|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
no ja troche na ovu czytam wiec o inhibinie b wiem i statad tez wiem o tym amh, ale jak w tekscie ponizej widzisz lepiej miec wyższe amh niż za niskiepewnie jeszcze shbg i dhea oczywiscie wszystkie hormony i tarczycowe wyniki http://wylecz.to/pl/badania/badania-...h-badanie.html Edytowane przez __malaMi__ Czas edycji: 2016-03-03 o 09:54 |
|
|
|
|
#2642 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pewnie będziemy mieć koło kwietnia normalny internet. U endo dostałam jakiś Letrox, coś jak Euthyrox ale bez chemii, biorę dawkę 25. Mam zrobić przeciwciała jakieś, bo może to być Hashimoto a nie poporodowe zapalenie tarczycy. Wizyta za 5 tyg następna już z wynikami i się okaże. My się teraz rzadko staramy. Więcej mamy kłótni jak starań... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na skierowaniu mam jeszcze: (piszę skrótami) inhibina b shbg e2 fsh, lh tsh (po pewnym czasie brania leku) dheas testosteron anty tpo mtc ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Co się dzieje Iza? Zaprosiłam Cię na fb
|
|
|
#2644 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) ale ponoć w ciąży nie można sie znieczulac u dentysty,wiec może lepiej to zalatwic wcześniej..Tez sie zastanawialam co się dzieje z Panną Izabelą, coś przestała się odzywać. Cytat:
Dzis mam umowioną ponad miesiąc temu wizyte u gin po pracy,a ja mam jeszcze małe krwawienie:/ raczej niebardzo robic badanie w trakcie okresu prawda? Zresztą,chyba za bardzo niekomfortowo bym się czuła jakby miala mnie dzus badac:/ ciekawe czy da znów recepte na duphaston,czy moze jakies skierowanie na badanka...? |
||
|
|
|
#2645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dopiszę wieczorkiem jak będę przy laptopie
Wpisałam już wczoraj ![]() Kurcze to nie dobrze że wyniki męża tak się pogorszyły. A mówiła od czego tak się mogło stać? Tzn, czy taki nagły skok w dół jest normalny czy miało coś na to wpływ? A z tymi badaniami niestety tak jest. Jak podczytuję wątek dziewczyn z problemami to każda umawiajac się do lekarza od "bezpłodności" płaci minimum 1500 zł za pierwszy pakiet badań startowych. A badania do in vitro to ponad 2000 zł. Masakra Rozumiem że te wszystkie badania będziesz robić w nowym cyklu? Swoją drogą też się zdziwiłam bo myślałam że mamy klub a ja nic o tym nie wiem Jak dziewczyny chcą to można założyć ale ja już się tego nie podejmuję bo kompletnienie wiem jak się to robi ![]() Cytat:
Ale specjalne, takie które nie obkurcza naczyń krwionośnych. A co do wizyty to spokojnie zrobi ci USG. Na pewno nie takie rzeczy już widziała wiec się nie przejmuj
|
|
|
#2646 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie na chwilę obecną jedno wystarczy ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
A miałaś już kiedyś takie długie cykle? Nemmireth_ może pomyślcie nad dobrymi witaminami dla partnera? Są takie drogie, nie pamiętam nazwy, które są przebadane kliniczne i gwarantują poprawę nasienia, tylko właśnie chyba 200zł 60 tabletek a tabletka 2x1. A u mnie dalej dające o sobie znak jajniki i podbrzusze, już zaczęłam sobie wkręcać, że może doszło do zapłodnienia i stąd te objawy, ale czy to możliwe żeby tak wcześnie z tego powodu pobolewały jajniki? I jeszcze dzisiaj doszedł ból krzyża - jak na @.... VelaLuca możesz mnie wpisać na testowanie na 17 marca. Edytowane przez MajWija Czas edycji: 2016-03-03 o 12:19 |
||
|
|
|
#2647 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpisałam już wczoraj ; ) Ciebie, zUe i Iwonke
|
|
#2648 |
|
Wtajemniczenie
|
VelaLuca dzięki
![]() Jeju a ja chyba zwariuję z tymi testami... 11dc był pozytyw, 12 i 13dc negatyw blada kreseczka tak jak w testach przed pozytywem a dzisiaj 14dc i kreska testowa przyciemniała znowu, nie jest to pozytyw, ale jest dużo ciemniejsza niż wczoraj i przed wczoraj. Co o tym myśleć? To normalne? |
|
|
|
#2649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Vela dzięki, wczoraj nie zauwazyłam ![]() To co mamy jakiś klub? Po co się go w ogóle zakłada? ![]() Mnie nic nie boli i nie wiem czy ja w ogóle żyje tam na dole
|
|
|
|
|
#2650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety badania w nowym cyklu - muszą być 1-5dc zrobione. I chciała żebym przyszła już z wynikami ale w tym samym cyklu a ja nie dam rady bo nawet jak zrobię badania w 1 dc co jest praktycznie niemożliwe, to wyników nie będę miała tak szybko ![]() Jaby co ja klub mogę założyć ![]() Cytat:
![]() Żadnych nowych brać nie będzie. Pewnie pójdzie do androloga i mu wtedy coś da Np po to żeby czegoś nie pisać na forum prywatnym
|
|
|
#2651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mialam, w grudniu 33dni, oczywiscie byl to pierwszy cykl staran wrrr... Zawsze mialam 29-30 dni. Dziekuje :kwiatek: ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
Ja mam wizyte w 33dc i nie wiem czy laskawa @ juz wtedy sie pojawi, czy bedzie to 4 dzien krwawienia ale piernicze ide i ma mnie zbadac lub dac znac kiedy znowu przyjsc, ide na nfz |
||
|
|
|
#2652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może jakieś wahania tego LH mam, zrobię jeszcze wieczorem test i zoabczę, ale z przytulanka nici bo nie ma dzisiaj męża i wraca dopiero jutro ![]() Wczoraj o 22 było ostatnie przytulanko więc jeśli jakimś cudem owu miałaby dopiero być to myślicie, że plemniki przeżyją we mnie do jutra? ![]() Minie 48h ![]() A moja bratowa tak miała z tymi testami owu, że robiła od 10dc i 12dc był pozytyw i codziennie je robiła i codziennie był pozytyw aż do 28dc kiedy to zrobiła test ciążowy, który również był pozytyw
|
|
|
|
|
#2653 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój gin w szpitalu, wiec nici z wizyty za tydzień. Ja jestem chyba jakaś pechowa, bo jak chciałam się umówić do fryzjerki to miała rozcieta rękę i nie mogła pracować
|
#2654 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moim marzeniem też jest córka, ale najważniejsze żeby w ogóle było i zdrowe a co to już nie ważne ![]() Przykro mi z powodu wyników, ale ważne że u Ciebie jest w miarę dobrze, też mam PCOS i dużo pęcherzyków i fajnie że trafiliście na tak przyjemną obsługę Cytat:
|
||
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane dziś byłam u swojego prowadzącego po dalsze L4 i dostałam zgodę na basen
![]()
|
#2656 |
|
Rozeznanie
|
Izabela, ten zel conceive plus troche dziala jak sluz plodny, a ja w ietatnim czasie nue mam go wcale. Widzualam ze na ovufrien dwie dziewczyny oo pierwszym cyklu w ktorym go uzywaky zaszly w ciaze.
|
|
|
|
#2657 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Wszystkim czytając wasze posty postanowiłam również założyć konto. Jestem nowa więc proszę o wyrozumiałość
![]() Staramy się z mężem o dzidziusia i bardzo się boje, że się nie uda. Jak na razie potrzebuje wsparcia, bo nie mam żadnych pewności, a na test za wcześnie. W moim przypadku zabawy były w 11 i 14dc. Spodziewana miesiączka dopiero 17marca. Jak myślicie kiedy zrobić pierwszy test?
|
#2658 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmm... i co, jak ten żel się aplikuję? Jesteś pewna, że nie zaszkodzi plemnikom? ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
Ja testuję 17 marca Który Twój dc? Mój 14 To mało było przytulanka, ale może akurat wystarczająco U Nas póki co od 6dc było codziennie, tylko dzisiaj przerwa bo męża nie ma i wraca jutro.Jakieś objawy?
|
||
|
|
|
#2659 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Panna Izabela, pisałam swój ostatni post w pracy z telefonu, i nie zauważyłam ze napisałaś tu parę minut przede mną
ja pisalam na raty robiąc cos jednocześnie w pracy, i dlatego się minęłyśmy dobrze że to tylko problem z internetem bo już się martwiłyśmyniedobrze że się kłócicie Ale każdy tak chyba czasem ma, że trzeba się od czasu do czasu posprzeczać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Odpowiedziala "no tak faktycznie" wow, masakra. (tak nawiązując do Twojego postu Ahoy właśnie wtedy kiedy powinnam iść ją odwiedzić-jej akurat nie będzie, a czeka się na wizytę półtora miesiąca Przepisała mi kolejny duphaston, i kazała się zapisać dokładnie na 11 kwietnia... tak mi wyliczyła że powinnam mieć wtedy mniej więcej owu, przy założeniu, że duphaston wyregulował mi cykle (a chyba wyregulował, bo poprzedni cykl trwał 30 dni, a jeszcze poprzedni 31, więc chyba w miarę wyregulował, co, jak myślicie?) No i zapytala mnie czy rozmawialam z mężem o badaniu nasienia... powiedziałam ze jest w razie czego gotowy, ale gin kazala się wstrzymać do następnej wizyty z myślami o tym. Badania nie miałam (w sumie na szczęście:P przez tą moją @). Dziewczyny jak to jest z tym badaniem nasienia, to jest na skierowanie? Gin może je wystawić, czy to się jakoś już we własnym zakresie robi? Wybaczcie, jeśli te pytanie jest głupie, ale na prawdę nie wiem Cytat:
myślę, że test najlepiej zrobić w dniu przewisywanej miesiaczki najlepiej, ale nie wcześniej tak myślę.Aha, kupiłam dla męża Androwit, czy wasi Tż-ci stosują?
Edytowane przez maddd Czas edycji: 2016-03-03 o 19:58 |
||||
|
|
|
#2660 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale można dowieść z domu jeżeli masz blisko laboratorium, my dowoziliśmy, trzymałam pod płaszczem owinięte jeszcze w ściereczkę żeby się nie wychłodziły plemniczki mój stosował androvit
Edytowane przez Lidka99 Czas edycji: 2016-03-03 o 20:49 |
||
|
|
|
#2661 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jejkuu mój też 14dc! W takim razie czekamy. Nie mam jak na razie żadnych oznak, ale czuje się jakoś inaczej. Nigdy się tak nie czułam. Mam nadzieje, że nam się uda ![]() ![]() Będziemy razem robić test, bo w takim razie ja też wcześniej nie będę sprawdzać, a będę z mężem działać hehe. Gdybyś miała jakieś pierwsze oznaki dawaj znać---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
Mój mąż nic nie stosuje, jak na razie staramy się pierwszy raz, tak na prawdę planowaliśmy zacząć starania od czerwca dopiero, ale bardzo nam zależy i zdecydowaliśmy się nie czekać. Jesteśmy prawie rok po ślubie, 02 maja rocznica więc uznaliśmy, że to już czas
|
|
#2662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój bierze. Ale wyniki się nie polepszyły, a wręcz pogorszyły. I to bardzo.
|
|
|
#2663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2664 |
|
Raczkowanie
|
No jeżeli w ogóle wytrzymam do 17 jak planowałam to może tak jak uważasz zrobię w dniu spodziewanej @ czyli 18.03. Chciałabym żeby szybko zleciało
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie znow @ czyli cos ok 27 cykl staran przed nami,czlowiek taki glupi i sie łudzi ze jak sie udało juz z jednym dzieckiem to z drugim pojdzie gladko
a tu o drugie jeszcze ciężej,dobrze ze mamy choć jedno |
|
|
|
#2666 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Witaj u nas
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
|
|
|
#2668 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale trzeba być dobrej myśli. Może na święta będziemy mieć ładny prezent <marzy>
|
|
#2669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślisz? Ale ja dopiero przed chwilą zobaczyłam płodny śluz u siebie a wczoraj nie widziałam, więc być może wczoraj w ogóle go nie było i plemniczki poginęły Chociaż to takie dziwne by było bo śluz powinien być już przed dniem owu a nie tylko w ten sam dzień co owu, czy się myle?
|
|
|
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie nawet nad adopcją zastanawialam bo naprawde zawsze chcialam byc mamą i jesli bym sie starala kilka lat i wiedziala ze szanse są zerowe to pewnie zaczelabym robic cos w tym kierunku ,ale jednak wreszcie sie udalo i wiem ze mielismy ogromne szczescie ze mamy nasza corke,bo zadnych problemow medycznych u nas nie bylo a jednak udalo sie po poltora roku dopiero,ale wiem ze duzy wplyw na to ma praca tz ze jest tylko w weekend i tez tym sie pocieszam ze w duzej mierze przez to nam sie nie udaje i tyle sie staramy bo nie trafiamy w ovu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

"<= 0.30 znacznie obniżona płodność
nie wiem czy wszystko jest mi potrzebne, o niektórych nawet nie słyszałam np inhibina
ale w mojej przychodni są tańsze te badania niż u nich. Np ja u siebie a tsh płaciłam 15zł, a u nich 26 czy 29.
i statad tez wiem o tym amh, ale jak w tekscie ponizej widzisz lepiej miec wyższe amh niż za niskie

Pewnie będziemy mieć koło kwietnia normalny internet.

Odpowiedziala "no tak faktycznie" wow, masakra. (tak nawiązując do Twojego postu Ahoy właśnie