PM 2017 cz. 13 :) - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-03, 17:15   #3541
Laura Rose
Zakorzenienie

Dot.: PM 2017 cz. 13 :)

Cytat:
Napisane przez koolorowana Pokaż wiadomość
a jaka data ? no do roboty! bo będą pozajmowane terminy
Nie mamy parcia na żadną datę, weźmiemy, co będzie .
Stary 2016-03-03, 17:17   #3542
malgosiaw123
Zakorzenienie

Nemireth-mam nadzieję,że tym razem trafiliście w dobre miejsce Ale wiesz jak to czytałam to aż mnie szlag trafiał,wiesz. Jakie to wszystko jest głupie i powalone. Jakie teraz z tym wszystkim są problemy.. Daj Boże dziewczyny,żeby każdej z Nas,która planuje dzieci udało się bez większych problemów
A skoro tak mówię to te dwie wątkowe ciąże zaraz będą na

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
I ze specjalną dedykacją dla Małgosi
http://joemonster.org/filmy/75080/Le...cja_bojownikow

Ej,ale tego filmiku z dywanem nawet nie wiem jak skomentować.. Powaga zabrakło mi słów

Cytat:
Zumba skończona , jeszcze Mel B musiałam na chwilę do was wpaść, uzależnienie
też czasem ćwiczę z chodakowską, killer albo turbo
Jesteś hardkorem serio

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
Dziś do mnie też ma przyjść

Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka
Potestować Ci?
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 17:17   #3543
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edithh_21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co się dzieje z aniołkiem? Mam spore zaległości.
Z tego, co dziewczyny pisały, ma jakieś sprawy osobiste .
Cytat:
Napisane przez jaszczurka94;56747371[B
]Ja do nikogo nie dzwoniłam [/B]xD
Ze wszystkimi mailowo. Sale rozne, fotografów to dziesiątki, zespołów kilka i kilku DJ.
Z foto się spotkam, bo jestem zdecydowana xD

Ja do 16 marca DJ zamierzam wybrać. I tego dnia umowe z foto podpisze.
Dajesz mi nadzieję.

DJa w sumie praktycznie mamy. I to tyle .

Dziewczyny, przypomnicie, ile płaciłyście komu zaliczek?
Stary 2016-03-03, 17:19   #3544
Edithh_21
Zakorzenienie

U mnie sala 2 tyś, zespoł 500 a foto nie pamiętam chyba 300.
Edithh_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 17:22   #3545
koolorowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość

Jesteś hardkorem serio
a tak na serio to bez przesady, po prostu maam dość mojego brzucha to cisnę ostro a potem taka wykończona ale szczęśliwa i czasami to pochlipuję podczas ćwiczeń bo mam dość xd
Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
Z tego, co dziewczyny pisały, ma jakieś sprawy osobiste .

Dajesz mi nadzieję.

DJa w sumie praktycznie mamy. I to tyle .

Sali tysiąc , foto i kam 500 zł, zespół 350 zl

Edytowane przez koolorowana
Czas edycji: 2016-03-03 o 17:25
koolorowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 17:23   #3546
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Do tych które nie lubią "dywanówek" , też wolę rolki,basen, nożną, rowery itd Na szczęście wiosna się zbliża i będziemy miały większe pole do popisu
O taaak już nie mogę się doczekać biegania
W ogóle słońca..
Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość
TZ mi kupił chrupki kukurydziane
O jaaa,ale bym zjadla To mój smak dzieciństwa

Cytat:
Moją motywacją jest czuć się lepiej i przymiarki sukni w wakacje a waszą motywacją co jest ?
Moją,żeby na wiosnę zmieścić się w moje ukochane boyfriendy i w białych spodniach wyglądać spoko. No i jak schudłam rok temu na wiosnę to właśnie w takiej wadze czułam się najlepiej. Więc mam jakieś 4 kg do zrzucenia,choć każdy mi mówił,że nie wyglądam za dobrze,ale ja się sobie podobałam
Stary 2016-03-03, 17:24   #3547
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
A tak poważnie, nie uwierzycie, zaczęłam wysyłać maile do sal .
Ja wszystko załatwiałam mailowo i kilka spotkań tak umówiłam. A jak się okazywało, że po coś trzeba zadzwonić to TŻ dzwonił
Cytat:
bo będą pozajmowane terminy
Ja mam jakieś szczęście, bo wszędzie, gdzie pytałam to mieli wolne prawie wszystkie nasze opcje No ale ja już przynajmniej mam na 99% upatrzoną
magdenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 17:24   #3548
VinVinara
Zakorzenienie

