|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Kurcze nie bylo mojej poloznej i byla jakas inna, masakra jak mi ponaciskala brzuch to myslalam ze sie pos.ram z bolu
![]() ![]() ![]() ![]()
#4652 |
Winter is coming
|
idźcie z tymi ciastkami
![]() agata ja bym chyba nie poszła na ten pogrzeb, jeśli to nie bliska rodzina. I nie chodzi o zabobony czy coś, no ale pogrzeb jednak trochę trwa, trzeba postać itd. zaczęłam pakowanie torby ![]() ![]()
#4653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sylveco uwielbiam ![]() ale zostaje mi zamawianie przez neta bo przepłacac stacjonarnie nie zamierzam a sklep internetowy sylveco dba o klienta i jak zamawiałam ostatnio to dostałam mnóstwo próbek i zakochałam się kolejnych kremach ![]() ale siłaczka z Ciebie, ja ostatnio z jedną siatką się zmęczyłam i ledwie doczłapałam do domu jedyne zakupy jakie moge teraz zrobić to jakieś drobiazgi z piekarni i mięsko na obiad, na inne zawsze zabieram meża pakowanie do szpitala też mnie jakos przerasta, w sumie leciutkie to wszystko ale tyle miejsca zajmuje zastanawiam sie czy Leona nie spakować w oddzielną torbę, bo nie wiem jak jeszcze do swojej wcisnąć pampersy, rożek etc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4654 |
Rozeznanie
|
Malos dziekuje
![]() ![]() Kejka co Ty z tym mezem ![]() ![]() Justyna ja mysle, ze maja jeden system mierzenia, wiec skoro mowi, ze ok to ja bym sie nie przejmowala ![]() ![]() Velika no w koncu🙃 sprawdź moze w szpitalu czy wszystko Ci potrzebne, ja po rozmowie z położna wyjęłam czesc rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dzisiaj mam 40 dni do tp ;]
![]() |
#4656 |
Wtajemniczenie
|
Pamietam jak przed porodem robila mi babka ostatnie usg o boszzz jaj to bolalo... az jej rece na koniec odepchnelam bo juz nie wytrzymalam i tak przez 15 min mnie cisnela .
Lulka narobilas mi ochoty na slodkie i brata wyslalam po pieguski z milki niam niam ![]()
#4657 |
Zadomowienie
|
Agata ja bym na ten pogrzeb nie poszła. Nie chodzi o to że wierzę w te zabobony, bo dla mnie to śmieszne. Ale po prostu pogrzeb to nie odpowiednie miejsce dla ciężarnej, mimo że nie jest to bliska rodzina to emocje mogą ci się udzielić.
Nie było mnie całe popołudnie bo pojechaliśmy z tz na zakupy. Mamy już cała wyprawkę! Wszystko! ![]() Kupiliśmy materac, poduszkę klin, pościel, katarek i parę innych drobiazgów. Cieszę się ze już wszystko mamy. Jestem też po wynikach badań, crp spadło z 6 do 3 więc bardzo dobrze. Poziom żelaza się podniósł, co prawda niewiele ale zawsze coś ☺ Powiew z szyjki robiony w szpitalu jałowy. No i gin założyła mi ten nieszczęsny krążek. Niestety nie było wcale przyjemnie a wręcz źle, bo coś tam jej się obrocilo przy zakładaniu... Mam nadzieję że tym razem wszystko będzie dobrze. Narobiłyście ochoty tymi ciastkami! Zajrzę do mojej szuflady z niezdrowa żywnością :P ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4658 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() też miałam dziś meza wyciągnąc po zakupy, jakies pierdółki kosmetyczne itp.ale zjadł obiad i padł, nie mam serca go budzić, najwyżej jutro pojedziemy a jak w koncu z mieszkaniem bo pamiętam ze mieliscie zmieniać? i brawa za piękne wyniki ![]() współczuję bólu przy zakładaniu krązka ale dla maleństwa warto się przemęczyć, to jeszcze tylko kilka tygodni ![]() przyszła moja chusta little frog, gdybym nie wiedziała nie powiedziałabym ze to drugi gatunek, ma ścięty róg metki i jedna niteczka lekko wystaje wiec to właściwie zadna wada jak maż wstanie bedziemy testowac na nim wiązania ![]() AsiaPo mam nadzieje ze wszystko u Was ok, bo coś od kilku dni się nie odzywasz i tak wczoraj sie zaczełam zastanwawiać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Swietnie, ze wszystko macie! ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Raczkowanie
|
My tez juz wkoncu zakończyliśmy etap kompletowania wyprawki i nawet juz torba spakowana w szafie stoi, ale to w zeszłym tygodniu mnie tak naszło na pakowanie bo tak Tosia napierala główka na krocze ze juz myslalam, ze zaraz ją powitam miedzy nogami. Przez to chodzę jak pokraka bo mnie juz tam pobolewa i brzuszek coraz większy wiec i wszystko juz ciężej sie robi.
Śluzu tez ostatnio odnotowałem znacznie wiecej niz dotychczas, ale z tego co mówicie to normalne w 3 trym. A my jutro (zgodnie z aplikacja) zaczynamy 36 tydz wiec juz coraz bliżej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzis zrobiłam sobie pare zdjeć z brzuszkiem, bo nie umawiałam sie na żadna sesje brzuszkowa a chciałam mieć jakas pamiątkę po tej mojej pierwszej ciazy i nawet niezłe wyszło jak na zdjęcia robione tel i samowyzwalaczem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() kusicie tymi chustami dziewczyny. Też będę musiała zamówić, ale jestem rozmiarów siedzącego psa i nie wiem nawet jaką, muszę poczytać. Za to chłop 20 cm wyższy hmmm. Happy girl, ale fajne zdjęcia, ślicznie wyglądasz w ciąży! i ten piesek ![]()
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-03-03 o 18:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4662 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mieszkanie zmieniamy, na początku kwietnia się przeprowadzamy. Tz ma wszystko sam ogarnąć. Trochę się boję czy damy radę ale bardzo się cieszę i wierzę w mojego męża ☺ Kypcio no niestety trzeba było, nie chciałam potem tz zostawiać samego z tym wszystkim. Teraz już z głowy ☺ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4663 | ||||||
Zakorzenienie
|
Przeczytam komentarz dziewczyny, która była na warsztatach nebulizacji:
INHALUJEMY DZIECI: 1. Solanki / sól hipertoniczna przy lejacym katarze 2. Sól fizjo + ew leki przy gęstym 3. Sól fizjo profilaktycznie 4. Inhalacja min 10min bo w takim czasie dochodzi do calkowitej wymiany gazowej w plucach Cytat:
![]() Ale kuzynka .... to były jaja ... Ksiadz zaczął kazanie od: "Bo ludzie właściwie to mnie nie lubią, robię złe pierwsze wrażenie... " potem nawijał 10 minut o sobie. Gdy przeszedł do pary młodej to: "Macie kupić sobie wielkie łoże małżeńskie, macie na nim się kochać, uprawiać miłość ! Żadnej kanapy! Dzieci macie nie wpuszczać do tego pokoju! Ja przyjdę sprawdzić! Ja wam zazdroszczę tej fizycznej miłości, bo ja mogę tylko Boga kochać." MASAKRA z mężem nie wierzyliśmy, że to słyszymy. To jest jedyne kazanie, które oglądnęlibyśmy znów na nagraniu ![]() Cytat:
Ja jak np. ktoś się wywali, coś sobie zrobi - to brecht. I w trakcie śmiania analizuję czy temu komuś coś się poważnego nie stało - wtedy przestaje jak coś poważnego. Albo jak np. coś się stanie naprawdę takiego hmmm - zgubuliśmy klucze i nie mogliśmy wejść do mieszkania - no dosłownie wyłam ze śmiechu a mój mąż szału dostawał heheh. Itd. Cytat:
![]() ![]() ![]() hihihihi ![]() ![]() Mąż do mnie wczoraj: a może byś mi zrobiła takie ciasto z parówką ... LOL ![]() Cytat:
Nie do wiary po prostu !!! Nie podobają mi się te położne ! Cytat:
![]() i potem się pochwal !! Co do pogrubionego = płakam ze śmiechu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja muszę zamówić ostatnią rzecz, którą mi potrzeba : koszule i szlafrok ! Cytat:
![]() No siłaczka ![]() a jutro znów muszę iść bo i tak nie wziełam wszystkiego SMACZKI hm hm hm znalazłam w lodówce słoik z ogóreczkami kiszonymi. Przed ciążą to był mój przysmak numer jeden, potrafiłam cały słoik zjeść ! Ludzie co mnie nie znali zawsze zadawali to samo głupie pytanie: w ciąży jesteś. PFFF a w ciąży jakoś mnie nie ciągnie. Do słodkiego tak. Ale do ogóreczków niet. A jednak - dziś na nie spojrzałam i zjadłam 4 ogóraski ![]() ![]() DObra - czas wyjąć buraki z piekarnika ![]() robię sałatkę z kozim serem, burakami, orzechami włoskimi, czymś zielonym innym niż rukola bo jej nie było w sklepie, i sosikiem. Mniamimniam ![]() A jutro danie chińskie i pierś z indyka mi się marynuje w lodóweczce, jakby ktoś szukał inspiracji to z tego przepisu robię: http://qchenne-inspiracje.blogspot.c...ynacie-ze.html tylko po swojemu, bo nie używam cukru to miodu dodałam do marynaty.
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Śliczne ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudownie!!! teraz spokojnie oczekiwać trzeba porodu ![]() za wyniki również ![]() P.S gdzi kupujecie ciasto francuskie i czy ono w składzie niema E ?
![]() |
#4666 |
Zadomowienie
|
Ja kupuję w biedronce a w skład się nigdy nie zaglebialam :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() pies przepięknie pozuje, a jaki zainteresowany się wydaje ![]() Cytat:
![]() a co zakupów tez wole meza samego z tym nie zostawiać bo pewnie nie dość ze kupi nie to co chcialam to jeszcze przepłaci Cytat:
![]() rzadko kiedy mi się podoba kazanie na ślubie, mam wrazenie ze niektórzy maja jedno i u wszystkich je mówią u nas było nietypowo, bo wybraliśmy raczej mało popularne czytania i Ewangelię no i kazanie miał bardzo dobry znajomy wiec było i troche wzruszająco i śmiesznie, tak że ludzie prawie płakali ze smiechu, ja mam tylko jedno powazne zdjęcie z kazania a na koniec wyszło tak ze wszyscy spontanicznie zaczęli po kazaniu bić brawa ![]() Z Sylveco polecam -lekki krem brzozowy (od jakichś dwóch lat regularnie używam pod makijaż, nic się nie świeci i ładnie nawilża) -lekki krem rokitnikowy -pomadke z pellingiem -lipowy płyn micelarny -rumiankowy zel do twarzy -krem Biolaven też moge polecić (to jest jakaś ich nowa marka) pięknie pachnie w przeciwieństwie do nijakiego brzozowego i tez ładnie nawilża ja widzisz jestem ich maniaczką i jeszcze troche to powinni mi zacząć płacić za reklamę ![]() sałatkę z burakiem od ponad dwóch tygodni planuje zrobic i się nie moge zebrac moze jutro wreszcie zrobię , mam szpianak baby wiec zastąpił by rukole tylko ser kozi musze znaleźć, ale chyba w biedrze jest |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4669 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pies mistrz!!! W lewiatanie ![]() nie czytam składu, uznałam, że wolę nie wiedzieć. ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
![]() Dzięki! zapisałam i na pewno po ciąży coś zamówię hhihi ![]() Ja mam ser kozi z UWAGA Portugalii ![]() śmierdzi jak nei wiem - zawsze tak śmierdzi kozi?? No ale muszę wykorzystać więc jedziemy z koksem ...
![]() ![]() |
![]() |
#4670 |
Zadomowienie
|
hejka gratulacje wizyt!
ja tez dzis miałam szyjka ok tylko mocz cos nie bardzo i za dwa tygodnie musze jeszcze raz zrobic analize i jeszcze Crp i ten hbs. a tak wogole to za duzo przytyłam i troche sie podłamalam..............
#4671 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Waga się nie przejmuj. Zrzucimy wszystko po ciąży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polinezyjka Chciałabym mieć takie podejście do życia jak Ty ![]()
![]() |
#4673 |
Rozeznanie
|
Jednak nie pójdę na ten pogrzeb..TŻ też tak uważa,ze nie powinnam..dzięki za opinie dziewczyny!
![]() Gratuluje wizyt!Ja mam wkońcu USG w następnym tygodniu...ostatnio miałam robione w 27tygodniu..porażka... Ostatni miesiąc przed porodem szykują mi się dość imprezowe weekendy...tu urodziny przyjaciolki, tu spotkania ze znajomymi:p każdy chce się teraz spotkać bo potem mówią,ze juz prędko mnie nie zobaczą:p ...hehe oby tak nie bylo
![]() |
#4674 |
Wtajemniczenie
|
Odnośnie kazań to przypomnialo mi sie ze na slubie kuzynki ksiądz (a jej kuzyn) powiedzial " żona musi być ładna i dobra...no cóż z tym drugim może da się jeszcze cos zrobić" nie umialam powstrzymac śmiechu!
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeszcze z ubraniami jak coś jest za duże to mamie oddaję a jak za małe to siostrze ![]() Cytat:
![]() ![]() super że już wszystko masz dla córci, teraz odpoczywaj i czekaj na swoja mała ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jakis czas temu byliśmy u znajomych i specjalnie dla mnie postawili na stół śledzie, ogórki a ja nic z tych rzeczy nie jem ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4676 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4677 |
Zadomowienie
|
Lucy u mnie na ślubie bylo piękne kazanie, goście byli zachwyceni księdzem, po tez bili brawa
![]() Happygirl super fotki ![]()
#4678 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie wiem skąd fenomen ogórków i śledzi, też mi kiedyś na jakiejś rodzinnej imprezie szwagier postawil bo moze mam ochote nie zebym nie lubiła śledzi czy ogórkow, ale wcale nie jem ich jkaoś częsciej niż przed ciążą ![]() GBS miałyście robiony tylko z pochwy czy z odbytu też? Edytowane przez lucy111 Czas edycji: 2016-03-03 o 19:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Zakorzenienie
|
Odnośnie takich polewkowyxh sytuacji, napisze wam co sie przydarzyło znajomemu meza
![]() ![]() ![]() ![]() Happy girl przepiękne zdjęcia!!! Moze tez spróbuje zrobic...ciekawe czy iphonem wyjdzie. W sumie mam aparat ale sto lat nie robiłam nim zdjeć no i tak ładnie nie wyglądam. Raczej jak hipopotam... |
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | |
Raczkowanie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Ja tez sporo przytyłam bo aż 15kg ale to głownie w pierwszym trymestrze gdy zajadalam mdłości.. Najbardziej widze ze dupsko i uda większe.. I nawet moj gin na ostatniej wizycie stwierdził, ze "troche mi w bioderka poszło" ![]() ![]() ![]() ![]() Gosiaczek ja tez iphonem zdjęcia robiłam i to jeszcze tą stroną do "selfie" żebym mogła sie widzieć i samowyzwalaczem robiłam ![]() ![]() Edytowane przez HappyGirl888 Czas edycji: 2016-03-03 o 19:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.