Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-03, 09:42   #2641
__malaMi__
Zadomowienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Właśnie nie ma klubu a by się przydał czasem - wg mnie

Wiem, wiem. Ale czekamy na kolejną wizytę, ja też juz będę miała swoje wyniki i zobaczymy co powiedzą
Tzn co do AMH ja czytałam z kartki jakie są normy Nic więcej nie wiem "<= 0.30 znacznie obniżona płodność
0.31 - 1.20 obniżona płodność
> 1.20 prawidłowa płodność"
Więc po tym stwierdzam że wynik jest ok a czy on coś jeszcze znaczy to nie wiem

Głównie tak nie wiem czy wszystko jest mi potrzebne, o niektórych nawet nie słyszałam np inhibina ale w mojej przychodni są tańsze te badania niż u nich. Np ja u siebie a tsh płaciłam 15zł, a u nich 26 czy 29.

no ja troche na ovu czytam wiec o inhibinie b wiem i statad tez wiem o tym amh, ale jak w tekscie ponizej widzisz lepiej miec wyższe amh niż za niskie

pewnie jeszcze shbg i dhea oczywiscie wszystkie hormony i tarczycowe wyniki

http://wylecz.to/pl/badania/badania-...h-badanie.html

Edytowane przez __malaMi__
Czas edycji: 2016-03-03 o 09:54
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 11:17   #2642
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki i przy dawce 18,5mg Euthyroxu TSH 1,3
A Prolaktyna po tygodniu brania Norprolacu z 39 spadła do 5 szoook
W sumie dobrze, ale czy nie jest aż za niska...
Chyba zmniejszę dawkę.
Cytat:
Jak mi lekarz przepisywał to mówił, że może być lekko wysoka dawka, żeby to kontrolować i w razie co delikatnie zmniejszyć.
Z tego, co przeczytałam w necie to niby ta prolaktyna może być bardzo niska bo organizm jej nie potrzebuję póki nie karmi...

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Dziewczyny, jak Wy rozróżniacie swój własny śluz z tym, co wydobywa się podczas seksu plus jeszcze połączony ze spermą
Ja tego nie mogę rozróżnić, czy to jest mój śluz, czy to jeszcze sperma plus śluz
Chciałam już dzisiaj zrobić przerwę z mężem od igraszek, ale jakoś tak mi szkoda dnia bo nie mam pojęcia kiedy będzie owulka
Też Wam tak szkoda?
Podejrzewam, że jak ktoś wie, kiedy ma owulkę to pewnie takim 8dc to sobie nawet głowy nie zawraca
Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
A wczesniej robiltlyscie testy i byly negatywne czy w ogile nie robilyscie tylko tego dnia co wyszedl pozytywny?
Cytat:
Kupilam juz zel conceive plus na nastepny cykl staran. Ktos probowal go?
A na co on jest?
Cytat:
A dziewczyny jak juz urodzicie to po jakim czasie chcecie wrocic do pracy? Ja bym chciala isc na roczny macierzynski i potem na roczny wychowawczy, po dwoch latach wrocic i po chwili zaczav starac sie o drugie.
Ja co prawda nie będę wracać ale iść do pracy, ale jak dziecko pójdzie do przedszkola. Babcie pracują, a to wieś więc to co bym zarobiła oddałabym niani, a żłobków nie ma.

Cytat:
Napisane przez Monisia_1987 Pokaż wiadomość
Monikao185 film mega szaleństwo
VelaLuca przykro mi z powodu kociaka My mamy 2 w domu,przyjechały ze mną z polski i byłoby mi strasznie smutno jakby któreś coś się stało.
A co do pracy to tak jest.Mój Tż pracował w pl w avansie na magazynie.Firma upadła,wysyłał kupę cv,w końcu postanowił szukać za granicą.Wciągu tygodnia po jego wyjeździe odezwały się 4 firmy,że są zainteresowani.
Cavagirl zawsze coś tam wyleci,mimo nóg do góry Dobrze,że Mąż zrobił badanie-zawsze coś do przodu
Kuruj się. Ja też chora-Mąż mnie zaraził chyba bo od niedzieli walczy z przeziębieniem.A dni płodne od wczoraj

Dziewczyny używacie jakieś aplikacji w telefonie? Ja mam ,,mój kalendarzyk,, wszystko sobie zaznaczam dokładnie.Pokazuje mi dzień owulacji ale brzuch mnie boli nie w dzień owulacji tylko max dwa dni po tym co pokazuje aplikacja
Ja mam mój kalendarzyk i Ovu coś tam.
Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dziewczyny witam się w 15 tygodniu Dziś byliśmy na USG i...to nasza wymarzona ZDROWA DZIEWCZYNKA jesteśmy mega szczęśliwi
Gratuluję!!! Dziewczynki są super!!