Sala 2tyś, foto 200zł, kamerzysta 400 (?), zespół 500, samochód 100
Stary 2016-03-03, 17:27   #3549
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez endziS Pokaż wiadomość
Jak się zapisać? Jaki koszt?
Oddziały są tylko w większych miastach, musisz u nich na stronie sprawdzić czy maja oddział w Twoim mieście, zapisuje się wysyłając zgłoszenie, a koszt to I stopień chyba 1700 zł, a II teraz co robię to 3600 zł chyba.

Drogo, ale maja w oczach pracodawców bardzo dobra oponie te kursy
Cytat:
Napisane przez dzastina159 Pokaż wiadomość
Ja chciałam iść na 2, ale jakoś kasy nie ma,a 1 stopień mam bo skończyłam technikum i się chyba jeszcze to zalicza
A za miesiąc jest na mojej uczelni konkurs z rachunkowości, gdzie można taki kurs wygrać. Czeka mnie miesiąc nauki i przypominania sobie wszystkiego
Ja szłam na I bo studia skończyłam z innej dziedziny i z księgowościa nie miałam nic wspólnego wcześniej

Cytat:

Sala 2 tys, foto 600 zł, dj jeszcze nie mamy

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 17:27   #3550
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdenka Pokaż wiadomość
Ja wszystko załatwiałam mailowo i kilka spotkań tak umówiłam. A jak się okazywało, że po coś trzeba zadzwonić to TŻ dzwonił
Ja mam jakieś szczęście, bo wszędzie, gdzie pytałam to mieli wolne prawie wszystkie nasze opcje No ale ja już przynajmniej mam na 99% upatrzoną
U nas zawsze jest z tym problem, chociaż niby kiedyś ustaliliśmy, że ja dzwonię w Anglii, a on w Polsce . Ale ostatnio ciągle każę mu tu dzwonić .
Stary 2016-03-03, 17:30   #3551
koolorowana
Zakorzenienie

Cytat:
to na co czekasz? zaklepuj póki wolna !
koolorowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 17:30   #3552
endziS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Oddziały są tylko w większych miastach, musisz u nich na stronie sprawdzić czy maja oddział w Twoim mieście, zapisuje się wysyłając zgłoszenie, a koszt to I stopień chyba 1700 zł, a II teraz co robię to 3600 zł chyba.

Drogo, ale maja w oczach pracodawców bardzo dobra oponie te kursy

Ja szłam na I bo studia skończyłam z innej dziedziny i z księgowościa nie miałam nic wspólnego wcześniej

Sala 2 tys, foto 600 zł, dj jeszcze nie mamy
dzięki, już sprawdzam

znalazłam, tylko że u mnie jest tylko Specjalista ds. kadr i płac (86 godzin zajęć)

Edytowane przez endziS
Czas edycji: 2016-03-03 o 17:39
endziS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 17:31   #3553
czerwiec2017
Zadomowienie

Laura Rose, chwal się DJ bo Ty jesteś z moich okolic
czerwiec2017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 17:32   #3554
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze ci się kojarzy
Biorę udział w takich zawodach branżowych dla amatorów. Wiecie, mistrzostwa np. prawników czy lekarzy. To ja dla dziennikarzy :P
Pracujesz w tym zawodzie?

Cytat:
Napisane przez verkasok Pokaż wiadomość
Dziewczyny

proszę o opinie...

W weekend byliśmy z Tż-tem oznajmić przyszłemu świadkowi że nim będzie a tak o, chcieliśmy żeby już wiedział....

