|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Ja bylam w pierwszej ciąży na pogrzebie w 6-7 miesiacu i mam zdrową fajną córkę:p pierwsze słyszę o takich zabobonach
![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() w liceum miałam w klasie taką laske która miała historie na każdy temat Cytat:
![]() czekamy na wieści Cytat:
Cytat:
![]() ja na początku nie byłam w stanie funkcjonować jak nie położyłam się na dwie trzy godzinki i to codziennie a teraz moze raz na tydzien zdarza mi się spać w dzień, odkąd ciągle musze spać na jednym boku to spanie wcale nie jest takie przyjemne ![]() jeszcze max 1,5 miesiąca i bedzie można spac tak jak nam wygodnie co do przkeazywania kosmetyków ktore nam nie podpasowały to moja mama juz ma dośc moich darów ![]() zazdrosze tych zakwasów po jodze, czekam az Młody sie urodzi i mam nadzieje ze uda mi sie wtedy jakies cwiczenia uskuteczniac kg dodatkowych nie mam za dużo ale nad jędrnościa przydałoby się popracować dziś przyszły dwie pary szortow z wyprzedaży wiec nad udami trzeba popracowac zeby nie było wstyd ich założyć w lecie ![]() wkurzyłam sie bo poszłam na te dermokonsultacje sylveco i okazało sie ze odwołane ![]() zresztą jak zobaczyłam ceny to odechciało mi sie zakupów w tej drogerii, średnio 5 zł przebitki na produkcie, dlatego kocham zakupy przez neta zamówienie z triny juz wysłane i moze jutro dotrze zebym przez weekend mogła robić się na bóstwo ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Rozeznanie
|
Agata ja bym nie poszła. Nie ze względu na jakieś zabobony bo w to nie wierzę, ale po prostu bym nie dała fizycznie rady, no i nie jest to jakaś bardzo bliska rodzina według mnie. Jak się dobrze czujesz, masz taką potrzebę i chcesz iść to czemu nie.
#4624 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiedz, ze chcesz usg ![]() ![]() Iwoncia trzymam kciuki! Do 16 juz chwilka ![]() Dziewczyny dziekuje za miłe słowa dla mamy ![]() ![]() Jaka tu cisza! Az strach ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4626 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
babcie wiedza swoje i mimo ze mamy xxi wiek ciągle gdzieś te zabobony przetrwały |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
Ja spałam... Prawie 2 godz, będę iść pewnie problem w nocy
![]() ![]() Justyna no takie trzęsienie nie jest super przyjemne, ale wg mnie nic sie nie powinno stać. Wazne byś sie trzymała czegoś i nie poleciała w autobusie. Ja na dziurach czasem sie lekko podnoszę, unoszę tyłek na rękach. Z tym ze ja jeżdzę moze 1 raz w tygodniu |
![]() ![]() |
![]() |
#4628 |
Zadomowienie
|
Lucy wiem o czym piszesz z tymi historiami znajomych, jezu jak mnie irytuje moja bratowa, o niczym pojecia dziewczyna nie ma, ale na każdy temat przytoczy jakas opowieść.
Agata ja na pogrzeb tez bym nie pojechała, mam 2 wujków którzy w trakcie mojej ciąży przebywali w hospicjum, mama mnie prosila żebym ja zawiozla, odmowilam. Pojechalabym, gdybym nie musiała wchodzić do środka, tym bardziej ze to to samo hospicjum, w ktorym zmarł mój tato, takze mam tragiczne wspomnienia z tego miejsca.
#4629 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nienawidzę zabobonów! No jak mnie wkurza jak ktos tak gada ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Wtajemniczenie
|
Gosiaczek przeszly skurcze?