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Fanta, super. Gratuluję

A ja melduję że wreszcie wyleczylam wszystkie zęby. Tak coś czułam że nie od razu będzie pozytywny wynik naszych starań i miałam rację - przez te 6 cykli zdążyłam zęby wyleczyć i Nowa umowę podpisać w pracy. Nie wiem czemu, ale mam jakieś przeczucie że wkrótce uda mi się zajść w ciążę. Może dlatego że mniej się stresuje.

Ciekawe czemu Panna Izabela się nie odzywa. Nie dała nawet znać jak poszło u endokrynologa.
Nie odzywam się, bo nie mam internetu. Mieliśmy w mieszkaniu ale się skończył jakoś. I nikt nie wie co to był za internet ani czemu już go nie ma. A w telefonie kończy mi się transfer Pewnie będziemy mieć koło kwietnia normalny internet.
U endo dostałam jakiś Letrox, coś jak Euthyrox ale bez chemii, biorę dawkę 25. Mam zrobić przeciwciała jakieś, bo może to być Hashimoto a nie poporodowe zapalenie tarczycy. Wizyta za 5 tyg następna już z wynikami i się okaże.

My się teraz rzadko staramy. Więcej mamy kłótni jak starań...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 11:21   #2643
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
no ja troche na ovu czytam wiec o inhibinie b wiem i statad tez wiem o tym amh, ale jak w tekscie ponizej widzisz lepiej miec wyższe amh niż za niskie

pewnie jeszcze shbg i dhea oczywiscie wszystkie hormony i tarczycowe wyniki

http://wylecz.to/pl/badania/badania-...h-badanie.html
Czyli jednak dobrze że jest wysoki

Na skierowaniu mam jeszcze: (piszę skrótami)
inhibina b
shbg
e2
fsh, lh
tsh (po pewnym czasie brania leku)
dheas
testosteron
anty tpo
mtc

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Co się dzieje Iza?
Zaprosiłam Cię na fb

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 11:22   #2644
maddd
Wtajemniczenie

Red face Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Fanta, super. Gratuluję

A ja melduję że wreszcie wyleczylam wszystkie zęby. Tak coś czułam że nie od razu będzie pozytywny wynik naszych starań i miałam rację - przez te 6 cykli zdążyłam zęby wyleczyć i Nowa umowę podpisać w pracy. Nie wiem czemu, ale mam jakieś przeczucie że wkrótce uda mi się zajść w ciążę. Może dlatego że mniej się stresuje.

Ciekawe czemu Panna Izabela się nie odzywa. Nie dała nawet znać jak poszło u endokrynologa.
Ja chyba tez powinnam iść sprawdzić zęby. Nic mnie nie boli (mam obsesję na ich punkcie:p myje po kazdutenkim posiłku,nawet w pracy mam tu swoją szczoteczkę:p ) ale ponoć w ciąży nie można sie znieczulac u dentysty,wiec może lepiej to zalatwic wcześniej..

Tez sie zastanawialam co się dzieje z Panną Izabelą, coś przestała się odzywać.

Cytat:
Oj tak, zdecydowanie się czuję bezpieczniej Już po tym USG w 12 tygodniu spadł mi kamień z serca że serduszko bije A teraz jak już skończyliśmy pierwszy trymestr to już ulga niesamowita i sama radość i nie mogę się doczekać i ach taka jestem szczęśliwa
Fanta, cieszymy się razem z Tobą!!