No i jego żoną jest moja dobra przyjaciółka, mimo tego że dużo starsza to kochana i zawsze z dobrą radą, dodatkowo mega zdolniacha, pani architekt. Namaluje Ci wszystko, dom udekoruje mega a bukiety robi takie że głowa mała.
Do tego mają fioła jeśli chodzi o stare samochody, mają garbusa z 36 roku, i ogórka ze stanów. Mega!!!! Dodatkowo chcieliśmy ich poprosić czy nie moglibyśmy tym garbusem do ślubu pojechać bo jest piękny czarno-biały z białymi skórami w środeczku, miód malinka
Wszystko pięknie, świadek się ucieszyl itd....
Ale jego żona zaczęła pytać gdzie i jak, więc opowiadamy i znowu zaczęła namawiać mnie na tą cudną cegielnię w Rzucewie....
https://web.facebook.com/pages/Cegie...616465?fref=ts

oczywiście, jest tam za☠☠☠iście, pięknie, cudownie itd. ale ceny powalają, no i odległość 66 km.....
ale ja jak ją zobaczyłam to się zakochałam...tylko że najpierw odpuściłam bo kasa ok.350 zł za osobę
no ale żona świadka zryła mi głowę, a ja w to wpadłam, bo ona ma racje...możemy być biedni ale takich wspomnień nikt nam nie odbierze...mam dosyć myślenia o tym żeby wszystkim było blisko, dobrze, żeby byli odwiezieni, żeby kościół blisko sali itd.
To jest mój jedyny dzień w życiu i mi ma być dobrze, a jeśli ktoś postanowi mi towarzyszyć to zapraszam....

Na domiar złego, zarezerwowaliśmy sale (2 tys) ale może udałoby się dogadac, fotografa (600 zł) i dja(400 zł). ALe się łudze że moze dałoby się namieszać.
Wiem brzmie jak po☠☠☠*** ale myślę o tym dniu i wszystko jest od razu łatwiejsze....
Na domiar złego Tż jest mega przeciwny, ale on jest typowym facetem który boi się nadmiaru pracy nad nowym miejscem....
Co robić?
Panie premierze jak żyć
Cytat:
no własnie, cały urok tej cegielni.....nie wiem co robić

wszystkie macie w pobliżu domu sale? tzn. do 20 km?
Taka mądra i wykształcona pani architekt tak Ci powiedziała? No wybacz,ale dla mnie brzmi to okropnie. Jakby ktoś mi powiedział-rób wesele w najdroższym lokalu,bo jest piękny nie zwracaj uwagi na pieniądze to bym go wyśmiała. Nie znam Twojej sytuacji finansowej,ale jak piszesz "możemy być biedni" to zrozumiałam,że to nier jest aż tak bardzo na Waszą finansową sytuację. Wiesz ona architekt to może kasy ma dużo to sobie może wymyślać rózne miejsca. Ale pomyśl,czy naprawdę chciałabyś wydać tyle kasy? 350 zł od osoby to straszliwie dużo. Na ile osób robicie wesele? Sami finansujcie?
Stary 2016-03-03, 17:35   #3555
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny

proszę o opinie...

W weekend byliśmy z Tż-tem oznajmić przyszłemu świadkowi że nim będzie a tak o, chcieliśmy żeby już wiedział....

No i jego żoną jest moja dobra przyjaciółka, mimo tego że dużo starsza to kochana i zawsze z dobrą radą, dodatkowo mega zdolniacha, pani architekt. Namaluje Ci wszystko, dom udekoruje mega a bukiety robi takie że głowa mała.
Do tego mają fioła jeśli chodzi o stare samochody, mają garbusa z 36 roku, i ogórka ze stanów. Mega!!!! Dodatkowo chcieliśmy ich poprosić czy nie moglibyśmy tym garbusem do ślubu pojechać bo jest piękny czarno-biały z białymi skórami w środeczku, miód malinka
Wszystko pięknie, świadek się ucieszyl itd....
Ale jego żona zaczęła pytać gdzie i jak, więc opowiadamy i znowu zaczęła namawiać mnie na tą cudną cegielnię w Rzucewie....
https://web.facebook.com/pages/Cegie...616465?fref=ts

oczywiście, jest tam zaâ˜☠â˜☠â˜☠iście, pięknie, cudownie itd. ale ceny powalają, no i odległość 66 km.....
ale ja jak ją zobaczyłam to się zakochałam...tylko że najpierw odpuściłam bo kasa ok.350 zł za osobę
no ale żona świadka zryła mi głowę, a ja w to wpadłam, bo ona ma racje...możemy być biedni ale takich wspomnień nikt nam nie odbierze...mam dosyć myślenia o tym żeby wszystkim było blisko, dobrze, żeby byli odwiezieni, żeby kościół blisko sali itd.
To jest mój jedyny dzień w życiu i mi ma być dobrze, a jeśli ktoś postanowi mi towarzyszyć to zapraszam....

Na domiar złego, zarezerwowaliśmy sale (2 tys) ale może udałoby się dogadac, fotografa (600 zł) i dja(400 zł). ALe się łudze że moze dałoby się namieszać.
Wiem brzmie jak poâ˜☠â˜☠â˜☠*** ale myślę o tym dniu i wszystko jest od razu łatwiejsze....
Na domiar złego Tż jest mega przeciwny, ale on jest typowym facetem który boi się nadmiaru pracy nad nowym miejscem....
Co robić?
Panie premierze jak żyć
Ja bym nie zmieniała. Z tych powodów które pisały dziewczyny (cena, logistyka, zamieszanie z usługodawcami i brak gwarancji zadowolenia nawet jeśli weźmiesz tą salę). A i jestem zdania, że atmosferę tworzą ludzie a nie przedmioty czy miejsca. Jeśli masz gości którzy lubią się bawić wesele w każdym miejscu się uda
Cytat:
Normalnie nie wierzę

Ale pytanie brzmi, czy ta sala gwarantuje zadowolenie? Przecież też ma minusy (chociażby ta cena czy dojazd, zamieszanie z unieważnianiem umów). Jesteście pewne, że goście to docenią czy może wręcz przeciwnie?

Cytat:
chyba jutro musimy spróbować, nawet nie mam z kim normalnie porozmawiać o tym wszystkim, siostry nie mam, a wszystkie koleżanki zajęte dziećmi itd.

Cytat:
Warto wziąć pod uwagę,że jeśli karmiła piersią to musiała być na diecie,a wtedy waga szybko leci. No i nie była gruba w ciąży,tylko szczupła Wiadomo brzuszek fajny,ale jakoś nie widzę czegoś wyjątkowego w tym
No dokładnie

Edytowane przez nivea91
Czas edycji: 2016-03-03 o 17:37
nivea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 17:36   #3556
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Nakręciłaś się.
Po 1. Czy macie kasę by 2tys stracić, bo sala nie odda zaliczki.
Po 2. Czy macie kasę by te same osoby zaprosić które mieliście w zarezerwowanej sali. Czy się wypłacicie czy będziecie musieli pożyczać.
Po 3. 66km ale jakiej drogi? Ekspresowa, miedzymiastowa ale z ograniczeniami prędkości do 50? Czy są korki? To jest ważne, by nie jechać do 2h bo korki albo ograniczenia.
Po 4 czy sala ma wolny termin który wybraliście bo nie wiadomo jak z fotografem i djem. Czy macie czas/ochotę szukać od nowa jak będą zajęci.
Ja mam 30km od kościoła do sali ale głównie ekspresowka i droga z ograniczeniem 70-90km/h. Więc w 15-20min będziemy na miejscu.
Ależ się rozpisałaś,ale każdy punkt idealnie ujęłaś Zgadzam się ze wszystkim.
Ta cegielnia to pomysł zupełnie od czapy.
Stary 2016-03-03, 17:37   #3557
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Położyłam się ''na chwilę'' - pospałam 3 godziny Tak ciężko być mną

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;5673954 1]jeszcze apropos gosci zagubionych mi sie prezypomniala pewna historia. bylismy na weselu wszyscy dojezdzaja, Para Mloda wchodzi ale brakuje.... mamy Panny mlodej... wsyzscy za telefony co sie dzieje, gdzie jest. okazalo sie ze mama pojechala w drodze na sale do domu jesc cos bo nie chciala przyjsc glodna na wesele. wiec przyjechala spozniona jakies 2 godziny po mlodych[/QUOTE]

To tak na serio?

Cytat:
Przepraszam, że nie piszę, ale mam jakieś ciężkie dni. Przez brak pracy i siedzenie w domu.
Jestem strasznie pokłócona z TŻ , jutro pewnie będzie jeszcze gorzej.
Cytat:
on mnie w ogóle nie rozumie, tyle jesteśmy ze sobą to myślę, że już wszystko o sobie wiemy itd., a tu nadal muszę radzić sobie ze wszystkim sama
już teraz o wszystko się pokłóciliśmy
Przykro mi

Cytat:
Warto wziąć pod uwagę,że jeśli karmiła piersią to musiała być na diecie,a wtedy waga szybko leci. No i nie była gruba w ciąży,tylko szczupła Wiadomo brzuszek fajny,ale jakoś nie widzę czegoś wyjątkowego w tym
A ja widzę bo niektóre kobiety po ciąży wyglądają strasznie i fajnie, że ta nie zasłaniała się ''a bo jestem po ciąży, muszę się zajmować dzieckiem i nie mam czasu zadbać o siebie''

Cytat:
Przewijałam i przewijałam w oczekiwaniu na post od Ciebie Głowa do góry,uda Wam się Ale nie kupuj testu jak Ci się nie spóźnia okres Przecież wiesz,że to wywoływacz.
Jak się kiedyś uda to będzie gruba czerwona czcionka! Dzięki

Cytat:
Napisane przez Edithh_21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co się dzieje z aniołkiem? Mam spore zaległości.
Pisała jakiś czas temu, że chwilę jej nie będzie chyba
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 17:41   #3558
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
U nas zawsze jest z tym problem, chociaż niby kiedyś ustaliliśmy, że ja dzwonię w Anglii, a on w Polsce . Ale ostatnio ciągle każę mu tu dzwonić .
Ja mam fobię dzwonienia i odbierania od nieznanych numerów, zawsze googluję najpierw kto dzwonił i ewentualnie oddzwaniam

Cytat:
to na co czekasz? zaklepuj póki wolna !
W sobotę jedziemy tam na obiad i jak będzie dobre jedzonko to bierzemy

Cytat:
Pracujesz w tym zawodzie?
Teraz już mniej, bo moją główną pracą jest prowadzenie kursów językowych, ale mojego TŻ poznałam podczas rekrutacji do pewnego portalu, w którym jest redaktorem naczelnym Ostatnio rzadziej piszę, bo słabo mi płaci
Stary 2016-03-03, 17:42   #3559
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
znalazłam jeszcze coś takiego, ale to i tak 45 km....
http://www.dajak.pl/

no właśnie, u mnie w okolicy albo okropne albo zwykłe sale, a wszystko co piękne dalekoooo
Ale dlaczego koniecznie uparłaś się na zmianę sali? Bo Ci ktoś tak nagadał? Przecież dla jakiegoś powodu wzięłaś swoją to po co ją zmieniasz? My z dziewczynami już nie oglądamy żadnych sal Mnie się moja podoba,ale nawet jakby była trochę brzydsza to jednak zwyciężyłby zdrowy rozsądek i wzięłabym ją,bo mam bliziutko. Nie chciałabym dojeżdżać nawet 30 km na salę. I też planuję suknię i dekorację w stylu rustykalnym ,a sali takiej nie mam i się nie przejmuję. Bo nie mam kasy by wybrać sobie typowo rustykalną salę,więc mam gdzieś co tam ktoś sobie powie

Cytat:
powiem tak, kościół jest nam zupełnie obojętny...na pewno nie moja parafia....
Mogę wziąć ślub nawet w plenerze w cegielni, czy w kościele obok, termin jest zajety ten nasz, ale wstępnie więc Pani powiedziała że mogłaby porozmawiać z tamtą parą na temat zmiany....
a w naszej sali albo sprzedalibyśmy termin albo może Pani poszłaby na ugodę bo w sumie to jeszcze 1,5 roku....
nie wiem cena przeraża, jeszcze bez poprawin
dajak jest tańszy....ale tez bez naszego terminu, chyba zwaliliśmy sprawę po prostu...wesele do max 120 osób
raczej ok. 105 osób

aaaa a styl koniecznie rustykalny.....widziałaś coś w naszej okolicy?
Ale co to znaczy wstępnie? Pewnie wpłacili zaliczkę,więc nawet nie w porządku ze strony właścicielki żeby sugerowała im zmianę terminu..
Stary 2016-03-03, 17:44   #3560
Konto usunięte

Cytat:
Teraz już mniej, bo moją główną pracą jest prowadzenie kursów językowych, ale mojego TŻ poznałam podczas rekrutacji do pewnego portalu, w którym jest redaktorem naczelnym Ostatnio rzadziej piszę, bo słabo mi płaci
Po ślubie zażądaj podwyżki!
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 17:44   #3561
endziS
Zadomowienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;56748651]Położyłam się ''na chwilę'' - pospałam 3 godziny Tak ciężko być mną

To tak na serio?

Przykro mi

A ja widzę bo niektóre kobiety po ciąży wyglądają strasznie i fajnie, że ta nie zasłaniała się ''a bo jestem po ciąży, muszę się zajmować dzieckiem i nie mam czasu zadbać o siebie''

Jak się kiedyś uda to będzie gruba czerwona czcionka! Dzięki

Pisała jakiś czas temu, że chwilę jej nie będzie chyba [/QUOTE]

powinno być dobrze
Stary 2016-03-03, 17:45   #3562
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwiec2017 Pokaż wiadomość
Laura Rose, chwal się DJ bo Ty jesteś z moich okolic
Spytam TŻa, bo to on ogarnia .
Masz już foto?
Ja właśnie przeglądam rekomendacje na grupie na fb. Jestem chyba najgorszą peemą ever .
Cytat:
Ja mam fobię dzwonienia i odbierania od nieznanych numerów, zawsze googluję najpierw kto dzwonił i ewentualnie oddzwaniam
Ja też .
Stary 2016-03-03, 17:46   #3563
malgosiaw123
Zakorzenienie

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;5673954 1]jeszcze apropos gosci zagubionych mi sie prezypomniala pewna historia. bylismy na weselu wszyscy dojezdzaja, Para Mloda wchodzi ale brakuje.... mamy Panny mlodej... wsyzscy za telefony co sie dzieje, gdzie jest. okazalo sie ze mama pojechala w drodze na sale do domu jesc cos bo nie chciala przyjsc glodna na wesele. wiec przyjechala spozniona jakies 2 godziny po mlodych[/QUOTE]
A to na weselu nie bylo jedzenia? co za matka,przed kościołem mogła się najeść.

Cytat:
Przepraszam, że nie piszę, ale mam jakieś ciężkie dni. Przez brak pracy i siedzenie w domu.
Jestem strasznie pokłócona z TŻ , jutro pewnie będzie jeszcze gorzej.
Stary 2016-03-03, 17:49   #3564
Konto usunięte

Cytat:
powinno być dobrze
Rozmawiałaś z Tż-tem? Jeśli on nie wie co masz mu do zarzucenia to tego nie zmieni. A dołować się wiecznie nie warto z doświadczenia wiem, że rozmowa dużo daje
Stary 2016-03-03, 17:51   #3565
endziS
Zadomowienie

Cytat:
A to na weselu nie bylo jedzenia? co za matka,przed kościołem mogła się najeść.

chyba nie zauważyłaś pytania bo ci zadałam, albo ja nie zauważyłam odpowiedzi
jakie ukończyłaś kurs odnośnie księgowości?
Stary 2016-03-03, 17:51   #3566
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dlaczego koniecznie uparłaś się na zmianę sali? Bo Ci ktoś tak nagadał? Przecież dla jakiegoś powodu wzięłaś swoją to po co ją zmieniasz? My z dziewczynami już nie oglądamy żadnych sal Mnie się moja podoba,ale nawet jakby była trochę brzydsza to jednak zwyciężyłby zdrowy rozsądek i wzięłabym ją,bo mam bliziutko. Nie chciałabym dojeżdżać nawet 30 km na salę.

Został ponad rok, jeszcze dużo rzeczy może nam się zmienić i "odpodobać", taki lajf. Lepiej nie przeglądać nic innego po podpisaniu umowy
Cytat:
I też planuję suknię i dekorację w stylu rustykalnym
I ja
Cytat:
Ale co to znaczy wstępnie? Pewnie wpłacili zaliczkę,więc nawet nie w porządku ze strony właścicielki żeby sugerowała im zmianę terminu..
Ja mam w jednej sali wstępną rezerwację, bo czekamy aż będzie impreza żeby sprawdzić nagłośnienie przy dwóch weselach na raz. I nic nie wpłacałam. Czasem można się dogadać.
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;56749076]Po ślubie zażądaj podwyżki! [/QUOTE] Nie ma szans, podobno jego partnerka to straszna jędza i wyciska go co do grosza
Stary 2016-03-03, 17:53   #3567
endziS
Zadomowienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;56749451]Rozmawiałaś z Tż-tem? Jeśli on nie wie co masz mu do zarzucenia to tego nie zmieni. A dołować się wiecznie nie warto z doświadczenia wiem, że rozmowa dużo daje [/QUOTE]

tylko ja mam tak, że w tygodniu jestem na niego strasznie zła jak coś się wydarzy i obiecuje sobie, że na pewno w weekend porozmawiamy, a jak on przyjeżdża to złość mi mija co ja poradzę, ale teraz się zmobilizuję
Stary 2016-03-03, 17:53   #3568
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
chyba jutro musimy spróbować, nawet nie mam z kim normalnie porozmawiać o tym wszystkim, siostry nie mam, a wszystkie koleżanki zajęte dziećmi itd.
Ale czego on konkretnie nie rozumie? Ile jesteście razem? I przypomnij ile macie lat?

Cytat:
Kończyłaś jakieś kursy odnośnie księgowości? Możesz coś polecić?
Nie no coś Ty

Cytat:
Napisane przez jaszczurka94 Pokaż wiadomość
Jak pracowałam na kasie to przebudzałam się w nocy, zturliwalam z łóżka (na poczatku u TŻ spalismy na pojedynczym i niskie bylo), siadalam na podlodze i reszty wydawałam. A potem dopiero sie budzilam i nieprzytomna szlam do lazienki. A rano TŻ mi wszystko opowiadał xD

A Małgosiu, Ty pracujesz jako księgowa? Czy to jakiś staż? Przepraszam, bo coś w głowie świta o stażu, ale nie pamietam.
I co robisz zazwyczaj?
Jestem na stażu,zupełnie nie powiązanym z księgowością Ale z matmy byłam dobra I dlatego się bałam.
Zazwyczaj redaguje dokumenty,obsluguje ksero i poczta się zajmuję. I uwaga-czasem skoczę po zakupy

TŻ ostatnio śpi,po chwili wstaje i mówi do mnie: gdzie te słoiki (Missislipy przypomnialy mi się od razu słoiki Sławka mamy )? A ja myslałam,że on wstał i tak się zaczęłam śmiać jak to usłyszałam. A on do mnie: No co się śmiejesz,gdzie je schowałaś? Widział,że dalej się śmieje i trochę oprzytomniał i mówi: nie bylo tu żadnych słoików?
Stary 2016-03-03, 18:01   #3569
Konto usunięte

Cytat:
tylko ja mam tak, że w tygodniu jestem na niego strasznie zła jak coś się wydarzy i obiecuje sobie, że na pewno w weekend porozmawiamy, a jak on przyjeżdża to złość mi mija co ja poradzę, ale teraz się zmobilizuję
Mi też przeważnie złość przechodzi jak Tż zrobi swoją śmieszną minę
Stary 2016-03-03, 18:02   #3570
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:

1000 dla sali i 300 dla zespołu. Chcieli 10%,ale przy sobie mieliśmy tylko 3 stówki to powiedział,że spoko

Cytat:
a tak na serio to bez przesady, po prostu maam dość mojego brzucha to cisnę ostro a potem taka wykończona ale szczęśliwa i czasami to pochlipuję podczas ćwiczeń bo mam dość xd
Daj spokój te ćwiczenia są naprawdę cięzkie. Ja jak byłam w formie to potrafiłam zrobić Killera całego,a tak na początki ćwiczeń to nigdy nie udawalo mi się wykonać wszystkich powtórzeń,musiałam kilka oddechów łapać przerwy.

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;56748651]

[/QUOTE]
Tylko widzę,że ta dziewczyna ma 18 lat,ma czas na prowadzenie bloga,więc pewnie rodzina jej pomaga w wychowaniu dziecka
Zaniedbane kobiety często po prostu nie mają czasu. Wiadomo fajny jest widok wypoczętej,szczupłej, "zrobionej" młodej mamy niż wymęczonej i niezadbanej,no ale cóż lajf is brutal

Cytat:

A jaka dziedzina dziennikarstwa?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości