest tylko musze kupic lampki, wymyśliłam, ze kupie na baterie tylko nie wiem czy 30 lampek to nie bedzie za mało? 5 m długie wtedy sa.. |
||
|
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tak samo zorganizowane wszystko. Na komodzie ma stać tylko lampka, i kilka koszyków z kosmetykami, reszta w szufladzie. Przewijak na łóżeczko, a jeszcze organizer na pampersy
|
|
|
|
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapach benzyny uwielbiam, tak samo zapach spalin starych motorów i żuka |
|
|
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps. Mam mały organizer :p
1 IV 2010 Mój primaaprilisowy chłopak 29 IV 2012 Zaręczona 4 V 2013 Żona ![]() 31.III.2016 Córeczka ! Edytowane przez MiniMonix Czas edycji: 2016-03-02 o 14:53 |
|
|
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie wypraszam, mnie sie widzi 31. marca lub 2. kwietnia. poza tym pisalam wam, ze moja szyjka na ostatniej wizycie miala... rekordowe 5 cm? no i co na to twoja kula?
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
achhh ponownie Was muszę nadrobić bo do 12.00 byłam już na bierząco, ale że zjadłam obiad a pogoda dziś u mnie poprostu wspaniała ciepło bez wiatru pięknie słońce świeciło to postanowiłam iść na spacer z moim pupilem
(psem) i tak nam zeszło półtorejgodziny achhhh już dawno nie byłam na takim spacerze super powietrze (mieszkam na wsi) no i do tego te ćwierkające ptaki już nie moge się doczekac jak będę tak spacerować z moją księżniczką.Teraz już z powrotem w domu pije herbatę i mam zamiar być już na bierząco. Kusi mnie jeszczę trochę prasowanie wieszaka ciuszków małej bo odkładam już tak drugi dzień z rzędu no ale narazie dalszy relaks a co tam moge mieć dzień lenia.... dobra to tak w skrucie lece czytać....
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To masz prace z główki, brawo! A my zamawialiśmy tak samo? Jak sprawdziłas, ze wysłane? Ja mam nadal na koncie na dawandzie takie cos :palaImageUploadedByWizaz Forum1456926930.402873.jpg |
|
|
|
|
#4457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
A i powiedz mi czy przyszła kurierem k-ex z Białegostoku? Bo mam smsa ze jest do mnie przesyłka wlasnie z Białegostoku a ja nie wiem od kogo
|
|
|
|
#4459 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I kilka razy zdarzyło się jak mnie walnął pod cyckami.Cytat:
haha jakie wróżby na porody Strasznie mi się paznokcie łamią i rozdwajają |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
osz TY
nie ładnie oj nieeeJustynafli no ten promotor to sobie bimba naprawdę nie lubie ja sama jak czekam na niewadomo ile na coś i nie wiem na czym stoję wiec rrozumie Twoje rozgoryczenie no ale kurka przecież widać ze w ciązy i w ogóle to mógł zabłysnąć inteligencją że może chciała byś to skończyć przed roziwazaniem. Malos no zupa wygląda smakowiecie smarita gdzie Ty na DOZie znalazłaś te mleka ja szukałąm ale nie znalazłam podaj linka kejka ślicznie urządzony ten pokoik co zarzuciłaś linka a tenpomysł z literką i gwiazdkami super
|
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do paznokci to nie pomoge bo ja obcinam teraz na krótko. Nie mam cierpliwości sie nimi zajmować
|
|
|
|
|
#4462 |
|
Rozeznanie
|
sterylizacja
A ja do sterylizacji mam woreczki z BabyOne http://www.aptekagemini.pl/search?st...h%5Bdetail%5D= za niecałe 17 zł łącznie na 100 sterylizacji. Nie powiem czy są dobre bo jeszcze nie testowałam ale niebawem pewnie pójdą w ruch.
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4465 |
|
Matka Smoka
|
lucy - tak, chusta dziś przyszła (paczkomat z pobraniem). Super jest. Jeśli chodzi o wady to zauważyłam jedynie kilka takich kropeczek z nitki - gdybym nie wiedziała, że to II gat. to bym nie zgadła. Także jestem bardzo zadowolona.
|
|
|
|
#4466 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wrzuce linka bo na tel jestem i nie umiem. Wpisz e dozie bebilon albo bebiko i ci sie pojawią. Sprawdzilam teraz. Są.
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4467 |
|
Raczkowanie
|
GOSIACZEK może na tych naszych mężów ta trzecia ciąża tak wpłynęła bo mój też ma przepuklinę ale między kręgową
![]() Dzisiaj dzwoni do lek po ustalony termin i co ? 5 kwietnia No to mówi mu o co kaman,że zona idzie na szpital i przełożył mu na maja... To oby te nasze chopy dały rade i wracały szybko do nas ![]() Ja nikogo nie obstawiam bo życie lubi płatać figle i może być sporo niespodzianek...
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Ja to dzisiaj myśle ze jest szansa ze bede pierwsza
nie wiem jak wyglądają skurcze-nie miałam poprzednio. Ale dzis od 14 non stop napina mi soe brzuch, młody sie wygina, rozpycha niemiłosiernie. Matko co za dziwne uczucie...co jakis czas tak mam. Plecy mnie okrutnie bolą:/ w zoraj tez tak było i przeszło, ale kurna jak tak bedzie kolejne 3 tyg to ja dziekuje Ma sa kra ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Oooo wlasnie pocieszenie przyszlo dostałam wiadomość, ze bagme wysłana wiec moze jutro bedzie
|
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po KTG. Zapis bardzo dobry. Mały ruszał się jak szalony, a skurcze nie zapisywały się praktycznie żadne, bo w sumie ich nie mam.
Moja ginka wspominała, że jakoś musze wytrzymać do 38 tyg. Czy miała na myśli cesarkę nie wiem, ale zwiększyła mi dawkę dopegytu
|
|
|
|
#4470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co
coś się ze mna popsuło! No naprawdę tak się źle czuje po jechaniu tramwajem, że nie wyrabiam. Całe 30 minut w piepszonym tramwaju oddycham głęboko. Ale za to, jak weszłam do tramwaju i taki Pan mnie zobaczył to wyskoczył jak oparzony i mi zwolnił miejsce a sam przeszedł się kawałek dalej i sobie usiadł. Miłe i najważniejsze: tym razem się nie rozpłakałam hahha pewnie dlatego, że od razu zrobiło mi się słabo jak weszłam do tramwaju.Aż się z kurtki rozebrałam bo mnie takie jakieś gorąco się zrobiło. W ogóle mam wrażenie, że mi ciśnienie skacze. Tak czułam, że mi serce nawala. PRACA źle na mnie wpływa brak pracy! Od grudnia na L4 i od grudnia nie mówię po angielsku. Wczoraj dzwonił do mnie jakiś numer z kierunkowym z Anglii. Zapytałam kolegów z pracy i tak jak podejrzewałam - mój manager. Dziś znów próbował i akurat byłam w restauracji miedzy okulistą a jogą. Odebrałam i umówiłam się z nim na za chwile tzn ma dzwonić 17:30 już mnie brzuch z nerwów boli ! No po prostu mam wrażenie, że mój angielski wyleciał w powietrze i nic nie zostało w mojej głowie .Jak się z nim pożegnałam: See you leter. Taaa.... No nic pogadam i będę mieć z głowy. Cytat:
Babcia mi jedno mówiła, mama drugie. Babcia mnie wypytwała o wszystko: kto był w domu, co mamusia robiła, z kim sie widziała. Potem wracalam do domu i mama pytała o co babcia pytała......... Cytat:
PYKANIE mi w nocy zawsze pyka jak siadam na toaletę hah - w trakcie zginania to mi gdzieś w biodrze albo nie wiem w każdym razie kości.ZAKUPY taaaa.... pojechałam do drogerii i wydałam 70 zł szampony dwa, maska, odżywka, krem do buzi, pasta do zębów i chyba tyle ale się uzbiera No nic będę się potem jarać siedząc w nowej masce hehhehe
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

! 

nie dość ze spodobał mi sie dość drogi to hak przyszedł okazało sie ze lozeczko za szerokie i stolarz dorabiał do niego drewniany nakład na lozeczko
zaraz śmigam do mama i ja zobaczyć stelaże pod wanienkę bo ta moja stokke to mega nietypowa jest

ale to moje zdanie