Dzis mam umowioną ponad miesiąc temu wizyte u gin po pracy,a ja mam jeszcze małe krwawienie:/ raczej niebardzo robic badanie w trakcie okresu prawda? Zresztą,chyba za bardzo niekomfortowo bym się czuła jakby miala mnie dzus badac:/ ciekawe czy da znów recepte na duphaston,czy moze jakies skierowanie na badanka...?
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 12:16   #2645
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
oby oby a tak w ogóle to wpisz mnie na testowanie 11.03
Dopiszę wieczorkiem jak będę przy laptopie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Vela możesz mnie wpisac na testowanie 15 marca.
Wpisałam już wczoraj

Cytat:
Wolałabym w klubie, ale najwyżej później usunę, więc nie cytować
Kurcze to nie dobrze że wyniki męża tak się pogorszyły. A mówiła od czego tak się mogło stać? Tzn, czy taki nagły skok w dół jest normalny czy miało coś na to wpływ?
A z tymi badaniami niestety tak jest. Jak podczytuję wątek dziewczyn z problemami to każda umawiajac się do lekarza od "bezpłodności" płaci minimum 1500 zł za pierwszy pakiet badań startowych. A badania do in vitro to ponad 2000 zł. Masakra
Rozumiem że te wszystkie badania będziesz robić w nowym cyklu?

Swoją drogą też się zdziwiłam bo myślałam że mamy klub a ja nic o tym nie wiem
Jak dziewczyny chcą to można założyć ale ja już się tego nie podejmuję bo kompletnienie wiem jak się to robi

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Ja chyba tez powinnam iść sprawdzić zęby. Nic mnie nie boli (mam obsesję na ich punkcie:p myje po kazdutenkim posiłku,nawet w pracy mam tu swoją szczoteczkę:p ) ale ponoć w ciąży nie można sie znieczulac u dentysty,wiec może lepiej to zalatwic wcześniej..

Dzis mam umowioną ponad miesiąc temu wizyte u gin po pracy,a ja mam jeszcze małe krwawienie:/ raczej niebardzo robic badanie w trakcie okresu prawda? Zresztą,chyba za bardzo niekomfortowo bym się czuła jakby miala mnie dzus badac:/ ciekawe czy da znów recepte na duphaston,czy moze jakies skierowanie na badanka...?
Można mieć znieczulenie Ale specjalne, takie które nie obkurcza naczyń krwionośnych.

A co do wizyty to spokojnie zrobi ci USG. Na pewno nie takie rzeczy już widziała wiec się nie przejmuj
Stary 2016-03-03, 12:17   #2646
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Hehehehehe ��

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ----------

MajWija z takiej owulacji mógłby by się przydarzyć dwujajowe bliźniaki ��

Mnie na chwilę obecną jedno wystarczy

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Mam 20 dc i nadal nie mialam wyraznego skoku temperatury. Testy owu wczoraj i dzis blade krechy.. To taki dlugi cykl?
Nie zakładałabym od razu, że bezowulacyjny. Mi gin mówił, że czasami nawet temperatura nie pokazuję owulki także może i jestes po tylko nie wiesz, przecież prawidłową owulkę potwierdzić może w 100% tylko ciąża A miałaś już kiedyś takie długie cykle?

Nemmireth_ może pomyślcie nad dobrymi witaminami dla partnera?
Są takie drogie, nie pamiętam nazwy, które są przebadane kliniczne i gwarantują poprawę nasienia, tylko właśnie chyba 200zł 60 tabletek a tabletka 2x1.

A u mnie dalej dające o sobie znak jajniki i podbrzusze, już zaczęłam sobie wkręcać, że może doszło do zapłodnienia i stąd te objawy, ale czy to możliwe żeby tak wcześnie z tego powodu pobolewały jajniki?
I jeszcze dzisiaj doszedł ból krzyża - jak na @....

VelaLuca możesz mnie wpisać na testowanie na 17 marca.

Edytowane przez MajWija
Czas edycji: 2016-03-03 o 12:19
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 12:56   #2647
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:

Wpisałam już wczoraj ; ) Ciebie, zUe i Iwonke
Stary 2016-03-03, 13:02   #2648
MajWija
Wtajemniczenie

VelaLuca dzięki

Jeju a ja chyba zwariuję z tymi testami...
11dc był pozytyw, 12 i 13dc negatyw blada kreseczka tak jak w testach przed pozytywem a dzisiaj 14dc i kreska testowa przyciemniała znowu, nie jest to pozytyw, ale jest dużo ciemniejsza niż wczoraj i przed wczoraj.
Co o tym myśleć? To normalne?
Stary 2016-03-03, 13:14   #2649
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
VelaLuca dzięki

Jeju a ja chyba zwariuję z tymi testami...
11dc był pozytyw, 12 i 13dc negatyw blada kreseczka tak jak w testach przed pozytywem a dzisiaj 14dc i kreska testowa przyciemniała znowu, nie jest to pozytyw, ale jest dużo ciemniejsza niż wczoraj i przed wczoraj.
Co o tym myśleć? To normalne?
Może podnosi Ci sie poziom lh bo doszło do zapłodnienia?

Vela dzięki, wczoraj nie zauwazyłam

To co mamy jakiś klub? Po co się go w ogóle zakłada?

Mnie nic nie boli i nie wiem czy ja w ogóle żyje tam na dole
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 13:37   #2650
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Kurcze to nie dobrze że wyniki męża tak się pogorszyły. A mówiła od czego tak się mogło stać? Tzn, czy taki nagły skok w dół jest normalny czy miało coś na to wpływ?
A z tymi badaniami niestety tak jest. Jak podczytuję wątek dziewczyn z problemami to każda umawiajac się do lekarza od "bezpłodności" płaci minimum 1500 zł za pierwszy pakiet badań startowych. A badania do in vitro to ponad 2000 zł. Masakra
Rozumiem że te wszystkie badania będziesz robić w nowym cyklu?

Swoją drogą też się zdziwiłam bo myślałam że mamy klub a ja nic o tym nie wiem
Jak dziewczyny chcą to można założyć ale ja już się tego nie podejmuję bo kompletnienie wiem jak się to robi
Właśnie badania robiliśmy po wizycie i musimy się wstrzymać do kolejnej wizyty z czymkolwiek

Niestety badania w nowym cyklu - muszą być 1-5dc zrobione. I chciała żebym przyszła już z wynikami ale w tym samym cyklu a ja nie dam rady bo nawet jak zrobię badania w 1 dc co jest praktycznie niemożliwe, to wyników nie będę miała tak szybko

Jaby co ja klub mogę założyć

Cytat:
Są takie drogie, nie pamiętam nazwy, które są przebadane kliniczne i gwarantują poprawę nasienia, tylko właśnie chyba 200zł 60 tabletek a tabletka 2x1.
Myślałam że te są dobre
Żadnych nowych brać nie będzie. Pewnie pójdzie do androloga i mu wtedy coś da na własną rękę nie..

Cytat:
To co mamy jakiś klub? Po co się go w ogóle zakłada? :
Np po to żeby czegoś nie pisać na forum prywatnym

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2016-03-03, 14:57   #2651
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie na chwilę obecną jedno wystarczy

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Nie zakładałabym od razu, że bezowulacyjny. Mi gin mówił, że czasami nawet temperatura nie pokazuję owulki także może i jestes po tylko nie wiesz, przecież prawidłową owulkę potwierdzić może w 100% tylko ciąża A miałaś już kiedyś takie długie cykle?

A u mnie dalej dające o sobie znak jajniki i podbrzusze, już zaczęłam sobie wkręcać, że może doszło do zapłodnienia i stąd te objawy, ale czy to możliwe żeby tak wcześnie z tego powodu pobolewały jajniki?
I jeszcze dzisiaj doszedł ból krzyża - jak na @....

Tak mialam, w grudniu 33dni, oczywiscie byl to pierwszy cykl staran wrrr... Zawsze mialam 29-30 dni.

Cytat:
Wpisałam już wczoraj ; ) Ciebie, zUe i Iwonke
Dziekuje :kwiatek:

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:

Daj znac co nowego po wizycie.
Ja mam wizyte w 33dc i nie wiem czy laskawa @ juz wtedy sie pojawi, czy bedzie to 4 dzien krwawienia ale piernicze ide i ma mnie zbadac lub dac znac kiedy znowu przyjsc, ide na nfz
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 15:11   #2652
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Może podnosi Ci sie poziom lh bo doszło do zapłodnienia?