![]() Kopycio ale Justyna mieszka w Angli i tam to normalne ![]() ![]() Co do autobusu to ja mam calkowity zakaz jezdzenia, dla szyjki lepsze chodzenie na dlugie dystanse niz jazda po nierownej nawierzchni...tyle ze u mnie to mialo podstawy... Agata co za zabobon ![]()
#4631 |
Raczkowanie
|
a_g_ata Zabobonami się nie przejmuj, bo sama też byłam na pogrzebie w 5 miesiącu (ponoć dzidziuś będzie spał z otwartymi oczami czy coś
![]() Podobno od obcinania włosów dzieci się rodzą głupie. Cóż, zaryzykowałam, a przed porodem chcę zdążyć jeszcze raz do fryzjera - szaleństwo, tak z inteligencją dzidzi igrać, uhuu ![]()
![]() |
#4632 |
Zadomowienie
|
Tez bym się polozyla spac ale po obiedzie juz czuje jak mi sie unosi i nadchodzi zgaga, wiec musze troche posiedziec, bo na leżąco jest tragedia.
Jesli chodzi o wyplywy, ja ciągle cos dopochwowo przyjmuje wiec juz przywykłam, ze co chwile zmieniam wkladki, a majty w nocy tez ciągle mokre i je zmieniam po każdym siusianiu, większych uplawow nie zauwazylam, gdyby mi cos mocniej polecialo to pewnie jechalabym przerazona szybko gdzies do lekarza albo na ip
#4633 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam w szkole rodzenia właśnie przy Madalińskiego. Bardzo fajne zajęcia. Raz w tygodniu 3 godz. Pierwsze półtorej godz. ćwiczenia z fizjoterapeutką, druga połowa to spotkania z pielęgniarką, położna, dietetykiem, doradcą laktacyjnym i psychologiem. W sumie 5 spotkań. Tylko dziewczyna, która chodziła ze mną na zajęcia mówiła, że kilka jej koleżanek chcących rodzić przy Madalińskiego zostało niby odesłanych do innego szpitala. Z tego co widzę na ich stronie to dość sporo dzieci rodzi się u nich codziennie, ale jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że nie będę musiała szukać żadnego innego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Zakorzenienie
|
Poli kusicielko! Przez Ciebie ciastka francuskie z dżemem i budyniem siedzą w piekarniku
![]() ![]() Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-03-03 o 15:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | ||||||||
Zadomowienie
|
Wiam sie w koncu i ja
![]() ![]() ![]() ![]() tez mam tego krolika i zawieszke z tego do wozka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tez nie mam spakowanej torby... brak weny na cokolwiek Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4636 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak? Nie maja w gabinecie usg? Hmm ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Wtajemniczenie
|
Wlasnie ogarnelam ze nie mam nic ladnego na wyjscie ze szpitala dla malej i jeszcze sie skusilam na taki komplecik
![]()
#4638 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziś miałam latanie po urzędach i byłam w pracy zanieść ostatnie zwolnienie. Nic mi się nie chcę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Zakorzenienie
|
Agata ja bym odpuściła pogrzeb. Nie chodzi o zabobony tylko o zarazki, teraz pełno chorych, a Tobie nie potrzebne to teraz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zjadłam 3 kawałki pizzy z jalapeno i wypala mi wlasnie jape ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Zadomowienie
|
Kopycio no jak z Anglii tak jak kejka pisze. I tylko do położnej chodzę wiec nawet jakby miała usg to by raczej nie umiała go zrobić xD czekam w poczekalni bo cos obsuwa jest :-/ dzięki za odpowiedzi w sprawie autobusów, chyba powinno być ok w takim razie
![]()
#4642 | |||
Zakorzenienie
|
a_g_ata pitolić zabobon! Wszelakie !
Ale ja bym nie szła bo nie mogłabym patrzeć jak inni płaczą. POGRZEB JAK Z FILMU (Czarna komedia) CHOCIAŻ ![]() Byłam rok temu na pogrzebie (przed moim ślubem zaraz) mojej mamy brata. No i to nie był normalny pogrzeb - tylko coś w stylu czarnej komedii. Musiałam się obracać przy grobie by nie parsknąć śmiechem.... (miałyście tak kiedyś, że w takim poważnym momencie spojrzenie między wami a kimś i ledwo powstrzymać się da?) Bo wydarzyło się kilka rzeczy pod rząd: 1. Ksiądz został przywieziony przez drugiego brata mojej mamy, i cała sutanna została przytrzaśnięta drzwiami, wiec jak wyszedł to miał połowę sukienki mokrej. 2. Nie dojechał jego pomagacz więc poproszono moją mamę by trzymała nad nim parasol 3. Moja mama była w stanie ... no strasznym, więc trzymając ten parasol i płacząc obróciła się na chwile i wracając z powrotem przywaliła szpicem parasola (chodzi mi o jeden ze szpiców jak jest rozłożona) księdzu w oko....... Ja z bratem widzieliśmy to w tak jakby zwolnionym tempie, mojej mamy smutna mina, uderzenie księdza w oko, jego przerażona i wykrzywiona mina, mojej mamy przerażona mina i wytrzeszcz oczu, jej przepraszam, jego machanie rękami, że nic się nie stało. Wtedy też spojrzałam na mojego brata i to był moment gdzie ledwo powstrzymaliśmy się przed parsknięciem ze śmiechu !! 4. Msza nad grobem miała się zacząć o 11, on zaczął o 10:50 - tak zapierniczał - każą modlitwa wszystko co mówił było w przyśpieszeniu, że cały pogrzeb trwał 10 minut !!! 5. Od 11 i chwilę po zaczęli schodzić się ludzie na pogrzeb i byli w szoku, że już po pogrzebie (np. dużo starszych osób, znajomych mojej babci przyjechało tym samym busem i byli 11:02 - a tu ksiądz się już zbierał do wyjścia). Potem było jeszcze kilka takich akcji rodem z czarnego humoru. Ale ta była kluczowa. Przynajmniej po pogrzebie bardzo mamie poprawiliśmy humor śmiejąc się z tej sytuacji, lżej jej jakoś było to przetrwać. Cytat:
![]() ![]() A olać te dermokonsultacje ![]() Cytat:
![]() Ostatnio mi się po prostu śpi! I już trudno, jak za długo jestem na jednym boku to zmieniam bok i mała się musi dostosować bo ja nie wytrzymuje całej nocy na jednym. Chociaż jak ona śpi to nie protestuje i ja wtedy elegancko się przemieszczam miedzy jednym a drugim boczkiem ![]() Cholera a mi się tak nie chce robić obiadu ale na pizze nie mam ochoty ;/ więc muszę zrobić sałatkę którą wymyśliłam i dać mięso do marynaty na jutrzejszy obiad. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ZAKUPY poszłam do lewiatanu tylko po "potrzebne" rzeczy! zahaczyłam o aptekę, kupiłam co mi brakowało do wyprawki w tym podkłady na łóżko (wielkie to takie, ja już nie wiem jak ja się do szpitala zapakuję z tymi pampersami, chusteczkami, podkładami ....) Oczywiscie wyszłam z lewiatana z dwiema siatami z owocami i innymi "potrzebnymi" rzeczami, wodą (bo przecież mnie suszy jak po dobrej libacji). Potem jeszcze wpadłam na pomysł, że w sumie dam radę to skoczę do rybnego. Stamtąd wyszłam z wielka siatą z rybami dla męża, za☠☠☠istym soczkiem dla mnei i miodem. i jak dotarłam do domu to padłam. Ręce to mi odpadają ![]() Jeszcze półtora miesiąca i będę zakupy ładować w końcu do wózka ! NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Lulka!! Twoje ciacha wyglądają jak z piekarni!!! ![]() ![]() chyba napiszę do męża by wracajac kupił znów ciasto i tez zrobię hhehehehe
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Zakorzenienie
|
Poli ja nigdy nie miałam pomysłu na ciasto francuskie, ale zawsze mi smakowały te ciastka z biedronki, dzięki Tobie zrobiłam takie sama w domu, dużo taniej
![]() Pogrzeb faktycznie czarna komedia, ja nie wiem czy bym tam się nie zaczęła śmiać. Mam słabą powagę w takich chwilach ![]() Też dziś złożyłam zamówienie, bo jeszcze mi brakowało kilku rzeczy. Ciągle coś ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
później sie okazało ze w cenie wizyty nie maja nawet usg... a wizyty wcale nie tanie i dodatkowo własnie to odsyłanie oby Cię nie odesłali z Madalińskiego, bądzmy dobrej myśli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
rozjaśnianie i ścinanie włosów w ciązy, a weź się nawet nie przyznawaj ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() choć tak mi sie ostatnio gotować nie chce, w ogóle jakoś nie mam weny i srednio mi moje dania smakują |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Zakorzenienie
|
Poli ja najgorzej wspominam pogrzeb siostry mojego dziadka.
Ksiądz całe kazanie mówił, że jemu nik pieniędzy nie daje, na wszystko sam musi zarobić, nawet na pastę do zębów i papier do d.py. Wyzywał ludzi, że są skąpi i mało dają na tacę i na kolędzie. Każdy patrzył po sobie i nie wiedział jak zareagować. Nie gadać o tych ciastkach z francuskiego, bo przez Was ja też będę chciała je zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | |
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
A to takie praktyki! To Ci sie nie dziwie.. Napisz jak bedziesz po ![]() Poli tez bym nie wytrzymała ![]() ![]() Wlasnie napisałam do meza zeby kupił ciasto francuskie ![]() Mam dzis SR ale kiepsko czuje sie ba dole, wiec odpuszczam. Jutro na przypal do lekarza pójdę. Cos nazmyslam i bedzie chociaz jedna wizyta gratis ![]() Co do księdza, to na ślubie mojego kuzyna miał kazanie o rozwodach i ze ślub jest w ogole bez sensu, bo miłość jest chwilowa itp ![]() ![]() Edytowane przez kopycio Czas edycji: 2016-03-03 o 16:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | |
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Agata tez byłam w styczniu na pogrzebie (albo to był koniec grudnia?) w każdym razie zimno jak pies było, ale to kuzyn mój umarł i nie chciałam opuszczać ostatniego pożegnania... Tak jak dziewczyny piszą, olać zabobony, jak sie dobrze czujesz i masz siły to idź. Justyna i Iwoncia jak po wizytach?? ![]() Uprasza sie o zakończenie tematu CIASTKA FRANCUSKIE! ![]() ![]() ![]() Kopycio kciuki za Mamę ❣
![]() Edytowane przez MaLoS Czas edycji: 2016-03-03 o 16:13 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 |
Zakorzenienie
|
gosiaczek ale straszysz! kurka... najwazniesze zeby leki pomogly i dotrwac do 38 tc
Cześć Mamusie Napewno nie odniose się do wszystkich postów ale do mniej wiecej co zapamietałam.. Gonie Was gdzieś od południa ioi tak schodzi mi że co nadrobie to kolejna strona choć musze przyznać nei szalejecie uffffff. Poli nie tylko Ty masz śpiacy 3 trymestr ja tez śpie jak małe dziecko co otwieram lapka zaczynam czytać usypiam i tak włśnie dlatego ostatnio mało mnie na forum ![]() Madzia 3-mam kciuki żebyście super ekstra wypasiony wózek znaleźli w lepszej cenie niż poprzedni ![]() podkładka do kąpania nie kupuje myślę że dam radę na ręce choć po cc może być ciężko ale będzie mąż w razie w. Agnessa ![]() kopycio brawa dla mamy za wytrwałość! dużo sił Wam życze ![]()
#4649 |
Wtajemniczenie
|
Kopycio juz Ci Justyna wytlumaczyla
![]() Justyna tez nie lubie czekac, jak sie umawiam to swiete a nie jakies obsuwy. Wrrr!!! A co do autobusu nie powinno sie nic dziac jesli organizm Cie nie informuje skurczami ![]() Gosia ano koncowka juz, jeszcze troche damy rade. Dzis tez mam dzien spinajacego sie brzucha..masakra. Czuje sie jak niepelnosprytna ![]() ![]() ![]() ![]() W sobote maz jedzie do mamy w koncu, a ja oczywiscie przezywam jak mrowka okres...no jak dziecko sie czuje, zostawione przez rodzicow ![]() ![]()
#4650 |
Wtajemniczenie
|
Haha ja tez śpię po poludniu. Moj tata od tygodnia usypia moją córkę w poludnie to i ja w tym czasie sie klade
![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.