Vela dzięki, wczoraj nie zauwazyłam

To co mamy jakiś klub? Po co się go w ogóle zakłada?

Mnie nic nie boli i nie wiem czy ja w ogóle żyje tam na dole
Jakoś w to nie wierzę Może jakieś wahania tego LH mam, zrobię jeszcze wieczorem test i zoabczę, ale z przytulanka nici bo nie ma dzisiaj męża i wraca dopiero jutro
Wczoraj o 22 było ostatnie przytulanko więc jeśli jakimś cudem owu miałaby dopiero być to myślicie, że plemniki przeżyją we mnie do jutra?
Minie 48h
A moja bratowa tak miała z tymi testami owu, że robiła od 10dc i 12dc był pozytyw i codziennie je robiła i codziennie był pozytyw aż do 28dc kiedy to zrobiła test ciążowy, który również był pozytyw
Stary 2016-03-03, 15:14   #2653
Ahoy
Wtajemniczenie

Mój gin w szpitalu, wiec nici z wizyty za tydzień. Ja jestem chyba jakaś pechowa, bo jak chciałam się umówić do fryzjerki to miała rozcieta rękę i nie mogła pracować
Stary 2016-03-03, 16:09   #2654
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
haha w takim razie wysyłam pozytywne, córeczkowe fluidy

częstujcie się
Podbieram trochę moim marzeniem też jest córka, ale najważniejsze żeby w ogóle było i zdrowe a co to już nie ważne

Cytat:
Wolałabym w klubie, ale najwyżej później usunę, więc nie cytować
Przykro mi z powodu wyników, ale ważne że u Ciebie jest w miarę dobrze, też mam PCOS i dużo pęcherzyków i fajnie że trafiliście na tak przyjemną obsługę

Cytat:

Daj znać jak po wizycie, no na pewno nie jest komfortowe badanie w trakcie @
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 17:06   #2655
Fantasmagori
Zakorzenienie

Kochane dziś byłam u swojego prowadzącego po dalsze L4 i dostałam zgodę na basen więc od przyszłego tygodnia ruszam z koksem i nadrabiam kondycję

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 17:11   #2656
aska8999
Rozeznanie

Izabela, ten zel conceive plus troche dziala jak sluz plodny, a ja w ietatnim czasie nue mam go wcale. Widzualam ze na ovufrien dwie dziewczyny oo pierwszym cyklu w ktorym go uzywaky zaszly w ciaze.
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 19:28   #2657
Agneesia
Raczkowanie

Cześć Wszystkim czytając wasze posty postanowiłam również założyć konto. Jestem nowa więc proszę o wyrozumiałość

Staramy się z mężem o dzidziusia i bardzo się boje, że się nie uda. Jak na razie potrzebuje wsparcia, bo nie mam żadnych pewności, a na test za wcześnie. W moim przypadku zabawy były w 11 i 14dc. Spodziewana miesiączka dopiero 17marca. Jak myślicie kiedy zrobić pierwszy test?

Paulo Coelho
Agneesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 19:49   #2658
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Izabela, ten zel conceive plus troche dziala jak sluz plodny, a ja w ietatnim czasie nue mam go wcale. Widzualam ze na ovufrien dwie dziewczyny oo pierwszym cyklu w ktorym go uzywaky zaszly w ciaze.

Hmm... i co, jak ten żel się aplikuję?
Jesteś pewna, że nie zaszkodzi plemnikom?

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Agneesia Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim czytając wasze posty postanowiłam również założyć konto. Jestem nowa więc proszę o wyrozumiałość

Staramy się z mężem o dzidziusia i bardzo się boje, że się nie uda. Jak na razie potrzebuje wsparcia, bo nie mam żadnych pewności, a na test za wcześnie. W moim przypadku zabawy były w 11 i 14dc. Spodziewana miesiączka dopiero 17marca. Jak myślicie kiedy zrobić pierwszy test?
Myślę, że 16-17 marca.
Ja testuję 17 marca
Który Twój dc? Mój 14
To mało było przytulanka, ale może akurat wystarczająco U Nas póki co od 6dc było codziennie, tylko dzisiaj przerwa bo męża nie ma i wraca jutro.
Jakieś objawy?
Stary 2016-03-03, 19:57   #2659
maddd
Wtajemniczenie

Panna Izabela, pisałam swój ostatni post w pracy z telefonu, i nie zauważyłam ze napisałaś tu parę minut przede mną ja pisalam na raty robiąc cos jednocześnie w pracy, i dlatego się minęłyśmy dobrze że to tylko problem z internetem bo już się martwiłyśmy

niedobrze że się kłócicie Ale każdy tak chyba czasem ma, że trzeba się od czasu do czasu posprzeczać

Cytat:

A co do wizyty to spokojnie zrobi ci USG. Na pewno nie takie rzeczy już widziała wiec się nie przejmuj
Cytat:
Napisane przez Ahoy Pokaż wiadomość
Mój gin w szpitalu, wiec nici z wizyty za tydzień. Ja jestem chyba jakaś pechowa, bo jak chciałam się umówić do fryzjerki to miała rozcieta rękę i nie mogła pracować
Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość

Daj znać jak po wizycie, no na pewno nie jest komfortowe badanie w trakcie @
Dziewczyny, byłam dziś na wizycie... Gin zdziwiona, ze przyszłam dzisiaj, w trzecim dniu cyklu :| i czemu nie przychodzę w połowie, żeby zbadać pęcherzyk :| a ja jak dzwoniłam się umawiać to w rejestracji powiedziano mi, ze doktor wyjeżdża na urlop od 5.03 na 2 tygodnie, no to faktycznie bardzo dziwne że dziś przyszłam Odpowiedziala "no tak faktycznie" wow, masakra. (tak nawiązując do Twojego postu Ahoy właśnie wtedy kiedy powinnam iść ją odwiedzić-jej akurat nie będzie, a czeka się na wizytę półtora miesiąca )
Przepisała mi kolejny duphaston, i kazała się zapisać dokładnie na 11 kwietnia... tak mi wyliczyła że powinnam mieć wtedy mniej więcej owu, przy założeniu, że duphaston wyregulował mi cykle (a chyba wyregulował, bo poprzedni cykl trwał 30 dni, a jeszcze poprzedni 31, więc chyba w miarę wyregulował, co, jak myślicie?)

No i zapytala mnie czy rozmawialam z mężem o badaniu nasienia... powiedziałam ze jest w razie czego gotowy, ale gin kazala się wstrzymać do następnej wizyty z myślami o tym.

Badania nie miałam (w sumie na szczęście:P przez tą moją @).

Dziewczyny jak to jest z tym badaniem nasienia, to jest na skierowanie? Gin może je wystawić, czy to się jakoś już we własnym zakresie robi?
Wybaczcie, jeśli te pytanie jest głupie, ale na prawdę nie wiem

Cytat:

Witaj a długo się już staracie?
myślę, że test najlepiej zrobić w dniu przewisywanej miesiaczki najlepiej, ale nie wcześniej tak myślę.

Aha, kupiłam dla męża Androwit, czy wasi Tż-ci stosują?

Edytowane przez maddd
Czas edycji: 2016-03-03 o 19:58
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 20:41   #2660
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:

Witaj test najlepiej zrób w dniu spodziewanej @

Cytat:
Panna Izabela, pisałam swój ostatni post w pracy z telefonu, i nie zauważyłam ze napisałaś tu parę minut przede mną ja pisalam na raty robiąc cos jednocześnie w pracy, i dlatego się minęłyśmy dobrze że to tylko problem z internetem bo już się martwiłyśmy

niedobrze że się kłócicie Ale każdy tak chyba czasem ma, że trzeba się od czasu do czasu posprzeczać

Dziewczyny, byłam dziś na wizycie... Gin zdziwiona, ze przyszłam dzisiaj, w trzecim dniu cyklu :| i czemu nie przychodzę w połowie, żeby zbadać pęcherzyk :| a ja jak dzwoniłam się umawiać to w rejestracji powiedziano mi, ze doktor wyjeżdża na urlop od 5.03 na 2 tygodnie, no to faktycznie bardzo dziwne że dziś przyszłam Odpowiedziala "no tak faktycznie" wow, masakra. (tak nawiązując do Twojego postu Ahoy właśnie wtedy kiedy powinnam iść ją odwiedzić-jej akurat nie będzie, a czeka się na wizytę półtora miesiąca )
Przepisała mi kolejny duphaston, i kazała się zapisać dokładnie na 11 kwietnia... tak mi wyliczyła że powinnam mieć wtedy mniej więcej owu, przy założeniu, że duphaston wyregulował mi cykle (a chyba wyregulował, bo poprzedni cykl trwał 30 dni, a jeszcze poprzedni 31, więc chyba w miarę wyregulował, co, jak myślicie?)

No i zapytala mnie czy rozmawialam z mężem o badaniu nasienia... powiedziałam ze jest w razie czego gotowy, ale gin kazala się wstrzymać do następnej wizyty z myślami o tym.

Dziewczyny jak to jest z tym badaniem nasienia, to jest na skierowanie? Gin może je wystawić, czy to się jakoś już we własnym zakresie robi?

myślę, że test najlepiej zrobić w dniu przewisywanej miesiaczki najlepiej, ale nie wcześniej tak myślę.

Badanie nasienia robisz prywatnie, kosztuje około 100zł, przeważnie jest miejsce do oddania próbki, pokoik, gazetki a nawet dvd
ale można dowieść z domu jeżeli masz blisko laboratorium, my dowoziliśmy, trzymałam pod płaszczem owinięte jeszcze w ściereczkę żeby się nie wychłodziły plemniczki mój stosował androvit

Edytowane przez Lidka99
Czas edycji: 2016-03-03 o 20:49
Stary 2016-03-03, 20:50   #2661
Agneesia
Raczkowanie

Cytat:
Hmm... i co, jak ten żel się aplikuję?
Jesteś pewna, że nie zaszkodzi plemnikom?

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Myślę, że 16-17 marca.
Ja testuję 17 marca
Który Twój dc? Mój 14
To mało było przytulanka, ale może akurat wystarczająco U Nas póki co od 6dc było codziennie, tylko dzisiaj przerwa bo męża nie ma i wraca jutro.
Jakieś objawy?
Czeeeść Jejkuu mój też 14dc! W takim razie czekamy. Nie mam jak na razie żadnych oznak, ale czuje się jakoś inaczej. Nigdy się tak nie czułam. Mam nadzieje, że nam się uda Będziemy razem robić test, bo w takim razie ja też wcześniej nie będę sprawdzać, a będę z mężem działać hehe. Gdybyś miała jakieś pierwsze oznaki dawaj znać

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:

Cześć
Mój mąż nic nie stosuje, jak na razie staramy się pierwszy raz, tak na prawdę planowaliśmy zacząć starania od czerwca dopiero, ale bardzo nam zależy i zdecydowaliśmy się nie czekać. Jesteśmy prawie rok po ślubie, 02 maja rocznica więc uznaliśmy, że to już czas

Paulo Coelho
Stary 2016-03-03, 20:51   #2662
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Przykro mi z powodu wyników, ale ważne że u Ciebie jest w miarę dobrze, też mam PCOS i dużo pęcherzyków i fajnie że trafiliście na tak przyjemną obsługę

Cytat:

Dzwonisz do kliniki, umawiasz, idziesz (Tż idzie) robi co trzeba i czeka na wynik. Żadnych skierowań, kosztuje zwykłe 10-150zł.

Mój bierze. Ale wyniki się nie polepszyły, a wręcz pogorszyły. I to bardzo.

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2016-03-03, 20:52   #2663
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Czeeeść Jejkuu mój też 14dc! W takim razie czekamy. Nie mam jak na razie żadnych oznak, ale czuje się jakoś inaczej. Nigdy się tak nie czułam. Mam nadzieje, że nam się uda Będziemy razem robić test, bo w takim razie ja też wcześniej nie będę sprawdzać, a będę z mężem działać hehe. Gdybyś miała jakieś pierwsze oznaki dawaj znać
A jesteś już po owu? Ja sama nie wiem, niby test pozytywny był 10-11dc, ale mam boleści podbrzusza cały czas a teraz to tak bardzo nawet boli i jajników... a dodatkowo przed chwilą miałam w toalecie na papierze toaletowym na maksa dużo takiego śluzu idealnie płodnego także nie wiem, czy przypadkiem dopiero owu będzie... a jeżeli tak to może nic z tego nie być bo męża dzisiaj nie ma i seks dopiero jutro wieczorem najwcześniej może być a ostatni był wczoraj o 22....
Stary 2016-03-03, 20:55   #2664
Agneesia
Raczkowanie

No jeżeli w ogóle wytrzymam do 17 jak planowałam to może tak jak uważasz zrobię w dniu spodziewanej @ czyli 18.03. Chciałabym żeby szybko zleciało

Paulo Coelho
Stary 2016-03-03, 20:55   #2665
Qazsew
Zakorzenienie

A u mnie znow @ czyli cos ok 27 cykl staran przed nami,czlowiek taki glupi i sie łudzi ze jak sie udało juz z jednym dzieckiem to z drugim pojdzie gladko a tu o drugie jeszcze ciężej,dobrze ze mamy choć jedno bo nie wyobrazam sobie życia bez dziecka
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 20:58   #2666
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
A jesteś już po owu? Ja sama nie wiem, niby test pozytywny był 10-11dc, ale mam boleści podbrzusza cały czas a teraz to tak bardzo nawet boli i jajników... a dodatkowo przed chwilą miałam w toalecie na papierze toaletowym na maksa dużo takiego śluzu idealnie płodnego także nie wiem, czy przypadkiem dopiero owu będzie... a jeżeli tak to może nic z tego nie być bo męża dzisiaj nie ma i seks dopiero jutro wieczorem najwcześniej może być a ostatni był wczoraj o 22....
Spokojnie, plemniki długo potrafią przetrwać jeżeli mają do tego odpowiednie warunki, 48h na pewno

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
A u mnie znow @ czyli cos ok 27 cykl staran przed nami,czlowiek taki glupi i sie łudzi ze jak sie udało juz z jednym dzieckiem to z drugim pojdzie gladko a tu o drugie jeszcze ciężej,dobrze ze mamy choć jedno bo nie wyobrazam sobie życia bez dziecka
Przykro mi przed nami 10 a już wariuję a co dopiero tyle co Wy ale fakt dobrze że macie już jedno
Stary 2016-03-03, 21:01   #2667
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Czeeeść Jejkuu mój też 14dc! W takim razie czekamy.
Witaj u nas

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
No ale co zrobić jak tego dziecka nie można mieć?

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2016-03-03, 21:01   #2668
Agneesia
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz co ja też już sama nie wiem jedyne co najbardziej mnie zdziwiło już od samego początku to meeega senność, ból podbrzusza swoją drogą, ale nie chce sobie nic wmawiać, bo boję się rozczarować. Dawniej wydawało mi się, że jak zdecyduję się na dziecko będzie hop siup i już, a teraz mam obawy czy się udało No ale trzeba być dobrej myśli. Może na święta będziemy mieć ładny prezent <marzy>

Paulo Coelho
Stary 2016-03-03, 21:02   #2669
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Spokojnie, plemniki długo potrafią przetrwać jeżeli mają do tego odpowiednie warunki, 48h na pewno

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Przykro mi przed nami 10 a już wariuję a co dopiero tyle co Wy ale fakt dobrze że macie już jedno

Myślisz? Ale ja dopiero przed chwilą zobaczyłam płodny śluz u siebie a wczoraj nie widziałam, więc być może wczoraj w ogóle go nie było i plemniczki poginęły Chociaż to takie dziwne by było bo śluz powinien być już przed dniem owu a nie tylko w ten sam dzień co owu, czy się myle?
Stary 2016-03-03, 21:07   #2670
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
No ale co zrobić jak tego dziecka nie można mieć?
Ja sie nawet nad adopcją zastanawialam bo naprawde zawsze chcialam byc mamą i jesli bym sie starala kilka lat i wiedziala ze szanse są zerowe to pewnie zaczelabym robic cos w tym kierunku ,ale jednak wreszcie sie udalo i wiem ze mielismy ogromne szczescie ze mamy nasza corke,bo zadnych problemow medycznych u nas nie bylo a jednak udalo sie po poltora roku dopiero,ale wiem ze duzy wplyw na to ma praca tz ze jest tylko w weekend i tez tym sie pocieszam ze w duzej mierze przez to nam sie nie udaje i tyle sie staramy bo nie trafiamy w ovu
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości